Răspunsuri publicate pe sait - de tata123

Pagina 1 [din 5]
[ 97 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5
[07.12.17 09:26] - tata123

@gabim2002: Bună dimineața! Greu pentru un bucureștean să recomande o serie de obiective turistice care să placă altei persoane venite din afara Capitalei. Colegii au încercat să vă ofere câteva repere, datoria voastră e să selectați ceea ce credeți că se potrivește sferei de interes și pasiunilor familiei. Cu riscul de a repeta o serie din obiectivele propuse, vă ofer și eu o listă:

1. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” (antipa.ro/ro) – exponatele și dioramele vor constitui o încântare pentru copii.

2. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (muzeul-satului.ro) – incursiunea pe ulițele „satului” românesc reprezintă o etapă de cunoaștere a vieții materiale a țăranului român.

3. Parcul Herăstrău, unde ar trebui să efectuați o plimbare cu vaporașul + Arcul de Triumf.

4. Parcul de agrement Tei (vezi impresii) – ideal pentru copii, spectaculoasă „călătoria” cu Roata Mare.

5. Centrul Vechi + Librăria Cărturești-Carusel

6. În ceea ce privește lăcașuri de cult, dacă vă interesează: Dealul Patriarhiei cu tot ansamblul de construcții de acolo, Mănăstirea Antim, Mănăstirea Radu Vodă.

7. Parcuri acvatice: Divertiland Water Park (divertiland.ro) sau Therme Balotești (therme.ro) – la margine de București, obiective consumatoare imense de timp liber.

Muzeele, numeroase și interesante, nu pot ocupa întreg timpul alocat vizitării Capitalei. E rolul tău să selectezi combinația cea mai reușită între plimbare, vizite la muzee și distracție + satisfacția culinară :)

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Obiective in Bucuresti - 2 zile, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: gabim2002 ]
[31.10.17 09:49] - tata123

@m liviu: Am fost în Didim și Bodrum de fiecare dată la sfârșit de mai - început de iunie. Temperaturile în aer mi s-au părut perfecte, nu foarte arzătoare, fără umiditate excesivă.

Într-adevăr apa mării nu era cea mai caldă, o pot numi răcoroasă. Totuși am făcut baie în mare în fiecare zi și am văzut și familii cu copii bălăcindu-se.

O problemă o constituie vântul destul de năbădăios, la Bodrum am prins o zi cu ploaie și vânt puternic, o adevărată furtună (mai ales pe timpul nopții).

Părerile sunt subiective, în general. Dacă mie mi se pare ok o anumită temperatură în aer/apă, altei persoane i se poate părea prea cald/rece.

Condițiile generale ale vremii depind de poziționarea hotelului pe coastă, de configurația malului (golfuri, coaste deschise), de curenții marini și multe altele.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vremea Iunie Antalya sau Bodrum, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: m liviu ]
[22.09.17 11:05] - tata123

@dumi59: În Bodrum găsești mai greu plaje largi, cu nisip fin, din cauza formelor de relief din peninsulă - mici plaje există la Gumbet și Bitez, stațiuni litorale din zonă. Majoritatea resorturilor și-au amenajat mici plaje aducând nisip din alte părți. O parte din hoteluri sunt așezate în trepte pe coastele peninsulei și de multe ori „adie” un vânticel puternic în zonă.

În 2014 am stat la Blue Dreams Club în Torba, la 10 km distanță de orașul Bodrum - anticul Halicarnas (vezi impresii). Plaja resortului e foarte mică, pietroasă, în schimb piscina panoramică a constituit o surpriză plăcută.

Orașul Bodrum oferă multe alternative de petrecere a timpului liber, dar și localitățile din jurul peninsulei sunt pitorești și le poți dedica un circuit de 3-4 ore.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Bodrum si Marmaris sfarsitul lui iunie 2018, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: dumi59 ]
[02.08.17 09:34] - tata123

@Nicoara: Depinde de cât timp dorești să acorzi acestei deplasări: o singură zi sau două zile. Alegerea parcurgerii acestui traseu dintr-o singură bucată probabil îți va ocupa întreaga zi, fiind vorba despre peste 500 km și traversarea Carpaților. Dacă călătoria o efectuați într-o zi de weekend - atenție la aglomerația de pe Valea Oltului și Valea Prahovei.

O variantă bună (d. p. d. v. al calității asfaltului) și pitorească de traseu este: Sibiu-Făgăraș-Brașov-Întorsura Buzăului-Buzău-Ianca-Brăila-Tulcea-Mahmudia. Nu este cel mai scurt traseu, dar trece prin zone frumoase: Făgăraș - pe sub munți, Sita Buzăului - valea râului Buzău (vezi impresii), trecerea cu bacul la Brăila - Dunărea etc.

V-ați putea opri într-un loc sau două câte o oră deoarece parcurgerea drumului până la Mahmudia oricum vă va ocupa întreaga zi. Astfel, puteți alege între: Cetatea Făgăraș (vezi impresii), bisericile fortificate din Hărman ori Prejmer (vezi impresii sau vezi impresii), rezervația de zimbri din Acriș (Întorsura Buzăului) (vezi impresii), vulcanii noroioși din Berca (vezi impresii), basilica paleocreștină din Niculițel (vezi impresii) sau una din mănăstirile dobrogene Saon, Celic Dere ori Cocoș (vezi impresii).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu: Sibiu spre Mahmudia, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Nicoara ]
[01.08.17 09:21] - tata123

@dansysro: Bună dimineața,

Bugetul alocat unei zile de cazare + masă este suficient pentru anumite locuri. Va fi mai greu să găsești locuri de cazare în luna august la cele mai bune pensiuni din diferite zone.

Așa cum s-a mai scris mai sus, una din zonele bune ar fi Mărginimea Sibiului unde găsiți o pensiune bună pe malul Cibinului: pensiunea Sânziana din Gura Râului (vezi impresii). Zona este magnifică: Cheile Cibinului cu barajul Gura Râului, Sibielul (Muzeul de icoane pe sticlă, colecția din remiza de pompieri, schitul Sibiel), Jina (peisajele pastorale, Muzeul păstoritului), cetatea Câlnic, Rășinari, cetatea Cisnădioarei, biserica fortificată din Cisnădie, chiar Râpa Roșie din Sebeș ori cetatea Alba Carolina. Nu mai scriu despre multiplele obiective din Sibiu, situat la o aruncătură de băț.

Aproape de voi este Oltenia de sub Munte cu salba sa de obiective naturale (peșteri: Polovragi, Muierii; chei: Bistrița, Oltețului; trovanții de la Costești) sau antropice (mănăstiri, culele de la Măldărăști, muzeul satului de la Curtișoara). Sunt locuri frumoase de cazare în zona Horezu, Polovragi sau Baia de Fier (de ex. pensiunea Andreea unde găsiți mânacre bună și condiții de cazare așijderea; vezi impresii).

Ați putea să vă îndreptați atenția și spre zona Olănești-Călimănești-Căciulata sau zona Curtea de Argeș (Vidraru, Transfăgărășanul, cetatea Poenari, obiectivele din orașul Curtea de Argeș).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[21.07.17 13:42] - tata123

@sxm: Bună ziua,

Zona Cazanelor Dunării este superbă, combinația de stânci, apă și vegetație formând imagini greu de uitat. Croaziera pe fluviu și drumețiile pe Ciucaru Mare sau Mic nu ar trebui să lipsească de pe lista de minivacanță.

În ceea ce privește cazarea sub 100 ron pe noapte în acea zonă este cam greu de găsit. Multe pensiuni sunt rezervate deja de luni de zile. Ai scris că sunteți două familii, puteți încerca la Cabana Clisura Dunării din Eșelnița (preț 60 euro/noapte/cabana).

Casa de vacanță Ioana din Orșova mai are camere la 100 lei/noapte. Mai multe pensiuni și case care oferă cazare găsești pe str. Grațca din Orșova, caută-sună și poate găsești ceva liber și acceptabil la preț.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazanele Dunarii, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: sxm ]
[20.07.17 15:45] - tata123

@rommuluss: Bună ziua,

O unitate de cazare care întrunește o parte din condițiile enumerate e Pensiunea Serena din Făget, lângă Cluj Napoca.

Altă recomandare care beneficiază și de review-uri pe AFA este Pensiunea Lacul Știucii de lângă Gherla, situată la 222 km distanță de Sibiu (amfostacolo.ro/hotel9.php ... gherla&id=12768).

Dincoace de munți, la Corbeni-Argeș, găsiți Casa Lăzăroiu.

Alegeri inspirate!

[20.07.17 11:22] - tata123

@Faannnyyyy: Bună ziua,

Toate zonele din județul Neamț (Izvorul Muntelui, Bicaz, Piatra Neamț și Târgu Neamț) și Harghita (Cheile Bicazului, Lacul Roșu) menționate sunt superbe din punct de vedere peisagistic. Așa cum spuneau și antescriitorii programul va depinde esențial de programul celui mai mic membru al familiei. Va trebui să alegeți clar pe zile obiectivele de vizitat și, în caz că starea/toanele celui mic permite, mai puteți opri pe drum.

Distanța între localitatea Izvorul Muntelui și Cheile Bicazului este de 35 km – trecătoarea spectaculoasă tăiată de râul Bicaz în munte e superbă. La o aruncătură de băț se află Lacul Roșu, unde puteți lua masa, iar copilul găsește câteva atracții specifice (tiroliană, gonflabile). Se poate face o drumeție relativ ușoară în jurul Lacului Roșu (vezi impresii).

Și Durăul este o opțiune de luat în considerare, plimbările în natură fiind atât de relaxante (userul @Crazy Mouse a scris despre stațiune: vezi impresii). Accesul pe DJ 155F se pare că e cam „praf” (atacul.ro/2017/03/16/face ... n-drum-turistic).

Distanța între localitatea Izvorul Muntelui și Piatra Neamț este de circa 38 km. Într-adevăr o plimbare cu telegondola poate fi ceva deosebit pentru copil, însă sus se poate admira doar peisajul (încântător, totuși). Impresii recente din orașul Piatra Neamț puteți citi în articolul@iulienic din vara lui 2016 (vezi impresii). Între cele două puncte se află două mănăstiri importante: Bistrița nemțeană (vezi impresii) și Pângărați.

Aș recomanda pentru copil o vizită la Casa memorială Ion Creangă din Humulești, dar mai ales în parcul tematic de alături dedicat personajelor principale din poveștile lui Creangă (recomand tot un articol al lui @Crazy Mouse deoarece și el are un copil dornic de cunoaștere și drumeții: vezi impresii). În măsura în care puteți, ar fi interesant ca fetița de 9 ani să vadă cum arată un zimbru (Rezervația de zimbri „Dragoș Vodă” din Vânători-Neamț ) sau să urce în „cuibul vulturilor” – Cetatea Neamț cu ale sale expoziții.

Alegeri inspirate și vă doresc ca cel mic să fie cuminte !

P.S. Țineți cont și de vârful de vacanță din acea perioadă și de aglomerația suplimentară datorată minivacanței de „Sf. Maria”.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vacanta in zona Piatra Neamt - obiective, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Faannnyyyy ]
[18.07.17 11:03] - tata123

@Dana2008: Cred că este varianta cea mai directă și mai ușor de urmat: Therme-Otopeni-Centura București-Autostrada A1. Acum nu știu să vă spun cât de aglomerată va fi șoseaua de centură atunci când veți ajunge voi, depinde de oră, de ziua săptămânii. Chiar dacă mai există și drumuri secundare care vă pot scoate pe autostradă în zona Bolintin totuși mi se pare mai convenabilă varianta pe Centura Bucureștiului.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare și mâncare lângă Therme, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dana2008 ]
[18.07.17 09:34] - tata123

@Dana2008: Bună dimineața,

Câteva cazări bune se află în localitatea Otopeni, în preajma Aeroportului „Henri Coandă”. Principalele hoteluri au fost menționate: Charter Hotel, Hotel Otopeni și Rin Airport (ultimele două situate față în față).

La intrarea în Otopeni dinspre București, pe stânga, se află Casa Crenguței (str. Odăii nr. 20) care pe lângă cazare are și restaurant/terasă. În apropiere, pe străduțele din jur se află și Casa Topârceanu (str. George Topârceanu nr. 11).

În Săftica găsiți și Business Transit (Calea București nr. 128), la marginea DN 1, pe partea stângă.

Vis-à-vis de breteaua care duce la Therme se află un McDonalds, un MegaImage, Brutăria din Sat. Pe Calea București nr. 29 (spre Săftica) se află restaurantul Vatra Neamului. În Otopeni se poate mânca bine la Restaurant Bufetto.

Probabil că o cazare în Otopeni, în apropierea șoselei de centură a Bucureștiului e de preferat, pentru accesul facil către Autostrada București-Pitești.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare și mâncare lângă Therme, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dana2008 ]
[17.07.17 09:21] - tata123

@Dana2008: Bună dimineața,

Ai ales o zonă bogată în peisaje, mănăstiri și alte obiective istorice superbe: zona Olteniei de sub Munte. Și bineînțeles traversarea pe „șoseaua dintre nori” – Transalpina.

Pornind de la Buftea către arealul Horezu-Baia de Fier veți avea de parcurs circa 255 km. O bază bună pentru explorarea zonei ar fi localitatea Baia de Fier. Aici pot recomanda Pensiunea Andreea (vezi impresii), dacă găsiți locuri. Gazdele sunt minunate, calitatea cazării bună, mâncarea gustoasă. Dacă doriți să continuați bălăceala începută pe litoral la Venus, diversificată la Therme București, puteți alege unitatea de cazare cu spa recomandată de @krisstinna: Casa Iancului (vezi impresii). Bineînțeles că poți explora întreaga rubrică dedicată zonei Horezu sau Baia de Fier-Polovragi pentru a alege o cazare de măcar 2 nopți.

De asemenea, vă puteți caza o noapte undeva pe traseul Transalpinei: ori în Rânca (de ex. Pensiunea Tara recomandată de @Safta Radu – vezi impresii), ori după ce traversați Transalpina, la Dobra (o unitate drăguță recomandată de @traian. leuca: Pensiunea Silva - vezi impresii).

Obiectivele sunt multiple și diverse; știu că iubiți natura: nu ratați Cheile Oltețului, Cheile Bistriței de la Costești, urcați la Peștera Sf. Grigorie Decapolitul și la Mănăstirea Arnota (aveți aici câteva repere: vezi impresii).

Vacanță plăcută în continuare și alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare pe traseu sau imprejurimi Transalpina, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dana2008 ]
[14.07.17 08:48] - tata123

@AlinaHociung: Bună dimineața,

În această vară am primit în Bulgaria un flyer care promova parcul de distracții Happy Land, situat la circa 28 km distanță de centrul orașului Varna, pe șoseaua E87 spre Nessebar. Mi s-a părut interesant ce am văzut la adresa web: happy-land.eu/en.

Aș mai putea adăuga aici parcurile cu specific acvatic: Aquapolis din stațiunea Nisipurile de Aur (aquapolis.net/index.php?language=en) și Aquamania din Albena (albena.bg/ro/pages/aquapark.html).

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Parc distractii Bulgaria, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: Marcela9 ]
[12.07.17 14:48] - tata123

Bună ziua,

Ideal ar fi să alegeți o pensiune aflată în apropierea direcției de mers, adică Autostrada București-Pitești. Părăsind autostrada la Km 116, pe ieșirea spre Câmpulung Muscel - Brașov, întâlniți la mică distanță pe partea stângă Pensiunea Cora (Calea Câmpulung nr. 49).

La o distanță ceva mai mare de aceeași ieșire de pe autostradă se află și La Cetate Boutique Hotel (str. Coasta Câmpului nr. 72, localitatea Valea Mare-Podgoria).

Pe partea cu orașul Pitești, situate pe drumul spre Craiova, ar fi Hotel Celly (DN 65B, km 3+800), Hotel Ambiance (Str. Prelungirea Craiovei nr. 12) și Casa Maria (Calea Craiovei nr. 21).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare pentru o noapte în zona Pitești, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Sever S ]
[29.06.17 14:03] - tata123

@floripm: Salutare,

Aș propune zona Dâmbu Morii-Timișu de Jos, există acolo mai multe pensiuni, dar și Domeniul Dâmbu Morii (are piscină, restaurant și grădină, dar nu e chiar bine apreciat pe AFA/prețuri ceva mai mari decât bugetul). Aici aveți o zonă verde foarte mare, punct de acces către Canionul 7 Scări - dacă nu ați fost deja acolo, ar fi frumos pentru copil (există și tiroliană).

Alegeri bune!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Pensiune cu piscina Brasov si imprejurimi, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: floripm ]
[29.06.17 13:44] - tata123

@johnscorpion: Salutare,

O variantă mai apropiată de vama Hamzabeyli ar fi la circa 215 km distanță, și anume plaja de la Enez. Cred că este o zonă frecventată mult de turiștii turci (175 km de la Edirne).

Altă zonă frumoasă, cu câteva hoteluri drăguțe ar fi Assos-Behram (circa 85 km distanță de Canakkale), dar micuțul port-stațiune nu prea are plajă, malul este înțesat de pietre (hotelurile au câteva pontoane amenajate). Dar un apus de soare la templul Atenei de la Assos ar fi frumos (vezi impresii).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Sejur scurt in drum spre Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: johnscorpion ]
[28.06.17 08:22] - tata123

@fabya: Bună dimineața,

Îndrăznesc să vă recomand în zona mărginimii Sibiului o pensiune care mi-a confirmat întotdeauna așteptările: Pensiunea Sânziana din Gura Râului (vezi impresii). Îndeplinește două din condițiile Dvs.: are o piscină măricică situată chiar pe malul râului Cibin și este amplasată în zona Sibiului, într-o zonă submontană. Avantaje: jacuzzi, mâncare gustoasă, apropierea de superbul oraș Sibiu, lac cu pești etc.

O plimbare după amiaza prin Gura Râului către barajul de la marginea localității este o adevărată încântare (și relaxare). Se pot accesa ușor obiective frumoase: Sibielul cu al său celebru muzeu de icoane pictate pe sticlă, Jina (satul din vârful muntelui, peisaje superbe), cetatea Câlnic (aflată în patrimoniul UNESCO), Ocna Sibiului cu lacurile sale, orașul Sibiu (Zoo pentru cel mic), Cisnădioara și Cisnădie etc.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: fabya ]
[06.06.17 09:52] - tata123

Bună dimineața,

Presupun că până la București ruta cea mai rapidă este celebrul E85 cu a lui o bandă și jumătate pe sens. Varianta pe care am ales-o eu doi ani la rând spre Didim și Bodrum, trecând pe lângă Kușadasi este:

1. Partea bulgară: București – Giurgiu – Ruse (vamă) – Razgrad – Targovishte – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Vama Hamzabeyli.

2. Partea turcească: Vama Hamzabeyli – Edirne – Havsa (pe E87) – Uzunköprü – Keșan – Gelibolu – Eceabat (ferryboat) – Canakkale – Ayvacik – Ayvalik – Aliaga – Izmir – Selcuk – Kușadasi.

Șoseaua prin Bulgaria are calitate bună, în iunie nu e foarte aglomerată, partea montană nu e de speriat, puține echipaje de poliție. Vinieta bulgărească se achiziționează din vama de la Ruse.

În Turcia pe acest traseu se poate evita autostrada unde ai nevoie de un sticker HGS. Poți alege trei puncte de traversare cu ferryboatul: Gelibolu, Eceabat sau Kilibahir (cea mai scurtă distanță).

Întotdeauna am ales o noapte de cazare intermediară, la dus în Bergama, la întoarcere în Canakkale. Având în vedere că voi veniți tocmai de la Iași, presupun că noaptea de cazare intermediară se impune neapărat. Acum depinde de rezistența voastră, de existența a doi șoferi, de dorința de a savura peisaje etc.

O vacanță frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Iasi-Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Eugen01 ]
[29.05.17 15:04] - tata123

@corn55geo: Este un traseu pitoresc, cu un covor asfaltic bun, mai puțin circulat (cel puțin porțiunea Ostrov-Constanța), de-a lungul căruia vei întâlni câteva obiective importante din sfera istorică, dar și religioasă. Voi încerca să îți ofer câteva sugestii în rândurile de mai jos.

1. După ce treci cu bacul la Chiciu te poți opri la Domeniile Ostrov (muzeu, cramă, magazin de desfacere, loc de cazare). Urmează o bucată de drum frumoasă pe malul Lacului Bugeac.

2. Primul mare obiectiv spiritual este Mănăstirea Dervent (arhitectura specific dobrogeană, crucile de leac, izvorul, agheazmatarul).

3. Dacă vă interesează și sunteți pasionați puteți trece cu barca pe ostrovul unde se află ruinele Cetății Păcuiul lui Soare (Vicina).

4. În localitatea Lipnița se află Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul (întemeiată 2004).

5. Imediat după localitatea Lipnița, urmând un drumeag la dreapta ajungeți la Schitul Sf. Cuvios Gherman și la Rezervația Naturală Canaraua Fetii (floră, faună, chilii rupestre).

6. Înainte de satul Ion Corvin o bretea asfaltată la dreapta (există indicator) vă conduce la Mănăstirea Sf. Apostol Andrei și Peștera Sfântului Andrei.

7. După localitatea Ion Corvin există Schitul Sf. Serafim de Sarov (biserica a fost sfințită în 2016).

8. Un loc turistic și istoric important este Adamclisi – aici găsești monumentul triumfal Tropaeum Traiani, Muzeul de arheologie (adăpostește metopele originale ale monumentului), cetatea romano-bizantină Tropaeum Traiani, Mănăstirea Sf. Apostol Filip.

9. La Cobadin: geamia din 1963 + Mănăstirea Sf. Maria Magdalena.

10. La Murfatlar există un ansamblu rupestru – bisericuțe în cretă, din păcate nevizitabil.

11. După ce treci de Constanța studiază harta și nu rata Cheile Dobrogei.

12. În aceeași zonă se află Mănăstirea Sf. Iona Casian și peștera cu același nume.

13. Pe malul lacului Sinoe poți vizita vestigiile Cetății Histria și muzeul de lângă situl arheologic.

14. Poți de asemenea trece prin Jurilovca – portul, cetatea Argamum, capul Doloșman.

15. În Babadag găsești: Geamia Gazi Ali Pașa și Muzeul de artă orientală.

16. Cu deviere în dreapta din Babadag ajungi la Cetatea genoveză Enisala.

O sinteză și o pledoarie pentru Dobrogea poți citi aici: vezi impresii. De asemenea, poți studia întreaga rubrică „Hoinar prin Dobrogea” unde vei găsi descrise majoritatea obiectivelor enumerate mai sus (amfostacolo.ro/hotel9.php ... latorii&id=4623). Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Obiective in jud. Constanta si Tulcea, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: corn55geo ]
[22.05.17 14:44] - tata123

@karelia: Distanța între Craiova și Suceava este mare și se impune într-adevăr o cazare-două (dacă concediul e mai mare) cu câte 1-2 nopți popas.

De la Craiova la Baia de Fier sunt doar circa 120 km, probabil peste 2 ore de condus (sunt localități multe pe toate variantele de drum care urcă spre Baia de Fier) - deci timp este suficient pentru ajuns pe lumină în Oltenia de sub Munte.

În Baia de Fier puteți alege cazare într-adevăr la Pensiunea Andreea (acolo am fost de mai multe ori și de aceea o recomand), dar mai găsiți pe sait și alte pensiuni bune în zonă. A doua zi dimineață mergeți la Peștera Muierilor ori pe Cheile Oltețului + Peștera Polovragi (vara se instala o tiroliană pe chei la podul peste râul Olteț).

Un punct bun de popas ar fi și Alba Iulia - probabil băiețelul ar fi încântat de fortificații, de schimbul gărzii etc.

Între Baia de Fier și Sovata sunt aproximativ 300 km - mergând pe Transalpina ori pe Valea Oltului (depinde ce doriți să vedeți: Alba Iulia sau Sibiul).

Peste tot sunt pensiuni și hoteluri bune, depinde de ceea ce doriți să vedeți ori să facă copilul. La Sovata există varianta „bălăcelii” și salina Praid. În mai multe locuri sunt parcuri de aventură (Dynamis în Alba Iulia, Arka Park la Păltiniș, Adrenalin Plus din Sovata).

Documentați-vă temeinic, căutați imagini și informații pe Internet, studiați hărți și luați cea mai bună decizie.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare pe traseul Constanța - Craiova - Suceava, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: karelia ]
[15.05.17 09:32] - tata123

@VicRdq91: Bună ziua,

Înțeleg din textul postat că doriți să vedeți într-un timp relativ scurt câteva din minunatele tărâmuri din Oltenia de sub Munte, Cealaltă Capitală (Alba Iulia) și Mărginimea Sibiului/Sibiu. Bineînțeles că timpul alocat e scurt, dar având în vedere voiciunea vârstei și dorința de a vedea cât mai multe obiective cred că această excursie va fi tocmai un mod bun de recunoaștere și, vă garantez, că veți dori să reveniți pentru fiecare obiectiv/oraș în parte pentru mai multe zile.

Prima zi – Plecând după ora 15.00 din Constanța și ținând cont de distanța de circa 500 km (plus traversarea Bucureștiului) veți ajunge în zona Transalpinei la lăsarea întunericului. Părerea mea este să vă cazați în zona Baia de Fier-Novaci fiindcă, așa cum a scris și @adrianbogdan, șoseaua până la Rânca e solicitantă. Un plus ar fi că a doua zi dimineață veți „savura” pe lumină întregul parcurs al Transalpinei. Recomand Pensiunea Andreea din Baia de Fier (vezi impresii). Pe bucata de drum dintre Râmnicu Vâlcea și Novaci sunt numeroase obiective naturale (chei, peșteri, trovanții de la Costești), antropice (culele de la Măldărăști – depășiți oricum programul de vizitare), dar mai ales religioase (Mănăstirile Govora, Dintr-un Lemn, Surpatele, Bistrița, Arnota, Horezu, Polovragi – bănuiesc că nu sunteți interesați, deși 20 de minute la Mănăstirea Horezu ați putea să mergeți). Dacă vă cazați la poalele munților puteți întârzia o oră pe drum pentru a vizita ceva, eventual a doua zi dimineață mergeți la Peștera Muierilor.

A doua zi – Urcați pe șoseaua alpină, vă minunați de peisaje, faceți fotografii, luați masa la stână – durează câteva ore bune. Mergeți direct la Alba Iulia și, după cazare, plimbați-vă pe înserat și noaptea prin cetatea bastionară – e luminată feeric.

A treia zi – În dimineața următoare puteți reveni pe lumină pentru a vedea fortificația stil Vauban, schimbarea gărzii, eventual unul din traseele turistice din cetate (chiar pe bicicletă – a povestit @Dan&Ema pe sait), vreun muzeu (depinde ce vă place/atrage/interesează). După masă plecați spre Sibiu, pe autostradă ori drumul național (circa 1 oră de șofat). Căutați o cazare în apropierea Centrului Vechi și după ce lăsați autoturismul la hotel/pensiune porniți la pas prin vechiul Hermannstadt – obiectivele din orașu sunt iluminate frumos noaptea. Recomand Hotel Exclusive & More (vezi impresii). Luați masa sau beți o limonadă la numeroasele terase/restaurante din centru; poate „prindeți” și vreun festival în Piața Mare.

A patra zi – După micul dejun reveniți în Centrul istoric al Sibiului pentru a savura o cafea bună și a vedea clădirile pe lumină. După ce vă „săturați” de minunatul oraș (nu vă veți „sătura” :)) porniți spre Valea Prahovei. Pe drum vă puteți opri la Porumbacu de Sus la Castelul de Lut din Valea Zânelor (s-ar putea să îi placă prietenei) ori la Cetatea Făgărașului. Seara vă poate prinde la o terasă de pe Valea Prahovei, poate în apropierea Peleșului. Între Sibiu și Sinaia sunt peste 200 km, cel puțin 3 ore de condus, fără a lua în calcul eventualele opriri.

A cincea zi – În răcoarea dimineții puteți gusta un capuccino fierbinte cu ochii la creasta Bucegilor ori vă plimbați o oră pe terenul Peleșului. După care urmează lungul drum spre casă.

Așa cum am spus, nu este suficient timp pentru a vizita pe îndelete tot felul de obiective (care acum poate nici nu vă interesează), dar această excursie vă oferă prilejul de a vedea și simți măreția naturii și „gusta” din viața tumultoasă a două orașe transilvane.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Tur prin tara Transalpina, Sibiu ..., din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: VicRdq91 ]
[pg. 1 / 5]: răspunsuri 1-20 din total 97
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0395839214325 sec /