Răspunsuri — scrise de elviramvio; în 2018 SĂPT.7

elviramvio, 17.02.18 15:02»@ilee:

O vacanță ce se anunță frumoasa.

La Bloutsos Rooms am stat și noi, alegerea a fost și influențată de articole AFA (atunci doar citeam, nu scriam). vezi impresii. Are parcare și este ușor de găsit, in drumul spre bisericuța.

La Kavala, nu rata dacă ai timp, un mic tur in Imaret, este contracost. Vezi că are un program de vizite, noi n-am nimerit.

Da, categoric ar trebui să-ți rezervi cazări de pe acum, eu am rezervat doar prin booking.com și rezervările făcute din iarna sunt mai ieftine și oferta mai bogata. Ai grija, Kavala are un număr destul de mic de hoteluri centrale .

LA CMR Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu - scris de ilee în secțiunea [CMR GRECIA]
elviramvio, 16.02.18 14:11»@coniss:

Am apreciat recomandarea cu oprire în Kavala pe care i-ai făcut-o, am stat două nopti la acel hotel de care vorbeam, asa că știu cu ce se mănâncă zona.

Seara este superbă acolo, este aproape de trenulețul turistic, de tavernele din port și chiar de multe parcări publice care însă, cam de la ora 9 la 15 sunt ocupate de localnici, mai puțin cea din port de sub ziduri.

Și din Akontisma ajunge repede la Kavala, sunt cam 10 km, probabil că în toamnă voi face un drum acolo, în satul de vacanță, avem o întâlnire.

LA CMR Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu - scris de ilee în secțiunea [CMR GRECIA]
elviramvio, 16.02.18 08:51»@coniss:

Da, bună recomandarea la hotel Esperia, am stat și eu în 2016.

Și recomand parcarea exterioară din fața hotelului și nu parcarea proprie din subteran, gratuită pentru cei cazați în hotel dar destul de incomodă ca dimensiuni și acces, mai ales la ieșire.

Dacă ajunge în orele din afara programului de lucru al grecilor, poate parca ușor la publica din fața hotelului, dacă ajunge mai devreme și nu sunt locuri, e bine de făcut o combinație cu parcarea din port, aproape, unde se plătește cu ora, apoi seara se mută lângă hotel.

LA CMR Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu - scris de ilee în secțiunea [CMR GRECIA]
elviramvio, 16.02.18 07:52»Așa cum ți-au recomandat colegii, cea mai bună variantă de drum, din București, este prin Sofia - Kulata, mai ales acum că poți ocoli ușor capitala bulgară.

Cât privește cazarea intermediară, diferența între drumul obișnuit spre Kerkira și abaterea pe la Meteore, este de aproximativ 75 km în plus la a doua variantă. Distanța București - Kalampaka este aproape de 900 km și pentru a vedea câteva mânăstiri, e bine să ai măcar o noapte de cazare la Kalampaka sau Kastraki, foarte aglomerate în luna august. Caută programul mânăstirilor și vezi dacă se potrivește zilelor tale de tranzit, ar fi păcat să nu vizitezi Marele Meteoron măcar. Ți-aș recomanda cazare în Kastraki, cât mai aproape de bisericuța din sat, loc de unde pornește traseul spre mânăstiri și unde este și stația de autobuz.

O cazare intermediară între București și Corfu, ți-aș recomanda la Sandanski sau în apropiere în Melnik, sunt la jumătatea distanței și aproape de Kulata. Despre Melnik am scris eu pe aici, despre Sandanski a scris Dragoș. Acolo ai și ultima benzinărie OMV unde poți alimenta mai ieftin înainte de intrarea în Grecia.

Poți face din acest drum un circuit, adică pleci prin Makaza și te întorci prin Kulata sau invers, distanța în km nu este mai mare prin Makaza decât cu aprox. 60 km. Dacă alegi să revii prin Makaza, ai grijă să cumperi vinetka bulgară pe 1 lună la dus, la Makaza e mai dificil puțin de găsit. În cazul în care alegi și varianta Makaza, cam la jumătatea distanței spre Corfu este satul Nea Karvali (nu poți plăti cu cardul nici la benzinărie acolo, doar cash, cel puțin așa era acum aproape doi ani), la cam 10km de Kavala și la Akontisma te poți caza la o căsuță în satul turistic unde ai parcare mare interioară și nu este nevoie să golești mașina de lucrurile importante. Dacă vrei amănunte, cu plăcere dar vezi că am scris despre Akontisma.

LA CMR Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu - scris de ilee în secțiunea [CMR GRECIA]
pagină generată în 0.0103859901428 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test