85759 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Domeniul și Palatul Știrbey [Buftea]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.05.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Domeniul Știrbey din Buftea


Ziua de 1 mai 2018 nu prevedea nimic spectaculos pentru mine, nu programasem nici o minivacanță, nici măcar o ieșire la iarbă verde sau grătar. O informație aflată în acea dimineață avea să pună în mișcare rotițele și să conducă către un plan care s-a concretizat târziu după-amiază. Știrea se referea la picnicul organizat la Palatul Știrbey de la Buftea, manifestare cu intrare liberă. Știam despre existența acestui monument istoric și de parcul ce îl înconjoară de mulți ani, am citit materiale pe Internet, am privit fotografii. Astfel că am profitat de „invitație” și am pornit pe la ora 16.00 către Buftea.

Localizare și acces. Domeniul este situat la circa 25 km distanță de centrul Bucureștiului, în localitatea Buftea, pe str. Știrbei Vodă nr. 36 (colț cu strada Oltului). Locuri de parcare există în incinta domeniului, în apropierea palatului, destinate clienților restaurantului. Am depășit cu greu zona Palatului Mogoșoaia din cauza trecerilor de pietoni și a numărului mare de autoturisme care doreau să intre spre palat.

Accesul în interiorul Domeniului Știrbey se făcea zilnic până la un moment dat achitând un bilet de 5-10 lei care îți permitea să te plimbi prin parc ori să mănânci la restaurant. Acum publicul are acces în zilele de vineri-sâmbătă-duminică, între orele 12.00-24.00, în baza unui voucher în valoare de 50 lei ce poate fi utilizat la restaurant.

Scurte considerații istorice. În Codrii Vlăsiei, pădure cu o istorie bogată și o întindere vastă, buftenii și-au întemeiat așezarea, atestată documentar la jumătatea anilor 1700. Moșia Buftea intră total în posesia familiei Știrbey la începutul anilor 1800 printr-un schimb cu Mănăstirea Radu Vodă.

Familia boierească Știrbei (de la a doua generație Știrbey), originară din Oltenia, se va revigora și va juca un rol important în istoria țării prin adoptarea lui Barbu Bibescu de către ultimul boier Știrbey, rămas fără urmași de gen masculin – vornicul Barbu C. Știrbey. Barbu Bibescu, devenit Știrbey, este ultimul domn valah al Țării Românești: 1849-1856 (cu o pauză de un an datorită ocupației rusești). Era un om educat la Paris, dar cu disciplină prusacă, controla și supraveghea toate activitățile, era dur și riguros. El este cel care a ridicat prima variantă a palatului de pe moșia Buftea. Rafinamentul și cultura domnului se reflectă și în scrierile unui francez care a vizitat salonul aristocratic domnesc: D. Ştirbey tocmai primise cel din urmă roman al lui George Sand. Ne citi vreo treizeci de pagini, pe care le ascultarăm cu desfătare şi cu vie emoţie. La zece ni se servi ceaiul şi pe urmă conversaţia deveni obştească.

„Prințul” Barbu Știrbey a avut șapte copii cu Elisabeta Cantacuzino-Pașcanu, dintre care ne interesează Alexandru Știrbey, cel care va prelua și dezvolta domeniul de la Buftea. În 1870 se deschide Fabrica de conserve care va ridica nivelul de dezvoltare a regiunii; moșia Buftea va deveni o proprietate cvasi industrială prin înființarea unei Fabrici de vată și pansamente (1900), existența unei mori cu abur (până la care exista o cale ferată), a două hanuri, hectare întregi de vii și livezi cu pomi fructiferi, introducerea culturii bumbacului și a orezului. Barbu A. Știrbey, fiul lui Alexandru Știrbey preia frâiele moșiei și dezvoltă proprietatea și afacerile, înființează o fermă model cu lăptărie modernă.

Familia Știrbey se va îngriji și de creșterea morală și materială a oamenilor ce locuiau în zonă: au înființat o brutărie, o farmacie și spital, au construit locuințe, au pus bazele unei școli de meserii și agricultură, au sprijinit înființarea de ateliere de fierărie și lemnărie, deschid un cămin cultural și un club al copiilor, construiesc biserici.

Pavilionul de poartă - Buftea. Încadrat în lista monumentelor istorice această construcție facilitează accesul pe domeniu. Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea este decorat cu elemente arhitecturale clasice. Pavilionul e străbătut de un gang semirotund, cale de acces pentru pietoni, trăsuri și automobile; etajul placat cu cărămidă aparentă e luminat pe fiecare parte de o fereastră mare așezată sub un semicerc format din dinți de fierăstrău. În stânga și dreapta sunt clădiri administrative. Întregul domeniu este înconjurat de un gard de cărămidă. Am căscat gura la decorațiunile turnului de acces până l-am depășit pe omul de pază care supraveghea accesul.

Am purces la pas pe alei, pe sub verdele crud al copacilor înfrunziți bine. Pe pajiștile proaspăt cosite vedem un ponei drăguț (se pot face și ore de călărie pe domeniu, cred că sunt și cai disponibili), iar mai încolo o lamă care zburda liberă. La răscruce de alei sunt amplasate indicatoare către principalele obiective și săli de evenimente existente pe domeniu.

Palatul Știrbey din Buftea. Zărim mai întâi umbreluțele terasei exterioare apoi apare în toată spendoarea sa așa-numitul palat, mai mult cu trăsături de cabană stilată, model elvețian. Nu se mai observă nimic din clădirea inițială ridicată de domnul Țării Românești Barbu D. Știrbey într-un stil specific Olteniei, și anume o culă prevăzută cu tuneluri de refugiu. Fiul său, Alexandru Știrbey reface locuința adăugând mai multe etaje, precum și elemente neogotice, în perioada 1864-1864 – an pe care îl vedem săpat în acolada portalului de acces în clădire. Este posibil ca arhitectul Joseph Hartl și constructorul Michel Sanjouand să fi contribuit la ridicarea palatului de la Buftea, după ce îl edificaseră pe cel din București.

Am admirat toate cele patru fațade ale clădirii și chiar am îndrăznit să pășim în interior, la parter aflându-se restaurantul. Sunt vizibile elemente gotice și în spațiul interior, o scară monumentală de acces la etaj împodobită cu frumase dantelării în lemn, ancadramente de lemn în jurul ferestrelor, un frumos șemineu de marmură deasupra căruia tronează deviza Semper Excelsius, ușile de lemn sculptat de la intrare. Am răsfoit puțin și meniul amplasat pe un trepied, prețurile nu mi s-au părut chiar strigătoare la cer.

Parcul. Am observat arborii bătrâni, plantați de-a lungul aleilor, dar și vegetație lacustră în jurul apei. Parcul a fost amenajat în preajma edificării palatului (1864) de specialiști și se încadrează în rândul parcurilor romantice de reședință. Într-o latură a parcului a existat o plantație de flori utilizate în ambele palate, cât și la florăria din Buftea. Au fost amenajate pajiști largi care porneau de la palat și străbăteau aproape întreg parcul. Pe această pajiște s-a desfășurat picnicul organizat de 1 Mai.

Lacul are o suprafață de 14.000 mp, inițial fiind ceva mai mare. Astăzi un pod de lemn traversează oglinda de apă, iar lebedele și rățuștele fac deliciul vizitatorilor.

Regina Maria a vizitat de nenumărate ori Domeniul Știrbey, fie pentru plimbări de relaxare sau pentru călărie pe o pistă special amenajată, fie drept refugiu în timpul Primului Război Mondial.

Astăzi parcul și-a pierdut în mare parte din frumusețea de altădată, intervențiile din timpul regimului comunist distrugând terasele cu flori și cursul aleilor, iar vegetația spontană a deformat vechea imagine a parcului romantic. Totuși plimbarea pe aleile umbroase a constituit o plăcere deosebită, mai ales după ce am văzut și trăsura trasă de un cal superb care ne-a înghiontit bine imaginația.

Capela. După ce am traversat podul peste lac am mai mers circa 150 m și ne-a apărut în fața ochilor maiestuoasa capelă zidită într-un autentic stil romantic, amalgam între diverse curente arhitecturale: bizantin, gotic, clasic. Monumentala clădire religioasă îți atrage atenția prin scările de marmură albă, cupola în stil bizantin și turnurile neogotice. A fost realizată după planurile arhitectului danez Theophil Edvard von Hansen fiind terminată în 1890 și devenind necropola domnului Barbu D. Știrbey și a mai multor rude.

Sub scările curbe se află cripta, iar la etaj capela propriu-zisă. După 1890 pictorul Gheorghe Tattarescu execută pictura murală în capela ce poartă hramul „Sfintei Treimi”. Capela era încuiată astfel că nu am putut intra, dar am citit că din pictură se mai păstrează doar câteva fragmente, totul în interior fiind deteriorat.

Castelul de apă. Ne-am continuat plimbarea și după alți aproximativ 500 m întâlnim alt monument – turnul care asigura alimentarea cu apă a domeniului și a fabricii de vată. De formă octogonală, cu schelet de beton armat, oferă o imagine interesantă din punct de vedere arhitectural. Deși e vorba de un obiectiv industrial avem în fața ochilor un monument care impune admirație. Turnul de apă a fost realizat după planurile mareului inginer Anghel Saligny în 1920. Ușa de acces era descuiată, la ultimul etaj fiind instalată o tiroliană (!?). Am intrat în răcoarea oferită de betonul armat și am observat fusul scării și conductele ce urcă spre rezervor. Privind de jos arcele care unesc picioarele de susținere nu poți să nu admiri munca de proiectare a unui asemenea obiectiv.

În final ne-am îndreptat spre pajiștea unde se desfășura picnicul „muncitoresc”, am mâncat o porție de mici cu cartofi prăjiți (18 lei; nu foarte gustoși) și o cafea (5 lei; de altfel, berea, sucul, cafeaua costa 5 lei). Ne-am relaxat pe niște baloți de paie, ne-am uitat la zecile de familii care se bucurau de soare și iarbă verde, de copiii care se jucau nestingheriți pe iarbă.

Concluzii. Pot spune că a fost o după-amiază târzie de 1 Mai petrecută în mod plăcut, o plimbare relaxantă în natură, o vizită la câteva obiective declarate monumente istorice. Celor care doresc să înmănuncheze toate aceste elemente și să scape cumva de aglomerația de la Palatul Mogoșoaia le recomand o vizită la Palatul Știrbey din Buftea, unde vrei nu vrei vor degusta și o gustare/suc/cafea (pentru a valorifica voucherul de acces).

---
Impresii încărcate de tata123 in 07.05.2018 17:01:41

Validat / Publicat: 07.05.18 19:49:24


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2708

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  57900 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[07.05.18 19:42:04]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Domeniul și Palatul Știrbey [Buftea], BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait).

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc.).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulian68
[07.05.18 19:54:19]
» mesaj pers

   Anul trecut sau acum doi ani am facut si eu acest traseu. Si da, de acord cu tine mi-a placut mai mult domeniul Stirbei. Si liniste, si multă umbra, si restaurantul cu terasa care atunci se extinsese...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[07.05.18 21:21:50]
» mesaj pers

   @tata123: Un domeniu frumos și odihnitor, bine descris de @tata123! (ca de obicei, dealtfel).

   În 2009 când am fost și eu acolo, nu era lama aceea drăguță din poza ta, erau vreo trei păuni închiși într-un țarc, care „țipau” spărgând liniștea din jur. Nu era nici trăsura care-și așteaptă acum amatorii de plimbări pe aleile domeniului!

   Mi-au plăcut tare mult P11,12 și 13, o capelă cu o arhitectură deosebit de interesantă și de frumoasă!

   Constat că s-au făcut modificări bune, un lucru lăudabil pentru edilii orașului Buftea.

   Felicitări, am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[07.05.18 21:34:02]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[08.05.18 07:58:03]
» mesaj pers

   @webmasterX: Poziționarea este corectă. Mulțumesc.

   @webmaster: Mulțumesc pentru desemnare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[08.05.18 08:03:12]
» mesaj pers

   @iulian68: Cred că în toiul verii o plimbare în parcul Domeniului Știrbey este binefăcătoare. Aici se organizează periodic evenimente pentru publicul larg, anunțate de obicei pe FB. Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.

   @doinafil: Sunt atât de multe de scris despre familia Știrbey, de fapt s-au scris volume întregi de spre viața și rolul lor în istoria românească. Monumentele de la Buftea ar mai trebui restaurate pe ici-colo, dar domeniul se află în proprietate privată (chiar zilele astea firma deținătoare serbează 10 ani de când este proprietară). Mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mihaelavoicu
[08.05.18 19:42:10]
» mesaj pers

   Am auzit și am citit despre Palatul Știrbey, dar acum îl văd mai bine. Nu l-am văzut ”pe viu” niciodată. E o splendoare de la un capăt la altul, inclusiv Capela.

   Nu care cumva, aici au fost Studiourile Cinematografice Al. Sahia?

   În P04, văd scris numele Nadeja. Era soția lui Barbu jr. și vară de gradul 2 cu el. Era cumnată cu Martha Bibescu. Greșesc?

   Felicitări! Ai mai scos la lumină un element de patrimoniu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[09.05.18 11:36:29]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: În iunie 1951 se punea piatra de temelie a Centrului de producție cinematografică Buftea, construcția desfășurându-se pe etape până în 1959. Pentru filmări exterioare a fost rechiziționat pentru o vreme și Parcul Știrbey. Apoi Domeniul Știrbey a ajuns la Gospodăria de partid utilizându-se pentru acțiuni de protocol.

   P. S. În 1950 România Film se desparte în două: Studioul de filme artistice de la Buftea și Studioul cinematografic „Al. Sahia” pentru documentare și jurnale de actualități situat pe B-dul Aviatorilor.

   Prințesa Nadejda Știrbey (Bibescu) a fost nepoată de bunic a domnitorului Gheorghe Bibescu, s-a căsătorit cu vărul ei - prințul Barbu A. Știrbey și o avea drept cumnată pe Marthei Bibescu (adevarul.ro/news/bucurest ... ad6d/index.html).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihaelavoicu
[09.05.18 13:51:58]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc, lămurit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] Am ajuns în Buftea la Palatul Știrbey. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964543">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964543"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964543">Şterge vot</a></div><span id="v9964543" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964543)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964543Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964543MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] Am ajuns în Buftea la Palatul Știrbey.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] Pavilionul de poartă - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964544">Şterge vot</a></div><span id="v9964544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] Pavilionul de poartă - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] Pe aleile domeniului Știrbey - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964545">Şterge vot</a></div><span id="v9964545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] Pe aleile domeniului Știrbey - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] Lama care zburda liberă a fost închisă în țarc după un timp. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964546">Şterge vot</a></div><span id="v9964546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] Lama care zburda liberă a fost închisă în țarc după un timp.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] La intersecție de alei; se zărește Palatul Știrbey. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964547">Şterge vot</a></div><span id="v9964547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] La intersecție de alei; se zărește Palatul Știrbey.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] Palatul Știrbey din Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964548">Şterge vot</a></div><span id="v9964548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] Palatul Știrbey din Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] Fațada vestică - Palatul Știrbey - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964549">Şterge vot</a></div><span id="v9964549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] Fațada vestică - Palatul Știrbey - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] Scara de onoare - Palatul Știrbey - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964550">Şterge vot</a></div><span id="v9964550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] Scara de onoare - Palatul Știrbey - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] În interiorul palatului... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964551">Şterge vot</a></div><span id="v9964551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] În interiorul palatului...
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] Lacul și puntea de lemn. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964552">Şterge vot</a></div><span id="v9964552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] Lacul și puntea de lemn.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] Lebedele de pe Domeniul Știrbey - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964553">Şterge vot</a></div><span id="v9964553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] Lebedele de pe Domeniul Știrbey - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] Capela „Sf. Treime” - Domeniul Știrbey - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964554">Şterge vot</a></div><span id="v9964554" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964554)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964554Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964554MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] Capela „Sf. Treime” - Domeniul Știrbey - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] Scara curbată din marmură și piatră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964555">Şterge vot</a></div><span id="v9964555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] Scara curbată din marmură și piatră.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] Detalii arhitecturale - Capela de pe Domeniul Știrbey - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964556">Şterge vot</a></div><span id="v9964556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] Detalii arhitecturale - Capela de pe Domeniul Știrbey - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] La umbra arborilor din parc... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964557">Şterge vot</a></div><span id="v9964557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] La umbra arborilor din parc...
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] Se pot face plimbări cu trăsura. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964558">Şterge vot</a></div><span id="v9964558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] Se pot face plimbări cu trăsura.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] Arbori - Domeniul Știrbey - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964559">Şterge vot</a></div><span id="v9964559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] Arbori - Domeniul Știrbey - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] Turnul de apă proiectat de Anghel Saligny - Domeniul Știrbey - Buftea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964560">Şterge vot</a></div><span id="v9964560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] Turnul de apă proiectat de Anghel Saligny - Domeniul Știrbey - Buftea.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] Detalii arhitecturale - turnul de apă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964561">Şterge vot</a></div><span id="v9964561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] Detalii arhitecturale - turnul de apă.
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] Pajiștea unde s-a desfășurat picnicul (se putea sta oriunde pe iarbă). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964562">Şterge vot</a></div><span id="v9964562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] Pajiștea unde s-a desfășurat picnicul (se putea sta oriunde pe iarbă).
foto tata123 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] Vechi panou cu harta domeniului Știrbey din Buftea (panoul era dezafectat, aruncat într-un colț). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964563">Şterge vot</a></div><span id="v9964563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] Vechi panou cu harta domeniului Știrbey din Buftea (panoul era dezafectat, aruncat într-un colț).
foto tata123 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.167147874832 sec