Răspunsuri — scrise de maryka; [p.1 /5]

maryka, 18.02.19 18:21»Aţi pomenit la un moment dat de Kos, cu venire din Bodrum. Hai s-o luăm invers... încercaţi Kos, sunt suficiente resorturi, în capitală sau Kardamena, iar de vreţi să vizitați, chiar aveţi ce. Am scris recent impresii despre Kos.

Sigur că de acolo, puteţi lua excursii către Bodrum, ori alte insule grecești din apropiere, așa cum deja am povestit: Nysiros, Pserimos, Kalymnos.

Dacă mai vreţi Grecia, o insulă superbă, un loc liniștit, Samos, lângă Pytagoreio, Doryssa Seaside Resort, pe plajă, foarte frumos. Am scris deasemenea despre Samos.

Dacă mai aveți întrebări legat de ce v-am spus, vă pot ajuta, ori puteți citi impresiile mele.

LA CMR Grecia, Italia, Malta sau Bodrum? - scris de Alexa90 în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 14.02.19 09:49»Deși nu am ajuns încă acolo, o să încerc să vă dau câteva idei, din căutările mele, pentru că recunosc, anul trecut îmi făceam planuri pentru Lemnos, dar a „ieșit” altfel.

Sigur știu, studiind harta, că cele mai bune și organizate plaje sunt pe partea de vest, cele mai sălbatice și poate cu atât mai frumoase pe cea de est.

Myrina este capitala, punctul de atracție cu castelul medieval, portul, iar plajele din jur au în apropiere și cazări bune. Chiar pe plajă, ceva mai la sud de Myrina este satul Platy, iar Lemnos Village Resort Hotel, pare a fi un hotel super bine amplasat, chiar pe plaja privată. Sigur, la o simplă căuatre am găsit și alte hoteluri sau viluțe, depinde de buget, pe gust.

Cale de acces, avion sau ferry din Kavala.

Sper să aveți o vacanță frumoasă, îmi doresc și eu mult să ajung acolo!

LA CMR Cazare pe plaja in Limnos - scris de dada în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 09.02.19 13:12»@Costel Nicu:

Nu e vorba de nici o polemică și cu atât mai puțin de vreun "job".

Am fost acolo în 2015. De aceea am făcut trimitere la ce am scris. Atunci era perfect. Dacă vă uitați am atașat și poze! vezi impresii

Credeţi-mă, am umblat în foarte multe insule, știu ce spun!

De altfel, cel care întreabă, are și decizia, de a alege...

LA CMR Plaja cu nisip, mare cu valuri si fara pietre - scris de andromeda în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 09.02.19 12:21»@Costel Nicu:

Cu ce nu v-a fost pe plac recomandarea mea?

LA CMR Plaja cu nisip, mare cu valuri si fara pietre - scris de andromeda în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 09.02.19 00:25»Nu mă voi "întinde" departe de prima opțiune pe care aţi avut-o, Kos, așa că propun insula Rhodos, iar staţiunea Faliraki, la doar cca 12 km de capitala Rhodos Town, poate fi ceea ce căutaţi.

Plaja din Faliraki, se întinde pe o lungime considerabilă, este cu nisip, iar hoteluri găsiți și pe plajă și în a doua linie, peste drum, pentru toate buzunarele, la cinci stele ori mai puține.

Staţiunea Faliraki este una din cele mai animate, potrivită pentru toate vârstele și gusturile.

Dacă doriți mai multe informații despre insulă, citiți articolele mele despre Rhodos.

Ori ceva mai romantic, în insula Santorini, plaja neagră din Perissa, Aqua Blue hotel, sigur, alegerea vă aparţine. Deasemenea am scris și despre Santorini.

LA CMR Plaja cu nisip, mare cu valuri si fara pietre - scris de andromeda în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 05.02.19 11:25»Depinde foarte mult de ce vă doriți de la această vacanță. Dacă vreți relaxare la cât mai multe plaje, pentru că aveți de unde alege, fiind și mai multe familii, vă puteți grupa în mașini, apoi hoinări de la o plajă la alta. Este foarte ideală atunci o mașină.

Puteți face ocolul insulei, sau la insulele din jur, o croazieră, la Navaggio, Blue caves, atunci ideal e să luați o excursie, chiar dacă e din port, fără agenție. Dacă vreți și ghid, atunci luați prin agenție. Nu ratați Limnionas și Porto Vromi, sau un apus la Keri.

O plimbare prin Zante town, pe jos, foarte frumos, pe cont propriu.

LA CMR Zakynthos inchiriere masina - scris de mihai.bogoi în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 04.02.19 17:17»Pentru a putea răspunde corect la întrebare, ar fi foarte util să știm ce vreți să vizitați. E foarte important pentru că de asta ar depinde alegerea.

Oricum ar fi, din Heraklion, vă recomand să vă limitați pentru partea de est și sud, iar o altă dată, cu cazare în Chania, pentru partea de vest. Distanțele sunt foarte mari, chiar de vă luați o mașină, ceea ce e recomandabil, pierdeți o mare parte din zi pe drumuri.

Asadar, din Heraklion, propun Knossos, fiind aproape, sudul insulei, plaja Matala, aproximativ 100km, plaja Vai, în est, sau Ierapetra tot în sud, în nord-est, Agios Nikolaos sau golful Elounda, ori de ce nu Sitia, cu superba faleză cu palmieri.

Dacă doriți excursie la Spinalonga, recomand o agenție locală, care vă duce cu autocarul de la și înapoi la hotel, e mult mai comod, ori chiar cu agenția cu care mergeți, pentru ghid în limba română.

Dacă doriți defileul Samaria, vezi impresii, e musai să apelați la o excursie organizată, altfel nu se poate.

Pentru mai multe detalii, citiți articolele mele despre Creta, dar orice ar fi să aveți alegeri inspirate!

LA CMR Inchiriere masina sau excursii organizate? - scris de timis2016 în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 28.01.19 20:09»Creta este o insulă frumoasă, în egală măsură pentru adulți dar și pentru copii.

Am fost acolo în 2016, am stat lângă Hersonissos, care mi se pare o zonă destul de bună ca și loc de cazare, loc bun de plecare spre alte destinații, excursii, etc. Există în zonă aquaparc, dar și un mic port de unde puteți pleca în mici călătorii, iar Blackrose, un vas de piraţi ar încânta deplin atât copii cât și părinții. 🙂

Cazări veţi găsi cu siguranță destule, de toate felurile, chiar și aici pe site aveți destule oferte.

Pentru mai multe detalii, puteţi citi articolele scrise de mine despre Creta.

LA CMR Creta cu copii mici 4ani! - scris de Marin Niram în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 26.01.19 10:48»În cerere nu aţi specificat dacă vreți pe continent sau pe insulă, dacă mergeți cu mașina sau avionul.

Așadar pe lângă răspunsurile primite, adaug și eu insula Samos, o insulă superbă, care nu poate decât să placă iubitorilor de Grecia.

La doar 1km de aeroport, Dorissa Seaside Resort ori Fito Aqua Blue Resort poate fi ceea ce căutaţi.

Pe plajă, cu piscină, ușor de ajuns, charter avion, aeroport aproape.

Despre Pytagoreio, localitatea vecină, la doar 1km, am scris eu, locul nașterii lui Pytagora.

Alegeri inspirate!

LA CMR Cazare lângă plajă cu piscină - scris de yulyusy în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 24.01.19 12:47»@crisco:

Aveţi dreptate. Grecia este așa de mare, o viață nu îți ajunge să o vezi pe toată. Sunt locuri frumoase și pe continent, dar eu pot recomanda cu mare drag insulele.

Dacă îmi citești articolele veţi descoperi multe insule pe care le-am cutreierat. Până acum am mers pe principiul de a vedea cât mai mult. Am văzut, am înțeles, însă că mereu pot găsi ceva mai și mai. Încă nu am fost de două ori în același loc. Dar unde m-am simțit minunat? În foarte multe locuri, după cum spuneam mai sus Assos, ori Lesvos, Samos, Santorini și multe altele. Am încercat să fac un clasament, vezi rw, n-am reușit.

Lucrez încă la asta...

Oriunde veţi alege să mergeţi, să fie unde vă e drag sufletului, pentru a vă simți bine în concediu, dar totodată să nu vă fie frică să descoperiți ceva nou... 🙂

LA CMR Cazare in Kefalonia - scris de crisco în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 24.01.19 10:19»Pentru că ai primit deja sugestii, iar cererea este destul de vagă, eu propun totuși Grecia.

Sigur că apa mării poate fi caldă în iunie, chiar și în mai, depinde mult de starea vremii.

Vezi că mai nou, chiar și acolo s-au schimbat "socotelile". E și vorba de noroc.

În Thassos, după 15 iunie am prins o vreme superbă, cu apă caldă. Acolo aș propune Golden Beach, ori Skala Potamia.

Dar ar merge Skiathos, puteţi ajunge rapid cu avionul, aici găsiți multe oferte chiar pe site, plaje cu nisip, vă și puteţi plimba câte puțin.

LA CMR Stațiuni pe litoral - scris de Andreeas85 în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 24.01.19 10:10»Kefalonia este una din insulele care mi-a rămas în suflet, mi-e ușor să vorbesc despre ea.

Dacă vreți o cazare asemănătoare celei din Skala Potamia, v-aș spune să vă orientaţi spre satele mici din sudul insulei, deși Agia Efimia e la fel de frumoasă.

Noi am stat în Skala, pe care o recomand cu drag, o plajă lungă, cu nisip, steag albastru, minunată (vezi impresii), doar că de vreţi o localitate mai micuță, atunci nu o să vă fie pe plac.

Cu toată inima însă recomand Assos, despre care eu am scris (vezi impresii), este ca un vis grecesc, acolo mă visez de ar fi să mă întorc odată.

Un mic dezavantaj, cred că n-o să fie de ajuns suma prezentată. Preturile la cazări sunt ceva mai mari, știu pentru că m-am interesat. Căutaţi, iar de ajungeţi acolo, nu veţi regreta.

LA CMR Cazare in Kefalonia - scris de crisco în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 03.01.19 10:52»Văzând ofertele de pe site, aș zice că bugetul e mic. Dar merită încercat, poate pe la alte agenții. Ori aici, cu ofertă personalizată.

Pe lângă zona Koukounaries, care este și una mai scumpă, recomand cu drag Agios Paraskevi, unde este o plajă lungă, cu nisip auriu, perfectă. Sunt în zonă viluțe și hoteluri drăguțe.

Noi am stat în 2015 la vila Panos, cam 1, nouă ne-a plăcut mult. Mai ales că din balcon, vedeam piscina, dar mai ales marea, la cca 300 metri distanță. Chiar și de aici, se poate merge pe jos la alte plaje, ele fiind destul de apropiate una de alta.

În 2015, am luat clasica excursie Mamma Mia, în insula Skopelos, iar pe lângă Skopelos Town și biserica Sf. Ioan, cea din filmul cu același nume, am poposit la plaja Millia, pe care o recomand cu drag.

LA CMR Recomandare hotel, B&B Skiatos - scris de mare2016 în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 03.01.19 10:36»Insula Thassos este frumoasă pentru un început de vacanță în Grecia. Are plaje frumoase cu nisip, bune și pentru copii.

Despre cost, cei 500 euro, sper că sunt doar pentru cazare, căci de e și pentru transport, nu vă ajung nicicum. Poate nici pentru cazare și masă.

Zona în care aș sta cu un copil mic cred că ar fi Golden beach, pentru plaja prietenoasă și cu nisip, ideală pentru familii, ori de ce nu plaja Tripitti, existând în zonă niște hoteluri, probabil cu demipensiune, dacă nu vreți să gătiți. Dar prețurile sunt măricele.

Pe de altă parte dacă mergeți puțin mai mult, Lefkada este o altă insulă frumoasă, iar pentru copii, o zonă liniștită ar fi Agios Nikitas, unde cu siguranță găsiți viluțe numai bune pentru familii cu copii.

Perioada este importantă atât din punct de vedere al temperaturii, cât și al prețului, iunie sau septembrie, cele mai bune din ambele perspective.

Eu am scris despre foarte multe insule, puteți citi ceva impresii, acolo am dat detalii referitoare la costuri, cazări, dacă vă mai pot ajuta cu ceva, vă răspund cu drag.

LA CMR Cazare insula Grecia - scris de irina1991 în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 23.12.18 13:08»Lefkada este una din cele mai frumoase insule din Marea Ionică, cu plaje spectaculoase, greu accesibile unele, în special cele din vest.

Ca și loc de cazare aș recomanda zona Nidri în est, dacă vreți seri mai active, ori Agios Nikitas în vest, pentru seri liniște și apusuri spectaculoase.

Cu puțină căutare pe net, găsiţi cazare pentru toate buzunarele, fiind prea puţine date, în legătură cu ce preferați, cu masă, sau fără, etc.

Noi am stat în 2013 lângă Nidri, în Periggiali, la cca 2 km, pe care i-am străbătut lejer, admirând casele frumoase și florile minunate. Vezi rw.

Vacanță frumoasă și alegeri inspirate!

LA CMR Cazare Lefkada - scris de Securistu în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 17.09.18 21:26»Citind tot ce s-a scris pe aici, îmi permit să fac o recomandare, insula Lesvos, o insulă superbă, cu adevărat frumoasă, tradiţională, cu locuri speciale, fără gălăgie, cazarea pe care am avut-o noi la Anaxos Hill Village, de vă este posibil, e de vis, vezi impresii. Despre insula Lesvos am povestit pe larg. Singurul lucru care nu coincide fix cu cerinţa e transferul rapid, în sensul că Anaxos, e undeva la o oră de mers de la aeroport. În schimb, peisajul e superb, astfel timpul trece mai ușor!

Sau, de ce nu, insula Samos, Pytagoreio, aeroportul e la 2km, insula e liniștită și frumoasă, dacă vă place Grecia simplă. 🙂

LA CMR Vacanta linistita undeva in Grecia - scris de Michaell în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 25.08.18 18:43»@maia@maia:

Noi am fost cu o mașină închiriată și la Matala, sunt cca 100 km din Hersonissos. Spre Vai la fel, tot cu mașina. Cred că este cea mai bună soluție. Noi am luat o mașină, 3 zile cu cca 110 euro. Ca timp, cca o oră, spre Vai o fi puţin mai mult, nu știu exact, pentru că noi am luat-o din Agios Nikolaos spre sud, am fost în sud la Ierapetra, de acolo am mers prin Sud Est spre Vai, trecând prin pădurea de palmieri.

LA CMR Excursii din Hersonissos Creta - scris de maia@maia în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 25.08.18 16:45»Bună! Foarte bune informaţii ai primit deja de la colegul @Costi. În rest depinde de voi, ce fel de excursii vă doriți, ce vreţi să vedeți. Pentru că insula Creta, este foarte mare și frumoasă, trebuie să vă organizaţi bine, pe regiuni, deși e absolut imposibil de cuprins tot într-un sejur de 7 zile. Așadar, dacă vreți ceva istorie și situri arheologice, în apropierea Hersonissos, este Knossos, Malia. Câteva, trei, sate cretane, la o plimbare de o jumătate de oră, spre munte, superbe, pitorești. Sigur din port, o plimbare scurtă cu vasul Black Rose, cu o mică petrecere, chiar de acolo, din Hersonissos. Apoi, plimbări mai lungi către Spinalonga sau Balos, ori către Elafonisi sau sudul insulei, Agia Galini, Matala, Loutro, Sfakia, Ierapetra, de unde se poate pleca spre mica insulă Cryssi, cu nisip alb. În est, plaja Vai, cu palmieri, dar și frumosul Sitia, apoi Agios Nikolaos sau golful Elounda. Nu sunt de neglijat nici cetățile orașelor Heraklion dar mai ales Rethimnon, dar și pitorescul Chania. Un ultim sfat, gustaţi bucătăria cretană, aici nu mă refer la cea din resorturi!!!

Ca o ultimă propunere, ultimă pentru că nu toți vor așa ceva în concediu, Defileul Samaria, echipaţi corespunzător, e o splendoare. Am scris despre asta, vezi rw.

Alegerile vă aparțin, vacanță frumoasă!!!

LA CMR Excursii din Hersonissos Creta - scris de maia@maia în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 11.08.18 00:33»@mariuscerbu:

Sinceră să fiu nu prea aș recomanda, dar e alegerea fiecăruia.

De ce? Păi pentru că este obositoare, durează foarte mult, se pleacă dimineața devreme, iar întoarcerea e târzie. De stat efectiv acolo, prea puțin, doar cca 2-3 ore. Foarte mult timp doar pe drumuri. Ori Santorini, este o insulă frumoasă, unică și merită cu siguranță o vacanță separată. Am scris multe articole despre Santorini.

Dar mulți au făcut excursia și le-a plăcut. Cum doriți!

LA CMR Taverne si obiective turistice in zona Heraklion-Hersonissos - scris de mariuscerbu în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 10.08.18 20:28»Bună seara! Am scris foarte multe articole despre Creta, iar în zona Hersonissos, recomand taverna To Patriko, din Koutouloufari-Piskopiano, cu mâncare tradițională foarte bună, servire perfectă și o atmosferă pe măsură.

Despre obiectivele turistice, din zonă, amintesc sigur, orașele Hersonissos, Heraklion, Knossos, Malia, toată zona Hersonissos, cu cele trei sate frumoase Ano Hersonissos, Piskopiano și Koutouloufari. Este o plimbare lejeră din Hersonissos, către munte, de cca o jumătate de oră. Se poate merge spre est, Agios Nikolaos, golful pitoresc Elounda, sau chiar în extremul est, plaja Vai. În sud, Ierapetra, de unde se poate merge cu bărcuța cca o jumătate de oră spre insula Chrisi. De asemenea platoul Lasithi.

Iar de aveți mai mult „curaj ” și „poftă”, vă recomand cu drag, defileul Samaria, vezi rw-ul. Nu în ultimul rând, Loutro și Agia Roumeli, două sate frumoase, din sudul insulei Creta.

Vă doresc o vacanță frumoasă!

LA CMR Taverne si obiective turistice in zona Heraklion-Hersonissos - scris de mariuscerbu în secțiunea [CMR GRECIA]
pagină generată în 0.0228319168091 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată