Răspunsuri — scrise de AZE; [p.1 /4]

AZE, 15.06.19 10:18»@Monica20199: buna ziua

Ma aflu după prima excursie in Turcia. Am plătit la comercianți cu cardul (credit și debit) iar pentru alte cheltuielil euro și dolari

La câtva comercianți am observat ca nu fac deosebirea între euro sau dolari de ex bila de înghețată era 1 euro sau 1 dolar In acest caz mai bine ai dolar la tine

Am scos și din bancomate lire (ok) și dolari (mai dezavantajos)

După o zi am verificat pe PC ul personal contul de pe internet Banking dacă totul este in regula)

LA CMR Cum sa platesc in Turcia? - scris de Monica20199 în secțiunea [CMR TURCIA]
AZE, 29.05.19 09:43»Buna ziuaÎncercați complexul Makaza din afara orașului Kardzali Este aproape de vama Makaza și ajungeți odihniți in Grecia

Eu am folosit de doua ori complexul atât la dus cât și la întors din Thassos Prețul a fost atunci 30 euro pe noapte cu mic dejun

Au piscine faine restaurant teren sport și parc

Complexul se afla la malul râului Verbitsa

Am fost foarte mulțumit recomand

LA CMR Recomandare popas in Bulgaria, in drum spre Thassos - scris de Sejurica în secțiunea [CMR BULGARIA]
AZE, 05.03.19 18:00»@pompilik: Bună ziua

Luați cu Dvs. toate documentele care atestă gradul. In Franta am observat manifestarea unei atenții deosebite oferite celor. cu un grad de handicap indiferent de unde sînt. Acest lucru am. observat acolo in timpul. sejurului meu singur studiind aceste facilitati din curiozitate având pe cineva din familie cu un grad de handicap. Intrebati la toate serviciile nu numai în muzee, de ex si la transportul în comun.

In orice caz în Franta va veti bucura de o atenție mai deosebita din partea autorităților decât în România din acest punct de vedere.

Vacanță faina va doresc

LA CMR Persoana cu handicap la Paris! - scris de pompilik în secțiunea [CMR FRANȚA]
AZE, 09.10.18 22:51»@gotty: Bună seara

Fiind anul trecut prima dată în China și în Shanghai, mi s-a părut totul foarte interesant și din acest motiv am povestit cu mult entuziasm aici pe AFA toate plimbările făcute.

Ceea ce am înțeles că în afară de vizitat Bundul și grădina zoologică ai mai dori câteva idei/sugestii pentru petrecerea zilei în Shanghai. Dacă îți place priveliștea văzută dinspre Bund spre zgârie norii din Lujiazui cartierul financiar select trect râul Huangpu fie pe apă fie în tunel (rutier, metrou sau turistic). Recomand traversarea prin tunelul turistic (50 yuani aproximativ 30 lei a fost anul trecut) cu niște vagonete de sticlă. Tunelul este spectaculos prin folosirea efectelor vizuale și sonore, traversarea durează doar câteva minute iar la sosire ajungi chiar sub zgârie norii din zonă.

Pe partea opusă a râului este un altă alee de promenadă de unde vezi Bundul și restul orașului. În zonă se află Shanghai Aquarium destul de renumit care merită vizitat. Dacă nu dorești să urci în Oriental Pearl Tower te urci fie în WFC Tower sau Shanghai Tower. Recomand aceasta din urmă este cel mai înalt observator din lume (turnul din Dubai este mai înalt cu câțiva metri fiind cel mai înalt din lume observatorul de acolo în schimb este mai jos)

În zona Bundului am mâncat într-un KFC dar și tradițional într-un loc de genul împinge tava pe Nanjing Street dar nu îmi aduc aminte de denumirea acestui loc.

Ar mai fi Yuyuan Garden de vizitat nu departe de Bund orașul vechi(acolo a existat și o cetate pe vremuri)cea mai aglomerată zonă,și grădina Yuyuan.Și acolo am mâncat într-un loc gen împinge tava tradițional și foarte picant.

Dacă ești interesat de vizita lăcașelor de cult sînt o sumedenie de temple dar și biserici creștine chiar și una ortodoxă rusă.

PS :acum am văzut(nu am fost atent)că ai scris să nu răspundem cei care au fost pe acolo doar dacă avem ceva noutăți,deja am scris, scuze,rămâne așa.

Călătorie plăcută

LA CMR O zi si jumate in Shanghai - scris de gotty în secțiunea [CMR CHINA]
AZE, 07.08.18 23:49»@Claudiu18: Bună seara

Așa cum au scris colegii de pe AFA și sînt perfect de acord și eu, toate variantele descrise de Dvs. sînt bune și nu pot scrie decât să le vizitați pe toate.

În schimb acel timp liber care este prea scurt vă va determina să alegeți. Acum fără supărare încerc să promovez Sibiul și încerc să determin să vizitați acest oraș orașul meu natal așa cum este ea pentru că nici un oraș nu este perfect în România și vă scriu: vizitați-l

Condițiile meteo în preajma sărbătorii Sf. Maria se anunță numai bune pentru drumeții, așa că cele mai apropiate și accesibile se află în munții Cindrel iar cele mai spectaculoase care se află în zona cea mai înaltă a Carpaților Meridionali în munții Făgăraș nici aceste trasee nu sînt prea departe unele accesibile și cu transportul în comun.

În lista din stânga veți găsi câteva articole și despre Sibiu+împrejurimi.

Călătorii faine vă doresc

LA CMR Variante la munte pentru minivacanta de Sfanta Marie - scris de Claudiu18 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 11.07.18 22:57»@cmm: Bună ziua

Orhideea este numele hotelului în care am stat în 2016 (tot din cauza unui buget mai redus,1792 ron am plătit dar pentru 7 nopți) și în ciuda comentariilor parțial pozitive/parțial negative de pe AFA am avut parte de un concediu reușit. vezi impresii

Mai mult am urcat și coborât cele 168 de scări zilnic dar nu m-a deranjat. Acum este lux cu cele 2 scări rulante exterioare, ajung chiar în zona piscinelor de la Orhideea.

Dacă doriți lângă mare alegeți Oasis că am înțeles că vă încadrați în buget, doar că nu vă pot povesti despre acesta, n-am stat acolo.

Și să nu uitați restul de cheltuieli, parcarea anul acesta va mușca ceva din buget, plus cele neprevăzute care mai pot apărea pe parcursul sejurului.

Vacanță faină

LA CMR Hotel buget mic in Albena - scris de cmm în secțiunea [CMR BULGARIA]
AZE, 14.06.18 21:02»@Adina Mihaela: Bună ziua

Bineînțeles că mă tentează să recomand una din locurile de cazare din frumoasa zonă montană din jurul Sibiului, dar... n-ar fi corect nu am locuit în niciuna în ultima perioadă.

Tot ce pot recomanda și este unica cazare a noastră la munte în acest an din zona Beliș-Fântânele județul Cluj, cu mici diferențe s-ar încadra în bugetul și cerințele Dvs. Se numește Casa Transilvania (sau Cabana Transilvania) și am scris aici despre acesta: amfostacolo.ro/hotel9.php ... tanele&id=23710

Ca să luăm punct cu punct: curățenie este, liniște este (cel puțin a fost cât am stat noi este o distanță mare față de celelalte pensiuni, cabane) zonă frumoasă este fiind zonă înaltă de munte de peste 1000 m, vă puteți plimba și vizita câte ceva (de ex. mânăstirile din zonă, lacul Fântânele unde se pot închiria ambarcațiuni, împrejurimile (eu am văzut doar Cascada Răchițele) care sînt mai multe decât am văzut noi.

Nu se asigură mic dejun dar aveți acolo o bucătărie complet utilată pentru servirea acestuia. Pentru mai mult sînt locuri de luat masa de ex. în centru sau periferie (cca 400-500 m în ambele cazuri, aș putea recomanda La Bunicii o pensiune cu restaurant (poate încercați acolo să vă cazați dar nu pot da o descriere completă deoarece nu am stat acolo)

Ca și buget vă încadrați în sumă pentru închirierea cabanei integral (dar sînt 4 camere) sau doar camera (și atunci rămân bani și pentru masă plus plimbările din jur)

LA CMR Relaxare la munte - scris de Adina Mihaela în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 04.06.18 22:13»@Slavic:

Bună seara

Inspirat după vorba șarpelui negru (Black Mamba aici pe AFA) casă de piatră în primul rând vă doresc.

În al doilea rând vă felicit pentru petrecerea săptămânii de miere în afara Europei, de fapt foarte departe de acest continent. (așteptăm impresii neapărat despre aceste locuri!!!)

În al treilea rând așa pentru destresare pe după nuntă și având în vedere că împlinim în acest an 2018 tocmai 100 de ani de la Unire io zic să alegeți un sejur la noi în țară (nu vă speriați că o să ajungeți și pe litoralul mării negre)

Deci am studiat puțin pentru Dvs. și un sibian patriot ce sînt recomand un scurt sejur la Cabana Bâlea Lac (240 ron/camera dublă cu mic dejun inclus) dar peisajele văzute atât din cameră cât și de pe terasă sînt superbe (nu vreau să merg mai departe și să insist dar de pe creasta Făgărașului este mult mai ok să bei cafeaua (nu din cană ci din termos bineînțeles) sînt doar 40 minute de la cabană de mers pe jos și în dreptul Șaua Caprei poți să bei acea cafea admirând răsăritul de soare la o altitudine de peste 2100 m deasupra mării-apropos să nu uitați bocancii de munte cu talpă bine profilată...)

Combinația mea recomandată este: după ce coborâți de pe munte veți circula până la Marea Neagră și dacă Bulgaria ați dorit Bulgaria o să aveți, mai exact Albena cu cazare Laguna Beach, ce-i drept prețuri acum la un sejur de 7 nopți fix 800 de euroi dar merită, am experiența mai multor ani din acest complex chiar merită banii. Pentru acești bani veți primi o cameră mare (peste media de metri pătrați altor hoteluri, mai exact 18mp fără hol, baie și balcon deci totalul undeva la 25 mp) o piscină interioară încălzită-nu se știe cum va fi vremea deci ajută și acest aspect chiar foarte mult, o piscină exterioară foarte voluminoasă și o cascadă (artificială) pe deasupra, o piscină pentru copii cu topogan și toate acelea (o să aveți nevoie în viitor...) un AllInclusive peste medie, ce să mai zic altceva cu părere de rău pentru litoralul românesc care este mai scump tot românul vine pe aici, păcat.

LA CMR Hotel cochet pt tineri casatoriti - Romania sau Bulgaria? - scris de Slavic în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 29.05.18 23:27»@ovi2stanciu:

Bună ziua

Recomand Babylonia Resort acolo unde am petrecut 3 nopți anul trecut în iunie 2017. vezi impresii

Răspunsurile la solicitările Dvs. personalul este foarte amabil, hotelul este aerisit și curat, chiar strălucește de curățenie și dă impresia de nou chiar dacă nu este nou, camerele au instalații de climatizare funcționale și fără miros (întreținute filtrele aparatelor), masa se poate lua la pensiune oficial doar micul dejun, neoficial și la comandă se pot lua și celelalte mese, micul dejun este 20 ron/persoană, celălalte mese nu știu n-am încercat doar am întrebat dacă se poate, locuri de luat masa se găsesc în apropiere, lenjeria a fost curată, am stat o noapte, după o săptămână am revenit, am stat două nopți, s-a schimbat toată lenjeria și prosoapele între cele 2 nopți (așa ceva n-am mai văzut)

Hai să luăm și minusurile, nu este chiar ce așteptați, aveți de mers cca 20 minute până la plajă.

În schimb prețul este exact conform așteptărilor, cameră dublă pentru 2 adulți + 1 copil până la 14 ani în iulie (până în 15.07 atenție) costă 150 ron deci 10 nopți 1500 ron.

În fine puteți citi ceea ce am scris anul trecut despre o cazare de calitate deoarece asta am căutat acolo.

vezi impresii

LA CMR Cazare Costinesti - scris de ovi2stanciu în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 26.04.18 22:24»@andreiIN: Bună ziua

Nu pot recomanda decât locurile văzute de mine, adică Beijing, Shanghai și Xian. Eu am cumpărat o excursie standard ceea ce înseamnă esențialul, cât să îți faci o idee despre China (așa mai în glumă este ca la asigurărie de viață low-cost care se numesc esențial)

Asta înseamnă că ghidul (că orice excursie standard are un ghid vorbitoare de engleză inclus care arata mai mult sau mai puțin strictul necesar și mai sare peste obiective pentru a face timp să te ducă la anumiți comercianți, așa numitele vizite comerciale (jad, perle, ceai, teracotă, etc)

Și totuși: având în vedere neajunsurile pe care le oferă o vizită standard am fost suficient de entuziasmat, am reușit să mai văd câte ceva și pe cont propriu, încât am scris nu mai puțin de 35 articole cu pozele aferente (le vedeți la stânga de textul prezent cu inscripția "revs scrise China, arată, ascunde"Le puteți citi, parcurge rapid pentru a vă face o idee înainte de călătorie.

Oricum din ceea ce am înțeles că mergeți pe cont propriu ceea însemană un avantaj. Călătorie plăcută

LA CMR Unde sa merg in China pentru prima oara? - scris de andreiIN în secțiunea [CMR CHINA]
AZE, 29.03.18 17:12»@CATAAS: vezi impresii

In linkul de mai sus am descris doua locuri de servit masa in Băile Felix.

Recomand ambele locuri, poate Casa Transilvania putin mai mult.

Nu sint prieten bun cu apa termala dar la insistentele familiei am fost si acolo. De servit masa trebuie indiferent daca iti place sau nu.

Si a fost o ocazie excelenta de a vizita Oradea

LA CMR Unde putem servi masa in Baile Felix? - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 26.03.18 21:38»@casuba: Bună seara

Susțin ceea ce a scris mai înainte utilizatorul AFA dragoș: de Rusaliile în acest an destul de devreme adică 20,21 mai Trasnalpina (adică zona alpină cea mai frumoasă de fapt) va fi închisă circulației și asta datorită condițiilor meteo (nu pentru că așa vor autoritățile) deoarece iarna ține mult pe acolo sus pe munte. Personal am fost pe Transalpina în 2013 iunie după sejurul de la mare unde m-am bălăcit destul la temperatura mării Negre de 22-24 grade C, iar sus pe munte am găsit zăpadă din belșug (ocupa 1 bandă întreagă din cele două benzi /pe sens să nu zic că a fost interzis pe atunci complet fără parapeți, vezi pozele mele de atunci) vezi impresii

Deci recomand amânarea excursiei cu o lună măcar, din punct de vedere cazare noi am stat la Casa Oana din Rânca vezi impresii

uitându-mă puțin pe sait se pare că există și acum iar cel mai mic preț pentru o noapte în cameră dublă costă 100 ron. , iar pe cealaltă parte în Săliște găsiți cazare din belșug (vedeți și articolul meu despre Săliște vezi impresii la un grad de confort să zicem destul de ok.

LA CMR Transalpina - cazare cu demipensiune de Rusalii - scris de casuba în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 21.02.18 15:56»@Erika B: Buna ziua inca o data, la Taxi am plătit 75 ron si nu 60 cum am specificat in primul răspuns.

Vacante faine in continuare

LA CMR Cazare de tranzit în zona București - scris de Erika B în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 21.02.18 15:28»@Erika B: Bună ziua

Nu stiu ce așteptări aveți, eu pot povesti doar despre locurile de cazare folosite de mine.

Personal am stat o singură dată la Comfort City Villa cu amplasarea centura București , de două ori la Pensiunea Otopeni din Otopeni si o data la Taxi hostel tot in Otopeni.

Toate locurile de cazare au fost ok pentru mine poate despre pensiunea Otopeni pot spune ca ar merita schimbata cu hotelul Otopeni aflat lângă clădirea pen siunii, pentru cativa zeci de ron se primeste calitate in plus. Plus o balaceala (contria cost) la Aqua Parcul din spatele hotelului.

Ca si pret am plătit undeva la 80 ron la ConfortCity si Otopeni iar la Taxi 60.In toate cazurile este inclus transfer de la/pana la aeroport gratuit.

Si ar mai fi ceva:fiind din Sibiu nici mie nu imi place sa fac drumul spre litoral (in special litoralul bulgăresc) dintr-o bucata, dar de regula prelungesc sejurul cu inca câteva nopti pe litoralul nostru. Asa ca idee nu cred ca din Târgu Mures spre litoralul bulgăresc nu s-ar putea face la fel. vacante plăcute va doresc

LA CMR Cazare de tranzit în zona București - scris de Erika B în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 31.01.18 19:41»@Raluca 29: Bună

Pot recomanda doar locurile în care am fost în Bulgaria și nu sînt prea multe, dar acolo m-am simțit atât de bine că voi repeta experiența și în acest an.

Este vorba de stațiunea foarte cunoscută de români Albena. La mică distanță de graniță zic eu că satisface cu brio cerințele turiștilor.

Prima experiență cu stațiunea am avut-o atunci când băiatul avea 3 ani, deci o vârstă apropiată cu vârsta copilului dvs.

Noi am experimentat de 3 ori Laguna Beach de 4*, o dată Orhidea 3* și o dată Elitsa 3*. În acesta an va fi din nou la Lagune complexul compus din 3 clădiri dar cu dotări diferite.

Personal recomand Laguna Beach, ce-i drept la începutul lunii iunie s-ar putea să nu vă încadrați în cei 800 eur (poate mai bine sfârșit de iunie, prețurile urcă în fiecare săptămână de vară destul de considerabil)

Pentru un UAI ar fi hotel Kaliakra la prețuri să zicem asemănătoare poate chiar mai mari. Dar nu are piscină interioară cu ceea ce se poate mândri Laguna Beach. Dacă prindeți vreme urâtă ceea ce este posibil oricând, se poate face baie înăuntru, este un mare avantaj.

Vacanță faină vă doresc

LA CMR Hotel Bulgaria pentru familie cu copil 2 ani - scris de Raluca 29 în secțiunea [CMR BULGARIA]
AZE, 15.01.18 22:29»@U82995: Bună

Recomand ambele variante, atât sejur doar cazare cât și sejur cu toate mesele incluse sau AI.

Ambele variante sînt atractive în Bulgaria ca și raport preț/calitate.

Personal am avut ocazia să experimentez ambele variante. De și de cele mai multe ori am ales un sejur cu regim AI (pentru comoditate și având și un copil în dotare) pentru comoditate și de mai puține ori cealaltă variantă, acesta a fost peste așteptări deoarece am primit mai mult pe banii dați decât în țară.

În cazul în care alegeți un sejur AI în cel mai rău caz pierdeți prânzul la o excursie de o zi prelungită de exemplu, dar și în acest caz se poate servi bucatele de la terasele piscinelor resortului ales de Dvs (între mese de ex 10.30-18.00), așa că nu rămâneți fără masă.

Să zicem că felurile de mâncare servite în regim AI din Bulgaria sînt criticate de mulți (cel mai bine se observă acest lucru aici pe AFA) Dar din 3 feluri de ciorbe, 10 feluri de aperitive, încă vreo 10 feluri doi fiecare cu carne diferită inclusiv pește, deserturi așa cum sînt dar sînt plus fructe multe cred că cel puțin ceva acolo va găsi orice cârcotaș încât să nu moară de foame și să se simtă bine (poate am exagerat dar așa este)

Deci în concluzie recomand Bulgaria,ca și o mică paranteză Albena de cele mai multe ori dar am fost și în Nessebar,am mâncat și în Burgas,Varna,Ruse,Sofia,Kardzahli,Veliko Tarnovo,deci atât pe litoral cât și în țară.

LA CMR All inclusive sau doar cazare - scris de U82995 în secțiunea [CMR BULGARIA]
AZE, 12.09.17 20:43»Buna ziua

Așa cum scrie utilizatoarea maria55 ajungeți și nu vă faceți probleme.

Am folosit si eu autocarul din Porte Mailot până la aeroportul Beauvais tur-retur. Când am ajuns prima dată la Porte Maillot am pozat panoul cu mersul autocarelor și așa am observat că este un autocar și la 5.20,5. 55 dar și la 6.20 și 6.40. Cel mai ok va fi cel de la 5.55 (chiar dacă ajunge puțin după ora 7.00) dacă reușiți să ajungeți cu metro linia 1 galbenă.

Sfatul utilizatoarei maria55 privind bilet cumparat cu o zi înainte este valabilă și la biletul de autocar. Și eu am cumpărat cu o zi înainte la întoarcere și n-am mai stat la coadă.

Dacă locul de cazare este departe de Porte Mailot și crezi că nu va funcționa cu metro, asta este trebuie luat un taxi.

Călătorie plăcută

LA CMR Cum ajung la aeroportul Beauvais dimineata la ora 7 - scris de eusiatat în secțiunea [CMR FRANȚA]
AZE, 26.06.17 16:35»@plummy: Ma bucur ca ai primit deja o gramada de raspunsuri utile de la colegii AFA, eu nu prea sint in masura sa-ti dau prea multe sfaturi la cazare, noi am fost o singura data in Thassos si am locuit intr-un resort hotel Aeria ii spune cu regim de mas AI.

Masina te ajuta enorm acolo.

Totusi as recomanda ceva daca iti place muntele. Fie urci pe Varful Ypsarion la pas asa cum am urcat eu dureaza cam 3 ore sau urci cu masina din cealalta directie pe drumurile forestiere. Nu trebuie neaparat 4x4, am vazut drumurile. Efortul este rasplatit de peisajele uluitoare care se vad colo si de acolo.

LA CMR Thassos - Limenas sau Skala Potamia - scris de plummy în secțiunea [CMR GRECIA]
AZE, 21.06.17 13:17»@christian: Buna ziua. Cea mai apropiata parcare publica de Piata Mica este strada Mitropoliei ca reper pe aceasta strada se afla catedrala ortodoxa si biserica reformata. Alte străzi cu parcare aproape de piata mica sînt 9Mai, Faurului, Ocnei, Al Odobescu.

Parcarea costa simbolic 1 ron nu stiu exact cca 2 ore, dar daca se plateste dupa masa acei 1 ron este valabil pana a doua zi dimineata. (si eu parchez pe aceste strazi cand am treaba in centru)

Dar poti sa te interesezi/sa întrebi la fata locului cat costa parcarea direct in Piata Mica, este o bariera si nu cred ca parchează doar localnicii acolo.

Iti doresc sejur plăcut in Sibiu

LA CMR Parcare in Sibiu - scris de christian în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
AZE, 05.06.17 10:16»@anamaria74: Buna ziua

Sustin ceea ce a scris theo63, de fapt cand am facut vizita orasului (dupa ce am trecut cu feribotul din Keramoti) ne-am plimbat si in aceasta zona. Numele a primit plaja dupa un micut lacas de cult din apropiere. Nu este chiar amenajata plaja, dar se poate folosi.

In schimb mai sint inca peste 40 in Thassos (mai mult sau mai putin amenajate), dar trebuie folosita masina. Sau daca nu aveti chef de sofat cautata alta cazare in apropierea unei plaje amenajate.

Vacanta placuta

LA CMR Care este plaja Agios Vassileios? [Limenas, Thassos] - scris de anamaria74 în secțiunea [CMR GRECIA]
pagină generată în 0.0257821083069 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test