Răspunsuri — scrise de gigiiuti;

gigiiuti, 22.10.14 15:09»@ionut-alex - Buna!

Şi noi suntem snorkleri şi de ani buni apreciem Sharm el Sheikh. Am fost şi la Marea Barieră de Corali, şi în Caraibe (în Curacao), dar CEA MAI CURATĂ ŞI MAI TRANSPARENTĂ APĂ am găsit- totuşi - în Marea Roşie, iar cel mai "rewarding" snorkeling l-am avut - de departe - în Parcul Naţional Ras Muhamed.

În ce priveşte cazarea, noi am ales Hotel Melia Sharm, din câteva motive:

1. are acces la două plaje alăturate, ambele cu ponton, ambele cu recif cu corali şi peşti frumoşi (sperăm că peştele Napoleon încă ne aşteaptă lângă ponton...); plajele sunt aşezate oarecum în unghi, şi iarna (fiindcă noi mergem la Sharm iarna), când bate vântul, de regulă una dintre plaje este mai ferită.

2. E mai ieftin decât Melia Sinai de alături, care are un aspect mai "prăfuit".

3. De aici se organizează excursii - aş spune, profesioniste - la Parcul Naţional Ras Muhamed, care te duc CHIAR în Parc, în zone cu o bogăţie a vieţuitoarelor de nedescris. Noi am fost de câteva ori şi cu alte companii locale - mai mici, mai ieftine, dar care ne-au dus în locuri mediocre (adică nu de top).

4. Ca recomandare: trebuie căutată şi o companie locală care face excursii la Dahab, la Blue Hole - e comparabil cu cel din Marea Caraibelor! . Chiar dacă e cam depărtişor, imensul abis albastru lasă o impresie covârşitoare - inclusiv ca specii de corali şi peşti. Agenţiile de turism de la noi oferă rareori cazare în Dahab, deşi aici e o adevărată Mecca pentru pentru snorkleri... şi hippioţi...

Sper că am fost util!

Toate cele bune!

LA CMR Sfaturi sejur Sharm El Sheikh - scris de ionut-alex în secțiunea [CMR EGIPT]
pagină generată în 0.00312995910645 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
Website Security Test