ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.06.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 27.02.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Mânăstirea Nămăiești

TIPĂREȘTE URM de aici

Coordonate - 45.305016, 25.110476

Adresa - DC19, Nămăești

Un cioban a avut un vis. Maica Domnului i-a spus să sape acolo unde se află, că va găsi, într-o biserică mică, de piatră, o icoană. Pe acel loc, să ridice - i s-a spus - o biserică, iar icoana să fie adăpostită în acea biserică. Unele versiuni vorbesc despre trei ciobani, iar icoana ar fi fost adusă de Sf. Apostol Andrei, fiind pictată de Sf. Apostol Luca. Poate că nu aceste lucruri sunt importante, cât ideea începuturilor acestei mânăstiri.

Este legenda construirii, săpând în stâncă, a Mânăstirii Nămăiești. Mânăstirea există, icoana există și ea, și atunci, oare, legendele spun, totuși, adevărul?

Adevărul este că toate Mânăstirile săpate în stâncă au fost construite în timpuri în care creștinismul nu era recunoscută ca fiind una din marile religii ale lumii. Ascunse, departe de lume, ele au constituit punce de referință pentru credința și cultura ortodoxiei.

După ce treci printr-un Câmpulung ultraaglomerat și prost marcat (într-un sens giratoriu erau 4 indicatoare pentru mânăstiri sau biserici, și nici unul pentru direcționare), ajungi în satul Nămăiești. La doi pași de șosea, pe o pantă ușoară și apoi multe scări, se află Mânăstirea Nămăiești, ce are Hramul Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Izvorul Tămăduirii.

Dacă Mânăstirea Corbii de Piatră este considerată prima mânăstire de maici, acelaș lucru se spune și despre această mânăstire. Nu acest e lucruri sunt, totuși, importante, ci faptul că, la baza acestei construcții ar fi un templu al lui Zamolxes, Dumnezeul Dacilor de pe aceste meleaguri.

Biserica este de fapt găzduită de o scobitură în stâncă, iar aici se află o icoană făcătoare de minuni, credința spunând că este cea dezgropată de acel cioban care a și săpat în stâncă biserica.

Treptele ne duc în curtea mânăstirii, unde, pe stânga, se află stareția mânăstirii, frumoasă, impunătoare. O bogăție de flori încântă ochii, iar albul aflat peste tot dă locului o strălucire aparte. Nu prea le am eu cu astea, dar nu poți să nu fii impresionat, parcă te simți altfel, mai mare, mai puternic, mai pur.

Numele, se spune, ar proveni de la cuvintele pe care Apostolul Andrei le-ar fi spus celui cu care călătorea - "Nemo est" (nu e nimeni aici) - Nămăiești, de mai târziu.

În spatele mânăstirii, puțin mai departe, se află Izvorul Tămăduirii.

Dacă tot ați fost la Mânăstirea Corbii de Piatră, ar fi păcat să nu treceți și pe la această Mânăstire.

Concedii multe și frumoase!

Daca ajungeti la Namaiesti, mergeti si la Izvorul Tamaduirii care este in spatele manastirii, un pic mai la vale.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de puiutea in 24.06.16 21:12:16
Validat / Publicat: 24.06.16 22:19:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în NĂMĂIEȘTI [AG].

VIZUALIZĂRI: 2367 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (puiutea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Biserica Mânăstirii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.06.16 22:04:20]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Mănăstirea Nămăieşti [Valea Mare - Pravăţ, AG], CÂMPULUNG-MUSCEL" (deja existentă pe sait)

===

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

liviu49
[25.06.16 13:55:10]
»

@puiutea - Am inceput urmarirea si constat prima abatere. Ati prezentat intr-un articol un monument religios, care a devenit si unul turistic intr-un stil care pe mine ma atrage. Probabil ca ati fost ghid turistic, pentru ca noi am fost invatati sa prezentam turistilor acele date care ii vor face curiosi sa obtina amanunte, fie de la noi, fie din ghidurile turistice, care pe vremea aceea (1969-1989) se gaseau din belsug, la toate librariile si chioscurile de ziare. Unul din lectorii la cursul de ghizi ne invatase sa nu le umplem capul turistilor cu date de specialitate, date statistice prea multe, pentru ca ii putem plictisi si vor cere sa coboare din autocar, sa se intoarca acasa. Am cautat sa-i respect sugestia si cred ca am facut bine. Felicitari, deci pentru articol!

Am vazut ca mi-ati dat de lucru serios si sper sa nu trebuiasca sa pun la frigider neuronul sa se mai raceasca.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
puiuteaAUTOR REVIEW
[25.06.16 14:37:33]
»

@liviu49 - Deși am făcut demult, la facultate, un curs de ghizi, acum nu m-am ghidat după el! Am vrut să prezint mai mult conjunctura turului și a stării din acel moment, dacât să înșir niște date (prea) statistice, cum am văzut la unele rewievuri. Din acest motiv multe din ultimele rewievuri sunt cam sărace, cam scurte, dar, sper eu, mai înteresante pentru "momentul" surprins la locul prezentat în rewiev!

Mulțumesc mult pentru vot și pentru bogatul și interesantul ecou, și constat că, instinctiv, am făcut ce trebuia, prezentând așa cum am prezentat! Lectură - sper - plăcută în continuare

Dan&Ema
[26.06.16 08:36:18]
»

Cu 20 ani in urma era mai pur locul acesta. Acum a capatat o tenta comerciala iar constructia aceea imensa aparuta in curte mi-a lasat un gust amar pentru locul special din bisericuta de sub stanca

puiuteaAUTOR REVIEW
[26.06.16 09:20:29]
»

@Dan&Ema: Aceeaşi senzaţie de comercial l -am întâlnit, parcă, peste tot! De, progresul! Mulţumesc pentru vot!

Dan&Ema
[26.06.16 09:48:04]
»

Mi-a placut mult tura ta!

Imi aminteste de 2 initiative similare pe care le-am avut si eu cu mai multi ani buni in urma. Peste niste ani, sper sa fiu in forma sa mai bag o tura de asta ca tare faine sunt.

puiuteaAUTOR REVIEW
[26.06.16 12:15:50]
»

@Dan&Ema - Te rog eu, nu mai aștepta! Totul se degradează, nici nu realizăm cât de sigur și de ușor!

Știu, pentru mine e - oarecum - mai ușor, pensionar, fără obligații, dar faceți orice, orice efort (mai târziu s-ar putea fi prea târziu), și călătoriți cât puteți!

Dan&Ema
[26.06.16 12:43:27]
»

@puiutea: trag cat pot sa calatoresc ca ata e pasiunea mea! Sper sa vad cat mai multe locuri faine si sa pot impartasi impresii si altira. De asemenea ma bucur mult sa cotesc ce redau altii.

liviu49
[26.06.16 13:22:12]
»

@puiutea - Ma alatur propunerii dvs, mai ales ca apartinem, pe langa supergrea (la varsta) si unei super categorii, aceea de pensionar. Cei care aveti 30,40,50 si chiar 60 de ani, aveti masina proprie si ceva "timp " faceti tot posibilul si calatoriti, macar la fiecare sfarsit de saptamana. Alegeti un loc din tara asta, plecati de vineri dupa amiaza si bateti toti coclaurii dimprejur. Si nu uitati sa faceti multe, cat mai multe poze. Acum cu calculatorul aveti posibilitatea de a va scrie memoriile din calatorii, de a le impodobi cu poze si, daca se poate, transmiteti-le si altora. Eu am calatorit in perioada 1977-1981, cand era la Branesti Punctul Turistic, din mai pana in octombrie aproape saptamanal intr-o excursie de 2,3, 4 sau chiar o saptamana, marea majoritate a drumurilor (mai mult de jumatate) fiind pe Transfagarasan. Desi am fost de atatea ori pe acest drum de vis, citesc totdeauna, pe nerasuflate, orice articol despre Tranfagarasan, pentru ca noutati apar in orice articol. Cu aceasi bucurie si cateodata cu nerabdare citesc toate articolele dedicate muntelui, care a fost, este si va fi preferinta mea permanenta.

Eu poate apartin unei categorii de turisti pe cale de disparitie, aceea a turistilor cu autocarul. Posibilitatea de a fi aproape de OJT sau BTT, lipsa unei masini proprii, un loc de munca ce pretindea multe deplasari pe teren m-au facut sa practic acest gen de turism. Dupa revolutie genul de turism colectiv a disparut si la moda este turismul individual, care pentru mine incepe sa devina o himera, ne avand masina mea. Dar am multumirea ca mai pastrez poze din vechile excursii, dar mai ales multe amintiri, mai vesele, mai putin vesele si am inceput sa mi le astern pe hartie (de fapt pe calculator) si sa le atasez, prin scanare dupa cele vechi, pozele care mi-au mai ramas. Poate cineva va dori, vreodata, sa le citeasca, sa accepte ca le-ar putea fi ghiduri, sa compare amintirile mele cu ale lor din vizitele pe aceleasi meleaguri.

Hai ca din nou ma departez si ma grabesc sa va indemn si eu, alaturi de alti colegi, vizitati tara aceasta cat mai mult. Niciodata nu veti putea spune ca o cunoasteti!

Numai bine si calatorii placute!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, liviu49, puiutea
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Nămăiești [Valea Mare - Pravăț]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071829080581665 sec
    ecranul dvs: 1 x 1