ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.02.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
LUNA
FEB-2017
prieteni
6 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

La Roata Norocului

TIPĂREȘTE

Nu, nu este vorba de o emisiune TV ci de un restaurant renumit din Braşov. La invitaţia unor prieteni am ajuns după multă vreme la acest restaurant.

Localul este situat în drumul dintre Livada Postei spre Poiana Brasovului, prima curbă pe dreapta, pe Strada Crişan nr. 6. Urcăm puţin pe acest drum, în stânga vedem parcul Livada Postei şi pe dreapta acea curbă.

Profilul restaurantului: preparate tradiţionale cu specific românesc. Acest restaurant este deschis prin '91, aşadar funcţionează de mai bine de 26 de ani şi este extrem de „râvnit” de turişti. Şi de această dată am auzit vorbindu-se în jurul meu limbi străine.

Parcarea era plină, de abia am reuşit să găsim un loc liber deşi era în cursul săptămânii. Norocul nostru că aveam rezervare: o masă de 6 persoane, altfel nu am fi găsit vreo masă liberă... oau... sincer vă spun, nu mă aşteptam să găsesc un restaurant atât de plin şi era de abia ora 18:30.

Am fost conduşi imediat la masa rezervată şi ni s-au adus meniurile. Mi-a plăcut mult cum era decorat restaurantul dar şi faptul că aveau muzică live şi doamna Raluca a cântat minunat toată seara.

Am studiat meniul şi vă daţi seama că mă atrăgeau toată produsele şi alegerea a fost una extrem de grea...

Până la urmă am comandat un şniţel de pui specialitatea casei (a fost extrem de mare şi gustos). Şniţelul chiar a fost deosebit, înăuntru având şi jambon afumat, ciuperci, caşcaval topit şi bineînţeles pui. Lângă am comandat garnitură de orez cu ciuperci şi ardei copţi.

La desert am comandat casata cu frişcă. De când eram copil nu am mai mâncat casata şi când am văzut în meniu mi se făcuse poftă. A fost bună dar când mi s-a adus, ospătarul mi-a zis să am grijă că este foarte îngheţată.

Într-adevăr de abia am reuşit să o mănânc, cred că au ţinut-o la congelator şi a durat mult până s-a mai dezgheţat.

Am băut vin roze (care se poate comanda la carafă). Eu nu sunt băutoare de vinuri dar sincer, acest vin a fost excelent.

Servirea a fost ireproşabila, rapidă şi ospătarul chiar s-a ocupat de noi.

Per total recomand cu încredere acest restaurant.


[fb]
---
Trimis de GabrielaG in 25.02.17 12:53:22
Validat / Publicat: 25.02.17 15:23:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 3749 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Desertul meu: casata... ahh... deja imi este pofta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[25.02.17 15:55:24]
»

@GabrielaG: punctez si eu despre casa tudor

Cris
[26.02.17 04:34:09]
»

@GabrielaG: Foarte bună recomandarea, Gabi, recomand și eu cu drag Roata Norocolui, cei care îi vor trece pragul nu vor regreta.

Trebuie subliniat faptul că restaurantul este căutat în primul rând de către brașoveni pentru renumita ciorbă de burtă, care este atât de bună, încât nu am mâncat nicăieri alta la fel. Prima oară am fost la Roată acum mai mult de 15 ani și i-am rămas fideli de-a lungul timpului.

Îmi place că la ciorbe servesc atât porții mari cât și porții mici, iar la cea de burtă poți opta pentru ciorbă cu carne (burtă) sau fără. Un lucru bun pentru cei cărora le place această ciorbă, dar nu mânâncă și burta (copilul meu, de exemplu).

Vara au o terasă frumoasă, acoperită, care este situată în apropierea restaurantului, în curtea următoare.

Cât despre servire, ar fi multe de spus, Roata Norocului este probabil printre puținele restaurante din Brașov în care servesc chelneri cu pregătire adecvată, cei mai în vârstă cu siguranță lucrează în domeniu de mult timp, iar cei tineri au avut ce învăța de la ei. Și nu numai că au avut ce învăța, dar au și făcut asta.

În vară am fost acolo, pe terasă, cu colegii de liceu (aproape 20 de persoane), am fost serviți de un singur chelner, iar servirea a fost ireproșabilă.

Cât despre casată... hmmm, o bunătate, pentru care în 1990, când s-a deschis Casata din Piața Sfatului, stăteam la coadă, afară, destul de mult, pentru a prinde o masă liberă.

Mă bucur că ai scris despre acest restaurant, articolul tău este util nu numai turiștilor care ne vizitează orașul ci și brașovenilor, care nu știu sau care au uitat de celebrul restaurant Roata Norocului.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[26.02.17 12:17:29]
»

@Cris: Foarte util ecoul dvs, va multumesc! Nu am mentionat despre ciorba de burta pentru ca nu am incercat-o personal dar auzisem si stiam ca este excelenta. Din pacate, mergand seara, nimeni nu s-a gandit sa comande o ciorba desi imi salivau ochii doar privind poza cu ciorba de burta. Uitasem sa mentionez faptul ca in meniu se gasesc poze cu preparatele.

Noi am stat inauntru dar stiam de la mama mea ca au si o terasa extrem de draguta...

Legat de ospatari, intr-adevar am vazut si unii mai tineri dar majoritatea erau mai in varsta si cu experienta. Mie imi lipsea o furculita si desi ospatarul nu a observat acest lucru atunci cand mi-a adus mancarea, cand i-am zis imediat s-a dus si mi-a adus una.

Datorita faptului ca intr-o zi de joi restaurantul era atat de plin am putut sa imi dau seama ca este la mare cautare si ca brasovenii dar si strainii trebuie sa fi aflat de el.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[02.03.17 16:00:31]
»

@GabrielaG: O recomandare minunata si se pare chiar ca ai noroc daca reusesti sa mananci aici. Ma bucur ca nu ai pus mai multe poze, ca si astea 2 pe care le-ai pus sunt suficiente .

Neaparat daca voi ajunge pe acolo (si am sa retin articolul tau) voi lua casata, si mie mi-e dor de ea.

Oricum in Brasov am gasit multe locuri unde se mananca bine, asa incat felicitari, votat cu mare drag.

mishu
[02.03.17 16:04:48]
»

@Cris: Nu este tocmai pe gustul meu ecoul tau , daca cu Gabriela am scapat mai usor, vii tu sa pui sare pe rana cu ciorba ta de burta. Iti dai seama ca la primul drum la Brasov voi cauta acest restaurant chiar si daca ar fi doar pentru ciorba de burta, as manca-o si stand in picioare daca nu gasesc loc la masa .

Cat despre servirea de catre persoane care isi stiu meseria nu poate fi decat de apreciat, am fost in cateva locuri unde am dat peste persoane care erau pe langa meserie (nu vorbesc doar de tinerete).

Asa incat am sa tin cont si de recomandarea ta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Cris
[02.03.17 16:34:26]
»

@mishu: Îți garantez că îți va plăcea, fac o ciorbă de burtă pentru care vei reveni de câte ori vei ajunge în Brașov.

O să merg și eu într-o zi, de când a scris Gabi articolul numai la asta mă gândesc.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[04.03.17 11:54:19]
»

@mishu, @Cris:

Sa stiti ca de cand am vazut ecourile voastre ma gandesc la o ciorba de burta si imi vine sa plang si regret ca nu am comandat una cat eram acolo. Promit ca incerc sa ajung in cel mai scurt timp posibil acolo sa mananc o ciorba de burta si sa va spun cum a fost!

@mishu: Legat de poze, sa stii ca eu ma cam feresc sa fac poze la mancarea din farfurie, sa nu spuna oamenii din jurul meu ca sunt nebuna sau mai stiu eu ce... asa, pe "nevazute" am reusit sa fac 2 poze fara ca cei din jurul meu sa observe. Si cand faceam cele 2 poze ma gandeam la AFA! )

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, GabrielaG, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brașov și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071424007415771 sec
    ecranul dvs: 1 x 1