Răspunsuri publicate pe sait - de tata123

Pagina 1 [din 6]
[ 101 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6
[27.02.18 16:19] - tata123

@sorynneagu: Observ că nu ți-a recomandat nimeni o cazare în zona lacului Beliș, nici eu nu pot face acest lucru deoarece nu am fost acolo. Dar îți recomand să citești cele câteva recenzii ale unor unități de cazare din zona Beliș-Fântânele postate pe AmFostAcolo (amfostacolo.ro/romania-pa ... tanele,449,3719). Informații și păreri găsești și pe [***] sau de ce nu pe Booking.

Sigur analizând aceste surse precum și site-urile proprii ale unităților de cazare vei alege în cunoștiință de cauză.

L.E. @webmaster26: Îmi pare rău, nu am fost atent.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Belis Fantanele - Cluj, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: sorynneagu ]
[19.02.18 13:08] - tata123

@Madalina M: Bună ziua! Ați ales o zonă de munte superbă, dar care nu cred că are prea multe opțiuni de cazare atât de mari pentru numărul de persoane menționat în cerere.

Cred că singurele unități de cazare care ar putea îndeplini condițiile (camere suficiente și restaurant propriu) ar fi Complexul hotelier Cheia și Vila „Cheia Zăganului”. Detalii găsiți accesând adresa web a celor două hoteluri, aflate sub aceeași umbrelă.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Cheia grup mare, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Madalina M ]
[13.02.18 08:45] - tata123

@alexandru79:

Bună dimineața... ați ales un traseu extrem de ofertant în obiective turistice importante, o mulțime de posibilități de cazare de toate categoriile și de o frumusețe naturală deosebită. Vă doresc să alegeți cele mai interesante obiective în funcție de domeniul de interes și plăcerea copiilor.

Aș adăuga în zona Brașovului: parcul tematic Dino Parc de la Râșnov (vezi impresii) și cetatea Râșnov; de asemenea, parcul de aventură Wolf Park Adventure situat lângă Zărnești, pe DN 73A.

În zona Sibiului recomand o scurtă escapadă în Mărginimea Sibiului, mai ales pentru o masă copioasă, dar și o pensiune drăguță cu piscină: Pensiunea Sânziana din Gura Râului (vezi impresii). Poate vă bălăciți puțin și în lacurile sărate de la Ocna Sibiului.

În apropierea Sebeșului, în drum spre Alba Iulia pe DN 1 (E 81), se află cetatea țărănească Câlnic – monument aflat în patrimoniul Unesco.

Alegeri inspirate!

[26.01.18 09:25] - tata123

@Djbobo: Bună dimineața! O variantă bună ar fi și Predealul care are în zona Clăbucet mai multe pârtii catalogate drept „ușoare” și pentru începători. Mai multe informații privind pârtiile găsești accesând site-ul: muntii-bucegi.ro/Partii_d ... chi_din_Predeal.

În ceea ce privește cazarea în apropierea pârtiilor ai mai multe opțiuni în zonă și odată parcat autoturismul te poți deplasa pe jos până la pârtie. O pensiune bună încercată de noi este Pasul Clăbucetului (vezi impresii) care are și centru de închiriere materiale sportive de sezon.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Statiune sanius sau schi incepatori + cazare, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Djbobo ]
[07.12.17 09:26] - tata123

@gabim2002: Bună dimineața! Greu pentru un bucureștean să recomande o serie de obiective turistice care să placă altei persoane venite din afara Capitalei. Colegii au încercat să vă ofere câteva repere, datoria voastră e să selectați ceea ce credeți că se potrivește sferei de interes și pasiunilor familiei. Cu riscul de a repeta o serie din obiectivele propuse, vă ofer și eu o listă:

1. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” (antipa.ro/ro) – exponatele și dioramele vor constitui o încântare pentru copii.

2. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (muzeul-satului.ro) – incursiunea pe ulițele „satului” românesc reprezintă o etapă de cunoaștere a vieții materiale a țăranului român.

3. Parcul Herăstrău, unde ar trebui să efectuați o plimbare cu vaporașul + Arcul de Triumf.

4. Parcul de agrement Tei (vezi impresii) – ideal pentru copii, spectaculoasă „călătoria” cu Roata Mare.

5. Centrul Vechi + Librăria Cărturești-Carusel

6. În ceea ce privește lăcașuri de cult, dacă vă interesează: Dealul Patriarhiei cu tot ansamblul de construcții de acolo, Mănăstirea Antim, Mănăstirea Radu Vodă.

7. Parcuri acvatice: Divertiland Water Park (divertiland.ro) sau Therme Balotești (therme.ro) – la margine de București, obiective consumatoare imense de timp liber.

Muzeele, numeroase și interesante, nu pot ocupa întreg timpul alocat vizitării Capitalei. E rolul tău să selectezi combinația cea mai reușită între plimbare, vizite la muzee și distracție + satisfacția culinară :)

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Obiective in Bucuresti - 2 zile, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: gabim2002 ]
[31.10.17 09:49] - tata123

@m liviu: Am fost în Didim și Bodrum de fiecare dată la sfârșit de mai - început de iunie. Temperaturile în aer mi s-au părut perfecte, nu foarte arzătoare, fără umiditate excesivă.

Într-adevăr apa mării nu era cea mai caldă, o pot numi răcoroasă. Totuși am făcut baie în mare în fiecare zi și am văzut și familii cu copii bălăcindu-se.

O problemă o constituie vântul destul de năbădăios, la Bodrum am prins o zi cu ploaie și vânt puternic, o adevărată furtună (mai ales pe timpul nopții).

Părerile sunt subiective, în general. Dacă mie mi se pare ok o anumită temperatură în aer/apă, altei persoane i se poate părea prea cald/rece.

Condițiile generale ale vremii depind de poziționarea hotelului pe coastă, de configurația malului (golfuri, coaste deschise), de curenții marini și multe altele.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vremea Iunie Antalya sau Bodrum, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: m liviu ]
[22.09.17 11:05] - tata123

@dumi59: În Bodrum găsești mai greu plaje largi, cu nisip fin, din cauza formelor de relief din peninsulă - mici plaje există la Gumbet și Bitez, stațiuni litorale din zonă. Majoritatea resorturilor și-au amenajat mici plaje aducând nisip din alte părți. O parte din hoteluri sunt așezate în trepte pe coastele peninsulei și de multe ori „adie” un vânticel puternic în zonă.

În 2014 am stat la Blue Dreams Club în Torba, la 10 km distanță de orașul Bodrum - anticul Halicarnas (vezi impresii). Plaja resortului e foarte mică, pietroasă, în schimb piscina panoramică a constituit o surpriză plăcută.

Orașul Bodrum oferă multe alternative de petrecere a timpului liber, dar și localitățile din jurul peninsulei sunt pitorești și le poți dedica un circuit de 3-4 ore.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Bodrum si Marmaris sfarsitul lui iunie 2018, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: dumi59 ]
[02.08.17 09:34] - tata123

@Nicoara: Depinde de cât timp dorești să acorzi acestei deplasări: o singură zi sau două zile. Alegerea parcurgerii acestui traseu dintr-o singură bucată probabil îți va ocupa întreaga zi, fiind vorba despre peste 500 km și traversarea Carpaților. Dacă călătoria o efectuați într-o zi de weekend - atenție la aglomerația de pe Valea Oltului și Valea Prahovei.

O variantă bună (d. p. d. v. al calității asfaltului) și pitorească de traseu este: Sibiu-Făgăraș-Brașov-Întorsura Buzăului-Buzău-Ianca-Brăila-Tulcea-Mahmudia. Nu este cel mai scurt traseu, dar trece prin zone frumoase: Făgăraș - pe sub munți, Sita Buzăului - valea râului Buzău (vezi impresii), trecerea cu bacul la Brăila - Dunărea etc.

V-ați putea opri într-un loc sau două câte o oră deoarece parcurgerea drumului până la Mahmudia oricum vă va ocupa întreaga zi. Astfel, puteți alege între: Cetatea Făgăraș (vezi impresii), bisericile fortificate din Hărman ori Prejmer (vezi impresii sau vezi impresii), rezervația de zimbri din Acriș (Întorsura Buzăului) (vezi impresii), vulcanii noroioși din Berca (vezi impresii), basilica paleocreștină din Niculițel (vezi impresii) sau una din mănăstirile dobrogene Saon, Celic Dere ori Cocoș (vezi impresii).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu: Sibiu spre Mahmudia, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Nicoara ]
[01.08.17 09:21] - tata123

@dansysro: Bună dimineața,

Bugetul alocat unei zile de cazare + masă este suficient pentru anumite locuri. Va fi mai greu să găsești locuri de cazare în luna august la cele mai bune pensiuni din diferite zone.

Așa cum s-a mai scris mai sus, una din zonele bune ar fi Mărginimea Sibiului unde găsiți o pensiune bună pe malul Cibinului: pensiunea Sânziana din Gura Râului (vezi impresii). Zona este magnifică: Cheile Cibinului cu barajul Gura Râului, Sibielul (Muzeul de icoane pe sticlă, colecția din remiza de pompieri, schitul Sibiel), Jina (peisajele pastorale, Muzeul păstoritului), cetatea Câlnic, Rășinari, cetatea Cisnădioarei, biserica fortificată din Cisnădie, chiar Râpa Roșie din Sebeș ori cetatea Alba Carolina. Nu mai scriu despre multiplele obiective din Sibiu, situat la o aruncătură de băț.

Aproape de voi este Oltenia de sub Munte cu salba sa de obiective naturale (peșteri: Polovragi, Muierii; chei: Bistrița, Oltețului; trovanții de la Costești) sau antropice (mănăstiri, culele de la Măldărăști, muzeul satului de la Curtișoara). Sunt locuri frumoase de cazare în zona Horezu, Polovragi sau Baia de Fier (de ex. pensiunea Andreea unde găsiți mânacre bună și condiții de cazare așijderea; vezi impresii).

Ați putea să vă îndreptați atenția și spre zona Olănești-Călimănești-Căciulata sau zona Curtea de Argeș (Vidraru, Transfăgărășanul, cetatea Poenari, obiectivele din orașul Curtea de Argeș).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[21.07.17 13:42] - tata123

@sxm: Bună ziua,

Zona Cazanelor Dunării este superbă, combinația de stânci, apă și vegetație formând imagini greu de uitat. Croaziera pe fluviu și drumețiile pe Ciucaru Mare sau Mic nu ar trebui să lipsească de pe lista de minivacanță.

În ceea ce privește cazarea sub 100 ron pe noapte în acea zonă este cam greu de găsit. Multe pensiuni sunt rezervate deja de luni de zile. Ai scris că sunteți două familii, puteți încerca la Cabana Clisura Dunării din Eșelnița (preț 60 euro/noapte/cabana).

Casa de vacanță Ioana din Orșova mai are camere la 100 lei/noapte. Mai multe pensiuni și case care oferă cazare găsești pe str. Grațca din Orșova, caută-sună și poate găsești ceva liber și acceptabil la preț.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazanele Dunarii, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: sxm ]
[20.07.17 15:45] - tata123

@rommuluss: Bună ziua,

O unitate de cazare care întrunește o parte din condițiile enumerate e Pensiunea Serena din Făget, lângă Cluj Napoca.

Altă recomandare care beneficiază și de review-uri pe AFA este Pensiunea Lacul Știucii de lângă Gherla, situată la 222 km distanță de Sibiu (amfostacolo.ro/hotel9.php ... gherla&id=12768).

Dincoace de munți, la Corbeni-Argeș, găsiți Casa Lăzăroiu.

Alegeri inspirate!

[20.07.17 11:22] - tata123

@Faannnyyyy: Bună ziua,

Toate zonele din județul Neamț (Izvorul Muntelui, Bicaz, Piatra Neamț și Târgu Neamț) și Harghita (Cheile Bicazului, Lacul Roșu) menționate sunt superbe din punct de vedere peisagistic. Așa cum spuneau și antescriitorii programul va depinde esențial de programul celui mai mic membru al familiei. Va trebui să alegeți clar pe zile obiectivele de vizitat și, în caz că starea/toanele celui mic permite, mai puteți opri pe drum.

Distanța între localitatea Izvorul Muntelui și Cheile Bicazului este de 35 km – trecătoarea spectaculoasă tăiată de râul Bicaz în munte e superbă. La o aruncătură de băț se află Lacul Roșu, unde puteți lua masa, iar copilul găsește câteva atracții specifice (tiroliană, gonflabile). Se poate face o drumeție relativ ușoară în jurul Lacului Roșu (vezi impresii).

Și Durăul este o opțiune de luat în considerare, plimbările în natură fiind atât de relaxante (userul @Crazy Mouse a scris despre stațiune: vezi impresii). Accesul pe DJ 155F se pare că e cam „praf” (atacul.ro/2017/03/16/face ... n-drum-turistic).

Distanța între localitatea Izvorul Muntelui și Piatra Neamț este de circa 38 km. Într-adevăr o plimbare cu telegondola poate fi ceva deosebit pentru copil, însă sus se poate admira doar peisajul (încântător, totuși). Impresii recente din orașul Piatra Neamț puteți citi în articolul@iulienic din vara lui 2016 (vezi impresii). Între cele două puncte se află două mănăstiri importante: Bistrița nemțeană (vezi impresii) și Pângărați.

Aș recomanda pentru copil o vizită la Casa memorială Ion Creangă din Humulești, dar mai ales în parcul tematic de alături dedicat personajelor principale din poveștile lui Creangă (recomand tot un articol al lui @Crazy Mouse deoarece și el are un copil dornic de cunoaștere și drumeții: vezi impresii). În măsura în care puteți, ar fi interesant ca fetița de 9 ani să vadă cum arată un zimbru (Rezervația de zimbri „Dragoș Vodă” din Vânători-Neamț ) sau să urce în „cuibul vulturilor” – Cetatea Neamț cu ale sale expoziții.

Alegeri inspirate și vă doresc ca cel mic să fie cuminte !

P.S. Țineți cont și de vârful de vacanță din acea perioadă și de aglomerația suplimentară datorată minivacanței de „Sf. Maria”.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vacanta in zona Piatra Neamt - obiective, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Faannnyyyy ]
[18.07.17 11:03] - tata123

@Dana2008: Cred că este varianta cea mai directă și mai ușor de urmat: Therme-Otopeni-Centura București-Autostrada A1. Acum nu știu să vă spun cât de aglomerată va fi șoseaua de centură atunci când veți ajunge voi, depinde de oră, de ziua săptămânii. Chiar dacă mai există și drumuri secundare care vă pot scoate pe autostradă în zona Bolintin totuși mi se pare mai convenabilă varianta pe Centura Bucureștiului.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare și mâncare lângă Therme, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dana2008 ]
[18.07.17 09:34] - tata123

@Dana2008: Bună dimineața,

Câteva cazări bune se află în localitatea Otopeni, în preajma Aeroportului „Henri Coandă”. Principalele hoteluri au fost menționate: Charter Hotel, Hotel Otopeni și Rin Airport (ultimele două situate față în față).

La intrarea în Otopeni dinspre București, pe stânga, se află Casa Crenguței (str. Odăii nr. 20) care pe lângă cazare are și restaurant/terasă. În apropiere, pe străduțele din jur se află și Casa Topârceanu (str. George Topârceanu nr. 11).

În Săftica găsiți și Business Transit (Calea București nr. 128), la marginea DN 1, pe partea stângă.

Vis-à-vis de breteaua care duce la Therme se află un McDonalds, un MegaImage, Brutăria din Sat. Pe Calea București nr. 29 (spre Săftica) se află restaurantul Vatra Neamului. În Otopeni se poate mânca bine la Restaurant Bufetto.

Probabil că o cazare în Otopeni, în apropierea șoselei de centură a Bucureștiului e de preferat, pentru accesul facil către Autostrada București-Pitești.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare și mâncare lângă Therme, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dana2008 ]
[17.07.17 09:21] - tata123

@Dana2008: Bună dimineața,

Ai ales o zonă bogată în peisaje, mănăstiri și alte obiective istorice superbe: zona Olteniei de sub Munte. Și bineînțeles traversarea pe „șoseaua dintre nori” – Transalpina.

Pornind de la Buftea către arealul Horezu-Baia de Fier veți avea de parcurs circa 255 km. O bază bună pentru explorarea zonei ar fi localitatea Baia de Fier. Aici pot recomanda Pensiunea Andreea (vezi impresii), dacă găsiți locuri. Gazdele sunt minunate, calitatea cazării bună, mâncarea gustoasă. Dacă doriți să continuați bălăceala începută pe litoral la Venus, diversificată la Therme București, puteți alege unitatea de cazare cu spa recomandată de @krisstinna: Casa Iancului (vezi impresii). Bineînțeles că poți explora întreaga rubrică dedicată zonei Horezu sau Baia de Fier-Polovragi pentru a alege o cazare de măcar 2 nopți.

De asemenea, vă puteți caza o noapte undeva pe traseul Transalpinei: ori în Rânca (de ex. Pensiunea Tara recomandată de @Safta Radu – vezi impresii), ori după ce traversați Transalpina, la Dobra (o unitate drăguță recomandată de @traian. leuca: Pensiunea Silva - vezi impresii).

Obiectivele sunt multiple și diverse; știu că iubiți natura: nu ratați Cheile Oltețului, Cheile Bistriței de la Costești, urcați la Peștera Sf. Grigorie Decapolitul și la Mănăstirea Arnota (aveți aici câteva repere: vezi impresii).

Vacanță plăcută în continuare și alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare pe traseu sau imprejurimi Transalpina, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dana2008 ]
[14.07.17 08:48] - tata123

@AlinaHociung: Bună dimineața,

În această vară am primit în Bulgaria un flyer care promova parcul de distracții Happy Land, situat la circa 28 km distanță de centrul orașului Varna, pe șoseaua E87 spre Nessebar. Mi s-a părut interesant ce am văzut la adresa web: happy-land.eu/en.

Aș mai putea adăuga aici parcurile cu specific acvatic: Aquapolis din stațiunea Nisipurile de Aur (aquapolis.net/index.php?language=en) și Aquamania din Albena (albena.bg/ro/pages/aquapark.html).

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Parc distractii Bulgaria, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: Marcela9 ]
[12.07.17 14:48] - tata123

Bună ziua,

Ideal ar fi să alegeți o pensiune aflată în apropierea direcției de mers, adică Autostrada București-Pitești. Părăsind autostrada la Km 116, pe ieșirea spre Câmpulung Muscel - Brașov, întâlniți la mică distanță pe partea stângă Pensiunea Cora (Calea Câmpulung nr. 49).

La o distanță ceva mai mare de aceeași ieșire de pe autostradă se află și La Cetate Boutique Hotel (str. Coasta Câmpului nr. 72, localitatea Valea Mare-Podgoria).

Pe partea cu orașul Pitești, situate pe drumul spre Craiova, ar fi Hotel Celly (DN 65B, km 3+800), Hotel Ambiance (Str. Prelungirea Craiovei nr. 12) și Casa Maria (Calea Craiovei nr. 21).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare pentru o noapte în zona Pitești, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Sever S ]
[29.06.17 14:03] - tata123

@floripm: Salutare,

Aș propune zona Dâmbu Morii-Timișu de Jos, există acolo mai multe pensiuni, dar și Domeniul Dâmbu Morii (are piscină, restaurant și grădină, dar nu e chiar bine apreciat pe AFA/prețuri ceva mai mari decât bugetul). Aici aveți o zonă verde foarte mare, punct de acces către Canionul 7 Scări - dacă nu ați fost deja acolo, ar fi frumos pentru copil (există și tiroliană).

Alegeri bune!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Pensiune cu piscina Brasov si imprejurimi, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: floripm ]
[29.06.17 13:44] - tata123

@johnscorpion: Salutare,

O variantă mai apropiată de vama Hamzabeyli ar fi la circa 215 km distanță, și anume plaja de la Enez. Cred că este o zonă frecventată mult de turiștii turci (175 km de la Edirne).

Altă zonă frumoasă, cu câteva hoteluri drăguțe ar fi Assos-Behram (circa 85 km distanță de Canakkale), dar micuțul port-stațiune nu prea are plajă, malul este înțesat de pietre (hotelurile au câteva pontoane amenajate). Dar un apus de soare la templul Atenei de la Assos ar fi frumos (vezi impresii).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Sejur scurt in drum spre Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: johnscorpion ]
[28.06.17 08:22] - tata123

@fabya: Bună dimineața,

Îndrăznesc să vă recomand în zona mărginimii Sibiului o pensiune care mi-a confirmat întotdeauna așteptările: Pensiunea Sânziana din Gura Râului (vezi impresii). Îndeplinește două din condițiile Dvs.: are o piscină măricică situată chiar pe malul râului Cibin și este amplasată în zona Sibiului, într-o zonă submontană. Avantaje: jacuzzi, mâncare gustoasă, apropierea de superbul oraș Sibiu, lac cu pești etc.

O plimbare după amiaza prin Gura Râului către barajul de la marginea localității este o adevărată încântare (și relaxare). Se pot accesa ușor obiective frumoase: Sibielul cu al său celebru muzeu de icoane pictate pe sticlă, Jina (satul din vârful muntelui, peisaje superbe), cetatea Câlnic (aflată în patrimoniul UNESCO), Ocna Sibiului cu lacurile sale, orașul Sibiu (Zoo pentru cel mic), Cisnădioara și Cisnădie etc.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: fabya ]
[pg. 1 / 6]: răspunsuri 1-20 din total 101
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0425300598145 sec /