Răspunsuri — scrise de elviramvio; în 2019 SĂPT.20

elviramvio, 17.05.19 08:47»@RAlexandra:Nimeni nu-ți va putea da răspunsul perfect pentru că nu poți prevede viitorul.

Din experiența mea, pe teritoriul Bulgariei, bine ar fi să ai și bani bulgărești, BGN dar și bani pe card. Amintește-ți că ambele tipuri, Visa și Mastercard au avut probleme anul trecut și situația se poate repeta oricând. Deci concluzia ar fi că ceva cash ar fi bine să ai pentru cheltuieli care nu suportă amânare (restaurant, benzină). Și ar trebui să înțelegem că un card bancar nu este un zeu, vezi recenta situație din Suedia unde cardul bancar chiar este rege.

Acum depinde și unde îți petreci vacanța căci pe litoral și în orașele mari găsești ATM-uri, în stațiuni mici sunt mai rare. Nu-ți garantează nimeni că poți plăti doar cu cardul chiar dacă acolo unde ai de plătit e afișat așa (de exemplu în benzinării, chiar și OMV, am pățit să nu putem plăti căci, ziceau ei, nu mergea sistemul, noroc că aveam leve).

La hotel e bine să întrebi înainte de călătorie cum preferă să le plătești. Am pățit la Kazanlâk, pe contract scria clar plata cu cardul, cu euro sau leva dar după o lună, când am ajuns schimbaseră politica, doar leve! Și noi nu aveam suma, a trebuit să bântuim după o casă de schimb valutar.

Casele de schimb bucureștene de unde poți lua BGN la curs avantajos, de obicei mult mai bun decât la BCR (de obicei cu precomandă) sau Moșilor sunt vis a vis de Magazinul Unirea pe Bd. Coposu dar poți să-ți faci o idee pe valutare.ro/curs-valutar- ... -de-schimb.html. Eu de acolo iau când îmi convine cursul. La casele de lângă vamă cursul este ceva mai mare, cel puțin așa era în aprilie când am trecut eu.

Pentru zonele foarte turistice apropiate de România poți merge chiar cu lei să schimbi destul de acceptabil. Mai departe însă nu mereu cumpără lei dar euro da, categoric și la un curs bun.

Revolut este un card foarte bun. Poți schimba în foarte multe valute, foarte convenabil și l-am folosit de ceva timp chiar în Bulgaria la plăți. Totul este să ai telefonul mereu activ, mai ales când treci granița, altfel îți blochează cardul. Dacă ai un astfel de card, excelent după părerea mea, nu pune toți banii pe el, transferă periodic, la nevoie, după cardul de bază.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
pagină generată în 0.00599384307861 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test