Răspunsuri — scrise de Mihai18; [p.1 /2]

Mihai18, 15.06.19 14:30»@Monica20199: Dragă Monica 20199, nu-ți mai complica mintea cu calcule privind micile avantaje cu varianta optimă de plăți în Turcia. Am fost de mai multe ori în această țară. Eu totdeauna plecam cu o sumă suficientă de euro pe care o schimbam acolo în TL ori plăteam direct cu euro. Pentru cazuri de „avarie” aveam în buzunar un card Visa debitor cu un sold care îmi asigura plata cazării pentru câteva nopți, hrana pentru câteva zile și c/val. întoarcerii în țară, chiar cu mașina pe platformă.
LA CMR Cum sa platesc in Turcia? - scris de Monica20199 în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 04.06.19 18:04»@ireedeejay: Vă răspund dv. cât și persoanei care a pus întrebarea.

Nu cunosc parcările la care v-ați referit însă ideea dv. de a folosi tramvaiul 1 în cazul când parcarea aleasă este mai departe de hotel, o găsesc foarte bună.

De exemplu, de la parcarea din zona Eminonu până la Sirkeci cu T-1 este o stație iar de la parcarea subterană a hotelului Prezident, sunt 4 stații - Beyazit, Cemberlitaș, Sultanahmet, Ghiulhame și coborârea la Sirkeci.

LA CMR Plata parcare Istanbul - scris de crp1972 în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 04.06.19 15:49»Pentru cei care se cazează în zona Sirkeci, eu sugerez o parcare în zona (piața) Eminonu, distanță o stație de tramvai, T-1.

Este o parcare atipică. Exemplu. Parchezi mașina la cota zero. Următorul care vine și vrea în același loc, atunci mașina ta este ridicată pe o platformă hidraulică, suficient de sus încât cel nou venit să poată parca mașina sub a ta, dar este obligat să-și lase cheile personalului parcării pentru ca în cazul când cel de sus vrea să plece primul, mașina de jos să poată fi mutată temporar.

Mai este o variantă și anume, în parcarea subterană de la Hotelul Prezident - str. Tyatro Caddesi (zona Beyazit). În anul 2016 când am fost eu, tariful era 24 YL/zi.

LA CMR Plata parcare Istanbul - scris de crp1972 în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 11.02.19 21:34»@Mihai18: În final, după atâtea sugestii, rog să ne scrieți, ce hotel ați ales?

Eu v-am recomandat numai 2 hoteluri, dar la fel de bune și la care m-am cazat, mai sunt Hotel Panorama (între cele 2 mari moschei) cât și Grand Yavuz Hotel.

LA CMR Istanbul - hotel cu parcare proprie sau in apropierea unei parcari pazite - scris de dragosh2 în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 01.02.19 17:42»@dragosh2:

Vă pot recomanda 2 hoteluri aproape de intrarea principală în Grand Bazar.

a) Din stația tramvaiului 1 începe (în coborâre) str. Tyatro Cadessi pe care sunt 5-6 hoteluri. Eu m-am cazat în 2 dintre acestea și recomand prioritar The Best Prezident hotel c are este citat cu + 4 stele. Are parcare subterană cu 3 nivele, gratuită și foarte încăpătoare. Liftul hotelului coboară și la parcare. Cam scump biletul, cca. 114 euro/noapte

b) la cca 80 metri de acesta este Grand Rosa 4 stele, cca. 90 euro/noapte. Sed poate parca tot în parcarea subterană a hotelului Prezident si taxa este de cca. 24 TL/zi.

LA CMR Istanbul - hotel cu parcare proprie sau in apropierea unei parcari pazite - scris de dragosh2 în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 23.01.19 14:08»@Rox. Patrik: La întoarcere, te rog sune-ne cum a fost cu parcarea?
LA CMR Parcare Budapesta - scris de Rox.Patrik în secțiunea [CMR UNGARIA]
Mihai18, 10.01.19 22:38»@Yoda:

Aveți dreptate, hotelul Prezident este un pic mai scump ca alte hoteluri. Depinde și de perioada de cazare. Tarifele variază de la o perioadă la alta.

Eu păstrez actele de cazare și în perioada 5-8 sept. 2011 costul era 113 euro/noapte.

În perioada 14-17 iulie. 2016 (când a fost la ei tentativa de lovitură de stat eu eram cazat la Prezident și surprinzător pretul a fost cu puțin sub 100 euro/1 noapte.

Am verificat acum ptr. 11 ian. 2019 și prețul unei camere cu pat pentru copil este de 110 euro / noapte.

LA CMR Hotel in Istanbul - scris de ancadumi4 în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 10.01.19 14:44»@ancadumi4: Acesta este un PS. Tot în anul 2011- octombrie, m-am cazat la Hotelul AND, acum i se spune Panoramic. Este f. f. aproape de Sultanahmed. Din balcon se văd în stânga Moscheia Albastră la cca. 300 m. și în dreapta la 100 m. este moscheia Sf. Sofia sau Aya Sofia. Nu are parcare.
LA CMR Hotel in Istanbul - scris de ancadumi4 în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 10.01.19 14:32»@ancadumi4:

1. The Best Prezident Hotel Istabnujl cu adresa Pyatro Cadessi nr. 25. Parcare subterană cu 3 nivele, gratuită. La 300 m. de Beyazit și Grand Bazar și 2 stații cu tramvaiul 1 până la cele 2 mari moschei. M-am cazat în acest hotel în anii 2011 și 2016. Am fost foarte mulțumit.

2) Grand Rosa Hotel tot pe str. Tyatro Cadessi Autoturismujl sed poate parca tot la Horfelul Prezident.

3) Grand Yavuz Hotel la 200 m. de stația de tramvai Cemberlitaș

LA CMR Hotel in Istanbul - scris de ancadumi4 în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 07.11.18 22:02»@Rox. Patrik: Îmi pare rău că vă dezamăgesc cu răspunsul care vi-l dau, dar în centrul Budapestei parcările sunt cu plată și scumpe. Eu știu o parcare pe o stradă laterală cu Vaci ut. și la cca. 50 m. de locul ales de dv. dar tariful/1 oră este mare.

Mai simplu și dacă bugetul excursiei vă permite, alegeți un hotel cu parcare, de exemplu Hotelul Gold Buda Wine&Dine care are parcare în curte și costă cca. 11 euro/zi hotelieră.

Un amănunt, aflat de la alți turiști. Parcarea în loc nepermis se sancționează cu amendă și intră în competența primăriei și nu a poliției.

La un buget redus al excursiei, mai potrivit ar fi să alegeți o locație periferică, cu parcare gratuită și să folosiți transportul în comun pentru a ajunge în zona centrală.

LA CMR Parcare Budapesta - scris de Rox.Patrik în secțiunea [CMR UNGARIA]
Mihai18, 08.10.18 08:55»Unul dintre userii care v-a răspuns, a scris astfel „Din stația Beyazit, pe partea dreaptă este str. Tyatro Cadessi, pe care sunt cca. 5 hoteluri și v-ă recomandat 3, acestea fiind Prezident- 4 stele cu +, (tarif 114 euro/noapte, cu parcarea subterană gratuită), Grand Rosa - 4 stele, tarif cca. 90 euro/isituat vi-a-vis, la cca. 100 m. de hotl Prezident și parcarea mașinii se poate face tot la hotel Prezident, contracost, cca. 24 TL/zi (am scris și un review). Foarte aproape de aceste 2 hoteluri mai este hotel Atlas, 4 stele, construit sub ochii noștrii de-a lungul câtorva ani.

La hotelul Prezident m-am cazat de 2 ori și la Grand Rosa de 3 ori. Deci sunt în cunoștiință de cauză și le recomand cu toată convingerea.

Jos, la capătul străzii mai este și hotel Grand Lizsa. Evitați-l, eu m-am cazat și acolo și am regretat.

LA CMR Transport în comun în Istanbul - scris de cosminap în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 07.10.18 22:26»@cosminap:

Dacă hotelul ales este în Fatih, cel mai indicat ar fi tramvaiul 1.

Pentru plata călătoriei cu tramvaiul se poate cumpăra card de călătorii, care poate fi compostat la urcare, pentru câte persoane circulă.

Principalele obiective turistice din zonă sunt Bazarul, cele 2 moschei (Aya Sofia și Moscheea Albastră), Palatul Topcapi. Se poate merge și pe jos de la Beyazit până la Sultanahmet, cca. 20 minute lejer.

Pentru o plimbare cu vaporul pe Bosfor, cumpărarea biletelor se poate face direct din zona Eminonu. Aveți 2 variante

- o plimbare mai scurtă până la al 2-lea pod peste Bosfor

- o călătorie pe întreg canalul, până la Marea Neagră. Pentru această variantă este o singură cursă pe zi cu plecarea din Eminonu aproximativ ora 10 și întoarcerea la ora 18.

Se mai pot cumpăra bilete pentru croazieră pe Bosfor și de la o agenție turistică din Sultanahmet.

LA CMR Transport în comun în Istanbul - scris de cosminap în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 21.01.18 10:01»@webmaster: Mulțumesc
LA CMR Doresc cazare Istanbul cu parcare proprie - scris de fany2all în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 17.01.18 12:08»@AdrianStroe:

Vă răspund pe puncte, așa cum ați cerut.

1. Unde mă cazez?

Eu m-am cazat în 5 hoteluri, din care puteți alege în funcție de buget.

a) Din stația de tramvai Beyazit, în partea dreaptă este str. Tyatro Caddesi, în coborâre spre Marea Marmara, din care eu vă recomand 3 hoteluri, în ordinea de mers pe acea stradă

- Atlas Hotel

- Grand Rosa Hotel

- Best Western Prezident Hotel, care are parcare subterană pe 3 nivele, accesibilă oricui, cu plată, cu excepția celor care se cazează la acest hotel. Tarifele de parcare pe puteți vedea în P-25 din reviewul meu „Best Western prezident Hotel”

Dacă vreți să faceți plajă și baie în Marea Marmara, recomand Hotelul Ottoman cu adresa Sultanahmet Kadriga Limani cd. nr. 41 Acesta are parcare mică numai de 7 locuri și trebuie rezervare.

Pentru numai 2 zile în Istanbul, recomand Piața Sultanahmet (pe linia tramvaiului 1) cu cele 2 mari moschei, Aya Sofia și Moscheea Albastră, zona Eminonu unde găsiți și Bazarul Egiptean și de acolo puteti face si o mică plimare de cca. o oră și jumătate, pe Strâmtoarea Bosfor, până la al 2-lea pod.

2. Un traseu cât mai bun.

Eu prefer un traseu mai lung cu 90 km. dar cu drum mai bun și acesta este Ruse-Veliko Târnovo, - Gabrovo-Pasul Skipka (foarte frumos și nu este greu) - Kazanlâk- Stara Zahora-Dimitrovgrad- Haskovo, - Vama bulgaro-turcă Căpitan Andreev.

Vă urez o căălătorie reuțită.

LA CMR Sejur Kusadasi, cazare intermediara Istanbul, variante drum? - scris de AdrianStroe în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 17.07.17 14:43»@hanibalbogdan:

Apreciez corect și complet răspunsul colegei noastre @Corina70.

Despre legaliatea si corectitudinea sancționării contravenționale a dv. ar fi mult de discultat. Depinde din ce unghi privești lucrurile. La adevărul absolut este greu să ajungem, așa că fiecare parte are adevărul său.

Este foarte greu să conduci fără a încălca legea circulației. Eu conduc autoturismul de peste 40 de ani și în ultimii 3 ani am permanet o cameră video pe parbriz. Oricât mă străduiesc să conduc corect, văzând ulterior înregistrarea, tot mai constat mici abateri ale mele, ca să nu mai zic de încălcările flagrante ale altora.

Pot scrie multe, dar mă rezum la prioritatea ce trebuie dată pietonilor care traversează legal. De exemplu, când de pe trotuarul opus se angajează în traveresare pe marcaj o persoană, șoferul de pe sensul opus trebuie să oprească și să aștepte ca persoana să traverseze până la capăt marcajul pietonal. Scurt și fără comentarii.

Eu sunt și conducător auto și victimă. Pe marcajul trecere pietoni, șoferul de pe bada 1 a oprit și m-a îndemnat să trec iar soferul de pe banda 2 m-a secerat. (am scris un review). Se poate întîmpla oricui, aceasta i-am spus și soferului care m-a lovit și care era mai speriat ca mine.

Concluzia mea. Cine conduce un autovehicul pe drumurile publice își asumă și riscul plății unei amenzi.

Mă bucur că nu vi s-a întîmplat nimic în afara tării, conducând mașina numai cu o dovadă provizorie.

LA CMR Permis de conducere suspendat - dovada 15 zile. Pot circula in afara tarii? - scris de hanibalbogdan în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
Mihai18, 05.06.17 14:44»La solicitareata ta „Recomandați-mi un hotel cu parcare în Istanbul, cu buget limitat” iată câți membrii AFA ți-au venit în ajutor.

Eu am fost primul care a spart gheața, dar cine-i primul mai primește și câte o săgeată. Au urmat @Ailynuka, @Micutzu, @m. Liviu și Webmaster X (la genul feminin intuiesc eu).

Toate acestea constituie o dovadă a solidarității și spiritului de întrajutorare dintre membri AFA și constituie un motiv temeinic să scri și tu pe AFA și când vei căpăta experiență, să restitui ce-ai primit

Cît vei fi la Istanbul, eu țin pumnii strânși.

Cu bine.

LA CMR Doresc cazare Istanbul cu parcare proprie - scris de fany2all în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 04.06.17 16:37»@webmaster:

Vă mulțumesc. Am fost în confuzie.

LA CMR Doresc cazare Istanbul cu parcare proprie - scris de fany2all în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 04.06.17 11:45»@fany2all:

Noroc, ca între bărbați.

V-am căutat pe Am Fost Acolo și nu v-am găsit logat (înscris), de aceea am folosit Yaho. Tehnic, nu pot să explic cum a fost posbil ca o discuție privată pe yahoo, să fie preluată și pe situl AFA si astfel si ne-a „prins” pe amîndoi că ne-am dat nume, adresă, telefon și eu am fost atenționat, tot este bine că am scăpat fără o sancțiune.

Cei care doar citesc (beneficiază) de informații turistice de pe AFA, în politica sitului, se numes chibiți sau goști, pentru că la rândul lor nu oferă altora imresii turistice.

Sincer, eu vă sfătuiesc să vă înscrieți pe AFA. Veți avea multe satisfacții. Aveți telefonul meu, mă puteți contacta.

Dacă plecați la Istanbul, citiți neapărat recentul review al lui @Micutzu, care este foarte util - vezi impresii

LA CMR Doresc cazare Istanbul cu parcare proprie - scris de fany2all în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 25.05.17 11:01»Maria 55 a pus o întrebare bună.

Care este hotelul Best Western?

Eu cunosc unul si se numeste Best Western Prezident Hotel Istanbul. Este situat pe str. Tiyatro Cadesi nr. 25. Este avantajos pentru cei care calaoresc cu cu autoturismul pentru ca are parcare subterana gratuita.

Este la cca. 300 m. de statia de tramvai Beyazit si peste drum este intrarea in Grand Bazar. Despre acest hotel am scris un review.

LA CMR Istanbul 3 zile pline, best western cazare, transport in oras - scris de vergu în secțiunea [CMR TURCIA]
Mihai18, 02.02.17 21:52»@adiso8:

Întrebarea este interesantă, dar subiectul este nou și este mai greu să vi se răspundă.

Eu nu am mai fost la Istanbul de la data de 15 iulie 2016 când tentativa de lovitură de stat s-a produs și eu eram acolo. Posibil @ Mititelu să vă poată răspunde, care merge frecvent la Istanbul.

Suntem în sezonul rece când nu prea se merge la Istanbul.

V-am înscris la Favorite și urmăresc cu interes acest subiect. Îmi pare rău că nu vă pot răspunde.

LA CMR Tunel rutier Istanbul - scris de adiso8 în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0208911895752 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test