Răspunsuri — scrise de traian.leuca; [p.1 /6]

traian.leuca, 08.02.19 10:56»@BEBEPETRESCU: @idra80 a făcut afirmaţia cu Sovata
treci Carpatii in timp record, la 8 esti la Sovata...
LA CMR Stare drum Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - scris de BEBEPETRESCU în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
traian.leuca, 07.02.19 21:42»@gotty: Porţiunea de drum forestier se află între Covasna şi Întorsura Buzăului,traseul sugerat de @bimby (google.com/maps/dir/Covas ... d45.6640966!3e0).
LA CMR Stare drum Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - scris de BEBEPETRESCU în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
traian.leuca, 07.02.19 21:33»@indra80: Colegul nostru @BEBEPETRESCU nu merge la Sovata! În întrebarea pusă mai sus afirmă că " Destinatia finala ar fi Covasna".
LA CMR Stare drum Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - scris de BEBEPETRESCU în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
traian.leuca, 07.02.19 16:14»@bimby: În urmă cu patru ani am făcut traseul Covasna, Întorsura Buzăului şi am fost dezamăgit de starea drumului. Plus că între Zagon şi Barcani am parcurs o bucată de drum forestier, cu multe denivelări şi praf cât cuprinde.

Îmi este greu să cred că între timp s-a asfaltat acea porţiune de drum. Drumul forestier se află în plină pădure, are o rampă destul de înclinată, multe curbe şi este situat la ceva distanţă faţă de satele Zagon şi Barcani (aproximativ şase km).

Personal, nu recomand acest drum!

LA CMR Stare drum Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - scris de BEBEPETRESCU în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
traian.leuca, 07.02.19 13:31»Anul trecut am făcut am făcut traseul Ploieşti, Văleni, Cheia, Braşov de trei ori (ultima oară în toamnă) şi nu au fost probleme cu starea drumului sau cu ambuteiajele.

Pentru Covasna am ales, din Săcele, traseul prin Târlungeni, Prejmer cu ieşire în DN11 pe la Lunca Câlnicului. La fel am procedat şi la întoarcere.

Este un traseu frumos, cu un asfalt impecabil, şi mult mai liber faţă de centura Braşovului.

LA CMR Stare drum Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - scris de BEBEPETRESCU în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
traian.leuca, 23.07.18 17:38»Traseul Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Oradea, Debreţin, Miskolc, Kosice, Poprad, Cracovia, Katowice este mai scurt cu 70 de km decât cel prin Budapesta şi timpul de parcurgere este acelaşi (în jur de 13 ore).

În plus, între Debreţin şi Miskolc (Ungaria) şi între Kosice şi Poprad (Slovacia) poţi merge pe DN şi nu mai este nevoie de vignetă. Plăteşti doar bucata de autostradă dintre Cracovia şi Katowice şi scuteşte două mese la restaurant.

Poţi opri pentru 2-3 ore în zona veche a oraşelor Kosice şi Cracovia. Eu am făcut acest traseu în urmă cu ceva ani şi am avut o cazare intermediară în Debreţin.

LA CMR Traseu spre Polonia - scris de vlad.92 în secțiunea [CMR POLONIA]
traian.leuca, 06.07.18 20:45»Caută pe Booking.com şi vei găsi un hotel pe gustul tău. ŞI nu în zona centrală, pentru că sunt mai scumpe şi majoritatea nu au parcare proprie.

Pentru a trece graniţa ai nevoie de buletin, actele maşinii şi o procură făcută la notar, care să ateste că maşina ţi-a fost încredinţată.

Ca taxă de drum trebuie să cumperi vignetă la intrare în R. Moldova.

Cel mai mult mi-au plăcut cramele Cricova şi dacă vrei să le vizitezi în grup şi cu ghid, fă rezervare prin telefon cu o zi înainte. M-a impresionat amabilitatea fraţilor noştri de peste Prut şi m-a speriat sărăcia în care trăiesc! Dacă vrei mai multe amânunte trimite pe PM.

LA CMR Hotel Chisinau - scris de underdog în secțiunea [CMR REP. MOLDOVA]
traian.leuca, 26.06.18 18:41»De acord cu recomandarea făcută de colega noastră mai sus şi accentuez pe Nidri, unde, în zona centrală a staţiunii, sunt taverne una lângă alta, iar majoritatea ospătarilor cunosc limba engleză.

Meniurile sunt scrise şi în limba română, pe care mulţi ospătari o folosesc atunci când te invită la masă.

Am Fost Acolo în urmă cu trei săptămâni şi m-am simţit excelent. Dacă sunteţi cu maşina puteţi vizita şi alte plaje, pentru că distanţele nu sunt aşa de mari.

Pentru o vizită pe partea vestică a insulei vă recomand un frumos traseu montan, Nidri, Karya, Pefkoulia Beach, Agios Nikitas, cu întoarcere în Nidri prin Vasiliki sau Lefkada Town. Concediu plăcut!

LA CMR Care este cea mai bună zonă de cazare în Lefkada? - scris de cristian.a în secțiunea [CMR GRECIA]
traian.leuca, 13.02.18 17:38»@eugenleo47: Ca să vizitaţi cunoscutul canion, Tara, trebuie să intraţi în Muntenegru pe la Pljevlja.

Din Krogujevac mergeţi spre Cacak, Uzice, Zlatibor, Yabuka, Pljevlja... Tara.

De aici puteţi ajunge în Podgorica prin Mojkovac, Kolasin sau prin Zabljak, Niksic cu vizitarea unei frumoase mănăstiri în satul Ostrog (în apropiere de Niksic).

Vacanţă cât mai frumoasă!

LA CMR Variante drum spre Dobra Voda - scris de eugenleo47 în secțiunea [CMR MUNTENEGRU]
traian.leuca, 06.12.17 19:33»La două staţii de centrul oraşului am găsit această pensiune-hotel (Aaron)

cu mic dejun şi la un preţ foarte bun. vezi impresii

Este o zonă liniştită cu magazine, restaurante şi terase, iar staţia de metrou se află la aproximativ 150 de metri. Parcarea este pe stradă, în faţa pensiunii, şi este gratis.

LA CMR Parcare in Praga - scris de jenytza în secțiunea [CMR CEHIA]
traian.leuca, 11.08.17 21:17»Am trecut prin Giurgiu-Ruse în 17 iulie a. c. şi totul a durat aproximativ 20 de minute. Chiar dacă este aglomeraţie, formalităţile vamale se desfăşoară foarte repede.

Vă recomand să schimbaţi lei în leva la casa de schimb valutar aflată în stânga punctului de taxare pentru podul peste Dunăre în partea românească.

Vă trebuie pentru plata vignetei bulgăreşti (15 leva) şi pentru alte "mărunţişuri". Vigneta se poate achiziţiona la unul din chioşcurile aflate la ieşirea din vama bulgărească. Se poate plăti şi cu cardul la prima benzinărie din Ruse, dar costurile sunt tot pe acolo.

În schimb, dacă plăteşti în lei sau euro bulgarii au grijă să-şi tragă "partea leului".

Vacanţă plăcută şi aşteptăm să scrieţi impresiile !

LA CMR Cum se trece la Giurgiu-Ruse? - scris de dumi59 în secțiunea [CMR TURCIA]
traian.leuca, 15.07.17 22:12»@zlatna:
... în Franța se dă amenda si dacă depășești viteza legală cu 1 kilometru.
Şi în Franţa (Alsacia) am circulat trei zile cu maşina, am pus pilotul pe 58 de km în localitate şi nu am avut probleme.

La câte camere fixe aveau m-ar fi înregistrat dacă era aşa.

LA CMR Viteza în Croaţia - scris de zlatna în secțiunea [CMR CROAȚIA]
traian.leuca, 15.07.17 20:30»@zlatna: Da, este aceeaşi regulă (nescrisă ) ca la noi. În toate ţările prin care am circulat în Europa ,inclusiv ţările balcanice,am ţinut un 8 km peste limita legală şi nu am avut niciodată probleme.

Anul trecut în oraşul austriac Krems an der Donau m-am păcălit şi când am venit acasă am găsit un plic mare, în care mi se aducea la cunoştinţă că am periclitat siguranţa circulaţiei depăşind viteza legală cu 10 km.

Partea nasoală este că dacă nu ai un cont bancar în euro, pe lângă amendă (20 de euro în cazul meu) trebuie să mai achiţi la bancă un comision de transfer de... 30 euro. Eu am avut noroc că mi-a achitat-o fiica mea, care era în drum spre Londra, direct la o bancă lângă Viena.

Ţările membre UE au semnat un acord de trimitere a procesului verbal cu constatare amenzii în ţara de origine a contravenientului. Se face rapid, este tradus, are toate dichisurile şi nu ai nicio şansă să scapi. În restul ţărilor te mai poţi strecura printre camerele fixe, dar eu nu recomand.

LA CMR Viteza în Croaţia - scris de zlatna în secțiunea [CMR CROAȚIA]
traian.leuca, 18.08.16 14:22»Eu v-aş recomanda pensiunea Rozsakert Apartmanhaz (vezi impresii ), dar nu cred că mai au locuri pentru luna august.
LA CMR Cazare la Hajduszoboszlo - scris de printesa82 în secțiunea [CMR UNGARIA]
traian.leuca, 31.07.16 12:16»Recomand traseul: Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti, A1, Ruse, Razgrad, Shumen, Karnobat (nu prin Aytos care este mai scurt, dar cu un asfalt execrabil), A1, Burgas, Sozopol, Duni.

Am parcurs în mai traseul Ruse, Razgrad, Shumen, Karnobat, Burgas, Sozobol, Duni în condiţii foarte bune, a fost destul de liber, dar acum, în plin sezon turistic de vară, e posibil să fie un pic mai aglomerat.

Vă doresc un sejur de excepţie!

LA CMR Variante drum Duni - Sibiu - scris de EddieNuta în secțiunea [CMR BULGARIA]
traian.leuca, 19.06.16 09:01»Am fost in mai la Duni pe traseul indicat de colega noastra nicole 33 si il recomand. Cateve informatii si o poza despre noul aquapark vezi impresii aici.
LA CMR Variante drum spre Duni - scris de vzd în secțiunea [CMR BULGARIA]
traian.leuca, 04.06.16 19:35»@webber: Pe 29 mai am trecut prin vama Giurgiu si inca se lucra pod. Nefiind sezon plin timpul de asteptare nu era asa de mare.
LA CMR Pod Giurgiu - Ruse: timpi de trecere, evolutie lucrari? - scris de radu.crisan în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
traian.leuca, 17.05.16 09:28»@horachira: Anul trecut am fost in Albania doar cu buletinul.
LA CMR Recomandari sejur Corfu - scris de elena.togan în secțiunea [CMR GRECIA]
traian.leuca, 27.03.16 22:16»De ce să-ţi fie frică de Bulgaria? Eu am făcut foarte multe rezervări pe teritoriul ţării vecine. Anul trecut am făcut una la Happy Ring, un hotel destul de bun aflat la aproape 8 ore de mers cu maşina din Galaţi (550 km).

Am petrecut aici o frumoasă după-amiază cu verişorii mei din... Galaţi în drum spre insula Thassos. Raportul calitate-preţ este unul de excepţie!

La şase ore de mers cu maşina din Galaţi (420 km) poţi rezerva unităţi de cazare în Veliko Târnovo sau Arbanasi, foarte bune şi ieftine.

LA CMR Cazare in sau aproape de Komotini - scris de danrogo2001 în secțiunea [CMR GRECIA]
traian.leuca, 24.03.16 12:58»Am fost în Vrnjacka Banja acum trei ani (o cazare de tranzit în drum spre Muntenegru) şi mi-a plăcut micul orăşel-staţiune balneo.

Are în zona centrală un parc deosebit de frumos, cu alei de promenadă, 7 izvoare (4 cu apă termală şi 3 cu apă minerală), un mic castel, o grădină japoneză şi mulţi copaci de esenţă rară.

Pe râul ce traversează parcul se află Most Liubovi (Podul Dragostei) cel mai vechi pod din Europa la care se agaţă lacăte ca simbol al trăiniciei pentru îndrăgostiţi.

Deasemenea în parc sunt numeroase terase şi restaurante, unde se poate mânca bine şi ieftin. La unul din ele am mâncat şi noi, iar ospătarul ştia limba engleză. Sejur cât mai plăcut!

LA CMR Atractii in Vrnjacka Banja, Serbia - scris de catalin_artin în secțiunea [CMR SERBIA]
pagină generată în 0.0232648849487 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată