85816 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Grădina Botanică Dimitrie Brândză

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.05.2018
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
50 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 11 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Botanic din București


Muzeul Grădinii Botanice se află situat la intrarea în Grădina Botanică, într-o clădire în stil brâncovenesc. În acest muzeu sînt expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.

Înființat în 1882 de către dr. Dimitrie Brândză, muzeul funcționează în actualul loc din anul 1891. De-a lungul timpului a suferit tot felul de momente de cumpănă care au constat în mutări succesive, transformări, stricăciuni (de remarcat distrugerea acestuia în timpul celui de-al doilea război mondial). Este un muzeu botanic organizat pe principii ecologice.

Situată în partea stângă a aleii principale, în apropierea porții de intrare în Grădina Botanică, clădirea muzeului abia se zărește din vegetația bogată ce o înconjoară. Este o construcție cu două niveluri, la etaj fiind situat muzeul propiu-zis.

Exponatele muzeului sunt dispuse în 23 încăperi (concepute ca biotopuri bine determinate) și constau din colecții de plante uscate, presate, conservate în alcool sau formol, semințe, mulaje și chiar animale împăiate, pentru a se crea impresia unor ecosisteme complete, biotopuri diverse (biotopul de câmpie, cel acvatic și palustru), prezentate sub forma unor diorame. Sunt expuse, deasemenea, cărți de specialitate, piese de mobilier ce au aparținut directorilor Grădinii Botanice, tablouri tematice (de menționat aici colecția de acuarele a unei foste angajate a Grădinii Botanice, Angiolina Santocono, care cuprinde un număr de 1033 ilustrații cu imagini reprezentând plante dintre cele mai diverse: plante spontane, mușchi, licheni, ciuperci).

Pe aleea ce duce la clădirea muzeului bustul prof. Dimitrie Brândză ne urează bun venit.

Intrarea în muzeu se face printr-un foișor, element arhitectural specific construcțiilor în stil brâncovenesc, unde, la parter, se află expusă o placă comemorativă dedicată prof. Dr. Dimitrie Brândză (1846 – 1895), întemeietorul Institutului și Grădinii Botanice. Tot aici, sunt prezentate câteva eșantioane în tăieturi transversale din arborele de fier (Parrotia persica), una dintre ele fiind o tavă.

Urcăm treptele de piatră ale foișorului la etaj pentru vizita propiu-zisă.

În holul de intrare în muzeu, considerată sala nr. 1 a muzeului, sunt prezente câteva angajate ale instituției, care ne fac un instructaj sumar cu traseul de urmat, precizându-ne, la întrebarea mea, că putem face ceva fotografii. În hol, într-un dulap cu vitrină, sunt prezentate câteva diplome, plachete și medalii, pe un perete un istoric al muzeului, două vaze cu desene în temă, iar în partea superioară fotografia întemeietorului, denumirea muzeului și anul înființării sale.

Sala nr. 2 este denumită “Sală memorială”, aici găsindu-și locul biroul la care a lucrat Prof. Dr. Dimitrie Brândză, fotoliul, iar pe birou sub sticla ce protejează blatul, se află câteva fotografii, precum și o schemă cu arborele genealogic al fam. Brândză. Pe pereți sunt fotografii reprezentând personalități ce au lucrat sau au colaborat cu Institutul Botanic. Tot aici se află şi o vitrină cu instrumente optice necesare cercetării: microscoape, lupe.

Sala nr. 3 este cea intitulată „Sală memorială și de consiliu” loc unde se țineau întrunirile Consiliul științific al Institutului botanic, ce lua hotărâri importante cu privire la bunul mers al activității, aici aflându-și locul, în afară de masa de consiliu și scaunele membrilor consiliului, busturile unor personalități ce au activat în domeniu, vitrine cu lucrări științifice scrise de cercetători ai Institutului și Grădinii Botanice și cu exponate din cadrul muzeului.

Celelalte săli ale muzeului cuprind, așa cum arătam mai sus, diverse exponate specifice. Însă sunt câteva dintre ele care atrag în mod special atenția publicului vizitator, pe care voi încerca să le prezint într-o ordine aleatoare.

Aș începe cu colecția de artefacte, donația Prof. Dr. Docent I. T. Tarnavschi, unul dintre directorii Grădinii Botanice, formată din sculpturi de templu, specifice extremului orient, executate din lemn exotic (teck, palisandru, lemn moale asemănător teiului sau plopului) ce provin dintr-o călătorie, din anul 1963, a prof. Tarnavschi în Indonezia.

Parcurgem pe rând încăperile în care sunt prezentate flora boreală, vegetație specifică pădurilor de conifere, flora nemorală, cu vegetație specifică zonei de deal și pădurilor de foioase, flora câmpiilor, biotop de turbărie și mediu subteran (peșteri), în fiecare sală fiind prezente exemplare de animale împăiate specifice zonelor prezentate.

Alte exponate ce trebuie menționate sunt pielea unui șarpe anaconda împușcat din zepelin de Jean-Camille Blondel, fostul ambasador al Franței în România (1907 - 1916), un șarpe constrictor pe un trunchi de copac, sau un crocodil împăiat.

Sunt prezente câteva curiozități din lumea plantelor cum ar fi:

- cea mai mare nucă de cocos;

- arborele de cârnați, plantă cu un aspect inedit, întru-cât își etalează fructele ca pe niște salamuri puse la uscat;

- pinul de zahăr;

- o plantă anemochoră având semințele foarte mari, cu aripi, putând fi purtată de vânt pe distanțe mari;

- planta cu creșterea cea mai spectaculoasă (30 cm. pe noapte – creșterea fiind limitată);

- cea mai mare ciupercă din România;

- plantă acvatică care-și dezvoltă un țesut specific, impresionant, putând susține greutăți de până la 30 kg

- o plantă carnivoră în ale cărei cupe își găsesc sfârșitul insecte sau chiar animale mici.

Mai există aici un exemplar de palmier de apartament - Howea belmoreana (kentia) salvat din vechiul muzeu botanic, distrus la 04.04.1944 și un exemplar de Heracleum Sosnowsky, plantă înrudită cu mărarul, toxică pentru om însă utilizată ca furaj, care crește și la noi ajungând la înălțimi de 4 metri.

Și ce mai găsim pe aici? Două recipiente una conținând o băutură alcoolică românească cu aromă de pară cu fructul în interior (rămâne întrebarea – cum a ajuns para în interior? probabil recipientul a fost pus pe fructul mic, acesta crescând în sticlă ca într-o seră), iar cealaltă o băutură alcoolică cu aromă de șarpe, având în compoziție, în afară de șarpele din dotare, hamei și planta vieții (ginseng).

Într-una dintre încăperi se află o colecție de plante fosile și colecția de semințe a Grădinii Botanice.

Sunt expuse și obiecte artizanale confecționate din material vegetal: genți, pălării, veioze, căni, coșuri decorative donații ale consulului general al Republicii Filipine în București.

După vizita foarte instructivă din muzeu, o plimbare pe aleile parcului a fost tare potrivită.

Încheiem astfel încă o zi din periplul nostru prin București.

Vă doresc: Drumuri bune și excursii frumoase!

---
Impresii încărcate de Mitica49 in 10.05.2018 15:03:38

Validat / Publicat: 10.05.18 17:17:07


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 958


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Zoazore
[10.05.18 19:44:19]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Un muzeu interesant, plasat într-o vegetație luxuriantă, un muzeu făcut cu inima, de-a avut atâtea zile!

   Bre, Mitel, cum e, bre, aroma de șarpe?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[10.05.18 21:20:04]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[11.05.18 13:58:12]
» mesaj pers

   @Zoazore: Păi, cu tăria aia cu aromă de șarpe cred că e cam așa, din două una: după ce-o bei ori vorbești sâsâit, ori te miști pe drum ca șarpele. Cred că alta nu-i. Am zis!

   Și mai zic una: Mulțumesc pentru lectură și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[14.05.18 13:19:16]
» mesaj pers

   @Mitica49: Interesant, deși m-am plimbat prin Grădina Botanică nu am intrat niciodată în muzeu. Cred că e timpul să vizitez acest obiectiv.

   În 1925, președintele Societății Naturaliștilor, prof. A. Popovici Bâznoșeanu, comemora 30 de ani de la dispariția lui Dimitrie G. Brândză, declarând: D-rul D. Brândză, fire altruistă și comunicativă, s-a gândit că nu există menire mai înaltă pentru un profesor, de cât aceea de a da naturaliștilor putința de a studia natura în condițiuni cât mai prielnice, și, la gândul că Botanica nu se poate învăța de cât într-un templu consacrat ei, s-a străduit, încă din primul minut al sosirei sale în București să clădească marele Institut Botanic de la Cotroceni, înconjurat de o grădină botanică în care a plantat speciile cele mai rare și interesante de arbori și arbuști.

   Mulțumim pentru prezentarea detaliată a muzeului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mitica49
[14.05.18 15:21:33]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc pentru comentariu și vot! Și noi am mai fost în Grădina Botanică, însă muzeul abia astă-vară l-am vizitat. Și a meritat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[20.05.18 12:48:57]
» mesaj pers

   @Mitica49: Nici un astfel de articol nu puteam sa-l las ara ecou si asta deoarece si acesta face parte din adolescenta mea. Pe vremea mea =)), ma amuza sa spun asta, e o expresie folosita de persoanele trecute de o anumita varsta, in liceu se facea practica si avand in vedere profilul clasei mele: chimie-biologie, printre altele am facut practica si la Graina Botanica, astfel incat o saptamana am putut descperi multe si am aflat multe, insa ceea ce am retinut pentru ca m-a frapat, au fost picturile ce reprezentau cactusi (picturi realizate de o pictorita al carei tata realiza picturile de la muzeul Grigore Antipa) si despre care am aflat ca acele cactusilor erau pictate cu pensule avand un singur fir pentru a fi ca mai aproape de realitate.

   Frumos muzeul ca de altfel toata gradina botanica, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mitica49
[20.05.18 16:40:40]
» mesaj pers

   @mishu: Muzeul este foarte interesant. Și am constatat că, vizitând-ul împreună cu nepoata noastră, parcă am acordat mai multă atenție exponatelor.

   Mulțumesc pentru vot și ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[54] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Aleea spre intrarea în muzeu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965228">Şterge vot</a></div><span id="v9965228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Aleea spre intrarea în muzeu
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Intrarea în muzeu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965229">Şterge vot</a></div><span id="v9965229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Intrarea în muzeu
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Bustul întemeietorului muzeului, dr. D. Brândză -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965230">Şterge vot</a></div><span id="v9965230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Bustul întemeietorului muzeului, dr. D. Brândză
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Placă comemorativă Dimitrie Brândză -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965231">Şterge vot</a></div><span id="v9965231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Placă comemorativă Dimitrie Brândză
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Exponate realizate din lemnul arborelui de fier, în holul de la intrare -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965232">Şterge vot</a></div><span id="v9965232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Exponate realizate din lemnul arborelui de fier, în holul de la intrare
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Tavă realizată din lemnul arborelui de fier -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965233">Şterge vot</a></div><span id="v9965233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Tavă realizată din lemnul arborelui de fier
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Holul de intrare în muzeu cu istoricul muzeului, o vitrină cu diplome, plachete și medalii acordate muzeului și alte obiecte de decor -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965234">Şterge vot</a></div><span id="v9965234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Holul de intrare în muzeu cu istoricul muzeului, o vitrină cu diplome, plachete și medalii acordate muzeului și alte obiecte de decor
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Peisaje din Grădina Botanică realizate în creion de pictorul A. Popa și panou cu lumea plantelor și animalelor în filatelie -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965235">Şterge vot</a></div><span id="v9965235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Peisaje din Grădina Botanică realizate în creion de pictorul A. Popa și panou cu lumea plantelor și animalelor în filatelie
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Sală memorială cu fotografii ale directorilor muzeului și ale diverșilor colaboratori -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965236">Şterge vot</a></div><span id="v9965236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Sală memorială cu fotografii ale directorilor muzeului și ale diverșilor colaboratori
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Vitrină cu instrumente în sala memorială -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965237">Şterge vot</a></div><span id="v9965237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Vitrină cu instrumente în sala memorială
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Biroul prof. dr. D. Brândză -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965238">Şterge vot</a></div><span id="v9965238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Biroul prof. dr. D. Brândză
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Arborele genealogic al fam. Brândză -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965239">Şterge vot</a></div><span id="v9965239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Arborele genealogic al fam. Brândză
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Sala memorială și de consiliu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965240">Şterge vot</a></div><span id="v9965240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Sala memorială și de consiliu
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Vitrină cu fructe, semințe și plante conservate -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965241">Şterge vot</a></div><span id="v9965241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Vitrină cu fructe, semințe și plante conservate
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Manuscrise, lucrări științifice scrise de cercetători ai Institutului Botanic și ai Grădinii Botanice -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965242">Şterge vot</a></div><span id="v9965242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Manuscrise, lucrări științifice scrise de cercetători ai Institutului Botanic și ai Grădinii Botanice
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Colecția de sculpturi și diverse obiecte I. T. Tarnavschi - Indonezia 1963 -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965243">Şterge vot</a></div><span id="v9965243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Colecția de sculpturi și diverse obiecte I. T. Tarnavschi - Indonezia 1963
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Colecția I. T. Tarnavschi - sculpturi din lemn de teck (tectoma grandis) -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965244">Şterge vot</a></div><span id="v9965244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Colecția I. T. Tarnavschi - sculpturi din lemn de teck (tectoma grandis)
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Colecția I. T. Tarnavschi - sculptură din lemn de dahlbergia latiforia (un lemn ușor precum teiul sau plopul) -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965245">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965245"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965245">Şterge vot</a></div><span id="v9965245" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965245)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965245Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965245MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Colecția I. T. Tarnavschi - sculptură din lemn de dahlbergia latiforia (un lemn ușor precum teiul sau plopul)
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Colecția I. T. Tarnavschi - sculpturi din lemn moale reprezentând un cap de femeie și un cap de bărbat din Indonezia -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965246">Şterge vot</a></div><span id="v9965246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Colecția I. T. Tarnavschi - sculpturi din lemn moale reprezentând un cap de femeie și un cap de bărbat din Indonezia
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Colecția I. T. Tarnavschi - 13 sculpturi din lemn de teck -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965247">Şterge vot</a></div><span id="v9965247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Colecția I. T. Tarnavschi - 13 sculpturi din lemn de teck
foto Mitica49 [10.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Dioramă mediu subteran -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965248">Şterge vot</a></div><span id="v9965248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Dioramă mediu subteran
foto Mitica49 [10.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] Cerb lopătar -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965249">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965249"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965249">Şterge vot</a></div><span id="v9965249" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965249)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965249Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965249MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] Cerb lopătar
foto Mitica49 [10.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] Flora boreală - animale împăiate, plante și vietăți conservate, desene -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965250">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965250"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965250">Şterge vot</a></div><span id="v9965250" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965250)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965250Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965250MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] Flora boreală - animale împăiate, plante și vietăți conservate, desene
foto Mitica49 [10.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] Flora boreală - animale împăiate, plante și vietăți conservate, desene -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965251">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965251"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965251">Şterge vot</a></div><span id="v9965251" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965251)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965251Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965251MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] Flora boreală - animale împăiate, plante și vietăți conservate, desene
foto Mitica49 [10.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2017] Pielea unui șarpe anaconda împușcat din zepelin de Jean-Camille Blondel, fostul ambasador al Franței în România -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 10.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av965252">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv965252"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=965252">Şterge vot</a></div><span id="v9965252" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(965252)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f965252Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e965252MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2017] Pielea unui șarpe anaconda împușcat din zepelin de Jean-Camille Blondel, fostul ambasador al Franței în România
foto Mitica49 [10.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[54] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.163501024246 sec