82162 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bistrița (orașul)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.09.2017
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 2 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Bistrița – Orașul Pasajelor


Când ai mântuit coborâșul pustiu, Bistrița întreagăți se desfășoară în toată limpeziciunea, înșirând în margenea drumului mare, între multele dealuri care se învălurează din toate părțile, casele mari albe, acoperemintele roșii ale cazărmilor din capăt, turnul de pază al vechii biserici din piață – scrie la începutul secolului al XX-lea, călător prin toate regiunile românești, istoricul Nicolae Iorga.

Săptămâna trecută am ajuns în municipiul Bistrița, „capitală” de județ și vechi oraș din nord-estul Transilvaniei. Așezarea își trage numele de la râul omonim pe malurile căruia coloniștii sași au întemeiat cu multe secole în urmă o urbe înfloritoare. Astăzi s-au mai păstrat urme ale fortificațiilor medievale, clădiri străvechi, biserici și pasaje. Am fost uimit de numărul mare de pasaje care fac legătura între anumite străzi centrale ale orașului și mi-am zis că voi scrie despre acestea într-un articol pe AFA. Impresia plăcută creată de aceste „punți” de legătură avea să îmi fie confirmată de documentarea efectuată: oficialitățile locale au elaborat chiar un proiect cu fonduri europene având ca temă principală pasajele orașului.

După cazarea la Pensiunea Ștefan (vezi impresii), aflată la doar 500 de metri distanță de centrul vechi al urbei bistrițene, am pornit la pas să descoperim un pic orașul. Deși ne aflam la mijlocul lunii septembrie încă am văzut destui turiști, mulți străini, cu aparatele foto pregătite; fiind zi de lucru centrul istoric nu era foarte animat, abia mai pe seară au apărut mai multe persoane pe pietonalul central și la terasele din zonă. Există săgeți indicatoare către principalele obiective turistice și panouri informative pe multe clădiri istorice. În centrul orașului, lângă Primărie, se află un Centru de informare turistică, închis la ora aceea târzie a după-amiezii. Dar să purcedem la drum și să vă scriu pe scurt ce am văzut în centrul orașului Bistrița.

Biserica Evanghelică Bistrița. Este unul din cele mai importante obiective ale Bistriței, deținătoare a celui mai înalt turn bisericesc medieval de piatră din România, turn care marchează centrul vechi al așezării și spre care se îndreaptă toți turiștii. Biserica este impunătoare prin mărime și deosebită prin diversele stiluri arhitecturale pe care le reprezintă. Construcția începută secolul al XIV-lea a trecut de-a lungul veacurilor prin transformări caracteristice stilurilor arhitecturale ale epocilor străbătute: romanic, gotic, renascentist. Turnul pătrat de 75 m a fost ridicat în mai multe etape și dotat cu ceas pe la 1500 și ceva (unul din cele mai vechi de pe teritoriul țării noastre; de exemplu, în Moldova și Țara Românească primele ceasuri publice aflat într-un turn sunt atestate o sută de ani mai târziu pe vremea domnului Vasile Lupu, respectiv Matei Basarab). Mi-au plăcut ancadramentele de piatră ale ferestrelor, inscripțiile păstrate pe fațadă, portalul de piatră de la intrare. Din păcate, la ora aceea, biserica era închisă și nu am putut beneficia de imaginea orașului privită de la înălțimea turnului (acces cu un lift modern). Aș fi vrut să văd colecția de mobilier săsesc renascentist aflată în lăcașul de cult – poate după restaurarea anunțată în următorii ani (mediafax.ro/social/biseri ... adirea-16602257).

Ansamblul Șugalete. Situat în Piața Centrală, piață care înconjoară Biserica Evanghelică, monumentul de arhitectură reprezintă un șir de case medievale prevăzute cu arcade la parter. Sub aceste arcade comercianții și meșteșugarii aveau prăvălii, aici era centrul vieții negustorești a orașului medieval. Citisem despre acest monument important al orașului în câteva broșuri primite anii anteriori la un târg de turism desfășurat în București. Am pășit încântați spre arcade, dar pentru moment ne fură privirea arcada de piatră în arc frânt a primei case de lângă colonadă: este sediul parohiei evanghelice. Urmele unei inscripții pictate pe fațadă, precum și un scut heraldic pe care tronează soarele și luna (+ anul 1480!) decorează casa datată sfârșitul secolului al XV-lea. Privim de-a lungul galeriei, arcadele se succed pe o lungime de circa 50 m, iar păienjenișul nervurilor în stil gotic de pe tavan se închid în chei de boltă cu simboluri astrale. O parte din spațiile clădirilor împovărate de secole de istorie și-au păstrat funcțiunile comerciale.

Statuia lui Andrei Mureșanu. În Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică, se află statuia omului de cultură Andrei Mureșanu, poetul Imnului Național. Născut în Bistrița, autorul poeziei „Un răsunet”, a devenit un simbol al orașului fiind reprezentat chiar pe stema urbei bistrițene. Pe soclu stă statuia realizată de maestrul Corneliu Medrea, monument inaugurat în anul 1938. Un mic basorelief de bronz prezintă o scenă din timpul Revoluției pașoptiste de la 1848.

Casa cu Lei. Colindând prin centrul orașului, am întâlnit pe str. Nicolae Tirulescu nr. 8 această frumoasă construcție în stil baroc, restaurată pe bani europeni. Numele casei de secol al XVIII-lea provine de la blazonul breslei măcelarilor aflat pe fațadă: doi lei care străjuiesc stema formată dintr-un topor, un cuțit și un cap de bou. Ferestrele beneficiază de ancadramente frumos decorate; aici se află azi „Centrul de artă tradițională”.

Casa Ioan Zidaru'. În colțul sud-estic al Pieții Centrale am zărit o frumoasă clădire care m-a atras prin împletiturile de piatră ale balconului și ancadramentele ferestrelor și ușilor de acces. Sunt elemente de gotic târziu (ancadramentul ușii de acces în balcon), combinate cu aspecte ale renascentismului timpuriu (ferestrele semicirculare de la parter). Clădirea apare în documente în secolele al XV-XVI-lea ca aparținând notarului, apoi jude al orașului (primar), Andreas Beuchel. Numele de azi provine de la meșterul zidar care cumpără casa în 1538: Johannes Murator (Ioan Zidaru'). Acesta are legături cu domnul Petru Rareș și contribuie la construcția Bisericii „Sf. Dumitru” din Suceava. Ca și în vechime, clădirea păstreză statutul de locuință la etaj și spațiu comercial la parter (restaurant).

Pasajele Bistriței. Străduțe înguste ori pasaje boltite fac legătura între zona centrală a orașului și fortificațiile medievale. În număr de 17 (după alte surse 22) pasajele au fost reabilitate și puse în valoare de edilii orașului. Dacă inițial erau numerotate cu ajutorul cifrelor romane astăzi o parte din pasaje poartă numele breslelor care își aveau sediul în acea zonă. Pietonalele amenajate atrag turiștii fiind montate sisteme de iluminat, indicații turistice, pavaje și bănci. Am pășit și eu pe câteva astfel de „coridoare ale istoriei”: Pasajul Măcelarilor (situat lângă ansamblul Șugalete, cu un frumos eșafodaj de fier forjat), Pasajul Brutarilor, Pasajul Poștei, Pasajul IX (în parte un gang).

Alte aspecte din orașul Bistrița. Sunt multe aspecte care mi-au plăcut în plimbarea prin centrul istoric: statuia de bronz a fotografului Alexandru Roșu (născut în Bistrița, și-a deschis un atelier de fotografie și a imortalizat multe chipuri și imagini din ultimul sfert al secolului al XIX-lea), capacele de canal cu stema orașului (cum am văzut și la Alba Iulia, Sibiu etc.), mascotele colorate de struți în mărime naturală (simbol preluat din secolul al XIV-lea – emblemă a Casei d'Anjou; explicații aici: adevarul.ro/locale/bistri ... 5808/index.html), ancadramentele de piatră de la uși și ferestre.

Din mersul autovehiculului am observat și câteva fragmente din fostul zid de apărare al orașului, și anume pe strada Ecaterina Teodoroiu (amănunte aici: medievistica.ro/texte/mon ... itaZidurile.htm). Nu am reușit să ajung să văd singurul turn de apărare rămas întreg din fortificațiile orașului: Turnul Dogarilor.

Acest oraș liber regesc, Bistrița, capitala județului cu același nume, aparține în cea mai mare măsură graniței militare; se află pe marele râu Bistrița într-o vale lungă, pitorească bogată în fructe. Are forma unui patrulater neregulat; are un șanț larg, ziduri, două bastioane, 14 turnuri, două porți și două portițe. Împreună cu cele două suburbii numără 990 de case și 6 620 de locuitori. Ulițele principale sunt pavate și au canale și mai multe conducte de apă, două piețe, piața principală și un mic bulevard principal. În mijlocul pieții principale se află biserica evanghelică... . Este descrierea orașului la 1835 oferită de Adolf Schmidl, autor al unui ghid de călătorie în Imperiul Habsburgic.

Orașul este drăguț, mi-au plăcut mult mulțimea de pasaje de legătură între străzi, am citit plăcuțele de pe clădiri care conțin crâmpeie de istorie, am admirat elemente de arhitectură. De asemenea, am poposit pe Pietonalul Liviu Rebreanu străjuit pe ambele laturi de fronturi de clădiri vechi care păstrează patina timpului și elemente arhitecturale interesante. Spațiul de promenadă este amenajat cu terase, chioșcuri, bănci. La Spazzio Bistro & Caffe am mâncat o pizza Quatro Stagione delicioasă (25 lei).

Sunt multe obiective turistice în Bistrița și împrejurimi, multe locuri pitorești și colțuri învăluite în legendă. Le puteți descoperi accesând și următoarele site-uri web: bistritaturistica.ro, bistritaorasulpasajelor.ro, cetateabistrita.ro și istorie-religie-bistritanasaud.ro. Nu ratați o vizită la Centrul de informare turistică situat în Piața Centrală, dacă vă încadrați în programul de funcționare, puteți obține materiale de promovare interesante.

În încheiere, pot spune că mi-a plăcut ceea ce am reușit să văd în orașul Bistrița, (monumente, străzi, pasaje). Vă recomand o vizită în zona Bistrița-Năsăud, o regiune care mi se pare a fi mai puțin explorată turistic deși găzduiește locuri și obiective interesante.

Alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 20.09.2017 11:02:15

Validat / Publicat: 20.09.17 15:22:20


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 965


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48800 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[20.09.17 19:34:37]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ---

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.09.17 19:34:39]
» mesaj pers

   

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[20.09.17 19:39:32]
» mesaj pers

   @tata123: Un oraș tare frumos, care a reușit să se păstreze istoric peste veacuri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[20.09.17 20:39:18]
» mesaj pers

   @tata123:

   Saptamana viitoare sunt in Bistrita, util ghid.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[21.09.17 12:48:40]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mi-a plăcut centrul istoric și rezultatele proiectelor de reabilitare din ultimul an. Orașul Bistrița este atrăgător din punct de vedere turistic și îl putem numi într-adevăr un fel de „Poartă a Transilvaniei”. Sunt destul de multe obiective de vizitat, probabil voi reveni aici.

   @Dan&Ema: Îți doresc plimbări frumoase prin Bistrița, poate prinzi deschis turnul Bisericii Evanghelice din centrul orașului (au program până la ora 18.00). Să accesezi și linkurile de la sfârșitul articolului pentru amănunte privind obiectivele turistice din oraș și împrejurimi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[22.09.17 09:31:44]
» mesaj pers

   @tata123: Asa cu am banuit din cat am vazut prin acest oras este minunat si merita vizitat.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[23.11.17 06:26:46]
» mesaj pers

   @tata123: În perioada când ați fost în Bistrița, am înțeles că la începutul lui septembrie a. c., nu mai erau lucrările artistului plastic Darius Hulea în fața Biserici Evanghelice? Au fost instalate cu ocazia Zilelor Orașului Bistrița (sfârșit de august), dar urmau să mai fie ținute un timp. Un tânăr artist plastic de un real talent care, pe mine m-a uimit:mari personalități culturale, realizate din vergele metalice. Ceva inedit, dar uluitor. Anexez câteva fotografii.

   Dar merele, imensele mere montate pe bulevardul principal?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[23.11.17 09:02:44]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Cunosc lucrările tânărului artist Darius Hulea, chiar am vorbit cu el în această toamnă. Chipurile realizate din sârmă sudată erau încă expuse în fața catedralei din Bistrița. Eu le-am admirat peste o lună de zile pe holurile unei instituții de învățământ superior din București, înainte de transportarea lor la Bistrița. Inedită modalitate de a creea artă - și chiar sunt reușite portretele.

   P. S. Și merele divers colorate erau prezente pe străzile Bistriței.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Biserica Evanghelică din Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902942">Şterge vot</a></div><span id="v9902942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Biserica Evanghelică din Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Statuia lui Andrei Mureșanu - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902943">Şterge vot</a></div><span id="v9902943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Statuia lui Andrei Mureșanu - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Poarta Parohiei Evanghelice (anul 1480) - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902944">Şterge vot</a></div><span id="v9902944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Poarta Parohiei Evanghelice (anul 1480) - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Bolțile Ansamblului Șugalete - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902945">Şterge vot</a></div><span id="v9902945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Bolțile Ansamblului Șugalete - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Ansamblul Șugalete (50 m) - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902946">Şterge vot</a></div><span id="v9902946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Ansamblul Șugalete (50 m) - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Fotograful Alexandru Roșu - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902947">Şterge vot</a></div><span id="v9902947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Fotograful Alexandru Roșu - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] „Casa cu Lei” - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902948">Şterge vot</a></div><span id="v9902948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] „Casa cu Lei” - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Turnul Bisericii Evanghelice din Bistrița (75 m). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902949">Şterge vot</a></div><span id="v9902949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Turnul Bisericii Evanghelice din Bistrița (75 m).
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Pasaj lângă Ansamblul Șugalete - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902950">Şterge vot</a></div><span id="v9902950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Pasaj lângă Ansamblul Șugalete - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Pasaj X în Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902951">Şterge vot</a></div><span id="v9902951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Pasaj X în Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Pasajul Brutarilor - reamenajat - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902952">Şterge vot</a></div><span id="v9902952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Pasajul Brutarilor - reamenajat - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Elemente vechi de arhitectură păstrate pe fațada clădirilor - pietonalul Liviu Rebreanu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902953">Şterge vot</a></div><span id="v9902953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Elemente vechi de arhitectură păstrate pe fațada clădirilor - pietonalul Liviu Rebreanu.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Casa Ion Zidaru (Andreas Beuchel) - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902954">Şterge vot</a></div><span id="v9902954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Casa Ion Zidaru (Andreas Beuchel) - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Pietonalul Liviu Rebreanu - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902955">Şterge vot</a></div><span id="v9902955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Pietonalul Liviu Rebreanu - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Pietonalul Liviu Rebreanu - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902956">Şterge vot</a></div><span id="v9902956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Pietonalul Liviu Rebreanu - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Pietonalul Liviu Rebreanu - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902957">Şterge vot</a></div><span id="v9902957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Pietonalul Liviu Rebreanu - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Gang de acces în Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902958">Şterge vot</a></div><span id="v9902958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Gang de acces în Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Front de case vechi pe str. Nicolae Titulescu - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902959">Şterge vot</a></div><span id="v9902959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Front de case vechi pe str. Nicolae Titulescu - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Capac de canal personalizat - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902960">Şterge vot</a></div><span id="v9902960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Capac de canal personalizat - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Model de plăcuță cu informații istorice - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902961">Şterge vot</a></div><span id="v9902961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Model de plăcuță cu informații istorice - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Biserica Evanghelică văzută după lăsarea întunericului - Bistrița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av902962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv902962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=902962">Şterge vot</a></div><span id="v9902962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(902962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f902962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e902962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Biserica Evanghelică văzută după lăsarea întunericului - Bistrița.
foto tata123 [20.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.640855073929 sec