Răspunsuri — scrise de Cris; [p.1 /4]

Cris, 15.06.18 16:34»@RM1: Noi am fost în Beldibi, regiunea Kemer, între 24-31 mai. În această perioadă am fost și de două ori în Belek, unde temperatura era cu 4-5 grade mai ridicată decât la noi. În Kemer aerul mi s-a părut altfel, mai respirabil, mai plăcut. În iulie va fi mult mai cald decât în mai, dar eu cred că tot va fi mai ușor de suportat decât în Belek.

În orașul Kemer am fost doar într-o vizită de câteva ore, într-o seară și ne-a plăcut foarte mult centrul. Au o stradă pietonală cu palmieri pe mijloc, cu multe magazine, în fața cărora era de fiecare dată câte un turc cu chef de vorbă. Aveți pe unde petrece timpul seara.

Dacă vă plac parcurile acvatice și de distracții, poate ajungeți la Land of Legends în Kadriye (Belek), un alt loc care mi-a plăcut mult (chiar dac[ nu este ]n zona Kemer). Noi am fost de două ori în această vacanță (vezi impresii) și o dată anul trecut (vezi impresii). Și abia așteptăm să mai mergem.

Ce am mai fi vrut să facem și nu am avut ocazia, din cauza vremii, ar fi fost o urcare cu telecabina pe muntele Tahtali. Ai aici site-ul oficial, eu am găsit toate informațiile pe care le căutam. Dar o să îți spun ce mi-a zis @nicole33: dacă sunt nori deasupra muntelui, chiar dacă sunt puțini și albi, nu merită să mergeți, nu veți vedea nimic de sus. Cerul trebuie să fie perfect senin, altfel dați banii degeaba. Noi nu am avut noroc, chiar dacă dimineața era perfect senin, în 2-3 ore vârful muntelui era acoperit de norișori albi. Dar în iulie va fi, cred, mai bine.

Vacanță frumoasă să aveți!

LA CMR Excursii / obiective vizitat Kemer - scris de RM1 în secțiunea [CMR TURCIA]
Cris, 14.07.17 07:31»@cristinatotem: Eu am stat în Eșelnița la Casa Aless, pe care o recomand cu drag. Pensiunea este relativ nouă, foarte frumoasă, are ponton de unde puteți pleca în plimbare cu barca.

Pentru masă recomand Steaua Dunării, restaurant aflat în apropierea pensiunii, noi am fost foarte mulțumiți, mâncarea a fost bună și terasa foarte frumoasă.

Dacă te interesează să citești câte ceva și despre zonă, am scris aici cam ce am făcut/văzut noi.

LA CMR Cazare și croaziera pe Dunăre - scris de cristinatotem în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Cris, 31.05.17 18:17»@Radix7: Da, prețurile nu sunt mici, oricum din 2010 au trecut mulți ani. Eu am mai fost acum 2 ani și cam tot atât costa mâncarea, peștele este scump, dar mereu a fost așa.

Acum este adevărat că stând doar 2 nopți am ales tavernele cele mai frumoase, care aveau terase ce ofereau o priveliște deosebită. Dar sunt și variante mai ieftine, cu mâncare la fel de bună, cum te depărtezi de apă sau cum intri mai adânc pe străduțe în orașul Skiathos.

Totuși, dacă nu comandau pește, cu 25 de euro două persoane puteau mânca bine oriunde. În plus mai există și gyros-ul, care era 2.5 euro, în Skiathos town era chiar ofertă la o tavernă, gyros+bere 3,5 euro.

Una peste alta, as mai merge din nou caci prea a fost frumoasa acea vacanta, cu vaporasul in jurul insulei, plaja Lalaria, Skopelos. Eh...

Ai grijă ce îți dorești, că poate se împlinește. Eu am fost a doua oară în Skiathos și aș mai merge fără să ezit și a treia oară, parcă a doua oară mi-a plăcut și mai mult și am descoperit locuri noi, pe care nu am apucat să le văd prima oară.

LA ÎNTREBAREA Solicitare informatii preturi mancare - scris de elenaadina în secțiunea [Descoperă zona Kerkira (Corfu Town) / CORFU TOWN]
Cris, 31.05.17 16:58»@elenaadina: Am revenit din vacanță și, așa cum am promis, îți scriu aici cam care erau prețurile săptămâna trecută în Skiathos.

Am fost la mai multe taverne și prețurile erau asemănătoare: salate 6-8 euro, fel principal 8-10 euro, fructe de mare 8-12 euro, pește la porție 12-14 euro și la kg 50-55 euro, mix fish pentru 2 persoane 45 euro, paste 8-10 euro, bere 3 euro, vin 5-6 euro la 500 ml și 9 euro litrul, cafea 2-3 euro, suc 3-4 euro, apa 2 euro cea de 250 ml și 3,5 euro cea de 750 ml.

Vacanță frumoasă!

LA ÎNTREBAREA Solicitare informatii preturi mancare - scris de elenaadina în secțiunea [Descoperă zona Kerkira (Corfu Town) / CORFU TOWN]
Cris, 18.05.17 16:56»@elenaadina: Stai liniștită, vă veți descurca, părinții mei au 70 de ani, nu știu nici un măcar un cuvânt în engleză și merg de câțiva ani în Grecia. Le-am scris pe hârtie cum se spune la porc, pui și vită și pește, ca să nu comande ce nu doresc și de aici s-au descurcat singuri.

Dacă nu ați mai fost în Grecia, citiți la rubrica restaurante și veți găsi poate descrieri și poze ale unor feluri de mâncare tradițională. La mine e simplu, ador musacaua lor și, după ce citesc meniul cu atenție, invariabil comand musaca.

Găsiți și mix grill, dacă nu vreți să încercați ceva necunoscut care poate nu vă place, souvlaky sunt un fel de frigărui, care se servesc cu garnitură.

Eu o să mă întorc din Grecia (chiar dacă în alte zone) înainte să pleci tu, dacă te ajută îți voi trimite niște prețuri de anul ăsta la mâncare și băutură, ca să îți faci o idee.

LA ÎNTREBAREA Solicitare informatii preturi mancare - scris de elenaadina în secțiunea [Descoperă zona Kerkira (Corfu Town) / CORFU TOWN]
Cris, 18.05.17 07:10»@elenaadina: Depinde și când mergi, la început de sezon, în general, prețurile sunt mai mici.

Nu am fost în Corfu, dar în Zakynthos și Lefkada am fost la început de iunie și dădeam 20, maxim 25 euro pentru cină, cu tot cu băutură, iar de multe ori desertul era din partea casei.

Cel puțin în Zakynthos (Tsilivi) mai toate tavernele aveau la intrare afișate prețurile și aveau oferte care de care mai tentante, un fel principal și o bere, de exemplu, la 7-8 euro. Asta pentru că încă nu erau foarte mulți turiști și fiecare proprietar încerca să atragă.

În plin sezon este foarte probabil să vă coste mai mult de atât.

Mai există și varianta fast-food-ului, unde puteți mânca mai ieftin (gyros, souvlaki) și bine.

LA ÎNTREBAREA Solicitare informatii preturi mancare - scris de elenaadina în secțiunea [Descoperă zona Kerkira (Corfu Town) / CORFU TOWN]
Cris, 10.04.17 18:52»@dana_tm: Dacă te hotărăști pentru Zakynthos, care are tot ce trebuie pentru voi și mai ales pentru cel mic - plaje frumoase cu nisip, intrare lină în mare - trebuie să vezi întâi ce opțiuni de cazare ai. Fiind legați de agenție trebuie să vezi în ce stațiuni au ei oferte și. eventual, să verifici după aia care dintre ele vi se potrivește mai bine.

Poți căuta un hotel cu all inclusive (dar știi de la început că nu va fi ceea ce poate știi din Turcia ci ceva mai slăbuț) sau, dacă crezi că vă descurcați, puteți căuta și un studio frumos, care nu îți oferă masă, având însă o chicinetă care să te ajute mult cu prepararea mâncării pentru cel mic măcar. Mesele le puteți lua la taverne, unde veți gusta adevărata mâncare grecească, pe care nu o vei găsi la un hotel cu all inclusive.

Referitor la luna în care mergeți, așa cum ți s-a spus mai sus în iulie va fi foarte cald. Eu nu am observat prima oară că vreți să mergeți în iulie, că altfel îți spuneam de prima oară că eu am fost în Zakynthos din 30 mai și la prânz era deja foarte cald, nu puteam călca cu picioarele goale pe nisip.

Cere oferte de cazare și te ajutăm să alegi și stațiunea.

LA CMR Zakynthos sau Creta cu bebe de 1 an? - scris de dana_tm în secțiunea [CMR GRECIA]
Cris, 10.04.17 07:21»@dana_tm: Dar de ce vreți să alegeți o insulă pentru a merge cu un copil așa mic? La vârsta asta el vă va face programul, are nevoie de masă la ore cât de cât fixe, de somn la prânz. Cum bănuiesc că în primul rând pentru el mergeți este păcat parcă să alegeți o insulă când bebe are nevoie doar de soare, apă și nisip bun ca să se joace.

Insulele sunt superbe, dar parcă e păcat să le vizitezi când nu te poți plimba măcar câteva zile de dimineață până seara ca să le vezi așa cum merită să fie văzute.

Acum voi știți mai bine ce vă doriți, nu ai specificat ce așteptări ai de la această vacanță, dar eu dacă aș merge cu un copil mic aș alege Turcia, lăsând Grecia pentru când mai crește copilul. Dar dacă vreți neapărat Grecia, eu cred că și Halkidiki ar fi o alegere bună.

În 2015 am stat la Porto Carras, hotel Sithonia și a fost foarte bine. Deși nu recomand nici eu all inclusive în Grecia este totuși foarte potrivit atunci când mergi cu un copil micuț ca al tău. Condițiile de cazare au fost bune, mâncarea chiar foarte bună și resortul frumos.

Plaja în schimb nu este cu nisip fin ci cu nisip mai grosier, mâ îndoiesc însă că îl va deranja pe cel mic. intrarea în apă nu este lină, dar apa nici nu se adâncește chiar așa brusc, la fel ca în alte locuri.

Dacă te hotărăști totuși pentru Zakynthos, eu am stat în Tsilivi, unde plaja și intrarea în apă sunt potrivite pentru bebe. Doar că eu am fost la început de iunie, apa nu era încă așa caldă, dar avantajul este că nu era aglomerat. Mai târziu am înțeles că atât stațiunea, cât și plaja, sunt foarte aglomerate. Pentru copil mic aș recomanda și Kalamaki, mi-a plăcut plaja și acolo. Sau, cum spunea cineva mai sus, Vasilikos.

LA CMR Zakynthos sau Creta cu bebe de 1 an? - scris de dana_tm în secțiunea [CMR GRECIA]
Cris, 07.04.17 12:29»@sorynneagu: Cu drag, vacanță frumoasă!
LA CMR Cazare Dunare - scris de sorynneagu în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Cris, 07.04.17 12:17»@sorynneagu: Nu este distanță mare, 5 minute de mers pe jos, aproximativ 450 metri. Nici noi nu am mers niciodată cu mașina să mâncăm.

Mai era un restaurant chiar la pensiunea de lângă Casa Aless, tot recomandat de gazdă, dar a fost închis chiar în acea zi în urma unui control ANAF. Avea la fel o terasă frumoasă, o vedeam de la noi de la pensiune. Cu siguranță va fi deschis și acel restaurant când veți merge voi.

Totuși eu v-aș recomanda pentru masă și o vizită în Serbia, în primul sat situat la 10 km de Porțile de fier, merită experiența, iar ciorba de pește este foarte bună și acolo.

LA CMR Cazare Dunare - scris de sorynneagu în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Cris, 07.04.17 08:52»@sorynneagu: Eu am stat anul trecut în Eșelnița, la Casa Aless și am fost foarte multumiță, pensiunea arată foarte bine. Mobilier nou, piscină, ponton cu șezlonguri. Și, cel mai important, o priveliște de vis atât din cameră cât și de pe terasă.

Pentru masă am ales Steaua Dunării, situată foarte aproape de pensiune. Ne-a plăcut mult restaurantul în primul rând datorită frumoasei terase situată deasupra apei, de pe care puteai admira Cazanele Dunării. Mâncarea a fost bună, am mâncat acolo atât pește (ciorbă, saramură) cât și porc. Papanașii au fost iarăși foarte buni, iar prețurile acceptabile. Poate servirea nu a fost chiar profi dar nici nu mă așteptam să fie, este foarte greu, probabil să aducă acolo ospătari cu experiență. Dar nici nu ne grăbeam foarte tare să plecăm de pe terasă când aveam așa priveliște în fața ochilor, deci a fost ok pentru noi din toate punctele de vedere.

O altă opțiune de masă în apropierea vilei la care am stat era Perla Dunării, un alt restaurant pe care ni l-a recomandat gazda noastră, unde puteam lua masa (mic dejun, prânz sau cină) bufet suedez la un preț super ok, undeva la 25 lei de persoană, nu mai știu exact. Cum nu am fost nu știu cum este mâncarea, dar l-aș fi încercat dacă nu ne plăcea așa mult la Steaua Dunării. Eu zic că este o variantă de luat în seamă.

Cum eu am căutat mult până am descoperit Casa Aless, o să îți spun și celelalte pensiuni pe care le aveam pe listă în caz că nu găseam liber la prima pensiune: Doina, Steaua Dunării, Stella și Maria (la Maria citisem atunci undeva că, la cerere, oferă și mâncare, nu știu dacă mai este valabil). Poți căuta pe net toate aceste pensiuni și vezi dacă îți place vreuna.

Oricum eu recomand din suflet Casa Aless, totul arată foarte, foarte bine și este situată chiar pe malul Dunării.

LA CMR Cazare Dunare - scris de sorynneagu în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Cris, 22.07.16 16:15»@bartaiomu - Acum câțiva ani am ales pentru a sărbători același lucru ca și voi Casa Teo (pagina oficială) din Sinaia.

Nu am regretat absolut deloc, camera a fost superbă, dotările foarte bune și priveliștea de vis.

Micul dejun a fost tip bufet, iar cafeaua excelentă, cum găsești în puține locuri la masa de dimineață.

Pensiunea este situată sus, lângă gondolă, fix la marginea pădurii și ce mi-a plăcut mult este că atât camera cât și barul aveau ferestre mari, de sus până jos, așa că puteam observa de oriunde spectacolul oferit de natură la sfârșitul toamnei.

M-aș reîntoarce oricând acolo atât pentru o minivacanță cât și pentru a sărbători ceva.

LA CMR Hotel 4-5* - scris de bartaiomu în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Cris, 15.07.16 18:54»@Dorina9 - Arogant răspuns dat unei persoane care vrea să te ajute.

M-am uitat pe user cardul tău și am văzut că deși ești înscrisă de 2 ani nu ai scris absolut nici un review, în schimb ai pus o grămadă de întrebări.

Văzând votul negativ (și mai ales argumentarea lui) acordat unei persoane care și-a pierdut timpul răspunzându-ți, consider că nici nu meriți să fii ajutată.

PS Ceea ce a scris @Albinoium mai sus este foarte bine spus. Sudul Portugaliei, Algarve, are 200 de km de coastă și peste 100 de plaje, marea majoritate cu nisip și fără pietre. Ar trebui să te hotărăști la o zonă, să lucrezi la atitudine și după aia să ceri ajutor. Iar când îl primești ar fi bine să îl apreciezi măcar, pentru că oamenii chiar sunt bine intenționați.

LA CMR Plaje cu nisip in sudul Portugaliei - scris de Dorina9 în secțiunea [CMR PORTUGALIA]
Cris, 09.07.16 05:37»@bizua - Înainte să discuți despre excursii opționale și chiar despre buget va trebui în primul rând să alegi 2-3 insule și să vezi ce oferte de cazare găsești, mai ales că este destul de târziu pentru rezervări la prețuri bune. Tipul de masă ales este foarte important, precum și transportul (avion sau autocar). Aceste lucruri fac mare diferență la buget. Cei mai mulți iubitori ai Greciei nu aleg hoteluri scumpe și nici masă inclusă, tocmai pentru a folosi banii pentru excursiile care reprezintă esența unei vacanțe în Grecia.

După mine, reușita unei vacanțe în Grecia depinde f mult de așteptările și informațiile pe care le ai la plecare. În funcție de asta poți să te îndrăgostești de ea sau nu. Cum voi mergeți pentru prima oară, dacă e să vă placă o să vă placă indiferent ce insulă alegeți. Eu am fost prima dată în Thassos (mai nou atât de blamată), care va rămâne mereu în inima mea, chiar dacă am văzut ulterior insule mai frumoase. Fiecare insulă e frumoasă în felul ei și fiecare are ceva sau, mai bine zis, altceva cu care să te încânte. Probabil de asta atât de mulți oameni iubesc Grecia.

Deci, gândiți-vă bine ce vi se potrivește: studio simplu și curat sau hotel, mese incluse (personal nu recomand) sau nu, plajă obligatoriu cu nisip sau nu și vedeți ce găsiți.

Și, dacă măcar unul dintre voi are carnet, poate vă răzgândiți în privința închirierii unei mașini, este păcat să nu o faceți. Nu este absolut nici un stres, din contră. Veți avea mare libertate de mișcare, veți vedea mult mai multe locuri, veți sta peste tot cât vreți voi și veți ieși mult mai ieftin decât dacă veți merge în excursii organizate. Șoselele în insule nu sunt deloc aglomerate, nu se circulă cu viteză, chiar nu există nici un stres.

După ce alegi discutăm și despre ce e de făcut acolo, după cum vezi sunt mulți oameni dispuși să te ajute.

LA CMR Plan de vacanta - scris de bizua în secțiunea [CMR GRECIA]
Cris, 08.07.16 06:11»@bizua - Fiind foarte tineri, eu v-aș recomanda Zakynthos (Laganas sau Tsilivi) și Skiathos. Sunt potrivite pentru cei de vârsta voastră, au tot ce vă doriți, mai puțin aquapark (în Skiathos) de care, sincer, nu cred că veți avea nevoie în Grecia.

În aceste două insule aveți apă cristalină (pe care o găsiți, oricum, mai peste tot în Grecia), plaje cu nisip, sporturi de apă, peisaje superbe, autobuze cu care vă puteți deplasa ușor, puteți face o multitudine de excursii opționale cu barca și nu numai și seara aveți multe posibilități de distracție potrivite pentru vârsta voastră.

Dintre cele două eu aș alege Skiathos, dar este o părere subiectivă, ambele mi-au plăcut foarte mult.

Nu știu dacă vă încadrați în buget, asta va trebui să verificați voi la agenții, prețul diferă în funcție de unitatea de cazare aleasă și de tipul de masă. În plus, nu ai specificat dacă bugetul include doar zborul și cazarea sau reprezintă tot bugetul de vacanță (inclusiv cheltuielile de acolo).

LA CMR Plan de vacanta - scris de bizua în secțiunea [CMR GRECIA]
Cris, 03.07.16 07:39»@floricica32 - Ce a scris mai sus @papone este exact și părerea mea. Zakynthos mi-a plăcut mult mai mult decât Lefkada (care este și ea frumoasă).

Dacă doar opțiunile enumerate le aveți, singura care are tot ce vă doriți este Laganas. Dacă atmosfera din Laganas vi se pare prea mult pt. voi (deși nu cred, având în vedere că sunteți tineri) și puteți să mai căutați și alte oferte, încercați să găsiți ceva în Tsilivi. Are tot ce ați cerut, nu este atât de agitată ca Laganas și oferă totuși multe posibilități de distracție.

LA CMR Ce imi recomandati intre Zakinthos si Lefkada? - scris de floricica32 în secțiunea [CMR GRECIA]
Cris, 02.07.16 05:51»@floricica32 - După mine nici una dintre stațiuni nu are tot ce vreți voi. În plus, dacă mergeți cu autocarul trebuie să luați în calcul și drumul, care este mult mai lung până în Zakynthos. Poate contează și asta când alegeți.

Laganas: are plajă bună dar atmosfera din stațiune, mai ales cea de noapte nu se potrivește oricui. Sunt multe cluburi, mulți turiști englezi beți care poate vă vor deranja. Eu nu aș alege niciodată Laganas, totuși multora le place, iar dacă studiați și considerați că e ok atunci este singura stațiune care se apropie de ce vreți voi.

Argassi: mi-a plăcut ca stațiune dar plaja nu. Este micuță, la sfârșit de mai nu era aglomerată dar în sezon mă gândesc că nu mai e așa. Am avut prieteni care au fost aici și le-a plăcut.

Kalamaki: are o plajă excelentă dar este o stațiune mică, poate prea mică pentru gustul meu. Dar și de Kalamaki sunt încântați cei ce stau acolo.

Nikiana: nici nu este stațiune, este f mică și destul de izolată (la 7 km de Nidri și fără mașină nu știu ce veți face seara), iar plaja este cu pietre, ca majoritatea plajelor din Lefkada.

În Zakynthos eu aș alege Tsilivi, care are tot ce vă doriți, iar în Lefkada doar Nidri, cu mențiunea că plaja este mică și urâtă, dar puteți ajunge cu autobuzul la alte plaje.

Din ce opțiuni ai prezentat doar Laganas și Argassi de încadrează în cerințe (cu mențiunile făcute). Și în Zakynthos sunt autobuze și puteți ajunge la plaje mai bune, în caz că alegeți Argassi.

Dar poate mai extindeți căutările.

---

Și o să îmi permit să îți dau un sfat. Suntem diferiți și avem gusturi diferite, așa că e posibil ca răspunsurile primite să te deruteze mai tare. Fiecare o să îți recomande ce i-a plăcut lui și este foarte posibil să primești răspunsuri contradictorii. Așa că te sfătuiesc să citești puțin ce s-a scris despre cele 3 stațiuni din Zakynthos, să privești măcar pozele dacă nu ai prea mult timp la dispoziție și, în funcție și de răspunsurile primite, să alegeți ce vi se potrivește vouă. Găsești impresiile aici: Laganas, Kalamaki și Argassi.

Despre Nikiana nu am găsit impresii, dar personal mi se pare prea mică și prea departe de Nidri pt cineva fără mașină.

LA CMR Ce imi recomandati intre Zakinthos si Lefkada? - scris de floricica32 în secțiunea [CMR GRECIA]
Cris, 01.07.16 04:45»@dognean - Autobuzele locale circulă între cele două porturi ale insulei, Skopelos și Loutraki (Glossa) și opresc la plajele mai importante (Stafylos, Agnondas, Panormos, Millia, Kastani, Elios, Hovolo). Prețul biletului din Skopelos town era anul trecut de 1,60 euro până la Stafylos și Agnontas, 2,50 euro până în Panormos și 3,40 euro până la Millia, Kastani, Elios și Hovolo. Biletele se cumpără de la șofer.

Poți să verifici programul autobuzelor aici, văd că tabelul este actualizat pentru începutul lunii iunie, deci trebuie să îl studiezi înainte de plecare.

Trebuie să stabilești bine dinainte unde vrei să ajungi și ce vrei să vezi, pentru că Skopelos este o insulă mai sălbatică, mai puțin turistică, nu are o șosea circulară cum găsești pe alte insule și, din câte am înțeles vorbind cu un localnic, transportul public nu este chiar atât de bine pus la punct. Pot exista întârzieri așa că ar fi bine să iei în calcul o marjă mai mare de timp pentru a nu pierde legătura înapoi spre Alonissos.

Dacă vei ajunge din Alonisoss cu ferry în Skopelos town, vei găsi stația de autobuz chiar în port, bănuiesc că la fel este amplasată și în Glossa.

LA CMR Transport public in Skopelos - scris de dognean în secțiunea [CMR GRECIA]
Cris, 30.06.16 12:43»@IoanaV - Eu am stat la hotelul Lichnos Beach și deși plaja este superbă nu aș recomanda-o pentru familii cu copii, pentru că la câțiva pași de la mal apa îmi ajungea până la gât și am 1,70 m. Nu este deloc potrivită pentru familii cu copii. În plus, nisipul nu este fin ci grunjos și poate fi deranjant pentru copii, mai ales dacă sunt mici.

---

@dnip - Parga este superbă, mult peste Halkidiki în opinia mea, dar dacă vă gândiți în primul rând la copil, alegeți Halkidiki și amânați Parga pt când va mai crește.

LA CMR Parga sau Halkidiki? Ajutor va rog! - scris de dnip în secțiunea [CMR GRECIA]
Cris, 03.03.15 05:17»@Pami - Pentru cele 4 nopți pe care le aveți la dispoziție eu te sfătuiesc să alegi Brașovul, este un oraș mare și frumos și este un bun punct de plecare pentru a ajunge în multe locuri pe care ar fi bine să nu le ratezi.

Dacă se poate, ar fi bine să închiriați o mașină măcar pentru zilele (sau o parte dintre ele) în care stați la Brașov, pentru că vă oferă mai multă libertate de mișcare și nu sunteți condiționați de orarul trenurilor sau autobuzelor.

Dacă veți avea mașină la dispoziție, eu vă propun următorul posibil program:

1. Brașov - Bran, cu vizitarea castelului - Râșnov, cu vizitarea cetății și a peșterii Valea Cetății - Poiana Brașov (drumul de la Râsnov până în Poiană este foarte frumos). Din Poiană coborâți în Brașov, dar nu înainte de a opri la Belvedere (o să vedeți parcările, sunt mereu mașini oprite acolo) pentru a vedea Brașovul de sus.

2. Brașov - Sinaia pentru castelul Peleș, iar la întoarcere puteți opri la Bușteni, pentru castelul Cantacuzino, eventual puteți urca și la Babele cu telecabina, dacă va fi vreme frumoasă.

3. Brașov - Hărman - Prejmer pentru a vizita cetățile fortificate sau, de ce nu, puteți merge la Sighișoara pentru a vizita orașul și cetatea, eu spun că merită să faceți drumul.

Puteți vizita toate aceste locuri și fără mașină, dar vă va lua mai mult timp.

Brașovul l-am lăsat la urmă pentru că trebuie vizitat la pas, toate obiectivele sunt concentrate în centru vechi.

Am găsit un panou foarte util, undeva pe aleea de sub Tâmpa, pe care era marcat un traseu prin centrul vechi care cuprindea principalele obiective și locurile în care se găsesc acestea. Dacă te vei hotărî pentru Brașov îți pot trimite o fotografie a acestui panou (nu o pun aici pentru că trebuie mărită ca să vezi clar). Te va ajuta să vezi unde sunt obiectivele importante și în ce ordine ar fi bine să le vezi, ca să nu te învârți prin aceleași locuri de mai multe ori.

Oricum, nu trebuie să ratați o plimbare pe După Ziduri, unde veți găsi Turnul Alb și Turnul Negru, Prima Școală Românească din Piața Unirii, Biserica Neagră, Piața Sfatului, strada Sforii (despre care se spune că este cea mai îngustă stradă din Europa de Est), Poarta Schei și Poarta Ecaterina, aleea de sub Tâmpa și o plimbare cu telecabcabina până sus, pe Tâmpa.

Ar fi bine să urcați și la Cetățuie, care din păcate sâmbătă era închisă, fără să scrie nicăieri pentru cât timp. Dar chiar și așa recomand o plimbare până acolo, pentru panorama asupra Brașovului (pe o parte o să vedeți Brașovul vechi, iar pe alta Brașovul nou).

Oricum, dacă alegeți Brașovul și mai ai nevoie de sfaturi, te ajut cu drag să îți planifici cât mai eficient timpul petrecut aici.

P. S. Dacă veți ajunge în Brașov veți avea nevoie și de recomandări pentru restaurante, așa că îți spun de acum să treceți pe listă restaurantul Sergiana, veți găsi mâncare românească tradițională care o să vă placă. Este de departe cel mai bun restaurant.

Iar dacă vă va fi dor de mâncarea de acasă, în Piața Enescu veți găsi și un restaurant cu specific german

LA CMR Ce sa vizitez intre Sibiu si Predeal? - scris de Pami în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
pagină generată în 0.0321269035339 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test