Răspunsuri publicate pe sait - de traian.leuca

Pagina 1 [din 5]
[ 99 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5
[23.07.18 17:38] - traian.leuca

Traseul Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Oradea, Debreţin, Miskolc, Kosice, Poprad, Cracovia, Katowice este mai scurt cu 70 de km decât cel prin Budapesta şi timpul de parcurgere este acelaşi (în jur de 13 ore).

În plus, între Debreţin şi Miskolc (Ungaria) şi între Kosice şi Poprad (Slovacia) poţi merge pe DN şi nu mai este nevoie de vignetă. Plăteşti doar bucata de autostradă dintre Cracovia şi Katowice şi scuteşte două mese la restaurant. :)

Poţi opri pentru 2-3 ore în zona veche a oraşelor Kosice şi Cracovia. Eu am făcut acest traseu în urmă cu ceva ani şi am avut o cazare intermediară în Debreţin.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Polonia, din DESTINATIA: POLONIA, [AUTOR: vlad.92 ]
[06.07.18 20:45] - traian.leuca

Caută pe Booking.com şi vei găsi un hotel pe gustul tău. ŞI nu în zona centrală, pentru că sunt mai scumpe şi majoritatea nu au parcare proprie.

Pentru a trece graniţa ai nevoie de buletin, actele maşinii şi o procură făcută la notar, care să ateste că maşina ţi-a fost încredinţată.

Ca taxă de drum trebuie să cumperi vignetă la intrare în R. Moldova.

Cel mai mult mi-au plăcut cramele Cricova şi dacă vrei să le vizitezi în grup şi cu ghid, fă rezervare prin telefon cu o zi înainte. M-a impresionat amabilitatea fraţilor noştri de peste Prut şi m-a speriat sărăcia în care trăiesc! Dacă vrei mai multe amânunte trimite pe PM.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel Chisinau, din DESTINATIA: REP. MOLDOVA, [AUTOR: underdog ]
[26.06.18 18:41] - traian.leuca

De acord cu recomandarea făcută de colega noastră mai sus şi accentuez pe Nidri, unde, în zona centrală a staţiunii, sunt taverne una lângă alta, iar majoritatea ospătarilor cunosc limba engleză.

Meniurile sunt scrise şi în limba română, pe care mulţi ospătari o folosesc atunci când te invită la masă.

Am Fost Acolo în urmă cu trei săptămâni şi m-am simţit excelent. Dacă sunteţi cu maşina puteţi vizita şi alte plaje, pentru că distanţele nu sunt aşa de mari.

Pentru o vizită pe partea vestică a insulei vă recomand un frumos traseu montan, Nidri, Karya, Pefkoulia Beach, Agios Nikitas, cu întoarcere în Nidri prin Vasiliki sau Lefkada Town. Concediu plăcut!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Care este cea mai bună zonă de cazare în Lefkada?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: cristian.a ]
[13.02.18 17:38] - traian.leuca

@eugenleo47: Ca să vizitaţi cunoscutul canion, Tara, trebuie să intraţi în Muntenegru pe la Pljevlja.

Din Krogujevac mergeţi spre Cacak, Uzice, Zlatibor, Yabuka, Pljevlja... Tara.

De aici puteţi ajunge în Podgorica prin Mojkovac, Kolasin sau prin Zabljak, Niksic cu vizitarea unei frumoase mănăstiri în satul Ostrog (în apropiere de Niksic).

Vacanţă cât mai frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Variante drum spre Dobra Voda, din DESTINATIA: MUNTENEGRU, [AUTOR: eugenleo47 ]
[06.12.17 19:33] - traian.leuca

La două staţii de centrul oraşului am găsit această pensiune-hotel (Aaron)

cu mic dejun şi la un preţ foarte bun. vezi impresii

Este o zonă liniştită cu magazine, restaurante şi terase, iar staţia de metrou se află la aproximativ 150 de metri. Parcarea este pe stradă, în faţa pensiunii, şi este gratis.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Parcare in Praga, din DESTINATIA: CEHIA, [AUTOR: jenytza ]
[11.08.17 21:17] - traian.leuca

Am trecut prin Giurgiu-Ruse în 17 iulie a. c. şi totul a durat aproximativ 20 de minute. Chiar dacă este aglomeraţie, formalităţile vamale se desfăşoară foarte repede.

Vă recomand să schimbaţi lei în leva la casa de schimb valutar aflată în stânga punctului de taxare pentru podul peste Dunăre în partea românească.

Vă trebuie pentru plata vignetei bulgăreşti (15 leva) şi pentru alte "mărunţişuri". Vigneta se poate achiziţiona la unul din chioşcurile aflate la ieşirea din vama bulgărească. Se poate plăti şi cu cardul la prima benzinărie din Ruse, dar costurile sunt tot pe acolo.

În schimb, dacă plăteşti în lei sau euro bulgarii au grijă să-şi tragă "partea leului". :)

Vacanţă plăcută şi aşteptăm să scrieţi impresiile !

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cum se trece la Giurgiu-Ruse?, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: dumi59 ]
[15.07.17 22:12] - traian.leuca

@zlatna:

... în Franța se dă amenda si dacă depășești viteza legală cu 1 kilometru.
Şi în Franţa (Alsacia) am circulat trei zile cu maşina, am pus pilotul pe 58 de km în localitate şi nu am avut probleme.

La câte camere fixe aveau m-ar fi înregistrat dacă era aşa.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Viteza în Croaţia, din DESTINATIA: CROAȚIA, [AUTOR: zlatna ]
[15.07.17 20:30] - traian.leuca

@zlatna: Da, este aceeaşi regulă (nescrisă :) ) ca la noi. În toate ţările prin care am circulat în Europa ,inclusiv ţările balcanice,am ţinut un 8 km peste limita legală şi nu am avut niciodată probleme.

Anul trecut în oraşul austriac Krems an der Donau m-am păcălit şi când am venit acasă am găsit un plic mare, în care mi se aducea la cunoştinţă că am periclitat siguranţa circulaţiei depăşind viteza legală cu 10 km.

Partea nasoală este că dacă nu ai un cont bancar în euro, pe lângă amendă (20 de euro în cazul meu) trebuie să mai achiţi la bancă un comision de transfer de... 30 euro. Eu am avut noroc că mi-a achitat-o fiica mea, care era în drum spre Londra, direct la o bancă lângă Viena.

Ţările membre UE au semnat un acord de trimitere a procesului verbal cu constatare amenzii în ţara de origine a contravenientului. Se face rapid, este tradus, are toate dichisurile şi nu ai nicio şansă să scapi. În restul ţărilor te mai poţi strecura printre camerele fixe, dar eu nu recomand.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Viteza în Croaţia, din DESTINATIA: CROAȚIA, [AUTOR: zlatna ]
[18.08.16 14:22] - traian.leuca

Eu v-aş recomanda pensiunea Rozsakert Apartmanhaz (vezi impresii ), dar nu cred că mai au locuri pentru luna august.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare la Hajduszoboszlo, din DESTINATIA: UNGARIA, [AUTOR: printesa82 ]
[31.07.16 12:16] - traian.leuca

Recomand traseul: Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti, A1, Ruse, Razgrad, Shumen, Karnobat (nu prin Aytos care este mai scurt, dar cu un asfalt execrabil), A1, Burgas, Sozopol, Duni.

Am parcurs în mai traseul Ruse, Razgrad, Shumen, Karnobat, Burgas, Sozobol, Duni în condiţii foarte bune, a fost destul de liber, dar acum, în plin sezon turistic de vară, e posibil să fie un pic mai aglomerat.

Vă doresc un sejur de excepţie!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Variante drum Duni - Sibiu, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: EddieNuta ]
[19.06.16 09:01] - traian.leuca

Am fost in mai la Duni pe traseul indicat de colega noastra nicole 33 si il recomand. Cateve informatii si o poza despre noul aquapark vezi impresii aici.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Variante drum spre Duni, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: vzd ]
[04.06.16 19:35] - traian.leuca

@webber: Pe 29 mai am trecut prin vama Giurgiu si inca se lucra pod. Nefiind sezon plin timpul de asteptare nu era asa de mare.

[17.05.16 09:28] - traian.leuca

@horachira: Anul trecut am fost in Albania doar cu buletinul.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Recomandari sejur Corfu, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: elena.togan ]
[27.03.16 22:16] - traian.leuca

De ce să-ţi fie frică de Bulgaria? Eu am făcut foarte multe rezervări pe teritoriul ţării vecine. Anul trecut am făcut una la Happy Ring, un hotel destul de bun aflat la aproape 8 ore de mers cu maşina din Galaţi (550 km).

Am petrecut aici o frumoasă după-amiază cu verişorii mei din... Galaţi în drum spre insula Thassos. Raportul calitate-preţ este unul de excepţie!

La şase ore de mers cu maşina din Galaţi (420 km) poţi rezerva unităţi de cazare în Veliko Târnovo sau Arbanasi, foarte bune şi ieftine.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in sau aproape de Komotini, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: danrogo2001 ]
[24.03.16 12:58] - traian.leuca

Am fost în Vrnjacka Banja acum trei ani (o cazare de tranzit în drum spre Muntenegru) şi mi-a plăcut micul orăşel-staţiune balneo.

Are în zona centrală un parc deosebit de frumos, cu alei de promenadă, 7 izvoare (4 cu apă termală şi 3 cu apă minerală), un mic castel, o grădină japoneză şi mulţi copaci de esenţă rară.

Pe râul ce traversează parcul se află Most Liubovi (Podul Dragostei) cel mai vechi pod din Europa la care se agaţă lacăte ca simbol al trăiniciei pentru îndrăgostiţi.

Deasemenea în parc sunt numeroase terase şi restaurante, unde se poate mânca bine şi ieftin. La unul din ele am mâncat şi noi, iar ospătarul ştia limba engleză. Sejur cât mai plăcut!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Atractii in Vrnjacka Banja, Serbia, din DESTINATIA: SERBIA, [AUTOR: catalin_artin ]
[13.11.15 18:47] - traian.leuca

Primul meu drum spre Budapesta (2011) l-am făcut pe acest traseu și am fost mulțumit atât de trafic cât și de calitatea covorului asfaltic.

Peisaje naturale deosebite nu prea sunt, însă locurile de popas (benzinării, parcări) fac ca traseul să fie plăcut și odihnitor.

Ca și @bogumil îl recomand cu încredere.

[17.07.15 20:24] - traian.leuca

Aveti informatii aici, aici, aici si aici, inclusiv ecourile.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Traseu catre Ohrid, din DESTINATIA: Descoperă Ohrid, OHRID () [AUTOR: Khris ]
[09.07.15 21:31] - traian.leuca

@Paul-Corneliu -

o recomand pe cea prin svilengrad.

Eu zic că nu are rost să folosească această rută, din moment ce în 2012 s-a deschis vama de la Makaza (un traseu mai scurt cu peste 100 de km).

L-am folosit în iunie la ducere și în iulie la întoarcerea din Grecia și am fost mulțumit.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: informatii hotel makedon thasoss, din DESTINATIA: Macedon (Makedon) Hotel, LIMENAS (GRECIA) [AUTOR: gabri ]
[06.07.15 18:59] - traian.leuca

@Pierre -

Iar transportul, ca și cost, depășește cu mult o cazare în Veneția.

Nu știu cum ați ajuns la această concluzie, însă mie în 2012 mi-a ieșit mult mai ieftin să mă cazez în Mestre vezi impresii.

Transportul până în lagună (cum îl numesc localnicii) m-a costat 1,2 euro, iar autobuzele circulă din sfert în sfert de oră.

Singurul inconvenient este că ultimul autobuz spre Mestre pleacă din Piazzale Roma la orele 22:00 (sau 23:00).

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Transport Mestre catre Venetia, din DESTINATIA: ITALIA, [AUTOR: adrianac ]
[13.06.15 19:32] - traian.leuca

@kiwivik -

Oare putem forta putin si sa incercam sa ajungem chiar in zona Plitvice, din prima zi, ...

Forțat de împrejurări am făcut dintr-o bucată cei 1152 de km dintre Plitvice și Ploiești în 2012.

Am plecat din apropiere de Plitvice la orele 6:00 și am ajuns la Ploiești la orele 22:00.

Ca șofer nu mi s-a părut foarte greu, însă coechipierii mei au resimțit din plin statul pe scaun atâtea ore. Părerea mea că nu este bine (mai ales în concediu) să șofezi mai mult de 7-8 ore.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Despre Croatia - solicit recomandari, din DESTINATIA: CROAȚIA, [AUTOR: kiwivik ]
[pg. 1 / 5]: răspunsuri 1-20 din total 99
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.110459089279 sec /