ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.02.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
JAN-2017
familie cu copii
1 AD. + 2 COPII -- v: 17 si 22

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Modelandu-ma dupa varsta baietilor am ajuns la bistro Modelier

TIPĂREȘTE

Cand copiii ti-au crescut ii ai pe langa tine tot mai putin si tot mai grabiti, si atunci incerci sa folosesti orice ocazie ca sa te mai poti bucura de ei. Am ajuns sa ma vad cu copiii mai putin decat cu colegii de serviciu, dimineata cand cel mic intra la dus si ne uram o zi frumoasa, iar seara cand vin de la antrenament undeva dupa 10 seara. Sa nu credeti ca in weekend e mai bine, iarasi antrenamente, ore lucrate in plus, lectii, gatit, curat si altele, asa incat timpul se scurge in mare viteza trecand pe langa noi fara nici o mila.

Astfel incat am zis sa profit de ziua libera de 24 Ianuarie, i-am prins pe amandoi vreo 3 ore libere si am zis ca e un moment bun sa ies in fuga cu ei undeva. Usor de zis, mai greu de realizat, asta pentru ca eu eram ca o pauza (neintentionata) in programul lor, si unde poti scoate 2 tineri incat sa le si placa. Norocul meu este ca am dat din intamplare in vara peste un loc situat foarte aproape de locuinta noastra si care avea recenzii foarte bune (de fapt la primul festival al burgerilor castigasera locul 3 si au fost inclusi in topul Restograf), astfel incat uite cum mi-am scos eu baietii la Bistro Modelier la un burger.

Acum sa nu fiti contrariati, incercati sa acceptati si aceasta varianta. Asa incat desi este aproape ne-am urcat in masina si am pornit acolo, am proptit masina intr-un loc gasit liber (greu acum cu atata zapada) si am intrat in curte increzatori.

Acum, ca o mica paranteza, localul se deschidea la ora 13.00, am zis sa nu parem noi mai nemancati, ne-am dus aproape de ora 14.00.

La poarta o sa vedeti o mica pancarda agatata pe care scrie simplu: Modelier, acest bistro functionand intr-o cladire interbelica cu etaj, in care insa proprietarii au pastrat multe din elementele originale ale casei (era si pacat altfel).

Bistro (bistrou) – conform DEX inseamna un restaurant mai micut si exact asta si este Intram in local, ne preia un flacau asteptand sa-i spunem cuvintele magice, adica pe ce nume avem rezervarea.

Ops! Nu avem, am venit direct, in sinea mea completam: Sunteti in dosul unor strazi, cine vine la voi la ora asta?

Gresit! Localul era plin ochi, insa am fost proptiti la o masuta mica cu scaune de bar unde sa stam pana ne venea mancarea iar apoi doi dintre noi ne-am mutat la bar ca sa avem loc.

Cel mare m-a si luat la raspanghel: “Te-am intrebat daca ai facut rezervare, aici e mereu plin”, dar eu am crezut ca doar vara, el era patit cu asa ceva.

Am primit meniurile. Prima utilitate a lor, pot fi folosite pe post de arme, sunt din lemn . Urmatoarea utilitate a meniului a fost ca acolo gasesti ce poti consuma, normal ca tot omul intai cerem de baut, si cum stiam ca vrem sa bem limonada de lamaie cu capsune (iarasi, nu va ingroziti, as fi baut bere, dar m-am sacrificat pentru sofer care nu voia bere fara alcool), astfel incat am luat 1L de limonada.

Daca va ganditi ca varietatea din meniu este foarte mare va cam inselati si asta deoarece principala lor specialitate este hamburgerul. Binenteles ca au introdus in meniu de curand si coaste si probabil inca cate ceva, insa noi eram acolo pentru hamburgeri.

Acestia pot fi din vita, pui, rata, miel sau vegetarieni si sunt descrisi pe pagina cu mentionarea ingredientelor pentru fiecare tip in parte (dar si la fiecare tip de carne exista cel putin 2 variante de burger).

Acestea fiind zise eu am comandat Hangover burger iar flacaii mei Krusty burger (burgerii pot si comandati ca atare sau in meniu, cu cartofi prajiti si castraveti acri, adica un castravecior taiat in patru). Compozitia pentru ce am ales noi o sa o regasiti in poze.

Merita mentionat de asemenea ca in intervalul 13.00-16.00 cartofii prajiti sunt inclusi in pretul hamburgerului.

Pana ne-a venit comanda am mai studiat putin decorul, incepand cu masa noastra care era montata pe piese de bicicleta,

Localul este unul interesant, unde fiecare bucatica de spatiu este fructificata astfel incat sa dea senzatia de atmosfera calda, prietenoasa. Mai fusesem aici prin vara sa iau pentru acasa si pana a venit comanda am baut o limonada si am studiat putin locul. Gradina era plina, mai ales de tineri a caror bautura principala nu era berea ci limonada. Aici ar mai fi de umblat putin, dar este destul de ok.

Revenind la 24 ianuarie cand am venit noi, acum aici erau persoane de toate varstele, de la copii ce cativa ani iesiti cu parintii si prietenii, pana la persoane in varsta pe care copiii ii scosesera la plimbare.

Scara care urca spre etaj este genul de scara care mi-a placut intotdeauna, in spirala (mai larga) si cu trepte de lemn, care scartie usor pe masura ce urci. Motivul invocat de mine era toaleta care se gasea la etaj si care astfel mi-a prilejuit ocazia de a mai face vreo 2 poze. Aici am vazut de asemenea cam 2 camere care corespundeau intre ele si pe una dintre mese am sesizat ca si decor o masina veche de scris.

Toaleta este curata (la asta ma si asteptam) si chiar si aici lucrurile sunt facute sa fie altfel. Peretii arata ca si cand constructia este neterminata si se vad caramizile, iar chiuveta este reprezentata de fapt de un fost butoi de bere (i-am facut o poza).

Normal ca atunci cand am coborat scarile am fost luata in primire de flacaii mei glumeti: “Ei, ai mai facut niste sute de poze? ”

Nu putem sa nu remarcam si barul, unde sunt expuse bauturile alcoolice sau nu, sortimentele de chai latte pe care le poti servi, un decor dragut si altele.

Dar vremea studierii interioarelor a trecut (foarte simpatica era si o lampa de perete facuta dintr-o sticla de bere Corona) si au aparut tavile cu comanda noastra. Comanda iti este adusa pe o tava emailata, pe care ai montat hamburgerul si in care este infipt un cutit cu prasele din lemn, cartofii prajiti se gasesc intr-o cana de tabla emailata (aveau sub cartofi pus un servetel ca sa se scurga grasimea) si ornati cu cascaval ras si putin verdeata.

Pe tava mai era aranjat si castravetele si mai aveai si furculita. Ce mai este simpatic de remarcat, aparenta stare “proasta” a canilor emailate, toate avand (la exterior) smaltul sarit, aratand astfel ca o uzura ce indica vechimea.

Acum dupa ce am studiat si pozat (arata cam la fel ambele feluri, la mine era in plus ou) am trecut la strategia de atac a hamburgerului si nu am avut alta sansa decat sa-l despart pe din doua.

Acum ce sa va spun, chiar daca sunt hamburgeri sunt clar diferiti fata de ceea ce gasim in localurile deja mult cunoscute si cu multa reclama TV, simti carnea care are gust fiind ca o chiftea destul de groasa iar celelalte componente adauga fiecare plusul ei de savoare.

Am reusit sa dovedesc acel hamburger cu greu, mi-a placut mai ales gustul carnii, dar mai beam din cand in cand limonada ca sa mai alunece, intr-un final glorios am reusit sa terminam. Binenteles ca am comandat si pentru acasa ca toata lumea sa fie astfel multumita.

Nota de plata era prezentata si ea dragut, intr-un buzunar de blug.

Am iesit si in curte, unde vara sunt locuri destul de multe insa de multe ori insuficiente. Spre deosebire de aerul clasic din interior, terasa te aduce in contemporan si desi este iarna iti poti imagina cum arata locul vara, privind spre capatul curtii spre casa vecina, calcanul acesteia este insufletit de un graffiti vesel peste care se gaseste un ecran unde vara sunt proiectii diverse tinand cont de evenimente culturale sau sportive. In vara cand cel mare a vrut sa vina aici cu o prietena nu au gasit in nici un coltisor vreun loc liber chiar daca nu erau interesati de meciul de fotbal care putea fi vazut pe acest ecran.

Zona barului te imbie sa te asezi comod intr-un leagan si sa sorbi o limonada sau un cocktail dar te si duce cu gandul la vara cand la fel de bine poti savura o inghetata.

Lasam gandurile acestea spre materializare la vara si ne indreptam spre iesire nu inainte de a remarca si un loc acoperit pentru fumatori.

Parasim astfel locul si ne indreptam spre casa dupa ce am reusit ca macar vreo 2 ore sa fiu doar eu cu baietii mei. Acum astept cu nerabdare inca o ocazie sa iesim impreuna.


[fb]
---
Trimis de mishu in 07.02.17 12:54:10
Validat / Publicat: 07.02.17 14:28:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 2684 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Si a venit limonada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47450 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

NAZARICA
[07.02.17 18:00:35]
»

@mishu: Dragut loc… mai bine zis, “chic”!

DAR… “compania” a fost de nota … suprema! Bucura-te cat mai poti de ai tai…

Eu am patit-o rau… cand m-am trezit… fata mea era maaaaaaare si aveam regrete ca nu am tinut-o destul in brate, ca nu am pupacit-o destul…

De ce oare cresc copiii atat de repede???

Si, ... vorba stiu eu cui… - - “votat cu maaaaare placere! ”

mishuAUTOR REVIEW
[07.02.17 19:25:13]
»

@NAZARICA: Eu mi-am luat o "palma" de la baieti in urma cu cativa ani cand din cauza serviciului, urma o inspectie si vreme de 3 saptamani am mers la serviciu fara pauza, iar in timpul saptamanii munceam chiar intre 11-13 ore, iar dupa ce a trecut inspectia in weekend-ul ce urma am stat si sambata si duminica acasa, si am fost mai aproape de ei. Duminica seara mi-au spus: "Sa mai stai cu noi acasa ca a fost bine". Cum credeti ca m-am simtit? iar acum au crescut si nu-i mai prind eu acasa, asa incat orice minut il pot primi de la ei fac ce vor ei, pana vor avea si ei familia lor.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, iar ecoul tau l-am citit cu maaaare placere ????

Zoazore
[07.02.17 20:04:02]
»

@mishu: Ce frumooos! Așa, cu voi, am fost și eu la Modelier!

Și parc-aș merge și de-adevăratelea! Ei, ce zici?

mishuAUTOR REVIEW
[07.02.17 20:05:55]
»

@Zoazore: Oricand cu placere, tu iei hamburger sa vezi cum sunt iar eu coaste, din acelasi motiv ????. Multumesc de vizita si vot, si daca ne hotaram de data asta nu mai merg fara rezervare ????

krisstinna
[08.02.17 07:50:41]
»

@mishu:

Am reusit sa dovedesc acel hamburger cu greu

-Oare eu cât aș reuși să mănânc din el ? Cartofii sigur i-aș mânca pe toți, sunt fan cartofi prăjiți

mishuAUTOR REVIEW
[08.02.17 08:31:14]
»

@krisstinna: Tu mai mult de un sfert nu cred ca ai reusi , poate cu indulgenta o treime, iar cartofii daca zici ca esti fan poate ca i-ai dovedi. Insa daca vrei sa mananci cartofi super de super mergem impreuna o data, nu-ti spun unde insa sigur ti-ar placea mai ales daca iti plac crocanti si picanti. Am o prietena care prima data a zis ca ea nu mananca cartofi prajiti si dupa ce a mancat acolo de fiecare data cand mergem acolo e primul lucru pe care il cere.

Multumesc de lectura si vot, o zi frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mika
[08.02.17 16:38:09]
»

@mishu: Si eu am descoperit burgerii datorită celor doi băieţi ai mei. Am fost la festivalul burgerilor unde, baiatul cel mare a participat, cu inca un prieten la concursul de gatit burgeri. Felicitări pentru mica escapadă cu copiii. Noi mai reuşim, din cand in cand, să mergem la cate un film impreuna cu ai noştri copii (care de fapt acum sunt doi tineri).

mishuAUTOR REVIEW
[08.02.17 16:50:30]
»

@Mika: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, mai am un loc de testat burgerii, unde ei spun ca sunt cei mai buni si cum nu cred fara sa gust , e clar ca va trebui sa merg si acolo.

Copiii nostri indiferent de varsta tot puii nostri sunt, asa ca ne adaptam

crismis
[08.02.17 16:54:01]
»

@mishu: In primul rand, felicitari pt ideea de a-ti scoate copiii "in oras"! Si noi mai facem din cand in cand "vitejii" din acestea, cu sau fara vreo ocazie si de obicei chiar iese bine.

In al doilea rand, sa stii ca mi-a placut localul, e "genul meu", imi place tot ce iese din tipare la modul amuzant si decent.

Iar in al treilea rand... de ce nu hamburger cu cartofi prajiti??!! Gatiti corect, nici unul, nici ceilalti nu pot face rau. Haburgerul de calitate inseamna carne slaba tocata, condimentata si pusa pe gratar. Cartofii se prajesc corect in baie de ulei incins, se scurg si... nu mai continui, ca nu mai suport, ma duc mai bine prin bucatarie, sa vad ce mai gasesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[08.02.17 18:28:00]
»

@crismis: Multumesc frumos pentru vizita si vot, si sunt foarte de acord ca un hamburger de calitate e facut din carne slaba, asa era si acesta, si cred ca de exemplu o ceafa la gratar are mai multa grasime ????, iar cartofii pareau destul de bine scursi... si hai ca si eu incep sa ma gandesc la toate cele, iar seara asta avem declarata seara pizza ????, coca e framantata, asteptam sa o pregatim pentru ora 20.30, si ca bonus si o lipie calda pe care sa o mancam cu branza ????. Sa ne auzim de bine si o seara frumoasa.

tata123 🔱
[16.02.17 14:53:39]
»

@mishu: Interesantă P011 - bineînțeles burgerul arată foarte bine, iar culoarea cartofilor e perfectă. Observ că se caută peste tot așa numitele obiecte „vintage” - unele sunt chiar drăguțe. Câte asemenea obiecte originale nu au fost aruncate din casele părinților noștri ori podurile bunicilor? Acum sunt la mare căutare...

Localurile se întrec în a găsi un design interior atrăgător, de a aduce ceva nou pe această piață (vezi aici modul în care este adusă nota de plată ori „decorul” de la baie).

Gabi Georgeta
[23.02.17 20:22:38]
»

Mi-a placut mult ideea de intalnire in oras cu baietii. Sper sa o pot pune si eu in practica cu copilul meu (in curand va avea 18 ani asa ca poate fi o sansa de a povesti mai des intre noi).

mishuAUTOR REVIEW
[23.02.17 20:31:39]
»

@tata123: Multumesc pentru vizita si vot. Este un loc placut, despre care eu sunt surprinsa ca are atat de multi clienti, nu din cauza de produse, ci deoarece este pe o strada mai dosnica, nu trece nici un mijloc de transport pe acolo si daca ai ajuns pe acolo inseamna ca aia ai cautat.

Si am mai spus, am fost surprinsa ca la o ora de la deschidere nu mai era nici un loc liber iar lumea venea si pleca si am tras cu urechea, cei care veneau erau intrebati de rezervare. Avand in vedere ca este atat de aproape de mine voi mai trage o fuga pe acolo, doar cu rezervare si vara, sa ma pot bucura si de curte. O seara frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[23.02.17 20:35:44]
»

@Gabi Georgeta: Dupa ce cresc copiii este mai greu sa petreci timp cu ei, insa fiecare clipa alaturi de ei imi aduce satisfactia maxima.

Deja ei sunt niste viitori adulti si parerea lor conteaza, si daca sunt tratati ca atare se poate trece peste pragul parinte-copil fara a depasi insa anumite limite .

O seara frumoasa si multumesc pentru vizita si vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Gabi Georgeta, Mika, mishu, NAZARICA, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086941957473755 sec
    ecranul dvs: 1 x 1