ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.11.12
STATUS: SENIOR
LUNA
NOV-2014
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Am fost in Barca (restaurant neconventional, premiat) !

TIPĂREȘTE

La insistentele uneia dintre prietenele mele (vegetariene convinse), am cedat! Bine... cat de rau poate sa fi sa bei un suc natural intr-un loc unde nu se fumeaza si sa mananci niste dumicate din plante?

I-am confirmat prietenei mele ca poate face o rezervare pentru miercuri seara incepand cu ora 19 pentru 3 persoane. Zis si facut... cu un simplu telefon am rezervat totul. Deja ma bucuram la gandul ca voi avea 2 ore de liniste la un suc cu fetele, cand am realizat ca lucrurile se complica putin, caci o voi lua si pe fi-mea de un an si 7 luni.

Si asa, intr-o seara rece de noiembrie pe o ploaie marunta, ne-am urcat eu si fi-mea in taxi cu destinatia Barca: Str Emanoil Porumbaru, nr 9 (noua lor adresa incepand din Septembrie anul asta).

Localizare – Ma uitasem inainte de a pleca de acasa cam pe unde vine restaurantul asta pentru a nu avea surprize neplacute: nu ar fi fost prima data cand un taxi plimba pasageri prin tot Bucurestiul ca sa ceara mai multi bani la finalul cursei. Cu fi-mea mica, eram o prada cu atat usoara. Nu a fost cazul. De la Statuia Aviatorilor, se merge pe langa parcul Kisseleff pe str. Arh. Ion Mincu cam 150 m. Dupa inca 200 m pe o strada perpediculara cu sens unic dinspre parc se ajunge in fata curtii cu numarul 9. Zona este de case vechi/vile frumoase

Pe scurt: restaurant pe langa Park Kisseleff, zona centrala.

Parcarea: este relativ dificila: Nu exista locuri rezervate localului, strada este ingusta si cu sens unic. In sfarsit... daca vrei cu adevarat, poti. Daca ai dubii, ia mai bine un taxi.

Caracteristici generale incl. program: Curtea restaurantului este strajuita de o poarta inalta metalica. Firma luminoasa “barca” de pe cladire ne confirma si adresa.

Restaurantul este compus dintr-o cladire cu un etaj cu scara exterioara, terasa descoperita pentru vara, terasa (cu acoperis) cu vreo 10 mese de 4 persoane (care acum era goala) si camera (interioara) a restaurantului propriu zis. Am strabatut tereasa si am intrat in sala (unica) de la parter a restaurantului. Este de forma dreptunghiulara fiind compusa din: bar, mese pe doua randuri, separate de un fel de zid de 1 m inaltime pe care sunt asezate lumanarele pentru ambient si toaleta.

La etaj este bucataria.

Decoratiuni interioare: De la intrare nu am putut sa nu remarc cele 2 mandrii: premiile “cel mai bun restaurant neconventional” oferit de RESTOGRAF in 2011 si 2012.

Pe langa asta restaurantul este “decorat” minimal: un dulap cu geam (incuiat) cu carti despre mancare sanatoasa, lumanari pe mese si pe gardul de ciment din pe mijloc, cateva betisoare aromate asezate in fante din perete, flori foarte frumoase la geam, cateva tablouri.

Mesele sunt de lemn vopsite nuc cu scaune de lemn tapitate cu alb.

Cand am ajuns noi la ora 19, daca erau inca vreo 2 mese ocupate din cele vreo 12 disponibile in interior. Situatia s-a schimbat radical la ora 20, cand tot localul era plin.

Mirarea mea a fost cu atat mai mare cu cat programul de functionare este cu totul atipic pentru un restaurant “standard”: de la ora 12 pana la ora 21 (adica 9 seara), iar dupa ora 20 nu se mai comanda mancare.

Oricum, chiar si plin in restaurant se auzea un fel de murmur permanent de la clientii prezenti dar atat: fara rasete stridente, strigate de vesele, etc. Parca eram intr-o biblioteca unde se serveste si o cafea...

Muzica (ambientala) ar fi putut sa fie, dar probabil ca sa nu deranjam clientii, nu a fost deloc. Bine in schimb (mai ales pentru fi-mea) ca fumatul nu este permis, asa ca aerul este foarte respirabil.

Baia : foarte curata dar micuta cu cate 2 toalete separate pentru fiecare sex. Are uscator cu senzor pentru maini –spaima fi-ca-mii!

Servirea: ne-am asezat la masa si in mai putin de 1 minut a sosit un ospatar inalt intre 2 varste sa ne ia comanda. Era genul acela care nu vorbeste mai mult decat este cazul, nu se amesteca in treburile oamenilor dar care este in masura sa faca recomdari la mancare, sa dea detalii asupra modului de preparare a diferitelor feluri. Desavarsit!

Mancarea si bauturile:

Avand in vedere ca restauratul este “vegan” toate produsele sunt exclusiv facute din legume si fructe, fara adaosuri de arome/ conservanti. Se pot servi produse “raw” (neprelucrate) sau “vegan” (prelucrate termic, etc).

La bauturi: am optat pentru suc (fresh) de mere cu pere pentru fi-mea si mere cu morcov pentru mine. Ma asteptam sa primesc o zeama limpede si dulce. De unde... am primit un lichid foarte gros, opac si dulce in masura dulcetii naturale ale fructelor pisate.

Ca si mancare am ales «platoul casei» care contine destule «mostre» cat sa iti faci o idee cam ce presupune mancarea bazata exclusic pe legume: sushi facuta din legume, icre din masline, paine neagra necrescuta, salata de patrunjel, salata de sfecla rosie pe scoica, un fel de humus, rulouri de dovlecel crud cu topping de migdale. Este suficient ca sa sature 2 persoane (flamande).

Au si o gramada de salate: de la clasica salata greceasca., la salata de alge cu castravete. Pe asta din urma am gustat-o de la prietena mea. Buna, de incercat, dar nu mi-as dori o masa din asa ceva.

Ca sa fie serviciul complet, am incheiat cu tort de fructe de padure (cu blatul facut din curmale). Delicios, iar fi-mea ca niciodata a mai cerut.

Mai exista si supe din diferite plante, dar... era deja mult prea mult asa ca va spun doar ca exista si mi-au fost recomandate cu caldura de prietena mea vegetariana.

Nota de plata: Produsele desi foarte bune si mai ales sanatoase, nu sunt tocmai ieftine daca te gandesti doar la materia prima si la faptul ca nu necesita cine stie ce tehnica de gatire. Dar sa nu fim rai si sa ne gandim si la talentele bucatarilor de a imbina ingredientele, cheltuieli cu chirie in centrul Bucurestiului, etc.

Ca sa va dau niste repere (toate preturile sunt oricum afisate pe site aici restaurantbarca.ro): suc 12RON, tarta 15-18 RON, platoul casei 95 RON, supa 13-15 RON, un fel de mancare (orez cu ceva) 25 RON.

Impresii generale:

Pe mine m-a cucerit. Nu neaparat pentru produsele deosebite sanatoase pe care le prepara ci mai ales pentru grija la clienti

La un moment dat fi-mea a vrut apa, dar ACUUM. Cum ospatarul tocmai servea la alta masa, in mai putin de 15 secunde a venit la noi la masa o doamna draguta (din ce am inteles una din sefi) si mi-a oferit (am aflat la final de nota) gratis un pahar de apa pentru fetita.

Aceste lucruri sunt minore, dar fac diferenta intre un restaurant standard si unul in care mai revii.


[fb]
---
Trimis de lady_anca81 in 21.11.14 09:57:29
Validat / Publicat: 21.11.14 12:38:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 2063 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lady_anca81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Salata de catraveti cu alge
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052184104919434 sec
    ecranul dvs: 1 x 1