Răspunsuri — scrise de iulianic; [p.1 /5]

iulianic, 02.08.18 08:39»@Oana07: Dacă dorești să te cazezi în oraș, îți recomand Hotel Posada. Este un hotel de 3*, bun, amplasat central, foarte aproape de Mănăstirea Curtea de Argeș pe care poate ai vrea să o vizitezi.

Tot aproape de mănăstire este și Motel Meșterul Manole. Condițiile sunt ceva mai modeste, dar pentru o noapte de tranzit cred că este foarte potrivit.

Am fost cazată atât la Hotel Posada, cât și la Motel Meșterul Manole. Am scris despre ambele. Dacă accesezi link-urile de mai sus, vei afla amănunte.

Pentru că vrei să mergi pe Transfăgărășan, potrivit este și Hotel Posada - hotelul mai nou, de 4* - situat lângă Barajul Vidraru, pe locul vechiului Popas Casa Argeșeană. Eu nu am fost cazată acolo, dar am făcut un popas la restaurantul cu terasă care oferă o minunată priveliște spre lac.

Călătorie plăcută!

LA CMR Cazare in Curtea de Arges - scris de Oana07 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 31.03.18 20:34»Mulțumesc pentru răspuns!

Îți mai amintești? Se plătea în euro sau leva?

LA CMR Croazieră pe Marea Neagră în Bulgaria - scris de iulianic în secțiunea [CMR BULGARIA]
iulianic, 18.08.17 12:43»@tg49: Nu știu cum e atunci când faci o călătorie lungă cu autocarul, ca aceea când mergi la rude în Spania sau în Italia și șoferii sunt nerăbdători să termine cursa cât mai repede. Pentru circuitele turistice cu autocarul există o reglementare care spune că la un interval de 2-3 ore se fac opriri. Acestea nu sunt doar pentru toaletă sau pentru fumat, ci și pentru o gustare (sau chiar o masă acolo unde sunt Autogriluri) sau numai pentru relaxare, pentru dezmorțit picioarele.

În cazul grupurilor mari problema este că la toalete se fac de obicei cozi. Aveți răbdare și folosiți toaletele pentru că – oricum – autocarul nu pleacă fără dumneavoastră. Chiar dacă nu aveți o presiune prea mare, folosiți toaleta pentru că nu știți cât durează până veți avea o alta la îndemână.

La opriri, chiar dacă aparent nu aveți nici un motiv, coborâți din autocar și faceți 2-3 pași. Este benefic pentru picioare, pentru circulație. În autocar este bine să aveți o eșarfă sau chiar o jachetă care să vă ferească de aerul condiționat care poate deveni supărător la un moment dat. Mai este necesar să aveți la îndemână o pereche de papuci. Nu e bine ca picioarele să fie mereu strânse în adidași.

Cât despre cei 5 euro de la sfârșit… să știți că nu este un obicei și nu vă obligă nimeni, așa încât nu vă stresați să vă ajungă banii până la final. Da, să vă ajungă, să vă și rămână, dar nu pentru obiceiul pe care de fapt turiștii îl fac și îl promovează.

Călătorii frumoase oriunde și oricând!

LA ÎNTREBAREA La ce interval de timp se face pauza cu autocarul? - scris de tg49 în secțiunea [Cu autocarul prin Europa - circuite diverse / EUROPA]
iulianic, 20.07.17 16:08»@almona: Am schimbat lei. Bineînțeles că poți schimba și euro, dar... leii sunt mai la îndemâna noastră.
LA ÎNTREBAREA Bancomat în zona Balcik - scris de almona în secțiunea [Descoperă Balcic și împrejurimile / BALCIC]
iulianic, 20.07.17 14:26»@almona: Când am fost noi la Balcic – tot în grup organizat și tot prin Vama Veche – am schimbat leva la intrarea în Bulgaria, imediat după controlul vamal.
LA ÎNTREBAREA Bancomat în zona Balcik - scris de almona în secțiunea [Descoperă Balcic și împrejurimile / BALCIC]
iulianic, 10.07.17 18:47»@cristinatotem: Ce ai zice de Pensiunea Steaua Dunării din Eșelnița? Am fost acolo acum cinci ani și ne-a plăcut foarte mult. Sper să nu se fi schimbat lucrurile pe acolo. Am făcut și plimbare pe Dunăre, am mâncat pește proaspăt, ne-am bucurat de o primire foarte frumoasă…

Dacă te hotărăști, telefonează pentru rezervare pentru ca să nu ai surpriza de a nu găsi cameră disponibilă. Și nu uita să iei în bagaj un aparat cu pastille contra țânțarilor. Mai ales seara, la Dunăre nu scapi de ei.

LA CMR Cazare și croaziera pe Dunăre - scris de cristinatotem în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 06.05.17 19:59»@lavinia25: Dacă vrei plajă bună pentru copii, excluzi din start Malta. Malta are un țărm stancos, foarte spectaculos, dar fără plaje bune. Sunt câteva amenajate cu nisip importat din Africa, dar sunt mici, înghesuite și… nu le-aș recomanda.

În Cipru este ceva mai bine. Îmi amintesc cu plăcere de Hotel Lordos Beach 4* din Larnaca. Citește review-ul meu și vei vedea ce amenajări minunate au pentru bălăceala copiilor (și nu numai) ! În plus, intrarea în apă este lină, iar plaja amenajată are nisip fin.

În Creta, la Hersonissos, Golden Beach Hotel are amenajări bune pentru plajă (nu doar pe nisip, ci și pe iarbă), dar nu au și piscină pentru cei mici.

LA CMR Cea mai ok destinatie pt copii mici dintre Grecia, Cipru, Malta - scris de lavinia25 în secțiunea [CMR GRECIA]
iulianic, 03.02.17 12:20»@Mandy: Chiar vrei să hotărască alții pentru tine unde să te duci? Dacă tu nu știi unde ai vrea să mergi, cum ar putea ști altcineva?

Părerea mea este să mergi în oricare dintre cele trei destinații, iar data viitoare - poate tot o aniversare, poate tot un city break sau poate un circuit mai lung - să le iei la rând pe celelalte. Ești tânără, ai timp pentru toate, ba chiar pentru mult mai multe destinații decât cele enumerate.

Aștept să aflu ce ai hotărât. Singură!

LA CMR City break - Barcelona, Lisabona sau Amsterdam? - scris de Mandy în secțiunea [CMR SPANIA]
iulianic, 20.11.16 14:38»@Lyca: Turoperatorul care organizează sejururi (în Cipru sau oriunde ar fi), atunci când anunță programul turistic, menționează de regulă și orele de zbor. Acestea depind de compania care efectuează zborul.

Exemplu: în 2011, având de valorificat un bilet de avion (zbor Blue Air) cu destinația Larnaca, dar voind să mă lipesc de un grup de români, turiști și ei (eu plecam singură), nu am găsit nici o agenție turistică din București care să-mi calculeze costul sejurului fără transport (pe care eu îl aveam). Am găsit doar la Constanța. Grupul de constănțeni (care zbura tot din București) călătorea în aceeași zi, dar cu Tarom, cu o oră mai târziu față de Blue Air, care decola de pe același aeroport.

Deci, rezolvarea problemei tale începe tot la agenția la care contractezi sejurul. Iar dacă îți folosește cât de cât, află că zborurile mele în Cipru, atât la dus cât și la întors, au fost după amiaza.

LA CMR Ore decolare/aterizare avion inspre si dinspre Cipru - scris de Lyca în secțiunea [CMR CIPRU]
iulianic, 17.11.16 14:41»@liviu49: E interesant ceea ce propui, mă refer la variantele de traseu, dar observă că nu ai răspuns la obiect. Colegul nostru se referea strict la zona Bicaz - Piatra Neamț. Eu așa am înțeles, de aceea am evitat să vorbesc despre obiective care se situează dincolo de limitele zonei menționate.
LA CMR Obiective turistice în zona Bicaz - scris de puiutea în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 17.11.16 13:30»@zlatna: Mănăstirile Secu și Sihăstria nu sunt mai spre coada lacului Bicaz. Spre coada lacului este drumul care duce la Târgu Neamț și deci și spre aceste mănăstiri. În același capitol aș include și Mănăstirea Horaița, schitul Sf. Teodora de la Sihla...

Aproape de coada lacului Bicaz este Mănăstirea Petru Vodă, nouă, apărută după 1990, pictată pe exterior, dar ca să ajungi la ea mergi (cu mașina) pe un drum cam accidentat. Sora mea care a fost la Mănăstirea Petru Vodă nu m-a încurajat să merg și eu acolo tocmai din cauza drumului rău și în pantă.

LA CMR Obiective turistice în zona Bicaz - scris de puiutea în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 17.11.16 12:33»Dacă te referi strict la zona cuprinsă între Bicaz și Piatra Neamț, nu și trecând de aceste limite, deci nu Muntele Ceahlău, Cheile Bicazului, Lacu Roșu sau zona Târgu Neamț (cu Cetatea Neamț, Casa Arcașului, Humulești și renumitele mănăstiri din preajmă), chiar dacă nu îmi este foarte clar ce înțelegi prin “obiective mai deosebite” (doar mai puțin cunoscute?) pot să-ți spun următoarele:

De-a lungul șoselei, strict între Bicaz și Piatra Neamț (cam 25 km) poți vedea barajul de la Bicaz, Hidrocentrala de la Stejaru, pe un drum secundar ajungi la Mănăstirea Pângărați (restaurată și mărită în ultimii ani), treci pe lângă alte trei lacuri de acumulare cu barajele aferente pe râul Bistrița (Pângărați, Vaduri și Bâtca Doamnei - Piatra Neamț) pe care poți vedea lebede și rațe sălbatice. În comuna Alexandru cel Bun (pe un drum lateral, ajungi la Mănăstirea Bisericani - și ea foarte veche, dar înnoită recent) și la Mănăstirea Bistrița ctitoria lui Alexandru cel Bun.

În Piatra Neamț poți survola orașul cu gondola, poți admira centrul vechi, poți merge pe Cozla la Colibele Haiducilor sau la Cercul Gospodinelor (două restaurante minunat amplasate, dar nu prea lăudate de localnici), găsești sumedenie de muzee și locuri de plimbare. Nu cred că - fiind într-un circuit - vei avea timp să te afunzi în munți, dar pot sugera drumul de la Tarcău de unde poți face și drumeții doar cu piciorul.

În general, vestigiile istorice din Neamț (din zona sugerată de tine) la care am făcut eu referire sunt arhicunoscute. Mai puțin cunoscut (și deci mediatizat) este Lacul Cuejdel aflat nu departe de Piatra Neamț. E ceva care aduce cu Lacu Roșu, dar eu nu am ajuns încă acolo. Sora mea care a fost, mi-a spus că este de mers mult pe jos, mașinile neavând acces în rezervație. Nu știu dacă în aceste condiții îți pot recomanda acest loc.

Îți doresc o călătorie frumoasă prin ținutul copilăriei mele și aștept impresiile tale la întoarcere!

LA CMR Obiective turistice în zona Bicaz - scris de puiutea în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 22.07.16 16:18»Mulțumesc foarte mult! Am rezolvat problema.
LA CMR Restaurant zona Gara de Nord - București - scris de iulianic în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 21.07.16 10:01»@Dragos - Mulțumesc pentru sugestii! Aștept pe cineva care vine din Turcia și va pleca apoi în provincie. Rămâne doar o noapte în București și pentru că are cazare undeva lângă Gara de Nord, m-am gândit la o locație apropiată. Voi supune la vot propunerile și vom vedea ce se alege.
LA CMR Restaurant zona Gara de Nord - București - scris de iulianic în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 21.07.16 09:16»Mulțumesc pentru informație! Avem în vedere și această locație.
LA CMR Restaurant zona Gara de Nord - București - scris de iulianic în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 20.07.16 09:27»@camybugnariu - Nu pot indica pensiuni la care ați putea găzdui la Putna, dar vreau să spun că fără o rezervare prealabilă n-ar trebui să ajungeți acolo mai ales în luna august.

Cândva, în august, pentru că de Sf. Maria aveam o zi liberă în plus, am fost la Putna dar nu am rămas acolo pentru că nu mai era nici o cameră liberă la nici o pensiune. Pentru amănunte, citește vechiul meu articol Hai in Bucovina!

Cu greu, în cele din urmă am găsit o cameră (cu baia comună) la DAGIDA – hotel pentru tineret aproape de Sucevița.

Ce să vizitați? Păi, cât mai multe dintre mănăstirile bucovinene, chilia Df. Daniil Sihastrul de la Putna, Cetatea lui Ștefan de la Suceava… depinde cât timp aveți la dispoziție.

Călătorie frumoasă!

LA CMR Cazare in Bucovina - scris de camybugnariu în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 17.07.16 15:56»@Minos - Desigur, traficul se poate modifica oricând. Depinde de noroc. Eu am trecut de două ori vara asta la ore cât se poate de rezonabile (adică nu în cursul nopții și nici dimineața foarte devreme) și așteptările nu au fost exagerate.

Dacă drumul până la Dunăre și dincolo de ea vă avantajează pe la Ostrov-Silistra, părerea mea este că trecerea Dunării cu bacul este ea însăși o plimbare frumoasă. Am făcut-o și eu în 2012 și am fost cu autocarul.

LA CMR Pod Giurgiu-Ruse: stadiu lucrări, timpi de trecere - scris de krisstinna în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 17.07.16 09:11»Ieri am trecut din nou Dunărea pe la Giurgiu. Pe pod încă nu s-au finalizat lucrările, dar nu am avut de așteptat. De astă dată am fost cu un microbuz, deci la controlul documentelor am făcut aceeași coadă cu autoturismele.

La ora 8.00 erau cam 20 de mașini, dar vameșii bulgari (vreo 3 în același timp) erau foarte operativi. Nu se scanau documentele de identitate, ci numai se comparau cu fizionomia călătorului.

În 30 minute s-a făcut totul - plata taxei de pod, trecerea podului, controlul vamal la bulgari și achiziționarea vignetei.

La întoarcere (în aceeași zi) totul a decurs și mai rapid. În 12 minute terminaserăm totul. E drept că vameșul român nici n-a mai urcat în microbuz. Din ușă a întrebat: "Sunteți români? Toți, toți? Atunci, drum bun!"

LA CMR Pod Giurgiu-Ruse: stadiu lucrări, timpi de trecere - scris de krisstinna în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 29.06.16 11:06»TIR-urile au coloanele lor separate. Și autocarele la fel. Nu fac aceleași cozi cu autoturismele, dar nu asta e marea problemă a trecerii la bulgari. Calea de acces până la punctul de control, trecerea peste pod și ritmul în care se mișcă vameșii constituie problema.

La sfârșitul lunii mai noi am trecut spre Russe cu autocarul. La linia noastră de control nu era nici un vameș, dar la scurt timp a apărut unul care opera la linia de TIR-uri și deci nu am avut așteptare mare.

Coloana de autoturisme era însă foarte lungă.

LA CMR Pod Giurgiu-Ruse: stadiu lucrări, timpi de trecere - scris de krisstinna în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iulianic, 20.06.16 17:32»@marian2 - Acum trei ani, noi am fost cazați la Complex turistic GIRUS - Murighiol

Acolo sunt numai căsuțe, au condiții decente de cazare, e frumos, dar băile sunt foarte mici. Pentru persoanele mai voluminoase, e bine de cunoscut acest aspect. De asemenea, e bine de știut că noaptea poate fi rece în casuță mai ales dacă mai și plouă. În privința mâncării și a amabilității personalului, totul este OK. Cei de acolo ne-au aranjat și plimbarea cu barca pe canale. Nu știu însă cum poate fi îndeplinită condiția voastră, aceea de a merge "toți în același timp" și probabil cu aceeași ambarcațiune. Noi am fost două persoane, voi sunteți "3-4 familii cu copii 10-15 ani". Bugetul pe familie mi se pare cam mic pentru cazare și masă. Dacă mai adaugi plimbarea pe canale care nu este deloc ieftină…

Cred că cel mai bine este să încerci să iei legătura telefonic cu cei de la pensiunea la care te hotărăști să te cazezi și să pui toate întrebările, să nu ai surprize acolo.

Călătorie plăcută și zile frumoase în deltă!

LA CMR Cazare Murighiol - scris de marian2 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
pagină generată în 0.0239169597626 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată