Răspunsuri publicate pe sait - de irinad

Pagina 1 [din 11]
[ 215 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 7 . 8 . 9 . 10 . 11
[16.02.18 23:03] - irinad

@any1: Îndrăznesc să-ţi aduc în atenţie hotelul Eliros Mare, de patru stele, situat în orăşelul Georgioupolis, aproape de Rethymno unde am stat câteva zile în anul 2016. Se află chiar pe plajă, constă în mai multe corpuri de clădire de un etaj, cel mult două, are nişte grădini şi alei splendide. Este un hotel dichisit şi bine întreţinut.

Plaja este enormă, nu poţi să-i zăreşti capetele, numai din nisip fin, lată, intrarea în mare se face lin.

Orăşelul este animat, are câteva magazine, prăvălii, taverne, în caz că cineva ar vrea şi altceva în afara resortului. Trebuie văzut dacă bugetul tău este suficient pentru AI.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută îţi doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Creta - plaja cu nisip, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: any1 ]
[16.02.18 22:27] - irinad

@oana. sandu: Am fost la Atena la final de noiembrie-început de decembrie anul trecut.

Eu am stat în zona Omonia, zonă considerată mai nesigură, fiindcă sunt mulţi imigranţi, unii chiar cu corturile puse pe trotuar. Nouă nu ni s-a întâmplat nimic, dar e mai bine să nu alegeţi Omonia. Undeva în zona Syntagma, ar fi super de găsit ceva.

Preţurile la taverne şi restaurante sunt mai mari în zonele turistice, evident. Totuşi ţi-aş recomanda localul Liondi situat vizavi de Muzeul Acropolis şi Acropole, au porţii generoase, mâncare bună, vin excelent (jumătate din partea casei), servicii foarte bune în special pentru români. În jur de 30-33 euro masă pentru două persoane cu două feluri de mâncare. vezi impresii

De vizitat ar fi mult, o sumedenie de obiective, însă fiind cu bebe, e mai greu de recomandat. Totuşi, să nu vă lipsească din program colinele Atenei: Acropole, Lykavittos, Filopappou, veţi îmbina istoria cu natura şi imagini superbe, negreşit.

Muzeul Acropole merită din plin, la fel şi Grădina Naţională, Stadionul de Marmură.

Dacă te interesează un gen anume de obiective, spune-ne cam ce ai vrea, să-ţi putem răspunde cât mai la obiect.

Vacanţă plăcută îţi urez încă de pe acum!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Atena - city break Mai 2018, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: oana.sandu ]
[15.02.18 19:36] - irinad

Eu, personal, aş alege varianta prin Sofia, de fapt autostrada este pe centura Sofiei, iar drumul este destul de bun prin Bulgaria, în sensul acesta, vecinii noştri au construit mulţi kilometri de autostradă în ultimii ani. Varianta pe Makaza mi se pare mai potrivită pentru abordarea drumului către Thassos.

Pentru noapte intermediară, dacă tot vă doriţi să vedeţi Meteora, cel mai bine ar fi să alegeţi Kalambaka, oraşul aflat în imediata apropiere.

Vacanţă plăcută îţi urez încă de pe acum!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ilee ]
[23.01.18 13:43] - irinad

@webmasterX: Mulțumesc şi eu, mi se părea că pentru un web lucrurile sunt mai simple, dar acum am aflat că nu-i aşa! :)

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum spre Evia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: mbrandusa ]
[23.01.18 10:56] - irinad

@webmasterX : Da, așa este, am scris mult despre Grecia și probabil că o voi mai face :),

însă există la secțiunea „Insulei Evia”, o rubrică dedicată „Drumului spre Evia” unde sunt doar două articole: unul scris de mine și altul mai vechi.

Acesta ar fi: vezi impresii

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum spre Evia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: mbrandusa ]
[23.01.18 07:09] - irinad

@mbrandusa: Pentru Amarinthos o variantă bună ar fi aceea de a merge pe continent (pe autostrada Salonic-Atena) până la Chalkida şi acolo traversare pe pod, apoi spre Eretria, Amarinthos, până la Chalkida ai avea 1070 km, de acolo până în Amarinthos fiind 30 km, deci în total 1100 km.

Chiar dacă traversarea pe pod nu se plăteşte, va trebui să iei în calcul că trebuie să achiţi taxele de autostradă ale căror niveluri le-am specificat în articolul meu despre drumul spre Evia. Rog un web sa facă trimitere la acesta, pentru a-i fi mai uşor solicitantei să le urmărească.

Ar mai fi şi varianta să treci prin nord cu ferry pe la Glifa-Agiokambos şi apoi să mergi prin insulă circa 150 km, drumul este bun, dar este mai anevoios fiindcă este foarte curbat la un moment dat (pe la poalele munţilor Telethrio şi Kandili) şi este de durată, chiar dacă oferă peisaje mai pitoreşti.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum spre Evia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: mbrandusa ]
[22.01.18 22:37] - irinad

@mbrandusa: Am văzut că ai mai fost în Grecia, mergând prin Serbia şi Macedonia, un traseu la îndemână pentru tine. Noi am fost în Evia plecând din Târgovişte prin Bulgaria, fiindcă aceasta este ruta care trebuie parcursă în cazul nostru. Am scris chiar un articol despre drumul până în Evia, cu distanţe, traseu, taxe, costuri combustibil, informaţiile fiind din septembrie anul trecut.

Având în vedere că Evia este o insulă mare, cred că era bine să fi precizat şi localitatea în care ai vrea să ajungi.

Spun asta deoarece Evia, fiind situată aproape de continent, poate fi abordată trecând cu ferry prin mai multe locuri de pe continent (în jur de 30-50 minute/traversare în funcţie de porturi). Însă, cel mai important este că se poate trece în insulă traversând un pod modern ce leagă continentul de capitala sa, Chalkida, cumva situată pe la mijlocul insulei, ţinând seama că Evia este o insulă alungită dispusă paralel cu continentul.

Noi, de pildă, am abordat-o prin nord, trecând cu ferry între Glyfa şi Agiokambos şi am plecat din insulă traversând pe pod (nu se plăteşte) pe la Chalkida.

Oricum, distanţa de la Băile Herculane până în Loutra Edipsou (nordul-vestul Eviei) este de aproximativ 900 km. Rămâne să te orientezi unde vrei să ajungi şi pe unde s-o iei.

Călătorie plăcută şi vacanţă frumoasă îţi urez de pe acum!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum spre Evia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: mbrandusa ]
[21.01.18 20:39] - irinad

@Andreea CM: Mă bucur să aflu că insula Evia a fost câştigătoarea voastră, cred că am pus şi eu un pic umărul la decizia luată :).

În turul nordului Eviei pe care l-am făcut într-una dintre zile, staţiunea Pefki mi s-a părut şi mie a fi mai animată şi mai tinerească. Însă noi ne-am simţit bine şi în Loutra Edipsou, care, fiind cea mai mare staţiune de băi termale din Grecia, este preferată preponderent de persoane mai în vârstă (greci) care vin la tratament. Dar, în ultimii ani, am înţeles că vin şi turişti care au determinat scăderea mediei de vârstă.

De pildă, când am fost noi acolo, la sfârşitul lui august, erau foarte mulţi turişti sârbi tineri şi de asemenea, am văzut multe cupluri cu copii mici. Seara, staţiunea devine un furnicar, mai ales pe strada principală unde vin şi localnicii să-şi vândă produsele (inclusiv legume, fructe), tavernele, nu puţine, sunt înşiruite şi ele cu mesele scoase afară.

În Loutra Edipsou am avut cazare la Nikos Rooms (cu mic dejun inclus), nu are piscină, dar am văzut acolo şi familii cu copii micuţi. Are şi facilităţi de self-catering. vezi impresii

În cea de-a doua parte a vacanţei, am stat în Paralia Kymi, în estul insulei, la Limanaki Apartments, peste drum de plajă, tot fără piscină. Însă plaja avea locuri de joacă amenajate pentru copii în apă. În schimb, Paralia Kymi, deşi are o mulţime de posibilităţi de cazare, mi s-a părut a fi mai liniştită, deşi seara tavernele erau pline de clienţi. vezi impresii

Spor la căutări şi vacanţă plăcută îţi doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in Evia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Andreea CM ]
[21.01.18 11:49] - irinad

Ţi-aş supune atenţiei Hotel Tarnovo situat aproape de centru, lângă parcul Marno Pole, de două stele, dar are de oferit facilităţi diverse, unde am stat şi eu de două ori, cu ocazia celor două revelioane petrecute în Veliko Târnovo. vezi impresii.

Se poate parca şi pe strada din faţa hotelului care fiind spaţiu public, atrage după sine plata la anagajaţii primăriei care vin special s-o facă, sau se poate lăsa maşina în parcarea subterană a hotelului contra cost la recepţie.

Îţi voi da şi adresa hotelului hoteltarnovo.com/?go=&lang=en pentru a putea vedea cum se prezintă.

Am mai stat în 2015 şi la hotel Arena Târnovo, situat lângă stadionul Etar, deci nu central (cam 15-20 minute de mers pe jos), însă în condiţii foarte bune, îmi amintesc că, deşi era foarte frig afară, căldura de la calorifere era excesivă chiar.

Bugetul este absolut acoperitor.

Şedere plăcută să aveţi la Veliko Târnovo!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel Veliko Tărnovo cu incalzire centrala, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: ana anghel ]
[12.01.18 13:58] - irinad

@Nico13: Este o hotărâre bună să plecați în luna de miere în Cipru fiindcă, personal, mi se pare o insulă frumoasă și romantică.

Dacă în privința vremii nu mă pot pronunța prea tare fiindcă eu am fost la început de iunie în 2016, referitor la ceea ce ați putea vizita, sunt de părere că Cipru are foarte multe locuri frumoase de oferit care merită vizitate.

Bineînțeles că depinde de ceea ce vreți voi să vizitați, însă cred că orașele principale ale insulei (Larnaca, Nicosia, Paphos, Limassol) nu trebuie ratate, de asemenea ar trebui inclusă și Ayia Napa în program, stațiunea cea mai animată a insulei. Fiecare oraș are propriile sale obiective turistice și există o rețea foarte bună de autobuze care leagă orașele între ele, dacă nu v-ați gândit să închiriați mașină.

În plus, puteți vizita și Ciprul de Nord (turcesc) cu jumătate din Nicosia, Famagusta, Kyrenia. Poți citi aici pe sait și, în funcție de gusturile voastre, să vă aplecați asupra a ceea ce vi se potrivește.

Cu privire la prețuri, în Cipru mi s-a părut rezonabil, am găsit de mâncat la taverne nu prea scump (15-30 euro o masă de două persoane), mărfuri cu prețuri bune în magazine, dar poți găsi și altele destul de piperate.

Bugetul vostru e bun pentru perioada menționată, dat fiind că nu cred să mai fie foarte aglomerat.

Îți urez de pe acum să aveți vacanță plăcută și casă de piatră!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Luna de miere in Cipru (noiembrie), din DESTINATIA: CIPRU, [AUTOR: Nico13 ]
[08.01.18 19:07] - irinad

@Andreea CM: Cu mare plăcere, eu cred că-ţi va plăcea Evia dacă te atrag naturaleţea şi autenticitatea. Cu siguranţă găseşti şi aici pe sait multe articole care te-ar putea ajuta să-ţi faci idee mai bine.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Insule Grecia cu masina, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Andreea CM ]
[08.01.18 15:37] - irinad

@Andreea CM: Toate insulele grecești în care am ales să mergem în vacanță, le-am vizitat cu mașina. Acest lucru l-am făcut pentru că ni s-au părut accesibile ca transport, cazare și pentru a avea propriul mijolc de deplasare la fața locului.

Așa am ajuns în insulele ionice, în Creta chiar, în Thassos, cel mai recent în Evia.

Îți recomand cu căldură să iei în considerare Evia, fiindcă vei găsi cazare mai ieftină în partea nordică a acestei insule, chiar în perioada menționată de tine.

Poți găsi cazare chiar și cu 25 euro/noapte, însă depinde ce vrei, pentru ce regim de masă optezi. Nu este nici prea îndepărtată, presupune o trecere scurtă, de 30 minute cu ferry dacă o abordezi prin nord, dacă o abordezi pe la mijloc, ai posibilitatea să treci pe un pod nou și modern spre insulă, fără a plăti nimic.

Încă de pe acum îți doresc vacanță plăcută și alegere inspirată!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Insule Grecia cu masina, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Andreea CM ]
[31.12.17 17:29] - irinad

@ramsess: Dacă nu ai preferinte, poți lua in calcul varianta Paralia Kymi, pe plajă şi în apă erau amenajate locuri speciale de joaca pentru copii. Buget ai mai mult decât este cazul, nu se pune problema.

Rog un web sa facă trimitere către cele două articole ale mele de cazare la care am făcut referire în primul răspuns pentru a-i fi mai uşor solicitantului să le consulte. Mulțumesc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in august in insula Evia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ramsess ]
[31.12.17 07:26] - irinad

@ramsess: Nu ai precizat în ce parte a insulei Evia ai vrea să stai si ce fel de regim de masa ai vrea. Este foarte important fiindcă insula este foarte mare, oferă cazare în multe variante, însă pot să-ți spun că mie mi s-a părut a fi liniştită cam peste tot, poate un pic mai multă animație să fie prin stațiunea Pefki.

Foarte aproape de plajă (peste drum) am stat în estul Eviei, in Paralia Kymi la Limanaki Apartments cu 30 euro/noapte fără masa. vezi impresii

În nordul insulei am stat în Loutra Edipsou la Nikos Rooms cu mic- dejun, dar nu chiar lângă plajă. Aici cazarea a fost mai ieftină, în jur de 20 euro/ noapte. vezi impresii

În zona de nord, insula este ceva mai ieftină, cu cât de duci mai în sud, prețurile cresc.

La mulți ani şi vacanță frumoasă îți doresc sa ai de pe acum!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in august in insula Evia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ramsess ]
[12.12.17 08:23] - irinad

@de la Sebeș: Deşi sunt în asentimentul celor mai mulţi dintre colegii care sunt de părere că timpul alocat pentru a petrece o vacanţă de tipul acesta în Grecia (trei zile la Marea Ionică, trei la Marea Egee) este scurt şi nu vei înţelege mare lucru la prima ieşire în această ţară, în spiritul solicitării tale, voi încerca să-ţi propun o variantă la cele două mări, însă destul de îndepărtată ca distanţă.

M-am gândit la două staţiuni din Peloponez având aproape acelaşi nume: Tolo (lângă Nafplio), situată la Marea Egee şi la 165 km distanţă, tăind Peloponezul transversal, Tholo aflată la Marea Ionică. La ţărmul Mării Ionice ai putea alege nu neapărat Tholo, ci oricare dintre staţiunile de pe coastă.

În Peloponez ai parte de o mulţime de situri arheologice şi locuri istorice, hoteluri şi pensiuni de toate felurile.

În privinţa drumului către Grecia, ai primit mai multe răspunsuri bune ale colegilor care au aproximativ acelaşi traseu precum al tău.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare la Marea Ionică și Marea Egee, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: de la Sebeș ]
[12.12.17 08:07] - irinad

@extracrisina:

si pentru Marea Egee Parga care este la 70 de km,

Parga este o frumoasă staţiune situată la Marea Ionică.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare la Marea Ionică și Marea Egee, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: de la Sebeș ]
[12.10.17 23:27] - irinad

@mogly: Mulţumesc la fel, ştiu că eşti îndrăgostită profund de Roma şi îţi dau dreptate întru totul!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Buget pentru 3 zile la Roma, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: Ramona023 ]
[12.10.17 23:06] - irinad

@mogly: Corect, asta am încercat şi eu să spun. Cazarea pe care am avut-o eu venise la pachet cu zborul şi nu am putut interveni în niciun fel, dar a avut avantajul că a fost aproape de Vatican.

Bugetul îl poţi ajusta în funcţie de ceea ce vrei să vezi, te informezi de pe saiturile oficiale ale obiectivelor cam cât sunt biletele de intrare şi începi să încropeşti planul de bătaie.

Roma necesită mult timp pentru a o vizita, însă pentru trei zile şi pentru prima dată, noi am considerat că ar fi bine să vedem mult pe-afară, mai ales dacă şi vremea ne permitea. Aveam şi planul B mai mult în muzee dacă ar fi plouat. Dar, am prins o vreme superbă şi am cutreierat mult, mult.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Buget pentru 3 zile la Roma, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: Ramona023 ]
[12.10.17 22:34] - irinad

@Ramona023: Am fost la Roma anul acesta, la mijlocul lui februarie pentru prima dată în viaţă.

Am avut un buget mic, de doar 400/ euro pentru 2 persoane, incluzând zbor cu Blue Air (fără bagaj de cală) şi cazare, ambele la 140 euro, restul însemnând bani de buzunar. Am mai cheltuit 77 euro pentru cardul Roma Pass 72 ore pentru 2 persoane. Cu acesta am circulat pe toate mijloacele de transport în comun (mai puţin transferul de la/la aeroport) şi am intrat prioritar, adică fără stat la coadă, la Colosseum (împreună cu Forumul Roman şi Dealul Palatin) şi castelul Sant’Angelo.

Nu am vizitat muzee căci nu am avut dispoziţie şi timp, am vrut o minivacanţă outdoor şi am mers de mi-am rupt picioarele în fiecare zi. Ne-am axat pe altele: Bazilica San Pietro, fântâni şi pieţe celebre, Panteon, Bocca dela Verita, etc.

Am mâncat atât stradal, cât şi la localuri care serveau tavola calda, multă pizza, multă îngheţată.

Depinde ceea ce vreţi voi să vedeţi/faceţi/vizitaţi în cele trei zile. Eu cred că bugetul avansat de tine este cam generos, dar, repet, e în funcţie de ceea ce aţi vrea voi să faceţi.

Oricum eu îţi urez de pe acum vacanţă plăcută!

.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Buget pentru 3 zile la Roma, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: Ramona023 ]
[23.09.17 22:56] - irinad

@zlatna: Îndrăznesc să îmi dau şi eu cu părerea deşi, m-am tot gândit ce aş putea să recomand, fiindcă din punctul meu de vedere aş recomanda Grecia toată (glumesc, desigur!), dar ţinând cont de prima vizită în această ţară, şi eu aş merge cel mai bine pe insula Thassos. Se încadrează în bugetul tău, e frumoasă, e relativ aproape ca distanţă, se poate ajunge direct, fără noapte intermediară, chiar şi de la tine, din Râmnicu-Vâlcea. Fireşte, dacă vrei, poţi lua şi cazare de tranzit şi mai poţi vizita şi locurile aferente.

Ar mai fi, aşa cum au spus şi colegele/colegii şi Riviera Olimpului, şi peninsula Chalkidiki, şi Insulele Ionice, şi zona Epirului cu Parga. Dar, eu tot către Thassos aş înclina pentru o primă vizită. Însă, recunosc sunt subiectivă şi părtinitoare.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută îţi doresc de pe-acum!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Recomandare Grecia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: zlatna ]
[pg. 1 / 11]: răspunsuri 1-20 din total 215
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 8 . 9 . 10 . 11
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0466558933258 sec /