ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
APR-2018
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Sase! mergem la Zexe - Restaurant Zexe, Bucuresti

TIPĂREȘTE

Aseara am ajuns la Zexe, localul din strada Icoanei 80, pagina oficiala https://www.zexe.ro/

Zexe isi intampina oaspetii cu urmatorul mesaj: “Dragi Musterii, Faceti parte dintr-o clientela selecta cu care ne mandrim. Odata intrati in casa noastra, uitati-va de jur imprejur si o sa vedeti ca avem dreptate! In meniul nostru avem Mancaruri Uitate-Restituiri si Mancaruri Romanesti pe cale de aparitie.

Dar de unde vine numele de Zexe? Asa cum dau aceasta explicatie chiar reprezentantii clubului redau mai jos:

Zexe este perceptia fonetica a romanului la pronuntarea numeralului german sechs, adica sase. Folosit ca termen argotic de lumea interlopa a Bucurestiului interbelic, zexe intrerupea discutia intima a initiatilor la apropierea unui profan.

Este posibil, de ce nu, ca Zexe sa fi fost diminutivul cu care parintii, bunicii, intimii, il strigau pe Zamolxis, Zeul Dacilor, atunci cand acesta era inca mic. (Este bine de stiut faptul ca orice Zeu, pana sa fie mare, a fost mic…).

Ce inseamna ZEXE in acceptiunea noastra.

Propunem termenul ZEXE ca fiind o parola, o cheie de acces catre o Romanie Gastronomica posibila.

Localul te intampina cu reclama inca din strada dar ca sa ajungi la partea de restaurant (de fapt de mese) ai de parcurs un culoar unde de fapt admiri foarte mult mozaicul pe care pasesti si nu am sa insist pe aceasta descriere deoarece poate spun vreo prostie, am sa va las insa sa vedeti pozele. In drum insa pana la mese puteti admira in vitrine diferite statuete, diverse accesorii de bucatarie ba chiar si bijuterii.

Mesele precum si scaunele sunt metalice (scaunele au pernute) si pot spune ca mi-au placut cum erau aranjate mesele. Noi am stat la o masa cam pe centru de unde puteam admira cerul liber deasupra noastra (daca ploua atunci locul se acopera si nu mai este problema).

Erau multe mese acolo care isi asteptau clientii si dupa cum erau aranjate era foarte clar ca urmau sa vina chiar grupuri dar la ora la care am ajuns noi (19.00) mai era un cuplu in varsta, destul de umblati prin restaurant si care l-au solicitat destul de mult pe ospatar pana au lansat comanda. Aici am apreciat profesionalismul ospatarului care dupa ce le-a facut recomandarile si le explica cum sunt gatite bucatele le spunea chiar ca daca vor sa fie gatite altfel poate transmite acest lucru bucatarului.

A ajuns si la noi ospatarul si am cerut niste vin, eu rosu sec, prietena mea un roze si am si comandat mancarea, ea creier macelaresc cu cartofi prajiti in untura de rata (care erau de fapt rondele subtiri de cartof prajite), iar eu am comandat (acum asta e, veti suporta realitatea cuvintelor) pizdulice si fudulii cu cartofi la cuptor cu rozmarin, si am luat pentru amanadoua o salata de hribi, ardei capia, arpagic. Aici iar am apreciat ca a luat de pe masa tacamurile suplimentare (masa era de 4 persoane).

A venit vinul si ne-a pus mai intai putin in pahare sa-l gustam si dupa ce ne-am dat ok-ul ne-a pus in pahare.

Dupa cateva minute apare insa ospatarul disperat:

-S-a intamplat o nenorocire!

-Nu mai aveti fudulii? (am vrut sa-l intreb, dar m-am abtinut)

-Nu mai avem pizdulice.

-(m-am linistit, fudulii mai avea) Bine, atunci puneti momite.

Nu a durat mult pana ne-a venit comanda abia ca am mai avut timp de discutii. Ne-au fost aduse produsele (si alaturi de ele chifle calde) si pot spune ca totul a fost delicius.

Cum ne exprimasem dorinta si de ceva dulce pot spune in primul rand ca dulciurile nu se regasesc in meniu si asta deoarece ele iti sunt aduse pe un platou si prezentate si arata atat de bine ca le-ai lua pe toate. Eu am luat in final (grea alegere) ceva cu mousse de ciocolata, crema de alune, Krantz, ceva de genul asta si a fost geniala prajitura, iar prietena o tarta citron (si asta grozava deoarece fiecare a gustat de la cealalta).

Intre timp am mai tras cu ochiul si la celelalte mese si la masa cea mai mare pe care am remarcat-o cred ca era un grup de vreo 40 de persoane (de la o firma deoarece unii inca mai aveau cardurile la vedere) si printre ei erau si cetateni francezi deoarece ii auzeam vorbind si ne-am amuzat deoarece lor le-au fost aduse niste toiuri mici cu tuica in niste cupe de sampanie in care era pusa gheata.

Ca de obicei atunci cand te simti bine timpul trece repede si la fel si acum a venit momentul efectuarii platii, o suma deloc modesta, 186 lei, dar care nu ne-a stricat buna dispozitie de loc. La plecare am remarcat aproape de iesire un salon privat unde se afla doar o masa pentru aproximativ 10-12 persoane cred.

Daca stati bine cu finantele este un loc unde va va face placere in mod sigur sa ajungeti, si astfel pana la urmatorul loc pe care vi-l voi povesti va las in compania pozelor. Pe curand.


[fb]
---
Trimis de mishu in 26.04.18 07:34:39
Validat / Publicat: 26.04.18 08:49:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1818 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Si iata-ne ajunsi la Zexe, un restaurant elegant intr-o casa veche cu stil
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38450 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

maryka [26.04.18 09:17:11] »

Un local foarte frumos și elegant, iar dacă ați mâncat și bine, (să vă fie de bine!) atunci e perfect! De luat în seamă!

Pușcașu Marin [26.04.18 09:50:34] »

@mishu: Excelent restaurantul.

Am si eu o curiozitate: cand a venit ospatarul sa va vesteasca nenorocirea, avea vocea subtire, de te-ai gandit la lipsa fuduliilor?

Yolanda [26.04.18 09:51:17] »

O cladire frumos restaurata, restaurant elegant, ambianta? o muzica in surdina? , mâncare bine preparata.

Daca eram eu acolo mai intrau trei portii de dulciuri! nu rezist la asa ceva...

O recomandare buna, de retinut.

Votat cu muulta pofta!

adrianaglogo [26.04.18 12:35:59] »

@mishu: Ca sa nu raman inculta, ce inseamna pizdulice? Ce parte a carei vietati se comanda in restaurant sub numele asta?

Yolanda [26.04.18 12:38:54] »

@mishu: Buna intrebarea adrianaglogo! eu nu am îndraznit sa întreb...

adrianaglogo [26.04.18 12:46:47] »

@Yolanda: Pai cum asa,

AFA e pt informare! Asa ca informarea trebuie sa fie completa!

mishu [26.04.18 13:35:20] »

@maryka: Este un local in care mi-a fost jena sa comand bere, mi s-a parut mult mai elegant un pahar cu vin. Si da, este un loc de luat in seama.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

mishu [26.04.18 13:38:03] »

@ghisor: , Daca-l vedeai ce fata avea, zau ca ai fi crezut ca si-a pierdut el bijuteriile .

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

mishu [26.04.18 13:41:15] »

@Yolanda: Sa stii ca si pentru mine alegerea dulciurilor a fost dificila si asta deoarece aratau asa de bine si le povestea ospatarul excelent si ceea ce am ales a fost cu adevarat grozav si ar mai merge sa ajung acolo ca sa mai testez si altele.

Cel care sustinea muzica era un tip istet, s-a prins cam ce meseni erau astfel incat a adaptat repertoriul la oaspetii din restaurant.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu [26.04.18 13:44:30] »

@adrianaglogo: Ca sa nu spun prostii am sa citez direct din surse:

Prelungirea muschiuletului la intalnirea cu pulpa din spate a porcului

si asta este spus destul clar cred. Produsul este unul scump deoarece se pare ca aceasta bucata de carne are doar cateva sute de grame, ceea ce pentru un animal de cel putin 100 kg este destul de putin.

De asemenea se pare ca mai este si tainul macelarilor care isi opresc aceasta bucata de carne de cate ori pot.

Multumesc frumos de intrebare, vizita si aprecieri.

adrianaglogo [26.04.18 15:27:25] »

@mishu: M-am lamurit deplin!

Zoazore [26.04.18 18:46:36] »

@mishu: Stimată coană boieroaică Mișulocă, mamă dragă, dar știu c-ai găsit super localuri! Aista-i Creme de la creme între restaurante.

Într-adevăr, parcă nu mergea bere în decorul ăla elegant. Dar ce-am observat: mâncarea e-nu e scumpă, dar prajiturica și vinul... cam dau arsuri!

Salata aia de hribi e de mare efect.

Să vă fie de bine!

mishu [26.04.18 22:47:33] »

@Zoazore: Obrazul subtire cu cheltuiala se tine , si cred ca al meu s-a subtiat de tot. Mai am maine un hop si gata chefuiala pentru tura asta.

Iar in ceea ce priveste preturile prajiturilor ii iert pentru ca prea au fost bune.

Oricum azi am fost la Alice sa iau niste prajituri si m-am intrebat daca sunt in Romania sau Austria cand am vazut preturile. Cred ca am sa-mi reevaluez optiunile si nu am sa mai consider mari preturile la prajiturile de acolo.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, maryka, mishu, Pușcașu Marin, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091747045516968 sec
    ecranul dvs: 1 x 1