ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.05.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Pestera Muierilor

TIPĂREȘTE URM de aici

N-as mai fi scris acest articol din cauza ca sint destule pe site, insa cum eu am fost acum citeva zile, consider ca am cele mai proaspete informatii de la fata locului.

Cum am ajuns la Pestera? Plecasem de la Lupeni la Petrosani unde aveam sa alimentam si sa o apucam pe Valea Jiului, zona nespus de frumoasa si pe care, "datorita" lucrarilor de reabilitare a drumului, a trebuit sa stationam la multele semafoare, astfel ca am putut privi pe indelete peisajul si sa fac sute de poze la fiecare floricica, norisor, creasta de munte inzapezita sau stinca golasa.

Dupa o oprire la Manastirea Lainici pe care o recomand spre a fi vizitata si alta la Tirgu Jiu unde am admirat operele lui Brancusi, cele doua seturi de acumulatori ale camerei foto s-au consumat imediat ce am facut citeva poze cu Coloana Infinitului de la intrarea in parc, poze insuficiente ca si cantitate asa ca am facut un "bot" mare si am plecat de-acolo inainte sa ajung linga Coloana. Fara baterii, "viata e pustiu". A mai incercat sotul sa ma imbuneze promitind-mi ca o sa imi cumpere baterii de la prima benzinarie, insa nu a avut succes pentru ca la primele 3 statii de alimentare si la supermarketul Succes, acest produs lipsea de la vinzare.

Hai, valea la Buzau ca nu mai vreau sa oprim nicaieri! Venim alta data! (cind oi avea mai multe baterii...). Si cum se spune ca cine e perseverent reuseste, la a 5-a oprire a facut rost de mult doritele baterii. Ui-te asa mi-a revenit cheful la viata.

La un moment apare un indicator : Pestera Muierilor, Manastirea Polovragi, indicator pe care l-am citit cu voce tare. Sotul da sa tina soseaua inainte insa eu ii fac semn sa vireze. Asa ca el a fost nevoit sa imi indeplineasca dorinta si a cotit spre stinga. Am mers vreo citiva kilometri si am urmat indicatoarele pina am ajuns in parcarea de la Pestera.

Aici batea un soare arzator, numai ca la marginea parcarii era un pilc de copaci si am putut intra cu masina pina am lasat-o complet la umbra. Am pus in borseta o sticla cu apa si camera cu setul de baterii, ne-am luat cite un pulover si am purces sa citim indicatorul si panoul de informare.

Era ora 14 si 12 minute. Nasol moment cind am descoperit ca intrarea se face din ora in ora. Mai aveam de asteptat inca vreo 45 de minute. Gindindu-ne ca intrarea in pestera e undeva mai departe, am urcat treptele ce aparusera pe traseu. Agale, sa treaca timpul. Distanta nu a fost lunga asa ca in 10 minute am ajuns in fata ghiseului unde am citit ca pretul unui bilet este de 10 lei si minimul de persoane este 4.(maximul e de 80 si nu 100 cum icea cineva in iste imresii mai vechi) Aoleu, ce ne facem? Am mai stat vreo 10 minute la umbra sopronului si imi vine vreo idee. Gata, stiu cum facem, platim pentru 4 persoane. N-are cum sa nu ne lase chiar daca sintem 2. Numai ca portofelul cu bani era in geanta din masina si la noi nu aveam decit vreo 30 de lei. Suficienti daca ar mai fi fost alti turisti. Ii zic sotului sa imi dea cheia la masina ca in 20 minute am timp sa ma duc sa mai iau bani si o iau la fuga pe scari strigind in urma mea ca "Ma duc sa aduc clienti". N-a trebuit sa merg prea departe ca se vedea urcind agale o pereche de turisti din Republica Moldova, care, cum au dat cu ochii de mine, au inceput sa zimbeasca, semn ca si ei se gindeau cum sa faca sa fie 4 la intrare. Am facut calea intoarsa si in 5 minute au mai venit 2 persoane. Sotului ii vine ideea sa sune la ghidul ce avea numarul afisat si i se spune sa asteptam.

Intrarea se face doar la fix. Scurt, sec si cuprinzator. Pe o doamna venita ultima o inteapa o insecta pentru ca era cu miinile goale, avea doar o bundita in spate. N-avea cui cere primul ajutor. Si-a stors ea veninul pina s-au azuit niste chei la grilajul pesterii. Uraa, a venit ghidul sa ne ia. Da' de unde, a zis sa asteptam si a luat-o la pas pe scarile de unde veniseram noi...

La ora 14.58 a aparut un tinerel despre care credeam ca e turist si a descuiat ghiseul de bilete. Am cumparat fiecare turist cite un bilet de 10 lei, bilet si am platit tot 10 lei pentru taxa de fotografiat. La fix a sosit si ghidul care ne-a spus ca nu avem voie :sa raminem in urma, sa fumam in interior, sa atingem "obiectele" sau sa scrijelim peretii. What??? Pai cine are timp sa scrijjelasca pe pereti?

Doamna, sub supravegherea noastra sigur ca nimeni nu mai are cum sa scrie pe pereti, dar e de datoria noastra sa va spunem ce nu e voie. Ne mai spune ca sa nu deranjam coloniile de lilieci din pestera. Aoleu, la asta nu m-am gindit. Si e vreun pericol sa mi se agate in par? Asta nu e problema mea, imi raspunde el. Adica patina musca pe chelia lui asa ca de aceea nu avea nici o problema cu parul si liliecii... :)

Imi permit sa fac o gluma dupa ce ne spune ca muierile trebuie sa fie ude cind mergi la ele si il itreb daca din cauza muierilor si-a smuls el parul din cap. A zis ca a gustat gluma si nu s-a simtit jignit... nici nu a fost intentia mea.

Si se aseaza cu miinile pe o balustrada si ne zice ca atunci cind vom fi in salile din galerie, el ne va prezenta istoria si exponatele. Noi asteptam sa ne dea startul, el asteapta ca noi sa intram si uite-asa trec vreo 3 minute ca fiecare astepta ca celalalt sa ia initiativa. Pina la urma intreb ca de ce nu intram si zice ca nu ne-a oprit nimeni. Vine in urma noastra si cind toti am trecut in prima sala, stinge becurile din urma.

Ne spune ceva in citeva propozitii si ne indeamna sa mergem spre a doua sala. (Pas alergator, sa nu raminem in intuneric.) Nu stiu cum am facut, prima fiind am vrut sa vad daca sotul e la distanta buna de a-l prinde in poza si cind am intors capul sa mai maresc distanta... BUF! cu capatina! Stele verzi si lilieci imaginari mi-au trecut prin fata ochilor dar nu am avut timp sa ma vaiet pentru ca locul era foarte strimt si ceilalti din grup ma impingeau din spate. Incepuse sa fie si frig, asa ca bine am facut ca ne-am luat cite un pulover subtirel din lina. Nu e necesar sa fie haine foarte groase ci ceva usor cu mineca lunga.

Ne-a spus ca lungimea pesterii e de peste 8 kilometri si ca ceea ce putem noi vizita are o lungime de doar 920 de metri, ca pestera e situata pe patru niveluri si ca cercetatorii speologi au descoperit animale ce au traiti aici in urma cu vreo 40 de mii de ani.

Am vazut si noi expuse citeva oase si scheletul unui urs. Ar mai fi fost si un cap de femeie, insa acestea, momentan, se afla la Londra pentru a se verifica daca suspiciunile ca ar fi apartinut unei femei negre ar fi adevarate. Ursii, leii, hienele si ce or mai fi fost acolo, au venit tocmai din Asia, ne-a mai spus ghidul.

Am admirat formatiunile din interiorul celor 4 galerii si 2 sau 3 Sali, formatiuni ce semanau cu diverse obiecte sau fiinte. Oricit m-am straduit sa mi-l inchipui pe Mos Craciun, acesta nu si-a facut aparitia in imaginatia mea. In schimb, in Sala Turcului, am vazut perfect un profil de turc cu un fes pe cap.

Interiorul pesterii este pe alocuri foarte strimt si jos, astfel ca am fost nevoita sa merg in pasul piticului pe citeva portiuni, insa nu mi-a trebuit un effort prea mare, eu care sint o persoana fara prietenie cu sportul.

Dupa 32 de minute am ajuns la poarta de iesire, ghidul ne-a mai spus o “maxima” de-a lui cum ca daca femeile au drepturi egale cu barbatii si acestea sint atinse cu un buchet de flori sau o mingiiere, cum de mai au drepturi egale? N-am inteles nimic!!! Sint sigura ca nici voi. Daca cineva merge in urma mea si e atent la fraza asta, il rog sa imi spuna concluzia lui.

La iesire e un peisaj minunat. Se coboara pe niste trepte din ciment marginite de balustrada, asa ca nu e greu sa mergi pe acolo. Jos, in poiana, era un nene care vindea tot felul de siropuri din plante si fructe de padure cit si borcane cu miere .Cum nu aveam banii la mine, nu m-am aproiat de taraba lui, chiar daca mi-a zis ca degustatule gratis.

Drumul pina la locul unde am parcat masina mi s-a parut destul de lung, insa pentru ca privelistea a fost minunata, a fost o placere sa il parcurg. Daca aveti copii si e foarte cald afara, sa aveti sticla cu apa pentru ei. Mai e o posibilitate, ca unul sa mearga dupa masina (soferul) iar celalalt sa astepte pe bancutele din poiana. Nu e recomandat sa mergeti prin pestera in sandale sau papuci, dar cred ca asta stiati deja. Pe unele portiuni chiar erau niste balti si aleea de acees foarte alunecoasa (mai ales scindurile puse in locurile cele mai baltite de apa)

Recomand vizitarea acestui obiectiv. Pentru mine a fost prima pestera din viata mea.


[fb]
---
Trimis de adri-nico in 31.05.16 01:07:03
Validat / Publicat: 31.05.16 08:44:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.

VIZUALIZĂRI: 3700 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 treptele care duc la baza muntelul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

krisstinna
[31.05.16 12:10:01]
»

@adri-nico - Să înțeleg că ați avut un ghid tinerel?

Măi, dar voi doi sunteți tineri, cam cât de ”copil” să fi fost ghidul?

Bine că nu ai pățit nimic grav atunci când te-ai lovit la cap.

Norocul tău și al meu că ați găsit baterii, că altfel nu citeam impresiile tale amuzante, și bine că nu ai pățit ca la Cinciș unde ai distrus aparatul foto!

PS: Noi am avut alt ghid!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[31.05.16 12:22:07]
»

@krisstinna - draga mea, ghidul e ala din poza cu zabrele. Nu era chiar tinerel daca zicea ca de 26 de ani merge la Muierile din pestera si ca ar fi cam singurul care o face de atita amar de vreme. Tinerel era cel de la bilete, cu totul altul decit ghidul.

Cit despre baterii, o sa iau mai mullti acumulatori ca nu stiu cum fac dar se consuma dupa nici o zi intreaga si ma lasa cind mi-e lumea mai draga. Am reparat aparatul distrus la Cincis tocmai la un service in Bucuresti. E asta cu care am facut pozele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[31.05.16 13:47:24]
»

Daca tot ti-ai facut "botezul" pesterilor probabil ca o sa poftesti sa mai vezi. La mine cred ca Dambovicioara este prima pestera vizitata undeva pe la 1978?? insa cea care m-a uimit prima a fost Pestera Ursilor, vizitata in 1980 la 2 luni de la punerea ei in circuitul turistic. Intre timp am mai vazut tot felul de pesteri, insa doar la noi in tara (nu cred ca se pun la socoteala si grotele de la Basarabov). Cea mai recent vizitata a fost in noiembrie 2014 la Rasnov (minunata si aceasta si cu o acustica perfecta din moment ce acolo se organizeaza si spectacole).

Cat despre atitudinea "plafonata" a persoanelor responsabile cu pestera cred ca de la "Plafonul" pesterii li se trage, de multe ori astfel de persoane au senzatia ca daca au grija de acel loc sunt "mai superioare" (ce urat suna).

In fine important este ca v-ati simtit bine si ca ti-a placut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[31.05.16 14:11:29]
»

@adri-nico - Are dreptate mișulică! Peștera Urșilor mi s-a părut cea mai frumoasă și mie. Când am dus poze la colegele din birou, cele din peștera "cu urși", toată lumea râdea și nu înțelegeam de ce. Apoi mi-au explicat că toate formațiunile din peșteră semănau cu... ceva drăguț . Ce femei, să vezi într-o peșteră niște chestii aiurea, n-aș fi crezut, cât sunt eu de zăpăcită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[31.05.16 14:13:39]
»

@mishu - N-am mai vazut alte pesteri si cum asta mi-a placut sint sigura ca daca mai trecem pe linga altele, le vom vizita.

adri-nicoAUTOR REVIEW
[31.05.16 14:16:25]
»

@krisstinna - Si eu am pus o poza cu asa o formatiune si o tipa mi-a comentat ca seamana cu stii tu ce!!! I-am zis ca probabil are lipsuri pentru ca formatiunea respectiva reprezenta cu totul altceva.

liviu49
[31.05.16 21:34:18]
»

@adri-nico - Cum pot sa nu votez un articol despre un obiectiv turistic de care ma leaga multe amintiri placute. Trec pe langa prima vizita din 1969, in practica la scoala de ghizi. O amintire haioasa, sau chiar hazoasa, o am din mai 1977, cand intr-o excursie de trei zile in nordul Olteniei, printre alte obiective am vizitat si pestera Muierilor. Pe vremea aceea in pestera erau multe locuri unde trecerea se facea mergand nu aplecat, ci aproape taras. In fata mea era era o buna prietena, cu care am fost in mai multe excursii in tara, dar si instrainatate, pe care pe portiunile cu probleme nu am gasit ceva mai bun de facut decat sa o gadil. Cum reactiona rapid de fiecare data, spinarea ei se proptea in acoperisul pesterii, ceea ce insemna tot atatea urme pe spinare. La iesirea din pestera nici nu vreau sa stiti cum am fost alintat pentru vanataile de pe spinare. Dar a uitat repede si ne-am distrat de minune in restul excursiei.

La sfarsitul lunii august 2010, impreuna cu baietii si nurorile mele, ne-am intors din Apuseni pe Transalpina si am oprit la Baia de Fier, pentru a vizita Pestera Muierilor. Pentru ca am ajuns pe inserate vizitarea pesterii am programat-o pentru a doua zi. Am urmat acelasi ritual ca si dvs. cu ghidul si baiatul cu biletele. Surpriza a fost (nu si pentru mine, care stiam) ca la iesire am iesit in parcarea din fata pensiunii unde eram cazati. Copiii au fost surprinsi, dar si sotia, care si-a adus aminte de excursia din 1977, de care am vorbit mai sus.

Pentru cei care au timp, sugerez iubitorilor de drumetie pe munte un drum in cheile Galbenului, unde inca o data (daca mai era cazul) natura imbie la respect si admiratie. Incercati sa nu va opriti la pestera, ci continuati-va drumul mai departe pe firul apei.

Pana atunci numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[31.05.16 21:54:05]
»

@liviu49 - Amuzante intimplari dar nu ma pot abtine sa nu te cert putin pentru faptul ca ai gidilat femeia intr-un loc atit de strimt

In al doilea rind, cind ea se proptea cu spatele de tavanul pesterii, inseamna ca lua si munca de ani a naturii si anume aceea de a depune stratul de sediment care, conform spuselor ghidului nostru, era e 3 mm in 10 ani.

Sint de acord cu tine ca natura, peisajul si imprejurimile duc la respect si admiratie. Foarte mare admiratie cel putin din partea mea, care nu prea-s o drumeata ci doar o biata calatoare.

Daca mai ajung acolo in ce parte sa o iau pe malul apei? in sus sau in jos?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49
[31.05.16 22:24:00]
»

@adri-nico - Dupa parcarea din apropierea urcarii la pestera, mergeti, pana unde puteti cu masina, in susul raului, iar daca dragostea pentru natura va invinge comoditatea drumului cu masina, puteti merge pe malul raului pana unde va tin picioarele. S-ar putea sa va placa mersul pe jos, pe munte si atunci veti repeta aceasta plimbare, in acelasi loc, sau in altele. Si daca tot vorbim de drumetii, va sugerez sa incercati poteca marcata din spatele pesterii, pe care am vazut ca ati pozat-o, care in mai putin de patru ore va conduce la Ranca, la poalele muntelui.

Ma opresc pentru ca s-ar putea, vorba unui prieten, sa va imbolnavesc de drumetii pe munte.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[31.05.16 22:36:57]
»

@adri-nico - Peștera Muierilor a fost prima peșteră vizitată de tine până acum? Dacă ți-a plăcut cât de cât, atunci încearcă să vizitezi și Dâmbovicioara și Peștera Urșilor și pe cea de la Valea Cetății (lângă Râșnov) și toate câte or mai fi în România.

Nu uita însă că cea mai mare, cea mai spectaculoasă, cea mai bine întreținută și cea mai exploatată turistic - mai aproape de noi (că în lume or mai fi și alte peșteri minunate) - este Postojnska Jama din Slovenia. Am vizitat-o de două ori. Este cu adevărat o fantastică lume subterană. Acolo nu te lovești de nimic, mergi ca orice biped, ești transportat cu trenulețul și nu se pune problema să nu găsești ghidul la datorie. Ba poți și închiria pelerină care să te protejeze de frigul din interior.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[31.05.16 22:37:04]
»

@liviu49 - Imi vine sa rid... ajung eu la Rinca dar de acolo cine ma ia? Cred ca o sa merg eu prin padure si sotul cu masina, sa ma astepte la capatul traseului cu perfuziile si un cos cu fragi.

Mi=am adus aminte de doua drumetii, una prin 2000 si ceva pe la Caciulata pina sus la releu... si a doua acum vreo 2 veri cind am fost la 7 scari si am ales traseul Valea Ursilor (parca). Da, mi-a placut!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[31.05.16 22:44:08]
»

@iulianic - Da, a fost prima. As mai fi avut ocazia in iarna sa vizitez Jaita Grotto, din Liban, insa am nimerit cind un engiptean a cazut in adincuri alunecind pe acolo si pestera a fost inchisa pina la recuperarea disparutului. Am fost pina la intrare, e si acolo munte, dar acum pot sa fac comparatie si cred ca peisajul e mult mai frumos la noi. Ca si interior cit si ca spectaculozitate, din pozele vazute pe net, cred ca era mai frumos acolo. Era o portiune unde dupa ce achitai biletul mergeai cu o telecabina apoi cu un trenulet si mai era si un traseu cu barca pe un lac din interior. Am impresia ca e de 9 km lungime, daca mai tin bine minte.

Mi-a citit si sotul articolul si s-a minunat si el ca asta a fost prima mea vizita intr-o pestera si a zis ca ma duce la Ialomicioara ca e mai aproape. Multumesc pentru sugestii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49
[31.05.16 23:02:08]
»

@adri-nico - Nu rade, ca de ras nu mori, dar te-ajunge! Cred ca m-a furat peisajul si m-m gandit ca as fi eu cel care ar ajunge sa faca acel traseu la Ranca. De acolo as gasi alte trasee pe munte si apoi drumul spre casa. Dar eu am un avantaj : nu am masina si nu am grija ca fac cu masina. Dar si dezavantajul ca nu ma pot deplasa unde asi dori.

In apropiere de pestera Muierilor, in Cheile Oltetului, de o frumusete deosebita, veti gasi pestera Polovragi.

Iar daca sotul v-a promis ca va duce la Ialomicioara, daca va place muntele, va sugerez o cazare la cabana Dichiu, de unde putei merge la Piatra Arsa, Babele, Caraiman, cu intoarcere la Ialomicioara, Padina, Dichiu.

A doua zi va propun un drum pe traseul Bolboci, Scropoasa, dupa care va puteti intoarce acasa.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[31.05.16 23:17:18]
»

@liviu49 - Una la mina, renunta la pronumele de politete, a doua la mina... bre, omule, m-ai vazut prea sprintena? Pe vremea cind faceam drumetiile de iti spusei, aveam cu vreo 10 kile mai putin la gabarit. Probabil ca daca as fi intr=o gasca vesela m-as incumeta la drumetii asa lungi, desi la prima mea urcare pe munte am scos limba de doi coti, gifiind de cit am vorbit. Predecesorul meu mergea si tacea, si nu era obosit deloc. . Am bagat la cap ca daca vrei sa ai putere, "mucles! ".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mogly
[01.06.16 00:30:16]
»

@adri-nico - Pestera e frumoasa, am vazut-o si eu de cateva ori, doar ca exista o portiune unde chiar trebuie sa faci pasul piticului si sa ai grija la cap.

Vacante frumoase in continuare si sa va reintoarceti in Petrosani!

N-ai spus nimanui, ca ne-am vazut, asa ca o sa ma laud eu: am avut placerea sa ma reintalnesc in teritoriu meu de bastina (dupa ce ne-am cunoscut prima data la Cincis) cu adri-nico si cu sotul ei, o pereche deosebita si plina de voie buna!

P. S. Am mancat carnatii, au fost deliciosi, multumim!

Soso42
[01.06.16 09:12:55]
»

@mogly - Draga mea, Cind mi-am dat seama ce "fonctie" ai, am decis sa nu mai am asa gura bogata.

Tii minte ce mi-ai oferit la Cincis? O felicitare pe care scria "Vizitati Petrosani". Uite ca am urmat indemnul de pe felicitare si nu am de ce ma plinge. Am avut o excursie frumoasa in cele citeva zile.

Cit despre vizita, multumim de invitatie si de tratatie. Am venit si noi cu ce era mai de vaza prin Buzau.

Te pup si peste doi ani te vizitam din nou!

(mi s-a stricat calculatorul si am intrat de pe al sotului. de aceea apare indicativul lui)Sint Adri- Nico,jur!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.06.16 10:14:06]
»

@Soso42 - Păi, nu puteai să intri de pe calculatorul lui cu username-ul și parola ta? Sau ai vrut să ne faci cunoștință într-un fel anume cu un nou utilizator? Oricum, eu mă bucur de noua cunoștință și aștept să citesc și impresiile lui @Soso42 de acolo de pe unde îl vei mai purta în călătorii.

Și eu am primit de la @mogly aceeași invitație de a vizita Petroșaniul și chiar m-am surprins într-o zi gândind ce se poate vizita acolo. Iată că am început să aflu. Mulțumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[01.06.16 10:53:05]
»

@iulianic - Am intrat pe mailul meu si de acolo am deschis ecoul lui Mogly. Credeam ca daca intru din mailul personal se va conecta si contul meu de AFA. Nu a fost asa si de aceea am facut specificatia la sfirsit. (am vazut dupa ce s-a publicat ecoul)

Cit despre noul utilizator, sper sa il fac sa revina si la zile mai bune, a avut o deceptie in "dragoste" cu AFA (a scris un articol dar cu nici un chip nu a mai vrut sa il publice). La fel ca si Mogly, care era cit pe ce sa bage "divort"... dar ea si-a revenit mai repede. Deh, femeile sint mai iertatoare!

Si despre obiective din zona as mai avea ceva de scris dar pirdalnicul de timp e asa de scurt...O sa incerc pe la miezul noptii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[01.06.16 11:08:46]
»

@adri-nico - Peștera Muierilor - ce denumire de răsunet! Obiectivul turistic beneficiază de vizitatori pe tot parcursul anului fiind menționat în toate ghidurile turistice ale Olteniei de sub Munte, precum și în programele agențiilor de turism ce organizează excursii/pelerinaje în acest areal.

M-a surprins un pic existența unei taxe foto (10 lei); acum câțiva ani ea nu exista. Oricum e greu de făcut fotografii bune în peșteră, având în vedere că ești mereu sub amenințarea: „stinge lumina... ” .

În Peștera Muierilor, pe lângă oase de urs de peșteră, s-au descoperit și oseminte umane, aflate acum în plin proces de cercetare (voceatransilvaniei.ro/doi ... in-transilvania).

Bună și recomandarea lui @Liviu49 - de fapt, atunci când ați ieșit din Peștera Muierilor și v-ați întors în parcare ați mers prin Cheile Galbenului. O mică plimbare în amonte pe râul Galbenul e drăguță, dar pentru unii pot fi deranjanți rromii cantonați în „cartierul” din apropiere. Despre Cheile Galbenului am scris eu un articol (vezi impresii).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[01.06.16 11:15:36]
»

@tata123 - Multumesc pentru ecou. O sa deschid impresiile tale si o sa le citesc. Dar eu nu am vazut nici un rrom. Probabil ca or fi fost aia care rupeau sau adunau crengi dintre copacii de unde lasaseram masina. Se cam certau intre ei cind am plecat noi, insa nu le-am dat importanta. (acum, daca tot mi-ai amintit)

Nimic nu mi-a distras atentia de la peisajul locului. Din contra, am vazut Steagul Romaniei pe una dintre creste si am simtit emotie! Nu stiu cine si cum o fi ajuns pe stinca aia golasa.

Taxa de foto e specificata si in alte articole. E si una e filmare de 20 lei, daca nu am specificat in al meu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mogly
[01.06.16 19:03:21]
»

@iulianic - Te asteptam cu mult drag si cu multi munti si o sa vezi tu ce mai gasim de vizitat pe aici.

adri-nico & soso42: Data viitoare nu mai scapati voi asa usor, doar in 60 de minute! Va pup cu mult drag!

elviramvio
[08.06.16 20:11:00]
»

@adri-nico -

Cred ca toti ghizii de la pestera aceasta au ceva poante pregatite. Noi am fost cu multi ani in urma, in secolul trecut si tot asa ne-a luat ghidul, doar ca-i turuia gura, alterna informatiile cu glumele. Cu fotografiatul este totusi o problema in pesteri, am vizitat de curand pestera Perama din Grecia unde am avut voie sa facem poze doar in una din sali, am primit si explicatiile pentru aceasta interdictie si sunt intr-adevar intemeiate (voi scrie un articol).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[08.06.16 20:13:06]
»

@elviramvio - Asteptam!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, elviramvio, iulianic, liviu49, mishu, mogly, Soso42, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂPeștera Muierilor [Baia de Fier]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081552028656006 sec
    ecranul dvs: 1 x 1