39852 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Enisala

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.07.2013
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La Cetatea Enisala


Continuându-ne periplul pe drumurile dobrogene (vezi impresii) nu puteam trece impasibili prin apropierea Cetăţii Enisala, mai ales că nu o mai văzuserăm niciodată până atunci. Din Babadag, o abatere de numai câţiva kilometri, pe un drum foarte bun, a fost o întregire a imaginii pe care ne-o formaserăm deja despre Dobrogea cea adevărată, nu cea din ghiduri turistice sau manuale şcolare.

La Enisala se poate ajunge pe mai multe căi, funcţie de direcţia de unde veniţi. Noi am fost cazaţi la Murighiol (vezi impresii), iar pentru a ajunge la Enisala aveam trei posibilităţi, nu toate presupuse a fi benefice din punct de vedere al suprafeţei de rulare. Drumul secundar care leagă satele aflate la nordul şi nord-vestul lacului Razim (Murighiol, Plopul, Sarinasuf, Iazurile, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia, Sarichioi, Enisala), precum şi cel din Tulcea prin Agighiol, Sabangia, Sarichioi, Enisala nu ne tentau tocmai din motivul amintit mai sus.

O a treia variantă - Murighiol, Tulcea, Babadag, Enisala - ni s-a părut mai sigură şi nu ne-am înşelat. Drumul s-a dovedit a fi foarte bun, iar tranzitarea oraşului Babadag ne-a oferit prilejul să cunoaştem una dintre cele mai importante aşezări ale comunităţii musulmane care încă mai sălăşluieşte în zonă, precum şi Geamia Gazi Ali Paşa construită în 1610, restaurată recent, a cărui minaret impunător domină împrejurimile.

Din şoseaua mărginită de câmpuri înverzite colorate pe alocuri de macii purpurii, la 5-6 km de Babadag, se zăreşte satul Enisala străjuit de cetatea monumentală înălţată pe culmea unui deal. La ieşirea din sat, la stânga, pe un drum asfaltat, neaşteptat de bun, continuăm până în parcarea dincolo de care o barieră interzice accesul motorizat. Parcarea este mare, nepăzită şi fără plată, iar înălţimea pe care este situată deschide privirii orizonturi largi către sat, dealurile terasate, lacurile din jur şi canalele care străbat stufărişurile. Păzite de câini, turmele de oi pasc nestingherite la margini de ape. Înghesuite unele în altele, animalele ştiu până unde le permite întinderea înşelătoare a deltei să se avânte.

Pietonal, pe aleea lată, în pantă, am ajuns la poalele stâncii pe care se înalţă semeaţă cetatea. O maşină albă, singura cu acces pe aleea pietonală, era ghişeul ambulant unde se plătea taxa de intrare (3 lei/persoană) şi de unde se puteau achiziţiona suvenirurile etalate la bord ca într-o vitrină. Nu vă aşteptaţi la o gamă prea variată, doar câteva figurine - soldăţei în armură medievală şi nişte căni care aveau imprimate diverse imagini cu cetatea. Nu exista nici o broşură, nici un pliant. De asemenea, informez că vizita se face pe cont propriu, fără a beneficia de serviciile unui ghid specializat, aşa încât, dacă nu vă mulţumeşte doar plimbarea printre zidurile ruinate sau peisajul care poate fi admirat şi fotografiat de la înălţime, va trebui să vă documentaţi singuri.

Cetatea Enisala, Heraclia sau Heracleea cum mai este cunoscută, este singura cetate din Dobrogea care datează din Evul Mediu. Ca majoritatea edificiilor de acest gen, cetatea a fost construită din raţiuni militare, pentru apărare şi supraveghere a drumurilor de pe uscat şi de pe apă, în vremurile în care Lacul Razim - cel pe care îl ştim astăzi - era un golf al Mării Negre.

Înălţată de bizantini şi genovezi la sfârşitul sec. XIII şi începutul sec. XIV, cetatea a trecut în stăpânirea Ţării Româneşti în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân care a inclus-o în sistemul de apărare a ţării. Cucerită de turci în 1417, Cetatea Enisala a fost transformată în garnizoană militară otomană, apoi, datorită extinderii stăpânirii turceşti până la Cetatea Albă şi Chilia, nemaiprezentând vreun interes strategic pentru otomani, cetatea a fost abandonată. Acest lucru s-a dovedit a fi benefic pentru dăinuirea în timp a edificiului. În timpul razboiului ruso-turc, comandanţii oştirilor ruseşti au ordonat distrugerea tuturor cetăţilor din nordul Dobrogei, garnizoane ale Imperiului Otoman. Heracleea - Enisala, deja abandonată de turci, a rămas singura cetate nedistrusă şi implicit singura cetate medievală din Dobrogea care a dăinuit până în zilele noastre. Desigur, trecerea vremii a dus la ruinarea ei, dar vizitatorul de astăzi poate vedea porţiuni mari de ziduri fortificate, arcade, rămăşiţe de turnuri şi - cel mai impresionant - bastionul porţii principale, cu arcadă dublă.

Pentru a pătrunde în incinta vechii cetăţi este necesar să urci o scară cu câteva trepte destul de abrupte, apoi să escaladezi un mic zid, tot pe o scară, pe sub un acoperiş şubred din lemn căruia nu i-am înţeles rostul. Oricum, atenţie mare atât la picioare cât şi la cap!

Curtea interioară de formă neregulată, dictată de forma stâncii pe care este situată, este năpădită de ierburi înalte, arse de soare.

În cele cinci laturi mărginite de ziduri groase, cu arcade, se văd rămăşiţele posturilor de observaţie şi pază. Impresionează masivitatea zidurilor, unele dintre ele fiind parţial restaurate. Turnul principal, refăcut, lasă să se vadă interiorul încăperilor de la nivelul superior, dar accesul nu este permis. Fără un ghid specializat care să povestească ceva din istoria legendară a cetăţii, o vizită aici poate părea unora o simplă plimbare printre pietre.

În cele patru zări, priveliştea este magnifică. Întinderea Lacului Razim, desişurile de stuf brăzdate de canale, satul Enisala şi dealurile podişului dobrogean, Lacul Babadag, turmele de oi şi nesfărşitele zări albastre, toate ne-au convins că nu am facut doar o plimbare printre pietre şi că a meritat din plin abaterea de la Babadag, pe drumurile dobrogene.

---
Impresii încărcate de iulianic in 01.07.2013 20:42:22

Validat / Publicat: 01.07.13 21:51:07

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2765


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22700 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Admin
[01.07.13 21:50:50]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- makuy
[01.07.13 22:44:22]
» mesaj pers

   Incredibilă, această Dobroge ascunsă! De aceea spuneam că este o comoară, dacă s-ar pune în valoare toate siturile de acolo și multe altele...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[07.07.13 14:49:25]
» mesaj pers

   Mi-a făcut multă plăcere să citesc şi să revăd imagini cu cetatea Enisala pe care am vizitat-o acum peste 40 de ani, cu Dacia 1100. Avem şi noi pe undeva poze alb-negru, bineînţeles cu om în faţa ruinelor. Ne-am cazat tot la Murighiol la un pescar care ne-a plimbat vreo două ore prin deltă cu barca cu vâsle. Ne-au mâncat ţănţarii dar ca remediu am utilizat pastile de vitamina B1 ( nu se mai fabrică decât fiole)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmasterX
[19.05.15 15:45:22]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Cetatea Enisala, TULCEA" (nou-creată pe sait)

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.05.15 16:02:24]
» mesaj pers

   @webmasterX - Da, e OK.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri
Dacă aveți deja un cont pe AmFostAcolo, vă puteți autentifica mai jos
UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Probleme autentificare? / Recuperare date cont"

Dacă nu aveți cont pe sait, vă puteți crea unul în 2-3 minute făcând click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
TOP

 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Satul Enisala şi cetatea din deal. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431615">Şterge vot</a></div><span id="v9431615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Satul Enisala şi cetatea din deal.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Parcarea. Ştie cineva ce vrea să spună semnul din imagine? -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431616">Şterge vot</a></div><span id="v9431616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Parcarea. Ştie cineva ce vrea să spună semnul din imagine?
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Bariera de la intrarea în situl arheologic şi un alt enigmatic indicator rutier. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431617">Şterge vot</a></div><span id="v9431617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Bariera de la intrarea în situl arheologic şi un alt enigmatic indicator rutier.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Imagine de la baza dealului, din parcarea auto. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431618">Şterge vot</a></div><span id="v9431618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Imagine de la baza dealului, din parcarea auto.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2013] Cetatea Enisala - De pe aleea de acces la cetate, Lacul Razim şi întinderea de stufăriş. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431619">Şterge vot</a></div><span id="v9431619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2013] Cetatea Enisala - De pe aleea de acces la cetate, Lacul Razim şi întinderea de stufăriş.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Aleea pietonală care urcă la cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431620">Şterge vot</a></div><span id="v9431620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Aleea pietonală care urcă la cetate.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Zidurile fortificate şi turnul porţii principale. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431621">Şterge vot</a></div><span id="v9431621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Zidurile fortificate şi turnul porţii principale.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2013] Cetatea Enisala - De la înălţimea cetăţii, vedere spre lac şi stufărişul brăzdat de canale. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431622">Şterge vot</a></div><span id="v9431622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2013] Cetatea Enisala - De la înălţimea cetăţii, vedere spre lac şi stufărişul brăzdat de canale.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Maşina şi vânzătorul de bilete şi suveniruri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431623">Şterge vot</a></div><span id="v9431623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Maşina şi vânzătorul de bilete şi suveniruri.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Intrarea în curtea interioară, pe scăriţă, pe sub acoperişul de lemn. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431624">Şterge vot</a></div><span id="v9431624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Intrarea în curtea interioară, pe scăriţă, pe sub acoperişul de lemn.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2013] Cetatea Enisala - De la baza cetăţii, aleea pietonală şi dealurile terasate din jur. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431625">Şterge vot</a></div><span id="v9431625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2013] Cetatea Enisala - De la baza cetăţii, aleea pietonală şi dealurile terasate din jur.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Bastionul porţii principale, refăcut, cu accesul interzis în interior. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431626">Şterge vot</a></div><span id="v9431626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Bastionul porţii principale, refăcut, cu accesul interzis în interior.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Curtea interioară, rămăşiţele zidurilor fortificate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431627">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431627"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431627">Şterge vot</a></div><span id="v9431627" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431627)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431627Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431627MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Curtea interioară, rămăşiţele zidurilor fortificate.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Arcade în zidurile ruinate şi vedere spre Lacul Babadag. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431628">Şterge vot</a></div><span id="v9431628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Arcade în zidurile ruinate şi vedere spre Lacul Babadag.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Rămăşiţele zidurilor fortificate ale unui turn. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431629">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431629"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431629">Şterge vot</a></div><span id="v9431629" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431629)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431629Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431629MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Rămăşiţele zidurilor fortificate ale unui turn.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Fragment din zidul de incintă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431630">Şterge vot</a></div><span id="v9431630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Fragment din zidul de incintă.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Fragment din zidul fortificat, cu o deschidere arcuită. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431631">Şterge vot</a></div><span id="v9431631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Fragment din zidul fortificat, cu o deschidere arcuită.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2013] Cetatea Enisala - De pe stânca pe care este amplasată cetatea, vedere spre satul Enisala. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431632">Şterge vot</a></div><span id="v9431632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2013] Cetatea Enisala - De pe stânca pe care este amplasată cetatea, vedere spre satul Enisala.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Bastionul porţii principale parţial refăcut. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431633">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431633"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431633">Şterge vot</a></div><span id="v9431633" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431633)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431633Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431633MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Bastionul porţii principale parţial refăcut.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Bastionul porţii principale parţial refăcut. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431634">Şterge vot</a></div><span id="v9431634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Bastionul porţii principale parţial refăcut.
foto iulianic [01.07.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Incinta. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431635">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431635"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431635">Şterge vot</a></div><span id="v9431635" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431635)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431635Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431635MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Incinta.
foto iulianic [01.07.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Grosimea zidurilor şi acoperişul şubred din lemn postat deasupra intrării în cetate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.07.13] - <span class="allrVotedi" id="av431636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv431636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=431636">Şterge vot</a></div><span id="v9431636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(431636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f431636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e431636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2013] Cetatea Enisala - Grosimea zidurilor şi acoperişul şubred din lemn postat deasupra intrării în cetate.
foto iulianic [01.07.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2017 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.130433082581 sec