91089 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa Memorială Cezar Petrescu

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.11.2018
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2018
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu' - Bușteni


Urmare de aici

Îmi place să vizitez case memoriale în special ale unor personalități cunoscute. Am impresia că sunt un musafir, că gazda lipsește doar pentru moment și că din clipă în clipă își poate face apariția scuzându-se pentru întârziere. La Bușteni am fost de multe ori, dar niciodată la Casa Memorială "Cezar Petrescu". Recent, plimbarea noastră de două zile în stațiunea de la poalele Caraimanului a inclus și vizita la casa în care scriitorul și publicistul Cezar Petrescu și-a petrecut o bună parte din viață.

N-a fost greu să ajungem acolo. Din strada principală, dincolo de centrul orașului, în sensul de mers spre Azuga, se desprinde spre stânga Strada Tudor Vladimirescu. La capătul ei, aproape de munte, colțul cu Strada Cezar Petrescu ne semnalează faptul că am ajuns la destinație. Clădirea frumoasă, cu etaj și cu un cerdac generos, are în curte bustul fostului proprietar, scriitorul Cezar Petrescu. Colțul clădirii etalează o placă de marmură pe care citim: "Muzeul Memorial Cezar Petrescu (1892-1961) donație din partea moștenitorilor scriitorului: Florica - soție, Ștefania, Aurelia, Smaranda, Silvia - surori, Virgiliu - frate."

Trecem de poarta deschisă, urcăm treptele scării mărginită cu frumoase flori de toamnă și ne oprim în fața ușii pentru primele informații.

Programul de vizitare este de marți până duminică în intervalul orar 9.00-17.00, iar taxa de intrare este: 8 lei/persoană - adulți, 2 lei/persoană - copii, elevi, studenți, 4 lei/persoană - pensionari și eroi ai revoluției. Nu sunt reduceri pentru grupuri. Au acces gratuit ghizii sau profesorii însoțitori de grupuri, veteranii de război, persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, precum și alte categorii de vizitatori.

Ne hotărâm să intrăm. Sunăm la ușă și după un moment de așteptare ne deschide un tânăr muzeograf. În micul hol în care achităm taxa și primim papuceii albaștri, de plastic, protectori ai pardoselii și ai covoarelor din muzeu, mai există un cuier, o vitrină cu pliante și alte mici tipărituri, precum și o măsuță cu cartea de oaspeți. În acel moment eram singurii vizitatori.

De la bun început suntem informați că Muzeul Memorial "Cezar Petrescu" a fost înființat la 17 decembrie 1967, în casa în care scriitorul a locuit din 1937 și până la sfârșitul vieții sale, în 1961. Casa cumpărată de scriitor în 1937 a fost construită în 1918 de Elena și Dionisie Hobilescu - avocați - care o foloseau doar temporar, refugiindu-se la poale de munte în timpul verilor călduroase.

În prima încăpere, imediat după intrare, admirând statuile celor trei martiri - Horea, Cloșca și Crișan - lucrări de artă unicat semnate de sculptorul Oscar Han, am întrebat dacă pot fotografia. Răspunsul a fost ferm: "Pentru fotografiere taxa este de 25 lei/piesă sau 50 lei/sală". Trebuia să știu. Pierdusem din vedere că mă aflu în Prahova, județul în care mai întâlnisem aceste taxe aberante și de neînțeles pentru mine. Dacă impui aceleași condiții și vizitatorului de rând, celui care pozează cu un aparat neprofesionist, atunci să te mai miri că muzeele sunt cel mai adesea pustii? Când mi-am arătat mirarea, custodele n-a spus decât: "Sunt niște scoruri dezarmante!" Da, fotografiatul nu este interzis în muzeele din Prahova, atâta doar că are niște taxe cu adevărat dezarmante. Așadar, cu scuzele de rigoare că nu vă pot arăta nici o imagine din interior, să povestesc totuși ceea ce am văzut acolo.

Interiorul, păstrând neștirbit vechiul stil, cu mobilier rustic, cu scoarțe românești și cu ceramică tradițională, cu statui și tablouri, cu o vastă bibliotecă (peste 10000 de volume și reviste) - toate colectate din donații de la urmași - dezvăluie două trăsături importante ale personalității scriitorului: marea lui pasiune pentru carte și admirația pentru arta populară.

Rând pe rând, gazda noastră ne-a prezentat toate încăperile. Sufrageria demonstrează parcă mai mult decât oricare altă încăpere prețuirea scriitorului pentru arta populară. Am văzut acolo mobilier lucrat în stil popular, ceramică din Transilvania, o icoană executată pe sticlă, precum și două tablouri.

Mobilierul din biroul de primire a fost comandat special de scriitor. Nu intrăm (pentru că nu se intră), dar din pragul ușii observăm un frumos covor oltenesc. Biblioteca din încăpere numără - conform spuselor custodelui - peste 1700 volume, majoritatea scrise în limba franceză.

Amenajarea expoziţiei documentare s-a făcut prin dezafectarea a două încăperi vecine - dormitorul mamei și cel al soției - care au fost unite printr-o arcadă. Surorile scriitorului, principalele donatoare a patrimoniului existent acum în casa-muzeu, au înzestrat muzeul cu documente originale, acte de familie, de stare civilă, de studii și profesionale ale tatălui și ale fiului, corespondență și manuscrise, opera scriitorului în ediţii princeps, fotografii, precum și lucrări de grafică executate de scriitor.

Am fost conduși și la etaj. Urcând scările nu poți să nu remarci vechile scoarțe țărănești, cu colorit blând, lucrate cu multă migală.

Am aflat că etajul era locul în care scriitorul se retrăgea pentru a lucra. Camera de lucru, cea în care scria în anotimpul rece, păstrează și acum masa de lucru a scriitorului, fotoliul, instrumentele de scris, scrumiera, ibricul și serviciul de cafea. Cărţile din biblioteca acestui birou sunt dedicații (aprox. 600 de volume) şi vechi ediții ale clasicilor români. În acest birou se află cel mai vechi mobilier al casei. Ni s-a spus că datează din 1928.

Veranda, transformată de scriitor după 1953 în încăpere de lucru pe timp de vară încă păstrează un articol pe masa de scris, iar alături, pe o măsuță rotundă, un serviciu de cafea, țigări și medicamente. Și aici sunt multe cărți, în special literatură rusă și autori români contemporani. De fapt, cred că numai în dormitorul scriitorului nu am văzut rafturi cu cărți. Chiar și într-o trecere în viteză, vizitatorul poate observa colecţiile de ziare şi reviste pe care Cezar Petrescu le-a adunat începând din anii de liceu şi până în ultimul an al vieţii, publicații care i-au servit ca surse de informaţii în activitatea sa de publicist, dar şi în cea de romancier. "Adevărul", "Dimineaţa", "Gândirea", "Convorbiri Literare", "Revista Fundaţiilor Regale" și încă altele sunt prezente în Muzeul Memorial "Cezar Petrescu".

Final…

"Întru neuitarea acestui scriitor al poporului nostru am întemeiat în chiar căminul lui de cărturar, în chiar locul lui de muncă, această așezare de evocare și aducere aminte spre a fi laolaltă omagiul omului și operei ca și pildă și învățătură pentru generațiile care vin și care vor intra aici cu capul descoperit, parcă pentru a nu tulbura încă liniștea muncii scriitorului.

Aici, între ziduri și cărți a trăit și a scris Cezar Petrescu.

Fie ca poporul românesc să-și aducă aminte de el atâta timp cât Caraimanul își va întinde în fiecare seară umbra pe casa aceasta a lui ca o imaterială lespede neagră, uriașă, pe măsura muncii lui și operei sale. Intrați!" - spune inscripţia de la intrare semnată Demostene Botez.

Intrați! - spun și eu la jumătate de secol de la inaugurarea Muzeului Memorial "Cezar Petrescu" și la numai câteva zile de când am fost acolo.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 19.11.2018 20:01:47

Validat / Publicat: 19.11.18 20:47:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 450


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[20.11.18 22:16:23]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu' la intersecția celor două străzi. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033098">Şterge vot</a></div><span id="v91033098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu" la intersecția celor două străzi.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Bustul scriitorului în curtea casei. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033099">Şterge vot</a></div><span id="v91033099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Bustul scriitorului în curtea casei.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Vedere din Strada Tudor Vladimirescu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033100">Şterge vot</a></div><span id="v91033100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Vedere din Strada Tudor Vladimirescu.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Vedere din Strada Tudor Vladimirescu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033101">Şterge vot</a></div><span id="v91033101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Vedere din Strada Tudor Vladimirescu.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Poarta. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033102">Şterge vot</a></div><span id="v91033102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Poarta.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Taxe de vizitare și alte taxe. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033103">Şterge vot</a></div><span id="v91033103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Taxe de vizitare și alte taxe.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Programul de vizitare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033104">Şterge vot</a></div><span id="v91033104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Programul de vizitare.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Flori de toamnă de o parte si de alta a scării. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033105">Şterge vot</a></div><span id="v91033105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Flori de toamnă de o parte si de alta a scării.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Din poartă, vedere spre curtea muzeului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033106">Şterge vot</a></div><span id="v91033106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Din poartă, vedere spre curtea muzeului.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Primul nivel. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033107">Şterge vot</a></div><span id="v91033107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Primul nivel.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Cerdacul. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033108">Şterge vot</a></div><span id="v91033108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Cerdacul.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Bustul scriitorului în curtea casei. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033109">Şterge vot</a></div><span id="v91033109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Bustul scriitorului în curtea casei.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Pe colțul casei, placa de marmură pe care sunt trecuți donatorii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033110">Şterge vot</a></div><span id="v91033110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Pe colțul casei, placa de marmură pe care sunt trecuți donatorii.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Pe colțul casei, placa de marmură pe care sunt trecuți donatorii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033111">Şterge vot</a></div><span id="v91033111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Pe colțul casei, placa de marmură pe care sunt trecuți donatorii.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Vedere din Strada Cezar Petrescu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033112">Şterge vot</a></div><span id="v91033112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Vedere din Strada Cezar Petrescu.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Vedere din Strada Cezar Petrescu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033113">Şterge vot</a></div><span id="v91033113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Vedere din Strada Cezar Petrescu.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Vedere din Strada Cezar Petrescu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033114">Şterge vot</a></div><span id="v91033114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Vedere din Strada Cezar Petrescu.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Cele două vile de vis-a-vis. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033115">Şterge vot</a></div><span id="v91033115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Cele două vile de vis-a-vis.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu' și cele două vile de vis-a-vis. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033116">Şterge vot</a></div><span id="v91033116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu" și cele două vile de vis-a-vis.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu' în umbra Caraimanului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033117">Şterge vot</a></div><span id="v91033117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu" în umbra Caraimanului.
foto iulianic [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial 'Cezar Petrescu'. Cele două vile de vis-a-vis. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033118">Şterge vot</a></div><span id="v91033118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2018] Bușteni - Muzeul Memorial "Cezar Petrescu". Cele două vile de vis-a-vis.
foto iulianic [19.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.159354925156 sec