Răspunsuri publicate pe sait - de maryka

Pagina 1 [din 4]
[ 73 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4
[17.09.18 21:26] - maryka

Citind tot ce s-a scris pe aici, îmi permit să fac o recomandare, insula Lesvos, o insulă superbă, cu adevărat frumoasă, tradiţională, cu locuri speciale, fără gălăgie, cazarea pe care am avut-o noi la Anaxos Hill Village, de vă este posibil, e de vis, vezi impresii. Despre insula Lesvos am povestit pe larg. Singurul lucru care nu coincide fix cu cerinţa e transferul rapid, în sensul că Anaxos, e undeva la o oră de mers de la aeroport. În schimb, peisajul e superb, astfel timpul trece mai ușor!

Sau, de ce nu, insula Samos, Pytagoreio, aeroportul e la 2km, insula e liniștită și frumoasă, dacă vă place Grecia simplă. 🙂

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vacanta linistita undeva in Grecia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Michaell ]
[25.08.18 18:43] - maryka

@maia@maia:

Noi am fost cu o mașină închiriată și la Matala, sunt cca 100 km din Hersonissos. Spre Vai la fel, tot cu mașina. Cred că este cea mai bună soluție. Noi am luat o mașină, 3 zile cu cca 110 euro. Ca timp, cca o oră, spre Vai o fi puţin mai mult, nu știu exact, pentru că noi am luat-o din Agios Nikolaos spre sud, am fost în sud la Ierapetra, de acolo am mers prin Sud Est spre Vai, trecând prin pădurea de palmieri.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Excursii din Hersonissos Creta, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: maia@maia ]
[25.08.18 16:45] - maryka

Bună! Foarte bune informaţii ai primit deja de la colegul @Costi. În rest depinde de voi, ce fel de excursii vă doriți, ce vreţi să vedeți. Pentru că insula Creta, este foarte mare și frumoasă, trebuie să vă organizaţi bine, pe regiuni, deși e absolut imposibil de cuprins tot într-un sejur de 7 zile. Așadar, dacă vreți ceva istorie și situri arheologice, în apropierea Hersonissos, este Knossos, Malia. Câteva, trei, sate cretane, la o plimbare de o jumătate de oră, spre munte, superbe, pitorești. Sigur din port, o plimbare scurtă cu vasul Black Rose, cu o mică petrecere, chiar de acolo, din Hersonissos. Apoi, plimbări mai lungi către Spinalonga sau Balos, ori către Elafonisi sau sudul insulei, Agia Galini, Matala, Loutro, Sfakia, Ierapetra, de unde se poate pleca spre mica insulă Cryssi, cu nisip alb. În est, plaja Vai, cu palmieri, dar și frumosul Sitia, apoi Agios Nikolaos sau golful Elounda. Nu sunt de neglijat nici cetățile orașelor Heraklion dar mai ales Rethimnon, dar și pitorescul Chania. Un ultim sfat, gustaţi bucătăria cretană, aici nu mă refer la cea din resorturi!!!

Ca o ultimă propunere, ultimă pentru că nu toți vor așa ceva în concediu, Defileul Samaria, echipaţi corespunzător, e o splendoare. Am scris despre asta, vezi rw.

Alegerile vă aparțin, vacanță frumoasă!!!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Excursii din Hersonissos Creta, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: maia@maia ]
[11.08.18 00:33] - maryka

@mariuscerbu:

Sinceră să fiu nu prea aș recomanda, dar e alegerea fiecăruia.

De ce? Păi pentru că este obositoare, durează foarte mult, se pleacă dimineața devreme, iar întoarcerea e târzie. De stat efectiv acolo, prea puțin, doar cca 2-3 ore. Foarte mult timp doar pe drumuri. Ori Santorini, este o insulă frumoasă, unică și merită cu siguranță o vacanță separată. Am scris multe articole despre Santorini.

Dar mulți au făcut excursia și le-a plăcut. Cum doriți!

[10.08.18 20:28] - maryka

Bună seara! Am scris foarte multe articole despre Creta, iar în zona Hersonissos, recomand taverna To Patriko, din Koutouloufari-Piskopiano, cu mâncare tradițională foarte bună, servire perfectă și o atmosferă pe măsură.

Despre obiectivele turistice, din zonă, amintesc sigur, orașele Hersonissos, Heraklion, Knossos, Malia, toată zona Hersonissos, cu cele trei sate frumoase Ano Hersonissos, Piskopiano și Koutouloufari. Este o plimbare lejeră din Hersonissos, către munte, de cca o jumătate de oră. Se poate merge spre est, Agios Nikolaos, golful pitoresc Elounda, sau chiar în extremul est, plaja Vai. În sud, Ierapetra, de unde se poate merge cu bărcuța cca o jumătate de oră spre insula Chrisi. De asemenea platoul Lasithi.

Iar de aveți mai mult „curaj ” și „poftă”, vă recomand cu drag, defileul Samaria, vezi rw-ul. Nu în ultimul rând, Loutro și Agia Roumeli, două sate frumoase, din sudul insulei Creta.

Vă doresc o vacanță frumoasă!

[10.08.18 20:17] - maryka

Bună seara! se vede treaba că ați citit mai pe „fugite” pentru că am scris anul trecut o serie întreagă de articole despre Santorini, despre localități, Ancient Thira, aflat pe muntele Mesa Vouno, se pleacă din Perissa, despre plajele din Santorini, biserici, prețuri și multe altele. vezi impresii

De mâncat, am încercat la multe taverne, nouă ne-a plăcut Kousina, Fillipos, Southwind, din Perivolos, dar distanța nu e mare, practic, e o șosea lungă, faleză pe lângă malul mării, iar satele sunt una în continuarea celeilalte, Perissa, Perivolos, Agios Giorgios, iar în sudul insulei, Vlichada, unde recomand taverna Dimithris, de unde puteți admira un apus superb!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Ce restaurante în recomandați în Perissa Santorini, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: calin1972 ]
[25.07.18 20:39] - maryka

Bună! Fiindcă stați în Hersonissos, ați putea merge la Knossos, nu e departe de Heraklion, iar de la Hersonissos, sunt cca 12 km până la Heraklion. Acolo în stațiune veți găsi agenții care organizează excursii, iar frumoasă mi s-ar părea și plimbarea cu corabia Black Rose din port. Sigur i-ar place puștiului joaca cu pirații! Este și Cretaquarium, acolo în Hersonissos, dacă v-ar interesa. Ori o plimbare la Spinalonga. Restul sunt multe prea depărtate, iar timpul pe drum e greu de suportat și de adulți d-apoi de copii!

Sigur veți găsi ceva pe placul vostru! Vacanță plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Excursii opționale Creta, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: mina86 ]
[25.07.18 20:29] - maryka

Bună seara! Nu știu dacă v-ați edificat cumva, sunt păreri și păreri! Un lucru e cert, de regulă, în septembrie prima parte ar trebui să fie bine, iar în a doua parte binișor. Dar, având în vedere tulburările climatice din acest an, mă tem că nimeni nu poate prevedea cum va fi, așa că este chiar la noroc! Mai ales că schimbările de vreme se petrec rapid, în câteva ore!

În legătură cu cazarea, n-ar trebui să fie o problemă orice parte am alege, de vreme ce nimeni nu face plajă până târziu în noapte, dar pe partea de vest, puteți sta să vedeți apusul pe plajă! :)

Noi am stat în Skala Prinos, e foarte liniștită, depinde ce anume căutați, probabil că în sud, Potos sau Limenaria sunt ceva mai animate.

În rest, să fie cu noroc și vacanță frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Thasos - cazare septembrie partea vestica sau estica, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: alar ]
[15.07.18 13:31] - maryka

Bun, acum că ne-am lămurit cu perioada, îmi permit să dau un reper, aș vedea o vacanță frumoasă în Rodos, mai precis stațiunea Faliraki, care este la cca 12-13 km, de aeroport, are aquapark, o întindere lungă de plajă, vezi inclusiv rw-urile scrise de mine, pentru că am fost acolo în 2015, în septembrie.

O perioadă foarte bună din punctul meu de vedere.

Este o stațiune animată, aproape de capitală Rodos Town, cu multiple posibilități de vizitare, iar Faliraki are cazări pentru toate buzunarele.

Plaja este cu nisip, intrarea în apă este lină, apa caldă în septembrie.

Am încercat să întrunesc toate cerințele, iar aici am plus pentru toate.

Alegeri inspirate.

Zakinthos, are aeroport!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Statiune cu aqua park si plaja cu intrare lina, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: redryver ]
[14.07.18 22:55] - maryka

Greu de răspuns!

În primul rând, vreau să știu dacă este pentru anul viitor? ori? acum suntem în iulie. Începerea perioadei iunie-septembrie devine fără rost.

Apoi, stațiune cu aeroport? Adică să fie o insulă?

Pentru a primi niște răspunsuri utile ar trebui să aflăm mai multe, altfel...

Revino cu câteva date în plus pentru a te putea ajuta.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Statiune cu aqua park si plaja cu intrare lina, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: redryver ]
[02.07.18 15:35] - maryka

După cum zicea și @ghisor mai sus, dacă aveți mașină merită. Dar și așa trebuie gândit bine traseul pentru că sunt distanțe mari, depinde ce vreţi să vedeți.

Pe lângă plaja Mirthos, e foarte aproape și nu ratați Assos, vezi că eu am scris despre acel loc frumos, de vis.

Eu aș mai adăuga pe listă Sami, plaja Antisamos, iar dacă mai aveți timp lacul Melisanni. Acolo ar fi ideal să ajungeţi la prânz, pentru că atunci razele soarelui se reflectă superb în apă lacului.

Capitala e departe, pierdeţi mult timp.

Fără îndoială că va plăcea mult și poate veţi aloca cândva o vacanță întreagă pentru Kefalonia. Eu am fost acolo în 2012, dar deja mi-e dor, chiar dacă și acum sunt în Grecia, explorând o nouă insulă.

Concediu plăcut, aștept impresii!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Excursie din Lefkada în Kefalonia?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Dana2008 ]
[26.06.18 17:56] - maryka

Bună! Nu știu ce fel de turiști sunteți, cam ce vă doriți de la un concediu, pentru că asta e important în alegerea cazării.

Dacă vreți liniște, atât ziua cât și seara, mi se pare frumos în vest la Agios Nikitas. Aveți și câteva taverne, o plajă mai micuță, cu nisip, dar una mare peste deal, Milos.

Dacă vreți ceva mai animat cu siguranță poate fi Nidri, aici fiind un bun punct de plecare și în excursiile cu vaporașul. Sau Vasiliki, pentru ceva sporturi de mare.

Oricare ar fi alegerea, să aveți o vacanță frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Care este cea mai bună zonă de cazare în Lefkada?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: cristian.a ]
[21.06.18 09:35] - maryka

Am citit cam tot ce s-a recomandat, sunt idei bune, pentru cei care vor să meargă cu mașina proprie, desigur că acolo nemaifiind nevoie de închiriere. Însă unele costuri le acoperă pe celelalte.

O altă variantă dacă veți dori a o lua în calcul, este o ofertă de la una din agenții, cu transport autocar, am văzut sunt ceva oferte atractive.

Cu avionul este puțin mai scump, nu știu dacă vă încadrați.

Însă de ce nu luați în calcul insula Evia, se poate ajunge cu mașina, am văzut la agenții oferte bune de cazare pentru septembrie, cunoscând plimbările din Creta, cred că v-ar place și Evia.

Colegele de pe Afa, au scris lucruri frumoase despre Evia, sper să ajung și eu acolo cândva. Mă gândesc la Evia cumva mai special, mi se pare mai „calm”, mai pentru relaxare. Nu știu, e o idee!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Grecia in Septembrie la costuri reduse, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Catalin Mate ]
[30.05.18 21:13] - maryka

@Adelinaaa:

Păi dacă vrei multe plaje frumoase, nu exclude Matala. Din Hersonissos, noi am făcut cca o oră, sunt aproximativ 100km și poți petrece o zi frumoasă acolo, e preferată de tineri, dar nu numai, iar dacă vă cățărați pe câteva stânci, în dreapta, la mormintele romane, veți avea marea la picioare, albastră și caldă, pentru că da, în sudul Cretei, marea Libiei este mai caldă. Noi așa am prins-o și mai liniștită! :) Și desigur Vai, este accesibilă din Hersonissos, iar dacă plecați dimineață puteți prinde o zi destul de plină și acolo, combinația de nisip, palmieri și mare albastră n-a făcut rău nimănui! :)) Despre cele din vest, le-aș tăia anul acesta de pe listă, lăsându-le pentru o altă dată, cu o cazare pe lângă Chania. Chiar dacă plecați foarte devreme, veți ajunge pe la prânz, când nu mai sunt multe locuri, umbrele sau șezlonguri! cel puțin noi așa ne-am planificat!

Eu vă doresc o bună organizare, ca să reușiți să faceți cât mai multe din ce vă propuneți. Vacanță frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Recomandari insula Creta, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Adelinaaa ]
[28.05.18 10:00] - maryka

Despre Creta, se vor spune multe, pentru că este una din cele mai frumoase insule, dar și una din cele mai ofertante din punct de vedere turistic. De aici încolo depinde doar de voi, ce anume vă doriți să vedeți, ceva istorie, plaje, arhitectură venețiană, munte.

Plajele despre care ați întrebat sunt în direcții diferite, la distanțe mari una de alta, dar și de Hersonissos. Plaja Vai este în est, dacă veți închiria o mașină, opțiune bună, durează cca 2-3 ore, în funcție de opriri. Pentru că pe traseu veți întâlni locuri frumoase, Agios Nikolaos, golful Elounda, Sitia. Plajele Elafonisi, Falasarna, Balos sunt exact în partea opusă, în vest, Balos în nord, Elafonisi în sud. Dar puteți lua o barcă, din Kissamos, mai la vest de Chania, să vă ducă la Balos. In rest, sigur puteți lua transportul în comun, sau diferite excursii opționale de la agenții, spre Knossos, Insula Leproșilor Gramvoussa, sau de ce nu, spre Defileul Samaria, despre care eu am povestit.

Hersonissos, este una din cele mai „vii” stațiuni, am scris și despre ea, dar după o plimbare frumoasă, pe jos, de o jumătate de oră, spre munte, veți descoperi farmecul a trei sate cretane autentice, despre care am povestit și eu.

Prețul excursiilor variază, sigur de la agențiile locale sunt mai mici decât cele ale noastre, asta dacă vă convine ghid în limba engleză sau franceză. Pentru mai multe detalii, lecturează tot ce am scris despre Creta. A, nu în ultimul rând, recomand cu drag și sudul Cretei, Loutro, plaja Matala, Agia Galini, Ierapetra.

Vă doresc o vacanță frumoasă, despre care sper să auzim și noi!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Recomandari insula Creta, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Adelinaaa ]
[23.05.18 17:43] - maryka

@Discover77:

Zboruri directe către Heraklion sunt doar charter prin agenții de turism, celelalte sunt cu escală în Atena.

Dar mai nou se pot cumpăra de la agenții doar biletele de avion, nu tot sejurul cu cazare și transfer.

Mesaj privat pentru numele agenției dacă vă interesează.

[22.05.18 22:37] - maryka

După toate propunerile enumerate deja, vin cu ideea unei vacanţe într-o insulă mai puțin "comercială" Samos. Am fost acolo anul trecut în luna septembrie pe cont propriu deoarece nu existau curse charter. vezi impresii

Anul acesta sunt, vă asigură transport cu avionul, transfer hotel. Insula e superbă, noi am avut cazare în Pytagoreio, perfect din punctul meu de vedere.

Dacă veţi citi seria de articole scrise de mine, o să vedeți că plaja pe care eu am numit-o No Stress beach, va corespunde cerințelor.

Multă inspirație în alegerea vacantei, a locului ce vi se pare ideal!

[14.05.18 16:03] - maryka

Bună! Pe lângă recomandările colegei @dianamea, referitoare la drum, cu mențiunea că fiecare face o pauză de o noapte după cum consideră, știind cam câte ore se fac pe drum, îmi permit să adaug un link, amouliani.com.gr/istoseli ... es/ferry_en.php - cu orarul și cursele ferry-ului din Tripitti către insula Ammouliani.

De urmărit însă cum se schimbă orarul în celelalte luni.

O vacanță frumoasă vă doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Variante drum insula Amouliani - Grecia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: christian ]
[10.05.18 11:40] - maryka

Bună!

În afara excursiilor amintite mai sus, aș putea recomanda, o plimbare cu ferry către Kavala.

E drept că noi am fost în 2011, doar că am fost pe cont propriu, cu plecare din portul Skala Prinos, atunci erau două plecări pe zi, noi am plecat în jur de 8.30, ne-am întors la 16.30, biletul a costat 4,30 euro de persoană, durata călătoriei a fost de cca 2 ore, dar frumoasă, relaxantă, alături de pescăruși. :)

Și acum cred că mai pleacă ferry din Skala Prinos, iar la Kavala aveți timp suficient cât să vizitați cetatea și să vedeți orașul de la înălțime și să treceți pe sub apeductul lui Suleiman, la revenire în port.

Vă doresc o vacanță plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Excursii optionale Thassos, pe mare, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: CarmenTina ]
[07.05.18 21:04] - maryka

Bună!

Hotelul vizat arată bine în prezentări, este pe plajă sau foarte aproape.

Zona Malia nu e chiar lângă Heraklion, e chiar mai la est de Hersonissos. Sunt și aici câteva resorturi ce v-ar putea atrage atenția. Depinde numai de voi! Aici puteți face plimbări ușoare spre muntele din spate, unde veţi găsi sate autentice cretane, superbe! Vezi rew-urile pe care le-am scris.

Despre Santorini, sigur nici eu nu recomand, e foarte obositor, cu atât mai mult pentru un copil. Insula Santorini merită o vizită separată! Iar Creta e așa de mare încât vă va ţine agenda plină! Sau nu, depinde ce vă doriţi. De vreţi să aflați mai multe citiți tot ce am scris despre Creta 🙂

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Creta, Heraklion - plaja lata cu nisip, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: viki68r ]
[pg. 1 / 4]: răspunsuri 1-20 din total 73
pag: 1 . 2 . 3 . 4
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.046875 sec /