Răspunsuri — scrise de crismis; [p.1 /3]

crismis, 23.05.19 08:28»@black_mamba: Poți incerca Ioannina; până la Igumenitsa de acolo nu faci mai mult de o oră și jumate!

Dacă aveți timp, popositi 2 nopți în zonă, că aveți ce vedea - centrul vechi cu vechea cetate a lui Ali Pasha, insulita de pe lac, e și o peșteră pe-acolo...

Vacanță frumoasă, orice ați alege!

LA CMR Cazare intermediara buna in drum spre Igoumenitsa - scris de black_mamba în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 11.05.19 07:39»@cosminap: Am descoperit și noi de curând (și urmează să povestesc pe site cât pot de repede) Conacul de la Lac, o pensiune absolut superbă în Butimanu, la vreo 10 km de Buftea.

Prețurile nu sunt mari deloc, camerele decorate foarte frumos, au o bucătărie excelent dotată, o grădină faină, ce ajunge până la lac.

Un singur dezavantaj: o să vă vină greu să vă desprindeți din acel decor de vis!

LA CMR Cazare zona Buftea - scris de cosminap în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 09.05.19 14:20»@Comuniqe: Colegul @tata123 are dreptate. Am vizitat și noi Mănăstirea Preobrajenski acum câțiva ani și s-a nimerit să întâlnim un ghid bulgar vorbitor de limba română, pe care l-am întrebat despre mănăstirea de pe dealul vecin. Ne-a zis că e destul de greu de pătruns în ea, maicile sunt destul de suspicioase și deschid greu poarta. Dacă o fi adevărat sau nu... noi n-am încercat. Dacă ajungi acolo, te rog dă de știre! Vacanțe frumoase îți doresc!
LA CMR Manastire / biserica langa Veliko Tarnovo - scris de Comuniqe în secțiunea [CMR BULGARIA]
crismis, 25.03.19 23:02»@GeoPan: Într-o vară în care nu speram la vreo vacanță, din cauza unor investiții musai-musai de făcut, noi am ales Aegina pentru 5 zile. A fost - probabil - una dintre cele mai frumoase excursii din viața mea! Mai low-cost de atât nu se poate!

Puteți ajunge și cu mașina, dar noi am fost cu avionul până la Atena, am dormit o noapte în Pireu și am luat ferry a doua zi dimineață spre insulă. Priceless!

Orice ați alege, vacanță frumoasă vă doresc!

LA CMR Insule Grecia mai linistite - scris de GeoPan în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 15.02.19 18:01»@TaviN: Noi am închiriat mașină de la Aercar, o firmă mică ce se află în localitatea Timi, la câțiva km de aeroportul din Paphos. Rezervarea a făcut-o soțul meu încă de acasă. După aterizare, am sunat la numărul ce ne fusese furnizat și am anunțat că am ajuns. În aproximativ 10 minute a venit cineva după noi cu o mașină și ne-a condus la sediul firmei. Formalitățile au durat alte 20-30 de minute, am putut plăti cu cardul (Visa), dar nu mai rețin nimic despre garanție. Ne-a costat cam 120 euro pt 5 zile, plus o asigurare de încă 30 euro, cea mai "completă", să zic așa. În tot cazul, ni s-a recomandat să evităm drumurile off-road, deoarece în Cipru nu se asigură nicăieri oglinzile și zona de sub mașină; în caz de ceva, plătești fără drept de apel.

Totuși nu e cazul să-ți faci probleme. Drumurile sunt foarte bune și muuult mai libere decât la noi, condusul pe partea stângă e stresant doar în primele 5 minute, apoi vine de la sine. Oricum, mașinile închiriate au numere roșii, diferite de cele autohtone, iar ciprioții sunt drăguți și răbdători cu turiștii.

Recomand firma asta, Aercar, mulți angajați sunt români. Tipa care ne-a preluat e româncă, ne-a explicat ce și cum, ne-a încurajat etc. Deasemenea, băiatul căruia i-am predat mașina era român, tot el ne-a dus la aeroport. N-a insistat la verificarea finală pe zgarieturi sau alte asemenea, important a fost să avem plinul făcut.

Vacanță frumoasă!

LA CMR Inchiriere auto aerport Paphos - scris de TaviN în secțiunea [CMR CIPRU]
crismis, 12.01.19 09:18»În ultima vreme am căutat pe booking. Dar știu că la un moment dat, un site pe care am rezervat cazare în Zakynthos sau Lefkada a fost greeka.com. Singura problemă era că de obicei se cerea a se plăti un avans (destul de complicat acum 10-12 ani, când nu existau multe instrumente de plată ce ne ușurează azi viețile).

De aceea am și renunțat, prefer să rezerv pe booking.com, eventual cu drept de anulare gratuită.

Succes în căutări și vacanțe minunate!

LA CMR Site-uri cautare cazare - scris de florin.clejan în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 04.01.19 20:39»@michaela_1961: Mulțumesc frumos pentru răspuns și sugestii! Stai liniștită, deja ne distrăm și am făcut haz de necaz cu brio și la fața locului! Vorba fiicei mele: "Asta va fi o excursie pe care în niciun caz n-o vom uita! " Distractivă și pățania voastră, ce să zic?!

Cappadocia se poate face acum și pe cont propriu, citește articolele lui @irinad, de exemplu. Noi am fost cu altă agenție, pe care îndrăznesc s-o recomand, pentru că am mai fost și în Creta cu ei și de fiecare dată am fost foarte mulțumiți. În fine, cred că deocamdată o să evităm agențiile, cel puțin o vreme!

LA CMR Sesizare agenție turistică - scris de crismis în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
crismis, 04.01.19 09:32»@elviramvio: Mulțumesc, Elvira! Repet: nu vreau să obțin niciun avantaj personal din treaba asta, am vrut doar să sesizez agenția, poate găsesc o formulă mai bună de ghidaj data viitoare! Pur și simplu, asta n-a funcționat!

Nu zic "niciodată", dar probabil că multă vreme vom evita genul ăsta de excursii - noi cu loteria suntem un pic cam paraleli! Am nimerit în această vacanță printr-o conjunctură. Una peste alta, vom rămâne cu lucrurile frumoase - locurile vizitate, oamenii cu care am interacționat pozitiv, prieteniile legate! Peste o lună, două, probabil că vom râde în hohote amintindu-ne de ghidul turc...

LA CMR Sesizare agenție turistică - scris de crismis în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
crismis, 04.01.19 00:28»@Andox: Mulțumesc pentru raspuns (pe care îl intuiam întrucâtva!

Dacă nu am fi avut termeni de comparație, aș fi tăcut și aș fi zis că na, așa o fi trebuit să fie! Din păcate, din 10 autocare, noi (majoritatea turiștilor din autocarul nostru) am fost singurii nemulțumiți. Ca să nu mai zic de altă excursie pe care am făcut-o acum 4 ani, cu altă agenție, în Cappadocia, de unde ne-am întors plutind de fericire, deși condițiile de cazare și/sau mâncare au fost absolut comparabile cu cele de acum.

Problema a fost ghidul, clar. De fapt, combinația inedită de ghid turc vorbitor de rusă plus traducătoare din Rep. Moldova, nevorbitoare nativă de limba română! Dacă asta se cheamă "ghid în limba română"... Comunicarea între turiști și ghid a tins către 0, fără să exagerez deloc! În plus, omul chiar are probleme de comportament! Nu cred că e normal să minți în mod repetat turiștii asupra progamului ce va urma, să-l schimbi cum ai tu chef și să lași oamenii (câțiva răciți, copii etc) în stradă în Antalya, pe ploaie, îndemnându-i să se plimbe, că e o "vreme foarte romantică"! Seamănă puțin a bătaie de joc, nu crezi?! A, și la final să pretinzi bacșiș, că "e un obicei ce turcii îl iubesc foarte mult"!

Știu că nu există "ieftin și bun", dar nici în Cappadocia n-am plătit mai mult.

Oricum, am înțeles. Reclamă negativă. Nu prea mă pricep la asta, dar dacă trebuie ...

Mulțam încă o dată!

LA CMR Sesizare agenție turistică - scris de crismis în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
crismis, 12.11.18 19:12»@ferrero: Slănic Moldova, Hotel Perla.

Dar... dacă nu țineți neapărat ca piscina să fie în hotel, v-aș recomanda locul meu de suflet, Hotel Dobru, în aceeași stațiune. Servicii și mâncare excelente la Dobru, ai căror oaspeți pot beneficia gratuit de piscina de la Vila Teleconstructia.

LA CMR Crăciun la săniuș, dar și cu piscină - scris de ferrero în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 27.09.18 22:54»@ioana74: De acord cu "antevorbitorii mei", Acropole merită luat la pas, fără grabă, fără stres (ca dealtfel întreaga zonă centrală, istorică, a Atenei); pentru asta vă recomand 4-5 zile primăvara devreme, când totul e verde, proaspăt și parfumat!

De la aeroport puteți însă lua un taxi (cam 20 euro pe sens) și trage o fugă în Vougliameni, unul din locurile unde "evadează" atenienii. O să vă placă în mod sigur: un golf cu ape calme, plajă cu nisip, restaurante și cafenele și un lac cu ape termale, unde se poate face baie tot timpul anului.

LA CMR Escala Atena - scris de ioana74 în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 30.07.18 14:42»@mihaiu77: Chiar acum suntem în Ikantalaka, zona Topola, la Sea Paradise Apartaments. Absolut superb, exact ce trebuie pt o familie cu copii mici (dealtfel, în jurul nostru e plin de bebei). Apartament echipat cu tot ce trebuie, restaurant la 20 m, plaja la 50m. Vacanță frumoasă!
LA CMR Apartament pe plaja Bulgaria Nord - scris de mihaiu77 în secțiunea [CMR BULGARIA]
crismis, 19.07.18 16:27»@Deborah77: Nu aveți nevoie de GPS între Girokaster și Himare, urmăriți indicatoarele și drumurile principale, nu vă abateti pe drumuri secundare, chiar dacă vi se pare că scurtati traseul!

În zona de litoral conectați-vă manual la rețeaua din Grecia!

LA CMR Telefonie mobila si internet in Albania - scris de Deborah77 în secțiunea [CMR ALBANIA]
crismis, 28.03.18 18:01»@casuba: Hotel Siesta, 3 stele, are camere duble, dar și 3 căsuțe chiar pe malul Argeselului, practic acesta curge pe sub terasele acestora.

Hotelul are și restaurant unde poți servi a la carte câte mese dorești, noi am mâncat seara când am ajuns și a doua zi dimineata. vezi impresii

S-ar putea să ofere pachete pt diverse mini-vacanțe, precum cea de Rusalii, intră pe site-ul lor și urmărește.

Zona e superbă și linistită, nu chiar la șosea, ci intr-o "alveola". In apropiere e Mănăstirea Sf. Ilie (parca) și pestera Piscul Negru (poti intra, dar trebuie sa fii echipat). De aici se pleaca pe unele trasee turistice.

LA CMR Transfagarasan - cazare cu demipensiune - scris de casuba în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 19.03.18 19:32»@Laura180: Noi am poposit anul trecut, la sfârșitul concediului, la Sapareva Banya, vreo 60-70 km sud de Sofia.

Aflând că acolo se află singurul gheizer din Europa continentală și că locul - evident - e plin de ape termale, am hotărât să luăm 2 nopți de cazare, să prindem o zi plină "la băi". Și nu am regretat deloc!

Au un complex grozav, cu mai multe piscine, cu sezlonguri, restaurant, vestiare și tot ce trebuie.

Sunt multe pensiuni drăguțe, noi am stat la Giorgievi Guesthouse, despre care am și povestit aici.

Sper să ne mai întoarcem cândva acolo, ne-a plăcut tare (poate pentru mai multe zile, căci zona Munților Rila are multe de oferit).

Vacanță frumoasă, orice ați alege!

LA CMR Intoarcerea din Grecia prin Bulgaria, cazare intermediara - scris de Laura180 în secțiunea [CMR BULGARIA]
crismis, 26.02.18 23:07»@black_mamba: Poate un popas în Veliko Tarnovo?! Dacă n-ai vizitat încă acest superb orășel medieval, doar aruncă o privire pe câteva foto de pe net (sau de pe AFA!) și zi dacă nu crezi că te-ar putea vrăji!

3 zile aș zice că sunt suficiente (pentru început). De reținut că joia toate muzeele din Veliko și Arbanasi se vizitează gratuit.

Vacanță frumoasă!

LA CMR „Altceva” in Turcia / Grecia / Bulgaria - scris de black_mamba în secțiunea [CMR TURCIA]
crismis, 09.02.18 22:31»@rentea: Noi am stat la Casa Tradițiilor, în Ieud. Am povestit despre asta la vremea respectivă, sper ca articolul meu să fie destul de convingător! vezi impresii

E o pensiune tradițională, frumos decorată, aflată pe un tăpșan lângă rău, cu o curte interioară plină de trandafiri. Se pot servi mesele la ei, cred că toate 3, noi însă am luat doar micul dejun și cina, peste zi eram pe coclauri. Mâncarea e gătită zilnic chiar în gospodărie, gustoasă și îndestulătoare. Prețurile medii spre mici. Oamenii sunt foarte deschiși, de exemplu oferă și variante vegetariene la nevoie.

Mocănița e la 30 de minute de condus, Borsa cam la 45, iar în sens opus se află Mănăstirea Barsana și Cimitirul Vesel, la distanțe rezonabile.

LA CMR Maramures - cazare (mai) buna intr-o zona pitoreasca - scris de rentea în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 24.01.18 19:30»@pretorian_29: Atena în august e iadul pe pământ! Noi am ajuns acum câțiva ani la sfârșit de iulie, venind din Zakinthos, trebuia musai să ne întâlnim cu cineva. Erau 37-38 de grade la umbră, nu-ți ardea de nimic. Eu aș lăsa-o pt un city-break, primăvara sau toamna.

Nu am ajuns încă, dar am un prieten bun îndrăgostit de Pelion. Îi poți rezerva câteva zile, pe urmă poți ajunge ușor în Sporade.

Sau 1-2 Ciclade, vorba Cameliei.

Sunt așa de multe variante, că eu, una, nu știu ce aș alege

Vacanță frumoasă, orice ați hotărî!

LA CMR Mini tur de 20 zile - scris de pretorian_29 în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 21.01.18 19:28»@ana anghel:

Dacă vrei un boutique-hotel superb și nu prea scump (cred că vă încadrați în bugetul afișat), vă recomand Gurko Hotel situat pe celebra și romantica stradă cu același nume. Noi am fost la un sfârșit de octombrie și a fost cald în cameră, fără probleme.

În plus, hotelul are și o mehana (restaurant) drăguță, decorată în stil tradițional, unde dimineața serveam micul dejun (inclus în prețul camerei), iar seara cina, mângâiați de lumina și căldura focului din șemineu.

Hotelul beneficiază și de parcare acoperită (garaj), dar numai pt 3-4 autoturisme, ar trebui rezervat în avans.

Vacanță frumoasă să aveți!

LA CMR Hotel Veliko Tărnovo cu incalzire centrala - scris de ana anghel în secțiunea [CMR BULGARIA]
crismis, 07.01.18 23:41»@adrianaglogo: Noi am stat la Sliema Marina Hotel. (N-am apucat sa scriu despre el, dar a scris Costi, a stat acolo cu o sapt inaintea noastra.) Bun spre f bun, de fapt n-am avut nicio problema, chiar a fost ok, mai ales ca am avut camera cu vedere la mare si la Valetta - superba vederea!

Pozitie excelenta, aproape de statia de autobuz si de vaporas pt Valetta. Supermarket la 10 min de mers. Recomand. (Si poate imi fac timp si scriu, web, stiu...

LA CMR Ce statiune sa aleg in Malta? - scris de adrianaglogo în secțiunea [CMR MALTA]
pagină generată în 0.022675037384 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test