Răspunsuri publicate pe sait - de Aurici

Pagina 1 [din 5]
[ 81 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5
[08.08.18 14:26] - Aurici

@catamar:

Că să eviți aglomerația, pe Valea Cernei sunt mai multe pensiuni de unde puteți explora Parcul Național Domogled...

Am fost de 3 ori pe Valea Cernei, ultima dată în 2016. În afara unei pensiuni nedată în folosință, valea era absolut neschimbată, ca în urmă cu 15-17 ani când mai fusesem.

Situația în 2016 era așa. Pe toată Valea Cernei am găsit doar căsuțele de camping de la intrarea în Cerna Sat care erau pustii, nici urmă de mișcare acolo, iar la ieșirea din sat, lângă Cheile Corcoaiei, era o pensiune făcută cu fonduri europene, Perla Cernei, dar și ea era pustie. Proiectul, conform panoului, fusese în perioada 2007-2013, noi eram în 2016, dar ea nu fusese dată în folosință.

Deci pe Valea Cernei, până la Cheile Corcoaiei, am găsit în 2016 ceea ce am spus mai sus și absolut nimic de mâncare.

Din acel punct pînă sus, la Izvoarele Cernei, mai sunt vreo 30 de km de drum greu, forestier, la începutul căruia chiar exista un avertisment că doar mașinile 4*4 pot urca. Sus, oricum nu erau pensiuni, ci doar 3 căbănuțe care ți-ar fi oferit un adăpost dacă ajungeai până acolo și o mămăligă cu brânză, dar mergeai la risc.

Eu am intervenit pentru că sunt foarte curioasă dacă în acești 2 ani pe Valea Cernei au apărut multe pensiuni și apoi pentru că nu trebuie să-i recomandăm omului așa un drum din moment ce spune că este cu mijloacele de transport în comun. Nu ai nici o posibilitate de a ajunge cu așa ceva pe Valea Cernei, iar posibilitățile de cazare erau, cel puțin în 2016, extrem de reduse, chiar spre zero. Nu-mi vine să cred că în 20 de ani nu s-a mișcat un fir de praf în zonă și în cei 2 ani de când nu am mai fost eu lucrurile s-au schimbat radical.

Așa că eu zic să fim atenți la recomandări și să nu derutăm oamenii. Și nu mă refer doar la Valea Cernei. Mai sunt recomandări care nu se pretează la mersul cu trenul/autobuzul.

[27.04.18 22:56] - Aurici

@Floricelu: Așa o să fac! Am reținut și alte ponturi de pe aici, în special pe cele ale colegului @Albinoium. Ar fi cazul să mă mai gândesc și eu o dată la Roma pentru că prea m-a agitat acest fir de discuție :) Oricum, sunt încă o dată impresionată de disponibilitatea turiștilor de a-i sfătui pe alții și nu pot decât să vă mulțumesc și eu pentru tot ce mi-am notat din acest fir.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Împrejurimile Romei, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: câinele roşu ]
[24.04.18 17:21] - Aurici

@câinele roşu: Napoli merita vazut dar e pacat sa bati asa un drum doar pentru o zi. Poate poti sa-i dedici un city break vreodata pentru ca ai ce vedea cateva zile. Orasul in sine, dar si Pompei, Vezuviu, Ercolano, Palatul de la Caserta (micul Versailles al italienilor, foarte frumos), toate sunt in jurul Napoli-ului.

Daca nu ai fost la Ostia, asta poate fi o excursie de o zi. Ostia este iesirea la mare, la vreo 20 de km de Roma, se ajunge cu un autobuz care circula des si noi am petrecut o zi frumoasa acolo.

Vacanta placuta!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Împrejurimile Romei, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: câinele roşu ]
[22.04.18 22:32] - Aurici

@johnscorpion: Cum spuneam... Ți-am trimis mesaj cu nr de telefon al lui nea Matetovici. El te poate lamuri cu foarte multe în zonă, este extrem de sociabil și de deschis. A existat un han la Greci unde se manca foarte bine, toata lumea tragea la el, dar a ars de 3 ori și anul trecut ziceau ca iar se apucă să îl reconstruiască. Cine știe o fi gata. Poți să afli întrebându-l pe nea Matetovici.

La plecarea din Greci noi am vrut să vedem și localitățile de peste munte și nu ne-am mai întors pe același drum. Așa că pot să-ți spun că partea aceea este multe mai frumoasă și acolo găsești mai multe pensiuni dar ajungi mai greu la traseele din Munții Măcinului. Valea Fagilor este pensiunea pe care noi am văzut-o în Luncavița și am notat-o pentru o dată viitoare. Asta ar fi pe gustul tău mai mult ca sigur. Luncavița, Cetățuia, sunt localități mai frumoase și de acolo poți să mergi prin pădure pe traseul Valea Fagilor, un drum extrem, extrem de frumos. De la el o fi pus și fratele primarului din Luncavița numele pensiunii.

Mai trebuie să reții că vara este foarte cald acolo, așa că evită lunile iunie-august, chiar și septembrie zicea nea Matetovici. Și pe 1 Mai era foarte cald anul trecut, greu de suportat.

Și nu în ultimul rând poți să citești și articolul meu din Munții Măcinului, poate te ajută. Este scris anul trecut.

Baftă în alegere și vacanțe frumoase.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in zona muntilor Macin, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: johnscorpion ]
[21.04.18 22:59] - Aurici

@johnscorpion: Cea mai buna abordare a Muntilor Macin este din localitatea Greci, unde anul trecut, pe vremea asta, functiona doar pensiunea lui nea Matetovici, care este ok si se mananca bine, dar este arvunit din iarna, in general.

In rest, cazare la particulari, mai modest.

Pe partea cealalta a muntilor, vis-a-vis de Greci, unde zona este mai frumoasa pentru ca este mai impadurita, sunt mai multe pensiuni dar traseele nu sunt atat de accesibile ca de la Greci.

Am vizitat anul trecut la plecarea din Greci o pensiune, noua, foarte frumoasa si am notat-o pentru o data viitoare. Nu sunt acasa, dar maine o sa revin cu nr de telefon al dlui M. si cu pensiunea.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in zona muntilor Macin, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: johnscorpion ]
[17.04.18 13:49] - Aurici

@tata123: Așa este, amintirile sunt neprețuite, mai ales pentru mama. Și m-au ajutat foarte mult informațiile voastre. Chiar dacă ulterior am constatat că vazusem 80%, sau chiar mai mult, din mănăstirile recomandate de voi, când a fost cazul să-mi fac un plan nu mi-au venit în cap.

A fost o excursie relaxantă, nu ne-am mai făcut planuri de cazare, ci am zis că ne vom caza acolo unde ne va prinde seara. Schițasem traseul de acasă dar cum de obicei mă mai abat ne propusesem ca de pe la ora 19 să începem să ne căutăm cazare la o mănăstire sau la o pensiune.

Cum ora 19 ne-a prins pe drumul dintre Curtea de Argeș și Rm Vâlcea, am avut timp să ajungem la prietena noastră din Frâncești care s-ar fi făcut foc și pară dacă ajungeam în zonă și nu trăgeam la ea.

Despre Buridava voiam să dezvolt în articolul de călătorie, dacă i-o veni rândul vreodată. Dar... cine mai știe. Există panou informativ pentru că după el ne-am luat și noi. Toate excursiile mele se dau peste cap din cauza panourilor informative maro și am reușit s-o zăpăcesc și pe mama cu asta. Cum am intrat pe ulița cu situl ne-am oprit să întrebăm niște săteni care vopseau un gard, dacă găsim ceva acolo și i-a bufnit râsul. Noi ne-am continuat drumul pentru că erau doar 500 de m după cum ne spunea panoul. Am găsit un teren plin de buruieni unde păștea un porc negru. Și terenul acesta era marcat cu tăbliță maro. Așa o indolență a autorităților locale cred că n-am mai întâlnit. Mai bine ar lua panourile alea informative și din șosea și de la sit, măcar nu s-ar mai abate oamenii.

Mulțumesc încă o dată pentru sugestii, călătorii frumoase!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Week-end cu mama la mănăstiri, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Aurici ]
[16.04.18 19:39] - Aurici

@all: Week-end-ul la mănăstiri cu mama s-a consumat. Am atâtea restanțe că nu știu când voi ajunge eu la zi, dar țin să vă mulțumesc încă o dată celor care ați răspuns apelului meu.

Până la urmă am făcut o combinată pornind de la traseul sugerat de @tata123, pentru că acolo erau cele mai multe mănăstiri pe care nu le văzusem eu.

N-a mai fost nevoie să pierdem vreme până la țara mamei pentru că ne-a adus-o și ne-a luat-o cineva de la Bărcănești și am mers sâmbătă la Mrea Dealu - un pic spre Mrea Cetățuia -Mrea Nămăiești - Mrea Aninoasa - Mrea Robaia - Mrea Curtea de Argeș - Situl Buridava, am dormit la prietena noastră din Frâncești și ieri am mers la Mrea Surpatele - Mrea Dintr-un Lemn - Mrea Cozia și înapoi spre casă, cu multe opriri pe drum și sâmbătă și duminică. Mie, personal, cel mai mult mi-a plăcut Mrea Robaia.

Am făcut un circuit de aproape 700 de km, am făcut față cu brio condusului și sunt foarte mulțumită pentru că mama nu a mai tăcut și a repetat permanent că îi ajunge până o muri ce a văzut ea în excursia asta.

Sper să mai avem parte de multe altele pentru că și nouă ne-a plăcut foarte mult plimbarea de fete.

Încă o dată vă mulțumesc tuturor pentru disponibilitatea și pentru sugestiile voastre de care voi ține seama la următoarele ieșiri cu mama.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Week-end cu mama la mănăstiri, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Aurici ]
[13.04.18 09:45] - Aurici

@cosminp: Noi am petrecut de multe ori la Garlic, pe Eminescu. Au o formație foarte bună, se și dansează, mâncarea este bună, atmosfera așijderea, local micuț, de aprox 40 de persoane și poate aveți noroc să se deschidă terasa.

Am mai petrecut frumos la Trattoria el Mundo, pe Radu Vodă, în zona pasajului Mărășești. Și acolo este cineva care cântă live, de obicei nu se dansează, dar noi am dansat iar omul s-a bucurat tare mult și ne-a întreținut cum a știut el mai bine.

Teatrul Elisabeta, de lîngă Primăria Capitalei, are la parter restaurantul cu același nume. Este o sala foarte frumoasă, aerisită și acolo au loc tot felul de evenimente interactive, show-uri de muzică... depinde ce prindeți în sâmbăta voastră. Noi am combinat tot timpul o cină cu o piesă de teatru. Este locul unde mergem cel mai des.

La Vioara Roșie este restaurantul Mariei Buză, este select, ea și taraful lor cântă în fiecare miercuri dar au tot felul de evenimente și invitați și în alte zile, karaoke... la fel trebuie să vezi ce va fi în sâmbăta voastră. Se află în fosta locație a restaurantului Casa Latină, zona Răzoare.

Toate îndeplinesc condițiile tale, au muzică live, sunt oarecum central și de o calitate peste medie.

La Dineș noi am nimerit într-o seara când s-au cântat numai manele, dar din acelea grele de tot... Am mai mâncat acolo dar n-am mai revenit pentru vreun eveniment pentru că am înțeles că formația cântă la cerere și dacă în seara noastră s-au aruncat cu bani și s-au vrut doar manele, ei așa au făcut. N-au un program pe care îl respectă, așa că mi se pare cam riscant.

Carul cu bere mi se pare foarte, foarte aglomerat și gălăgios... depinde ce atmosferă vrei pentru evenimentul tău.

Terasa Doamnei nu mai este nici pe departe ce a fost. Și noi am petrecut de multe ori acolo dar în ultimii ani nu ne-a mai plăcut. Agresivitatea cu care muzicanții vin la masă nu este deloc pe gustul nostru. Nici mîncarea nu mai este cum o știam.

Să alegi inspirat, petrecere frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Eveniment privat restrans in Bucuresti, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: cosminp ]
[10.04.18 22:24] - Aurici

all - În primul rând vă mulțumesc tuturor pentru răspunsurile atât de argumentate. Sunt sigură că v-a luat ceva timp să conturați variante de circuit pentru mine și cu atât mai mult apreciez.

În al doilea rând îmi fac mea culpa pentru că am zis că n-am cunoștințe despre mănăstiri dar citindu-vă mi-am dat seama cât de multe am văzut și eu și chiar am dormit la Suzana și la Neamț.

Apoi am omis să vă spun că mama este "verde" pentru vârsta ei. Merge bine, are grijă de gospodărie și grădină și n-a fost în viața ei într-un concediu, dar a mers tot timpul la mănăstirile din zonă, pe unde auzea și ea că mergea lumea, ca să se roage pentru noi. Ba că eram la școală, ba la facultate, că ne-am măritat/însurat, apoi se ducea pentru nepoți... tot timpul a avut un motiv. Se suia pe bicicletă și a ajuns de mai multe ori la Ghighiu, la Jercălăi, Chițorani... și nu cred că le știu eu pe toate dar știu sigur că asta făcea tot timpul când eram noi acasă, iar sora mea a dus-o astă vară la Suzana și Cheia, așa că le-aș exclude pe acestea ca să fie ceva nou și pentru ea.

@abancor: Mulțumesc mult pentru sugestii. M-am gândit să o iau spre Buzău pentru că mi-ar fi fost cel mai bine, dar mi-e cam teamă cu cazarea pe acolo. Citindu-ți ecoul am început să mă cert că am scris pentru că de fapt am văzut toate mănăstirile din ecoul tău mai puțin Rătești și am realizat că poate trebuia să fac o ordine în capul meu mai întâi... Oricum până la final a fost mai bine că am scris, pentru că altfel mi se conturează variantele.

@CATAAS: Inițial am zis să mergem la Neamț pentru că aveam o legătură acolo cu cazarea și apoi Agapia, Văratic. Era ceva nou și pentru mama, dar când am văzut 435 de km mi s-a părut cam mult. E prea mult să fac 900 de km în 2 zile, am considerat că nu merită. Sigur vor mai fi ocazii pentru că ne-am gândit să o sărbătorim așa de aici înainte și poate găsim 3 zile măcar, dacă nu mai mult, pentru Moldova.

@zlatna: Sora mea, care este copilot, dă din pinteni să alegem Vâlcea pentru că la Frâncești, unde este Mănăstirea dintr-un lemn pe care am văzut-o amândouă, are cea mai bună prietenă din facultate și ar profita de ocazie să se vadă și ele.

@tata123: Adevărat a Înviat! Trebuie să recunosc că aș înclina spre circuitul sugerat de tine. Pentru că în egoismul meu aș vrea să o duc pe mama în locuri pe care nu le-am văzut nici eu și în răspunsul tău am găsit cele mai multe mănăstiri pe care nu le-am văzut. De fapt am fost doar la Nămăiești, la Curtea de Argeș și la Cetățuia.

@Safta Radu: Și sugestia ta este destul de ispititoare mai ales că Șinca este pe lista mea scurtă de ceva vreme. Mulțumesc mult.

@mirmicu: Mulțumesc din suflet pentru urări. Să fiți sănătos și dvs.

@mariana. olaru: Ufff, ecoul tău m-a impresionat cel mai tare pentru că mi-am dat seama că a fost ceva muncă acolo. Să-mi centralizezi toate datele acelea, cu coordonate GPS și trasee... pur și simplu m-ai lăsat fără cuvinte. Stau foarte rău cu timpul și mă impresionează întotdeauna disponibilitatea oamenilor din această comunitate. Mulțumesc mult pentru răspunsul tău și pentru urări, asemenea îți doresc.

@Dan&Ema: Bună! Adevărat a Înviat și mulțumesc de urări și sugestii. Aș vrea să merg puțin mai mult pe zi. Mă gândeam la 250 de km, poate 300 dacă pun și drumul de la București la Ploiești.

Cred că până la urmă voi face o combinată din toate răspunsurile voastre. Încă nu m-am hotărât exact. Tot ce știu clar este că aș vrea să o scot din zona de prin jurul casei, prin care ea a mai fost.

Vă mulțumesc încă o dată pentru sugestii, nici nu știți cât mi-ați fost de ajutor.

O să revin cu întrebări dacă o fi cazul, după ce pritocesc și cu soțul la un traseu final. Și oricum o să revin ca să vă spun ce am hotărât.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Week-end cu mama la mănăstiri, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Aurici ]
[19.03.18 23:16] - Aurici

@gigioc: Cu multă plăcere.

Vacanță plăcută și nu uita să ne povestești când te întorci.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Ce pot sa fac maxim in 3 zile in Oslo, din DESTINATIA: ȚĂRILE SCANDINAVE, [AUTOR: gigioc ]
[19.03.18 22:03] - Aurici

@gigioc: Eu nu pot decât să-ți recomand articolul meu despre Oslo, vezi impresii, unde am fost în 2016. Nu cred că s-a schimbat ceva față de ce am scris și o să vezi că 3 zile sunt destul de puține.

Oslo se află în capătul fiordului Oslo și poți face o plimbare pe el. Numele nu este atât de răsunător ca cele de la capătul Drumului Trolilor și al Vulturilor, dar este spectaculos.

Nu rata Parcul Vigeland, Trambulina Holmenkollen, una dintre cele mai mari trambuline de ski din lume, Fortăreața Akershus dar și o plimbare cu vaporașul în Peninsula Bygdoy și aici nu rata Norsk Folkemuseum (Muzeul satului norvegian) .

Da, eu îți recomand categoric să stai în Oslo. Ai ce face și abia aștept să ne spui cum a fost.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Ce pot sa fac maxim in 3 zile in Oslo, din DESTINATIA: ȚĂRILE SCANDINAVE, [AUTOR: gigioc ]
[07.02.18 14:59] - Aurici

@iulian68: Noi am fost anul trecut, în februarie, la Vila Tisa, 4* din Ocnele Mari, pentru a-i sărbători pe vărsătorii din gașca noastră și am ocupat toată vila. Are 10 camere și 2 apartamente (cu dormitor și living, potrivite pentru familii cu copii, nu pentru cupluri). Fiecare cameră are chicinetă cu tot ce trebuie, frigider, microunde, veselă, detergent de vase... dar la parter unde este restaurantul este o bucătărie profesională cu care ne-am descurcat minunat. Plus grătar în curte.

Ne-am aranjat sala de restaurant cum am vrut, este suficient de mare și dă într-o terasă generoasă. Mai găsiți acolo un jacuzzi, saună, care intră în prețul de cazare și posibilitate de masaj.

Eu am ajuns mai tîrziu decât restul găștii și n-am văzut picior de proprietar, ci doar o fată la recepție care a plecat și ea la un moment dat. Nu ne-a deranjat nimeni, doar 2 fete care făceau curățenie ne-au spus că le-a plăcut mult cum ne-am distrat.

Peisaj superb, foarte curat și salina Ocnele Mari la doi pași. Sunt aprox 170 de km pîna acolo dar ai avantajul autostrăzii.

Anul trecut ne-a costat 100 de lei/cameră/noapte, iar vineri plecăm tot acolo, pentru același motiv și ne costă la fel. Pentru zile mai multe cred că mai suportă negociere. Și noi am plecat de la 120 lei/noapte.

Alegere inspirată și vacanță plăcută!

[30.01.18 20:48] - Aurici

@dalumian: Pai suna excelent. Este pacat sa faci si sa desfaci bagaje si sa te muti dintr-un loc in altul cand ai la dispozitie excursii pe distante rezonabile. In sejururile lungi merg combinatiile astea ca faci cumva sa stai si intr-un loc mai mult, dar cand zilele sunt putine parca nu merita.

In cazul meu prima zi este de orientare, iar din a doua incep sa ma imprietenesc cu locul. Pai si tocmai atunci sa-mi fac bagajele sa plec? Pe principiul asta daca zbor cu avionul trebuie sa fie de la 4-5 zile in sus. Dar nu zic ca asta ar fi solutia perfecta. Imi exprimam si eu o opinie.

Vacanta placuta, deja cred ca se contureaza ideile...

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Malmo si imprejurimi? , din DESTINATIA: ȚĂRILE SCANDINAVE, [AUTOR: dalumian ]
[30.01.18 19:26] - Aurici

@aditun: Super informatii! Multumim si noi, ceilalti, carora ne vor fi utile pe viitor. Inca o data, multumiri. Numai bine!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Malmo si imprejurimi? , din DESTINATIA: ȚĂRILE SCANDINAVE, [AUTOR: dalumian ]
[30.01.18 17:36] - Aurici

@dalumian: Când zici 4 nopți, automat te gândești la 5 zile și crezi că sunt multe și suficiente ca să te împarți în toate zările. Dar dacă aterizezi la 9 seara la Malmo, o zi este pierdută, clar. Dacă și în ultima zi ai un zbor până în prânz, sau chiar în jurul prânzului, iar nu prea poți să faci nimic. Doar dacă ar fi un zbor de seară ai mai înțelege ceva și din ultima zi.

Ceea ce înseamnă că îți rămân vreo 3 zile de care să te bucuri. Părerea mea este că ar fi bine să le lași pe toate într-un singur loc. Nu face și desface bagaje din 2 în 2 zile și bucură-te de oraș într-un ritm mai uman. Dacă ai și zborul de întoarcere tot din Malmo chiar nu văd rostul acestei trambalări.

Nu știu să-ți spun acum concret ce poți să faci în Malmo, dar știu că îmi propusesem și eu să ajung o dată din cauza podului Oresund și îmi făcusem temele la vremea aia. Îmi amintesc că îi rezervasem mai multe zile pentru că aveam ce face, dar și pentru că descoperisem toate mult mai ieftine acolo decât la Copenhaga.

Și îmi făcusem planurile că fac o excursie de o zi în Copenhaga, ca să traversez renumitul pod (cu transportul local, dar nu trenul care merge pe sub pod și nu ai vederea care trebuie ci autobuzele care merg pe pod). Nu mi-a mai ieșit asta, am ajuns la Copenhaga între timp, dar dacă aș fi în locul tău acum și zborul ar fi la Malmo, aș alege Malmo de unde aș face o excursie de o zi la Copenhaga. Mai sapă puțin. Imposibil să nu descoperi lucruri de făcut în 3-4 zile la Malmo și împrejurimi.

Alegere inspirată și vacanță plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Malmo si imprejurimi? , din DESTINATIA: ȚĂRILE SCANDINAVE, [AUTOR: dalumian ]
[22.01.18 15:23] - Aurici

@ana anghel: Veliko Târnovo este un orășel în care revenim destul de des, mai ales toamna-iarna, pentru că am descoperit acolo, printre altele, niște magazine cu ornamente de brad (Denix) și în fiecare an mergem să vedem cu ce mai apar. Este doar un motiv să mai tragem o fugă în frumosul orășel, îți dai seama.

Prin urmare am stat în Veliko la Hotel Play, de lângă teatru, în noiembrie, la Arena Târnovo, lângă stadion, în decembrie, la Studio și Rashev, lângă cetatea Tsarevets, toamna târziu și în decembrie am făcut revelionul, la Concorde, prin spatele teatrului, iar acum de curând, în decembrie am stat la Anhea, în centru. Mai sunt și altele cred, dar nu mi le mai aduc aminte acum pe toate.

Tot ce vreau să-ți spun însă este că nicăieri nu a fost frig, nu cred că trebuie să îți faci probleme. Nici nu știu ce fel de încălzire au avut toate, nu mi-am pus problema. Important este că a fost cald și bine peste tot. Iar bugetul tău este acoperitor pentru oricare dintre ele.

Dacă aș face un top dintre cele la care am stat eu Concorde și Studio se bat pentru primul loc. Ele au avut și un preț un pic mai mare decât celelalte dar care se situează în bugetul tău.

Dar, ca să revenim la întrebarea ta, la oricare vei nimeri vei găsi cald.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel Veliko Tărnovo cu incalzire centrala, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: ana anghel ]
[19.01.18 12:04] - Aurici

@Lacrasim: Un hotel la care noi nu am plătit parcarea în Istanbul este și Stone Art Hotel care se află pe Vefa Caddesi, după Apeductul lui Valens, foarte aproape de Universitatea din Istanbul și destul de aproape de Marele Bazar.

Acolo am parcat mașina în stradă, în fața hotelului (cu binecuvântarea lor) și nu ne-a costat nimic. De altfel strada este destul de aerisită față de altele din orașul vechi. Și hotelul este foarte bun. (vezi impresii)

[19.01.18 11:14] - Aurici

@giuliani: Am fost în Puglia și am ales Bari, ca și bază. La început am ales pentru că așa citisem că este cel mai nimerit, iar după consumarea sejurului am fost convinsă că am ales bine.

Nu am ajuns la Otranto, dar pot spune despre Monopoli că este un orășel mic pe care eu nu l-aș alege ca bază pentru vacanțe. Mi s-a părut suficient jumătatea de zi pe care am avut-o pentru el. Poate merita o zi dar este mic și a fost cam pustiu pentru gusturile noastre de vacanță. Am și ajuns în jurul prânzului când toate erau închise și nici n-am avut cu cine vorbi pe acolo.

De la gară am ajuns în 10 minute pe jos în centru, unde începe un traseu circular trecând prin orașul vechi pe care l-am închis în 3-4 ore cu toată lălăiala de care am fost în stare.

Portul este foarte, foarte mic, nu este nici o plajă acolo, de la castel este o promenadă lungă, o faleză pe unde ne-a bătut vântul foarte tare și mai departe, dar noi n-am mai ajuns, este una din frumoasele plaje din sudul orașului Monopoli, Cala Porta Vecchia, cu nisip fin, dar ceva mai departe de orășel.

Ca să nu mă lungesc eu aș alege din nou Bari pentru Puglia și pentru plajă m-aș duce în fiecare zi în alt orășel, pentru că poți să ajungi foarte ușor, distanțele sunt scurte și ai avea timp într-o zi să vezi și orășelele și să faci și plajă. În plus seara te-ar găsi în Bari, un oraș mai mare, în care sunt mult mai multe de făcut.

Dacă ar fi să am un concediu leneș în zona aceea eu aș alege Polignano a Mare, de altfel și el destul de mic.

Tine seamă și de faptul că din Bari pornesc cele mai multe trenuri dar care nu opresc în toate orășelele. Deci posibilitățile de a te mișca sunt reduse în cazul în care alegi un orășel în care trenurile sunt mai rare.

Orice ai alege, vacanță plăcută și să ne povestești la întoarcere.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vacanta in Puglia: Monopoli sau Otranto? , din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: giuliani ]
[18.01.18 09:58] - Aurici

@Lacrasim: Păi nu te contrazic. Eu am relatat cum a fost în cazul nostru la Gulec. Am plătit și altă dată, la alte hoteluri, mai puțin decât știam. Este în funcție de mai multe... Era important ca omul să-și facă o idee și să știe că sunt și astfel de situații.

Spuneam că mergem anual la Istanbul și noi n-am avut niciodată o problemă cu mașina și întotdeauna ne-o manevrează cei de la hotel. O duc în parcări, ne-o aduc... le dăm cheia fără nici o problemă. Ba ultima dată, ne-au avertizat după prima noapte că unul din prieteni uitase mașina deschisă. Ca și tine nu am auzit să se întâmple ceva cu mașinile în Istanbul. Și dacă la primele drumuri eram speriați când ne cereau cheile, acum suntem total relaxați.

[18.01.18 09:27] - Aurici

@Lacrasim: Am luat paragraful de mai jos cu copy-paste din articolul meu ca să nu mai povestesc odată.

Cam așa a fost în cazul nostru la Gulec...

știam de la rezervare că hotelul asigură parcare cu plată, 6 EUR/zi, sau pe stradă, dacă erau locuri libere, am încercat ultima variantă. Nu prea erau locuri, pentru că hotelul se află chiar într-o intersecție, dar am făcut o combinată cu tipul de la recepție și ziua ne ducea mașinile pe o străduță după colț, unde era o parcare păzită, iar seara ne-o aducea în fața hotelului. El s-a descurcat cu toate manevrele și până la urmă, nu știu cum a făcut, dar ne-a cerut pe parcare doar 15 lire pe zi și doar pentru 2 zile, ceea ce a insemnat vreo 7 EUR pe toate zilele și nu 18 cum ne zisese booking. Nu ne-am mai bătut capul, atâta a zis, atâta i-am dat
.

Oricum, 15 lire, da, nu 7 cum am zis eu. Am confundat cu 7 EUR atât cât ne-a costat parcarea tot sejurul. Dar oricum nici 30 de lire n-au fost.

[pg. 1 / 5]: răspunsuri 1-20 din total 81
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0312309265137 sec /