83080 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Peştera Muierilor [Baia de Fier]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.11.2017
DE
Avatar Dana2008
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Tîrgu Mureş
înscris/ă în 15.06.12
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
50
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 9

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Peștera Muierilor, pe repede înainte!!!


Urmare de aici

De la mare, direct în peșteră!

Cum ziceam în articolul anterior despre Pensiunea Andreea3* (vezi impresii), înainte să ne cazam, am făcut o vizită la Peștera Muierilor, pe care ne-am propus să o vedem în prima zi în care ajungem în Baia de Fier.

Șoseaua pe care se ajunge la Peștera Muierilor trece prin minunatele Chei ale Galbenului. După ce am traversat un pod mare betonat peste râul Galbenul am parcat mașina într-o parcare mare fără taxă și ne-am apropiat de poarta de lemn de la intrarea pe aleea ce duce spre peșteră. Aici este un panou informativ în șase limbi, din care una este chineză!!! , cu programul de vizitare și tarifele, precum și o rugăminte de a vă prezenta la casa de bilete cu minim10 minute înaintea orei de intrare, acesata nu este tradusă în nici una din cele șase limbi: engleză, franceză, italiană, germană, rusă și chineză... străinii pot rata intrarea!

Programul de vizitare este afișat pe două perioade distincte: 1 mai - 30 septembrie și 1 octombrie - 30 aprilie, orele de intrare în peșteră sunt aceleași, diferența este că în perioada de vară se intră până la ora 18... teoretic, pentru că noi în 26 iulie 2017, în mijlicul verii, am intrat de la ora 17 și ni s-a spus că e ultima intrare pentru vizitarea peșterii... deci nu vă bazați pe ultima tură de vizitare a peșterii?

Orele la care se vizitează peștera sunt din oră în oră de la ora 9:00 -18:00 (teoretic) în perioada 1mai-30 septembrie și de la ora 9:00-16:00 în perioada cu 1octombrie - 30 aprilie.

Pe un alt panou ne este prezentată harta peșterii cu galeriile care se vizitează, cu fotografii și câteva date despre peșteră traduse în cele 6 limbi despre care v-am amintit anterior.

Și la acest panou avem o informație doar pentru persoanele care cunosc limba română, prin care suntem informați ca accesul în peșteră se face pentru minim 4 persoane adulte și maxim 100 de persoane, iar înălțimea minimă a galeriilor este ce 100cm. (am citit pe net că înălțimea min. este de 80 cm.) și lățimea minimă de 80 cm.

Eu cred că informațiile trecute la sfârșit sunt foarte importante, trebuie să știi de la început unde urmează să intri, adică dacă ești în forma fizică de a parcurge majoritatea traseului ghemuit și în ritm, că din spate vin alții și se grăbesc că se sting luminile.

Prețurile... să vă spun și despre ele câte ceva pentru că și ele sunt importante... Eu înainte să ajungem la peșteră, am căutat pe net programul să vedem dacă ne încadrăm în timp și costul biletelor. Nu am găsit nicăieri prețurile corecte ale biletelor, așa că vă scriu eu care sunt acestea: elevi - 10 lei, pensionari - 10 lei, adulți - 20 lei, taxa foto - 20 lei, taxa video - 40 lei.

Noi nu am plătit taxa foto, am făcut doar vreo 8 fotografii pe furiș, oricum ghidul nostru se grăbea cred, ne tot spunea sa mergem repede că se sting luminile și ne amintea mereu că dacă nu am plătit taxa foto ne amendează dacă fotografiem. Ne-am conformat, deși dacă sunteți mai norocoși și prindeți ziua în care este celălalt ghid, cu care puteți sta în voie să admirați și să fotografiați. Știu asta de la alți turiști care au fost în ziua următoare și cărora noi le-am povestit cum am fugit ghemuiți prin galerii și în afara celor trei pauze în locurile mai largi în care ne spunea pe lângă ce formațiuni am trecut, pe care nu aveam cum să le observăm, din cauza ritmului alert și poziției ghemuit cu capul în spatele celui dinaintea ta, și observațiile referitoare la fotografiat, nu am rămas cu nimic, am fost foarte dezamăgiți. Parcă am fost la un antrenament în peșteră. Bine, că am fost și foarte mulți vizitatori, a venit un autocar plin cu turiști odată cu noi.

Mie îmi plac foarte mult peșterile, mă fascinează minunățiile de sub pământ, peștera este frumoasă, în puținele fotografii făcute acolo puteți observa câteva galerii cu stalactite, stalagmite, coloane, electrificarea peșterii, apa prezentă în pe jos.

Temperatura în peșteră este cuprinsă între 9-12°C, iar umiditatea între 50-100%.

Peștera se traversează pe o lungime ce 940m, se intră pe o parte și se iese pe cealaltă parte, deci, dacă vreți să fotografiați sau să admirați multitudinea formelor și coloanelor trebuie să o faceți în momentul în care sunteți în dreptul lor, pentru că nu vă veți întoarce să ieșiți pe unde ați intrat ca în alte peșteri.

După 100 de metri de la intrare, în Galeria Electrificata, se observă o stalagmita uriașă denumită Orga, minunată formațiune pe care am fotografiat-o. În locurile mai largi în care veți face pauze și veți primii indicații de la ghid despre ce puteți observa, vor fi forme cu denumiri de: Candelabru Mare, Stânca Însângerată colorată astfel datorită oxidului de fier, Coloanele Altarului și altele situate în Sala Altarului.

Un alt loc de pauză și contemplare este în Sala Turcului unde stalagmitele au denumiri ca Moș Crăciun, Uliul Rănit, etc. Înainte de a ajunge în Sala cu Guano, trebuie să vă strecurați prin Poarta Mică unde înălțimea este de 80cm. Veți mai descoperi o formă de Cascadă albă, bazine cu apă, un schelet de urs reconstituit, un horn care comunică cu exteriorul, denumit Coșul Peșterii, pentru că aici se făcea focul și multe alte forme.

Umezeala este foarte mare în interior, apa curge din plafon, ar fi indicat să aveți la voi o șapcă, căciulă, haină cu glugă să vă acoperiți capul. Nu alunecă pe jos, dar e ud, sunt și bălți.

La ieșire trebuie să coborâți o pantă destul de abruptă, o parte a acesteia fiind amenajată cu scări, iar restul cu pietre și potecă bătătorita din pământ. După ce ați coborât veți găsi niște tonete cu suveniruri, dulcețuri și siropuri naturale, jucării, etc. De aici aveți de parcurs pe șosea drumul înapoi până la parcare, destul de mult, dar puteți admira peisajul sălbatic al Cheilor Galbenului.

Vă recomand să vizitați Peștera Muierii, prima peșteră electrificata din România, situată în Munții Parang, noi am fost pentru a doua oară să o vedem, de data aceasta împreună cu micuțul nostru.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dana2008 in 10.11.2017 18:54:10

Validat / Publicat: 10.11.17 19:40:04


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1371


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Rox.Patrik
[10.11.17 20:23:41]
» mesaj pers

   Felicitari pentru articol!

   Si noi am fost in septembrie 2015 si probabil am dat peste acelasi ghid ☺. Noua ne-a spus asa mai subtil ca daca am achitat doar o taxa foto nu e ok sa ne facem poze pe rand cu acelasi aparat. Si daca nu se strang minim un grup de 6 persoane chiar daca este ora pentru tur nu se intra ci se asteapta pana se formeaza un grup mai mare.

   Pestera a fost impresionanta. Noi ne-am bucurat ca am inclus-o in itinerarul nostru.

   Concedii placute!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- liviu49
[10.11.17 20:30:29]
» mesaj pers

   @Dana2008: Imi revine bucuria unui ecou la acest articol, ca un fel de aducere aminte din multe excursii la pestera si in zona. Am mai comentat si la alte articole si incerc sa nu reiau amintirile de acolo.

   Zona este frumoasa si merita vizitata mai multe zile. De la pestera se poate continua drumetia prin cheile Galbenului, spre salbaticia muntilor, padurilor si apelor. Multi turisti se feresc sa traverseze o comunitate de minoritari, nestiind ce pierd.

   Ultima vizita la pestera am fost ultima oara in august 2012, dar vizita din 2010 mi-a lasat cele mai frumoase amintiri. Vizitam pestera dupa o absenta de peste 25 de ani, dar am regasit-o mai frumoasa si mai accesibila ca in 1982, cand am fost ultima oara. Stiam unde este iesirea din pestera, dar nu am spus nimanui, doar sotia care mai fusese, stia ca iesim undeva mai departe de intrare.

   Pentru ca aveam timp, am lasat masina la pensiunea unde fusesem cazati si am mers pe jos pana la intrarea in pestera.

   La iesire, coborand scarile si portiunea de pamant si piatra, am ajuns intr-o parcare, unde nora mea remarca o masina ca a noastra. M-a pufnit rasul pentru ca stiam unde iesisem. Am mers putin si au vazut ca suntem in parcarea de la pensiunea unde dormisem peste noapte.

   Va felicit pentru drumetie si articol si astept si alte dovezi ca ati fost acolo.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[10.11.17 20:58:43]
» mesaj pers

   @Rox. Patrik: ha! ha! ha! Sau😂 ghinion!!! Am prins același ghid stresat, stresant. Am mai vizitat Peștera Muierilor în anul 2007 dar atunci nu am avut ghidul acesta... acesta din minut în minut ne amintea de amenda pentru fotografiatul fără a avea taxa plătită... el nu iartă că nu e popa!

   Referitor la grupul minim, una scrie alta se face, se pare!

   Nouă ne-a spus de la început că trebuie să ne grăbim că se sting automat luminile.

   Peștera merită vizitată, indiferent de ghid.

   Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[10.11.17 21:24:30]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Cred ca este pestera cea mai vizitata de mine daca nu gresesc. La un moment dat puteam fi ghid asa de bine stiam povestea pesterii.

   Imi place mult aceasta pestera chiar daca altele sunt mai spectaculoase de 2 dintre ele am si scris anul acesta: Meziad si Ursilor.

   Dar Pestera Muierilor mi—a ramas in colectia de locuri dragi!

   😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dana2008
[10.11.17 22:12:17]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc frumos pentru pentru vizită, ecou și aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[10.11.17 22:21:44]
» mesaj pers

   Hehe, și eu am prins acolo, la ultima vizită, în 2008, un personaj interesant pe post de ghid. Vorbea afectat, articula emfatic cuvintele, pronunța cu toată fața, cu ample mișcări și deschideri de gură, și aducea nițel la ton și pronunție cu Hamdi Cerchez.

   Dar n-avea nicio obsesie cu taxa foto. Bine, nici nu erau telefoanele de acu, cine avea cameră de poze era vizibil.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[10.11.17 22:24:30]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[10.11.17 23:12:45]
» mesaj pers

   @webmaster: mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[11.11.17 00:01:21]
» mesaj pers

   @abancor: Il stiu. Mie mi-a placut. Dadea culoare povestii. 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[11.11.17 04:11:12]
» mesaj pers

   @Dana2008: Draga mea, m-a apucat râsul aducându-mi aminte de ultima noastră vizită acolo...

   Eram la Andreea cazați. Cu mic, cu mare, cu domnul cățel de la Andreea după noi, am plecat la peșteră. Eram mulți. Acolo mai erau câțiva turiști, așteptau. Domnul C nu a vrut să urce, el era cu mașina și ne-a așteptat în partea cealaltă, la ieșire, împreună cu alți doi șoferi și mașinile din dotare.

   Copiii, nerăbdători, se tot zbenguiau pe acolo, părinții îi certau de zor.

   M-am enervat, am sunat la numerele afișate pe o hârtie, chiar și la primărie. Ei, nu a răspuns nimeni, normal.

   Într-un târziu, a venit și domnul de la casa de bilete, care era și ghid. Unul subțirel, cam tăcut, zic eu. I-am lăsat pe toți să cumpere bilete, eu aveam doar 10 lei la mine. L-am întrebat pe nenea cât costă un bilet pentru o pensionară drăguță ca mine, mi-a răspuns 5 lei. Ok, atât am plătit, am economisit 5 lei.

   Acum văd că s-a scumpit, de fapt s-a dublat.

   Nu am plătit taxă foto pentru că a văzut câinele, l-a recunoscut și ne-a întrebat dacă suntem cazați la Andreea. Am răspuns afirmativ. Oricum era vinovat, puteam să îl reclam pentru că nu respecta programul de lucru. Bine, și cui îi păsa? Șefii lui erau oamenii locului, mă agitam degeaba.

   În fine, în peșteră erau puse pe alocuri câteva scânduri putrezite, necesita schimbarea lor. I-am atras atenția domnului, nu a comentat. Ne aștepta să facem poze, să filmăm, apoi stingea luminile în urma noastră.

   A trecut ceva timp de atunci, încă îmi amintesc cu drag. Articolul tău m-a făcut să zâmbesc, mi-am amintit de pensionara drăguță, cam nervoasă, de atunci.

   Te pup dulce, Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[11.11.17 08:47:31]
» mesaj pers

   @Dana2008: Infractoare mică! Bine că nu te-a prins!

   Frumos articol, ca de obicei! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[11.11.17 09:49:30]
» mesaj pers

   @liviu49: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Noi am fost în 2007, cu un an înainte să îl nasc pe băiatul nostru și nu îmi mai amintesc cum a fost atunci, știu doar că mi-a plăcut și sigur nu m-a stresat ghidul ca acum, că dacă o făcea, nu-l uitam eu în 10 ani! Acum mă prind... m-o fi ajutat vizita la fertilitate, ca în legendă 😂

   Am urcat din nou în sus pe lângă râul Galbenul, cu mașina.

   Am stat 4 zile și mai mergem acolo pentru că mai sunt încă multe locuri de vizitat.

   Voi mai scrie pe unde am fost și ce am văzut, îmi trebuie timp...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[11.11.17 09:55:58]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc frumos Zoa!

   Noi am rămas în urmă și ghidul era în spatele nostru, îți dai seama că vedea lumina blizului, ne tot făcea observații, a spus că el ne vede pe toți. La finalul vizitei, la ieșire, nu a mai spus nimic și am făcut mai multe cadre.

   Ești o drăguță ca de obicei, te pup!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[11.11.17 10:10:04]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc frumos pentru vizită ecou și aprecieri!

   Aveai vreo 20 de ani, pensionară nervoasă!

   Totuși ați fost norocoși că nu va zorit, ca să faceți un antrenament pe toată lungimea peșterii, în pasul piticului vioi😂!

   ... și a avut răbdare să faceți fotografii.

   Noi chiar dacă am fi plătit taxa foto, la ritmul de vizită impus și la cu stingea luminile imediat, nu reușeam să gocslizsm nimic din mers... spunea ghidul în pauzele de explicații: ati observat că ați trecut pe lângă??? ... ce sa observi decât dosul celui dinainte, iar din spate veneau alții... nu aveai când să faci pauză, te ducea valul 😁.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[11.11.17 10:13:02]
» mesaj pers

   @abancor: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Cred că l-am prins și eu pe acel ghid în 2007, corespunde descrierii 😃.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[11.11.17 11:22:54]
» mesaj pers

   @Dana2008: Nu stiu de ce atata lume se plange de ghid si de faptul ca nu prea se pozeaza in pestera. Noi cand am fost in 2010, am facut poze cu doua aparate si mai erau patru persoane din Cluj care au pozat si ele intr-o veselie, fara sa se supere ghidul pe noi. Si in plus ghidul si-a facut timp sa raspunda si unor intrebari adresate de copii.

   Mi-am amintit de o intamplare petrecuta in mai 1977, intr-o excursie in nordul Olteniei si unde o vizita am facut-o la pestera Muierilor. In fata mea mergea o colega de servici si prietena, bine crescuta si bine cladita, iar eu in spatele ei nu gaseam altceva de facut sa o gadil. Cum ea era foarte sensibila la mangaierile mele tandre, se proptea mereu cu spatele in tavan. Am uitat sa va spun ca in vremea aceea erau locuri pe unde se mergea in mersul piticului. Nu cred ca ati vrea sa va spun ce declaratie de dragoste mi-a facut la iesirea din pestera si mi-a aratat vanataile de pe spinare. Iar o colega de aici de pe sait, Zana sefa ma certa ca" am gidilat-o intr-un loc atat de stramt". Am incheiat citatul. De atunci am ascultat-o pe Zana Sefa si gadil numai in locuri mai largi.

   Astept cu nerabdare noi articole.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mishu
[11.11.17 19:18:54]
» mesaj pers

   @Dana2008: Si mie imi plac pesterile, insa sa le vizitez pe repede inainte nu mi se pare corect, poate ca in curand vor taxa la cat tamp ai petrecut in pestera si atunci nu vor mai fi la fel de grabiti.

   Cred ca aceasta pestera am vazut-o cu multi ani in urma asa incat nu imi aduc aminte mare lucru, deci va trebui sa ajung din nou pe acolo.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dana2008
[11.11.17 20:02:06]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

   Trebuie să te interesezi înainte de la persoanele care au ieșit din peșteră care ghid este, vitezomanul sau celălalt care vă lasă să fotografiați?

   Succes!

   P. S. Să faci înainte niște exerciții de mersul piticului 😂

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[12.11.17 08:40:55]
» mesaj pers

   @Dana2008:

Știu asta de la alți turiști care au fost în ziua următoare și cărora noi le-am povestit cum am fugit ghemuiți prin galerii și în afara celor trei pauze în locurile mai largi în care ne spunea pe lângă ce formațiuni am trecut, pe care nu aveam cum să le observăm, din cauza ritmului alert și poziției ghemuit cu capul în spatele celui dinaintea ta, și observațiile referitoare la fotografiat, nu am rămas cu nimic, am fost foarte dezamăgiți. Parcă am fost la un antrenament în peșteră.

   Citind articolul tău, mă pot considera norocoasă. Am vizitat peştera ultima dată în 2006. Nu-mi amintesc de vreo taxă foto. Am fotografiat cu telefonul pe care îl aveam atunci absolut tot ce am dorit. Am fost un grup destul de mare, dar nimeni nu ne-a zorit. Ghidul a fost unul banal, nu am aflat prea multe de la el, dar am avut lângă noi un pasionat de speologie, care a fost mai bun decât oricare ghid întâlnit vreodată şi astfel experienţa vizitării peşterii a fost una şi plăcută şi interesantă.

   De mersul piticului nu am scăpat nici noi :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dana2008
[12.11.17 08:58:32]
» mesaj pers

   @nicole33: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   In 2007 când am ajuns acolo prima dată, nu am fost stresați nici noi, era alt ghid.

   In prezent sunt doi ghizi, depinde de cum ai noroc. Ca în basmele cu fetele împăraților, una bună și alta rea, așa-i și în cazul ghizilor, unul bun și altul rău, unul permisiv și calm, altul super- stresat și stresant.

   Nu-i problemă cu mersul piticului, ci de viteza pe care trebuie să o ai în acea poziție.

   Nu m-am deranjant atât faptul că nu am fotografiat, cât faptul că ne-a grăbit și nu am avut ocazia să mă bucur de formațiunile spectaculoase ale peșterii, în voie, să mi se întipărească bine în memorie.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.11.17 18:18:39]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Da, și mie mi-a plăcut, m-a amuzat. Rupea monotonia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[13.11.17 15:01:46]
» mesaj pers

   @Dana2008: Situația actuală a Peșterii Muierilor (creșterea tarifului până la 20 lei/adult, înăsprirea regimului foto) cred că se datorează faptului că monumentul natural se află acum în custodia unei firme private din Craiova. Probabil că se dorește o eficientizare maximă a „exploatării” turistice a peșterii. Prin 2008 când am vizitat obiectivul speologic tariful era de 5 lei parcă, peștera aflându-se în administrația Primăriei Baia de Fier.

   Mulțumim pentru articol și fotografii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[14.11.17 06:32:03]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Totul are o explicație!!!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[29.11.17 07:55:51]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Am vizitat de doua ori pestera, am avut parte de doi ghizi, prima data unul bun povestitor, foarte bine pregatit si pontos tare - cum altfel tocmai la Pestera Muierilor - a doua oara pot spune ca a fost un mic dezastru pentru turistii care nu cunosteau nimic despre pestera si asteptau sa afle de la ghid. Imi place sa vizitez pesteri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Pestera Muierii, orga -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919746">Şterge vot</a></div><span id="v9919746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Pestera Muierii, orga
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919747">Şterge vot</a></div><span id="v9919747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919748">Şterge vot</a></div><span id="v9919748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919749">Şterge vot</a></div><span id="v9919749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919750">Şterge vot</a></div><span id="v9919750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919751">Şterge vot</a></div><span id="v9919751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919752">Şterge vot</a></div><span id="v9919752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Peștera Muierilor, iesirea din pestera -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919753">Şterge vot</a></div><span id="v9919753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Peștera Muierilor, iesirea din pestera
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Peștera Muierilor, iesirea din pestera -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919754">Şterge vot</a></div><span id="v9919754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Peștera Muierilor, iesirea din pestera
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919755">Şterge vot</a></div><span id="v9919755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Peștera Muierilor, poarta DE LA IESIRE -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919756">Şterge vot</a></div><span id="v9919756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Peștera Muierilor, poarta DE LA IESIRE
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Peștera Muierilor, POTECA PE CARE SE COBOARA -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919757">Şterge vot</a></div><span id="v9919757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Peștera Muierilor, POTECA PE CARE SE COBOARA
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Peștera Muierilor, scarile PE CARE SE COBOARA -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919758">Şterge vot</a></div><span id="v9919758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Peștera Muierilor, scarile PE CARE SE COBOARA
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Peștera Muierilor, scarile PE CARE SE COBOARA -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919759">Şterge vot</a></div><span id="v9919759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Peștera Muierilor, scarile PE CARE SE COBOARA
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Peștera Muierilor, imagine de la coborare, podul pe care trebuie sa ajungem -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919760">Şterge vot</a></div><span id="v9919760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Peștera Muierilor, imagine de la coborare, podul pe care trebuie sa ajungem
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului si podul peste raul Galbenul -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919761">Şterge vot</a></div><span id="v9919761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului si podul peste raul Galbenul
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului si podul peste raul Galbenul -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919762">Şterge vot</a></div><span id="v9919762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului si podul peste raul Galbenul
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului si parcarea -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919763">Şterge vot</a></div><span id="v9919763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului si parcarea
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Peștera Muierilor, -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919764">Şterge vot</a></div><span id="v9919764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Peștera Muierilor,
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919765">Şterge vot</a></div><span id="v9919765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului
foto Dana2008 [10.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului pe poteca de la coborare -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919766">Şterge vot</a></div><span id="v9919766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului pe poteca de la coborare
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919767">Şterge vot</a></div><span id="v9919767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919768">Şterge vot</a></div><span id="v9919768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului, raul Galbenul -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919769">Şterge vot</a></div><span id="v9919769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] Peștera Muierilor, Cheile Galbenului, raul Galbenul
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919770">Şterge vot</a></div><span id="v9919770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2017] Peștera Muierilor, poteca la coborare -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919771">Şterge vot</a></div><span id="v9919771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2017] Peștera Muierilor, poteca la coborare
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2017] Peștera Muierilor, imaginea Cheilor la iesirea din Pestera -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919772">Şterge vot</a></div><span id="v9919772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2017] Peștera Muierilor, imaginea Cheilor la iesirea din Pestera
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919773">Şterge vot</a></div><span id="v9919773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2017] Peștera Muierilor, casa de bilete de la intrarea in pestera -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919774">Şterge vot</a></div><span id="v9919774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2017] Peștera Muierilor, casa de bilete de la intrarea in pestera
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUL-2017] -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919775">Şterge vot</a></div><span id="v9919775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUL-2017]
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUL-2017] Peștera Muierilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 10.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919776">Şterge vot</a></div><span id="v9919776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUL-2017] Peștera Muierilor
foto Dana2008 [10.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.223176002502 sec