ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2017
DURATA: 5 zile
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

La schi la Borsec... sau nu? ... hotarati dupa ce cititi!

TIPĂREȘTE

In perioada 3-7 ianuarie 2017, ne-am bucurat de zapada pe partiile din Borsec, intr-o tabara de schi. A fost prima tabara a baiatului meu, asa ca nu am reusit sa ma abtin sa-l las singur, asa ca, l-am insotit. A fost o tabara cu copiii de la Palatul Copiiilor din Tg. Mures la care puteau sa participe si parintii.

La o distanta de 119 km. de Tg Mures, se afla localitatea Borsec, in judetul Hargita. Drumul este bun, l-am parcurs in aproximativ 2 ore si un sfert, cu autocarul, pe DN15 pe ruta Tg Mures-Reghin-Deda-Toplita-Borsec.

Despre statiunea Borsec nu pot sa va spun mare lucu pentru ca eu am stat pe partie tot timpul, deplasarea mea s-a derulat intre Vila Sapte Izvoare si partie, incaltata cu clapari. Am schiat cel mai mult de cand ma stiu eu, si schiez de la 8 ani. Copiii au fost intr-o drumetie prin statiune, pe la izvoare, de unde au adus apa minerala.

Cateva date despre orasul statiune Borsec, conform sursei Wikipedia (ro.wikipedia.org/wiki/Borsec).

“Orașul Borsec se află în lanțul muntos al Carpaților Orientali la N-E Județului Harghita, într-o depresiune situată la interferența Munților Giurgeului Munții Bistriței și Călimani, la o altitudine cuprinsă între 850-950 m. Este situat limitrof DN15.

Localitatea își datorează renumele resurselor de ape minerale cu bogate calități terapeutice, ape care au primit medalia Târgului Internațional de la Viena (1873) - apa de Borsec fiind numită "Regina Apelor Minerale ", medalia de argint și Diploma de Onoare la expozițiile organizate în 1876 la Berlin și respectiv, Trieste, Diploma de Onoare a Expoziției de la Paris (1878).

Este un areal locuit încă din a doua jumătate a secolului al XVII-lea. Succesiv inițierii activităților manufacturiere locale de fabricare a sticlei (în 1804-1806 începe îmbutelierea apelor minerale), debutează după 1819 exploatarea travertinului și după 1879 cea a lignitului. La mijlocul secolului al XIX-lea se construiesc primele băi și se pune accent pe infrastructură, realizîndu-se legătura cu Toplița peste masivul Creanga. Prima întreprindere balneară ia ființă în 1918, un reviriment masiv avînd loc în perioada interbelică. Localitatea a primit rang de Oraș stațiune balneo-climaterică în anul 1953. A fost un timp stațiunea cea mai importantă din Transilvania.

Mult timp cu rang de stațiune de interes național, aceasta, începînd cu anii '90, a decăzut vertiginos, ajungându-se până la excluderea din sistemul turistic și balnear de interes republican. Dotările pentru tratament recuperator și ansamblul clădirilor complexului balnear s-au degradat pînă la dispariție, totul culminînd cu închiderea bazei de tratament.

Actual printr-un proiect al Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului demarat în 2011, orașul Borsec a beneficiat de un program de investiții - încă aflat în derulare, ale căruie efecte deja se văd prin revigorarea turismului local, reamenajarea obiectivelor de interes turistic, inițierea construcției unei noi baze de tratament și wellness, construcția a 3 piste de schi. Asociind parteneriate publice-private alte proiecte se află în derulare, cum a fost cel finalizat în octombrie 2012 al băii Ó-Sáros – cu apă minerală încalzită. Actual Borsecul și-a recîștigat parțial rangul, deocamdată doar ca stațiune de interes local. Există intenția, când va fi finalizată baza de tratament, ca stațiunea să-și recâștige în mod oficial certificarea de stațiune balneară de interes național.

În cadrul stațiunii sunt amplasate alei și trasee turistice, marea lor majoritate în extravilan, în special pentru vizitarea monumentelor naturii din rezervația de la Scaunul Rotund și a zonei Făget (Bükkhavas). Ele dispun de amenajările necesare pentru efectuarea curei de teren în condiții adecvate, inclusiv marcaje turistice.

Înălțimile montane cele mai importante aflate în arealul limitrof descris ca și Munții Borsecului sunt Vf. Fagului (1310m) și Vf. Mezovești (1377 m) aflate la nord, precum și Vf. Chiozrezu Mare (1492m) aflat la sud.

Variațiile termice mici, vânturile puține, puritatea aerului și bogăția în ozon sunt caracteristici binefăcătoare ale climatului local, ce este tipologic bioclimat de tip montan tonic-stimulent și cu aeroionizare preponderent negativă, cu unele nuanțe sedative. Climatul este subalpin depresionar.

Zona este acoperită în cea mai mare parte cu păduri (în proporție de 95 % de conifere, pe alocuri și foioase - cum este păduricea de fagi bătrâni de pe înălțimea Făgetului), iar pe alocuri sunt pășuni alpine în regiunile de mare altitudine și vegetație de mlaștină pe lângă cursul unor pârâuri.

Izvoarele de apă minerală sunt numeroase, având compoziție chimică apropiată și stabilă în timp, cu debite variabile dar suficiente pentru a putea fi utilizate economic și sunt actual principalul motor economic al stațiunii. Caracterele de mineralizare le încadrează în grupa apelor minerale mixte bicarbonatate, calcice, magneziene, carbogazoase și hipotone.

Nu este recomandabilă folosirea apelor minerale sub formă de cură fără indicație medicală.

În cura internă (prin consumul direct a apei minerale), izvoarele din Borsec sunt indicate:

• În boli ale tubului digestiv și ale glandelor anexe: gastrite cronice hipo-sau normoacide, dispepsii, enterite ușoare, enterocolite, colite de fermentație.

• În hepatite cronice, stări posthepatitice, afecțiuni biliare, sechele după intervenții pe căile biliare.

• În boli de nutriție: diabet zaharat tip II compensat și echilibrat, gută și diateză urică.

• Boli endocrine: hipertiroidii ușoare.

• În boli ale rinichilor și ale căilor urinare: nefrite cronice fără insuficiență renală, pielite, pielonefrite, cistite cronice, litiazele urinare acide, sechele după operații asupra căilor urinare.

În cură externă (prin îmbăiere) apele minerale din Borsec pot fi utilizate în:

• boli cardio-vasculare: miocardite cronice - fără fenomene de insuficiență cardiacă; valvulopatii - compensate, insuficiență coronariană - cu accese ușoare, hipertensiunea arterială esențială - în stadiile incipiente, arteriopatii obliterante - în stadii incipiente, sechele după tromboflebite.

Zona carstică a Dealului „Scaunul Rotund” de 982 m înălțime, care este cea mai importantă depunere de travertin din țară și în care sub acțiunea hidrogeologică s-au format mai multe formațiuni carstice: „PEȘTERA CU STALACTITE”, „ GROTA URȘILOR " și „PEȘTERA DE GHEAȚĂ”. Zona are o suprafață de 70 ha. Travertinul de aici a fost exploatat și folosit la ornamentarea a numeroase instituții din România, inclusiv clădiri precum Palatul Parlamentului sau unele stații de metrou din București.

"PEȘTERA DE GHEAȚĂ" s-a format într-o grotă a masivului de travertin și este denumită astfel deoarece infiltrațiile de apă îngheață sub forma unor stalactite și stalagmite care se îngroașă pe timp de iarnă și se topesc primăvara târziu sau vara. Are o lungime de 60 m dar numai porțiunea inițială de la intrare este accesibilă turistic

" GROTA URȘILOR " este un ansamblu de coridoare adanci formate prin fenomenul de eroziune naturală a rocilor calcaroase sub actiunea apelor de infiltrație.

"CERDACUL IADULUI" este o altă cavitate aflată lângă Grota Urșilor.

„PEȘTERA CU STALACTITE ” sau Peștera Scaunului Rotund este situată spre vîrful Dealului Scaunul Rotund și reprezintă cea mai lunga cavitate formata in tuf calcaros din Romania. S-a format pe diaclaze si fracturi tectonice, si are o dezvoltare totala de 235 m. Numai porțiunea inițială de 15 m (luminată parțial natural prin deschideri ale tavanului) se poate vizita. In galeriile și sălile de prabușire ale peșterii găsim stalactite, depuneri de montmilch si coralite. Se poate vizita parțial, intrararea făcîndu-se printr-o dolină adîncă de 4-5 m.

Poiana Zânelor este un anasamblu de izvoare minerale amenajate dub formă de bazine în aer liber cu garderobă și puncte de repaos, folosite în principal în cură externă. Se găsesc indicații în limbi de largă circulație pictate manual pe tablii din lemn și decorate cu motive florale specifice zonei. Tot în poiana Zânelor sunt puncte de belvedere și locații de picnic sau plajă.

Carierele de travertin acum abandonate în număr de 2 și cu deschidere spre Valea Vinului, s-au transformat în obiective turistice. Lîngă cariera aflată limitrof Poienii Zânelor se află o mică peșteră.

Izvorul Străvechi (Ősforrás) este o locație unde actual se află o mofetă (acum 150 de ani a fost aici un mic lac și aici a fost construit primul ștrand, "Tündérkert".)

Cetatea Bufniței - o zonă aflata pe o pantă abruptă și înaltă unde pot fi vizitate ruinele unor construcții militare din primul război mondial.

Drumul de Centură al Borsecului - asfaltat, încojoară depresiunea mică a Borsecului și are numeroase punct de belvedere. În mare parte este drum cu sens unic.

Muzeul Apelor Minerale aflat în centrul stațiunii.

Drumeții pe traseele turistice marcate din apropiere din Munții Borsecului, cîteva la îndemînă fiind spre Muntele Făget (1305m), Piciorul Fagețelului (900m), Muntele Arcoza (1224m), Vf. Chiozrezu Mare (1492 m), Bâtca Rotundă (1312 m)

Bulevardul "7 Izvoare" este aleea centrală a stațiunii, denumirea ei venind de la ansamblul de izvoare captate.

Biserica ortodoxă din localitate a fost construită în 1847 (fostă inițial catolică, devenită greco-catolică și la final ortodoxă). Este considerată a fi un monument cultural și arhitectural. ”

Noi am fost cazati la Vila Sapte Izvoare, cu circuit inchis, s-a deschis pe perioada cat am stat noi acolo, urmand a fi inchisa odata cu plecarea noastra. Este foarte aproape de partii. Am facut fotografii, dar nu are rost sa insist din moment ce nu este deschisa.

Partia de schi este formată din trei piste, frumos asezate printre brazi.

Conform datelor de pe panourile informative de pe partii, acestea sunt:

1. Partia principală cu nocturnă - Speranța – cu o lungime de 680m, gradul de dificultate:mediu, diferenta de nivel:142m, latimea minima:57m, inclinare medie:21%, numar de balize:10.

Partia este amenajată cu instalatie de nocturna, deservită de un teleschi monopost, o mașină de bătut zăpada și tunuri de zăpadă. Programul de functionare al partiei Speranta este cuprins in intervalul 10:00 – 18:00. De la ora 16 intra in functiune instalatia de nocturna.

Pe aceasta partie am schiat mult, e frumoasa, lata, multa zapada dar si prea multa gheata.

2. Partia secundară pentru începători - Prichindel – cu o lungime de 814m, gradul de dificultate:usor, diferenta de nivel:139m, latimea minima:30m, inclinare medie:17%, numar de balize:10.

Partia nu este amenajată cu instalatie de nocturna, nu este deservită de un teleschi propriu, dar se urca cu teleschiul de pe partia Speranta, nu are tunuri de zăpadă.

Altitudinea de plecare in cazul celor doua partii este de 1072m., iar de sosire este de 936m. Panorama care se dezvaluie privirii este superba: muntii Calimani in fata, in lateral muntii Ceahlau si muntii Rarau cu brazii inzapeziti lucind spre argintiu in lumina soarelui.

Programul de functionare al partiei Prichindel este cuprins in intervalul 10:00 – 18:00 (se poate schia pana se intuneca).

Am coborat si pe aceasta partie sa vad cum este. Nu o recomand pentru ca in prima parte nu aluneca, iar in a doua parte este o panta abrupta cu gheata. Mie nu mi-a placut.

La baza partiei, in partea stanga, este amenajata o partie de sanius.

3. Partia secundară pentru începători – Verofeny (Raza Soarelui) – cu o lungime de 726m, gradul de dificultate:usor, diferenta de nivel:141m, latimea minima:30m, inclinare medie:19%, numar de balize:9.

Partia nu este amenajată cu instalatie de nocturna, este deservită de un teleschi monopost jos, pentru copii, fara tunuri de zăpadă.

Programul de functionare al partiei Verofeny este cuprins in intervalul 10:00 – 16:00.

Aceasta partie este prezentata ca fiind una dificila, de culoare neagra, dar funtioneaza ca partie usoara, pentru copii, fiind amenajata pe o distanta de aproximativ 100m.

Aici a schiat pentru inceput baiatul meu, este foarte usoara (eu nu am alunecat, trebuia sa ma imping cu betele), dupa care a trecut pe partia Speranta, coborand de la al 3-lea stalp, adica la jumatatea pantei care se vede de la baza.

Tarifele sunt 2,50 lei /urcare / adult si 2 lei / urcare / copil. Abonamentele pentru o zi costa 45 lei / adult si 30 lei / copil. De asemenea sunt tarife si pentru abonamente pentru intervalul orar 10:00-14:00 pentru adulti 25lei si pentru copii 15lei. Pentru intervalul orar 14:00-18:00 costul abonamentului este de 30 lei/adult si 20 lei/copil. Pentru abonamentul lunar se plateste 300 lei atat de adulti cat si de catre copii.

Pe partia Verofeny, cu teleschi pentru copii, abonamentul pentru intrega zi costa 30 lei, pentru intervalul orar 10:00-14:00 costa15lei, iar pentru intrevalul orar 14:00-18:00 costa 20lei. Cu toate ca partia este mult mai mica, tarifele pentru copii sunt aceleasi indiferent de partia aleasa.

La baza partiei mai este si o cabanuta de unde se inchiriaza echipament pentru intrega zi la urmatoarele tarife: pentru clapari 10lei, schiuri 15lei, bete 5lei.

Langa cabanuta cu echipament este o alta cabana cu articole artizanale si souveniruri, saniute.

Daca vreti sa mancati acolo, la baza partiei sunt: o rulota la care se pregateste Kurtos Kalacs cu vanilie, nuca, zahar ars la pretul de 10 lei/400g bucata si porumb fiert si prajit; in alta rulota se prepara hamburger- 6lei, sandwich cu piept de pui- 7lei, hot-dog cu doi cremvursti la pretul de 5lei (sunt ok, am mancat), hot-dog cu cabanos -5lei, shaorma de pui-10lei, iar in a treia rulota se pregatesc langosi cu sunca si smantana, ciocolata (aceste doua sortimente le-am incercat si sunt in regula), cu smantana si usuroi, cascaval cu smantana, gem, zahar, simplu, toate variantele la 5lei.

Restaurantul Speranta situat la baza partiei Prichindel ofera preparate care sunt servite si cantarite de catre persoanele angajate. In ziua in care am trecut pe acolo aveau in vitrina: gulas unguresc -10lei, tochitura - 8lei, friptura de porc cu ciuperci - 8lei, pulpe de pui - 6lei, cabanos - 1leu, chiftele - 2lei/buc., snitel de porc - 8lei, pireu de cartofi - 5lei, cartofi pai - 5lei, salata - 3lei si paine - 1leu. La comanda serveau si ceafa de porc la gratar - 12lei / 250gr. si mititei 2 lei / buc.

In concluzie, se poate manca bine si pe partie!

Temperaturile pe durata sederii noastre au fost destul de scazute, am schiat de la minus 7grade Celsius si pana la minus 20 grade Celsius (sambata au fost minus 25 de gradeC si am asteptat sa se incalzeasca pana la minus 20grade C).

In toate zilele cat am stat la schi, partiile au fost inghetate. E multa gheata, iar pe langa gheata zapada se aduna in movile, asa ca aveai de ales sa schiezi in derapaj pe gheata sau sa te opresti in zapada adunata gramezi. Eu am ales sa fac cristianele pe gheata si cautam pe partie unde erau locurile care erau netede, adica gheata. De aceea am scris in titlul articolului “sau nu? ”caci este optiunea voastra daca vreti sa schiati la Borsec pe gheata. Utilajele niveleaza partia, dar gheata ramane.

A nins in fiecare zi si zapada s-a asezat pe partie deasupra ghetii. Cadea multa lume si chiar schiori experimentati. Salvamontul era prezent pe toata durata programului iar pe partie se plimbau sa obseve situatia. La un moment dat baiatul meu s-a speriat si nu a vrut sa mai vina dupa mine. In scurt timp a aparut un salvamontist si l-a asistat pe baiatul meu sa poata cobori.

Eu consider partia de la Borsec ca fiind destul de periculoasa. Se poate ca un aport la formarea portiunilor de gheata sa isi aduca si soarele care era orientat spre partie la pranz.

Mie mi-a placut, dar nu mai vreau sa schiez in derapaj.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 09.01.17 19:54:09
Validat / Publicat: 09.01.17 21:13:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BORSEC.

VIZUALIZĂRI: 7617 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Borsec, Partia Speranta, in fotografie se vede prima parte
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41150 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmaster [09.01.17 22:02:44] »

În ciuda ponderii cam mare a citatului, conSiderăm că articolul include suficient de multe alte informaţii personale, exhaustive, utile pentru ca articolul să fie selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

dorgo [09.01.17 22:24:39] »

@webmaster: Cam asta era situatia noii baze de tratament balnear in 2015: vezi pe youtube

In 2016 insa, "Lucrările la Centrul balnear din Borsec se vor relua în câteva zile, autorităţile dispunând de fondurile necesare pentru finalizarea investiţiei începute în anul 2011 cu rolul de a readuce localitatea pe harta staţiunilor balneoclimaterice din România. Primarul staţiunii Borsec, Mik József, a declarat că s-a semnat contractul de execuţie şi, în câteva zile, vor începe lucrările de finalizare a centrului, preconizate să se încheia într-un an de zile. Administraţia locală a primit 4 milioane de lei din partea Autorităţii Naţionale de Turism (ANT), la care se adaugă alţi 13 milioane de lei obţinuţi dintr-un credit bancar, un milion de lei de la Consiliul Judeţean (CJ) Harghita şi încă 520.000 lei alocaţi din bugetul local. Mik József spune că, în acest moment, clădirea este ridicată „la roşu” şi urmează să se lucreze la partea de instalaţii, finisaje şi dotările interioare şi amenajarea exterioară. Fondurile de care dispune Primăria Borsec sunt suficiente pentru finalizarea lucrărilor, primarul exprimându-şi speranţa că centrul va putea fi inaugurat înainte de începerea sezonului de iarnă 2017. Construcţia Centrului balnear din Borsec a început în 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale de la acea vreme, care a alocat 13,5 milioane de lei, investiţia fiind susţinută şi cu bani din bugetul local şi cel judeţean. În perioada respectivă, după aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, iar autorităţile locale şi judeţene au căutat permanent soluţii pentru ca acest centru să poată fi finalizat. Aşa s-a ajuns la contractarea unui credit, investiţia fiind susţinută şi de Consiliul Judeţean Harghita.

Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness, are o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi vara şi 700 în timpul iernii. Acesta va oferi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaj sau terapie cu apă minerală caldă şi rece, iar zona de wellness include piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună sau saună cu aburi. Turiştii vor putea veni la Borsec pe toată perioada anului, nu doar în sezonul de vară şi că staţiunea va putea redeveni ceea ce a fost în trecut. În plus, numai prin deschiderea centrului se vor crea 60 de noi locuri de muncă şi, în mod indirect, se vor realiza şi alte investiţii care vor genera alte locuri de muncă". (sursele Youtube si Internet) . Va fi cea mai mare baza de tratament din Transilvania!

maria55 † [09.01.17 23:14:01] »

@webmaster: si corect ati procedat, zic si eu! Nici monografia orasului nu'mi pare atat de interesanta precum "combinatiile" facute de autoare!

A prezentat suficient de alte multe amanunte, detalii, atat de utile pt un turist/schior si nu numai!

Dana2008 [10.01.17 06:43:55] »

@maria55: mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Dana2008 [10.01.17 06:48:09] »

@dorgo: În primul rând mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Citatul pe care l-ați inserat l-am citit si eu dar la câte promisiuni deșarte se fac în țara noastră... Nu mai cred până nu văd.

Ar fi foarte frumos să se adeverească și să se relanseze turismul balnear la Borsec. Dacă spuneau în 2016 că au fondurile necesare finalizării bazei, în 2017 trebuia să fie gata nu?

Aștept cu nerăbdare inaugurarea și cu siguranță voi scrie un articol de acolo.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008 [10.01.17 06:59:30] »

@webmaster: Mulțumesc frumos! Mie mi-au părut interesante informațiile despre Borsec deși am realizat că sunt cam multe????, nu am putut să renunț la câteva dintre ele.

krisstinna [10.01.17 17:41:48] »

@Dana2008: Habar nu am avut că schiezi. Știam că îți place muntele, de fapt îl adori, dar am crezut că te plimbi doar. Bravo!

Ai grijă să nu te rănești, la cât ești de frumoasă și blândă, să nu cumva să pățești ceva, Doamne ferește!

Te pup

Dana2008 [10.01.17 20:35:49] »

@krisstinna: mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Am mai scris în februarie anul trecut un articol despre o minivacanța la schi în Poiana Brașov.

În ceea ce privește accidentarea, numai Dumnezeu poate sa ne îngrijească. Toată lumea riscă.

Și eu te pup ????!

Călătorii plăcute!

mishu [11.01.17 12:20:28] »

@Dana2008: Vazusem articolul tau cand a fost publicat, nu am avut timp de el apoi am uitat, acum pentru ca la noi la serviciu nu au venit nici jumatate (mai ales cei care pot lucra si de acasa) e ceva mai liniste (si ne-a soptit o pasarea ca vom pleca ceva mai devreme) si asa pot sa-mi vad restantele.

Recunosc cinstit ca in momentul in care am vazut pozele m-a luat cu frig stiind ce este si afara insa tot mi-au placut pozele.

Cum insa nu stiu sa schiez absolut deloc, eu raman la pozele cu langos (si inghit in sec). altceva nu m-a tentat, si ma gandesc pe unde sa caut in zona niste gogosi ceva.

Felicitari pentru articol, un an frumos sa ai, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008 [12.01.17 07:01:46] »

@mishu: mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Dan&Ema [15.01.17 15:20:52] »

@Dana2008:

Foarte bun articolul

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Dana2008, dorgo, maria55, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Borsec și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074198007583618 sec
    ecranul dvs: 1 x 1