Răspunsuri — scrise de Jimmy1;

Jimmy1, 07.08.18 21:53»@Claudiu18: Toate locurile sunt de văzut, dar de departe prefer Sibiul cu împrejurimile, mai ales că ziceți că acolo vă convine transportul in comun. O să vedeți un oraș deosebit de frumos, documentati-va pentru biserica fortificată de la Cisnădioara și căutați cazări ca lumea...
LA CMR Variante la munte pentru minivacanta de Sfanta Marie - scris de Claudiu18 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Jimmy1, 05.07.18 08:45»Încercaţi la Casa Stella, din Eşelniţa, deşi e târziu pentru rezervare în iulie.

Vă puteţi păstra alimentele şi face acolo mâncarea în două bucătării, una înăuntru şi una afară.

Dar are 3 dormitoare şi va trebui să le ocupaţi pe toate.

LA CMR Cazare in zona Cazanele Dunarii - Clisura Dunarii - scris de LaraCroft în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Jimmy1, 18.08.17 14:51»@tg49: La cel mult 3 ore. Pauzele scurte sunt de 10 minute, în locuri cu multe toalete. Pauzele lungi sunt de 40-50 minute, în locuri cu posibilitatea de a mânca, cu autoservire. Atenţie la farfurii: în occident se practică plata la mărimea farfuriei (mică, mijlocie, mare), indiferent ce ai pus pe ea. De obicei e pret unic la mai multe feluri, nu chiar la toate.
LA ÎNTREBAREA La ce interval de timp se face pauza cu autocarul? - scris de tg49 în secțiunea [Cu autocarul prin Europa - circuite diverse / EUROPA]
Jimmy1, 31.10.16 14:06»@venu din milo: M-am informat azi la prieteni din Florenţa. Mi-au spus că a fost înfricoşător pentru că nu se mai termina. Dar nu au fost daune.
LA ÎNTREBAREA Info - scris de venu din milo în secțiunea [Descoperă Florența şi împrejurimile / FIRENZE (FLORENŢA)]
Jimmy1, 19.09.16 16:56»Am citit asta chiar acum: "Timişoara pe înţelesul celor care nu au văzut-o încă" de Brindusa Armanca Contributors.ro

Duminică, 18 septembrie 2016,13:44 Actualitate | Cultură

LA CMR Timisoara in doua zile - scris de mitzoura în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Jimmy1, 19.09.16 13:17»@ams: Nu ştiu ce ieşiri de urgenţă are restaurantul XXI. Subsolul acela, chiar dacă e frumos amenajat, nu mă face să doresc a sta înăuntru.
LA CMR Timisoara in doua zile - scris de mitzoura în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Jimmy1, 19.09.16 10:45»Rezonez cu Ara, Lidia Filipescu şi turist. tim. Aş zice cazare la hostel sau garsonieră (având în vedere bugetul, hotel Central, care e cel mai potrivit, se exclude). Prima zi: cartierele istorice Iosefin, cel comercial (ajungeţi cu tramvaiul din centru, dar trebuie să aveţi bilet, cumpărat de la un chioşc de ziare (pe ăla nu ştiu unde-l mai găsiţi) şi Elisabetin, cel rezidenţial, pentru a înţelege ce înseamnă patrimoniul de 14400 de case istorice (nici primarul nostru nu ştie că diferenţa între clădire istorică şi clădire monument istoric este că primele au fost construite înainte de 1945 şi nu sunt pe o listă), care, în marea lor majoritate sunt case modeste, cu toate instalaţiile învechite, pe care cine le cumpără preferă să le demoleze decât să le renoveze. Dar asta nu înseamnă că nu veţi vedea clădiri deosebite, din stilul numit la noi 1900 şi la Budapesta (am avut aceiaşi arhitecti) Szecession, de nivelul palatelor (case cu mai mult de etajul I). În Iosefin (de la Iosif al II-lea) este, dacă ştiu bine, singura piaţă pe etaje din ţară. Din păcate nu a avut succesul scontat, tarabele nu s-au mutat toate în boxele de la etaje. Are lift pe la mijlocul ei. În Paţa Maria sunt deosebite (pentru că sunt şi renovate) Palatul Apelor şi clădirea bisericii reformate, cea de lângă statuie, unde a început revoluţia. Ca să vedeţi ferestrele bisericii, va trebui să ridicaţi mult capul, pentru că ea este la etajul I al clădirii, pe strada perpendiculară străzii principale (16 Decembrie = principala). Statuia Fecioarei Maria marchează locul supliciului lui Gheorghe Doja (Dozsa Gyorgy) la 1514.

Veniţi tot pe jos înspre centru, pe linia tramvaiului, şi daţi de Parcul Central după pod, pe stânga (acolo sunt multe statui ale personalităţilor care au trăit aici) şi peste Catedrală pe dreapta. Continuaţi cu piaţa Victoriei, cu palatele ei care or fi fost splendide când s-au construit şi care au nevoie de mari-mari renovări acum. În faţa clădirii operei căutaţi balconul de la care s-a vorbit în zilele lui decembrie 1989 şi imaginaţi-vă cum au încăput acolo şi pe străzile din jur 100.000 de persoane (mie-mi dau lacrimile şi acum, când îmi aduc aminte). Opera găzduieşte 4 instituţii: mai sunt teatrele român, maghiar şi german). Dacă o luaţi prin stânga operei daţi peste Sinagoga construită în 1860 (parcă), în stil maur, desacralizată acum şi cedată Societăţii Filarmonice, care nu are bani s-o renoveze (are o acustică foarte bună şi cred că are vreo 1000 de locuri). Peste drum de ea este uriaşa clădire a Spitalului Militar (a fost construită parcă în secolul XVIII cu exact acest scop). Dacă o luaţi prin dreapta operei, în clădirea ei este un Infoturism, iar pe stânga un magazin de suveniruri. Ieşiţi în Piaţa Libertăţii şi, în afară de pustietatea ei şi de omul cu telefonul, aveţi pe stânga clădirea Brigăzii de infanterie şi Cazinoul Militar, iar pe dreapta Comenduirea de Garnizoană. În faţă este clădirea Primăriei Vechi (roşie), construită pe locul unde a fost o baie turcească (Timişoara a fost sub turci 172 de ani). Pe strada Vasile Alecsandri ieşiţi în Piaţa Unirii. Admiraţi Palatul Baroc, acum Muzeu de Artă (numai 20 de ani a durat renovarea lui), iar mai departe o să vedeţi colţul unei clădiri uriaşe, Palatul Dicasterial, care adăposteşte justiţia din Timişoara. Admiraţi în piaţă şi palatele din jur, mai ales pe cele renovate. Pe o latură a pieţei este domul romano-catolic, cu o orgă deosebită, pe latura din faţa lui este Vicariatul Sârb Ortodox, lângă care este biserica sârbească, cu intrarea pe strada paralelă. Vă puteţi plimba pe străzile din jur, sunt renovări foarte frumoase. Puteţi mânca, bineînţeles că mai scump decât de la tarabă, la terasele din zonă. Dacă găsiţi o gheretă Agil, da, luaţi pleskaviţa = hamburgherul bănăţean. În apropiere de Piaţa Unirii este şi parcul botanic. Spre el mai sunt două clădiri interesante: Cazarma U, fostă şcoală militară (cum te-oi fi simţit ca băiat de la ţară în dormitoarele înalte de 5 metri?) şi Clinicile Noi, fosta Şcoală Specială de Artilerie, căreia-i aparţinea şi parcul. Seara mai trageţi o plimbare în Piaţa Revoluţiei.

A doua zi duceţi-vă în Fabric, adică vă opriţi în Piaţa Traian, o vedeţi pe aceea, apoi veniţi pe linia de tramvai spre centru. Sunt multe palate (clădiri cu apartamente de închiriat), iar pe stânga, înainte de parc, este altă sinagogă desacralizată, cedată de data asta teatrului. Ca să nu plouă înăuntru, Mitropolia Banatului a plătit renovarea acoperişului. Ăsta-i ecumenismul la Timişoara.

Odată bulevardul 3 August terminat, aveţi în dreapta Băile Neptun, apoi treceţi pe cel mai lat pod de beton din vremea lui (1908) din Europa. Urmează clădirea Prefecturii (1930), iar în spatele ei Institutul de Medicină (fost liceu german). Pe linia tramvaiului mergeţi spre Piaţa Libertăţii. În dreapta este Bastionul, o parte din întăritura de apărare Vauban, renovat de nemţi, care poate fi vizitat pentru diversele localuri şi expoziţii, iar în stânga, în spatele Continentalului, Parcul Civic. Din cazarma austriacă, cu ziduri de 1 m grosime, care ocupă tot parcul, a rămas, la 1960, numai manejul, acum sală de teatru. Luaţi-o din nou spre Piaţa Unirii ca să ieşiţi pe calea Aradului, către Iulius Mall. Din sutele de magazine adăpostite n-o să cumpăraţi probabil nimic, dar o să vedeţi o arhitectură deosebită şi mai multe cafeterii. Iar când o să intraţi în cel mai mare Auchan din ţară o să vă închipuiţi că aţi ajuns în... Dubai. Şi cred că e destul pentru două zile.

LA CMR Timisoara in doua zile - scris de mitzoura în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Jimmy1, 03.07.16 14:54»@roxi-nico - Probabil veți ajunge la gara. În vest sunt birouri de bagaje la gara, unele automate. Eu nu l-am văzut aici, dar nici nu l-am cautat. În fața gării este stație de autobuz pentru aeroport, cu graficul plecărilor. Se poate plăti cu card. Atenție, se introduce numai pe jumătate. În toamnă era 6 euro biletul și autobuzele erau foarte dese. Dacă țin bine minte, drumul nu durează mai mult de jumătate de oră. De la gară până în centru nu durează pe jos mai mult de 10 minute. Iar acolo puteți rămâne până seara. Mie îmi pare rău că nu am ajuns la Universitate.
LA ÎNTREBAREA O zi in Bologna - scris de roxi-nico în secțiunea [Descoperă Bologna şi împrejurimile / BOLOGNA]
Jimmy1, 10.11.15 11:36»Despre închiriere nu pot să vă sfătuiesc, dar am văzut că accesul în centrul oraşelor istorice este foarte restricţionat. În Florenţa sunt bariere cu cartelă, iar maşinile utilitare, care au acces numai până la 9, trebuie să fie neapărat electrice.

Nu m-am putut întâlni cu nişte prieteni italieni, care aveau, bineînţeles, maşină, dar nu o puteau folosi, pentru că m-au chemat undeva, departe, la capătul unei linii de tramvai într-un parc. Informaţi-vă asupra acestui aspect.

S-ar putea să fie mai simplu să umblaţi între oraşe cu trenul (25 euro un drum), iar în oraşe pe jos.

LA CMR Rog recomandare inchiriere masina Bologna - scris de gigioc în secțiunea [CMR ITALIA]
Jimmy1, 09.11.15 19:23»Merci, cred ca aveți dreptate, eu am furnizat informația transmisă de o prietenă care a făcut anul trecut revelionul acolo.

Trebuia să mai aștept și răspunsul unui prieten neamț, umblat în toată lumea, care mi-a și zis ca servicii bune ca la turci nu a vazut nicaieri.

LA CMR Revelion Istambul - scris de cris&vio în secțiunea [CMR TURCIA]
Jimmy1, 09.11.15 16:20»@cris&vio - Anul Nou nu este sărbătoare pentru turci. Deci nu se organizează revelioane decât în restaurantele pentru străini.

1 ianuarie este zi obişnuită şi sunt toate deschise, şi muzeele.

Acum nu ştiu dacă ziua de repaus săptămânal este vinerea, cum e la musulmani, pentru că statul e laic.

LA CMR Revelion Istambul - scris de cris&vio în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0153348445892 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test