ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.02.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 06.01.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Pietrele lui Solomon din Brasov, culmi usor de atins!

TIPĂREȘTE

Salutare tuturor!

Daca aveti cumva drum la Brasov, si timp la dispozitie puteti face o plimbare pana la Pietrele lui Solomon! Veti descoperi acolo peisaje mirifice, si asa cum am scris in titlu "culmi usor de atins", in sensul ca puteti ajunge la inaltimi considerabile fara prea mare efort ori cine stie ce echipamente speciale!

Daca dispuneti de transport propriu, drumul spre Pietrele lui Solomon porneste din "Livada Postei", sau mai bine spus din centrul orasului.

Daca doriti sa mergeti cu transportul public, exista doua variante:

1. Din livada postei

Autobusul cu indicativul 50, ruta Livada Postei-Pietrele lui Solomon (momentan capatul de linie este statia denumita Podul Cretului, sunt ceva lucrari de reabilitare in zona)

2. De la Gara Brasov

Autobusul cu indicativul 51, ruta Gara Brasov-Pe Tocile (Statie care este in apropierea Pietrelor lui Solomon)

Ar mai fi si o a treia varianta, si cea mai recomandata, mersul pe jos. Asta depinde de vreme, dar si de dispozitia dumneavoastra!

Zona pietrelor lui Solomon, mai este denumita de catre localnici si "intre Chietri", desigur sunt si aici legende, una dintre ele povesteste despre un rege maghiar, Solomon, care ar fi sarit cu calul peste valea ce desparte cele doua stanci si scapand cu viata reuseste sa scape de cei care il urmareau.

Jos la baza stancilor este amenajata zona de relaxare in aer liber, unde localnicii si turistii pot iesii la un gratar. Toamna este interesant, cand gospodinele vin sa coaca legumele pentru zacusca, iar domnii le "ajuta" de la distanta... adica acea distanta pana la paraul (Valea cu apa) ce trece prin vale, unde domniile sale isi raresc berile :))

In fine, este o excurise de o zi, ce nu ar merita ratata.

Numai bine tuturor.


[fb]
---
Trimis de chesoiu.george in 14.02.18 21:58:57
Validat / Publicat: 14.02.18 22:51:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 2119 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (chesoiu.george); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 peisaj Pietrele lui Solomon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱
[15.02.18 11:37:57]
»

@chesoiu. george: Vara trecută aveam în plan o incursiune în zona Pietrele lui Solomon, dar timpul care se scurge atât de repede nu ne-a mai permis deplasarea în acea frumoasă zonă naturală de la marginea Brașovului - rămâne pentru vara lui 2018.

Frumusețea naturii era cunoscută de multă vreme. Topograful vienez Joseph Adalbert Krickel călătorește în Banat și Transilvania în 1828 și notează în jurnalul său de călătorie: Pietrele lui Solomon au forma unui obelisc. Peștera are o intrare largă sau mai bine zis un atrium, înalt de 1 1⁄4 stânjeni și lat de 1 stânjen. Intrarea propriu-zisă în peșteră este atât de îngustă, încât trebuie să te târăști. Treptat, locul devine tot mai lat și înalt, încât poți sta în picioare. După ce ai parcurs vreo 20 de pași, ajungi într-un loc lat, care are forma unui cuptor pentru copt și este înalt de 2 stânjeni. Lumina pătrunde printr-o crăpătura în stâncă, prin care se scrge în peșteră și apa, care se pierde curând însă în solul nisipos.

Același călător notează că oamenii locului petreceau sărbătorile la iarbă verde la Pietrele lui Solomon încă din acele vremuri (prima jumătate a secolului al XIX-lea): După aceasta, am vizitat și Peștera Călugărițelor, aflată sub stâncă. Ea se găsește pe latura de sud, în apropiere de dealul plăcut pe care, potrivit unui vechi obicei, grecii și românii obișnuiesc în fiecare an, în miercurea de după Paști, să mănânce mielul de Paște într-un cadru festiv, cu muzica și dans, la fel cum se întâmplă la Pietrele lui Solomon. Accesul este greu, plin de stânci și copaci, printre care trebuie să-ți croiești drum uneori cu forța. Într-adevăr, m-am rănit la mână și n-am văzut decât o gaură mică și lungă de doi stânjeni și tot la fel de lată și înaltă.

mishu
[16.04.18 21:21:19]
»

@chesoiu. george: Am trecut prin zona asa de mult timp in urma ca sigur ar trebui sa mai ajung odata pe acolo. Pana atunci insa felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă împrejurimile Brașovului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076630830764771 sec
    ecranul dvs: 1 x 1