Răspunsuri — scrise de zlatna; [p.1 /25]

zlatna, 16.08.19 13:27»@michelle02: Bună ziua. Încercati Agropensiunea Cosette din satul Benic, comuna Galda de jos, județul Alba, la aproximativ 100 de kilometri de Cluj.

Pensiunea e cochetă, aflată într-o zonă liniștită. Are o curte mare foarte frumos aranjată, restaurant unde gazda vă poate oferii mâncare preparată în casă. Vă pot spune că toată mâncarea care am mâncat-o a fost foarte gustoasă.

În curtea din spatele pensiunii sunt plantaţi mai multi pomi fructiferi, un hamac unde te poţi relaxa, bănci din lemn, trambulină pentru copii, căsuţe din lemn. vezi impresii

Dacă sunteți iubitori de drumeții puteți merge în apropiere la Băile Romane, este un traseu ușor chiar și pentru cel mic. Băile sunt spectaculoase cu o cadere de apă în patru cascade, acesibile doar primele două cascade.

Toate cele bune.

LA CMR Cazare la 3-4 ore distanță de Cluj - scris de michelle02 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
zlatna, 07.08.19 12:47»@Anduise: cu plăcere.
LA CMR Traseu cu masina de o saptamana - scris de Anduise în secțiunea [CMR ȚĂRILE SCANDINAVE]
zlatna, 06.08.19 20:46»Bună ziua.

Nu am experimentat încă vacanta cu rulota, dar cu mașina am cam umblat prin Europa.

Un tur ar fi următorul: Budapesta - unde puteti vizita cetatea Buda, biserica Matias, Pavilionul Pescarilor, clădirea Parlamentului, basilica Sf. Stefan.

Din Budapesta mergeți la Viena - de vizitat palatul Scgonbrun, palatul Hofburg, domnul Sf. Stefan, Opera.

Din Viena mergeți la Bratislava unde în maxim 3 ore vizitați castelul si Centrul Vechi.

Următoarea oprire o faceți la Praga. Aici vă trebuie vreo 2 zile pentru a vizita obiectivele turistice: palatul Hradcany, podul Karoly, ceasul Astronomic etc.

Din Praga mergeți la Karlovy Vary. Este o stațiune foarte frumoasă. In 3 ore îi descoperiți toate obiectivele turistice.

Dacă nu s-a consumat săptămână de vacanță până acuma puteti continua spre Dresda, apoi Berlin si Copenhaga.

Pana la Karlovy Vary am fost în 2016 și dacă intrati pe userul meu găsiți articole despre traseul urmat de noi, taxele pe care trebuie să le platiti si obiectivele turistice pe care le-am vizitat.

Drum bun.

LA CMR Traseu cu masina de o saptamana - scris de Anduise în secțiunea [CMR ȚĂRILE SCANDINAVE]
zlatna, 06.08.19 17:12»@DNicol: cu plăcere.
LA CMR Muntenegru cu masina - scris de DNicol în secțiunea [CMR MUNTENEGRU]
zlatna, 06.08.19 16:30»@DNicol: Bună ziua. Am fost în 2015 la Budva pe primul traseu prezenat de dv. vezi impresii

Oprirea intermediară am făcut-o lângă Berane în localitatea Andrijevica la hotel Komovi.

Drumul a fost bun în mare parte asemanator cu Valea Oltului.

La întoarcere am venit prin Zlatibor, drumul e puțin mai lung dar carosabilul mai bun.

Nu au fost probleme de siguranta nici în Serbia și nici în Muntenegru.

LA CMR Muntenegru cu masina - scris de DNicol în secțiunea [CMR MUNTENEGRU]
zlatna, 31.07.19 12:32»@paulalexandru: Buna ziua. Noi am fost cu masina la Viena asa ca despre tren nu va pot spune nimica. Un obiectiv turistic care nu prea apare prin ghiduri ar fi biserica Votiva. Se afla in apropierea primarie din Viena. A fost construita pe locul unde s-a incercat asasinarea regelui Franz Josef cu un cutit. Drept multumire ca a scapat din atentat acesta s-a hotarat sa construiasca biserica si sa-i dea numele de Votiva- de multumire. Mie mi-a placut mai mult decat domul Sf. Stefan. Toate cele bune.
LA CMR Tren Cluj-Viena + info obiective - scris de paulalexandru în secțiunea [CMR AUSTRIA]
zlatna, 31.07.19 12:25»@etienne87: Buna ziua.

Dupa ce coborati de pe Transfagarasan, puteti vizita Castelul de lut de la Porumbacu, va fi o bucurie pentru cel mic, pentru adulti nu e mare lucru (dupa parerea mea), apoi puteti merge la Carta sa vizitati biserica Cisterciana, e frumoasa.

Din cate vad va indreptati catre Bran, in drum puteti opri la Fagaras si sa vizitati cetatea din localitate, este chiar in centrul orasului. La Bran vizitati Castelul apoi va bucurati de natura.

Noi in zona am fost cazati la pensiunea Yanna, pensiunea este amplasata pe un deal deunde privelistea este incantatoare, are curte mare, camerele mari si curate. Nu mai tin minte daca are si o trambulina, unde sa se distreze cel mic, dar puteti intreba.

Sper ca v-am fost putin de folos. Toate cele bune.

LA CMR Sejur munte 2019 - scris de etienne87 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
zlatna, 29.07.19 12:27»@RaduF: cu plăcere.
LA CMR Statiune in Ardeal, Maramures sau Banat - scris de RaduF în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
zlatna, 29.07.19 11:34»@RaduF: Bună ziua. Încercați stațiunii Borsa din Maramureș.

Nu știu pensiunii care primesc tichete de vacanță. Noi am stat la pensiunea Pietrosul (vezi impresii).

Din statiune puteti vizita Cascada Cailor. Dacă aveți timp puteti da o fuga pana la mănăstirea Barsana după părerea mea cea mai frumoasă din țară. Puteți face o călătorie cu mocanita si multe altele.

In Ardeal vă recomand pensiunile din Arieseni. De aici puteti vizita Ghetarul de la Scrisoarea, Cascada Pișoaia, Dealul cu melci, casa lui Horea din satul cu același nume, casa lui Avram Iancu din Țebea. Puteți da o fugă până la Peștera Ursilor.

In Banat încercați Băile Herculane.

Toate cele bune.

LA CMR Statiune in Ardeal, Maramures sau Banat - scris de RaduF în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
zlatna, 24.07.19 08:54»@Adina Mihaela: Noi am fost anul trecut la Cazane, am căutat cazare in localitațile de pe malul Dunării dar nu am găsit, așa că am stat în Drobeta la hotel Elitte. Cand am fost noi era deschis un corp nou de clădire iar in curte se construia o piscină, cred ca acum e gata. Ar fi o variantă dacă nu găsiți cazare in localitățile de pe malul Cazanelor.

De vizitat, ; Chipul lui Decebal, mănăstirea Mraconia, croazieră pe Dunăre, pestera Veterani, peștera Punicova, Tabula Traiana.

Noi după ce ma făcut croaziera pe Dunăre, din Dubova am urcat pe vârful Ciucaru Mare (vezi articol), de acolo priveliștea este superbă. Traseul este lejer chiar și pentru cel mic.

Intr-una din zile ne-am dus să vizităm cascada Bigăr și morile de pe Valea Rudăriei din localitatea Eftimie Murgu.

Toate cele bune.

LA CMR Cazare Cazanele Dunării - scris de Adina Mihaela în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
zlatna, 23.07.19 12:47»@Flori_Mih: cu plăcere.
LA CMR Cazare buna in afara Vienei, pentru a vizita si alte orase - scris de Flori_Mih în secțiunea [CMR AUSTRIA]
zlatna, 23.07.19 07:53»@Flori_Mih: Bună ziua. Încercați pensiunea Lucinel. Se află în localitatea Maria Ellend la vreo 30 kilometri de Viena. Patronul este roman si va ajută cu informatii despre zonă.

Tot în Maria Ellend se află pensiunea Alexonia fosta Lucinel 2, cu alt patron român - vezi impresii.

Toate cele bune.

LA CMR Cazare buna in afara Vienei, pentru a vizita si alte orase - scris de Flori_Mih în secțiunea [CMR AUSTRIA]
zlatna, 21.07.19 20:54»@Silviu1997: Bună seara. Pentru mașina nu știu ce acte vă trebuie, dar verificați cartea verde (RCA) dacă are valabilitate în Muntenegru. Trebuie ca, căsuța unde scrie MNE să nu fie tăiată.

In rest nu e nevoite decât de carte de identitate în toate cele 3 țări.

Drum bun.

LA CMR Ce acte îmi trebuie Serbia, Muntenegru, Croația - scris de Silviu1997 în secțiunea [CMR MUNTENEGRU]
zlatna, 25.06.19 09:31»@eqro: eu am scris un articol despre traseul urmat de noi, intrati pe userul meu iar de acolo selectați articolele despre Ungaria, Slovacia, Cehia și Austria și găsiți multe informatii.

Acum alte informatii nu imi trec prin minte dar dacă îmi amintesc ceva util o să vă scriu.

Drum bun.

LA CMR Iasi - Budapesta - Bratislava - Viena - Praga - scris de eqro în secțiunea [CMR CIRCUITE MULTI-ȚARĂ]
zlatna, 25.06.19 09:14»@GYL: Buna ziua. În zona Sibiului v-aş recomanda pensiunea Otilia din Răşinari. Noi am stat acolo 3 nopţi şi ne-am simţit foarte bine. vezi impresii

Pensiunea are o curte mare cu foişor, camerele sunt mari şi curate, apă caldă tot timpul.

Gazdele sunt foarte de treabă, chiar nu am văzut aşa gazde, erau atente la tot ce doream, promte, în sala unde se serveşte masa sunt puse mai multe diplome de la alţi turişti cu menţiunea " cea mai bună gazdă" şi meritatu. Mâncarea a fost bună, majoritatea produselor au fost de la ţară cum se spune.

Pe Transfăgărăşan nu vă pot recomanda nimic, pentru că nu am rămas niciodată penste noapte. Toate cele bune.

LA CMR Cazare Transfagarasan si apoi in zona Sibiului sau imprejurimi - scris de GYL în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
zlatna, 25.06.19 09:07»@eqro: Buna ziua.

1. Noi am stat în Budapesta la Villa Hotel Kristal, în drum spre Praga. Cand am stat noi acolo parcarea era gratuita acum vad ca costa 5 euro/zi. Hotelul e cam la 1 km de cetatea Buda, într-o zonă liniştită. Clădirea hotelului este destul de veche fiind o casa construită prin 1920 care are o arhitectură frumoasă. Hotelul dispune de 18 camere amplasate pe trei etaje, este curat, cu flori la balcoanele din faţă, cu o curte îngrijită şi plină de flori.

2. Eu v-as recomanda să nu cheltuiţi banii pe cazare în Batislava, în drum spre Praga, opriţi în centrul vechi al orasului si în maxim 3 ore puteţi vizita totul, noi pe langa castelul din Bratislva si o parte a centrului vechi am vizitat si castelul Divin situat la vreo 15 km de Bratislava pe malul Dunarii. Lânga Castelul Bratislava e o parcare acoperita, care are urmatoarele coordonate GPS: N – 48.142632 şi E – 17.098520. Taxa pentru parcare este de 2,5 euro/oră. La castelul Divin parcarea este gratuita şi are următoarele coordonate GPS: N – 48.175170 şi E – 16.978811.

3. Două nopţi în Praga sunt cam puţine, pote nu va cazaţi în Bratislava şi rămâneţi trei nopţi în Praga. Noi la Praga am stat la hotelul Golf.

4. Sigur se merită sa faceti 150 km pentru a vizita Dresda, noi nu am făcut-o. În schimb ne-am dus la Karlovy Vary, una dintre cele mai frumoase staţiuni din Europa. Nu ne-a părut rau, e chiar foarte frumoasă şi vă recomand să mergeţi să vedeţi cum ar trebui să arate p staţiune. Sunt vreo 125 km faţă de Praga.

5. Viena, aici am stat la pensiunea Lucinel 2, propietarul e român şi ne-a ajutat mult cu sfaturi despre Viena.

6, Alte sfaturi: - pentru toate aceste ţări trebuie să cumpăraţi vigneta, pentru Ungaria vigneta este electronică, se poate cumpăra de la orice benzinărie Mol din Romănia şi costă 56 lei pentru 10 zile.

În Slovacia vineta e tot electronică şi costă 10 euro/10 zile, se compără de la un chioşc aflat în vecea vamă Ungaro-Slovacă.

Pentru Cehia - după ce am trecut din Slovacia în Cehia am oprit în prima parcare pe partea dreaptă de unde am cumpărat vinetă. Preţul acesteia a fost 310 coroane = 51 lei, valabilă zece zile. Aceasta nu mai este electronică. Vineta este formată din două stichere pe care este obligatoriu să treceţi cu pixul numărul de înmatriculare al maşinii. Unul dintre stichere se lipeşte în partea dreată jos pe parbriz, iar celălalt se păstreză. Dăcă vă opreşte cumva poliţia trebuie să-l aveţi şi pe acesta scris dacă nu primiţi amendă.

Pentru Austria vigneta costă 9,2 euro este formată din două stichere din care pe unul trebuie să-l lipiţi în partea stangă sus a parbrizului.

Sper că v-am fost de folos, daca mai aveţi şi alte întrebări vă stau la dispoziţie. Drum bun.

LA CMR Iasi - Budapesta - Bratislava - Viena - Praga - scris de eqro în secțiunea [CMR CIRCUITE MULTI-ȚARĂ]
zlatna, 06.06.19 18:26»@goroco: cu plăcere
LA CMR Variante drum spre Umag (Croatia) - scris de goroco în secțiunea [CMR CROAȚIA]
zlatna, 05.06.19 08:48»@goroco: Buna ziua. Noi am fost in 2017 la Zadar.

Traseul urmat de noi a fost prin Ungaria cu o oprire intermediara pe malul lacului Balaton, la Keszthely.

Sibiu - Deva - Lugoj - Nadlac - Budapesta - Siofok - Zagreb - Karlovac - Basilijevo, noi de aiceea am coborat spre Zadar, dv. mergeti in fata spre Rijeka-Umag.

Drumul e foarte bun si mai ieftin decat cel prin Serbia, pentru ca platiti doar vigneta pentru Ungaria (vreo 50 lei, o puteti cumpara de la orice benzinarie Mol din Romania) fata de taxa pe kilometri parcursi in Serbia.

V-as recomanda traseul prin Ungaria pentru ca nu mi se pare asa obositor, pentru ca inafara de portiunea Ploesti-Sibiu si Deva -Margina, tot traseul e pe autostrada. Fiind doi soferi cred ca-l puteti parcurge intr-o singura zi.

Drum bun.

LA CMR Variante drum spre Umag (Croatia) - scris de goroco în secțiunea [CMR CROAȚIA]
zlatna, 29.05.19 13:07»@ciucuadrian: cu plăcere. Sper că v-am fost de folos.
LA CMR Drum Targu Jiu - Kusadasi, cazare Istanbul - scris de ciucuadrian în secțiunea [CMR TURCIA]
zlatna, 29.05.19 12:32»@ciucuadrian: Urmareste acest video de pe Youtube si gasesti toate informatiile: https://www.youtube.com/watch?v=VsRjFJbbDHg . Daca nu merge asa, scrieti pe Youtube - traseu Ruse-Edirne si veti gasi filmul. Filmul e foarte bun, pe noi ne-a ajutat anul trecut . Toate cele bune.
LA CMR Drum Targu Jiu - Kusadasi, cazare Istanbul - scris de ciucuadrian în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0273349285126 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test