Răspunsuri — scrise de iulianic; în 2019 SĂPT.20

iulianic, 18.05.19 18:39»@puiutea: Cred că asta ține de fiecare mănăstire în parte.

La Putna, de exemplu (unde am fost cazați cu adevărat la o mănăstire), după ce am achitat costul cazării care nu era tocmai modest, totuși mai mic decât la un hotel, am întrebat de masă. Am fost priviți din cap până în picioare și ni s-a răspuns: “Ce se oferă aici nu este pentru dumneavoastră”. Nu știu de ce. N-am întrebat.

Poate că masa se oferea gratuit, dar numai pentru cei nevoiași. Poate că preparatele de acolo n-ar fi fost pe gustul nostru… Nu știu.

LA CMR Cazare la mânăstiri - scris de puiutea în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 18.05.19 16:52»@puiutea: Dacă s-a cazat cineva la mănăstiri din România? Da, eu, dar în condiții cu totul speciale.

La Agapia am fost găzduită la o maică (acolo maicile locuiesc câte două, în căsuțe cu două odăi). Maica respectivă era nașa colegei mele de liceu cu care am fost acolo, noi fiind pe atunci adolescente.

La Mănăstirea Putna am fost cazată împreună cu soțul meu – în aceeași cameră – într-un arhondaric dat în folosință cu numai două săptămâni înainte, în iulie 2004, la comemorarea de 500 de ani a lui Ștefan cel Mare. Condițiile erau excelente. Totul nou, curat, liniștit. Pe holuri și în cameră – multe icoane. Bineînțeles, în cameră nu exista televizor și nici nu se putea fuma. Masa nu am luat-o acolo, ci la restaurantele diverselor pensiuni.

În prezent aproape toate mănăstirile mai mari și-au dezvoltat și această latură, mai degrabă turistică decât ecumenică.

Despre maicile de la Mănăstirea Tismana am auzit că s-au plâns că au fost cam toate transformate în cameriste. Probabil că mănăstirile au de câștigat binișor din această afacere.

Dacă v-ați gândit la o mănăstire anume, cred că cel mai bine ar fi să încercați să contactați pe cineva de acolo. Doar ei sunt în măsură să vă dea cele mai pertinente răspunsuri, cu cele mai actuale date (condiții, prețuri…)

LA CMR Cazare la mânăstiri - scris de puiutea în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
pagină generată în 0.00605201721191 sec

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test