ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
LUNA
JUN-2011
prieteni
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Butoiul Sasului un local pe cinste

TIPĂREȘTE

Saptamana trecuta am avut in vizita o familie de prieteni foarte buni, din Canada, romanasi de-ai nostrii de Bucuresti, care au emigrat in urma cu 16 ani, incercand sa isi ofere o viata mai buna lor si fiului lor. Impreuna ne petreceam vacantele in tinerete, imparteam aceeasi camera, pe vremea studentiei demult apuse, prin diverse hoteluri carpite de 2 stelute ruginite din Cap Aurora sau Saturn. Vremuri foarte frumoase, foarte demult apuse, insa ei mai au inca nostalgii si odata la 4-5 ani revin aici, sa ne vada pe noi si pe multi alti prieteni si rude, sa revada locurile copilariei si ale vacantelor din trecut.

Cum la marea Neagra nu am putut merge din cauza furtunilor si a temperaturilor extrem de mici, am ales sa vizitam impreuna Brasovul (probably the best city in the world) Rasnovul si Poiana Brasov.

Ziua aleasa a fost luni 29.06 de Sf Petru si Pavel 27.06, si in Poiana totul parea inchis, turistii erau cate degete are o mana, in plus fata de noi, iar localul verificat pe care il ochisem, Coliba Haiducilor, avea un mare afis la poarta: INCHIS! Intrucat si vremea era cam pleostita si telecabina brusc, de foame, ni s-a parut cam scumpa, am plecat spre Brasov, stiind sigur ca aici vom gasi ceva pe placul tuturor, o pietonala lunga frumoasa, plina de magazine si o terasa plina de flori, unde sa mancam sau sa bem o cafea.

Cu un pic de noroc, am gasit parcare chiar langa trecerea de pietoni, care face legatura intre cel mai mare parc din oras si aleea pietonala din centrul Brasovului (Strada Republicii). Daca nu aveti monede de 10 bani si de 50 de bani, in Brasov sunteti mancati, nu puteti parca nicaieri, aproape. Eu am rezerve masive de astfel de monede, ca lectie de la ultima vizita de aici. Se spune ca ar exista si un incasator (angajat al primariei), de la care puteti cumpara un abonament de o zi cu 4 lei, dar la noi nu s-a aratat acesta si drept urmare am inghesuit la monede in automat de ne-am plictisit

Imediat cum am intrat am observat Taverna Sarbului, dar nu eram convins de ea, insa lipit de ea, am ochit Butoiul Sasului, care mi-a placut foarte mult si le-am spus si prietenilor nostrii, care au fost de acord sa ramanem acolo la terasa, mai ales ca am putut sa admiram si frumsetile locale.

Butoiul Sasului este o crasma din centrul istoric al Brasovului pe care o gasesti pe strada Republicii la nr 53-55, lipita si in aceeasi curte cu Taverna Sarbului. Puteti intra si pe pagina de web, facand click aici, se pare ca ofera si cazare.

Pe noi ne-a interesat sa mancam ceva bun si sa petrecem cateva ore la o terasa plina de flori, in mijlocul orasului pe care il apreciez cel mai mult din tara mea.

Localul este compus din terasa si restaurant, terasa se afla pe pietonala din centrul istoric al Brasovului, foarte aproape de hotel Capitol si este un loc foarte frumos impanzit de flori si obiecte vechi, iar pentru restaurant trebuie intrat pe gang (acelasi si pentru Taverna sarbului).

Din gang se ajunge intr-un spatiu mai larg, acoperit, unde functioneaza trei localuri, cele doua restaurante si o cafenea/bar, ce par a avea impreuna aceeasi toaleta.

Butoiul Sasului are cateva mese sus, dar si mai multe in salile si separeurile de jos de la subsol. Mi-a placut foarte mult cum e structurat la subsol, angajatii si patronatul au facut o treaba buna aici. Sunt mai multe sali, fiecare cu numele ei, iar pe pereti exista tot felul de aranjamente si de obiecte vechi, sau sticle de vin expuse ori poze vechi.

Exista o sala a cavalerilor, o Grofen Stube, o crama a butoiului, o sala Vlad Tepes si un hol unde stau butoaiele si sticlele vechi de vin. Peste tot sunt presarate obiecte de mobilier foarte vechi, vintage, care impreuna cu restul articolelor folosite la decorare ne transpun parca in secolul trecut. Experienta frumoasa aici,in subsol, pe care am retrait-o la doar 2 zile distanta la Caru’ cu bere, dar asta e alta poveste.

Pentru ca la momentul respectiv eram singurii clienti din terasa, trecuse usor de ora pranzului, am fost serviti pe loc, cu cate un meniu pe care l-am frunzarit si am inteles ca vom manca mult si bine acolo. Specificul restaurantului este, normal sasesc dar si romanesc traditional, asa ca am avut de ales intre feluri multe si deosebite de mancare, care mai de care mai frumos prezentate in meniuri, dar si in reclamele de pe strada sau din gangul ce da in restaurant.

Pentru inceput am comandat cateva ciorbe taranesti de vacuta cu smantana si ardei extrem de iute, si de baut fiecare ce a dorit, in special am luat bere. Canadienii se certau ca ar vrea ciorba de burta, dar nu au fost de acord de unde sa fie, de sub burta sau din burta asa ca pana la urma am luat de vacuta cu totii. Ciorbele au avut succes si pentru ca au fost foarte bune canadienii au mai cerut inca una pe care au impartit-o.

La felul doi eu am cerut coaste de porc, pentru ca vazusem o poza absolut fenomenala in apropiere, dar nu mai aveau, asa ca a trebuit sa recurg la solutia nr. 2: ciolan de porc cu fasole, care imi statea de mult pe creier si care a fost absolut delicios si chiar mare. Au mai fost cerute si consumate urmatoarele feluri:

- ospatul sasului un fel de kleftiko, adica un vas de lut in care mai multe bucati de carne de vita inotau alaturi de sos rosu si diverse legume dupa ce statusera in prealabil la cuptor o perioada indelungata. Deasupra vasului era un strat de lipie ce acoperea vasul si asigura fierberea in suc propriu a carnii si legumelor.

- snitel sasesc cu cartofi prajiti, snitelul fiind obisnuit dar dat si prin susan, interesant, dar la care au mai fost adaugati 4 mici... de pofta.

- piept de pui cu orez, ciuperci si cascaval ras, foarte bun pentru sportivii ce doresc sa nu ia in greutate.

- piept de pui la gratar cu cartofi taranesti, foarte apreciat.

Toate astea au fost insotite de o salata uriasa de vara si stropite cu berea recomandata: Ciuc. Fetele ar fi dorit un vin sasesc de crama, dar pana la urma au ales tot bere sau apa, iar mandrul urmas din Canada a baut o bere Reds, care sincer e un suc, cu ceva alcool, ce usor poate fi inclus la cockteil-uri.

Mancarea a fost foarte buna, arata extrem de bine, a fost servita destul de repede, nu avem a ne plange de servicii decat in mod pozitiv si nota de plata nu a fost atat de spectaculoasa precum ne asteptam, total pentru 5 persoane ghiftuite pe deplin: 235.55 ron.

Am facut mai multe poze aici, care sper sa va incante si sa va faca sa vizitati acest restaurant placut.


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 03.07.11 13:19:48
Validat / Publicat: 03.07.11 14:00:10
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7246 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurantul Butoiul Sasului Brasov centrul istoric
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

neimportant
[03.07.11 14:26:09]
»

"Condimentele" mele maitre...

Parca anul acesta "Petrica si Pavelut" or picat mercurea, nu de alta dar m-am "spurcat" miercuri nu luni cand am postit in subconstientul meu de pacatos...

Angajatul primariei de care pomeneati, a "incasat" cam multe de sfintii "onomastici" pomeniti, intrucat pe numele mic, de botez, este apelat Petrut, asadar a fost motivat de la "scarbici".

Dom'le dar fain ati mai "petrecutara" pe domeniul gurmando-pantagruelic... Sa va fie de bine!

Cu stima si digestie usoara!

Z...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ionescunicAUTOR REVIEW
[03.07.11 14:37:21]
»

@Zapacitu, maestre ai dreptate ce sa zic, pe 29 de ziua sfintilor amintiti am fost la Caru" cu bere si de la atata bere, care imi circula acum prin vene, le-am incurcat intre ele.

Luni pe 27 iunie am fost la Brasov la Butoiul Sasului, mai corect!

DoreD
[03.07.11 14:54:55]
»

Ospatul sasului... mmmm, arata de milioane! Cat a costat respectivul fel de mancare? Poti detalia un pic pe fiecare fel in parte? De tinut minte restaurantul!

ionescunicAUTOR REVIEW
[03.07.11 15:05:43]
»

Ospatul Sasului a fost 26.50, ciolanul meu 21.00 ron, o ciorbita 9.80, snitelul cu cartofi prajiti 19.50, piept de pui 30.00 portia, cartofii taranesti 7.50, orez cu ciuperci 6.80, o bere Ciuc 6 lei, o apa mica 4.50, un mic 2.50 lei, salata 8.90 lei.

Nu e chiar ieftin, insa e un local din centrul istoric al Brasovului, iar mancarea a fost foarte bine pregatita si cu gust foarte bun.

webmaster28
[03.07.11 15:37:49]
»

Luni pe 27 iunie am fost la Brasov la Butoiul Sasului, mai corect!

Am modificat data in review.

creivean
[12.07.11 22:18:49]
»

Mă bucur să văd că la 2 ani de când AmFostAcolo şi eu (adică prin August 2009), la Butoiul Sasului, se mănâncă la fel de bine.

Şi eu m-am simţit ok. acolo, chiar dacă iniţial am stat pe terasă şi ne-au cam sâcâit nişte albine, dar după ce ne-am mutat la beci totul a fost ok.

Îl recomand şi eu, fără rezerve.

sandu.53
[14.07.11 14:05:25]
»

excelent loc si foarte utile informatiile tale! am retinut locatia pt. prima iesire la munte!

Admin
[17.10.11 15:25:06]
»

Mutat, la reorganizare, in rubrica "Restaurante Brasov" (deja existenta pe site)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DoreD, neimportant, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brașov și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068214893341064 sec
    ecranul dvs: 1 x 1