84878 
nu sunteţi logat. - LOGIN
De vizitat în împrejurimile Bucureştiului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.03.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Obiective în Estul Capitalei: M-rea Pasărea, Conacul Podgoreanu, Schitul Găneasa, Moara Domnească


De cele mai multe ori descoperim lucruri interesante din pură întâmplare, fără să ne documentăm înainte, fără să căutăm în mod special un loc anume. Abia după ce trecem pe lângă un obiectiv, îl admirăm și căutăm informații suplimentare despre el și istoria din spatele lui. În unele cazuri nici nu trebuie să călătorim sute de kilometri pentru a vedea locuri frumoase, monumente sau obiective importante din anumite puncte de vedere. Așa se întâmplă și cu împrejurimile Bucureștiului, în localitățile din zona metropolitană întâlnim obiective inedite, legende interesante și fapte istorice autentice. Voi reveni la sfârșitul articolului cu câteva link-uri către alte obiective vizitate de mine de-a lungul timpului în jurul Bucureștiului.

Traseu. Drumul relatat azi a fost prilejuit de participarea mea la Sărbătoarea Cucilor, manifestare desfășurată în localitatea ilfoveană Brănești (vezi impresii). Dacă pentru a ajunge la destinație am mers pe DN 3 prin Pantelimon, pentru întoarcerea în București am ales un drum ceva mai ocolit dar care să îmi ofere posibilitatea de a mai vedea câte ceva. Astfel, am urmat din Brănești DJ 100 prin Pasărea și Cozieni, apoi în Găneasa am intrat pe DJ 300, ca mai apoi de la Moara Domnească să rulez pe DC 27 cu ieșire în E 85, în apropiere de Afumați. Calitatea covorului asfaltic în 2016 era bună, nivelul de trafic destul de ridicat având în vedere rolul de legătură al acestor șosele. În textul de mai jos descoperiți ce se poate vizita de-a lungul acestui traseu de circa 14 kilometri.

Mănăstirea Pasărea. Într-un decor pitoresc, pe malul Lacului Pustnicu, se află ansamblul mănăstiresc ctitorit la începutul secolului al XIX-lea de doi monahi: Sfântul Calinic de la Cernica și arhimandritul Timotei. Chiar dacă nu e înconjurată de ziduri și turnuri de apărare obștea întemeiată la Pasărea a păstrat dreapta credință, în satul mănăstiresc domnind pacea sufletească, liniștea și starea de bine. Biserica „Sfânta Treime” îl are drept întemeiator pe Sfântul Calinic de la Cernica și îmbină armonios elementele bizantine specifice bisericilor din Valahia. Am poposit la Mănăstirea Pasărea într-o altă primăvară, un anotimp al renașterii și bucuriei.

Conacul Podgoreanu din Cozieni. La intrare pe drumul care duce spre Mănăstirea Pasărea se află un conac boieresc care strigă după ajutor, e abandonat și înconjurat de vegetație. Reședința boierească a aparținut lui Ioan Dimitrie Podgoreanu, un bogat proprietar de terenuri și vii situate în localitățile înconjurătoare. Conacul a fost construit în anul 1910, are 10 camere și o structură întinsă pe subsol, parter și mansardă; în timpul regimului comunist a găzduit o instituție școlară. Am pătruns în curte lejer, nu există un gard în adevăratul sens al cuvântului, și pe o alee străjuită de conifere ajungi în fața impozantei clădiri placată cu cărămidă roșie. Un cartuș rotund ne indică inițialele proprietarului și anul construcției. O logie îmbracă întreaga fațadă a parterului, arcade rotunde împodobite cu un brâu sub forma zimților de fierăstrău deschid drumul luminii către interior, pardoseala galeriei este încă placată cu un mozaic cu motive vegetale. Conacul sub forma unui patrulater are o extensie laterală, probabil anexe gospodărești. Colțurile fațadei sunt rotunjite formând două foișoare cu acoperișuri de tablă țuguiate terminate în finiale de tipul unor sulițe. Conacul a fost vândut anii trecuți cu suma de 300.000 de euro.

Schitul Găneasa. Pe malul lacului Pasărea, vis-a-vis de un pâlc de pădure din vechii Codrii ai Vlăsiei, a apărut în anii '90 un mic ansamblu monahal, ctitorie a unui om de afaceri. Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” e construită în stil brâncovenesc, catapeteasma și alte lucrări în mozaic fiind realizate de artistul Ion Achițenie.

Biserica „Sf. Nicolae” – Moara Domnească. La câțiva kilometri distanță, în localitatea Moara Domnească – așezare cu valențe domnești: Șerban Cantacuzino construiește în secolul al XVII-lea o moară de apă pentru localnici, satul preluând de atunci denumirea de „Moara Domnească”. Ajuns în centrul localității, înainte de a vira la dreapta îmi apare în fața ochilor turla semeață a unei biserici. Mă îndrept spre lăcașul de cult și admir silueta mosivă și stilul oarecum moldovenesc al construcției. Accesul se face printr-un turn clopotniță pătrat, contraforturi sprijină pereții laterali, ocnițe pictate ce scene religioase împodobesc registrul superior al fațadelor, o combinație de cărămidă albă și roșie plachează întreaga biserică.

Actuala biserică parohială a fost zidită la 1909 de urmașa familiei Mavros, Paulina – căsătorită cu consulul Ernest de Kotzebue, văr al generalului rus Pavel Kisseleff. Acesta din urmă, artizan al primelor constituții ale Țărilor Române (Regulamentul Organic), dar și reformator administrativ al celor două state, a poposit de nenumărate ori la conacul din Moara Domnească. Legăturile cu rușii au condus și la găzduirea pentru circa un an și jumătate la reședința Mavros/Kotzebue din Moara Domnească a scriitorului Lev Nikolaevici Tolstoi. Clădirea există și azi, dar nu se află în cea mai bună stare de conservare. În biserica cu hramul „Sf. Nicolae” se află și locul de veci al Lidiei Kotzebue, sculptorița care a lăsat bucureștenilor Monumentul Eroilor Aerului, inaugurat în 1935.

Localitatea Moara Domnească găzduiește ferma didactică aparținând Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București – chiar mă întrebam ce reprezintă clădirile pe lângă care am trecut cu autoturismul. Câteva sute de hectare de teren constituie bază de cercetare pentru studenți și oamenii de știință din domeniu; există mai multe sectoare: vegetal, pomicol, legumicol, piscicol, fermă de animale, secția de mecanizare.

Concluzii. Într-o deplasare de o zi în jurul Capitalei am descoperit o serie de locuri cu valențe istorice, peisaje naturale drăguțe și povești deosebite. Traseul se pretează pentru o ieșire de weekend, combinată cu un picnic la iarbă verde (în anotimpul cald).

Articole relaționate. Iată alte câteva sugestii în ceea ce privește obiectivele ce pot fi vizitate în împrejurimile Bucureștiului, la distanțe acceptabile: Mănăstirea Samurcășești din Ciorogârla (vezi impresii), „Palatul” de piatră Udriște Năsturel de la Herești (vezi impresii), Mănăstirile Plătărești și Negoiești din județul Călărași (vezi impresii), Biserica din Clejani (vezi impresii), Ansamblul brâncovenesc de la Potlogi (vezi impresii), Conacul Drugănescu din Stoenești (vezi impresii) sau Schitul Bălteni (vezi impresii).

---
Impresii încărcate de tata123 in 08.03.2018 11:26:22

Validat / Publicat: 08.03.18 12:47:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1572


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[10.03.18 18:42:50]
» mesaj pers

   Am mers și eu pe aici de mai multe ori, mai bine zis pe o variantă a acestui traseu, folosit ca alternativă la centura Bucureștiului: ies la stînga din DN3, între Pantelimon și Brănești, trec pe la o barieră și ajung direct la Cozieni. Iar din Găneasa o iau spre Afumați, traversez DN2, Ștefănești - Tunari - Otopeni - DN1. Sînt și bretele care te pot scoate în DN2 mai spre Urziceni, la Șindrilița, înspre Căldărușani, Balotești sau înapoi în centură.

   Peisajele sînt frumoase, mai ales primăvara, iar drumul te poartă printre păduri, ogoare, prin sate, pe șosele mai mult sau mai puțin circulate, peste autostrada de Ploiești și prin zone suburbane ca Tunari și chiar urbanizate de-a binelea, cum ar fi Otopeniul. O bună trecere în revistă a împrejurimilor capitalei.

   Am remarcat de fiecare dată amplasarea pitorească a schitului Găneasa, deși nu m-a atras să îl vizitez. Dar peisajul este atrăgător. De fapt întreaga vale Pasărea este interesantă, mai ales în sectorul Găneasa - Vadu Anei, pentru că malul drept este în întregime împădurit.

   Nu știam de conacul Podgoreanu, în schimb pe o hartă am văzut consemnat un conac Cantacuzino în Afumați, pe șoseaua către Ștefănești. Nu am reușit să îl văd la fața locului, deși cam bănuiesc pe unde este, dar din pozele de pe net nu pare la fel de interesant ca cel de la Cozieni. Dar are o istorie mai veche.

   E păcat de multele conace din jurul capitalei, nu-mi dau seama cum ar putea fi valorificate. Chiar dacă ar fi toate restaurate, nu văd ce anume ai putea expune acolo, sau cum ai putea să atragi turiști la toate.

   E bine de reținut că șoselele din Ilfov sînt în general bine asfaltate, și se pot face plimbări cu mașina sau bicicleta. Dar păcătuiesc la capitolul indicatoare: în multe intersecții sînt semnalizate numai unele direcții.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[12.03.18 09:15:25]
» mesaj pers

   @abancor: Mulțumesc pentru completări și aprecieri. Am observat și eu rolul important al șoselelor de legătură dintre principalele localități din jurul Capitalei, traficul auto era destul de intens în zona străbătută. Traseul expus de tine, cel care străbate localitățile Cozieni-Găneasa-Afumați-Ștefăneștii de Sus-Tunari-Otopeni corespunde DJ 100.

   La Afumați există într-adevăr un Conac Cantacuzino, refăcut de alt proprietar în secolul al XIX-lea, reședință aflată în proprietate privată acum.

   Greu de spus ce elemente ar putea atrage turiștii în zonele unde s-ar restaura/amenaja astfel de conace vechi. Poate un muzeu local de istorie/etnografie, poate un parc de relaxare, o cafenea/restaurant, un loc de joacă pentru copii - e greu de pus pe picioare un concept câștigător.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[02.05.18 14:22:06]
» mesaj pers

   @all: Update aprilie 2018: Frumosul conac de început de secol al XX-lea se află în plin proces de „rebranduire”. Acum o săptămână am trecut pe lângă obiectiv și se lucra din plin: terenul a fost curățat și împrejmuit cu un gard nou de cărămidă, în ton cu clădirea, conacul pare a fi „recondiționat”, lângă construcție era săpată o groapă de mari dimensiuni. Posibil să apară acolo un centru spa cu piscină ori un hotel-boutique. Nu am găsit informații suplimentare pe Internet.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2016] Halta Brănești - trenuri vin, trenuri pleacă... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949727">Şterge vot</a></div><span id="v9949727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2016] Halta Brănești - trenuri vin, trenuri pleacă...
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2016] În 2016 am participat la Sărbătoarea Cucilor de la Brănești, Ilfov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949728">Şterge vot</a></div><span id="v9949728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2016] În 2016 am participat la Sărbătoarea Cucilor de la Brănești, Ilfov.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2016] Parada măștilor pe strada principală a Brăneștiului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949729">Şterge vot</a></div><span id="v9949729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2016] Parada măștilor pe strada principală a Brăneștiului.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2016] Mănăstirea Pasărea și Lacul Pustnicu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949730">Şterge vot</a></div><span id="v9949730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2016] Mănăstirea Pasărea și Lacul Pustnicu.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2016] Satul mănăstiresc concentrat în jurul bisericii - Mănăstirea Pasărea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949731">Şterge vot</a></div><span id="v9949731" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949731)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949731Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949731MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2016] Satul mănăstiresc concentrat în jurul bisericii - Mănăstirea Pasărea.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2016] Lacul Pustnicu și troiță aparținând Mănăstirii Pasărea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949732">Şterge vot</a></div><span id="v9949732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2016] Lacul Pustnicu și troiță aparținând Mănăstirii Pasărea.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2016] Conacul Podgoreanu, Pasărea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949734">Şterge vot</a></div><span id="v9949734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2016] Conacul Podgoreanu, Pasărea.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2016] Logia conacului Podgoreanu, Pasărea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949735">Şterge vot</a></div><span id="v9949735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2016] Logia conacului Podgoreanu, Pasărea.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2016] Elemente arhitecturale - Conacul Podgoreanu, Pasărea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949736">Şterge vot</a></div><span id="v9949736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2016] Elemente arhitecturale - Conacul Podgoreanu, Pasărea.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2016] Intrarea în conac și cartușul rotund care conține inițialele proprietarului și anul construcției (1910). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949738">Şterge vot</a></div><span id="v9949738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2016] Intrarea în conac și cartușul rotund care conține inițialele proprietarului și anul construcției (1910).
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2016] Mozaic cu motive vegetale - Conacul Podgoreanu, Pasărea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949740">Şterge vot</a></div><span id="v9949740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2016] Mozaic cu motive vegetale - Conacul Podgoreanu, Pasărea.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2016] Primăvara la conac... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949741">Şterge vot</a></div><span id="v9949741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2016] Primăvara la conac...
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2016] Vedere de ansamblu - Conacul Podgoreanu, Pasărea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949742">Şterge vot</a></div><span id="v9949742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2016] Vedere de ansamblu - Conacul Podgoreanu, Pasărea.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2016] Poate va reînvia... natura o face în fiecare an! -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949744">Şterge vot</a></div><span id="v9949744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2016] Poate va reînvia... natura o face în fiecare an!
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2016] Schitul Găneasa se zărește la orizont. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949745">Şterge vot</a></div><span id="v9949745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2016] Schitul Găneasa se zărește la orizont.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2016] Biserica și corpul chiliilor - Schitul Găneasa. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949746">Şterge vot</a></div><span id="v9949746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2016] Biserica și corpul chiliilor - Schitul Găneasa.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2016] Biserica „Sf. Nicolae” - Moara Domnească. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949748">Şterge vot</a></div><span id="v9949748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2016] Biserica „Sf. Nicolae” - Moara Domnească.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2016] Turn clopotniță - structura finală e din lemn. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949749">Şterge vot</a></div><span id="v9949749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2016] Turn clopotniță - structura finală e din lemn.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2016] Ocnițe pictate - Biserica „Sf. Nicolae”, Moara Domnească. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949750">Şterge vot</a></div><span id="v9949750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2016] Ocnițe pictate - Biserica „Sf. Nicolae”, Moara Domnească.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2016] Biserica „Sf. Nicolae” - Moara Domnească. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949752">Şterge vot</a></div><span id="v9949752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2016] Biserica „Sf. Nicolae” - Moara Domnească.
foto tata123 [08.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2016] Traseul urmat - prelucrare Internet. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.03.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av949753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949753">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2016] Traseul urmat - prelucrare Internet.
foto tata123 [08.03.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.338361978531 sec