Răspunsuri — scrise de Aurici; [p.1 /5]

Aurici, 15.07.19 12:56»@vulpe mihaela: Yusufpasa Konagi, un hotel foarte, foarte potrivit pentru doua nopti in Istanbul si excelent amplasat. Ca sa nu repet ce am scris, vezi alte detalii in articolul meu vezi impresii. Si noi am fost grup si am obtinut o reducere substantiala.
LA CMR Cazare Istanbul 2019 - scris de vulpe mihaela în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 03.06.19 23:10»@goroco: 1300 de km sunt cam mulți pe drumuri muntoase ca cele din Serbia și Croația. Nu mergi ca pe autostrăzile din Austria/Germania sau altele asemenea.

Noi mergem etape de 1000-1100 de km dacă mergem spre Austria, de ex, dar nu mai mult de 8-900 de km de câte ori am mers spre Muntenegru sau Italia prin Serbia, Croația, Bosnia... Dar voi știți mai bine.

Încă o dată vacanță plăcută și aveți grijă la drum!

LA CMR Variante drum spre Umag (Croatia) - scris de goroco în secțiunea [CMR CROAȚIA]
Aurici, 03.06.19 21:12»@goroco: N-am înțeles dacă vrei să faci drumul dintr-o bucată până la Umag, dar sunteți cam mulți în mașină și drumul nu așa scurt, cred că e greu. Până la un punct și noi mergem pe același drum la vară, adică avem un drum comun cam 1100 de km.

Noi am ales drumul cel mai scurt pe care am mai mers și altădată. Ieșim pe la Porțile de Fier, mergem pe malul sârbesc al Dunării care este pitoresc, cum îți dorești, facem o escală la Cetatea Golubac s-o vedem și după renovare, trecem de Belgrad și ne oprim după Slavonski Brod la o vinărie, prima noastră etapă însemnând puțin peste 800 de km.

Apoi Zagreb - Karlovac - Rijeka - Umag pentru voi, de la un moment dat noi o luăm mai pe sus.

Noi am mai mers pe drumul ăsta și nu-mi amintesc de porțiuni rele. Pitoresc cum vrei este pe malul sârbesc al Dunării și apoi pe la Karlovac-Rijeka, dar Serbia este frumoasă în general. Ca și Croația, de altfel.

Nu uita de relieful muntos, cu serpentine, care îți va mai îngreuna mersul. Mai sunt și etapele de autostradă sau drumurile europene pe care o să mai și gonești ca să avansezi.

De la Ploiești mie mi se pare că ar fi singura opțiune. Drum bun și vacanță plăcută!

LA CMR Variante drum spre Umag (Croatia) - scris de goroco în secțiunea [CMR CROAȚIA]
Aurici, 22.05.19 16:11»@adriandoli: Mai exact, cu ce te putem ajuta? Când pleci la Atena, câte zile stai, ce vrei să faci acolo? Întreabă-ne mai concret ceva ca să îți putem răspunde. Au și banii ăștia dichisul lor. Un cash folosești dacă stai undeva 3 zile și altul dacă stai o săptămână. Într-un fel îți faci socotelile dacă te duci pentru plajă, în alt fel dacă alergi toată ziua pe la obiective. Nu mai zic că și perioada contează. Sunt prețuri diferite în extrasezon, de ex. Dacă te ajută cu ceva, la sfârșitul lui noiembrie anul trecut, eu am petrecut 4 zile (3 nopți) la Atena și am cheltuit 600 de EUR din care 270 am plătit cu cardul (avionul și cazarea) si 330 am cheltuit cash, acolo, dintre care 64 au fost obiectivele, 38 un shopping mărunt iar restul mâncat/băut. Actualizează întrebarea și poate îți vor sări și alți colegi în ajutor.
LA ÎNTREBAREA Card mastercard debit/credit - scris de adriandoli în secțiunea [Descoperă Atena / ATENA]
Aurici, 08.04.19 18:52»@alexmara: Ai găsit câte ceva?

Eu zic că dacă ai avea răbdare să citești măcar 2-3 articole despre ceea ce întrebi, te-ai lumina cu toate.

În articolul meu despre Cappadocia, scris nu demult, am detaliat cum am ajuns cu mașina în Cappadocia, am înșirat taxele de drum, cu zecimale chiar, am făcut referire și la mâncare, am zis de prețul combustibilului de prin toate țările prin care am trecut, de lire și schimbul valutar, am mai menționat și câte-un pont... vezi impresii

Și nu numai eu am scris, mai găsești articole pe tema aceasta. Trebuie doar să ai puțintică răbdare și să citești. Că altfel noi trebuie să repetăm aici ce am scris destul de recent.

LA CMR Traseu Istanbul - Cappadocia - scris de alexmara în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 13.03.19 09:34»@silvia tudoran: Eu nu pot să studiez pentru că sunt foarte prinsă și nu am timp.

Dar ce e cu Ihlara? Zborul e deasupra canionului Ihlara?

Păi nu cred că se compară cu zborul pe care ar trebui să îl experimentezi în zona Goreme.

LA CMR Capadoccia balon aer cald - scris de silvia tudoran în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 12.03.19 11:47»@silvia tudoran: Ti-am dat deja un mesaj privat cu numarul de telefon al lui Jay. Citeste, macar pe sarite, ceea ce am scris de curand despre Cappadocia. O sa afli mai multe si te familiarizezi putin si cu Jay pe care iti recomand sa il contactezi.

Dar, asa cum spune si colegul @nrs, preturile acelea pe care le pomenesti tu, au fost demult. Inainte de lovitura de stat s-a zburat si cu 250-280 EUR/persoana, iar lucrurile tind sa revina la acea perioada.

Cappadocia este suprasolicitata iar posibilitatile de zbor sunt limitate. Au mult mai multi doritori decat posibilitatile lor, asa ca isi permit.

In plus august si doar 2 nopti s-ar putea sa nu fie cea mai fericita alegere pentru zbor.

LA CMR Capadoccia balon aer cald - scris de silvia tudoran în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 11.01.19 15:53»@Ana Asmaranducai: Golfulețul acela mic din dreapta hotelului este bun ca și plajă și ajungi ușor cu paharul de la bar. Dar marea nu e bună. După o intrare lină de 3-4 metri încep pietroaiele acelea mari, pe care aluneci. Copilul nu se poate bălăci în golfulețul acela și nici adulții. Noi ne-am dus peste dig, în golfulețul celălalt, cu plaja mai îngustă dar intrare foarte bună în apă. Dar barul rămâne mai departe, e cam greu să ajungi cu paharul de la hotel în golful acela.

Dar și eu recomand hotelul ca foarte bun, cu acest impediment. Noi n-am suferit însă de nimic. vezi impresii

Am stat la plaja hotelului și beneficiam de bar, animația (cam anemică atunci), șezlonguri și umbreluțe gratuite și când voiam să înnotăm ne duceam la golf, ne făceam treaba și ne întorceam din nou la șezlongurile noastre.

LA CMR Hotel 4* cu gratuitate copil 12 ani impliniti si bar pe plaja - scris de dantonela06 în secțiunea [CMR BULGARIA]
Aurici, 26.12.18 22:04»@Ogopogo: Nu sunt deloc puține 5 zile pentru Coasta Amalfi, o să vezi. Doar nu le împărți cu Napoli. La Napoli poți să ajungi într-un alt city break pentru că este atât de accesibil. Și vezi liniștit Napoli, Palatul de la Caserta, Vezuviu, Pompei, Ischia, Procida. Lasă coasta singură, eventual cu Sorento și Capri. Dar tot ți-aș recomanda o cazare pe coastă. Dacă ai citit ce am scris, drumul de coastă este demențial, dar zona de la Sorento până spre Positano nu prea și o să te deranjeze să îl faci zilnic. Noi n-am prins aglomerație dar am înțeles de la gazda noastră că autobuzele pot fi foarte aglomerate în sezon. Să stai în picioare în autobuz nu mai este așa o plăcere. Așează-te în Positano sau în Amalfi. Îți va permite să te deplasezi ușor pe coastă și vei beneficia în fiecare zi de o excursie cu drumul. Din punct de vedere al legăturilor Amalfi este cel mai bun nod.

Capri a fost și dorința arzătoare a soțului, tot de la Axel Munthe.

Cum am tot spus pe aici, cea mai mare răsplată este ca cineva să-ți spună că articolele tale au fost motiv de inspirație. Mulțumesc mult pentru asta și abia aștept să te întorci. Nu uita să ne spui măcar două vorbe. Pentru mine Coasta Amalfi rămâne pe piedestal și sper să mă întorc într-o zi pe terasa Rosei.

LA ÎNTREBAREA Excursii din Sorrento spre Vezuviu, Capri, Amalfi etc. - scris de Ogopogo în secțiunea [Imperiala insulă Capri / Insula CAPRI]
Aurici, 26.12.18 10:00»@Ogopogo: Eu aș căuta două cazări pentru explorarea zonei Napoli - Vezuviu - Coasta Amalfitană.

Așează-te la Napoli măcar 2-3 nopți și vezi Napoli și Vezuviu, dar ar mai fi și Pompei sau Palatul Caserta de lângă Napoli, renumit ca și Versailles-ul italienilor și caută o cazare pe Coasta Amalfitană, dacă se poate pe la mijlocul ei. Este păcat să îi dedici coastei doar o excursie de o zi. Noi am stat 5 și nu a fost suficient.

De fapt, cred că trebuia să ne spui mai întâi câte zile ai la dispoziție ca să ne dăm cu părerea mai bine. Dacă este vorba doar de 2-3-4 atunci poți să te așezi la Sorento și să dai o fugă la Napoli, în altă zi la Vezuviu și în alta pe Coasta Amalfitană, dar este păcat să îi faci așa ceva zonei. Și cu toate că transportul este bine pus la punct, poate n-o să-ți placă să te duci și să te întorci mereu pe același drum.

Cu ceea ce știu după ce AmFostAcolo eu aș face așa. Aș pleca cu rezervări de acasă. Dacă tot zbor la Napoli, nu m-aș așeza la Sorento, la o oră de mers cu trenul, ca să mă întorc să văd Napoli în sine, pentru care nu mi-ar ajunge o zi, sau Palatul de la Caserta. Pompei și Vezuviu se află între Napoli și Sorento, să spunem că le poți face de oriunde. Coasta Amalfitană este o minunăție. Dacă îți dorești să o vezi, fă-o pentru câteva zile. La Capri poți ajunge cel mai bine din Sorento, dar și după Coasta Amalfitană, din Positano sau Amalfi.

Am avut o super cazare în Positano despre care poți să citești. Dacă dorești, îți pot da pe privat telefonul și mailul Rosei. Avantajul cel mare a fost că stația de autobuz era chiar în fața casei, ceea ce ne-a permis să ne deplasăm foarte ușor pe coastă.

Dar, repet. Aria pe care ai indicat-o tu este foarte mare. Și este important să știm câte zile vrei să aloci și în ce perioadă ca să încercăm să te sfătuim mai bine.

LA ÎNTREBAREA Excursii din Sorrento spre Vezuviu, Capri, Amalfi etc. - scris de Ogopogo în secțiunea [Imperiala insulă Capri / Insula CAPRI]
Aurici, 08.08.18 14:26»@catamar:
Că să eviți aglomerația, pe Valea Cernei sunt mai multe pensiuni de unde puteți explora Parcul Național Domogled...

Am fost de 3 ori pe Valea Cernei, ultima dată în 2016. În afara unei pensiuni nedată în folosință, valea era absolut neschimbată, ca în urmă cu 15-17 ani când mai fusesem.

Situația în 2016 era așa. Pe toată Valea Cernei am găsit doar căsuțele de camping de la intrarea în Cerna Sat care erau pustii, nici urmă de mișcare acolo, iar la ieșirea din sat, lângă Cheile Corcoaiei, era o pensiune făcută cu fonduri europene, Perla Cernei, dar și ea era pustie. Proiectul, conform panoului, fusese în perioada 2007-2013, noi eram în 2016, dar ea nu fusese dată în folosință.

Deci pe Valea Cernei, până la Cheile Corcoaiei, am găsit în 2016 ceea ce am spus mai sus și absolut nimic de mâncare.

Din acel punct pînă sus, la Izvoarele Cernei, mai sunt vreo 30 de km de drum greu, forestier, la începutul căruia chiar exista un avertisment că doar mașinile 4*4 pot urca. Sus, oricum nu erau pensiuni, ci doar 3 căbănuțe care ți-ar fi oferit un adăpost dacă ajungeai până acolo și o mămăligă cu brânză, dar mergeai la risc.

Eu am intervenit pentru că sunt foarte curioasă dacă în acești 2 ani pe Valea Cernei au apărut multe pensiuni și apoi pentru că nu trebuie să-i recomandăm omului așa un drum din moment ce spune că este cu mijloacele de transport în comun. Nu ai nici o posibilitate de a ajunge cu așa ceva pe Valea Cernei, iar posibilitățile de cazare erau, cel puțin în 2016, extrem de reduse, chiar spre zero. Nu-mi vine să cred că în 20 de ani nu s-a mișcat un fir de praf în zonă și în cei 2 ani de când nu am mai fost eu lucrurile s-au schimbat radical.

Așa că eu zic să fim atenți la recomandări și să nu derutăm oamenii. Și nu mă refer doar la Valea Cernei. Mai sunt recomandări care nu se pretează la mersul cu trenul/autobuzul.

LA CMR Variante la munte pentru minivacanta de Sfanta Marie - scris de Claudiu18 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 27.04.18 22:56»@Floricelu: Așa o să fac! Am reținut și alte ponturi de pe aici, în special pe cele ale colegului @Albinoium. Ar fi cazul să mă mai gândesc și eu o dată la Roma pentru că prea m-a agitat acest fir de discuție Oricum, sunt încă o dată impresionată de disponibilitatea turiștilor de a-i sfătui pe alții și nu pot decât să vă mulțumesc și eu pentru tot ce mi-am notat din acest fir.
LA CMR Împrejurimile Romei - scris de câinele roşu în secțiunea [CMR ITALIA]
Aurici, 24.04.18 17:21»@câinele roşu: Napoli merita vazut dar e pacat sa bati asa un drum doar pentru o zi. Poate poti sa-i dedici un city break vreodata pentru ca ai ce vedea cateva zile. Orasul in sine, dar si Pompei, Vezuviu, Ercolano, Palatul de la Caserta (micul Versailles al italienilor, foarte frumos), toate sunt in jurul Napoli-ului.

Daca nu ai fost la Ostia, asta poate fi o excursie de o zi. Ostia este iesirea la mare, la vreo 20 de km de Roma, se ajunge cu un autobuz care circula des si noi am petrecut o zi frumoasa acolo.

Vacanta placuta!

LA CMR Împrejurimile Romei - scris de câinele roşu în secțiunea [CMR ITALIA]
Aurici, 22.04.18 22:32»@johnscorpion: Cum spuneam... Ți-am trimis mesaj cu nr de telefon al lui nea Matetovici. El te poate lamuri cu foarte multe în zonă, este extrem de sociabil și de deschis. A existat un han la Greci unde se manca foarte bine, toata lumea tragea la el, dar a ars de 3 ori și anul trecut ziceau ca iar se apucă să îl reconstruiască. Cine știe o fi gata. Poți să afli întrebându-l pe nea Matetovici.

La plecarea din Greci noi am vrut să vedem și localitățile de peste munte și nu ne-am mai întors pe același drum. Așa că pot să-ți spun că partea aceea este multe mai frumoasă și acolo găsești mai multe pensiuni dar ajungi mai greu la traseele din Munții Măcinului. Valea Fagilor este pensiunea pe care noi am văzut-o în Luncavița și am notat-o pentru o dată viitoare. Asta ar fi pe gustul tău mai mult ca sigur. Luncavița, Cetățuia, sunt localități mai frumoase și de acolo poți să mergi prin pădure pe traseul Valea Fagilor, un drum extrem, extrem de frumos. De la el o fi pus și fratele primarului din Luncavița numele pensiunii.

Mai trebuie să reții că vara este foarte cald acolo, așa că evită lunile iunie-august, chiar și septembrie zicea nea Matetovici. Și pe 1 Mai era foarte cald anul trecut, greu de suportat.

Și nu în ultimul rând poți să citești și articolul meu din Munții Măcinului, poate te ajută. Este scris anul trecut.

Baftă în alegere și vacanțe frumoase.

LA CMR Cazare in zona muntilor Macin - scris de johnscorpion în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 21.04.18 22:59»@johnscorpion: Cea mai buna abordare a Muntilor Macin este din localitatea Greci, unde anul trecut, pe vremea asta, functiona doar pensiunea lui nea Matetovici, care este ok si se mananca bine, dar este arvunit din iarna, in general.

In rest, cazare la particulari, mai modest.

Pe partea cealalta a muntilor, vis-a-vis de Greci, unde zona este mai frumoasa pentru ca este mai impadurita, sunt mai multe pensiuni dar traseele nu sunt atat de accesibile ca de la Greci.

Am vizitat anul trecut la plecarea din Greci o pensiune, noua, foarte frumoasa si am notat-o pentru o data viitoare. Nu sunt acasa, dar maine o sa revin cu nr de telefon al dlui M. si cu pensiunea.

LA CMR Cazare in zona muntilor Macin - scris de johnscorpion în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 17.04.18 13:49»@tata123: Așa este, amintirile sunt neprețuite, mai ales pentru mama. Și m-au ajutat foarte mult informațiile voastre. Chiar dacă ulterior am constatat că vazusem 80%, sau chiar mai mult, din mănăstirile recomandate de voi, când a fost cazul să-mi fac un plan nu mi-au venit în cap.

A fost o excursie relaxantă, nu ne-am mai făcut planuri de cazare, ci am zis că ne vom caza acolo unde ne va prinde seara. Schițasem traseul de acasă dar cum de obicei mă mai abat ne propusesem ca de pe la ora 19 să începem să ne căutăm cazare la o mănăstire sau la o pensiune.

Cum ora 19 ne-a prins pe drumul dintre Curtea de Argeș și Rm Vâlcea, am avut timp să ajungem la prietena noastră din Frâncești care s-ar fi făcut foc și pară dacă ajungeam în zonă și nu trăgeam la ea.

Despre Buridava voiam să dezvolt în articolul de călătorie, dacă i-o veni rândul vreodată. Dar... cine mai știe. Există panou informativ pentru că după el ne-am luat și noi. Toate excursiile mele se dau peste cap din cauza panourilor informative maro și am reușit s-o zăpăcesc și pe mama cu asta. Cum am intrat pe ulița cu situl ne-am oprit să întrebăm niște săteni care vopseau un gard, dacă găsim ceva acolo și i-a bufnit râsul. Noi ne-am continuat drumul pentru că erau doar 500 de m după cum ne spunea panoul. Am găsit un teren plin de buruieni unde păștea un porc negru. Și terenul acesta era marcat cu tăbliță maro. Așa o indolență a autorităților locale cred că n-am mai întâlnit. Mai bine ar lua panourile alea informative și din șosea și de la sit, măcar nu s-ar mai abate oamenii.

Mulțumesc încă o dată pentru sugestii, călătorii frumoase!

LA CMR Week-end cu mama la mănăstiri - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 16.04.18 19:39»@all: Week-end-ul la mănăstiri cu mama s-a consumat. Am atâtea restanțe că nu știu când voi ajunge eu la zi, dar țin să vă mulțumesc încă o dată celor care ați răspuns apelului meu.

Până la urmă am făcut o combinată pornind de la traseul sugerat de @tata123, pentru că acolo erau cele mai multe mănăstiri pe care nu le văzusem eu.

N-a mai fost nevoie să pierdem vreme până la țara mamei pentru că ne-a adus-o și ne-a luat-o cineva de la Bărcănești și am mers sâmbătă la Mrea Dealu - un pic spre Mrea Cetățuia -Mrea Nămăiești - Mrea Aninoasa - Mrea Robaia - Mrea Curtea de Argeș - Situl Buridava, am dormit la prietena noastră din Frâncești și ieri am mers la Mrea Surpatele - Mrea Dintr-un Lemn - Mrea Cozia și înapoi spre casă, cu multe opriri pe drum și sâmbătă și duminică. Mie, personal, cel mai mult mi-a plăcut Mrea Robaia.

Am făcut un circuit de aproape 700 de km, am făcut față cu brio condusului și sunt foarte mulțumită pentru că mama nu a mai tăcut și a repetat permanent că îi ajunge până o muri ce a văzut ea în excursia asta.

Sper să mai avem parte de multe altele pentru că și nouă ne-a plăcut foarte mult plimbarea de fete.

Încă o dată vă mulțumesc tuturor pentru disponibilitatea și pentru sugestiile voastre de care voi ține seama la următoarele ieșiri cu mama.

LA CMR Week-end cu mama la mănăstiri - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 13.04.18 09:45»@cosminp: Noi am petrecut de multe ori la Garlic, pe Eminescu. Au o formație foarte bună, se și dansează, mâncarea este bună, atmosfera așijderea, local micuț, de aprox 40 de persoane și poate aveți noroc să se deschidă terasa.

Am mai petrecut frumos la Trattoria el Mundo, pe Radu Vodă, în zona pasajului Mărășești. Și acolo este cineva care cântă live, de obicei nu se dansează, dar noi am dansat iar omul s-a bucurat tare mult și ne-a întreținut cum a știut el mai bine.

Teatrul Elisabeta, de lîngă Primăria Capitalei, are la parter restaurantul cu același nume. Este o sala foarte frumoasă, aerisită și acolo au loc tot felul de evenimente interactive, show-uri de muzică... depinde ce prindeți în sâmbăta voastră. Noi am combinat tot timpul o cină cu o piesă de teatru. Este locul unde mergem cel mai des.

La Vioara Roșie este restaurantul Mariei Buză, este select, ea și taraful lor cântă în fiecare miercuri dar au tot felul de evenimente și invitați și în alte zile, karaoke... la fel trebuie să vezi ce va fi în sâmbăta voastră. Se află în fosta locație a restaurantului Casa Latină, zona Răzoare.

Toate îndeplinesc condițiile tale, au muzică live, sunt oarecum central și de o calitate peste medie.

La Dineș noi am nimerit într-o seara când s-au cântat numai manele, dar din acelea grele de tot... Am mai mâncat acolo dar n-am mai revenit pentru vreun eveniment pentru că am înțeles că formația cântă la cerere și dacă în seara noastră s-au aruncat cu bani și s-au vrut doar manele, ei așa au făcut. N-au un program pe care îl respectă, așa că mi se pare cam riscant.

Carul cu bere mi se pare foarte, foarte aglomerat și gălăgios... depinde ce atmosferă vrei pentru evenimentul tău.

Terasa Doamnei nu mai este nici pe departe ce a fost. Și noi am petrecut de multe ori acolo dar în ultimii ani nu ne-a mai plăcut. Agresivitatea cu care muzicanții vin la masă nu este deloc pe gustul nostru. Nici mîncarea nu mai este cum o știam.

Să alegi inspirat, petrecere frumoasă!

LA CMR Eveniment privat restrans in Bucuresti - scris de cosminp în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 10.04.18 22:24»all - În primul rând vă mulțumesc tuturor pentru răspunsurile atât de argumentate. Sunt sigură că v-a luat ceva timp să conturați variante de circuit pentru mine și cu atât mai mult apreciez.

În al doilea rând îmi fac mea culpa pentru că am zis că n-am cunoștințe despre mănăstiri dar citindu-vă mi-am dat seama cât de multe am văzut și eu și chiar am dormit la Suzana și la Neamț.

Apoi am omis să vă spun că mama este "verde" pentru vârsta ei. Merge bine, are grijă de gospodărie și grădină și n-a fost în viața ei într-un concediu, dar a mers tot timpul la mănăstirile din zonă, pe unde auzea și ea că mergea lumea, ca să se roage pentru noi. Ba că eram la școală, ba la facultate, că ne-am măritat/însurat, apoi se ducea pentru nepoți... tot timpul a avut un motiv. Se suia pe bicicletă și a ajuns de mai multe ori la Ghighiu, la Jercălăi, Chițorani... și nu cred că le știu eu pe toate dar știu sigur că asta făcea tot timpul când eram noi acasă, iar sora mea a dus-o astă vară la Suzana și Cheia, așa că le-aș exclude pe acestea ca să fie ceva nou și pentru ea.

@abancor: Mulțumesc mult pentru sugestii. M-am gândit să o iau spre Buzău pentru că mi-ar fi fost cel mai bine, dar mi-e cam teamă cu cazarea pe acolo. Citindu-ți ecoul am început să mă cert că am scris pentru că de fapt am văzut toate mănăstirile din ecoul tău mai puțin Rătești și am realizat că poate trebuia să fac o ordine în capul meu mai întâi... Oricum până la final a fost mai bine că am scris, pentru că altfel mi se conturează variantele.

@CATAAS: Inițial am zis să mergem la Neamț pentru că aveam o legătură acolo cu cazarea și apoi Agapia, Văratic. Era ceva nou și pentru mama, dar când am văzut 435 de km mi s-a părut cam mult. E prea mult să fac 900 de km în 2 zile, am considerat că nu merită. Sigur vor mai fi ocazii pentru că ne-am gândit să o sărbătorim așa de aici înainte și poate găsim 3 zile măcar, dacă nu mai mult, pentru Moldova.

@zlatna: Sora mea, care este copilot, dă din pinteni să alegem Vâlcea pentru că la Frâncești, unde este Mănăstirea dintr-un lemn pe care am văzut-o amândouă, are cea mai bună prietenă din facultate și ar profita de ocazie să se vadă și ele.

@tata123: Adevărat a Înviat! Trebuie să recunosc că aș înclina spre circuitul sugerat de tine. Pentru că în egoismul meu aș vrea să o duc pe mama în locuri pe care nu le-am văzut nici eu și în răspunsul tău am găsit cele mai multe mănăstiri pe care nu le-am văzut. De fapt am fost doar la Nămăiești, la Curtea de Argeș și la Cetățuia.

@Safta Radu: Și sugestia ta este destul de ispititoare mai ales că Șinca este pe lista mea scurtă de ceva vreme. Mulțumesc mult.

@mirmicu: Mulțumesc din suflet pentru urări. Să fiți sănătos și dvs.

@mariana. olaru: Ufff, ecoul tău m-a impresionat cel mai tare pentru că mi-am dat seama că a fost ceva muncă acolo. Să-mi centralizezi toate datele acelea, cu coordonate GPS și trasee... pur și simplu m-ai lăsat fără cuvinte. Stau foarte rău cu timpul și mă impresionează întotdeauna disponibilitatea oamenilor din această comunitate. Mulțumesc mult pentru răspunsul tău și pentru urări, asemenea îți doresc.

@Dan&Ema: Bună! Adevărat a Înviat și mulțumesc de urări și sugestii. Aș vrea să merg puțin mai mult pe zi. Mă gândeam la 250 de km, poate 300 dacă pun și drumul de la București la Ploiești.

Cred că până la urmă voi face o combinată din toate răspunsurile voastre. Încă nu m-am hotărât exact. Tot ce știu clar este că aș vrea să o scot din zona de prin jurul casei, prin care ea a mai fost.

Vă mulțumesc încă o dată pentru sugestii, nici nu știți cât mi-ați fost de ajutor.

O să revin cu întrebări dacă o fi cazul, după ce pritocesc și cu soțul la un traseu final. Și oricum o să revin ca să vă spun ce am hotărât.

LA CMR Week-end cu mama la mănăstiri - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 19.03.18 23:16»@gigioc: Cu multă plăcere.

Vacanță plăcută și nu uita să ne povestești când te întorci.

LA CMR Ce pot sa fac maxim in 3 zile in Oslo - scris de gigioc în secțiunea [CMR ȚĂRILE SCANDINAVE]
pagină generată în 0.0261631011963 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test