ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.01.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

La săniuș pe Valea Prahovei

TIPĂREȘTE

Iată că am intrat de multișor în prima lună a anului și zăpada încă se lasă așteptată de către mulți dintre noi. Cei mici merg în fiecare dimineață la geam și privesc afară, dar Crăiasa Albă încă nu își arată chipul. Ce este de făcut?! Nimic mai simplu... Hai la munte!

Cam așa am procedat și noi zilele trecute, când juniorul nostru se tot uita cu tristețe la săniuța parcată în balcon, întrebându-ne dacă va avea parte și el de un pic de săniuș în această iarnă. Scurtul consiliu de familie care a urmat a condus către ideea că nu ar fi rău să ieșim un pic din casă și să facem puțină mișcare, mai ales că sărbătorile acestea am cam pierdut teren în lupta cu kilogramele. Fiind timpul scurt și o perioadă aglomerată, a durat câteva ore până am rezolvat cu cazarea, iar vineri dis-de-dimineață am pornit spre Sinaia (stațiune unde urma să rămânem până duminică).

Deși încă nu se făcuse ora 11.00, DN 1 era aglomerat, iar în zona localității Comarnic ne-am ”delectat” cu mersul în coloană. Ajunși la Sinaia, am văzut imediat cam cum stă treaba: în stațiune nu era pic de zăpadă, însă mai sus pe munte brazii erau îmbrăcați în straiele albe de iarnă.

Pentru că scopul nostru era să găsim un loc bun pentru săniuș, ne-am hotărât să urcăm la Cota 1400. Neștiind exact câtă zăpadă era acolo, ne-am hotărât să mergem cu mașina, urmând a întoarce dacă nu găseam ceea ce doream. Însă norocul ne-a surâs! Omătul a apărut încet-încet printre copaci, iar la Cota 1400 am găsit ceea ce căutam! Un derdeluș numai bun să îl testăm! Pentru cei care cunosc zona, derdelușul pe care noi l-am folosit se formase pe drumul care duce către schitul Sfânta Ana. Am zăbovit acolo mai mult de două ore și ne-am bucurat atât de distracția de pe pârtia pentru săniuțe, cât și de peisajele de poveste din jurul nostru. Există mai multe locuri de belvedere de unde se poate admira Valea Prahovei de la înălțime, însă la unele locuri trebuia să fim cu băgare de seamă pentru a nu aluneca în hăul care se căsca la picioarele noastre.

La finalul partidei de săniuș am făcut o plimbare până la schitul Sfânta Ana, după care ne-am întors la mașină și am coborât în stațiune. Trebuie spus că acest drum care merge până la Cota 1400 nu se prezintă în condiții tocmai grozave, iar pe unele porțiuni am întâlnit polei, așa că nu recomand o astfel de plimbare! Deasemenea, în partea de sus, drumul a fost aglomerat, fiind multe mașini parcate, așa că vă spun celor care ajungeți acolo să întoarceți atunci când găsiți primele mașini parcate, întrucât mai sus va fi aproape imposibil să faceți asta. Mai trebuie spus că la Cota 1400 se mai poate ajunge atât cu telecabina, cât și cu telegondola, însă prețurile la transportul pe cablu nu sunt tocmai mici (iar bugetul nostru este cam străveziu acum, după sărbători).

După-amiaza, atât vineri, cât și sâmbătă, am ieșit la plimbare prin Sinaia. Stațiunea este animată chiar dacă zăpada lipsește, iar ornamentele de sărbători sunt încă la locul lor, așa că atmosfera este foarte plăcută. Atât pe bulevardul Carol I, cât și prin parcul Dimitrie Ghica erau numeroși turiști la plimbare; am hrănit porumbeii din centru și am fotografiat o veveriță în parc, apoi am mers la patinoar. Puștiul și-a dorit să testeze gheața patinoarului amenajat la intrarea în parcul Ghica, astfel că i-am făcut pe plac. Trebuie spus că prețurile sunt mai mari decât acasă, însă doar unu-i patinoarul din Sinaia, nu-i așa?! A patinat doar băiatul și am plătit 30 de lei pentru 90 de minute (aceasta fiind perioada minimă de acces pe acest patinoar); intrarea pe patinoar costă 15 lei/persoană dacă ai patine personale, iar dacă închiriezi patine (cazul nostru) mai plătești 15 lei. Programul la acest patinoar este zilnic, între orele 09.00 și 23.00.

Un alt loc pe care l-am vizitat în acest minisejur la munte a fost Mănăstirea Sinaia. Vechi lăcaș de cult de pe aceste meleaguri, mănăstirea este un colțișor de liniște și de relaxare sufletească într-o stațiune parcă veșnic aflată în mișcare. Piatra de temelie a acestui lăcaș de cult a fost pusă în anul 1690 de Spătarul Mihail Cantacuzino, iar numele mănăstirii (și -mai târziu- al localității) vine de la pelerinajul pe care Spătarul Cantacuzino îl făcuse anterior la Locurile Sfinte, când a ajuns până la poalele muntelui Sinai (loc în amintirea căruia a dat apoi numele mănăstirii).

Ca orice lucru plăcut, weekend-ul nostru a trecut repejor, iar duminică dimineața ne-am pregătit de plecarea spre casă. Am ales să plecăm puțin după ora 10.00 din Sinaia, temându-ne de aglomerația infernală de pe DN 1 (după prânz avea să se întâmple asta, ca de fiecare dată). Având la dispoziție aproape toată ziua, am pornit către Predeal, urmând apoi să ne întoarcem acasă pe DN 10 (pe la barajul și lacul de acumulare Siriu). Ne-am gândit să vizităm alte locuri frumoase, pe care nu le mai văzusem de câteva luni.

Pentru că totuși scopul nostru principal a fost săniușul, am mai făcut o oprire de aproximativ o oră la Predeal. Știam de la niște prieteni că este destul de multă zăpadă în zona Trei Brazi, așa că aceea a fost ținta noastră. Încă o dată am avut parte de omăt! Pe drumul către cabana Poiana Secuilor, trecând de Fun Park-ul Trei Brazi, există un derdeluș la marginea pădurii, un loc numai bun de pus săniuța din nou la treabă! Zăpada de acolo cred că va mai rezista câteva zile, iar prognozele meteo anunță o răcire a vremii, așa că stratul de nea probabil că va crește în curând. Derdelușul s-a umplut încet-încet de copii și de părinți, iar veselia generală era pur și simplu molipsitoare!

Am aruncat și o privire la prețurile afișate la Fun Park-ul Trei Brazi pentru o cât mai bună informare a celor care lecturează aceste impresii și doresc să ajungă acolo: închirierea unei săniuțe costă 15 lei (între o oră și 3 ore) și 30 de lei (pentru maxim 8 ore). Pentru tubbing (alunecarea cu un colac pe o pistă artificială) există niște cartele cu puncte (1 punct = o tură), iar tarifele erau: 1 punct – 7 lei; 3 puncte – 15 lei; 6 puncte – 27 de lei; 12 puncte – 48 de lei; 20 de puncte – 70 de lei; 30 de puncte – 90 de lei. Pentru puștii între 8 și 12 ani (cu greutatea maximă de 50 de kilograme) există amenajată o pârtie de snowmobil, iar tarifele sunt: 30 de lei pentru 10 minute și 50 de lei pentru 20 de minute.

Să nu uit, un pahar cu vin fiert costă acolo 5 lei. 

Am stat la săniuș cât a dorit juniorul, chiar am ”testat” și noi de vreo două ori denivelările pârtiei, apoi am plecat spre Brașov și mai departe către casă (pe DN 10, după cum am scris mai devreme). Nici la Întorsura Buzăului și nici în zona lacului de acumulare Siriu nu există pic de zăpadă, însă peisajele sunt frumoase chiar și așa. Am mai oprit pentru niște fotografii, apoi pentru cumpărături la Buzău și am ajuns acasă pe înserat.

A fost un weekend frumos, ne-am simțit foarte bine la munte (ne-am mai aerisit puțin) și sperăm să mai avem parte de vreo astfel de ieșire în curând. Până atunci, vă invităm pe toți la săniuș și să sperăm că zăpada nu ne va ocoli de tot în această iarnă!

Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 09.01.18 12:52:39
Validat / Publicat: 09.01.18 14:10:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE LOCURI].

VIZUALIZĂRI: 27348 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Săniuța alunecă spre schitul Sfânta Ana. Să sperăm că toți urșii din zonă hibernează zilele astea! :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51050 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX [09.01.18 14:09:18] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Valea Prahovei, [ALTE LOCURI]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă România!]

elviramvio [09.01.18 23:19:46] »

@Crazy_Mouse:

A fost dupa inima celui mic, macar sa nu uite cum e cu sania.

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [10.01.18 10:56:13] »

@elviramvio: Așa este! Și trebuie să îi mai reîmprospătăm din când în când amintirile astea referitoare la săniuș, poate chiar în această iarnă!

roth [10.01.18 21:15:13] »

Buna ideea de a face iesirea la sanius, ati castigat voie buna toti si de ce nu sanatate datorita miscarii in aer liber.

O sa fie si pe aici zapada insa undeva mai spre paste ca de atunci nu oi vrea 30 de grade... nu?

Hai sa auzim de povesti minunate si inspirate.

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [10.01.18 22:30:44] »

@roth: Cam așa este vremea asta, sucită rău în ultimii ani! Cine știe, probabil că și noi oamenii contribuim la asta. Îmi amintesc faptul că, nu mai demult de anul trecut, la noi la Râmnicu Sărat a viscolit mai mult de 24 de ore încontinuu și era finalul lunii aprilie... Hmm, poate că totuși anul acesta nu va fi la fel!

Mulțumesc pentru lectură și ecou! Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore [11.01.18 13:54:02] »

@Crazy_Mouse: Și uite-așa, toată lumea fericită! Juniorul pentru derdeluș, seniorii de peisaje! Bucurii pe toată linia!

Denisa13 [11.01.18 14:22:13] »

Foarte faina iesirea voastra. Am factut si noi cateva astfel de iesiri in cautarea zapezii. Am gasit zapada la Predeal pe partia Clabucet, la Fundata si Fundatica, resortul Cheile Gradistei Fundata este destul de ofertant in acest sens dar o saniuta costa 50 lei/zi... cred ca cel mai mare pret intalnit, pe masivul Postavaru si la Cascada Balea.

Iti dau un pont daca ajungi in zona Brasov si copilul vrea la patinoar. In Brasov, in spatele hotelului Aro si in multe localitati adiacente orasului sunt patinoare gratuite, atat intrarea cat si patinele.

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [11.01.18 16:42:57] »

@Denisa13: Noi avem săniuța noastră, așa că din acest punct de vedere am scăpat de grijă (și de extra-cheltuieli). M-ar interesa dacă știi cumva în zona Brașovului o pârtie care să aibă prețuri mai rezonabile în ceea ce privește monitorii de sky. Pe la Azuga-Predeal am aflat că prețul sare de 100 lei/oră numai monitorul, ceea ce e totuși cam mult; mai ales că mai închiriezi și echipament.

Mulțumesc frumos pentru completările utile!

@Zoazore: Chiar că toată lumea fericită! Pe lângă admirarea peisajelor, adulții nu s-au dat în lături nici la sanie! Măcar câte o tură-două, în amintirea copilăriei!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Denisa13 [11.01.18 16:58:48] »

@Crazy_Mouse: Noi nu schiem, copilul l-am incaltat cu schiuri si i-am dat drumul pe drum. La Fundata era 50 de lei echipamentul, nu mai retin cat era teleschiul. Gasesti preturile la ei pe site. Pentru incepatori cred ca este ok partia asta. Pentru sanius este super zona. Si noi umblam cu saniuta in masina. Era destul de aglomerat totusi, sambata. In cursul saptamanii sigur este mult mai liber.

Denisa13 [20.01.18 18:32:09] »

Intre timp am aflat ca la Cheile Gradistei costa 80 de lei ora cu un instructor de ski.

mishu [27.01.18 18:31:54] »

@Crazy_Mouse: Cred ca indemnul "Hai la sanius! " este valabil pentru orice si pentru orice varsta. Sunt invitata si eu la sanius alaturi de colegii mei pe 1 feb insa din motive justificate voi lipsi de la acest sanius. Nu stiu insa daca as fi mers cu sania ci doar as fi stat la un pahar de vin fiert, deoarece am inteles ca partia este destul de lunga si cam trebuie sa te si pricepi sa o manuiesti.

Dar cum iarna inca nu ne-a spus pa, poate ca o sa mai fie, daca nu, la anul.

Insa ma bucur nespus pentru baiatul tau, acest lucru cred ca l-a facut sa viseze frumos ceva vreme si asta este cea mai mare multumire a unui parinte.

Felicitari, votat cu mare drag si astept sa ne vedem.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Denisa13, elviramvio, mishu, roth, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Valea Prahovei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076725006103516 sec
    ecranul dvs: 1 x 1