Răspunsuri publicate pe sait - de irinad

Pagina 1 [din 12]
[ 234 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 8 . 9 . 10 . 11 . 12
[07.10.18 17:35] - irinad

@cosminap: Ai dreptate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Transport în comun în Istanbul, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: cosminap ]
[07.10.18 17:22] - irinad

La finele lunii aprilie a. c., am cumpărat şi eu Istanbulkart de la un automat (se găseşte nu chiar în fiecare staţie, doar în marile staţii) care costa 6 lire turcești, totodată încărcând cartela cu 44 TL, după introducerea în aparat a unei bancnote de 50 TL. Istanbulkart nu este un card personal, l-am folosit şi eu şi soţul, pe rând, pe parcursul întregii minivacanțe, se reîncarcă oricând cu ce sumă dorești, oricând se poate verifica soldul de pe acesta la orice automat plasat în stații sau nu, și se poate utiliza pe toate mijloacele de transport public în comun de pe apă sau uscat. O călătorie standard pe uscat, indiferent de mijlocul de transport folosit (autobuz, metrou, tramvai, funicular, tunel) costa atunci 2,60 TL/persoană, una pe apă între 2,60-4,00 TL, spre insule 5,20 TL/persoană), existând reduceri atunci când cardul este folosit succesiv într-un interval de timp mai mic de 120 minute, din ce mi-am dat seama. Est posibil ca tarifele să fi fost modificate, de aceea ai mai multe informații aici: istanbultouristpass.com/i... sportation-card

Croaziera pe Bosfor este şi ea acoperită de Istanbulkart, în 2015 aşa am făcut-o (standard), dar poate fi cumpărată (mai scump) de la agenţiile locale şi include masă, ghid, etc.

Cu Istanbulkart am urcat şi cu telecabina la cafeneaua Pierre Loti.

Cu tramvaiul T1 poţi ajunge cu uşurinţă în zona marilor obiective din Istanbul (p-ţa Sultanahmet, Eminönü, Kabataş), dar poţi folosi orice linie de metrou, autobuz, vapor, totul este să ai o hartă a mijloacelor de trasport care apare, de regulă, pe orice hartă tipărită, am descărcat-o şi în telefon atunci. Pentru a economisi timp, am circulat atunci cu toate mijloace de transport în comun folosind aceeaşi cartelă Istanbulkart.

Poate prindeţi 29 octombrie (ziua naţională a Turciei) acolo (este într-o zi de luni), puteţi beneficia de oarecare reduceri, gratuităţi. Aşa am mai citit că procedează turcii de zilele lor de sărbătoare. :)

Vacanţă plăcută îţi doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Transport în comun în Istanbul, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: cosminap ]
[07.07.18 11:55] - irinad

Am reuşit să scriu despre hotelul pe care l-am recomandat şi am postat astăzi articolul aferent pentru a aduce lămuriri asupra recomandării pe care am făcut-o.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare intermediara dupa Canakkale, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: RelyaV ]
[24.06.18 15:01] - irinad

@pcarmen08: Pe partea estică a insulei, Nidri este o staţiune mai însemnată, poate chiar cea mai mare din insulă, pe partea sudică ar fi Vassiliki, pe partea nord-vestică Agios Nikitas.

Am stat în Nidri şi Vassiliki şi a fost bine în ambele localităţi.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Lefkada sau Marmaris, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: pcarmen08 ]
[24.06.18 13:26] - irinad

@pcarmen08: Am fost în ambele destinaţii, de două ori în fiecare dintre ele, iubind Grecia şi Turcia deopotrivă.

Cred că cel mai important pentru tine este să ştii ce-ţi doreşti să faci cel mai mult în acea vacanţă, fiindcă e vorba, nu neapărat de locuri diferite, din ţări diferite, dar fiecare oferă cu precădere altceva.

Dacă în insula Lefkada eu m-aş duce, în special, pentru plajele sale spectaculoase, celebre pentru frumuseţe, multe dintre ele destul de sălbatice, pentru micile localităţi greceşti pline de farmec, pentru taverne şi atmosferă tipic grecească, de la Marmaris aş avea alte aşteptări.

Marmaris este un oraş destul de mare, animat, cu aproape 100.000 locuitori permanenţi (vara triplându-se sau cvadruplându-se populaţia), cu multe hoteluri de toate categoriile, numeroase magazine mari, deci oportunităţi serioase de shopping, cu viaţă de noapte pe Strada Barurilor, cu o reală industrie a excursiilor opţionale.

După cum spuneam, depinde foarte mult de ceea ce ai vrea să faceţi în vacanţa voastră, de ceea ce vi s-ar potrivi, fiindcă, după părerea mea, vorbim de locuri şi lucruri total diferite.

Dacă te pot ajuta cu alte informaţii, îţi stau la dispoziţie cu plăcere!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Lefkada sau Marmaris, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: pcarmen08 ]
[19.06.18 18:44] - irinad

Am fost în insula Evia anul trecut 12 zile la sfârşit de august şi început de septembrie, în prima parte a vacanței stând chiar în Loutra Edipsou. Despre drumul până acolo am scris un articol separat (rog un web sa facă trimitere la el pentru a-l putea consulta, eu scriu de pe telefon şi nu mă descurc să pun adresa). done . vezi impresii

Este drumul pe care îl puteți parcurge şi voi, noi, pornind din Târgovişte, am mai avut 80 km în plus. Am scris şi despre taxele de autostradă, trecerea cu ferry, etc. S-ar putea să nu mai fie chiar de actualitate nivelul taxelor, dar îți poți face idee.

Vacanță plăcută îți doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cel mai bun/rapid traseu spre Evia - Loutra Edipsou?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: adi007 ]
[17.06.18 20:05] - irinad

Aş îndrăzni să-ți propun hotelul la care am stat o noapte, in urmă cu zece zile, când mă îndreptam spre coasta egeeană. Se numeşte Assos Behram Hotel şi se află in localitatea Behramkale sau Assos, aflată la~ 80 km de Çanakkale. Acolo se află situl antic Assos, motivul principal pentru care am ales localitatea. Desî am făcut drumul acesta de mai multe ori, este prima dată când am poposit aici, de regulă alegeam Küçüukuyu., dar ne-am felicitat ulterior de opțiune.

Hotelul este de trei stele, dar aş zice chiar de patru, şi pot spune că m-a impresionat foarte plăcut: are conditii foarte bune de cazare, mic dejun excelent inclus, este situat pe malul mării, într-un cadru natural deosebit.

A costat 30,60€ şi a meritat din plin, rezervarea am făcut-o pe booking în martie. Chiar te rog să-ți arunci ochii pe booking să vezi dacă ți-ar conveni.

Odată cu noi la recepție a ajuns şi un cuplu de englezi care nu avea rezervare şi căruia i s- a oferit o cameră contra 200 TL (aprox. 40€). Am luat şi cina la restaurantul lor şi ne-au acordat 10% reducere la nota de plată.

Vacanță frumoasă îți doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare intermediara dupa Canakkale, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: RelyaV ]
[17.06.18 06:47] - irinad

Anul trecut, în septembrie, am trecut spre/dinspre insula Evia pe autostradă, prin acest tronson cu trei tuneluri noi, acestea fiind finalizate inca din prima jumătate a anului 2017 si fluidizează foarte bine traficul in zona Văii Tembi.

Ele sunt de 6 km lungime, respectiv 2,8 km şi 1,9 km, iar trecerea prin ele este o reală încântare.

Cred că tu vei avea de trecut doar printr-unul mergând la Nei Pori, primul punct de taxare imediat după Katerini era de 3,10€.

Vacanță frumoasă îți doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Autostrada in zona Platamonas, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: stefi16 ]
[13.06.18 19:42] - irinad

@Licurici10: Sunt de părere că nu ai avea nevoie de mai mult de o mie de lire (aprox. 200 €) în patru zile pentru cumpărături uzuale, mâncare, băuturi, ceva suvenire. Dacă vezi că nu-ți ajung lirele, mai schimbi acolo, in Cappadocia. Şi eu am mai schimbat acolo la o casa de schimb, chiar la un curs mai avantajos. Din aproape in aproape, vei vedea exact de ce veti avea nevoie şi vei acționa pe măsură.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii Cappadocia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Licurici10 ]
[13.06.18 19:12] - irinad

@Licurici10: În general, moneda națională (lira turcească) se foloseşte pentru a cumpara orice, cu exceptia excursiilor negociate în euro sau dolari. Noi, mergând cu avionul, am schimbat la PTT (Poşta Turcă) pe aeroportul Atatürk, dar voi având maşină cu voi, puteți schimba oriunde: casa de schimb valutar, chiar de la intrare in Turcia, bănci, PTT. Cursul este de 5,2-5,3 TL/euro. Nu ştiu cam ce-ai vrea să cumperi în lire, pentru a-ți putea spune cam de cât ai avea nevoie.

Scuze pentru întârziere, dar abia acum am văzut mesajele.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii Cappadocia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Licurici10 ]
[07.06.18 21:46] - irinad

@Licurici10: Sunt pe drum de o noapte şi o zi, n-am putut să răspund decât acum. Prețurile ti le-am spus în primul meu răspuns, acestea au fost mai mici fiindcă turcii le lăsaseră mai jos într-un moment în care vroiau să atragă turiştii mai tare pesemne, sau nu mai aveau aşa mulți muşterii. Tot anul trecut se pare că au fost mai prietenoase, un motiv foarte serios pentru amine ca să dau curs ofertei pe care o primisem pe e-mail.

La fel, se pare că prețurile excursiilor au revenit la nivelul de acum 2-3 ani. Ceea ce vreau eu să-ți spun, este sa nu renunți la zborul cu balonul, acesta merită făcut chiar dacă nu mai iei altă excursie opțională. Fiind cu masina puteți merge singuri unde vreți pe urmă.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii Cappadocia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Licurici10 ]
[06.06.18 06:45] - irinad

@Corina123: Şi eu sunt de părere să vă vedeţi de program, fiindcă risc există oriunde te-ai deplasa, în zilele noastre.

Am fost în Istanbul în perioada 28 aprilie-01 mai, într-un weekend când oraşul era foarte aglomerat. N-am prea avut timp să mă gândesc că s-ar putea întâmpla ceva rău, dar am observat că peste tot erau poliţişti atât în uniformă, cât şi civili.

N-am avut nicio clipă vreun sentiment de nesiguranţă. Mulţi ochi vegheau din umbră mai ales în zonele publice de mare interes: Sultanahmet, Istiklal, Taksim, Ordu Cadessi, Eminönü, etc. ce presupun şi aglomeraţie. La staţia de metrou de la Marmaray am văzut în faţa mea cum poliţiştii în civil i-au tras deoparte pe doi indivizi cu genţi care păreau dubioase şi i-au controlat serios.

Poate am avut noroc, dar în Istanbul nu m-am simţit deloc în pericol.

Vacanţă plăcută îţi doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Istanbul 2018 - este "safe" de calatorit? , din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Corina123 ]
[01.06.18 23:01] - irinad

@Polaroid: Am fost în Paphos în luna aprilie într-o minivacanţă de trei zile (vezi impresii). Am stat la Daphne Hotel Apartments în Kato Paphos, adică în "oraşul de jos" sau vechiul Paphos, cea mai turistică zonă a oraşului unde se află castelul medieval, portul, parcul arheologic, etc. Acolo este cea mai aglomerată parte a Paphosului, acolo sunt multe taverne la malul mării şi nu numai, acolo vin, de regulă, turiştii cei mai mulţi.

Cazarea aleasă, despre care nu am apucat să scriu, ne-a mulţumit mai ales prin prisma poziţiei sale foarte bune, dar şi a facilităţilor oferite, aparthotelul întrunind toate condiţiile la care ne-am gândit când am rezervat.

Cea mai apropiată plajă este Alykes, dar nu este o plajă în sensul cunoscut. Este practic o zonă amenajată cu şezlonguri şi umbrele (contra cost) pe beton, cu cabine de schimb, duşuri, tot ce trebuie, iar baie în mare se face pătrunzând prin porţiunile înguste de nisip dintre stânci sau pietre. Este ştiut faptul că în zona Paphosului, ţărmul este stâncos. Am înţeles că plaje de nisip se pot întâlni la marginea Paphosului spre Geroskipou sau în ministaţinea de la 6-7 km nord de Paphos, Coral Bay.

Vacanţă plăcută îţi doresc de pe acum!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Paphos, din DESTINATIA: CIPRU, [AUTOR: Polaroid ]
[29.05.18 21:54] - irinad

@mbrandusa : De pe site-ul MAI Paşapoarte, am extras taxele de eliberare paşaport:

- 258 lei - pentru persoanele cu vârstă peste 12 ani

- 234 lei - pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani

- pentru pasaportul simplu temporar: 96 lei - indiferent de vârstă.

Diferenţa este semnificativă şi cum autorul spune că vrea să-şi petreacă concediile, de obicei, în UE, nu se justifică cheltuiala.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Pasaport temporar pentru sejur in Egipt, din DESTINATIA: EGIPT, [AUTOR: raducondurache ]
[17.05.18 16:39] - irinad

@Licurici10: Am fost în Cappadocia anul trecut, în perioada 01-05 octombrie, pe cont propriu, în Göreme. vezi impresii

Am avut cazare într-o astfel de pensiune, construită pe jumătate în grotă și a fost excelent, ceva inedit, nu lux, dar ne-am simțit foarte bine. Se numește Paradise Cave (vezi impresii) și este poziționată la intrarea în Göreme, dinspre Ortahisar.

Puteți să mergeți la obiective cu mașina proprie, ceea ce ar putea constitui un mare avantaj, cu condiția să vă faceți o documentare bună înainte și să știți ce ați vrea să vedeți. Noi, venind în Cappadocia cu avionul, n-am închiriat mașină, l-am „lăsat” pe proprietarul pensiunii la care am stat, o gazdă excelentă de altfel, să se ocupe el de tot, că tot s-a oferit să ne facă programul încă de când am rezervat.

El ne-a lansat pe mail oferta de excursii opționale, inclusiv zborul cu balonul pe care ți-l recomand neapărat. Am negociat cu acesta doar zborul cu balonul, care a rămas la 70 euro/personă, în rest am fost de acord cu ce a avansat: 120 TL/persoană pentru Turul Verde, 100TL/persoană pentru Turul Roșu, 25 TL/persoană pentru drumeție.

Sunt de părere să mergeți pe mâna proprietarilor de astfel de unități de cazare pentru că ei sunt în legătură cu toate agențiile locale, dacă nu cumva au ei înșiși așa ceva. Veți obține prețuri bune în acest fel.

Am mers în Turul Roșu, Turul Verde, drumeție în Rose Valley și zbor cu balonul, excursii pe care ți le recomand cu căldură.

Dacă vrei să mai afli ceva, cu drag îți stau la dispoziție.

Vacanță frumoasă îți doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii Cappadocia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Licurici10 ]
[12.05.18 17:44] - irinad

@Silvana5: Din câte ştiu, această firmă (West Ferry Maritime Company) este singura care face traseul Lefkada-Kefalonia, prin Nidri-Fiskardo, după cum are exclusivitate şi pentru transportul din Nidri către alte insule mai mici din apropierea Lefkadei (Meganissi, de exemplu).

M-am uitat pe saitul lor westferry.gr/lefkada-kefa ... s-prices-offers şi am văzut că pentru autoturism costă 35 euro/sens, 8,50 euro/persoană/sens şi 4,30 euro/copil/sens, copilul fiind considerat între 5-10 ani, altfel sub 5 ani e gratis.

Din calcule, rezultă că doar un "dus" te costă 60,60 euro, pentru întors, îţi mai trebuie încă pe atât.

Tot din aceeaşi sursă, reiese că pentru luna iulie, din Nidri sunt trei curse pe zi spre Fiskardo, la orele: 09,30; 13,30; 18,00.

Pe 01 septembrie 2016 am făcut şi eu drumul în Kefalonia din Lefkada, tot din Nidri şi ceea ce este foarte important, în opinia, mi se pare faptul că este obligatoriu necesară rezervarea făcută online sau telefonic, fiindcă altfel nu te primesc, decât în limita locurilor disponibile de la cei cu rezervare care nu s-au prezentat. Şi locuri nu prea rămân, căci capacitatea ferry-ului nu este prea mare, în jur de 50 maşini. Rezervarea nu costă nimic. Am văzut mulţi doritori fără rezervare care au rămas în Nidri de la ferry-ul de prânz pentru cel de seară.

Al doilea aspect important este că trebuie să te prezinţi în port, la îmbarcare, cu cel puţin jumătate de oră înainte de ora de plecare pentru plata efectivă şi alte chestii organizatorice.

Şi invers, din Kefalonia, rezervarea la ferry este foarte potrivită, se poate face atât din Nidri, cât şi din Fiskardo.

Vacanţă plăcută îţi doresc, oriunde şi şi cu orice te hotărăşti să mergi!

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Ferry Nidri (Lefkada) catre Fiscardo (Kefalonia) si retur, din DESTINATIA: Descoperă Lefkada, #EXCURSII și CĂLĂTORII (GRECIA) [AUTOR: Silvana5 ]
[06.05.18 05:57] - irinad

@CNN: Userul @edbica2000 ţi-a dat toate variantele de ferryboat pentru a ajunge în Kefalonia pentru ca tu să ai posibilitatea să o alegi pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine. Riscul de a prinde vreme rea va trebui să ţi-l asumi, acela neputând fi de pe-acum anticipat.

Din experienţa vacanţei mele din 2016, pot să-ţi spun că am trăit ceva oarecum asemănător, în sensul că am ajuns în insulă (Fiskardo) prin Nidri, Lefkada împreună cu o familie de conaţionali cu care ne împrieteniserăm. Ne-am cumpărat bilete la ferry de întoarcere încă de când am plecat spre Kefalonia, din Nidri. Între timp, pe parcursul vacanţei (1-10 sept.), vremea s-a stricat rău, cu cod roşu de furtună, iar prietenii cu care veniserăm aveau plecarea mai devreme, în acele zile. Cu greu au ajuns în Fiskardo, dar ferry nu făcea curse în acele zile din cauza vremii, fiind deviaţi către portul din Poros. Ne-au sunat apoi din Peloponez ca să ne spună ce au păţit, deci totul poate lua o întorsătură neaşteptată asupra căreia nu te poate aviza nimeni.

Eu, personal, aş opta tot pentru ruta Nidri-Fiskardo pentru care este nevoie neapărat de rezervare. În rest, trebuie să fii optimist şi încrezător ca să nu atragi ghinion! :)

Vacanţă plăcută îţi doresc!

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Ruta ferry, din DESTINATIA: Aura Boutique Hotel, LIXOURI () [AUTOR: CNN ]
[10.03.18 07:28] - irinad

@CarmenTina: Eu am fost anul trecut în Evia şi am avut cazare în Loutra Edipsou şase zile. Confirm faptul că plajele staţiunii înseamnă două fâşii înguste cu pietricele, noi preferând-o pe cea de lângă izvoarele termale atunci când mergeam la baie. De regulă, plecam cu maşina în fiecare zi prin nordul Eviei făcând plajă pe unde ne nimeream şi unde ne plăcea.

Lângă Loutra Edipsou, la vreun kilometru de port, mai există o plajă: Paralia Agiou Nikolau, mai lată, dar tot din pietricele, cu intrare lină în apă.

Ca trăsătură generală, plajele din Evia de nord sunt din pietre, pietricele, în combinaţie cu nisip. O plajă frumoasă din nisip auriu este cea din arhipelagul Lichadonisia, insula Monolia.

Într-adevăr, Loutra Edipsou este o staţiune mare, cu multe taverne şi terase, destul de accesibilă, aş zice, din punctul de vedere al preţurilor.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cum este plaja in Edipsos, Evia?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: CarmenTina ]
[04.03.18 07:59] - irinad

@violetaaa: Dacă nu e prea târziu, intervin şi eu să-ţi aduc în atenţie o cazare din Vassilikki, Lefkada: Xristina Studios situată la jumătatea distanţei dintre portul din Vassilikki şi Ponti, la strada principală, într-o grădină îngrijită. Am stat în 2016 numai pentru o noapte, dar a fost foarte bine. vezi impresii

Acolo poţi alege fie plaja din Ponti, fie pe cea de peste drum de cazare, în plus poţi face o plimbare scurtă din port cu vaporaşul contra a 4-5 euro până la frumoasa plajă Agiofili care nu e de nisip, dar merită văzută măcar o dată.

Vacanţă plăcută îţi urez încă de pe acum!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare aproape de plaja cu nisip fin in Lefkada, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: violetaaa ]
[16.02.18 23:03] - irinad

@any1: Îndrăznesc să-ţi aduc în atenţie hotelul Eliros Mare, de patru stele, situat în orăşelul Georgioupolis, aproape de Rethymno unde am stat câteva zile în anul 2016. Se află chiar pe plajă, constă în mai multe corpuri de clădire de un etaj, cel mult două, are nişte grădini şi alei splendide. Este un hotel dichisit şi bine întreţinut.

Plaja este enormă, nu poţi să-i zăreşti capetele, numai din nisip fin, lată, intrarea în mare se face lin.

Orăşelul este animat, are câteva magazine, prăvălii, taverne, în caz că cineva ar vrea şi altceva în afara resortului. Trebuie văzut dacă bugetul tău este suficient pentru AI.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută îţi doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Creta - plaja cu nisip, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: any1 ]
[pg. 1 / 12]: răspunsuri 1-20 din total 234
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 9 . 10 . 11 . 12
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0496730804443 sec /