Răspunsuri — scrise de nicole33; [p.1 /100]

nicole33, 18.02.19 06:47»@iulian1967:

Va rog sa ma ajutati in gasirea unui hotel de 4 stele in Bulgaria, aflat pe plaja sau in imediata vecinatate care sa ofere conditii de cazare si de masa foarte bune.

Chiar dacă ai solicitat recomandarea unui hotel de patru stele, eu îţi recomand două hoteluri de cinci stele, unul aflat chiar pe plajă -Marina Beach- şi altul aflat în imediata apropiere a plajei - Marina Royal Palace, ambele din Duni şi ambele oferind condiţii de cazare şi masă foarte bune, cu un plus pentru Marina Royal Palace. Plaja proprie a resortului de la Duni întruneşte toate cerinţele tale, fiind foarte lată, cu nisip fin, iar intrarea în mare este extrem de lină, mai mină decât la Mamaia. Pentru un plus de confort pe partea de cazare, dar şi cu o uşoară suplimentare a bugetului, ai putea alege cazare în Junior Suite, astfel copilul beneficiind de un pat normal, mai confortabil de dormit faţă de o canapea extensibilă în cazul în care alegi cazarea în cameră dublă standard. Cel mai recent am fost la MRP anul trecut, pentru a şasea oară.

Un hotel de patru stele foarte bun, cu servicii excelente, pe plajă şi cu o plajă frumoasă este Miramar din Obzor, însă depăşeşte bugetul specificat. Cu o suplimentare minimă a bugetului, l-ai putea alege pentru un sejur în prima decadă a lunii iulie, ulterior preţul crescând mult. Am fost în urmă cu nişte ani la Miramar, dar l-am tot urmărit de atunci, alegându-l din nou pentru anul acesta.

Plaja cu nisip si adecvata pentru un copil (referitor la intrarea in apa)

O plajă conform cerinţelor vei găsi în Albena. Aici eu nu ţi-aş recomanda decât hotelul Kaliakra, însă acesta este un hotel scump. O cazare la Kaliakra Superior oferă condiţii foarte bune, camerele fiind spaţioase şi cu vedere frontală la mare, superbă mai ales de la etajele superioare. Cel mai recent am stat la Kaliakra Superior în 2017. La Kaliakra Standard camerele sunt mai mici şi au vedere laterală la mare. Serviciile de masă sunt identice, indiferent de corpul în care te cazezi. Problema este că ambele îţi depăşesc cu destul de mult bugetul alocat. Ca bani te-ai încadra doar la Kaliakra Mare 3*, fostul Dobrotitsa 2*, recent preluat şi renovat, aflat alături, dar condiţiile de cazare şi masă sunt altele.

Plaja din Nisipurile de Aur nu prea îndeplineşte cerinţele tale, intrarea în mare fiind destul de abruptă. Nu ţi-aş putea recomanda decât hotelul Viva 4*, care se încadrează în buget, oferă condiţii de cazare şi masă foarte bune, dar este foarte departe de plajă chiar dacă oferă transfer gratuit la plaja proprie.

Hotelurile lanţului Grifid, aflate în prima linie faţă de mare, oferă condiţii şi servicii excelente, dar toate depăşesc cu mult bugetul tău.

Alegere inspirată!

LA CMR Cazare pe plaja in Bulgaria - scris de iulian1967 în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 16.02.19 22:04»@nazy:

daca esti abonat digi ar fi bine sa ai instalata aplicatia DIGIORIUNDE pe telefon. cu aplicatia asta poti suna pe oricine din agenda ta moca [dar sa fi conectat wi fi ]

Teoretic vei putea suna gratuit la orice număr de fix sau mobil din România, indiferent dacă este în agenda ta sau nu , dar practic poţi avea surpriza ca aplicaţia DigiOriunde să fie blocată de hotel.

ar fi bine sa nu ai roamingul activat si sa nu l folosesti in turcia pentru ca nu este in UE si o sa ti vina factura umflata

Eu zic că activarea roamingului este extrem de importantă.

Nu mi-aş asuma riscul să nu-mi pot folosi telefonul în caz de nevoie.

Folosirea excesivă a telefonului mobil în roaming pe voce sau date este altă poveste. Totuşi costurile nu mi se par chiar de speriat.

LA CMR Cartela preplatita internet - scris de Daniel64 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 16.02.19 17:42»@Marius Mihet:

Si da, o sa plecăm din Sibiu noaptea sa intrăm în Bulgaria pe lumină. Probabil că o sa fie mai aglomerat dar cu siguranță e mai bine.

Vei vedea că este mult mai bine aşa. Nu vei prinde aglomeraţie dacă traversezi Bulgaria într-o zi de sâmbătă sau duminică. Satele bulgăreşti par părăsite sâmbăta dimineaţă .

Indicatoarele rutiere se văd mai bine ziua, curbele lor prost semnalizate se abordează mai uşor ziua decât noaptea şi drumul nu va mai fi un "coşmar"

LA CMR Tranzit Bulgaria si cazare o noapte in drum spre Grecia - scris de lemnarm în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 16.02.19 17:29»@Marius Mihet:

Plecând din Sibiu, pentru tine cea mai bună variantă ar fi Craiova - podul Calafat / Vidin - Sofia - Salonic - Kassandra.

Nu ne atrage ideea unui popas peste noapte în Bulgaria, suntem 2 șoferi si am vrea sa mergem direct.

Distanţa de parcurs nu este atât de mare încât să necesite o noapte intermediară în Bulgaria sau imediat după intrarea în Grecia. Noi am avut un drum mai scurt plecând din Bucureşti spre Kassandra, am plecat dimineaţa imediat ce s-a luminat, am traversat Sofia prin oraş, dar acum este mai simplu pe centură, am ieşit din Bulgaria tot pe la Kulata, apoi Salonic şi am ajuns în Kallithea la 14,30, ne-am cazat imediat şi am făcut şi plajă.

Am evitat mereu să circul noaptea prin Bulgaria din cauza proastei semnalizări rutiere, nu de teamă că m-aş putea rătăci. GPS-ul mai mult m-a încurcat decât să mă ajute.

Calculează-ţi ora de plecare de acasă în aşa fel încât să intri pe lumină în Bulgaria, prin România circulându-se destul de ok şi noaptea.

LA CMR Tranzit Bulgaria si cazare o noapte in drum spre Grecia - scris de lemnarm în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 14.02.19 06:59»@Szaby:

Am tot citit despre x y z hoteluri, ca sunt murdare, nu e buna apa, nu e mancare diversificata.

Apa NU este bună de băut nicăieri în Egipt, indiferent de hotel, folosirea exclusivă a apei îmbuteliate fiind obligatorie, inclusiv pentru spălatul pe dinţi.

Daca se poate sa nu primim in pahare de plastic bautura.

La beach baruri şi pool baruri NU vei primi băuturi în pahare de sticlă. Este o regulă valabilă în multe alte ţări, nu doar în Egipt, scopul fiind protecţia turiştilor prin evitarea rănirii acestora în cioburi.

La lobby bar vei primi băutura în pahare de sticlă.

Am dorii plaja cu nisip si intrare lina in mare. Resortul sa fie frumos, curat su mancare buna.

Am dorii un hotel decent, curat si unde mancare si bautura sunt bune.

Ţi-aş putea recomanda hotelul Tropitel Sahl Hasheesh 5* unde am petrecut o vacanţă reuşită de două săptămâni în septembrie anul trecut.

Hotelul este destul de nou construit, foarte curat, poziţionat chiar pe plajă. Plaja este frumoasă, cu nisip, iar intrarea în mare este extrem de lină, dar cu coral tăietor, papucii de apă fiind obligatorii. Eu am avut, dar nu i-am folosit, neavând răbdare să merg peste o sută de metri în apă până la jumătatea gambei, maxim până la genunchi, până să ajung la apă adâncă să pot înota şi am folosit doar pontonul foarte lung al hotelului pentru a intra în mare, beneficiind de avantajul a două lagune naturale absolut superbe, perfecte pentru snorkeling.

Mâncarea a fost foarte bună şi variată, peste aşteptări. Eu nu am apucat să gust măcar din toate cele oferite timp de două săptămâni. Există două restaurante principale, dar poţi mânca şi la restaurantele a la carte.

Singura problemă ar constitui-o băuturile care sunt doar locale şi care au fost mai proaste decât estimam. Conceptele all inclusive ale majorităţii hotelurilor din Egipt cuprind doar băuturi locale. Foarte puţine hoteluri oferă şi băuturi de import, dar diferenţa de preţ este nejustificat de mare şi oricum depăşesc cu mult bugetul specificat de tine, fiind mai avantajos să-ţi cumperi băutura dorită din Duty Free decât să plăteşti pentru băuturi de import.

LA CMR Hotel 5 stele all inclusive Hurghada - scris de Szaby în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 11.02.19 23:39»@Emilya:

As dori si eu să imi recomandati in hotel in Bursa, Sau unde as putea sa ma cazez o noapte dar sa evit aglomerația din Istambul.

Citind solicitarea ta nu am înţeles exact dacă doreşti să eviţi aglomeraţia din Istanbul pentru traversarea oraşului sau doar în cazul unei eventuale cazări intermediare în Istanbul, variantă oricum nerecomandabilă.

Alegând un hotel în Bursa nu faci nicio afacere, Bursa fiind al patrulea mare oraş al Turciei ca număr de locuitori, extrem de aglomerat.

Dacă intenţionezi să ajungi în Antalya fără a trece prin Istanbul, este o variantă prin Bursa, dar poţi avea surpriza să prinzi înainte de centura Bursei o aglomeraţie similară cu cea dinainte de Istanbul, cum am păţit eu în urmă cu doi ani, iar dacă mai vrei să intri şi în oraş pentru a te caza, deja lucrurile se complică.

Indiferent de traseul pe care îl vei alege, eu îţi recomand o cazare la Kutahya - pentru noi cea mai bună variantă - la 1000 kilometri de Bucureşti, iar ca hoteluri: Grand Cinar 3* Kutahya sau Hilton Garden Inn 4*. O singură dată am încercat să oprim dincolo de Kutahya şi am ales Ecrin Aparthotel din Altîntaş.

Dacă varianta propusă de mine, care presupune mai mulţi kilometri de parcurs în prima zi şi mai puţini în cea de a doua, ţi se pare prea obositoare, poţi încerca să împarţi mai echilibrat traseul alegând cazări la Izmit, aflat la 90 kilometri după Istanbul, la Bilecik sau Bozuyuk.

Pentru drumul de întoarcere acasă îţi recomand o cazare la Izmit sau la Gebze (vezi impresii), ambele înainte de Istanbul. Plecând din oricare din acestea cât mai de dimineaţă, imediat după micul dejun, vei putea traversa lejer Istanbulul, iar dacă mai este şi o zi de duminică va fi şi mai liber.

LA CMR Cazare in drum spre Antalya - scris de Emilya în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 08.02.19 23:27»@Licurici10:

Va rog sa ma ajutati cu recomandari de hotel/resort de 5 stele, bun, pe plaja cu nisip (daca se poate, intrare lina in apa, ceva vegetatie, entertaiment, facilitati si mancare pentru copii.

Este bine să ştii de la început că hotelurile de cinci stele din Egipt care se încadrează în bugetul specificat NU se ridică la nivelul hotelurilor peste medie de cinci stele din Antalya la niciun capitol.

Nici condiţiile de cazare, nici mâncarea şi băutura, nici distracţia nu se pot compara.

Singurul mare plus al Egiptului îl constituie superba Mare Roşie, cu posibilitatea de a face snorkelling şi scufundări chiar pe plaja hotelului, de a descoperi incredibila lume subacvatică.

Îţi recomand cu încredere Tropitel Sahl Hasheesh 5* AI, hotelul la care am petrecut o vacanţă foarte reuşită în a doua jumătate a lunii septembrie anul trecut. Condiţiile şi serviciile au fost foarte bune pentru preţul plătit, camera a fost spaţioasă, mâncarea a fost peste aşteptări, băuturile au fost proaste, curăţenia a fost ok, distracţie a existat, dar pe mine nu m-a interesat.

Plaja este frumoasă, cu nisip, iar intrarea în mare este extrem de lină, dar cu coral tăietor, papucii de apă fiind obligatorii. Eu am avut, dar nu i-am folosit, neavând răbdare să merg peste o sută de metri în apă până la jumătatea gambei, maxim până la genunchi, până să ajung la apă adâncă să pot înota şi am folosit doar pontonul foarte lung al hotelului pentru a intra în mare, beneficiind de avantajul a două lagune naturale absolut superbe, perfecte pentru snorkeling.

Nu aş risca să aleg un hotel de patru stele, diferenţele fiind mari.

LA CMR Hotel bun potrivit si pentru copii - scris de Licurici10 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 07.02.19 06:48»@TaviN:

Ma intereseaza sa se incadreze in filtre, in buget, sa aiba WiFi in hotel, sa aiba o piscina, iesire la plaja, sa fie cat de cat animat ca sa nu ne plictism 7 nopti acolo si eventual sa ne puna la dispozitie contra cost (evident) niste excursii (mi-as dori sa revad Pamukkale).

Toţi reprezentanţii locali ai agenţiilor sunt extrem de interesaţi să-ţi ofere cât mai multe excursii opţionale, la costuri mereu foarte mari, fiind preferabilă achiziţionarea excursiilor de la agenţiile locale de pe stradă, la costuri mult mai prietenoase, dar fără a beneficia de ghidaj în limba română.

La Pamukkale poţi ajunge de oriunde, dar distanţele sunt mai mici şi timpul petrecut în autocar este mai rezonabil dacă alegi să pleci dintr-una din staţiunile de la Marea Egee.

Cel mai avantajos este să pleci din Kuşadasi şi cel mai dezavantajos este să pleci din Antalya.

Oricum vei petrece mai mult timp pe drum în autocar decât vei petrece vizitând destinaţia dorită.

LA CMR Cazare, excursii, distractie, relaxare - scris de TaviN în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 06.02.19 06:58»@oana. sandu:

Ne intereseaza sa fie la mare dar sa avem si ce vizita. Suntem genul care nu stam pe o singura plaja tot concediu, ci vizitam tot ce putem.

O destinaţie la plajă, dar şi foarte ofertantă din punctul de vedere al obiectivelor de vizitat, este Costa del Sol. În urmă cu nişte ani am petrecut un sejur reuşit la hotelul PlayaBonita 4* din Benalmadena, un hotel mai vechi, dar cu o superbă vedere la mare, cu o plajă foarte bună şi cu intrare lină în mare în oricare din cele două golfuleţe.

O altă variantă ar fi Mallorca. Eu am stat în Magaluf, o staţiune cam aglomerată şi zgomotoasă, însă cu o plajă frumoasă. Îţi recomand hotelul Sol Barbados 4*, un hotel cu servicii foarte bune, aproape de plajă şi poziţionat într-o zonă mai liniştită a Magaluf-ului. O staţiune mai potrivită pentru familiile cu copii mici este Santa Ponca, foarte liniştită, cu o plajă foarte lată şi cu intrare în mare foarte lină, staţiune pe care eu doar am vizitat-o. Mallorca este o insulă pe care nu ai cum să te plictiseşti fiind foarte multe de văzut. Eu încă mai am restanţe după o vacanţă de două săptămâni

Multe ai de vizitat şi alegând o vacanţă pe Costa Brava, însă eu NU recomand această destinaţie pentru o vacanţă la plajă din cauza intrării în mare foarte abrupte, a curenţilor foarte puternici şi a lipsei nisipului de pe plajă, unde există doar un pietriş fin, cam ca bobul de piper.

LA CMR Destinatie vara Spania sau Italia - scris de oana.sandu în secțiunea [CMR SPANIA]
nicole33, 05.02.19 07:05»@malganis:

Pai, draga Nicolle, puteai sa o sfatuiesti pe Monica sa foloseasca o parcare albastra (10 leva/zi) care e la jumatate de pret fata de una verde (20 leva). La bugetul pe care il consideri modest (!), economia de 35 euro/sejur (7 zile) este una importanta!...

Aritmetica ta este corectă, dar nu ai luat în calcul psihologia românului care preferă să plătească mai mult, chiar şi de două sau de patru ori mai mult, doar pentru a-şi parca maşina în raza sa vizuală. La fel de bine puteam să-i recomand să parcheze în staţia de autobuz , că era şi mai ieftin.

Sincer, dacă aş alege un hotel pe malul mării, nici eu nu aş parca la câteva sute de metri distanţă.

LA CMR Cazare decentă aproape de plajă - scris de Monica36 în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 03.02.19 10:57»@Ayshah:

Primiti masa de pranz, mic dejun la pachet si cand va intoarceti cina tarzie. Cred ca ati inteles gresit de la tour operatorul dumneavoastră.

Într-adevăr, masa de prânz este inclusă, micul dejun îl primeşti la pachet, dacă nu uiţi să soliciţi acest lucru la recepţie cu o zi înainte, dar cina târzie ai toate şansele să o ratezi şi aici depinde foarte mult de hotelul la care eşti cazat, programul de mese fiind diferit. Hotelul nostru oferea late dinner până la ora 1 am şi noi tot am ratat-o la întoarcerea de la Cairo, dar şi ceilalţi turişti din autocar cazaţi la hoteluri unde masa se închidea la 23.30 sau 24.

Programul excursiei nu se respectă în totalitate, unii turişti nu respectă ora de întoarcere la autocar după fiecare oprire, se pierde oricât de mult timp la "fabricile" de diverse, unde nu te grăbeşte nimeni, doar doar vei cumpăra la preţurile mult umflate de acolo şi astfel ora 23.00 specificată iniţial pentru întoarcerea de la Cairo a fost doar poveste.

Chiar daca este tentant prețul nu trebuie sa uitati ca mergeti într-o tara străină si nu cred ca va doriti surprize ne placute..... Pentru siguranta dumneavoastră este bine sa mergeti in excursii cu agentia prin care mergeti

Mă număr printre cei care au cumpărat excursiile doar de la touroperator, am plătit mai mult, dar nu pot spune că am fost neapărat încântată de serviciile oferite, chiar dacă am beneficiat de explicaţiile şi informaţiile oferite de un ghid foarte bun. Dacă aş fi fost cazată chiar în Hurghada oraş şi nu la 25 kilometri distanţă sau dacă am fi fost mai multe persoane, nu doar eu cu soţul, sigur alegeam o agenţie locală, fără să am emoţii în ceea ce priveşte siguranţa personală.

LA CMR Agentii turism Hurghada - excursii de 1 zi - scris de andreea_c în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 03.02.19 10:01»@tm67bru:

Oamenii „se aruncă” în general cu recomandări FĂRĂ să țină cont de această mini-”analiză” preliminară - cărei ”tipologii” turistice aparține solicitantul?

Ai dreptate, dar în acest caz autorul solicitării nu a furnizat niciun fel de date despre ce şi-ar dori să găsească la hotelurile menţionate, despre care sunt criteriile proprii în alegerea unui resort, care sunt termenii de comparaţie avuţi, dacă a mai fost în Antalya şi unde şi, DA, recomandarea mea a fost făcută "în orb", doar din punctul de vedere al unui cuplu fără copii.

Cu toate acestea însă, prin completările aduse ulterior, eu sunt convinsă că recomandarea mea poate fi de folos şi altor utilizatori interesaţi de hotelurile în discuţie.

LA CMR Ce să aleg? - scris de zveros în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 03.02.19 09:53»@zveros:

Ce plusuri si ce minusuri au aceste hoteluri?

Într-adevăr, hotelul perfect NU există, toate având plusuri, dar şi minusuri.

Din punctul de vedere al condiţiilor de cazare, cel mai bine stă Selectum, un hotel "reconstruit" total în 2017, cu camere foarte spaţioase, nou şi modern mobilate şi utilate, camerele "roşii" sunt absolut superbe, dar există şi pe alte culori, pe gustul fiecăruia. Şi Gural Tekirova are camere spaţioase, dar mobilierul este uşor învechit, chiar dacă foarte bine întreţinut. Imperialul are camere mai mici decât celelalte două, suficient de mari pentru două persoane, dar în culori închise, prea sobre pentru gustul meu şi nu ştiu să fi fost renovate din 2012 de când s-a deschis hotelul. Gural Belek are camere de dimensiuni medii, însă tot mobilierul şi instalaţiile erau noi nouţe în 2016 după renovare.

Tot la capitolul cazare, ar mai fi de subliniat diferenţa dintre Selectum şi Imperial care au o clădire principală, cu multe etaje şi Guralurile care au fost construite ca sat de vacanţă, cu multe vile, P+1 maxim P+2, răspândite pe un teritoriu foarte generos, foarte verde şi foarte bine îngrijit. Şi Selectum are o zonă de vile nou construite, P+1, dar eu nu aş alege niciodată decât o cazare în hotel, vilele fiind preferate de familiile cu copii şi gândite pentru bucuria celor mici.

Din punctul de vedere al mâncării, toate stau foarte bine, cu un plus pentru Gural-uri pentru mâncarea foarte variată şi deloc condimentată. La capitolul băuturi de import incluse în concept, Gural-urile şi Selectum sunt peste Imperial - hotel la care în ultimii ani se tot fac economii prin ascunderea sticlelor originale şi servirea de băuturi indigene.

Din punctul de vedere al plajei, cel mai bine stă Imperialul, cu o plajă frumoasă, lată, cu nisip şi cu cea mai lină intrare în mare dintre cele patru, urmat de Gural Belek şi Selectum, cel din urmă având plaja puţin mai îngustă, la ambele hoteluri din Belek intrarea în mare fiind destul de lină pentru mine, dar nu la fel de lină ca în Lara. Gural Tekirova este dezavantajat la capitolul plajă, aceasta fiind lată, dar cu nisip şi pietriş, întrarea în mare este abruptă şi cu pietricele ascuţite, deranjante, dar compensează cu succes peisajul, combinaţia superbă munte-mare şi marea care are o culoare incredibil de frumoasă.

Din punctul de vedere al toboganelor, Gural Tekirova şi Gural Belek oferă aquaparkuri întinse pe suprafeţe generoase, cu tobogane variate, pentru orice vârstă, cu multe piscine, dar şi Selectum va avea un aquapark deosebi, inclusiv Lazy River, acesta aflându-se în construcţie la data sejurului meu. În comparaţie cu cele trei, toboganele de la Imperial par doar o glumă.

Din punctul de vedere al spectacolelor de seară, acestea sunt interesante şi cu adevărat profesioniste la Selectum şi Guraluri şi mult mai slabe la Imperial. Toate hotelurile Delphin au exact aceleaşi spectacole, decalate cu câte o zi, parte slabe de tot susţinute de animatori, iar cele cu trupe din afară, mai bune, dar trupele sunt mai de mâna a doua. Singurul spectacol foarte reuşit la Delphini este cel de la Gala Night dacă-l prinzi.

Alegere inspirată!

LA CMR Ce să aleg? - scris de zveros în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 03.02.19 09:04»@zveros:

as vrea o parea in legatura cu cateva hoteluri, ce ati alege intre gural premier belek, gural tekirova, selectum luxuri resort, delphin imperial, toate fiind aproximativ la preturi apropiate, 2100 e selectum 2200 delphin si cate 2350 gural.

Încerc să te ajut eu cu o părere despre cele patru hoteluri în discuţie, chiar dacă nu-mi propun să scriu un review aici

Am fost cazată de-a lungul anilor atât la Gural Premier Belek în septembrie 2016, cât şi la Selectum Luxury în mai 2018 şi la Gural Premier Tekirova în iunie 2018.

Delphin Imperial doar l-am vizitat de două ori, ultima dată în iunie 2017, dar am experienţa altor patru sejururi la hoteluri din acelaşi lanţ, respectiv Delphin Botanik şi Delphin Deluxe din Alanya şi actualul Be Grand şi Delphin Palace din Lara.

Pentru un cuplu fără copii alegerea mi se pare cât se poate de uşoară: Selectum Luxury, fără niciun dubiu! Mie mi-a plăcut mult mai mult chiar decât Adam & Eve, de altfel cel mai faimos hotel recomandat cuplurilor, devenit ulterior adult only .

Indiferent de preţ, mie Selectum mi s-a părut cu o clasă peste oricare Delphin din toate punctele de vedere.

Dacă ar fi fost vorba de o familie cu 1-2 copii, aş fi recomandat, categoric, unul din cele două hoteluri Gural, ambele fiind adevărate paradisuri pentru copii oricât de mici, chiar dacă şi Selectum va beneficia din 2019 de facilităţi sporite pentru cei mici odată cu deschiderea Luna Parkului şi a Aquaparkului pentru copii, dar şi pentru adulţi.

LA CMR Ce să aleg? - scris de zveros în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 02.02.19 22:32»@Vasilachi:

Un resort mediu pt. familia dv. ar fi Miracle Resort Lara.

Miracle este un hotel ok pentru banii lui, foarte aproape de aeroport, cu un transfer foarte scurt, cu o plajă foarte ok cu nisip şi intrare lină în mare.

Interesant este că atunci când mergeți la agenție, să vă prezentați cu lecția Învățată.

Întotdeauna este bine să te duci la agenţie cu lecţia învăţată, dar nu este mereu şi suficient

În cazul de faţă, mai important mi se pare că autorul solicitării ar trebui să mai aibă şi un buget suplimentar de minim 500 de euro peste cei 2000 deja planificaţi pentru a putea rezerva un sejur la Miracle, iar la un buget de 2500 euro, deja ar putea avea opţiuni mai bune decât Miracolul

LA CMR Sejur Turcia - scris de undertaken în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 02.02.19 21:19»@m liviu:

Tind sa merg in aceste zone pentru că vreau altceva decât Albena, Nisipuri iar Sunny beach mi i se pare prea aglomerat.

Pentru o familie cu copii mici, Albena este cea mai bună variantă in toate punctele de vedere.

Chiar dacă tu vrei altceva decât Albena, poate ar trebui să conteze mai mult ce este în interesul copiilor.

Cele trei menţionate mai sus chiar sunt staţiuni în adevăratul sens al cuvântului.

Este adevărat că Nisipurile şi Sunny Beach sunt foarte zgomotoase şi aglomerate, nici eu nu le-aş alege pentru un sejur în sezon, însă poţi găsi soluţii de compromis.

În Sunny Beach poţi încerca o cazare la Club Evrika, perfect pentru facilităţile oferite, sau la Riu Helios Paradise, ambele situate în zone mai liniştite, respectiv departe de centrul zgomotos al staţiunii.

Sozopol este mai mult oraş decât staţiune , un orăşel foarte pitoresc pe care să-l vizitezi cu plăcere şi care mie îmi place mai mult chiar decât Nessebar, însă nu m-aş caza în niciunul din ele.

Sveti Vlas nici nu ştiam că este "staţiune" . L-am traversat de mai multe ori în drum spre Elenite, mirată cât de mult se construieşte într-o zonă cu plajă îngustă, în pantă accentuată, destule chiar dincolo de şosea. Găseşti multe aparthoteluri mai noi sau mai vechi cu maxim pensiune completă şi, foarte rar, all inclusive, probabil unul modest. Preţurile însă mie mi se par nejustificat de mari pentru cele oferite, dar explicabil având în vedere faptul că majoritatea turiştilor sut germani şi britanici.

Dacă tot vrei să faci o variaţie, deşi eu personal nu-i văd rostul cât timp copiii sunt mici, poţi încerca şi Primorsko, aflat mai la sud de Sozopol, unde eu am fost mulţumită în urmă cu nişte ani de cazarea şi masa all inclusive la Grand Hotel Primorsko, devenit între timp Primorsko del Sol, un hotel aflat aproape de plajă, dincolo de dunele protejate, dar fără a oferi servicii pe plajă. În Primorsko există un aquapark public destul de interesant.

O altă idee ar fi Arkutino Resort 4*, aflat într-o zonă foarte frumoasă între Sozopol şi Primorsko, hotelul oferind gratuit şi şezlonguri pe plajă.

La un sejur de 5 nopţi, nu 4, ţi-aş fi recomandat suplimentarea bugetului şi alegerea resortului de la Duni, o cazare la Pelikan, de exemplu, pentru plaja foarte lată şi intrarea în mare perfectă pentru copii, pentru aquaparkul pentru copii şi adulţi, pentru toată animaţia de zi şi de seară şi pentru teritoriul foarte curat şi foarte verde.

LA CMR Pomorie, Sveti Vlas sau Sozopol - scris de m liviu în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 01.02.19 22:14»@Monica36:

îmi puteți recomanda un hotel cu o cazare decentă, all inclusive, cu piscină exterioară, aproape de plajă, parcare, in Albena sau Nisipurile de aur?

Pentru un sejur în vârf de sezon cu preţurile maxime, bugetul este micuţ. Problema cazării "decente" este destul de interpretabilă, cât timp nu intră în discuţie decât hoteluri de trei stele şi nici astea strălucite. La hoteluri de trei stele eu mai tare m-aş îngrijora de calitatea mâncării oferite în regimul all inclusive decât de cazare, unde, clar, camerele sunt mici, dar suficiente pentru cei care folosesc camera doar pentru a dormi.

Ţi-ai exprimat dorinţa de a petrece un sejur în Albena sau în Nisipurile de Aur. Având în vedere vârsta copilului, eu cred că este încă mic pentru Nisipuri, fiind de preferat alegerea unei staţiuni cum este Albena. Albena este o staţiune mult mai liniştită, are o plajă lată şi frumoasă şi, cel mai important, intrarea în mare este lină, motive pentru care este de recomandat familiilor cu copii mici.

În Nisipuri intrarea în mare este destul de abruptă, iar dacă mai prinzi şi valuri ai toate şansele ca salvamarii să interzică accesul în mare, nu doar copiilor, ci şi adulţilor.

Hotelurile din prima linie faţă de mare sunt ori foarte bune, dar şi foarte scumpe, necesitând un buget aproape dublu faţă de cel estimat, ori foarte proaste, dar cât de cât accesibile ca preţ.

Parcările sunt destul de problematice în Nisipuri, foarte puţine hoteluri oferă parcare gratuită, în majoritatea cazurilor aceasta fiind contra cost, dar locurile sunt tot insuficiente.

Părerea mea este să te orientezi spre Albena. Dar şi aici mai intervine o problemă: în ultimii ani societatea care administrează staţiunea a schimbat politicile de cazare în sensul descurajării prin preţ a sejururilor mai scurte de şapte nopţi. Dacă doreşti un sejur de doar şase nopţi nu vei putea beneficia de o reducere de early booking mai mare de 10%, destul de dezavantajos. Poţi calcula şi constata că alegând un sejur de şapte nopţi poţi beneficia de o reducere EB mai mare, scade costul camerei pe noapte, costul final fiind cu doar puţin mai ridicat, dar câştigi o zi de vacanţă .

Kaliakra Mare 3* ar fi o alegere excelentă, fiind un hotel foarte recent renovat şi cu o poziţie excelentă foarte aproape de plajă de care îl desparte doar aleea de promenadă, dar, concomitent cu preluarea şi renovarea, au crescut corespunzător şi preţurile, care nu mai seamănă cu cele ale fostului Dobrotitsa 2*, necesitând un buget de cel puţin 850 euro.

Variante mai accesibile ca preţ ar fi hotelurile de trei stele din grupurile Boryana şi Gergana, având avantajul poziţionării chiar pe plajă şi în apropierea rezervaţiei Bălţata, cel mai ieftin dintre acestea fiind Elitsa 3*.

Dacă alegi un hotel din Albena aflat în apropierea plajei, parcarea nu va constitui o problemă, niciodată nu a fost, doar că va trebui să plăteşti 20 leva pe zi pentru maşină.

Alegere inspirată!

LA CMR Cazare decentă aproape de plajă - scris de Monica36 în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 31.01.19 06:51»@undertaken:

Deocamdata am in vedere doar CRYSTAL PARAISO VERDE (5STAR) (BELEK).

Crystal Paraiso Verde este o alegere destul de bună, fiind un resort mai vechi, dar cu un teritoriu frumos şi cu servicii destul de bune.

Un avantaj l-ar constitui apropierea de aeroport, deci un transfer de scurtă durată.

Ca dezavantaje, eu văd poziţionarea în Bogazkent, care nu este tocmai Belek , hotelul fiind chiar ultimul din această localitate şi plaja mult mai slabă decât cea de la VonResort, cu pietricele la intrarea în mare şi cu intrare în mare destul de abruptă, neplăcută pentru copilul cel mic.

La un buget sub 2000 de euro poţi încerca şi Lonicera Resort din Avsalar, cu cazare în cameră standard şi avion din Iaşi sau Suceava, cu plecare în a treia decadă a lunii august. Este un hotel cu un raport calitate preţ avantajos, iar din 2019 va beneficia de un concept UAI.

Hotelul este mult mai nou decât Paraiso Verde, camerele sunt moderne, plaja este cu nisip şi intrare lină în mare. Dezavantajul îl constituie distanţa mare faţă de aeroport, un transfer care poate dura cu o oră mai mult faţă de cel la hotelul din Bogazkent.

Alegere inspirată şi încearcă să nu ratezi reducerile de early booking!

LA CMR Sejur Turcia - scris de undertaken în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 30.01.19 23:29»@maverick30:

Sol Luna Bay - Obzor. nu duni.

Mulţumesc pentru sfatul total inutil pentru mine

Am fost DE ŞASE ORI la Marina Royal Palace din Duni şi de fiecare dată am fost mulţumită de tot ce am găsit pe acolo, altfel nu aş fi revenit de atâtea şi atâtea ori.

Ţi-am citit "articolul", al cărui scop nu-l înţeleg.

Refuz să cred că nu ai găsit nimic altceva să mănânci decât peşte timp de zece zile. Pur şi simplu este EXCLUS aşa ceva la oricare hotel din Duni. AM FOST ACOLO de 1 Mai 2018 şi, ca de fiecare dată, pe lângă numeroase feluri de mâncare gătită, la fiecare prânz şi cină găseam cel puţin două feluri de carne la grătar, plus unul de peşte, dar care pe mine nu mă interesa.

Sol Luna Bay din Obzor pe mine nu m-a inspirat niciodată, nu m-a atras cu nimic.

În plus, plaja de la Duni este muuuult mai lată decât cea din Obzor, iar intrarea în mare este muuuult mai lină, un avantaj pentru familiile cu copii, dar enervant pentru adulţii care doresc să înoate cât mai repede şi au de mers zeci de metri fără să-şi ude slipul.

LA CMR Duni sau Obzor? Marina Beach sau Sol Luna Bay? - scris de SimonaMSM în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 30.01.19 07:05»@cdd:

Am decis sa mergem pentru prima data in concediu in Bulgaria.

Va rog sa imi recomandați un hotel bun (all sau demipensiune), cu parcare proprie, aproape de plaja, camere decente, wi_fi.

Pentru că vorbim de primul concediu în Bulgaria, în plin sezon, este bine să ştii că bugetul este cam mic pentru un hotel bun sau foarte bun, în condiţiile în care copilul de 16 ani este considerat ca fiind adult de către hotelieri şi nu poate benficia decât de o reducere de 20% - în marea majoritate a cazurilor -, maxim 30%, prin excepţie. Suma care revine de persoană pe zi nu-ţi va permite alegerea unui hotel bun sau foarte bun cu all inclusive, iar varianta demipensiune îţi va creşte şi mai mult costurile finale.

Nisipurile de Aur este o staţiune foarte aglomerată şi zgomotoasă, dar nu ar fi o problemă, copilul fiind mare, dar staţiunea este dezvoltată mult pe verticală, în pantă, accesul la plajă de la hotelurile aflate în rândurile 2,3, 4 etc. presupunând coborârea/urcarea uneori a multor trepte.

Cu încadrarea în bugetul specificat, eu ţi-aş recomanda hotelurile Slavey şi Atlas. Niciunul nu se află pe plajă, dar au un raport bun calitate preţ.

Parcările în Nisipuri sunt de obicei destul de mici faţă de numărul de camere şi mai mereu contra cost.

Un hotel cu servicii foarte bune, cu parcare încăpătoare şi gratuită, însă aflat departe de plajă este Viva Club, dar este un hotel scump care depăşeşte cu mult bugetul tău. Eu am fost mulţumită de vacanţa petrecută la Viva în urmă cu nişte ani, dar nu cred că l-aş alege pentru o vacanţă în plin sezon, din cauza distanţei mari faţă de plajă, deşi hotelul asigură transfer gratuit.

Hotelurile din prima linie beneficiază în multe cazuri şi de plajă privată, cu beach bar şi şezlonguri şi umbrele gratuite la plajă, dar acestea sunt ori foarte scumpe, de exemplu, hotelurile lanţului Grifid, ori foarte proaste, ex. Berlin Golden Beach.

Ai putea avea în vedere şi o majorare a bugetului alocat acestei vacanţe, pentru a putea alege un hotel mai bun.

Alegere inspirată!

LA CMR Cazare in Nisipurile de Aur - scris de cdd în secțiunea [CMR BULGARIA]
pagină generată în 0.0509989261627 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată