Răspunsuri — scrise de Aurici; [p.1 /6]

Aurici, 16.01.20 14:31»@ciucuadrian: Dintre toate cazările mele din Istanbul, pentru primul tău drum, îți recomand și eu un fost conac turcesc, care se află foarte bine amplasat (cam 5-6 minute de mers pe jos până la Piața Sultanahmet, într-o zonă destul de aerisită).

Dacă vrei să te lămurești puțin și să-l vezi în poze, poți răsfoi articolul meu vezi impresii. In octombrie 2018 figura pe booking cu 57 EUR/noapte/cameră dublă, dar am contactat direct hotelul și am obținut un preț de 46 EUR/noapte cu MD foarte bun. Are parcare în față, iar atunci era 10 EUR/zi.

Eu cred că prima ta grijă ar fi să te asiguri că alegi o cazare bună, unde să te simți confortabil. Apoi, acolo fiind, o să te dezmeticești tu și cu shopping-ul.

Orice ai alege, sejur plăcut și te așteptăm să ne povestești.

LA CMR Cazare Istanbul, vizita + shopping - scris de ciucuadrian în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 30.10.19 12:16»@mariusdany: Eu am fost foarte mulțumită de cazarea din Zaton, la Two Palms Villa, o vilă cu 4 camere, dintre care îți recomand camera 2 sau 4. vezi impresii

Ai parte de parcare gratuită și posibilitatea să ajungi în Dubrovnik foarte ușor, cu transportul în comun (sunt aprox 10-11 km).

În Zaton sunt plaje cu pietricele dar găsești în sens opus Dubrovnik-ului, spre Ston (unde găsești ziduri asemănătoare marelui zid chinezesc, cele mai mari din Europa), găsești zic și Golful Prapratno cu cea mai bună plajă cu nisip.

De la Zaton, în sens opus Dubrovnik-ului, pe un traseu lejer de coastă, absolut spectaculos și pe o distanță de până în 100 de km ai o mulțime de lucruri de făcut. Iar pentru asta te invit să citești articolul meu vezi impresii, ca să alegi ce crezi că vi se potrivește.

Orice ai alege vacanță frumoasă, Croația este spectaculoasă.

LA CMR Vacanta in Croatia - scris de mariusdany în secțiunea [CMR CROAȚIA]
Aurici, 01.10.19 10:24»@liviu49: Mulțumesc încă o dată. Acum 2 săptămâni am urcat la Peștera-Babele prin Dichiu și am făcut o oprire la Bolboci. Și ea ni se părea o variantă dar am abandonat-o pentru că mai sunt și băi comune și am cam îmbătrânit . Asta e singurul lucru la care ținem morțiș, ca fiecare să aibă baia lui. Pe lângă cabana Dichiu am trecut de mai multre ori dar n-am intrat s-o vedem niciodată. O s-o verificăm și pe ea. Călătorii plăcute, asemenea, mulțumesc încă o dată.
LA CMR Cazare cu autogospodarire pentru 36 de persoane - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 30.09.19 17:06»@pusi: Scuze pentru întârzierea cu care răspund, am fost plecată câteva zile și abia acum am văzut. Mulțumesc pentru intervenție. Oricum și eu verific fiecare informație, unele locații chiar le știam fără autogospodărire, dar am apreciat că fiecare s-a străduit să-mi dea câte o sugestie.

@Illaura: Mulțumesc mult pentru link. O să supun dezbaterii publice. Sugestiile voastre mă ajută și în alte situații, nu întotdeauna suntem 36.

@liviu49: Cam mulți, da. Din păcate sau din fericire, nici nu știu cum să mai zic. La bază suntem mai puțini dar fiecare a mai adus pe câte cineva și avem câteva ieșiri pe an mai aglomerate. Știu și că e greu de găsit o locație așa mare. De aceea am spus că putem sta și separat cazați dar aproape unii de alții, iar condiția era ca una din locații să aibă o sală mare. Mulțumesc pentru toate sugestiile, zona o știm, dar pensiunile nu. Avem o întrunire în week-end și o să dezbatem până ne-om scoate ochii .

LA CMR Cazare cu autogospodarire pentru 36 de persoane - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 24.09.19 11:07»@lllaura: Mulțumesc pentru sugestie. Dacă nu există pe saitul nostru ai putea să spargi tu gheața și să ne povestești despre cabana din Păltiniș, inclusiv să încarci poze.

Chiar sunt curioasă, spune-ne măcar cum se numește. Noi avem niște prieteni buni la Păltiniș, o să-i întreb și pe ei că ne cunosc bine gusturile. Mulțumesc încă o dată, zi bună!

@adrianaglogo: Bună precizare, mulțumesc!

În spiritul bunelor obiceiuri pe care le-am avut mulți ani, acela de a verifica locațiile unde urma să mergem, una din familii a fost în week-end-ul acesta în recunoaștere și a văzut și mâncat la 3 pensiuni. Și aici am avut câteva recomandări care ni se potrivesc, așa că vom avea de unde alege.

Vă mulțumesc încă o dată tuturor pentru sugestii sau comentarii.

LA CMR Cazare cu autogospodarire pentru 36 de persoane - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 20.09.19 10:26»@Zăpăcel: Am fost la Vila Bran și știm ce oferă. Poate că nu m-am exprimat foarte bine în solicitare. Mai mult decât autogospodărirea noi avem nevoie de un spațiu în care să fim singuri, fără asistență. Ne întâlnim regulat pentru socializare, dans, jocuri de masă și concursuri... de aceea trebuie să fim singuri în univers.

Nu ținem neapărat la autogospodărire, dar după ultima experiență când gazdele nu ne-au slăbit nici un moment și ne-au filmat tot timpul, nu mai vrem să fim nici serviți. Ba în a doua seară ultimile noastre gazde și-au chemat copiii și nepoții, și-au făcut o masă a lor și s-au uitat la noi toată seara. Asta vrem să evităm în ieșirile de acest gen, care sunt 2-3 pe an.

Oricum, mulțumesc pentru sugestie.

@Belka: Mulțumesc mult, mă uit. Zi faină!

@nrs: Mulțumesc pentru intervenție

@carmencis: Verific satul de vacanță, sună bine. Mulțumesc, zi frumoasă!

@krisstinna: Mulțumesc, Cristina. Chiar așteptam o sugestie de la tine pentru că știam că ai ceva în tolbă. Nu ținem neapărat să fim cazați toți în același loc ci să ne putem întâlni cu ușurință. Sună foarte bine Mamaruta, din motivele expuse mai sus. Mulțumesc încă o dată, zi faină!

LA CMR Cazare cu autogospodarire pentru 36 de persoane - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 19.09.19 14:10»@Nasshu: Multumesc mult, o sa sun, îmi place cum arată. Zi buna!
LA CMR Cazare cu autogospodarire pentru 36 de persoane - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 18.09.19 15:42»@zlatna: Draguță Casa Lacului, dar ei se prezintă cu 23 de locuri. O să sun, mulțumesc mult,
LA CMR Cazare cu autogospodarire pentru 36 de persoane - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 18.09.19 10:58»@Safta Radu: Am citit review-ul tău despre Hanul Șimon. M-am uitat pe saitul lor, dar nu pare deloc a fi cu autogospodărire. O să dau și un telefon. E cam greu cu atâtea persoane, cred că trebuie să mai umblăm la număr ca să găsim ceva. Mulțumesc oricum pentru sugestii.
LA CMR Cazare cu autogospodarire pentru 36 de persoane - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 18.09.19 09:04»@Safta Radu: Mulțumesc mult! Verona a fost prima la care ne-am gândit. Am petrecut acolo anul trecut și chiar am scris și eu de ea.

O mai avem în vedere, dar acum suntem mai mulți și pe lângă ea nu am identificat alte posibilități de cazare.

O să mă uit la Hanul Șimon, de el nu știam.

Mulțumesc încă o dată, zi bună!

LA CMR Cazare cu autogospodarire pentru 36 de persoane - scris de Aurici în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 24.07.19 12:34»@Adina Mihaela: N-aș vrea să repet și eu obiectivele posibile pentru că ți-au recomandat colegii noștri foarte bine. Dar pentru cazare, dacă nu găsești printre cele recomandate deja, încearcă și la Villa Rustica din Gornea, Moldova Nouă, vezi impresii. Noi am stat anul trecut la întoarcerea din Croația și ne-a plăcut. Nu are piscină dar este situată pe malul Dunării (celalalt criteriu al vostru) iar nouă ne-a plăcut foarte mult mâncarea de la restaurantul lor.
LA CMR Cazare Cazanele Dunării - scris de Adina Mihaela în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Aurici, 15.07.19 12:56»@vulpe mihaela: Yusufpasa Konagi, un hotel foarte, foarte potrivit pentru doua nopti in Istanbul si excelent amplasat. Ca sa nu repet ce am scris, vezi alte detalii in articolul meu vezi impresii. Si noi am fost grup si am obtinut o reducere substantiala.
LA CMR Cazare Istanbul 2019 - scris de vulpe mihaela în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 03.06.19 23:10»@goroco: 1300 de km sunt cam mulți pe drumuri muntoase ca cele din Serbia și Croația. Nu mergi ca pe autostrăzile din Austria/Germania sau altele asemenea.

Noi mergem etape de 1000-1100 de km dacă mergem spre Austria, de ex, dar nu mai mult de 8-900 de km de câte ori am mers spre Muntenegru sau Italia prin Serbia, Croația, Bosnia... Dar voi știți mai bine.

Încă o dată vacanță plăcută și aveți grijă la drum!

LA CMR Variante drum spre Umag (Croatia) - scris de goroco în secțiunea [CMR CROAȚIA]
Aurici, 03.06.19 21:12»@goroco: N-am înțeles dacă vrei să faci drumul dintr-o bucată până la Umag, dar sunteți cam mulți în mașină și drumul nu așa scurt, cred că e greu. Până la un punct și noi mergem pe același drum la vară, adică avem un drum comun cam 1100 de km.

Noi am ales drumul cel mai scurt pe care am mai mers și altădată. Ieșim pe la Porțile de Fier, mergem pe malul sârbesc al Dunării care este pitoresc, cum îți dorești, facem o escală la Cetatea Golubac s-o vedem și după renovare, trecem de Belgrad și ne oprim după Slavonski Brod la o vinărie, prima noastră etapă însemnând puțin peste 800 de km.

Apoi Zagreb - Karlovac - Rijeka - Umag pentru voi, de la un moment dat noi o luăm mai pe sus.

Noi am mai mers pe drumul ăsta și nu-mi amintesc de porțiuni rele. Pitoresc cum vrei este pe malul sârbesc al Dunării și apoi pe la Karlovac-Rijeka, dar Serbia este frumoasă în general. Ca și Croația, de altfel.

Nu uita de relieful muntos, cu serpentine, care îți va mai îngreuna mersul. Mai sunt și etapele de autostradă sau drumurile europene pe care o să mai și gonești ca să avansezi.

De la Ploiești mie mi se pare că ar fi singura opțiune. Drum bun și vacanță plăcută!

LA CMR Variante drum spre Umag (Croatia) - scris de goroco în secțiunea [CMR CROAȚIA]
Aurici, 22.05.19 16:11»@adriandoli: Mai exact, cu ce te putem ajuta? Când pleci la Atena, câte zile stai, ce vrei să faci acolo? Întreabă-ne mai concret ceva ca să îți putem răspunde. Au și banii ăștia dichisul lor. Un cash folosești dacă stai undeva 3 zile și altul dacă stai o săptămână. Într-un fel îți faci socotelile dacă te duci pentru plajă, în alt fel dacă alergi toată ziua pe la obiective. Nu mai zic că și perioada contează. Sunt prețuri diferite în extrasezon, de ex. Dacă te ajută cu ceva, la sfârșitul lui noiembrie anul trecut, eu am petrecut 4 zile (3 nopți) la Atena și am cheltuit 600 de EUR din care 270 am plătit cu cardul (avionul și cazarea) si 330 am cheltuit cash, acolo, dintre care 64 au fost obiectivele, 38 un shopping mărunt iar restul mâncat/băut. Actualizează întrebarea și poate îți vor sări și alți colegi în ajutor.
LA ÎNTREBAREA Card mastercard debit/credit - scris de adriandoli în secțiunea [Descoperă Atena / ATENA]
Aurici, 08.04.19 18:52»@alexmara: Ai găsit câte ceva?

Eu zic că dacă ai avea răbdare să citești măcar 2-3 articole despre ceea ce întrebi, te-ai lumina cu toate.

În articolul meu despre Cappadocia, scris nu demult, am detaliat cum am ajuns cu mașina în Cappadocia, am înșirat taxele de drum, cu zecimale chiar, am făcut referire și la mâncare, am zis de prețul combustibilului de prin toate țările prin care am trecut, de lire și schimbul valutar, am mai menționat și câte-un pont... vezi impresii

Și nu numai eu am scris, mai găsești articole pe tema aceasta. Trebuie doar să ai puțintică răbdare și să citești. Că altfel noi trebuie să repetăm aici ce am scris destul de recent.

LA CMR Traseu Istanbul - Cappadocia - scris de alexmara în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 13.03.19 09:34»@silvia tudoran: Eu nu pot să studiez pentru că sunt foarte prinsă și nu am timp.

Dar ce e cu Ihlara? Zborul e deasupra canionului Ihlara?

Păi nu cred că se compară cu zborul pe care ar trebui să îl experimentezi în zona Goreme.

LA CMR Capadoccia balon aer cald - scris de silvia tudoran în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 12.03.19 11:47»@silvia tudoran: Ti-am dat deja un mesaj privat cu numarul de telefon al lui Jay. Citeste, macar pe sarite, ceea ce am scris de curand despre Cappadocia. O sa afli mai multe si te familiarizezi putin si cu Jay pe care iti recomand sa il contactezi.

Dar, asa cum spune si colegul @nrs, preturile acelea pe care le pomenesti tu, au fost demult. Inainte de lovitura de stat s-a zburat si cu 250-280 EUR/persoana, iar lucrurile tind sa revina la acea perioada.

Cappadocia este suprasolicitata iar posibilitatile de zbor sunt limitate. Au mult mai multi doritori decat posibilitatile lor, asa ca isi permit.

In plus august si doar 2 nopti s-ar putea sa nu fie cea mai fericita alegere pentru zbor.

LA CMR Capadoccia balon aer cald - scris de silvia tudoran în secțiunea [CMR TURCIA]
Aurici, 11.01.19 15:53»@Ana Asmaranducai: Golfulețul acela mic din dreapta hotelului este bun ca și plajă și ajungi ușor cu paharul de la bar. Dar marea nu e bună. După o intrare lină de 3-4 metri încep pietroaiele acelea mari, pe care aluneci. Copilul nu se poate bălăci în golfulețul acela și nici adulții. Noi ne-am dus peste dig, în golfulețul celălalt, cu plaja mai îngustă dar intrare foarte bună în apă. Dar barul rămâne mai departe, e cam greu să ajungi cu paharul de la hotel în golful acela.

Dar și eu recomand hotelul ca foarte bun, cu acest impediment. Noi n-am suferit însă de nimic. vezi impresii

Am stat la plaja hotelului și beneficiam de bar, animația (cam anemică atunci), șezlonguri și umbreluțe gratuite și când voiam să înnotăm ne duceam la golf, ne făceam treaba și ne întorceam din nou la șezlongurile noastre.

LA CMR Hotel 4* cu gratuitate copil 12 ani impliniti si bar pe plaja - scris de dantonela06 în secțiunea [CMR BULGARIA]
Aurici, 26.12.18 22:04»@Ogopogo: Nu sunt deloc puține 5 zile pentru Coasta Amalfi, o să vezi. Doar nu le împărți cu Napoli. La Napoli poți să ajungi într-un alt city break pentru că este atât de accesibil. Și vezi liniștit Napoli, Palatul de la Caserta, Vezuviu, Pompei, Ischia, Procida. Lasă coasta singură, eventual cu Sorento și Capri. Dar tot ți-aș recomanda o cazare pe coastă. Dacă ai citit ce am scris, drumul de coastă este demențial, dar zona de la Sorento până spre Positano nu prea și o să te deranjeze să îl faci zilnic. Noi n-am prins aglomerație dar am înțeles de la gazda noastră că autobuzele pot fi foarte aglomerate în sezon. Să stai în picioare în autobuz nu mai este așa o plăcere. Așează-te în Positano sau în Amalfi. Îți va permite să te deplasezi ușor pe coastă și vei beneficia în fiecare zi de o excursie cu drumul. Din punct de vedere al legăturilor Amalfi este cel mai bun nod.

Capri a fost și dorința arzătoare a soțului, tot de la Axel Munthe.

Cum am tot spus pe aici, cea mai mare răsplată este ca cineva să-ți spună că articolele tale au fost motiv de inspirație. Mulțumesc mult pentru asta și abia aștept să te întorci. Nu uita să ne spui măcar două vorbe. Pentru mine Coasta Amalfi rămâne pe piedestal și sper să mă întorc într-o zi pe terasa Rosei.

LA ÎNTREBAREA Excursii din Sorrento spre Vezuviu, Capri, Amalfi etc. - scris de Ogopogo în secțiunea [Imperiala insulă Capri / Insula CAPRI]
pagină generată în 0.0231158733368 sec

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test