Răspunsuri publicate pe sait - de irinad

Pagina 1 [din 11]
[ 201 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 7 . 8 . 9 . 10 . 11
[12.12.17 08:23] - irinad

@de la Sebeș: Deşi sunt în asentimentul celor mai mulţi dintre colegii care sunt de părere că timpul alocat pentru a petrece o vacanţă de tipul acesta în Grecia (trei zile la Marea Ionică, trei la Marea Egee) este scurt şi nu vei înţelege mare lucru la prima ieşire în această ţară, în spiritul solicitării tale, voi încerca să-ţi propun o variantă la cele două mări, însă destul de îndepărtată ca distanţă.

M-am gândit la două staţiuni din Peloponez având aproape acelaşi nume: Tolo (lângă Nafplio), situată la Marea Egee şi la 165 km distanţă, tăind Peloponezul transversal, Tholo aflată la Marea Ionică. La ţărmul Mării Ionice ai putea alege nu neapărat Tholo, ci oricare dintre staţiunile de pe coastă.

În Peloponez ai parte de o mulţime de situri arheologice şi locuri istorice, hoteluri şi pensiuni de toate felurile.

În privinţa drumului către Grecia, ai primit mai multe răspunsuri bune ale colegilor care au aproximativ acelaşi traseu precum al tău.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare la Marea Ionică și Marea Egee, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: de la Sebeș ]
[12.12.17 08:07] - irinad

@extracrisina:

si pentru Marea Egee Parga care este la 70 de km,

Parga este o frumoasă staţiune situată la Marea Ionică.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare la Marea Ionică și Marea Egee, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: de la Sebeș ]
[12.10.17 23:27] - irinad

@mogly: Mulţumesc la fel, ştiu că eşti îndrăgostită profund de Roma şi îţi dau dreptate întru totul!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Buget pentru 3 zile la Roma, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: Ramona023 ]
[12.10.17 23:06] - irinad

@mogly: Corect, asta am încercat şi eu să spun. Cazarea pe care am avut-o eu venise la pachet cu zborul şi nu am putut interveni în niciun fel, dar a avut avantajul că a fost aproape de Vatican.

Bugetul îl poţi ajusta în funcţie de ceea ce vrei să vezi, te informezi de pe saiturile oficiale ale obiectivelor cam cât sunt biletele de intrare şi începi să încropeşti planul de bătaie.

Roma necesită mult timp pentru a o vizita, însă pentru trei zile şi pentru prima dată, noi am considerat că ar fi bine să vedem mult pe-afară, mai ales dacă şi vremea ne permitea. Aveam şi planul B mai mult în muzee dacă ar fi plouat. Dar, am prins o vreme superbă şi am cutreierat mult, mult.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Buget pentru 3 zile la Roma, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: Ramona023 ]
[12.10.17 22:34] - irinad

@Ramona023: Am fost la Roma anul acesta, la mijlocul lui februarie pentru prima dată în viaţă.

Am avut un buget mic, de doar 400/ euro pentru 2 persoane, incluzând zbor cu Blue Air (fără bagaj de cală) şi cazare, ambele la 140 euro, restul însemnând bani de buzunar. Am mai cheltuit 77 euro pentru cardul Roma Pass 72 ore pentru 2 persoane. Cu acesta am circulat pe toate mijloacele de transport în comun (mai puţin transferul de la/la aeroport) şi am intrat prioritar, adică fără stat la coadă, la Colosseum (împreună cu Forumul Roman şi Dealul Palatin) şi castelul Sant’Angelo.

Nu am vizitat muzee căci nu am avut dispoziţie şi timp, am vrut o minivacanţă outdoor şi am mers de mi-am rupt picioarele în fiecare zi. Ne-am axat pe altele: Bazilica San Pietro, fântâni şi pieţe celebre, Panteon, Bocca dela Verita, etc.

Am mâncat atât stradal, cât şi la localuri care serveau tavola calda, multă pizza, multă îngheţată.

Depinde ceea ce vreţi voi să vedeţi/faceţi/vizitaţi în cele trei zile. Eu cred că bugetul avansat de tine este cam generos, dar, repet, e în funcţie de ceea ce aţi vrea voi să faceţi.

Oricum eu îţi urez de pe acum vacanţă plăcută!

.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Buget pentru 3 zile la Roma, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: Ramona023 ]
[23.09.17 22:56] - irinad

@zlatna: Îndrăznesc să îmi dau şi eu cu părerea deşi, m-am tot gândit ce aş putea să recomand, fiindcă din punctul meu de vedere aş recomanda Grecia toată (glumesc, desigur!), dar ţinând cont de prima vizită în această ţară, şi eu aş merge cel mai bine pe insula Thassos. Se încadrează în bugetul tău, e frumoasă, e relativ aproape ca distanţă, se poate ajunge direct, fără noapte intermediară, chiar şi de la tine, din Râmnicu-Vâlcea. Fireşte, dacă vrei, poţi lua şi cazare de tranzit şi mai poţi vizita şi locurile aferente.

Ar mai fi, aşa cum au spus şi colegele/colegii şi Riviera Olimpului, şi peninsula Chalkidiki, şi Insulele Ionice, şi zona Epirului cu Parga. Dar, eu tot către Thassos aş înclina pentru o primă vizită. Însă, recunosc sunt subiectivă şi părtinitoare.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută îţi doresc de pe-acum!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Recomandare Grecia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: zlatna ]
[10.09.17 19:49] - irinad

@umitu: Deşi răspunsurile de mai sus sunt şi în asentimentul meu, intervin şi eu fiindcă abia ce m-am întors azi-noapte din Paralia Katerini unde am avut cazare intermediară. Drumul cel mai bun spre Paralia Katerini şi de circa 750 km este cel ce urmăreşte traseul Ruse, Byala, Plevna, Sofia, Blagoevgrad, Sandanski, Kulata în Bulgaria şi intrarea în Grecia prin punctul de frontieră Promachonas. Apoi se ţine calea spre Salonic care se lasă undeva pe stânga şi apoi spre Atena. Distanţa dintre Promachonas şi Paralia Katerini este de aprox. 170 km. În Bulgaria vigneta pentru o săptămână costă 15 leva pentru turisme.

După intrarea în Grecia, până ieşi de pe autostradă pentru a te înscrie spre Paralia, ai trei puncte de taxare pe autostradă: primul, imediat după graniţă, de 2,40 euro, apoi, altul de 1,70 euro şi ultimul de 2,10 euro.

Ceea ce vreau să spun eu, este că la intrarea, respectiv, ieşirea din Grecia, ieri, erau cozi uriaşe la punctul de taxare de lângă punctul de frontieră. Am ajuns acolo pe la orele 11,00 şi am stat la coadă 40 minute, deşi erau patru case deschise, ceea ce mi s-a părut infernal. Apoi, majoritatea persoanelor din maşinile pe care reuşisem să le ţin minte, am regăsit-o în duty-free unde am mai stat o jumătate de oră la coadă.

Odată ce ne-am repus la drum, am sesizat uriaşa coadă ce era şi pentru sensul de intrare spre Grecia, aşa că e bine să fii avizat că s-ar putea să mai pierzi timpul şi pe acolo.

Combustibilul este mai ieftin în Bulgaria, adică în jur de 2 leva/litru benzină de 95 (aproximativ 1 euro), pe lângă circa 1,5 euro/litruîn Grecia.

Vacanţă plăcută şi drum bun îţi doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu recomandat Bucuresti-Paralia Katerini, cu masina, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: umitu ]
[16.08.17 15:26] - irinad

@horachira: Exact așa am gândit și eu. Primind mesajul prin infosms de la bancă prin care eram anunțată că mi-a fost reținută din cont suma x pentru hotelul y, am scris un e-mail la proprietate prin care i-am spus că am fost informată că banii mi-au fost luați și, deci, la sosire nu mai am de plată nimic.

Mi-a răspuns că nu este așa, că suma, deși eu nu o văd, nu a intrat în contul lor, cardul fiind doar preautorizat, suma folosind drept garanție penru rezervarea mea.

Mi-a mai spus că obligația mea, conform termenilor rezervării, este să plătesc cash la proprietate. Asta în mai multe schimburi de e-mailuri, căci nici mie nu mi-a picat bine gestul lor.

Am convenit să demareze acțiunea astfel încât până la check-out să am banii înapoi în cont, cel puțin așa ne-am înțeles în final.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Suma blocata pe card - booking, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: PISICAANA ]
[15.08.17 21:14] - irinad

Sunt şi eu într-o situație asemănătoare, numai că mie mi-a fost preautorizat cardul cu toată suma aferentă celor şase nopți de cazare. Norocul meu este că este vorba de cazare care începe la 1 septembrie 2017.

Am luat legătură cu proprietara aparthotelului respectiv şi după schimburi repetate de e-mailuri a rămas că îi voi plăți cash la sosirea mea acolo, in tot acest timp banii blocați menținându-se aşa. După ce voi achita, va face demersurile la banca sa pentru deblocarea sumei. Chiar m-a asigurat că banii mei vor fi in "siguranță".

Am acceptat pentru că în condițiile de pe rezervare (din decembrie anul trecut) era trecută şi eventuala p reautorizare a cardului.

Proprietara, sceptică de la început, mi-a scris imediat după ce am rezervat, că dacă am de gând să renunț, s-o fac cât mai timpuriu, că e vorba de un apartament cu căutare şi nu vrea să o încurc.

În altă ordine de idei, am mai avut o experiență similară la Salonic cu preautorizarea cardului şi s-a rezolvat cu bine.

Eu îți recomand să iei legătură cu proprietarul şi să te înțelegi cu el privind eventuala deblocare, altfel trebuie să accepti, dacă aşa scrie în condițiile r ezervării.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Suma blocata pe card - booking, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: PISICAANA ]
[17.07.17 16:27] - irinad

Îndrăznesc să-ți supun atenției (nu neapărat ca să-ți adâncesc dilema :), ci pentru că merită), și insula Kefalonia, fiindcă accesul către aceasta se poate face și din Lefkada. Adică dacă ai pus pe listă Lefkada, ar merge chiar și Kefalonia. Este o insulă mare, cu multe și felurite plaje, care s-ar încadra la capitolul ”ne place să descoperim 3-4 plaje pe zi. ”

În rest, mie mi-au plăcut mult toate zonele menționate de tine și mi-e greu să recomand una singură. Însă, dacă ar fi vorba să spun unde aș mai vrea să merg încă o dată, aș alege negreșit Kefalonia!

Vacanță plăcută și alegere inspirată îți doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Unde in Grecia?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Chloe ]
[14.07.17 21:40] - irinad

@pcarmen08: Cred că este vorba de Ammoudia, am dat o căutare pe google şi nu am găsit că ar exista Ammoudaria. De Ammoudia cu siguranţă am auzit, am şi fost de câteva ori în staţiune, căci este vorba de o staţiune situată la sud de Parga, la vreo 18-20 km.

Despre vilă nu pot să-ţi spun nimic, dar despre staţiune, pot să afirm că deţine o plajă superbă în formă de arc, cu nisip fin şi are un râu vestit, Acheron, care se varsă în mare chiar în dreptul capătului său sudic.

Programul autobuzelor nu-l cunosc căci am fost cu maşina, dar Ammoudia este o localitate micuţă, dacă vă place ca destinaţia de vacanţă să fie mai animată şi cu distracţie până noaptea târziu, Ammoudia nu e chiar cel mai potrivit loc, fiind destul de liniştită.

Vacanţă plăcută orice ai alege!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Parga - Ammoudia, vila Athanasios, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: pcarmen08 ]
[05.07.17 16:48] - irinad

@cristina47: Mulțumesc pentru încredere!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cu cortul in Lefkada, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: luana.tecuceanu ]
[05.07.17 16:46] - irinad

@luana. tecuceanu: Cu plăcere, mă bucur că am putut să-ți fiu de folos, am remarcat campingul fără să-mi dea prin cap că la un moment dat i-ar trebui cuiva această informație! Să ne scrii neapărat când te vei întoarce!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cu cortul in Lefkada, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: luana.tecuceanu ]
[04.07.17 23:24] - irinad

@luana. tecuceanu: Nu ştiu dacă mai era nevoie de încă un răspuns, dar abia acum am putut interveni. Anul trecut în septembrie am stat o noapte în Vassiliki la Xristina Studios, iar în drumurile către port treceam de fiecare dată pe lângă campingul din Vassiliki, situat la şoseaua principală şi lângă plajă. Din ce vedeam din stradă, arăta foarte bine, era bine organizat şi erau destul de mulţi cei ce aleseseră o astfel de cazare. Se numeşte simplu: Camping Vassiliiki Beach (am făcut o poză panoului de la intrare).

La mică distanţă, pe partea cealaltă a drumului se află un magazin mare, gen supermarket, care se cheamă Politi de unde toţi turiştii îşi făceau cumpărăturile.

Vacanţă plăcută îţi doresc, orice ai alege!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cu cortul in Lefkada, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: luana.tecuceanu ]
[30.06.17 16:27] - irinad

@Comuniqe: Am fost în Kefalonia în prima decadă a lunii septembrie 2016, din 01 până pe 11 ale lunii. Deși am urmărit în luna august aproape în fiecare zi prognoza pe accuweather care zicea că vremea va fi frumoasă în tot intervalul, după vreo patru zile de vacanță, au început ploi și furtuni, până la cod roșu. În alte insule ionice (Corfu, Zakynthos) urmările au fost mai urâte, noi am avut doar ghinionul că nu puteam pleca nicăieri. Noroc că n-au ținut decât vreo trei zile.

Însă, părerea mea este că până la urmă e doar chestie de noroc, de pildă, în alți ani am prins vreme superbă la început de septembrie în zona Parga, sau la final de septembrie și început de octombrie în Corfu.

În orice caz, apa mării este caldă, numai bună de bălăceală, iar soarele nu mai dogorește atât de tare, din acest punct de vedere ar fi o perioadă foarte potrivită pentru plajă și baie.

Vacanță plăcută îți doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vremea in septembrie in Kefalonia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Comuniqe ]
[30.06.17 10:47] - irinad

Anul trecut în septembrie, am ales varianta de trecut cu ferry din Nidri, Lefkada, în Fiskardo, Kefalonia, cu firma West Ferry, de fapt era singura ce opera acest traseu.

Am verificat pe site-ul acesteia, prețul biletelor a rămas la fel și anul acesta: 8,5 euro/persoană/sens și 35 euro/sens/auto mai mic de 4,25 m. La fel și portul de plecare/sosire: Nidri.

De asemenea, sunt tot trei curse pe zi, orele acestora s-au mai modificat, cea de dimineață este la orele 09,30, cea de prânz este la 13,30, iar cea de seară la 18,00. Pentru întoarcere din Fiskardo, sunt tot trei curse zilnice: la 11,15, la 15,45 și 20,15.

Un aspect important este că trebuie să-ți faci rezervare fie pe site-ul lor prin aplicația informatică, fie telefonic la agenție.

Neapărat îți trebuie confirmarea rezervării care ți se va cere să o prezenți la îmbarcare, altfel nu ai acces la cursa dorită decât dacă a renunțat cineva dintre cei programați. Am văzut mulți turiști în situația de a nu fi îmbarcați, ci amânați pentru următoarea cursă, capacitatea feribotului nefiind prea mare.

Vacanță plăcută îți doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Ferry/Traseu Romania-Kefalonia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: alexandra gr ]
[14.06.17 22:29] - irinad

@ebirsan: Da, deşi parcă e o idee mai mic.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Kefalonia - unde? , din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ebirsan ]
[14.06.17 22:12] - irinad

Eu am stat în capitala Kefaloniei, Argostoli, într-un hotel cu vedere la mare, fără mic-dejun, în sistem self-catering (vezi impresii). Seara, oraşul este destul de animat, oferă numeroase taverne unde se mănâncă bine. Zona de promenadă este generoasă şi frumos amenajată.

Deplasarea o făceam zilnic cu maşina, uneori peste o sută de km. Pentru pasionații de snorkeling, sunt multe plaje unde aceştia pot să se simtă în largul lor, neaglomerate, cu apă care este limpede cristal (amfostacolo.ro/hotel9.php ... alonia&id=14654).

Vacanță plăcută îți doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Kefalonia - unde? , din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ebirsan ]
[14.06.17 11:09] - irinad

@dan48: Agențiile locale sunt înşirate de-a lungul străzii principale din Hersonissos si trebuie consultate toate. După şase ani, nu-mi mai amintesc pe dinafară cu care dintre ele am fost. Dar, dacă eşti cu adevărat interesat, îți voi răspunde peste o săptămână când voi reveni acasă şi am posibilitatea să caut prin "arhivă", desi nu ştiu cât ar mai fi de actualitate, acea agenție locală putând fi inexistentă la momentul acesta.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Heraklion - Santorini, variante ieftine, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: cesar79ciprian* ]
[30.05.17 10:04] - irinad

@alexandra gr: M-am gândit să-ți aduc în atenție hotelul în care am stat în vacanța din Kefalonia: Europe Hotel din Argostoli, Argostoli fiind capitala insulei.

Argostoli nu are plajă proprie, dar se află la trei km de plajele Makris Gialos și Platis Gialos considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din insulă. Pentru voi, având mașină și fiind dispuși să vă deplasați cu ea, nu va fi o problemă în ce localitate veți avea cazarea. Oricum, în Kefalonia e păcat să stați doar la o plajă, când insula dispune de multe plaje extrem de frumoase.

Revenind la hotel, pot să-ți spun că oferă camere numai cu vedere la mare, către Golful Argostolic, o vedere superbă, iar camerele au și chicinetă. Am avut o cameră la etajul al treilea (există și lift), iar priveliștea a fost, într-adevăr, minunată.

Proprietarul și staff-ul sunt oameni deosebiți care știu să facă turism, stând în permanență la dispoziția turiștilor lor, având doar scopul ca aceștia să fie mulțumiți.

Camera a costat 40 euro/noapte la început de septembrie.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Kefalonia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: alexandra gr ]
[pg. 1 / 11]: răspunsuri 1-20 din total 201
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 8 . 9 . 10 . 11
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0410809516907 sec /