Răspunsuri — scrise de nicole33; în 2019 SĂPT.20

nicole33, 18.05.19 16:11»@misulica77:

Va rog sa-mi spuneti care drum este mai " bun" pentru a ajunge in Kranevo?

Depinde ce înţelegi tu prin "bun"

Să greşeşti drumul este destul de greu

Dintre cele două variante, pe la Giurgiu este mai scurt, dar pe la Vama Veche mergi mai mult prin România şi ai mai mulţi kilometri de autostradă (pe A2).

Eu îţi recomand varianta pe la Giurgiu. Vama este mai mare (cu mai multe porţi), astfel că traficul este mai fluent, iar de la Shumen la Varna ai autostradă. De Paşti era în reparaţii pe două tronsoane, dar mai mult ca sigur lucrările se vor încheia până la începutul sezonului estival. Traversezi oraşul Varna prin centru, urmărind indicatoare spre Nisipurile de Aur sau spre Balcik, lângă Catedrală virezi stânga. După ieşirea din Varna treci pe lângă Sfinţii Constantin şi Elena, apoi Nisipurile de Aur şi ai ajuns în Kranevo.

Dacă vii dinspre Vama Veche, Kranevo este prima staţiune imediat după Albena.

În perioada iulie - august este vacanţă şi mulţi pleacă în concediu la mare, motiv pentru care va fi aglomerată şi autostrada Bucureşti Constanţa, dar mai ales traversarea staţiunilor de la noi de pe litoral se va face cu dificultate. După ce că drumul este mai lung, vei pierde şi mai mult timp din cauza aglomeraţiei.

Este bine să ştii că vigneta bulgărească se poate achiziţiona online de pe site-ul bgtoll.bg/ro, plătind cu card bancar.

Dacă treci vama pe la Giurgiu mai plăteşti în plus şi taxa de pod de 14 lei la dus şi 2 euro sau 4 leva la întoarcere, iar în cealaltă variantă trebuie să plăteşti taxa de pod de la Feteşti (preferabil online sau prin SMS).

LA CMR Destinatia Kranevo - scris de misulica77 în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 18.05.19 14:27»@doinagherasim:

Decat sa cumperi 2 viniete a cate 8 euro fiecare (pt 14 zile), dupa trecerea vamii in Bulgaria mai bine cumperi pt o luna si ajungi mai ieftin (15 euro).

Dar nu mai bine şi-ar cumpăra vigneta bulgărească, electronică începând de anul acesta, online, comod, încă înainte de a pleca de acasă pentru a evita timpul pierdut aiurea la cozile din vamă?

bgtoll.bg/ro

În plus, s-ar putea combina o vignetă pentru şapte zile (15 leva) cu una de weekend (10 leva), în funcţie de datele sejurului şi se mai pot economisi 5 leva

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 17.05.19 06:50»@RAlexandra:

-Unde în București pot schimba lei-leva avantajos?

Nu am schimbat niciodată lei în leva pe teritoriul României, deoarece cursul oferit de casele de schimb nu mi s-a părut avantajos.

Unii s-au declarat mulţumiţi după ce au cumpărat leva de la BCR cu comandă făcută cu câteva zile înainte.

Eu sunt adepta plăţilor făcute cu card bancar în lei acolo unde acest lucru este posibil, gen benzinării sau supermarketuri. La fel de bine poţi plăti cazarea cu card la POS-ul hotelului.

În funcţie de comisioanele practicate de banca la care ai cardul şi de tipul cardului bancar deţinut, este foarte posibil ca retragerea de leva de la ATM pe teritoriul Bulgariei să fie mai avantajoasă decât schimbul valutar sau dublul schimb valutar, indiferent unde are acesta loc, mai ales dacă este vorba de sume importante de bani şi de o singură tranzacţie (sau un număr minim de tranzacţii).

Schimbul leilor în leva mi s-a părut mereu cea mai proastă variantă, adesea ieşind mai prost decât schimbând lei în euro în ţară şi euro în leva în Bulgaria. În staţiuni şi la recepţiile hotelurilor cursul leu-leva este foarte slab.

Sau să pun toți banii pe card și să plătesc cu cardul acolo peste tot?

Din păcate, nu vei putea plăti cu card absolut oriunde, deci vei avea nevoie şi de leva cash.

Eu aş pune cea mai mare parte a banilor pe card, aş plăti cu card cazarea, combustibilul etc. şi aş retrage leva de la bancomat pentru alte cheltuieli acolo unde nu se poate plăti cu card după ce estimez cam ce sumă îmi este necesară pe toată durata sejurului. Aş lua la mine şi nişte euro pe care să-i pot schimba la nevoie, preferabil la o bancă unde cursul este mai apropiat de cel oficial şi nu se percepe comision.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 14.05.19 16:24»@AlexandraT:

Condiţii excelente de cazare vei găsi în Bulgaria doar la hotelurile foarte noi sau foarte recent renovate, însă eu ţi-aş sugera mai degrabă alegerea unui hotel bine întreţinut, curat, cu servicii şi mâncare ok.

Cele mai recente vizite în Bulgaria mă determină să-ţi recomand hotelul Marina Royal Palace 5*din Duni, care oferă condiţii foarte bune de cazare (excelente au fost la momentul inaugurării ), mâncare ok, inclusiv pentru copii sau pentru persoanele care ţin regim, o plajă foarte lată numai cu nisip şi cu intrare foarte lină în mare, ceva activităţi pentru copii pe timp de zi, dar şi seara, spectacole la amfiteatru, un aquapark nou pentru copii, dar şi pentru adulţi, toate acestea într-un resort închis, foarte verde şi foarte curat.

O altă recomandare ar fi hotelul HVD Miramar 4* din Obzor, la care am petrecut Sărbătorile Pascale din acest an şi care m-a surprins într-un mod foarte plăcut prin varietatea, calitatea şi prospeţimea mâncării oferite, aspect care ar trebui să te intereseze în mod deosebit. Hotelul este poziţionat chiar pe plajă şi oferă destule activităţi pentru cei mici. Condiţiile de cazare sunt foarte ok, camerele au fost renovate de la vizita mea anterioară la Miramar din urmă cu nişte ani. Încă este cel mai bun hotel din Obzor

Condiţii excelente de cazare, absolut fără reproş, am găsit de 1 Mai la Astor Garden 5* din Sf. Constantin şi Elena, un hotel strălucitor, nou deschis anul trecut. Cu toate acestea însă, eu NU recomand acum acest hotel, ci abia peste vreo 2-3 ani, când se va termina şantierul din jurul acestuia, care produce mult praf şi zgomot, extrem de deranjante pentru oricine, şi până când vor amenaja cât de cât plaja proprie la care încă se lucrează. Pe partea de restaurant şi bar, Astor Garden a fost mult sub aşteptări, varietatea mâncărurilor oferite fiind foarte redusă, mult sub a unor hoteluri cunoscute de 4*, iar băuturile alcoolice şi nealcoolice aproape de nebăut.

LA CMR Cazare condiții excelente Bulgaria - scris de AlexandraT în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 14.05.19 16:07»@AlexandraT:

Sau îmi recomandati doar cu mic dejun și restaurantele locale?

Eu sunt fan all inclusive, recunosc, dar, obiectiv vorbind, nu aş recomanda unei familii cu copil mic varianta doar cu mic dejun şi restul meselor prin staţiune.

Copiii sunt în general mofturoşi şi nici nu au prea multă răbdare să aştepte până le este adusă mâncarea, care este foarte posibil să nu fie pe gustul lor. Se pierde prea mult timp cu masa şi, per total, iese mai scump.

Toată lumea îmi cam spune ca mâncarea bulgarilor nu se ridica niciodată la cea a turcilor dar în acest buget la turci nu am găsit nimic.

Asta cam aşa este, dar, în plin sezon, nu cred că vei găsi la turci un hotel conform cerinţelor cu încadrarea în acest buget, nemaivorbind de drumul mult mai lung de parcurs cu maşina, obositor pentru cel mic.

În Turcia găseşti hoteluri pentru orice buzunar, dar condiţiile şi serviciile oferite de acestea vor fi întotdeauna proporţionale cu preţul plătit.

LA CMR Cazare condiții excelente Bulgaria - scris de AlexandraT în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 14.05.19 15:56»@crilodeea:

Off topic. A fost singurul hotel la care camera avea 2 bai (poate am fost noi norocosi si nu toate sunt asa).

Tot off topic

Cu certitudine, NU toate camerele de la Viva au două băi, ci doar cele family, destinate în general cazării a doi adulţi şi doi copii sau a trei adulţi. Camerele standard sunt chiar foarte mici ca suprafaţă, doar cele superioare fiind ok pentru o familie cu copil.

On topic

Condiţiile de cazare de la Viva sunt ok după renovarea din 2015, mâncarea este excelentă, dar poziţionarea hotelului foarte departe de plajă şi cele foarte multe scări de urcat la întoarcere constituie un dezavantaj important pentru cei mai puţin sportivi sau pentru familiile cu copii mici, singura alternativă pentru aceştia fiind dependenţa de programul shuttle-ului care asigură transportul gratuit al turiştilor la şi de la plajă.

LA CMR Cazare condiții excelente Bulgaria - scris de AlexandraT în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 14.05.19 15:11»@casuba:

Pentru prima oara vreau sa ajung in Turcia, va rog sa-mi recomandati-mi un hotel de lux...

Fiind vorba de prima vizită în Turcia, nu cred că alegerea unui hotel de superlux ar fi prea inspirată. Neavând termen de comparaţie în această ţară, şi un hotel foarte bun ţi-ar putea oferi un sejur de neuitat din care să te întorci încântat şi cu dorinţa de a reveni .

Oricum, nici bugetul de 3000 de euro nu-ţi permite accesul la cele mai tari hoteluri din zona Antalyei, cât timp alegi să mergi în plin sezon.

Degeaba ţi se recomandă un Maxx Royal, super luxos, dar enorm de scump, sau Regnum Carya care "bate" spre 5000 de euro, la care aş mai putea adăuga Titanic Mardan Palace, pe care l-am vizitat înainte de preluarea acestuia de către cei de la Titanic, dar tot peste 4000 euro, sau Rixos Premium Belek, peste 3500 euro, sau Calista, tot peste 3000 euro, toate recomandări excelente, dar depăşind bugetul specificat.

Mult mai aproape de bugetul tău, eu ţi-aş recomanda Sueno Hotels Deluxe Belek, Selectum Luxury Belek, Adam&Eve Belek, dar şi Gural Premier Belek sau Gural Premier Tekirova, cu menţiunea că la ultimele două ai putea fi deranjat de numărul exagerat de mare de copii mici şi foarte mici.

Un alt hotel foarte ok, care mie mi-a plăcut atât de mult încât am revenit şi anul următor, un hotel potrivit, în opinia mea, pentru cupluri fără copii este Titanic Golf Belek, cu menţiunea că acesta se află la peste 1,5 kilometri distanţă de plaja proprie, accesul la plajă făcându-se cu catamaran sau şalupe rapide de-a lungul unui râu, dar şi plimbarea pe râu are farmecul ei

LA CMR Hotel de lux in Turcia - scris de casuba în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0252280235291 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test