Răspunsuri publicate pe sait - de maryka

Pagina 1 [din 4]
[ 61 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4
[21.06.18 09:35] - maryka

Am citit cam tot ce s-a recomandat, sunt idei bune, pentru cei care vor să meargă cu mașina proprie, desigur că acolo nemaifiind nevoie de închiriere. Însă unele costuri le acoperă pe celelalte.

O altă variantă dacă veți dori a o lua în calcul, este o ofertă de la una din agenții, cu transport autocar, am văzut sunt ceva oferte atractive.

Cu avionul este puțin mai scump, nu știu dacă vă încadrați.

Însă de ce nu luați în calcul insula Evia, se poate ajunge cu mașina, am văzut la agenții oferte bune de cazare pentru septembrie, cunoscând plimbările din Creta, cred că v-ar place și Evia.

Colegele de pe Afa, au scris lucruri frumoase despre Evia, sper să ajung și eu acolo cândva. Mă gândesc la Evia cumva mai special, mi se pare mai „calm”, mai pentru relaxare. Nu știu, e o idee!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Grecia in Septembrie la costuri reduse, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Catalin Mate ]
[30.05.18 21:13] - maryka

@Adelinaaa:

Păi dacă vrei multe plaje frumoase, nu exclude Matala. Din Hersonissos, noi am făcut cca o oră, sunt aproximativ 100km și poți petrece o zi frumoasă acolo, e preferată de tineri, dar nu numai, iar dacă vă cățărați pe câteva stânci, în dreapta, la mormintele romane, veți avea marea la picioare, albastră și caldă, pentru că da, în sudul Cretei, marea Libiei este mai caldă. Noi așa am prins-o și mai liniștită! :) Și desigur Vai, este accesibilă din Hersonissos, iar dacă plecați dimineață puteți prinde o zi destul de plină și acolo, combinația de nisip, palmieri și mare albastră n-a făcut rău nimănui! :)) Despre cele din vest, le-aș tăia anul acesta de pe listă, lăsându-le pentru o altă dată, cu o cazare pe lângă Chania. Chiar dacă plecați foarte devreme, veți ajunge pe la prânz, când nu mai sunt multe locuri, umbrele sau șezlonguri! cel puțin noi așa ne-am planificat!

Eu vă doresc o bună organizare, ca să reușiți să faceți cât mai multe din ce vă propuneți. Vacanță frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Recomandari insula Creta, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Adelinaaa ]
[28.05.18 10:00] - maryka

Despre Creta, se vor spune multe, pentru că este una din cele mai frumoase insule, dar și una din cele mai ofertante din punct de vedere turistic. De aici încolo depinde doar de voi, ce anume vă doriți să vedeți, ceva istorie, plaje, arhitectură venețiană, munte.

Plajele despre care ați întrebat sunt în direcții diferite, la distanțe mari una de alta, dar și de Hersonissos. Plaja Vai este în est, dacă veți închiria o mașină, opțiune bună, durează cca 2-3 ore, în funcție de opriri. Pentru că pe traseu veți întâlni locuri frumoase, Agios Nikolaos, golful Elounda, Sitia. Plajele Elafonisi, Falasarna, Balos sunt exact în partea opusă, în vest, Balos în nord, Elafonisi în sud. Dar puteți lua o barcă, din Kissamos, mai la vest de Chania, să vă ducă la Balos. In rest, sigur puteți lua transportul în comun, sau diferite excursii opționale de la agenții, spre Knossos, Insula Leproșilor Gramvoussa, sau de ce nu, spre Defileul Samaria, despre care eu am povestit.

Hersonissos, este una din cele mai „vii” stațiuni, am scris și despre ea, dar după o plimbare frumoasă, pe jos, de o jumătate de oră, spre munte, veți descoperi farmecul a trei sate cretane autentice, despre care am povestit și eu.

Prețul excursiilor variază, sigur de la agențiile locale sunt mai mici decât cele ale noastre, asta dacă vă convine ghid în limba engleză sau franceză. Pentru mai multe detalii, lecturează tot ce am scris despre Creta. A, nu în ultimul rând, recomand cu drag și sudul Cretei, Loutro, plaja Matala, Agia Galini, Ierapetra.

Vă doresc o vacanță frumoasă, despre care sper să auzim și noi!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Recomandari insula Creta, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: Adelinaaa ]
[23.05.18 17:43] - maryka

@Discover77:

Zboruri directe către Heraklion sunt doar charter prin agenții de turism, celelalte sunt cu escală în Atena.

Dar mai nou se pot cumpăra de la agenții doar biletele de avion, nu tot sejurul cu cazare și transfer.

Mesaj privat pentru numele agenției dacă vă interesează.

[22.05.18 22:37] - maryka

După toate propunerile enumerate deja, vin cu ideea unei vacanţe într-o insulă mai puțin "comercială" Samos. Am fost acolo anul trecut în luna septembrie pe cont propriu deoarece nu existau curse charter. vezi impresii

Anul acesta sunt, vă asigură transport cu avionul, transfer hotel. Insula e superbă, noi am avut cazare în Pytagoreio, perfect din punctul meu de vedere.

Dacă veţi citi seria de articole scrise de mine, o să vedeți că plaja pe care eu am numit-o No Stress beach, va corespunde cerințelor.

Multă inspirație în alegerea vacantei, a locului ce vi se pare ideal!

[14.05.18 16:03] - maryka

Bună! Pe lângă recomandările colegei @dianamea, referitoare la drum, cu mențiunea că fiecare face o pauză de o noapte după cum consideră, știind cam câte ore se fac pe drum, îmi permit să adaug un link, amouliani.com.gr/istoseli ... es/ferry_en.php - cu orarul și cursele ferry-ului din Tripitti către insula Ammouliani.

De urmărit însă cum se schimbă orarul în celelalte luni.

O vacanță frumoasă vă doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Variante drum insula Amouliani - Grecia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: christian ]
[10.05.18 11:40] - maryka

Bună!

În afara excursiilor amintite mai sus, aș putea recomanda, o plimbare cu ferry către Kavala.

E drept că noi am fost în 2011, doar că am fost pe cont propriu, cu plecare din portul Skala Prinos, atunci erau două plecări pe zi, noi am plecat în jur de 8.30, ne-am întors la 16.30, biletul a costat 4,30 euro de persoană, durata călătoriei a fost de cca 2 ore, dar frumoasă, relaxantă, alături de pescăruși. :)

Și acum cred că mai pleacă ferry din Skala Prinos, iar la Kavala aveți timp suficient cât să vizitați cetatea și să vedeți orașul de la înălțime și să treceți pe sub apeductul lui Suleiman, la revenire în port.

Vă doresc o vacanță plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Excursii optionale Thassos, pe mare, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: CarmenTina ]
[07.05.18 21:04] - maryka

Bună!

Hotelul vizat arată bine în prezentări, este pe plajă sau foarte aproape.

Zona Malia nu e chiar lângă Heraklion, e chiar mai la est de Hersonissos. Sunt și aici câteva resorturi ce v-ar putea atrage atenția. Depinde numai de voi! Aici puteți face plimbări ușoare spre muntele din spate, unde veţi găsi sate autentice cretane, superbe! Vezi rew-urile pe care le-am scris.

Despre Santorini, sigur nici eu nu recomand, e foarte obositor, cu atât mai mult pentru un copil. Insula Santorini merită o vizită separată! Iar Creta e așa de mare încât vă va ţine agenda plină! Sau nu, depinde ce vă doriţi. De vreţi să aflați mai multe citiți tot ce am scris despre Creta 🙂

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Creta, Heraklion - plaja lata cu nisip, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: viki68r ]
[26.04.18 10:02] - maryka

Dacă întrebarea este doar pentru bugetul extra-cazare și transport, răspunsul poate fi variat, în funcție de câte excursii doriți,

precum spunea și @ghisor, o mașină închiriată este undeva între 25-35 euro/zi plus cheltuieli combustibil, apoi excursiile probabil 1/zi în jur de 30 euro de persoană.

Asfel puteți face un calcul, iar când vine vorba despre mâncare, depinde bineînțeles de ceea ce veți comanda, pentru că dacă vreți numai fructe de mare o porție poate fi la cca 20-30 euro, ori un souvlaki pui, porc, cca 10-15 de persoană. Deci, depinde, depinde, oricum o medie puteți face.

Vinul casei 1/2 l, cca 5-6 euro, o bere mythos undeva 3-4 euro, depinde iarăși de local. Un fresh de portocale cam 2-3 euro. Magneți cam 2- 2,50.

Dar și acolo în Zakinthos, depinde de zona în care veți sta.

Orice alegeți, ori ați ales deja, să aveți o vacanță frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Buget (fara cazare / transport) in Zakynthos, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: MihaiT ]
[13.04.18 19:23] - maryka

Am citit toate recomandările care s-au făcut, sunt foarte bune, nu știu dacă ai citit pentru că văd că nu ai răspuns niciunuia.

Îmi permit să spun că e greu de ales, ambele sunt destinații frumoase, dar de ce să alegi? Poți merge o dată într-un loc, apoi dincolo.

Eu am fost în ambele insule, multe obiective de văzut, mai ales în Creta, unde găsești de la mare, plaje, istorie, munți, canioane. Zakinthos, are mări albastre, cum numai în poze întâlnești, locuri de vis, deci, succes la alegere!

Referitor la prețul călătoriei, cred că este mult prea mic, mai ales pentru all inclusive, ceea ce eu personal nu recomand în Grecia, dar e alegerea fiecăruia.

În concluzie, eu aș merge pe rând, în amândouă, cel mult cu mic dejun, poate prin agenție, în Zakinthos, am stat în Alykanas, iar în Creta, aproape de Hersonissos, vezi articolele mele.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cea mai buna alegere - Creta sau Zakyntos?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: AdrianFlo ]
[30.03.18 07:37] - maryka

@Catalin Mate:

Golful este situat imediat după localitatea cu acelaşi nume, port militar, unde ancorează şi vase mari de coazieră, chiar am prins şi noi unul acolo. Sigur că ideal ar fi să închiriaţi o bărcuţă, să ajungeţi chiar în insuliţa Souda, cea care dă şi numele golfului, acolo fiind şi o cetate fortificată veneţiană. Pe insulă noi nu am ajuns, desigur din lipsă de timp, ce-i drept nu prea poţi face multe în 7 zile. Dar plimbarea chiar acolo pe malul mării, în continuarea localităţii este frumoasă. Dar dacă ajungeţi să ne povestiţi şi nouă!

[29.03.18 21:42] - maryka

@Catalin Mate:

Sigur că în defileu puteți intra puțin, dar veți fi cuceriți de frumusețe... va fi greu să vă opriți... :)

gândiți-vă că ieșiți la marea Libiei, în satul Agia Roumeli, atât de liniștit, de „rupt” de lume, el fiind accesibil doar de pe mare.

Și încă ceva, mi-am adus aminte acum, pentru că sunteți aproape de Chania, nu ratați superbul golfuleț Souda, e romantic și este la doar cca 7 km de Chania.

[26.03.18 11:44] - maryka

@Catalin Mate:

Aveţi un program destul de bun, cuprinzător, bine organizat, sper să-l duceţi la îndeplinire. Menţionez doar că în defileu din Omalos se merge doar pe jos, nu există drum pentru maşini.

Succes la restul pregătirilor, inclusiv cele de nuntă! :)

[23.03.18 21:05] - maryka

Pe lângă ceea ce știi deja, despre plajele din vest, nu uita de sudul insulei, superbele sate Loutro, Sfakia, am scris detaliat în articole.

Sunt locuri gen "departe de lumea dezlănțuită", parcă încremenite în timp, cu avertismentul că dacă nu vă place liniștea asta nesfârșită, doar tu și marea albastră, atunci nu acela e locul pentru voi.

Mai îndrăznesc să propun o excursie în Defileul Samaria. Citește articolul meu. Cred că v-ar place!

Vă doresc o călătorie frumoasă și o vacanță pe măsură!

Nu uita să ne povestești apoi și nouă!

[28.02.18 22:23] - maryka

Sunt foarte curioasă cât de edificat, de lămurit vei fi după ce ai primit câteva răspunsuri la o întrebare care spune prea puține despre tine!

Nu știm ce altceva vreți să faceți acolo în afară de cazarea pe o plajă deosebită?

Pentru că dacă e vorba numai de relaxare la plajă, cred nici nu mai contează țara.

Informațiile sunt prea puține, așa că fiecare îți va spune probabil de vreo plajă unde s-a simțit bine! Aș putea să recomand cel puțin câte o plajă în cca 14 insule grecești (vezi rw - Plaja mea preferată, dar care o fi aceea?) dar poate mai doriți și altceva? istorie, plimbări, distracție?

Pe măsura întrebării vor fi și răspunsurile! :)

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare pe plaja, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: forestatl ]
[22.02.18 10:30] - maryka

Bună!

Păi știți când plecați și încă nu aveți cazare?

Da, sunt întrebări multe, sunt ceva hoteluri în apropiere de Rodos town, sau chiar acolo, aproape de plajă... dar ce facem cu vântul? ăsta bate când vrea! și cam bate!

Eu însă vă recomand Faliraki, la câțiva km de Rodos town, autobuzele circulă regulat, chiar până în capitală, oricum după masă va fi foarte cald, vizitele ar trebui făcute dimineața.

Despre obiective am scris detaliat în articolele mele.

În septembrie 2015, în capitală am prins și 39 grade.

Succes în alegere!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in Rodos aproape de orasul Rodos, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: KOOCKY ]
[22.02.18 10:21] - maryka

În Grecia în general, all-inclusive, nu își are rostul, poate pentru cei cu copii, nu știu, că băiatul nostru era mare când a fost ultima dată cu noi... Cel mult demi-pensiune, dar cel mai degrabă doar mic dejun zic eu. Sigur că fiecare gândește altfel sau are alte obiceiuri, voi știți cel mai bine ce vi se potrivește, citiți prin rewiurile de aici, vedeți la Creta, sunt multe, slavă Domnului. Dacă aveți de gând să vă plimbați mult pe insulă, e suficient o viluță cochetă, ceva, dar dacă doriți doar relaxare, atunci merge ceva mai cu multe stele, cu piscină. Doar că așa ceva nu veți găsi la suma amintită, mai ales și cu zborul. La terase prețurile sunt acceptabile, aici iar depinde de de anume vreți să mâncați, de la 7-10 euro de persoană, chiar la 20-30 în funcție de meniul ales. Cum am spus totul depinde de voi! Citiți ce s-a scris pe AFA, apoi decideți!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Creta- mic dejun sau AI, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: adi19 ]
[27.01.18 20:28] - maryka

Am citit toate răspunsurile, nu știu dacă v-ați oprit asupra a ceva anume, îndrăznesc să mai sugerez o variantă, insula Samos, Doryssa Seaside Resort, Pytagoreion,

nu are tobogane cu apă, dar celelalte condiții sunt întrunite spun eu,

încercați să vedeți, mai ales că anul acesta o anumită agenție a început cu oferte pentru această insulă.

Este lângă plajă, nisip, noi am fost anul trecut în Samos, pe cont propriu, vezi impresii, insula e superbă, am stat în Pytagoreion, la o vilă.

Pentru mai multe detalii mesaj privat.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Grecia Plaja, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: aguero ]
[27.01.18 20:11] - maryka

Întrebarea este foarte vagă, Grecia este atât de mare... continent, insulă, unde anume? La fel o să fie și răspunsurile, variate și multe.

Dacă e transport cu avion poate fi și o insulă, Rodos, Creta, Skiathos, după cum bine zicea @Anilu, transportul în comun e bine pus la punct și în Skiathos, dar și în Rodos.

Cât despre cazare sunt pe toate gusturile și buzunarele, peste tot, chiar și în Santorini, aici și noi am circulat numai cu autobuzul. (vezi rw).

Dar după cum spuneam pot fi multe variante, de ce nu Samos, Zakinthos sau Kefalonia?

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare și unde anume, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: RobertHonciu ]
[16.08.17 22:09] - maryka

Având în vedere că sunteți două familii, una cu un copil, cred că indicat ar fi Nidri, o stațiune frumoasă, cu posibilități diverse de cazare, mai ieftine sau mai scumpe, doar că plaja nu e reprezentativă pentru frumoasa insulă. E destul de îngustă și aglomerată în sezon.

Așadar mi se pare ideal, Agios Nikitas pentru cazare, un sat din vest, liniștit, poate un pic mai mult, dar aveți o plajă aproape, cu nisip, iar de vă aventurați peste deal, e superba Milos.

Pe partea de vest sunteți aproape de plaja Kathisma, puteți merge cu mașina la Porto Katsiki. Sau eventual Vasiliki, sigur depinde de alegere.

Restaurante și taverne găsiți în toate locațiile amintite, aici iarăși depinde de gusturi, ori pentru prețurile de anul viitor, putem doar să ne dăm cu părerea.

Dacă ați mai fost în Grecia, nu sunt diferențe majore între insule la capitolul mâncare.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Lefkada 2018, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: lukos.kris ]
[pg. 1 / 4]: răspunsuri 1-20 din total 61
pag: 1 . 2 . 3 . 4
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0258278846741 sec /