Răspunsuri publicate pe sait - de mprofeanu

Pagina 1 [din 2]
[ 33 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2
[26.04.18 18:33] - mprofeanu

@andreiIN: Eu am fost în primăvara anului 2016 în circuit de 18 nopți în China, pe cont propriu totul. Nu am apucat să scriu tot dar dacă te duci 10 zile poți să vezi și Beijing și Shanghai, asta înseamnă să-ți planifici bine excursia și dacă ai bilet de avion București - Beijing cu retur să apelezi la Trenul de mare viteză între Beijing și Shanghai, este mai ieftin decât avionul, dus - întors. Timp 4,5 - 6 ore depinde de tipul trenului, cel de tip G este cel mai rapid.

Pentru a-ți face o impresie poți să vezi pozele atașate și să citești reviewul meu: vezi impresii dar și puțin din reviewul vezi impresii pentru că la început am spus cum am făcut rezervările la tren din țară. Suzhou este stația înainte de Shanghai. În partea tot de început a reviewului: vezi impresii am scris despre modul în care m-am descurcat în Shanghai, deplasare spre hotel, etc

Nu am înțeles bine 1000-1500 euro sunt pentru două persoane pentru 10 nopți și transport,.....,cu mare chibzuință cred că te încadrezi. Să facem un calcul: dacă prinzi o ofertă un bilet București - Beijing dus - întors este în jur de 400 euro, trenul Beijing - Shanghai dus întors în jur de 150 euro de persoană, restul ar fi cazarea și metroul. Sunt și cazări mai ieftine și atunci ar merge.....

Succes!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Unde sa merg in China pentru prima oara?, din DESTINATIA: CHINA, [AUTOR: andreiIN ]
[01.03.18 11:25] - mprofeanu

@alinafulg: Eu am fost acum, în februarie 2018 în Israel și nu știu dacă mai am ceva de spus după ce a scris Carmen Ion.

Am făcut pașapoarte noi pentru că aveam vize de Iran, Qatar și Emiratele Unite. Deși am avut pașapoarte noi nu am avut nicio problemă la frontieră. Citisem pe un blog altceva...

Alegerea cu 4 nopți în Ierusalim este bună, 5 erau și mai bine. În Tel Aviv noi am stat într-un hotel bine poziționat lângă Piața Carmel, pe strada Allenby, Hotel 75. Toate autobuzele plecau sau veneau aici. O să scriu despre cazare în curând și de modul de a ajunge la aeroport cu mijloace de transport în comun, mult mai ieftin.

Păcat că nu stai măcar 2 zile în Tel Aviv, o jumătate de zi este foarte, foarte puțin, ... nu știu ce poți vedea!? oricât de bine te-ai mișca.

Până în mai este timp de documentare, voi scrie sigur...

Am avut doar shekeli, unii mi i-au procurat copii din București, alții de la un prieten turc al soțului meu care avea un vecin evreu. Merg și dolarii...

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Israel - sfaturi de călătorie, din DESTINATIA: ORIENTUL MIJLOCIU, [AUTOR: alinafulg ]
[19.01.18 19:40] - mprofeanu

@mcnegoita: Mă bucur că ai hotărât plecarea și că acum îți pui la punct excursia! Merită orice efort, documentare și realizarea traseului!

Vei ieși cu mult mai ieftin cu atât mai mult că sunteți 3 persoane! Stând destul de mult timp vei intra în atmosfera de acolo!

Excursie frumoasă și reușită!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Prima data in Japonia, din DESTINATIA: JAPONIA, [AUTOR: mcnegoita ]
[17.10.17 12:45] - mprofeanu

@mcnegoita: Dacă știu îți răspund cu cea mai mare plăcere. Este bine cum te-ai gândit pentru program.

Ai dreptate trebuie să aștepți ofertele pe avion. Și la Kyoto există în Stația de tren loc de bagaje, mult mai ieftin decât lockere, am scris despre aceasta în reviewurile de pe AFA.

Îți doresc să ajungi acolo, merită totul!...

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Prima data in Japonia, din DESTINATIA: JAPONIA, [AUTOR: mcnegoita ]
[17.10.17 11:36] - mprofeanu

@mcnegoita: Noi am fost la sfârșit de august, început de septembrie. A plouat 1-2 zile, maxim 1-2 ceasuri și temperaturile erau OK, în jur de 24-26 grade. La Himeji am prins o ploaie torențială, caldă, de 1 oră. Așa am prins noi vremea în 2015.

Cred că iunie este mai bine decât iulie și început de august dacă nu îți plac temperaturile mari.

JR Pass este OK. Este valabil 6 nopți, 7 zile. Noi l-am activat la 6 dimineața în prima zi și l-am folosit până la ora 22 în ziua a șaptea. Cred că era valabil la intrare pe peron până la 24. Sunt foarte punctuali. Câteodată nu sunt nici ei atenți, am pățit-o de multe ori, nu verifică ziua, se uită doar la Pass, nu poți risca însă ...

Noi am schimbat în țară la Raiffeisen Bank și am plecat cu yeni... Nu am folosit casele de schimb valutar. Am revenit cu yeni acasă pentru că am crezut că Japonia este o țară scumpă.

Am greșit total, are intrări ieftine, timp să ai, nu am servit masa la restaurant, doar am privit vitrinele...

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Prima data in Japonia, din DESTINATIA: JAPONIA, [AUTOR: mcnegoita ]
[25.08.17 08:47] - mprofeanu

@cami1212: Noi am fost două persoane, eu și soțul meu. Am completat pentru fiecare un formular în avion și altul la zona de viză. Și noi am fost tot pe cont propriu cu rezervare la cazare.

Am fost în decembrie 2014 două săptămâni dar pentru că am fost și în Singapore la mijlocul sejurului nostru a trebuit să luăm altă viză de intrare în Thailanda. Nu am avut nicio problemă.

Viza se dă ușor, singurul inconvenient a fost timpul de stat la coadă, mai ales prima dată. Am aterizat în Bangkok pe marele Suvarnabhumi Airport dimineața în jurul orei 6:00 și timpul de obținere a vizei a fost de circa 3 ore. Am găsit bagajele aruncate într-un colț lângă un ghișeu cred că personalul a avut grijă. Am avut noroc cu bagajele.

În rest nu aveți probleme, cred că nu verifică numele hotelului. Noi am plecat cu alt avion cu Air Asia de pe alt aeroport, Don Muang Airport, la Phuket, respectiv stațiunea Patong.

Sejur plăcut!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Viza aeroport Thailanda, din DESTINATIA: THAILANDA, [AUTOR: cami1212 ]
[16.07.17 13:13] - mprofeanu

@liviadavidescu: Noi am fost în Thailanda în decembrie 2014, sunt cam 2 ani și jumătate, nu cred că s-a schimbat ceva. Poate faptul că a murit regele lor cu cea mai mare longevitate la tron și nu numai...

Am fost în Patong în zona Pkuket unde am stat 5 nopți apoi în Bangkok unde am stat iar 5 nopți.

Nu am avut probleme de nicio culoare deși zona Patong este "mai specială". Am fost pe cont propriu, ne-am descurcat foarte bine...

Nu-ți face griji degeaba, Thailanda este o țară turistică ca să nu zic "prea turistică"...

[29.03.17 13:31] - mprofeanu

@paulmpopescu: Pentru Seul ar fi bine să cauți cazare la nord de râul Han, mai precis în zona Primăriei (City Hall) deoarece cele mai importante obiective sunt aici și nu pierzi mult cu drumul. Îți scriu ce am văzut noi cu mențiunea să vizitezi și zona DMZ.

Ziua 1: Palatul Gyeongbok cu schimbarea gărzii, tot aici în incintă Muzeul Național al Palatelor (liber) apoi tot aici Muzeul de Folclor (liber) ieșit și vizitat marea Piață Gwanghwamun, tot aici la subsol Muzeul regelui Sejong (liber) apoi canalul Cheonggye (o parte) apoi revenit și vizitat Seul City Hall și urcat neapărat sus (free).

Revenit la Parcul Tapgol și vizitat.

Ziua 2: Palatul Cheongdeok și Grădina Secretă neapărat, este cu ghid, apoi pe jos vizitat Bukchon Hanok Village, seara vizitat Poarta Dongdaemun, urcat pe zid și apoi vizitat DDP o ștație de metrou sau pe jos.

Ziua 3: Vizitat la 60 km Gapyeong cu Insula Nami, Petite France și Grădina Dimineților Liniștite

Ziua 4: Vizitat la 40 km Suwon cu Palatul, Fortăreața și Muzeul Toaletei

Ziua 5: Vizitat la 50 km Korean Village și după masă Nord Seul Tower

Ziua 6: Muzeul Războiului din Coreea (free) apoi Muzeul Național Coreean (free) și seara zona Myeong-dong

Ziua 7: Altarul Jongmyo apoi Muzeul Închisoarea Seodaemun apoi Digital Media City și seara în zona Gangnam vizitat Garosu-gil (magazine de firmă) și Hallyu Star Street și K-pop.

Ziua 8: Vizitat Namdaemun Market pentru cumpărături apoi templul Bongeunsa și zona COEX și Bd. Teheran

Noi am mai vizitat apoi orașul muzeu Gyeongju cu cazare aici și apoi orașul Busan la sud vest.

Dacă stat mai mult mai se poate vizita orașul Sokcho în nord vest la Marea Japoniei și tot de aici vizitarea Parcului Național Seoraksan, este deosebit.

Din Seul cu Jeju Air poți vizita Insula Jeju pe care noi am ratat-o, este deosebită, măcar 3 zile. Este greu de mers, mă refer ca timp cu alte mijloace de transport.

Sunt multe posibilități. Se merită luat și un tur de noapte pentru Seul cu vizitarea unor obiective noaptea și mai ales pentru podul Banpo Rainbow Fântâna este cel mai lung pod fantana din lume, luminat feeric noaptea...

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Prima calatorie in SEOUL, din DESTINATIA: ASIA - ALTE LOCURI, [AUTOR: paulmpopescu ]
[28.03.17 20:59] - mprofeanu

@paulmpopescu: Cardul T-Money poate fi folosit pe orice autobuz public, metrou, taxiuri, și chiar la mai multe magazine convenabile. Suma minima este de 2500 won. Noi l-am achiziționat a doua zi la un mic magazin din stația de metrou pe care se află scris T-Money.

Intrarea în țară este fără probleme, se obține viza la aeroport și nu costă nimic. La trecerea frontierei ni s-au luat amprentele și scanat retinele, personalul fiind amabil și rapid. Apoi mergând pe indicatoare am luat Shuttle Train pentru a ajunge în zona de bagaje, pe indicatoare. Nu s-a făcut vamă, dar am trecut pe lângă un cățel simpatic care a mirosit totul și ne-a dat ok.

Coreea este o țară foarte dezvoltată, se poate plăti și cu cardul și cash. Sunt pliante cu multe agenții. Îți recomand chiar din aeroport să cauți.

Noi nu am folosit agenții pentru că erau scumpe excursiile. Nu există zone de evitat pentru că totul este sigur. Sunt foarte corecți. Intrările la obiective sunt mici și au multe muzee cu intrare liberă.

Eu de acasă mi-am grupat obiectivele pe zile și la unele se ajunge și pe jos.

Dacă te interesează îți scriu pe zile ce am vizitat noi în 8 zile întregi în Seul. Se merită să folosești agenția de turism și să vizitezi neapărat zona demilitarizată numită și DMZ cea de 1 zi și nu cea de 1/2 zi chiar dacă este mai scumpă. Noi nu am vizitat-o.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Prima calatorie in SEOUL, din DESTINATIA: ASIA - ALTE LOCURI, [AUTOR: paulmpopescu ]
[29.01.17 11:20] - mprofeanu

@cryss27: Bineînțeles că este posibil. Noi am rezervat în Patong cu o seară înainte 3 excursii, inclusiv cele în Insulele Phi Phi. Sunt agenții ca ciupercile, peste tot. Este adevărat că nu am luat excursii de la chioșcuri de pe stradă ci am mers la o agenție care ni s-a părut mai mare și cu angajați mai mulți. Nu am avut probleme.

A doua zi ne-au preluat de la Guesthouse unde eram cazați cu un mijloc de transport mai mic după care am ajuns în zona de îmbarcare pentru excursia pe apă.

Avantajul a fost că soțul a negociat cele 3 excursii destul de bine. Pe site poate nu se fac reduceri. Merg pe ideea de a lua acolo excursia, pentru a scoate un preț mai bun...

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Excursie in Phi Phi cu plecare din Phuket, din DESTINATIA: THAILANDA, [AUTOR: cryss27 ]
[28.12.16 18:20] - mprofeanu

@mcnegoita: Eu nu am schimbat bani în Japonia, am plecat cu ei de acasă, în multe locuri am folosit cardul personal. Atunci schimbul în țară la Raiffeisen Bank a fost bun.

Am fost în perioada 24 august - 7 septembrie 2015 și vremea era destul de bună, în jur de 26-28 grade, nu am simțit umiditate mare.

A plouat de 2 sau 3 ori, o singură dată a fost o ploaie torențială, dar nu de lungă durată.

Acum depinde de vreme nu poți să știi sau nu te pui cu ea...

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Prima data in Japonia Aug 2017, din DESTINATIA: JAPONIA, [AUTOR: mcnegoita ]
[08.11.16 20:55] - mprofeanu

@mcnegoita: Găsești multe răspunsuri la întrebările tale dacă citești impresile mele din Japonia în care am fost în august-septembrie 2015.

Citește întâi vezi impresii și pentru JR și Suica găsești detalii în vezi impresii.

Nu am înțeles dacă în cei 5000 de euro pentru 3 persoane intră și biletele de avion sau numai ce cheltui acolo?

Cazarea în centru în Tokyo și la 3-4 stele este destul de scumpă mai ales că sunteți 3, nu știu dacă te încadrezi în bani.

Se merge leger cu transportul în comun, totul este să știi unde mergi și ce să iei deci trebuie să-ți faci simulări cu hyperdia despre care am scris în review.

Te sfătuiesc tot pentru buget să iei JR Pass pe 7 zile. Shinkansenul este foarte rentabil și este destul de liber, nu trebuie să faci rezervări, arăți JR la intrare și nu ai nevoie de bilete, deci intri la tren și mergi la vagoanele fără locuri rezervate.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Prima data in Japonia Aug 2017, din DESTINATIA: JAPONIA, [AUTOR: mcnegoita ]
[29.10.16 10:21] - mprofeanu

Deja ai primit răspunsul la întrebarea ta. O să vin și eu cu precizările mele din excursia pe care am făcut-o în Tenerife. Eu am fost cazată chiar în Puerto de la Cruz la un hotel aproape de ocean, în luna mai. Din grupul nostru au fost persoane care au stat la plajă atunci dar apa era rece.

Zona este deosebită dacă vrei plimbare dar pentru plajă mai puțin, poate pe șezlong la hotel. Depinde și de vreme, nu se știe niciodată....

Cred că în noiembrie este mai bine să mergi în sudul insulei. Sigur vei face plajă acolo. Este însă mai scump.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Tenerife in noiembrie, din DESTINATIA: Descoperă Tenerife, TENERIFE (SPANIA) [AUTOR: meehi ]
[24.10.16 18:52] - mprofeanu

@ROMY: Cred că te referi la stațiunea Tușnad când ceri sfatul pentru Crăciun. Eu am stat vara cu bilet la hotel Ciucaș care a fost refăcut total și am și servit masa acolo. Este o locație foarte bună și am mâncat bine. La subsol au bază de tratament dar sigur nu te interesează.

Despre Ozone nu știu ce să îți spun pentru că nu am locuit acolo. A fost și el refăcut și mărit, este fostul hotel Oltul și se află lângă hotel Ciucaș.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Craciun Hotel Ozone sau Hotel Ciucas? , din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: ROMY ]
[20.07.16 19:56] - mprofeanu

@Bea - Am fost în Asia în ultimii 2 ani numai pe cont propriu. Am văzut Thailanda, Singapore, Japonia, China și mă pregătesc intens pentru Coreea de Sud din această toamnă.

Avantaje sunt foarte multe și cred că se merită mers pe cont propriu: program făcut de tine cu ce obiective vrei să vezi, flexibilitate în timpul vizitelor, nu te aleargă nimeni, costuri sub 50% mai mici decât prin orice agenție.

Dezavantaje: muncă de documentare foarte mare, atenție mai mare în timpul excursiei dar este și plăcut.

Documentarea este și plăcută pentru că te introduce în atmosferă. Citind și văzând poze sau filme cu ce vrei să vezi este mai ușor ca în timpul excursiei să observi ceea ce cauți. În plus afli multe lucruri despre țara respectivă, pe care nu le poți uita.

În China am stat 18 zile la hoteluri de 4,5, 3 și 1 stea și nu am avut probleme. Detalii despre traseu găsești în Grandioasa Chină, pe cont propriu. Dacă stai 14 nopți te poți încadra în bugetul alocat. Contează mult și orașele pe care vrei să le vizitezi și cu ce te deplasezi. Distanțele sunt mari. Noi am mers numai ziua cu trenuri bullet și cu avionul. Suntem mai în vârstă și nu ne-am permis să mergem cu trenul rapid de noapte. Costul la cușetă este cam același cu cazarea și biletul de tren de zi. Câștigi doar timp.

Vacanță plăcută!

[18.07.16 16:01] - mprofeanu

@mihaamelea - Îmi pare rău Mihaela dar nu mai există zbor direct spre Tenerife. Când am fost eu am prins o ofertă rară, în mai 2011, cursă directă tip charter cu Air Europa care a durat în jur de 6 ore. Atunci mi s-a părut mult, acum m-am obișnuit cu mersul pe distanțe lungi...

Cursă directă va avea Wizz Air dar din noiembrie.

Pentru plajă cred că Playa de las Americas cu nisip alb gălbui adus se pare din Sahara este bine venită, dar este mai scump. Și pentru distracție tot zona de sud, inclusiv stațiunea despre care ți-am vorbit. Noi am stat în Puerto de la Cruz, în zona de nord a insulei cu plajă de culoare neagră ca lava vulcanică.

Vacanță frumoasă!

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Cat fac (timp) Bucuresti- Tenerife?, din DESTINATIA: Descoperă Tenerife, TENERIFE (SPANIA) [AUTOR: mihaamelea ]
[21.10.15 15:21] - mprofeanu

@icata24 - Aș alege și Riga dar nu știu dacă Wizzair are cursă. Eu am fost vara trecută la Riga dar cu low cost Air Baltic. Este mai frumos vara, iarna se face noapte devreme, dar depinde de preferințe.

Am văzut Ljubljana și Belgrad tot acum 2 ani, mi-au plăcut amândouă pentru că îmi place să plec dar dacă aș fi pusă să aleg aș alege Ljubljana. Este frumoasă, ecologică adică cu aer curat de nu zici că te afli într-un oraș. Are biserici, muzee, castel de vizitat. Slovenia se merită!

Celelalte locații nu le-am văzut.

[18.10.15 15:41] - mprofeanu

@anka-bc - Eu am fost in Japonia pe cont propriu in august - septembrie. Nu am găsit un soft Igo pentru Japonia. Am folosit hărțile google maps cu un ruter mobil închiriat de la pupuru.com, care nu a fost foarte utilizat, având foarte bine știute toate deplasările propuse. Puteam renunța la el fără probleme, salvând astfel 83,30 Euro, costul închirierii pe perioada sejurului. Ruterul l-am primit la primul hotel din Japonia, în Tokyo, unde am avut cazare. La sfârșitul sejurului a trebuit să-l sigilăm în cutia lui și să-l punem în cea mai apropiată cutie poștală, nu să-l returnăm la ultimul hotel cum am crezut noi.

Eu am descărcat din țară hărțile mijloacelor de transport în comun, am stabilit programul și am făcut simulări prin hyperdia.com pentru deplasări. În cea mai mare parte am respectat aceste simulări.

Pentru mai multe detalii vezi reviewul meu Japonia și atât!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Soft gps android in Japonia?, din DESTINATIA: JAPONIA, [AUTOR: anka-bc ]
[06.08.15 15:38] - mprofeanu

Trei zile in Bangkok este putin. Intr-o zi se pot vedea neaparat Buddha de Smarald, Marele Palat, Buddha Inclinat, Wat Arun si o plimbare pe Chao Phraya. Cumpara apoi o excursie gen circuit cu Ayutthaya, vizită tigri sau crocodili decat elefanti. Plimbare apoi prin zona moderna a orasului cu Siam Square, Central World, Baiyoke Sky Tower pentru vazut orasul de la inaltime.

In insula Phuket este foarte frumos dar si mai scump. Noi am stat in Patong dar nu am facut plaja. Depinde ce vrei. Pentru plaja fara distractie este Kara sau Karon. Dar statiunile sunt aproape. Neaparat, cele doua excursii deja clasice pe care le-ai enumerat si eventual vizitare insula cu tuk-tuk.

[22.07.15 20:27] - mprofeanu

@stancuadrian - Exista in Santa Cruz mai multe zone pentru cumparaturi: Plaza de la Candelaria, Mercado Nuestra Senora de Africa (piata mai ales pentru alimente, fructe, flori) care se extinde si pe strazile din apropiere. Aici duminica de la 10-14 este rastro saptamanal cu vechituri si articole de artizanat.

Mai sunt strazi si in zona veche a orasului cu magazine de firma cu preturi acceptabile. Trebuie sa sti preturile din Romania ca sa faci o comparatie. De exemplu au parfumuri de firma mai ieftine ca la noi, fiind scutiti de taxe vamale.

La 5 km sud de Santa Cruz, la iesirea Santa Maria del Mar a autostrazii Autopista del Sur se afla un hypermarket Centro Comercial Continente cu 100 de magazine cu preturi rezonabile.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Shopping in Tenerife, unde?, din DESTINATIA: Descoperă Tenerife, TENERIFE (SPANIA) [AUTOR: stancuadrian ]
[pg. 1 / 2]: răspunsuri 1-20 din total 33
pag: 1 . 2
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0391998291016 sec /