81758 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Biserici/cetăţi fortificate în Brașov și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.09.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cetatea Brașov - închisă publicului


Dintr-un reportaj la televizor am aflat că la Brașov mai există o cetate, diferită de cea care cuprinde Piața Sfatului cu turnurile Alb și Negru, o cetate mai mică, numită Cetățuia. Când am avut ocazia să ajungem la Brașov, ne-am propus să vizităm acest monument istoric din Evul Mediu.

Am ajuns centrul Brașovului, am parcat mașina și ne uitam la cetatea cocoțată pe deal. La cetate se poate ajunge fie pe jos, urcând treptele ce pornesc din spatele Liceului de Artă, fie cu mașina pe niște străzi inguste, cu sens unic și nume de ofițeri ai armatei, care serpuiesc pe coama dealului Straja (numele vechi) sau dealul Cetății (numele nou), până lângă cetate. Am ales a doua variantă și am parcat mașina într-o parcare amenajată, care are următoarele coordonate GPS: N – 45.648315 și E – 25.593962.

Din parcare până la cetate mai sunt vreo 200 de metri pe care i-am parcurs pe jos. Înainte de a ajunge la porțile cetăți, am ajuns pe o terasă aflată în fața cetății, pavată cu dale din piatră cubică, de unde am admirat frumusețea orașului de sub Tâmpa și a împrejurimilor, se vede foarte bine Biserica Neagră.

Am ajuns la poarta cetății și am avut o surpriză mare, poarta era închisă. Apoi am aflat că domeniul se este disputat de către Primăria Brașov și o firmă care administra cetatea. S-a ajuns pe la tribunal, iar pe perioada procesului cetatea este închisă. De pierdut au cel mai mult turiștii.

Istoria cetății a fost zbuciumată încă de la inaugurată nu doar în doar în zilele nostre. Pe locul actualei cetăți, prin anul 1524 este construit un turn de ubservare, din piatră și cărămidă, în formă de semicerc. În anii următori s-a construit și un zid din lemn care înconjura turnul. În 1529 Petru Rareș atacă și distruge zidurile turnului. După retragerea moldoveanului, zidul este reconstruit din piatră și sunt săpate șanțuri de apăarare, dar nu după mult timp este distrus de un incendiu în anul 1618. În anul 1625 cetatea a fost reconstruită, tot atunci s-a săpat în interiorul cetății o fântănă care avea 81 metri adâncime. Noua construcție patrulateră are câte un bastion în toate cele 4 colțuri, deasupra cărora s-au construit turnuri de apărare, iar accesul în cetate se făcea pe o singură poartă care era dotată cu un pod mobil. În anul 1688 hasburgii atacă Brașovul iar o parte din locuitorii orașului se retrag din cetatea orașului în această mică cetățuie. În anul 1773 regele Iosif al III-lea a refăcut întreaga cetate, a transformat-o în garnizoană, iar după 10 ani a oferit-o spre cumpărare locuitorilor orașului. Aceștia nu au avut bani să o cumpere, atunci regele a transformat mica cetate din garnizoană, în închisoare, iar în timpul epidemiei de ciumă aici erau aduși o parte a celor infestați cu această maladie. Cetatea a funcționat ca și închisoare până în anul 1954, când a fost preluată de comuniști. Aceștia au desfințat închisoarea și și-au făcut aici sediul al bruiajului din zonă (bruiau frecvențele radio). La sfârșitul anilor 80 aici s-a deschis un complex turistic cu specific medieval iar vechea închisoare și-a deschis porțile pentru publicul larg. Cam aceasta a fost istoria Cetățuei. Tot din istoria recentă a cetăți este faptul că înainte de litigiu, pentru a vizita cetatea nu se pecepea taxă.

Revenind la vizita noastră, vîzând că poarta este închisă, am zis să ne bucurăm de zonă. Deasupra porții cetății este scris anul 1580, an în care au fost refăcute zidurile cetății în urma distrugerilor din timpul asediului lui Petru Rareș. Tot lângă poartă se află și o stemă metalică a actualului Complex, mai mult sau mai puțin turistic. Am încercat, pe o gaură a poții din lemn, să văd ce e în interiorul zidurilor. Am reușit să văd un tun îndreptat spre mine, lucru care am reușit să-l prin și într-o poză. Am reușit să văd o parte a curții și să constat că este pavată cu piatră cubică.

Am hotărât să dăm un ocol zidurilor vechii cetăți și să descoperim puțin din poveștile ascunse între aceste ziduri vechi de aproape 6 secole... Zidurile cetății sunt construite din cărămidă și piatră. În unele zone sunt necesare reparații serioase. În toate colțurile zidurilor se află câte un turn de apărare. Pe o latură a cetății, agățat într-un catarg flutură, în bătaia vântului, mândrul nostru tricolor.

De pe o latură a castelului se vede vârful Tâmpa cu logoul Brasov scris printre copacii. Apoi se văd casele frumoase de pe drumul spre Poiană. De pe altă latură se vede Centrul Vechi al orașului.

Chiar dacă Cetatea are încă porțile închise (sper că nu mai durează mult procesul) pentru publicul larg, o plimbare până aici face bine, iar de sus, de pe platou, vă puteți bucura ochii cu panorama orașului Brașov.

---
Impresii încărcate de zlatna in 07.09.2017 08:42:45

Validat / Publicat: 07.09.17 11:39:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 498


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40250 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- maryka
[07.09.17 11:50:40]
» mesaj pers

   Din păcate așa e, cetatea e închisă de ceva vreme, iar eu am scris despre asta încă de anul trecut. Cum la noi procesele sunt de lungă durată, doar noi turiștii avem de pierdut.

   Am avut prilejul însă în urmă cu vreo câțiva ani, să fie vreo zece, să vedem cetatea pe interior, am asistat chiar la niște lupte între cavaleri, cu ocazia zilelor medievale. Era chiar și un restaurant, unde se putea servi câte ceva de mâncare și de băut :).

   Oricum priveliștea din jur, orașul văzut de sus în diferite direcții este minunat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1650 PMA1 (din 6 voturi)]
- zlatna
[07.09.17 13:05:05]
» mesaj pers

   @maryka: Mulțumesc pentru vizită și vot.

   Să sperăm că procesul nu va mai dura mult și turiști pot vedea și interiorul cetății.

   În reportajul de la tv. a arătat imagini și cu restaurantul, e bine de știut că în timpul vizitei dacă vrei ai unde mânca.

   Brașovul are multe zone de bellview, una dintre ele fiind dealul Cetății.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- danaeldreny
[07.09.17 17:26:25]
» mesaj pers

   @zlatna: Iarăși poze superbe, P01 – senzațională

   Na! ONT Carpați! Când tocmai mă scandalizam că există o cetate în Brașov de care eu nici n-am văzut, nici n-am auzit, ia și emblema - ONT Carpați – complexul turistic!

   Deci m-am lămurit: și cazare și cetate. Da, recunosc, nu știam nimic despre asta.

   Foarte frumos Brașovul văzut de sus!

   Pe Tâmpa am fost.

   Noi suntem români! P19

   În definitiv îmi pare o îmbinare constructivă – o cetate turistică – bine ar fi să și funcționeze…

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[07.09.17 20:09:01]
» mesaj pers

   @zlatna: Foarte frumos chiar si vazut doar pe exterior. Si cand te gandesti ca strainii din trei pietre fac un adevarat circuit turistic din care castiga banii iti vine sa zici de bine tuturor celor implicati in asta. Mai avem mult pana sa intelegem cum se face turism si se castiga bani. Este un loc aflat totusi la indemana si se poate profita de asta.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[07.09.17 20:33:30]
» mesaj pers

   @danaeldreny:

   Să știi că Brașovul e foarte frumos văzut de sus de pe Tâmpa, de la turnuri, de pe la zidurile cetății vechi, aleea de sub Tâmpa, dar și aici de la Cetățuia, care e situat pe dealul Cetății, se mai numește și Cetățuia de pe Strajă. Un alt loc vechi și frumos, care îmi place mult și vi-l recomand de ajungeți pe aici, e cartierul Șchei. Am scris despre astea detaliat in rw. -urile ”La pas prin Brașovul vechi” I-II.

   Așadar vizitați Brașovul! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- zlatna
[08.09.17 09:08:10]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc pentru vizită și vot.

   ”Si cand te gandesti ca strainii din trei pietre fac un adevarat circuit turistic” - ai perfectă dreptate. Am văzut și în Croația, o groapă cu câteva pietre în ea, la care se înghesuiau o mulțime de turiști. Trebuie doar lângă groapă să pui o poveste frumoasă.

   Sunt sigur că și primarii din țară pleacă prin străinătate și văd cum fac aceștia turism, dar nu aplică când se întorc acasă.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Mitica49
[13.12.17 16:46:55]
» mesaj pers

   @zlatna: Mi-aduc aminte de faptul că acum vreo doi ani am avut același ghinion de a găsi închisă poarta cetății. Tocmai ce intrase un grup de turiști și apoi era o pauză ceea ce ne-ar fi făcut să așteptăm vreo două ore. Am plecat cu gustul amar al faptului că nu am vizitat-o, dar cu imaginea Brașovului văzută de acolo de sus.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] drumul spre cetate este pavat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898710">Şterge vot</a></div><span id="v9898710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] drumul spre cetate este pavat
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] poarta de intrare ăn cetate din păcate închisă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898725">Şterge vot</a></div><span id="v9898725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] poarta de intrare ăn cetate din păcate închisă
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] turnul de apărare de deasupra porții -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898731">Şterge vot</a></div><span id="v9898731" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898731)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898731Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898731MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] turnul de apărare de deasupra porții
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] stema complexului turistic -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898732">Şterge vot</a></div><span id="v9898732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] stema complexului turistic
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Brașovul văzut de pe dealul Cetății -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898733">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898733"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898733">Şterge vot</a></div><span id="v9898733" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898733)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898733Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898733MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Brașovul văzut de pe dealul Cetății
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] altă parte a Brașovului văzut de sus -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898734">Şterge vot</a></div><span id="v9898734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] altă parte a Brașovului văzut de sus
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] unul din turnurile fortificației -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898735">Şterge vot</a></div><span id="v9898735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] unul din turnurile fortificației
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] zidul din caramidă și piatră -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898736">Şterge vot</a></div><span id="v9898736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] zidul din caramidă și piatră
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] unele ziduri au fost afectate de trecerea timpului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898737">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898737"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898737">Şterge vot</a></div><span id="v9898737" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898737)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898737Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898737MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] unele ziduri au fost afectate de trecerea timpului
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] alt turn al fortificației -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898738">Şterge vot</a></div><span id="v9898738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] alt turn al fortificației
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] turnul de observare al cetații -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898739">Şterge vot</a></div><span id="v9898739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] turnul de observare al cetații
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Cetatea Brașov- turn din forificație -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898740">Şterge vot</a></div><span id="v9898740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Cetatea Brașov- turn din forificație
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] altă parte a cetății Brașovului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898741">Şterge vot</a></div><span id="v9898741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] altă parte a cetății Brașovului
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] al trei-lea turn al fortificației -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898742">Şterge vot</a></div><span id="v9898742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] al trei-lea turn al fortificației
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] o altă parte a Brașovului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898743">Şterge vot</a></div><span id="v9898743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] o altă parte a Brașovului
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] partea mai josă a forificației -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898744">Şterge vot</a></div><span id="v9898744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] partea mai josă a forificației
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Tâmpa văzut de pe platoul cetății Brașov -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898745">Şterge vot</a></div><span id="v9898745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Tâmpa văzut de pe platoul cetății Brașov
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] se vede bine și Biserica Neagră de sus -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898746">Şterge vot</a></div><span id="v9898746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] se vede bine și Biserica Neagră de sus
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] tricolorul flutură pe un catarg -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898747">Şterge vot</a></div><span id="v9898747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] tricolorul flutură pe un catarg
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] am revenit la poarta de intrare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898748">Şterge vot</a></div><span id="v9898748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] am revenit la poarta de intrare
foto zlatna [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] asta am văzut pe gaura porții -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898749">Şterge vot</a></div><span id="v9898749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] asta am văzut pe gaura porții
foto zlatna [07.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.333497047424 sec