Răspunsuri — scrise de cloverina; [p.1 /12]

cloverina, 20.05.19 10:48»Noi ne-am cazat la pensiunea Mărioara, în satul Breb si am făcut diverse vizite (Mocănița, Sighet, Ucraina). Primesc tichete si oferă demipensiune.

Tocmai am scris o recenzie (vezi impresii)

LA CMR Cazare Viseu de Sus - scris de LaraCroft în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
cloverina, 17.04.19 16:12»@mecete: Acum vreo lună drumul era impecabil, mai puțin porțiunea Iacobeni Cârlibaba. Se vedea că se încearcă (greu) avansarea în lucrare. Chiar și acea porțiune neasfaltată este practicabilă. Noi am fost cu un Megane (deci cu garda relativ joasă).
LA CMR Drum DN 18 Moisei - Iacobeni - scris de mecete în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
cloverina, 07.04.19 21:44»@Roxy0805: Acum două săptămâni mai era de terminat porțiunea Iacobeni - Carlibaba.

În rest, o splendoare de drum, cu foarte puține mașini întâlnite si peisaje deosebite.

Chiar și cu acea porțiune neasfaltată, am reface drumul -- si eram cu mașina nouă, ce nu credeam că va experimenta curând asa drumuri...

LA CMR Drum Baia Mare - Sighet - Borsa - Iacobeni - scris de Roxy0805 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
cloverina, 26.02.19 16:19»Mulțumesc tuturor.

De la București nu îmi făceam probleme, știam că Albiţa e varianta cea mai bună și cred că și cea mai scurtă.

Însă traseul Iași Chișinău nu l-am analizat vreodată.

Înțeleg că tot Albiţa e cea mai ok variantă.

Mulțumesc încă o dată!

LA CMR Cel mai bun drum spre Chișinău - scris de cloverina în secțiunea [CMR REP. MOLDOVA]
cloverina, 20.02.19 13:33»@MONITA: Eu vă sfătuiesc să citiți articolul meu despre transportul cu trenul în Italia și să aruncati un ochi pe site-urile trenitalia si italotreno. Dati subscribe si veti primi și ofertele aferente. Puteți cumpăra un bilet de tren pe ruta Roma Florenza cu 10 euro. Trenul merge cu pana la 300 km/h si e o plăcere.

Legat de prețurile din supermarketurile din Roma (ultima mea vizită a fost în final de noiembrie 2018), acestea sunt aproape la fel ca în România. Uneori mai ieftine, alteori mai scumpe. Totul insignifiant.

De exemplu pâinea poate fi mai scumpă, dar sa aibă și alt gust (si un termen de expirare ce arată lipsa conservantilor). Apa plată este mai ieftină. Vinul mai ieftin sau pe acolo. Fructele la fel ca în tara.

LA CMR Minivacanta la Roma - scris de MONITA în secțiunea [CMR ITALIA]
cloverina, 19.02.19 18:23»@ricardusu: V-am trimis mesaj privat. Oricând vă stau la dispoziție cu informatii despre Aegina!
LA CMR Unde, în Grecia de Paște? - scris de ricardusu în secțiunea [CMR GRECIA]
cloverina, 18.02.19 21:27»@ricardusu: Eu mi-aș lua cazare și pe Aegina. Adică as împărți vacanța în 2, Atena si insula Aegina. Nu am avut timp să scriu despre vacanța din 2018, de 10 zile pe insulă. Toti o subestimează, în special pentru că nu vizitează decât Mănăstirea Sf. Nectarie si Aegina Town.

Eu m-aș caza în Agia Marina, cum am făcut-o în vara trecută. În timpul sezonul estival se găsesc ferry direct către această localitate, dar nici taxiul sau închirierea unei mașini nu sunt de lepădat.

Agia Marina este un sat de pescari, foarte tradițional, cu plajă cu nisip, dar și cu stânci unde se poate sta la plajă și de unde se poate sări.

Cazarea este extrem de ieftină. Vă pot recomanda pensiunea Delfini sau Isidora. Ambele afaceri de familie, la ambele puteți da e-mail sa obtineti pret bun. Isidora sigur organizează Paștele pe insulă pentru că am întrebat eu, înainte să știi că de acest Paște, burtica mea nu va fi aptă de plimbări în afara tării.

Insula în sine este de o frumusețe sălbatică deosebită. Puteți să vă plimbați printre livezi de fistic. Noi am închiriat mașină, cu nicio garantie, niciun card, cu 30 euro pe zi. In august!

De asemenea, puteti lua croazieră de o zi pe insuliţele din preajmă, unde veti vedea peisaje de tipul Caraibe. Sunt insule nelocuite, cu plaje si ape superbe. La fel, foarte ieftin totul. Va pot recomanda si persoana potrivită pentru aceste croaziere, un tânăr pasionat de apă și grătare

Părerea mea este că nu are sens să mergeți atâta drum de la Atena la Meteore sau Athos. Acestea două tin mult mai mult de partea de nord, continentala. Ar trebui sa profitati de tot ce vă oferă Atena.

Iar Paștele neapărat pe insulă

LA CMR Unde, în Grecia de Paște? - scris de ricardusu în secțiunea [CMR GRECIA]
cloverina, 31.01.19 15:44»Noi am mâncat foarte bine în următoarele locuri:

1. Caffè Washington dal 1939 - deși are nume de cafenea, servesc pizza și paste foarte bine (pe lângă un meniu vast). Bonus... chelnerii sunt români, drăguți și serviabili

2. La Gallina Blanca - au introdus coperto, taxa pe așezare la masă, dar rămâne un loc cu pizza memorabilă.

3. Ristorante Pizzeria Il Cuore di Napoli - un restaurant de cartier, nu departe de centru (noi mergem numai pe jos). Pizza se face în fata ta. Era plin cu localnici, ceea ce spune multe.

4. Pastificio - nu e restaurant. Lumea sta la coadă ca sa ia o caserola cu paste la 4 euro, pe care le mănâncă în picioare sau în apropiere de treptele spaniole. Este o legendă locul. Pastele sunt foarte foarte bune, cum nu am încercat vreodată în tara.

5. Pompi - are mai multe locații în Roma. Este una dintre cele mai vechi gelaterii si cofetării din oraș. Un tiramisu este 4 euro și e ceva de vis. Înghețata foarte bună și deloc scumpă.

6. EGG Pasta Fresca - idem Pastificio. Paste geniale, ieftine, pe care le poți personaliza după preferințe. Se fac în fata ta. Poti manca acolo, dar e un spațiu mic. Se sta la coada, atât de bune sunt!

LA CMR Unde mancam la Roma - scris de igi în secțiunea [CMR ITALIA]
cloverina, 10.01.19 10:39»Noi stăm deseori la Tashkonak Hotel (ne-am învățat acolo). Au parcare gratuită pe stradă, în fata hotelului (dacă nu e loc, își mută vreun angajat mașina ca sa o parcati). vezi impresii

Am mai fost în tranzit la Azade (am dormit doar câteva ore, deci nu as putea face un review complet). La fel cu parcarea.

Acum avem în vizor Katelya Hotel. E în aceeași zonă (foarte aproape de moscheea albastră, hagia Sophia, bazar, toate, ce mai?!), dar pare mai elegant.

LA CMR Hotel in Istanbul - scris de ancadumi4 în secțiunea [CMR TURCIA]
cloverina, 05.01.19 00:46»@dianamea: Eu vă spun din experiența numărului de dosare, iar nu din perspectiva călătorului (nu am sute de zboruri la activ).

Ryanair este parte în cele mai puține dosare de pe rolul instanțelor. Wizz e în top.

Eu zbor cu toate, în funcție de oferte si destinații. Asta nu schimbă reaua credința unor companii.

LA CMR Bagaj Rynair - scris de igi în secțiunea [CMR ITALIA]
cloverina, 04.01.19 22:50»Noi avem un rucsac cam foarte măricel fata de normele lor, dar niciodată nu ne-au pus sa îl măsurăm. În principiu stai cu el în spate și nici nu îl văd eu. Și cum a zis cineva mai sus, e rucsac... il îndeși and voilà.

Cu privire la colegul care nu a primit despăgubiri... să stiti că acestea se dau la cerere, în baza unui formular foarte simplu de pe site-ul lor. Și, juridic vorbind, Ryanair-ul este cea mai serioasă firmă in caz de anulare zbor. Sunt singurii cu care nu ajungi să te judeci (direct sau prin intermediari), procedând formularul prestabilit in foarte scurt timp (aproximativ o lună). Va spune asta cineva care a stat 12 ore în aeroport în prima zi din luna de miere. Am primit banii fix când ne-am întors în ţară (după 11 zile).

LA CMR Bagaj Rynair - scris de igi în secțiunea [CMR ITALIA]
cloverina, 04.11.18 22:56»vezi impresii
LA CMR Procura auto Turcia + valabilitate pasaport - scris de Flaviu96 în secțiunea [CMR TURCIA]
cloverina, 23.07.18 09:40»Noi de ani de zile stăm în zona Sultanahmet, la Hotel Tashkonak (care are și Tashkonak Suites - mai deluxe).

Nu au efectiv parcare, însă sunt situati pe o stradă lăturalnică, pe care toată lumea parchează în mod gratuit. Hotelul iti indică locul unde o poti lăsa fără riscul de a fi zgâriată de vreun grăbit. Anul acesta părinții mei nu au găsit un loc pe plac, au spus receptionerului, care si-a mutat propria mașină ca să o bage ai mei. Acolo a rămas mașina intactă toată vacanta.

In 2 săptămâni plecam și noi, tot cu mașina, tot la Tashkonak.

Au mic dejun bun, panoramă peste centru și e foarte foarte aproape de Moscheea albastră și Hagia Sofia. Cautati-l pe booking.

P. S... Toate hotelurile de pe strada aceea sunt cu "free parking" din același motiv. Poate va place altul

LA CMR Hotel in Istanbul - scris de andutu în secțiunea [CMR TURCIA]
cloverina, 29.03.18 08:27»@mariusdany: Noi am tot fost pe traseul prin Makaza, însă asta pentru că ne-am obișnuit cu el.

Cred că de la terminarea centurii Sofiei este mai rapid traseul acesta, decât cel prin Makaza.

Dezavantajul (de care am auzit, că nu am fost) constă în echipaje de poliție întâlnite mai des, fiind un drum mult mai circulat decât cel prin Makaza.

LA CMR Varianta cea mai buna ruta Brasov - Halkidiki - scris de mariusdany în secțiunea [CMR GRECIA]
cloverina, 18.02.18 19:28»Am scris aici vezi impresii una alta despre drum și acte.

Mai demult, e drept!

LA CMR Conditii de trecere cu masina la vama - scris de cool în secțiunea [CMR TURCIA]
cloverina, 29.01.18 08:06»Prin airbnb este la fel de simplu ca pe booking. Faceți un cont online. Vi se va solicita un document de identitate (eu am pozat buletinul). După ce primiți confirmarea, sunteți un viitor guest ce va putea fi notat de gazdele dumneavoastră viitoare.

Cautati ce cazare va interesează și fiti atent la următoarele lucruri: politica de anulare (in care zile puteti anula rezervarea în caz de ceva - fiecare gazdă își alege o modalitate), taxa de curățenie (poate fi imensă), alte taxe (eu nu am regăsit, însă am auzit zvonuri). Airbnb retine o taxă de procesare a rezervării. Puteți sta fără griji și să apăsați pe butonul book, pentru că nu e un pas final. După ce apăsați veti vedea sumarul plăţii, cu toate taxele desfășurate.

Eu recomand un card în euro pentru plată, ca sa nu vi se facă conversia lei-euro la un curs nesimțit. În vară am plătit în lei la un curs de 4.75 (cred că airbnb știa ce va urma în iarnă...). Bineînțeles, la o sumă mică nu e o tragedie nici un curs de 5 lei, însă dacă aveți card în euro ar fi bine sa îl folositi.

Veti comunica cu proprietarul prin airbnb si sms, dar aceste sms-uri vor fi intermediate tot de airbnb. Adică nu veti sti nr de telefon al proprietarilor. Nici ei pe al vostru.

Cu privire la Cina cea de taină, se poate face rezervare prin telefon. Doamnele de acolo sunt foarte de treabă. Eu nu am sunat și am încercat direct acolo, ca alti oameni în fata mea. Nu s-a răţoit la niciunul dintre noi, deși puneam aceeași întrebare, ba mai mult, a răspuns cu zâmbetul pe buze tuturor... ca nu se poate

LA CMR Milano, de Pasti 2018 - scris de mirceabrasov în secțiunea [CMR ITALIA]
cloverina, 15.11.17 17:31»Am uitat de Park Guell! Un loc frumos, pe care l-aș recomanda părinților cu copii mici, chiar dacă presupune ceva urcuș în pantă.
LA CMR Barcelona in noiembrie - obiective si restaurante - scris de oana.sandu în secțiunea [CMR SPANIA]
cloverina, 15.11.17 17:00»@oana. sandu: Am revenit astăzi cu scurte impresii. Am evitat Las ramblas sâmbătă și duminică seară (când sunt cele mai mari șanse de proteste). În rest, nu am observat nimic important în acest sens. Steaguri arborate la geamuri, ceva oameni îmbrăcați în steaguri sâmbătă la metrou, "fundiță" galbenă purtată în piept de majoritatea oamenilor, vreo 5 6 corturi de protestatari extreeeem de liniștiţi în fața primăriei. Atât. Cred că aveam șanse mai mari în Piața Victoriei

Noi am avut 3 nopți și am vizitat așa: fântânile magice (doar vinerea și sâmbăta seara, din câte am înțeles), Camp Nou, Sagrada (nu cred că aș recomanda urcarea în vreun turn cu bebeluș, nici măcar în sistem de purtare), Casa Batllo, Casa Mila (din nou, cu bebeluș, le-aș admira doar de afară), Palatul Muzicii Catalane (noi am fost la un spectacol pentru că cel mai ieftin bilet era fix cât o intrare), Port Vell, puţină plajă (mai exact plimbare pe faleză într-un soare minunat), Castelul Montjiuc (de pe 15 noiembrie este închis funicularul pentru mentenanță. Oricum, vă recomand din suflet cursa cu autobuzul 150 din Piaza Espanya, telecabina fiind un pic overrated), Las ramblas, Catedrala gotică, CosmoCaixa (nu aș recomanda pentru un cuplu cu bebeluș, fiind permanent foarte multi copii mari, care fac foarte multă gălăgie și ar putea să agite mult bebele).

În ceea ce privește transportul, am folosit cardul T10, cumpărat de la aeroport și ulterior de la statii de metrou. Costă 9.95 euro și conține 10 călătorii. Nu este nominal putând fi folosit de mai multe persoane. O călătorie este valabilă 75 minute. Ajungând la T2 (terminalul din aeroport) urmariti semnul de RENFE (tren), de unde luati si cardul T10. Cu aceeași călătorie puteți merge și pe tren și pe metrou (veti schimba în cele 75 minute). Noi, de exemplu, am luat trenul până la Passeig de Gracia si aici am schimbat cu metroul pe linia L3.

În ceea ce privește restaurantele vă sfătuiesc să evitați mallul Arenas (piaza Espanya), chiar de oferă o priveliște cât de cât interesantă. Prețuri mari, mâncare mneah. Un restaurant pe care îl recomand cu drag între statiile Liceu și Paral-el este Lys. Porții imense, prețuri mai mult decât decente (6 7 euro porția). La supermarket găsiţi lucruri la prețuri ok (pâinea 75 centi, vinul 4 5 6... euro, apa 50 centi).

Mercad de la Boqueria este un alt loc minunat, care poate fi vizitat rapid și din care se poate ieși repede în caz că bebe pare nesatisfăcut de priveliște. Aici un suc natural costă 1 euro paharul. O salată de fructe 1.5 euro. Un cornet de jamon 3 4 euro.

Nu în ultimul rând un sfat important... luaţi si haine groase, căci seara se lasă frig, chiar dacă ziua sunt 18 grade.

Vacanță faină!

LA CMR Barcelona in noiembrie - obiective si restaurante - scris de oana.sandu în secțiunea [CMR SPANIA]
cloverina, 31.10.17 15:40»@oana. sandu: Noi plecăm în perioada 11-15 noiembrie. Dacă ne întoarcem vii (hahaha), o sa va scriu aici ce și cum.

Iar copilul... foarte bine că îl luați cu voi. La vârsta asta e mai ușor decât la 4 ani când se plictisește si spune asta!

LA CMR Barcelona in noiembrie - obiective si restaurante - scris de oana.sandu în secțiunea [CMR SPANIA]
cloverina, 23.09.17 18:31»Dacă vă mobilizaţi din timp și urmariti ofertele, uitați-vă peste Bali. Cautati plecări din Istanbul sau Amsterdam (e mai ieftin decât o căutare directă din București, iar către aceste orașe avem mereu legături la prețuri ok).

Noi ne-am hotărât târziu și nu ne mai încadram în bugetul de 2000 euro.

Așa că am ales Coasta de Azur. 10 zile (Genova-Nisa-Monaco-Cannes-San Remo), cu vizitele aferente în orașele bine-cunoscute. Am dormit în Genova, Nisa și San Remo. Am închiriat un apartament în apropierea plajei, pe airbnb, pentru 7 zile în Nisa (550 euro). Am aterizat și decolat din Milano, de unde avem legături ieftine și spre ţară (de la 10 euro biletul...) și spre Coastă. Există un tren direct pe Coastă (Thello).

Ne-am făcut toate poftele și am vizitat cât am putut de mult. Bugetul final a fost 1700 euro.

LA CMR Luna de miere - scris de adiraulea în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
pagină generată în 0.0222051143646 sec

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test