Răspunsuri publicate pe sait - de elviramvio

Pagina 1 [din 13]
[ 256 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 9 . 10 . 11 . 12 . 13
[17.06.18 23:03] - elviramvio

@scoty:

Întrebarea ta s-ar adresa unor foarte buni cunoscători ai Lisabonei ori, după cum am constatat când am citit pe aici pentru vizita mea, pe AFA sunt doar turiști ca și tine și mine care vizitează pe fugă Lisabona.

Totuși pot să-ți răspund, fără a avea pretenția că știu foarte bine.

Anul trecut soțul meu a fost în Lisabona, a ajuns la miezul nopții așa cum vei ajunge și tu și, după ce s-a cazat la Saldanha, a pornit pe jos, nu singur, să caute o tavernă ceva. Le-a plăcut atât de mult încât în fiecare din cele 5 seri petrecute acolo, au făcut mulți km prin toate cartierele vechi ale Lisabonei. Au fost acostați de vânzători de droguri, au văzut drogați dar n-au fost niciodată agresați sau să încerce cineva să le fure ceva. E drept că au ocolit parcurile, zonele despre care și poliția recomandă să nu le vizitezi noaptea. Nici anul acesta când am fost și eu, n-am avut probleme.

Moscavide este o suburbie nouă a Lisabonei, nu este zonă turistică și nici foarte căutată de turiști, de aceea sunt puține locuri de cazare acolo și destul de ieftine. Are o secție de poliție aproape de stația de metrou, din câte am citit se pare că este o zonă destul de sigură dar este un cartier muncitoresc și cu locuințe majoritar sociale. Părerea mea ar fi să iei totuși un taxi dintr-o zonă bună - aeroport - până la destinație, având în vedere ora la care ajungi într-o suburbie total necunoscută și puțin animată noaptea. S-ar putea să fie multă poliție totuși prin cartier, nu știu dacă în zona unde te cazezi, se pare că tendința este să se deschidă multe cluburi de noapte pe acolo.

Ai întrebat despre traversarea podurilor peste râu, eu nu le-am trecut, nici n-am avut intenția, de aceea n-am răspuns. Cred că cel mai bine este să întrebi la un punct de informare turistică de unde îți vei procura și o hartă și poate un card turistic.

Vacanță frumoasă! Și nu uita să studiezi cartierul și să ne scrii căci pare interesant.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Zona sigura / nesigura in Lisabona, din DESTINATIA: PORTUGALIA, [AUTOR: scoty ]
[05.06.18 21:00] - elviramvio

@scoty:

Portugalia a interzis Uber încă din toamna trecută, am urmărit și eu chestia asta.

Dar când ne făceam noi trasee spre diferite obiective, fără să solicităm taxi, apărea într-un colț de ecran și o invitație de a folosi Uber (acum aprox. 1 lună).

Nu știu ce să spun mai mult, poate că or fi revenit. Poți încerca o întrebare pe site-ul lor.

După ce te orientezi pt cazare, vezi cum circulă autobuzele speciale de la aeroport, poate ai noroc pe traseul lor, deși ora e cam târzie. Sau poți solicita un transport hotelului, dacă iti convine prețul, bine.

Pe undeva cred că e bine că ai renunțat la acea zonă pentru cazare, sunt multe parcuri, zone nerecomandate chiar de poliția lor, ziua par curate dar cam patrulau polițiștii pe acolo.

[03.06.18 20:00] - elviramvio

@scoty:

Bună. Cel mai simplu, după mine ar fi să folosești metroul de la Aeroporto (stația de metrou ce este imediat la ieșirea din aeroportul Portela), până la Cais do Sodré. La aeroport circulă doar trenurile de metrou ale liniei roșii. La stația Alameda - a 9-a cred - schimbi și iei linia verde până la capăt, stația Cais do Sodre. Acolo poți lua un autobuz dar fiind atât de târziu noaptea eu ți-aș recomanda un taxi, este mult mai sigur și rapid. Nu vreau să crezi altceva dar având bagaje, este mai sigur să nu te zgârcești la câțiva euro pentru taxi. Belem este un cartier liniștit, turistic ziua, pentru

noapte însă e bine să fiți precauți. Între stația de metrou Cais do Sodre și locația ta nu ai mai mult de 7 km după simularea mea. Nu te sfătuiesc să iei taxi de la aeroport că distanța până în Belem este măricică și deci costă. Dacă destinația nu este un hotel cunoscut, cea mai bună soluție este taxiul pe distanță scurtă (vezi că pot cere supliment la preț pentru folosirea portbagajului sau traseu de noapte, întreabă întâi taximetristul). Preferabil să iei un taxi negru cu capota verde, șoferii lor știu de obicei engleză, nu-ți garantez însă.

De asemeni, o foarte bună informație ți-o poate oferi hotelul sau cel ce-ți închiriază casa, ei știu foarte bine rutele și timpii de parcurs pe paliere orare, eventual trasee modificate. Nu ezita să întrebi, cel mai bine pe mail pentru informație scrisă.

Pentru bagaje în ultima zi, vorbește întâi la hotel dacă au o cameră sau interesează-te la una din cele două gări, Santa Apolonia, capăt metrou linia albastră sau, cel mai bine, gara Oriente, linie de metrou roșie. Oriente ar fi ideal, este la două stații de metrou de aeroport și ai mall-ul aproape pentru mâncare bună și ieftină.

Vezi că am un articol recent despre transport în Lisabona. Dacă ai întrebări, în măsura în care știu, te ajut cu plăcere.

[01.06.18 17:53] - elviramvio

@robert:

Robert, nici nu este indicat să ții bani pe el, este cardul care ti-l poate salva pe cel principal de furt de date. Eu transfer cât am nevoie - am de plată la supermarket 60 lei, transfer înainte de a ajunge la casă, direct de pe telefon. La finalul plății primesc mesaj pe telefonul unde am aplicația Revolut, despre suma, locul, ora unde le-am făcut. În România l-am folosit la greu, după ce mi-au furat datele de pe cel de bază, acum transfer mereu și fac plăți cu ăsta. În afară ia-ți și cardul tău emis la o bancă românească, transferă-ți mereu cât ai nevoie prin aplicație și dacă-ți fură datele de pe Revolut nu poți fi păcălit decât o dată și cu o sumă nu mare. Pe de altă parte, e bine să ai un card de rezervă cu sumele de bază, preferabil cardul românesc cu care te-ai înregistrat la Revolut. Celor de la Revolut, dacă li se pare ceva suspect, ți-l blochează pe al lor și e mai greu în unele țări să-l debloci de acolo. Plus că dacă sunt probleme cu semnalul telefonului nu-l poți folosi, sunt foarte precauți. Deci ți-l recomand pentru plăți dar fără să ții sume mari de bani pe el în afară, doar să transferi la nevoie.

Atenție că unele site-uri nu-l acceptă, nu are 3D. Băiatul meu plătește toate facturile cu el acum deși inițial i l-au respins la Enel. Sper că ai dat card de la banca aia fără cash sau aia galbenă cu două litere, de obicei la transfer card românesc -card Revolut nu iau comisioane.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cardul Revolut, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: robert ]
[01.06.18 15:36] - elviramvio

@robert:

Bună. L-am folosit de câteva luni atât în România cât și în Portugalia și puțin într-o fugă la bulgari. Când am plecat la greci, l-am uitat acasă așa că degeaba m-au notificat pe telefon cu /bine ai venit în Grecia / 😁

În Turcia nu l-am folosit. Știi deja că trebuie să ai telefonul deschis și GPS activ ca să poți folosi cardul. În caz că la trecerea graniței unei țări nu ai telefonul deschis și-l activezi mult mai târziu, cardul este blocat până revii acasă.

Eu alimentez cu suma care imi trebuie, nu țin bani în plus pe el. Alimentarea se face aproape instant - până acum n-am avut probleme. Am făcut asta și stând la rând la Cora, deci îți dai seama de timp. Este bun și pentru conversie, mie mi-a făcut schimbul în euro la cotația BNR. Acum vezi că depinde și cu ce bancă din România lucrezi , asta pentru comisioane, eu am una cu nume ardelenesc și este totul gratis.

Este bun și pentru transfer rapid și fără costuri sau fără costuri mari sâmbăta, duminica între membrii familiei, de exemplu dacă prințesa ta pleacă singura undeva și are nevoie de bani, având amândoi Revolut îi poți face transfer imediat în condițiile de zisei mai sus legate de telefon activ (în zilele astea se taxează umplerea cardului sau anumite tranzacții).

Am povestit de el la Alba Iulia, lui Crismis, Mishu, ele nu știau de el, dacă știam că te interesează...

Dacă iei, nu lua și cardul virtual, se socotește al doilea card și te taxează.

Feciorul meu îl are de ceva timp și recunosc, el m-a ciocănit până m-a convins. Sunt mulțumită.

Din cei 50 ron cu care încarci contul, se vor opri cred 27 sau 23 lei, nu-mi amintesc, costul transportului cardului fizic până în cutia ta poștală restul vor apare în contul tău. Cardul Premium vine gratis dar nu merită taxa anuală.

Am și Transfer wise, e mult mai greoi, nici acum nu m-am învățat cu el și din câte știu, e mult mai lent.

Sper să te fi ajutat ecoul meu.

Durează cam 2 săpt. până îl primești, poate și mai mult, ăștia sunt timpii pentru România ...

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cardul Revolut, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: robert ]
[29.05.18 00:29] - elviramvio

@mihaimpg:

Am trecut prin Bulgaria luna asta, atât pe ruta Ruse - Kulata cât și pe Makaza - Ruse. Poliție era ceva, mai multe echipaje decât anul trecut dar nu aveau nici o treabă dacă circulai corect. Nu mai au obiceiuri ciudate cum zici dar dacă ai comis năzdrăvănia, poți să o pățești. Erau ocupați cu ai lor. Și stau ca la noi, după o curbă, un pâlc de pomi. Vezi în Kardzhali că pun des un echipaj la trecerea de pietoni din dreptul spitalului. Nu toate camerele radar sunt active, e ca la ruletă. Baftă să ai un localnic în fața ta însă nu conta pe asta, pe un iepure bulgar de care ne țineam l-a tras pe dreapta și nu ne-a mai ajuns.

Drumul la intrarea în vama Giurgiu este calvar, acum cam 10 zile nu dădeau semne că s-ar apuca de ceva reparații.

Vinetka pe 1 lună este 30 leva, are chioșc imediat în vamă cum treci de control și poți plăti în leva, euro sau cu card. Taxa de pod la întoarcere, 2 euro sau 4 leva, vezi că nu acceptă mărunțiș.

Waze a fost de bază să ne anunțe echipajele de poliție și unii bulgari mai fac și semne dar mai rar decât în alți ani.

De la Kardzhali la Komotini drumul este bun, că e nou 😁

[20.05.18 19:45] - elviramvio

@krisstinna:

Ce sunt alea "prime de Pasti și Crăciun"?! Folosești o limbă arhaică 🤣, cunoscută de puțini români!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Tichete vacanta edenred, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dan&Ema ]
[20.05.18 19:10] - elviramvio

@Safta Radu:

Multumesc. De aceea te-am intrebat, cunosteam unele amanunte. Si cica se si impoziteaza ca asa e darul! Dar nu stiam daca poti alege orice locatie vrei. Oricum voi veni curand- luna iunie după ziua de salariu - cu amanunte, are soțul un coleg care s-a aruncat in... darul guvernamental si asteptam finalul, adica sa-si vadă omul banii in cont și cati din cei promisi 😀 Până atunci noi facem pariuri 🤣😂 ca asa-i românul care are/n-are capre!!

Vacante frumoase sa aveti, pe banii vostri ca-i mai sigur!!!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Tichete vacanta edenred, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dan&Ema ]
[20.05.18 18:32] - elviramvio

@Dan&Ema:

Stiu. Iti explic eu alta data de ce l-am intrebat, e altă pălărie, pardon, șapcă 🤣

Diseara ma "joc" puțin de-a trapeza grecească, înțelegi tu, deci mâine va fi cu plus la... destinatar 😁

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Tichete vacanta edenred, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dan&Ema ]
[20.05.18 18:09] - elviramvio

@Safta Radu:

Ai încercat deja acest dar grecesc al guvernului nostru?

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Tichete vacanta edenred, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Dan&Ema ]
[18.05.18 21:56] - elviramvio

@nicoleta glavan:

Pentru că azi m-am întors din Grecia, pot să-ți confirm că cea mai bună variantă este să tranzitezi Bulgaria pe traseul 5, Ruse - Makaza. Șoseaua este bună, în special de dincolo de Haskovo, și drumul destul de liber, încă! Pe Pasul Shipka azi s-a circulat excelent și zona este superbă, dacă n-ai frică de un drum virajat. Vama o treci ușor cu CI, probabil la vama Giurgiu-Ruse să-ți ceară și talonul mașinii (la noi a fost prima dată, acum o săptămână, când l-au solicitat, după ceva ani de trecut în Bulgaria. Deși mașina era pe numele fiului nostru, nu ne-au cerut procura. La întoarcere, vama Grecia- Bulgaria, nu i-a interesat talonul). Nu uita să iei vineta Bulgaria, dacă stai mai mult de 7 zile, preferabil să cumperi pe 1 lună - 30 leva- că tot atâția bani dai dacă o iei pe 2 săptămâni dar scapi de grijă la întoarcere. Ți-aș recomanda să o iei chiar de la chioșcul din vama bulgară, imediat după controlul actelor, plătești cash leva, euro sau cu card. De la Komotini, pe autostradă, plătești taxe, preferabil cash în euro. Ferry probabil va avea un preț ușor modificat după 1 iunie dar nu exagerat, curse sunt dese în acea perioadă și traversează de la prima oră a dimineții până la 12 noaptea.

Nu uita să faci plinul la Kardzhali - este un OMV pe dreapta când te duci - ori imediat după ieșirea din oraș sunt două benzinării mai mici. La OMV poți plăti cu card sau, în caz că-ți refuză plata, ai ATM chiar în benzinărie. (poți avea surpriza refuzării cardului în benzinării din motive necunoscute, am pățit asta anul acesta, la ATM sau magazin a mers perfect, deci să ai și cash la tine). Benzina în Grecia este binișor mai scumpă decât în Bulgaria și prețul diferă de la o zi la alta sau după locație).

Atenție în Bulgaria în special, sunt destule echipaje de poliție în zone mai greu observabile de șoferi - și camere - dar nu te speria, dacă n-ai încălcat regulile n-au treabă cu tine. În Grecia polițiștii s-au dotat binișor cu pistoale radar, e primul an când ne-am confruntat cu o prezență mai mare a lor pe șosea.

Cineva ți-a recomandat în Potos să mănânci la Taverna Georgios, o foarte bună recomandare. Am stat la pensiunea lor, Vila Irida, am scris aici - vezi impresii - și am mâncat la taverna lor. Am fost foarte mulțumiți.

Prețuri mai mici sunt la Irene dar și aglomerația la prânz pe măsură.

Dacă poți, încearcă și Taverna Mouses din Limenas, sâmbăta aveau seară grecească superbă, eu doar am mâncat de două ori la ei, serile grecești nu le-am prins dar a meritat și doar mâncarea!

Waze a mers perfect - atenție cum îl setezi - dar și google maps, ambele mult mai bine decât Here, de data asta.

Vreme bună să ai!!

[18.05.18 20:08] - elviramvio

@icata24:

Am văzut întrebarea ta întâmplător acum câteva zile când am intrat pe aici să caut o informație. Ți-am răspuns dar internetul de undeva din munții Pindului a sucombat în cursul operației 🤣🤣

Și eu sunt veche utilizatoare Booking.com și pot spune că până acum nu m-a dezamăgit. Am avut o experiență neplăcută acum 1 săptămână în Bulgaria, o locație de nota peste 9, încasarea banilor se face de Booking.com. Ajunși la destinație, nu-mi recunoșteau rezervarea, apoi au spus că-mi dau o cameră dacă plătesc deși pe confirmare scrie mare Achitat, plus că i-am arătat clar sms-ul băncii mele că mi-au fost reținuți banii exact pentru acea locație. Am avut ceva probleme despre care voi povesti curând. Când însă răbdarea noastră a ajuns la maxim și am spus că sunăm reprezentații Booking, am primit cheia în... 5 minute dar după 2 ore de stat la restaurant!!

Care era problema hotelului? O mega petrecere, de fapt două, una ziua și una noaptea, și dintre invitați ocupaseră deja camerele plătite de mine și de alții în tranzit!!

Hotelurile sau pensiunile fac măgării dar cele mai multe cedează dacă știu sigur că nu renunți la o sezizare către Booking. În cazul meu, o cazare bună cu un restaurant excelent, s-a ales deja cu un comentariu urât dar și cu o sezizare.

Vacanță frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Probleme confirmare cazare prin booking.com, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: icata24 ]
[28.03.18 16:05] - elviramvio

@mariusdany:

Ai două variante de a traversa Bulgaria, una prin Sofia și ieșire spre greci pe la Kulata, apoi ocolind Salonic mergi spre Halkidiki și a doua să traversezi pe la Haskovo, Kardzhali, ieșire spre greci pe la Makaza, continui pe autostradă și la Asprovalta cobori, pe drumuri locale, spre stațiunea unde ai rezervare. Variantele sunt destul de apropiate ca nr. kilometri. Depinde și unde ai cazare în Halkifiki. Eu aș alege varianta Makaza și chiar am în plan acest traseu în toamnă.

Pentru trecere pe la Makaza e bine dacă ai vacanța după începerea școlilor, altfel poate fi mai aglomerată vama de aici dacât cea de la Kulata.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Varianta cea mai buna ruta Brasov - Halkidiki, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: mariusdany ]
[20.03.18 13:27] - elviramvio

@webmaster:

Corect.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cu mașina VS cu avionul, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: cool ]
[19.03.18 15:58] - elviramvio

@resita2009:

De regulă noi mergem în luna mai în Grecia, doar în 2017 n-am fost. Vremea a fost schimbătoare în ultimii ani așa că e greu să ai o informație sigură.

Depinde și de cât de caldă îți place să fie apa mării, noi am avut noroc chiar la 15 mai la nord de Halkidiki și în Thasos de apă bună pentru baie, chiar se bălăceau destui copii.

Anul acesta a fost insă o iarnă atipică în toată Europa, să sperăm că sfârșitul lunii mai va fi normal meteo măcar în Grecia.

Dacă ai vacanța bătută în cuie deja, repetă întrebarea pe la 15 mai și vei primi răspunsuri de actualitate.

Dacă ai doar o ofertă și nu știi ce să faci, e mai complicat, nimeni nu-ți poate da garanții.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vremea in luna mai, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: resita2009 ]
[25.02.18 17:16] - elviramvio

@cristi. sv:

Primul lucru pe care l-am cercetat înainte de a-ți da un răspuns este distanța și intervalul de timp pe care îl ai la dispoziție. Distanța din Suceava până în Corfu este de aprox. 1500 km iar până în Zakintos depășește 1730 km, de loc de neglijat diferența când ai un copil de doi ani. Cred că plecați după 15 iunie când încep vacanțele (m-am ghidat după copilul de 13 ani), deci și drumul se va aglomera.

Pe de altă parte, nr. de nopți/ cazare sunt doar pentru insulă, care o fi ea, ori pentru tot concediul? Este important la așa traseu lung.

În Corfu am fost, patru nopți cazare nu ne-au ajuns pentru vizitat în condițiile în care nu am făcut plajă în luna mai. Insula e splendidă, se mânăncă bine, ai două posibilități de abordare cu ferry.

Eu, ținând cont de cele de mai sus, ți-aș recomanda Corfu (vezi impresii, timpul vostru va fi umplut la maxim cu plimbări frumoase, vizitarea capitalei, ceva ieșiri pe mare și dacă ai noroc de vreme bună, faci și plajă.

Pentru costuri cazare, ți-aș recomanda câteva simulări pe booking.com, ai grijă însă că trebuie să vânezi ofertele bune și, dacă reușești, poți ieși în câștig.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Zakynthos sau Corfu???, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: cristi.sv ]
[17.02.18 15:02] - elviramvio

@ilee:

O vacanță ce se anunță frumoasa.

La Bloutsos Rooms am stat și noi, alegerea a fost și influențată de articole AFA (atunci doar citeam, nu scriam). vezi impresii. Are parcare și este ușor de găsit, in drumul spre bisericuța.

La Kavala, nu rata dacă ai timp, un mic tur in Imaret, este contracost. Vezi că are un program de vizite, noi n-am nimerit.

Da, categoric ar trebui să-ți rezervi cazări de pe acum, eu am rezervat doar prin booking.com și rezervările făcute din iarna sunt mai ieftine și oferta mai bogata. Ai grija, Kavala are un număr destul de mic de hoteluri centrale .

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ilee ]
[16.02.18 14:11] - elviramvio

@coniss:

Am apreciat recomandarea cu oprire în Kavala pe care i-ai făcut-o, am stat două nopti la acel hotel de care vorbeam, asa că știu cu ce se mănâncă zona.

Seara este superbă acolo, este aproape de trenulețul turistic, de tavernele din port și chiar de multe parcări publice care însă, cam de la ora 9 la 15 sunt ocupate de localnici, mai puțin cea din port de sub ziduri.

Și din Akontisma ajunge repede la Kavala, sunt cam 10 km, probabil că în toamnă voi face un drum acolo, în satul de vacanță, avem o întâlnire.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ilee ]
[16.02.18 08:51] - elviramvio

@coniss:

Da, bună recomandarea la hotel Esperia, am stat și eu în 2016.

Și recomand parcarea exterioară din fața hotelului și nu parcarea proprie din subteran, gratuită pentru cei cazați în hotel dar destul de incomodă ca dimensiuni și acces, mai ales la ieșire.

Dacă ajunge în orele din afara programului de lucru al grecilor, poate parca ușor la publica din fața hotelului, dacă ajunge mai devreme și nu sunt locuri, e bine de făcut o combinație cu parcarea din port, aproape, unde se plătește cu ora, apoi seara se mută lângă hotel.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ilee ]
[16.02.18 07:52] - elviramvio

Așa cum ți-au recomandat colegii, cea mai bună variantă de drum, din București, este prin Sofia - Kulata, mai ales acum că poți ocoli ușor capitala bulgară.

Cât privește cazarea intermediară, diferența între drumul obișnuit spre Kerkira și abaterea pe la Meteore, este de aproximativ 75 km în plus la a doua variantă. Distanța București - Kalampaka este aproape de 900 km și pentru a vedea câteva mânăstiri, e bine să ai măcar o noapte de cazare la Kalampaka sau Kastraki, foarte aglomerate în luna august. Caută programul mânăstirilor și vezi dacă se potrivește zilelor tale de tranzit, ar fi păcat să nu vizitezi Marele Meteoron măcar. Ți-aș recomanda cazare în Kastraki, cât mai aproape de bisericuța din sat, loc de unde pornește traseul spre mânăstiri și unde este și stația de autobuz.

O cazare intermediară între București și Corfu, ți-aș recomanda la Sandanski sau în apropiere în Melnik, sunt la jumătatea distanței și aproape de Kulata. Despre Melnik am scris eu pe aici, despre Sandanski a scris Dragoș. Acolo ai și ultima benzinărie OMV unde poți alimenta mai ieftin înainte de intrarea în Grecia.

Poți face din acest drum un circuit, adică pleci prin Makaza și te întorci prin Kulata sau invers, distanța în km nu este mai mare prin Makaza decât cu aprox. 60 km. Dacă alegi să revii prin Makaza, ai grijă să cumperi vinetka bulgară pe 1 lună la dus, la Makaza e mai dificil puțin de găsit. În cazul în care alegi și varianta Makaza, cam la jumătatea distanței spre Corfu este satul Nea Karvali (nu poți plăti cu cardul nici la benzinărie acolo, doar cash, cel puțin așa era acum aproape doi ani), la cam 10km de Kavala și la Akontisma te poți caza la o căsuță în satul turistic unde ai parcare mare interioară și nu este nevoie să golești mașina de lucrurile importante. Dacă vrei amănunte, cu plăcere dar vezi că am scris despre Akontisma.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare intermediara pe traseul Bucuresti- Corfu, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ilee ]
[pg. 1 / 13]: răspunsuri 1-20 din total 256
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 10 . 11 . 12 . 13
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0426549911499 sec /