Răspunsuri publicate pe sait - de elviramvio

Pagina 1 [din 14]
[ 279 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 10 . 11 . 12 . 13 . 14
[17.09.18 22:02] - elviramvio

@Crisseis:

Poate plăti orice în principiu, inclusiv transfer. Noi n-am avut nici un fel de problemă plătind facturi sau alte chestii importante. Am auzit că unii beneficiari refuză totuşi plata cu Revolut pentru că nu are 3D secure dar n-am păţit, ba am plătit şi pentru zbor cu el. Cel mai bine este să se intereseze copilul dacă este acceptat la banca unde este deschis contul de tranzit. Oricum merită un card Revolut, în caz de urgenţă poţi să-i trimiţi foarte rapid şi ieftin bani chiar din cont în lei.

Dacă optaţi pentru acest card, trebuie să aveţi amândoi câte unul, transferul de obicei se face imediat, de pe mobil.

Acum ce să zic, n-am avut belele cu el până acum şi pot spune, chiar îmi place să-l folosesc. Dar nu pot să garantez în totalitate.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cardul Revolut, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: robert ]
[17.09.18 18:18] - elviramvio

@Crisseis:

Bună. Înţeleg că ai copilul în Anglia. În afară de Revolut este si cardul Monese care are cont în lire iar pentru România şi în euro, nu în lei. Funcţionează la fel cu Revolut doar că nu are cont în lei şi retragerea de la ATM se taxează cu 1 liră. Plăţile cu cardul sunt gratis. Eu mi-am făcut pentru contul în euro şi văd că funcţionează foarte bine, îmi transfer de pe telefon din contul în euro de la banca românească în contul euro la Monese şi plătesc cu el unde am plată în euro. La fel merge si pe contul in lire. Avantaj la Revolut este că poţi cumpăra lire din contul în lei atunci când iţi convine paritatea şi poţi să-i transferi copilului.

Nu este problemă să transferi 1500 lire dar eu sunt mai precaută şi prefer să încarc cu sume mai mici. Până acum cu Revolut n-am avut probleme unde l-am folosit, nici eu şi nici fiul meu unde a fost de curând.

Dacă mai ai întrebări, cu plăcere spun ce ştiu.

Dacă optezi pentru Monese, dă-mi un PM înainte de a-l solicita.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cardul Revolut, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: robert ]
[31.08.18 08:39] - elviramvio

@Carmen Ion:

Norocoşilor! În mai nu acceptau, cel puţin când am trecut noi. Am luat micul dejun la ei după experienţa neplăcută cu cazarea şi cât am stat la masă am asistat fără voie la o discuţie cu un turist străin. Se pare că Bulgaria ia foarte în serios trecerea la euro.

Vacanţă frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Plata benzina in euro?, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: Carmen Ion ]
[30.08.18 22:30] - elviramvio

@Mihaela 52:

Vacanţa frumoasă în Belek!

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Din Belek in Cappadocia? , din DESTINATIA: Cappadocia văzută din balon, CAPPADOCIA [zona] (TURCIA) [AUTOR: Mihaela 52 ]
[30.08.18 10:18] - elviramvio

@Fanel Dinu:

Sa cumperi vinetka OFICIAL este imposibil sa nu-ţi ceara numărul masinii, tocmai anul acesta!! Singura modalitate ar fi sa aibe camera video ca la taxa pod şi sa ia automat numarul dar ma indoiesc de asta din câte stiu eu şi nu sunt chiar ageamie pe ruta Bulgaria. Sistemul informatic nu-i permite eliberarea chitanţei vinetkăi dacă nu introduce un număr auto.

Chiar, ne poţi spune exact, localitatea şi magazinul de unde ai cumpărat vinetka şi cum ai plătit? E bine de ştiut!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vignieta nelipita pe parbriz, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: mpau ]
[30.08.18 00:17] - elviramvio

@Fanel Dinu:

Intrebare inutilă. Dacă una din camere a fost activă, nu te bate nimeni la palmă, doar la portofel! Şi pe spatele mătcii sunt nişte indicaţii cum să lipeşti vinetka, aşa că fii mai atent altă dată.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vignieta nelipita pe parbriz, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: mpau ]
[29.08.18 17:19] - elviramvio

@Mihaela 52:

Distanţa pe şosea din Belek spre unul din centrele importante din Cappadocia este de peste 500 km, am făcut-o în luna aprilie. Deci exclus să faci o excursie în acest mod pentru că zborul cu balonul e doar dimineaţa la răsărit de soare iar ţie ţi-ar trebui 2 zile obligatoriu, cu cazare 1 noapte în Cappadocia. Şi important, dacă firma de bloane primeşte avizul de ridicare de la sol şi acesta se dă de la Ankara, dacă vremea nu e bună zborul se amână 1 sau mai multe zile.

Cu un zbor local Antalya - Nevsehir, cel mai aproape aeroport sau Kayseri, poate că rezolvi dar mă îndoiesc după ce am fost acolo. Este la risc şi noroc şi tot aşa, indiferent cum ar fi orarul de zbor, pierzi timp. Mai bine urmăreşti în toamnă zboruri ieftine România - Cappadocia, stai 2 -3 nopţi acolo şi ai şanse să-ţi împlineşti visul.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Din Belek in Cappadocia? , din DESTINATIA: Cappadocia văzută din balon, CAPPADOCIA [zona] (TURCIA) [AUTOR: Mihaela 52 ]
[27.08.18 22:40] - elviramvio

@Michi:

Cred că 100 leva vă ajung, de persoană. Dacă aveţi euro, nu-i problemă, in Nessebar sunt case de schimb, una chiar lângă Muzeul de Arheologie şi schimbul este de obicei bun - cred că mergeţi în Nessebarul istoric. ATM găsiţi mai spre zona centrală.

Lei nu ştiu dacă schimbă, acum 2 ani nu. Dacă vreţi să vizitaţi câte ceva, vedeţi că la Muzeul de Arheologie puteţi lua un bilet combinat şi pentru bisericile vechi dar plătiţi cu leva sau card.

Vacanţă plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Câţi leva să cumpăr?, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: Michi ]
[24.08.18 14:09] - elviramvio

@Carmen Ion:

Pe teritoriul Bulgariei nu poţi plăti nicăieri oficial cu euro sau altă monedă străină. Doar la un hotel sau pensiune ce deţine si casa de schimb valutar. Acceptarea este în afara legii şi schimbul defavorabil ţie. Tu fiind în Bucureşti şi într-o zonă bună, ai posibilitatea să-ţi cumperi leva la preţ bunicel de la case de schimb valutar. Sau poţi folosi cardul in lei sau euro dar eu ţi-aş recomanda să ai ceva leve căci nu ştii daca funcţionează sau nu sistemul de plată cu cardul în momentul când plătesti tu. Dacă nu ai încredere în casele de schimb, desi acum nu sunt probleme, poţi cumpăra leva de la BCR, comandă de azi pe mâine de obicei, cursul este puţin mai mărişor. Eu cumpăr leva din zona Unirii.

Vacanţă frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Plata benzina in euro?, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: Carmen Ion ]
[04.08.18 08:03] - elviramvio

@seby70:

Anul acesta am parcurs ambele trasee. Drumul prin Makaza este foarte bun. Depinde în ce perioadă mergi, nu cred că ai specificat şi este un lucru foarte important. Dacă e august, vârf de sezon, este foarte aglomerat pentru că încă este un punct vamal micuţ.

Diferenţa dintre cele două variante este de cam 190 km, deci Makaza mai scurt - am zis mai sus că am parcurs ambele variante de curând. De obicei vama Kulata este cea mai lejeră.

Mai ai o variantă pentru care sunt sigură că voi primi castane fierbinţi de la colegi🤣 dar nu o pot omite că-i prea frumoasă. Propunerea o iei în calcul doar dacă îţi plac drumurile de munte virajate - am văzut că eşti din Braşov. Prin Zlatograd cu ieşire la Xanthi, aprox. 810 km. Menţionez că este un drum superb, necesită experienţă în condus pe drumuri de munte dar este spectaculos şi foarte liber. Bulgarii au refăcut drumul până la graniţă. La greci este un drum obişnuit dar bun. Dacă-l alegi, fii amabil cu vameşul, nu prea vede români pe acolo 🤣

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Thassos (Sofia / Kulata), din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: seby70 ]
[31.07.18 09:16] - elviramvio

@martie65:

Am răspuns în ecoul meu de mai sus despre ce este legal. Avocaţii ca şi notarii corecţi spun că legile sunt cam neclare deşi aparent nu par aşa. Nu sunt genul care să plec neinformată într-o ţară străină, decât extrem, extrem de rar. Şi nici nu-mi place să arunc banii pe geam aiurea dar dacă trebuie pentru liniştea noastră şi pentru timpul care este foarte preţios mai ales în vacanţe, nu mă zgârcesc.

Dar fiecare procedează cum crede de cuviinţă, însă nu "garanta". Informaţiile corecte despre finanţe şi legi sunt foarte importante pe un site turistic care are trafic mare cum este AFA. Să nu-i dezamăgim pe cei ce se informează doar aici.

Vacanţe frumoase!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum cu autoturismul altei persoane fizice, din DESTINATIA: ALBANIA, [AUTOR: Figaros ]
[31.07.18 08:37] - elviramvio

@anacristin:

Categoric prin Bulgaria, ocoleşti uşor Sofia deci nu sunt probleme. Drumul bulgar şi grecesc este bun, mai puţin cam 10 km după ce treci de primul toll în Grecia. Plus că atât pe teritoriul bulgar cât şi la greci Waze merge bine, chiar perfect a fost pentru noi în partea asta de Grecie.

Vacanţă frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Tg-Jiu - Paralia Katerini, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: anacristin ]
[28.07.18 16:00] - elviramvio

@Nasshu:

Multumesc mult pt. urare.

Noi iesim din tara cu masini diferite, una a noastra, alta a feciorului, asa ca ne-am documentat putin in primavara, apoi am facut acel comodat sa fie. Problema are doua aspecte.

- partea roz 😊: NU este necesara procura/comodat la iesirea din tara, in situatia masina cu alt proprietar decat soferul! NU se cere de vamesii din majoritatea tarilor, mai putin Turcia, Ucraina si inca 2 sau 3 din Europa. Este o lege data pentru tarile UE in special, la care au aderat si altii, lege de prin 2002 sau 2003, nu mai stiu exact. Deci trecerea masinii se face doar cu talonul!

- partea gri 😬: Orice vames si orice politist de circulatie pe teritoriul une tari are dreptul sa-ti ceara dovada ca folosesti acel vehicul in mod legal, cu stirea proprietarului. Nu esti obligat sa ai comodat, procura asupra ta. Daca ai, scapi de control in cateva minute. Daca nu ai comodat, poti pierde timp suficient de mult pana este verificata masina sa nu fie furata, daca controlul este intr-o zona mai amarata si nu in vama sau orase mari. Legile UE si locale dau dreptul politiilor de a suspecta un furt auto sau transport ilegal si de a face verificari sau de a cere dovezi ca esti curat. Dar, important, nu te poate amenda sau nu-ti poate retine masina sau permisul daca totul este o. k., doar pt faptul ca nu ai comodat. Insa unii pot cere spaga buna sa te lase sa pleci linistit, altii nu. Mai este un aspect important, in cazuri speciale gen furt, accident grav, etc. nu poti semna anumite documente in numele proprietarului daca nu ai comodat.

Cu alte cuvinte, esti liber sa circuli cu masina altuia fara o dovada ca proprietarul a fost de acord dar eu, politist, am dreptul sa te verific oricand si cum vreau eu, motivand un posibil furt auto in orice tara.

Atat MAE cat si avocatii pe aceasta poblema recomanda sa avem un astfel de comodat pentru orice eventualitate. Am intrebat si noi cum e mai bine si dupa raspunsurile primite din cele patru vanturi, ne-am despartit cu durere😗 de doua portrete albastre plus maruntis 😂 dar ce nu face omul pt o vacanta linistita!

Concluzia e ca legile pe acest subiecut. sunt neclare, interpretabile, dar dura lex ca te baga in ceata!

Si inca ceva, recomandare MAE, legea se poate scimba orcand fara sa stii, deci nu strica o hartie in plus la drum.

Vacante minunate si fara probleme sa ai !

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum cu autoturismul altei persoane fizice, din DESTINATIA: ALBANIA, [AUTOR: Figaros ]
[27.07.18 17:40] - elviramvio

@Nasshu:

Când am trecut noi nu era afişul, pot spune sigur, cât am stat în vamă să tasteze tipa am şi studiat locul. Dar nu a fost problemă, doar noi ne aşteptăm mereu la controale mai amănunţite.

Pentru partea a doua, nu te contrazic, azi, dar n-ai dreptate 🤣 Şi tocmai azi n-am chef de poveşti cu contre 😁 dar crede-mă că proprietarul maşinii poate fi de bună credinţă dar... dura lex sed lex!

Weekend plăcut!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum cu autoturismul altei persoane fizice, din DESTINATIA: ALBANIA, [AUTOR: Figaros ]
[27.07.18 17:07] - elviramvio

@martie65:

Faptul că nu ţi-a cerut până acum talonul nu înseamnă că e şi în lege aşa. Nouă nu ne-au cerut până anul acesta la vama Giurgiu-Ruse aşa că am fost puţin uimiţi când a fost solicitat şi datele băgate în sistemul informatic.

Acum doi ani, la Vama Veche, noi am trecut lejer doar cu c. i., fără talon dar imediat în spatele nostru prietenii şi ceilalţi din rând au fost obligaţi să prezinte talon şi eventual procură.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum cu autoturismul altei persoane fizice, din DESTINATIA: ALBANIA, [AUTOR: Figaros ]
[26.07.18 23:53] - elviramvio

@Figaros:

Încearcă să fii un foarte corect şofer, să nu ai de a face cu poliţia de acolo sau pe traseu. Problema masinii cu alt proprietar, în străinătate, nu se limitează doar la controlul vamal ci la orice situaţie când poliţia cere documentele. Nu vreau să te sperii dar asta e realitatea.

Aşa este, nu se mai fac procuri, doar comodate şi taxa notarială este între 200 -250 lei, fără traducere în engleză. Am făcut recent să putem pleca cu altă maşină, a fiului nostru dar a meritat banii fiind în familie şi pe termen nelimitat.

Vacanţă frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drum cu autoturismul altei persoane fizice, din DESTINATIA: ALBANIA, [AUTOR: Figaros ]
[18.07.18 23:24] - elviramvio

@Chloe:

Ţi-aş recomanda să foloseşti Booking.com. Îţi poţi seta dinainte preţul pe care poţi să-l dai pentru cazare pe noapte, ce doreşti să ai la cazare - baie proprie, wifi, md, etc - apoi modul de plată -cu avans, cu card sau cash la hotel şi foarte important, posibilitatea de a rezilia cât mai aproape de ziua check-in. Ultima este importantă, pe booking găseşti din când în când oferte speciale avantajoase, poate reduceri chiar la hotelul ales. Ai şi o hartă cu locaţiile şi poziţia lor faţă de mijloacele de transport în comun, alte cazări şi preţul lor pentru data aleasă de tin-.

Dacă este prima vizită în Lisabona, eu ţi-aş recomanda să te cazezi în oraş. Motivul este legat de multele obiective de vizitat şi de faptul că noiembrie este deja o lună cu zile mai scurte şi program de iarnă la multe locuri turistice. Şi dacă stai 72 de ore, un Lisboacard este util pentru transport dacă-l iei chiar din aeroport. Vei primi o cărticică pe care să o studiezi imediat pentru a fla ce obiective poţi vizita gratis, care cu reducere, la fel şi la unele magazine iar în privinţa transportului esti asigurată pe autobuze, tramvai şi metrou timp de trei zile complete.

Acum o oră pe booking era o ofertă foarte bună pentru cazări în zona staţiei de metrou Sao Sebastiao.

Vacanţă frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Lisabona, din DESTINATIA: PORTUGALIA, [AUTOR: Chloe ]
[11.07.18 22:20] - elviramvio

@PISICAANA:

Bune informaţiile pentru cine merge acolo. Cât priveşte cardurile sunt de multe ori probleme cu cele româneşti de debit de la anumite bănci dar doar pentru plăţi nu şi la scos din ATM. Am păţit şi anul acesta tot în Grecia, nu şi în Portugalia. Acum am un card Revolut şi prefer să-l folosesc pe acela, card de credit nu mă mai interesează orice ar fi.

Cu preautorizarea cardului înainte de check-in şi nu când faci rezervarea, mi se pare că este ideal pentru hotel, atunci are nevoie să ştie dacă ai sau nu banii pe card. În momentul de faţa nu este nici o modalitate de a impăca şi turistul şi hotelul să nu iasa în pierdere. Aşa că noi trebuie să fim atenţi la condiţiile financiare ale rezervării şi apoi la modul cum o respecta hotelul să nu fim noi în pagubă.

Multumesc pentru numărul tel. Booking, îl am şi eu.

Vacanţe frumoase!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Suma blocata pe card - booking, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: PISICAANA ]
[10.07.18 23:36] - elviramvio

@paoni:

Problema, aşa cum o explici la pct. 1 nu se rezolvă mereu aşa cum vrem noi şi cum ar fi corect. Eu anul acesta la Porto am cerut, la check-in să ia banii blocaţi pe card, aşa era normal, adică cei pentru prima noapte plus diferenţa. N-au acceptat, au cerut să plătesc integral cu cash sau card iar suma blocată pentru prima noapte au pretins că o deblocă imediat după ce plătesc pentru tot sejurul. Nu a fost aşa, după 12 zile banca unde am cardul a deblocat automat suma.

Cam fiecare hotel îşi face regulile lui chiar şi la plată, orice ai zice. Am avut multe situaţii de-a lungul anilor, fie mi-au deblocat pe loc, aproape instantaneu, fie a doua zi sau la insistenţele mele, fie după regulile băncii, mă rog. Cert este că am învăţat lecţia şi sumele blocate pentru cazare le socotesc la... economii pentru viitoarea vacanţă😂!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Suma blocata pe card - booking, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: PISICAANA ]
[03.07.18 01:59] - elviramvio

@musette2008:

Vă veţi descurca foarte bine dacă este atent şoferul. Am mers şi pe drumuri înguste şi virajate cu o Lagună, n-am avut probleme, pe coclauri ne-am întâlnit mai mult cu greci care erau potoliţi.

Waze ne-a mers excelent şi anul acesta în munţii Pindului, rar nu am avut semnal, doar acolo unde intram pe Cosmote, în rest a fost super bun, ca acasă.

În Kerkira dacă mergeţi, să ajungeţi cam până la 8.30 dimineaţa să prindeţi loc la parcarea publică, cu bani, de la Liston, zona parcului..

Vacanţă frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Soselele din Corfu, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: musette2008 ]
[pg. 1 / 14]: răspunsuri 1-20 din total 279
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 11 . 12 . 13 . 14
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0343749523163 sec /