Răspunsuri — scrise de nicole33; [p.1 /113]

nicole33, 10.12.19 06:24»@buhani73:

O singura întrebare:apa e acceptabila pt baie?

În Tenerife apa oceanului nu este niciodată foarte caldă.

Dacă alegeai o cazare în sudul insulei mai câştigai cel puţin un grad la temperatura apei şi o vreme mai potrivită pentru plajă.

Fiecare persoană are propriul grad de suportabilitate, iar aceeaşi apă poate părea rece pentru unii şi acceptabilă pentru alţii.

În luna iunie apa oceanului nu va avea mai mult de 21-21,5 grade Celsius. Pentru mine este cam răcoroasă, dar acceptabilă pentru baie.

LA CMR Sejur in Tenerife - scris de liviadavidescu în secțiunea [CMR SPANIA]
nicole33, 07.12.19 20:28»@ancadumi4:

Se poate face baie in mare?

Cel mai probabil NU vei putea face baie în mare şi nici în piscinele exterioare ale hotelului, dacă acestea nu sunt încălzite şi mai mult ca sigur nu sunt.

Cel mai devreme am ajuns în Kuşadasi în 10 iunie şi nici atunci nu aş putea spune că marea era caldă, dar se putea face baie fără probleme.

În Didim am făcut baie în mare tot aşa la început de iunie şi marea era răcoroasă, la fel şi în Bodrum o săptămână mai târziu.

Dacă nu eşti prea pretenţioasă cu temperatura apei mării, ai şanse mult mai mari în zona Antalyei, iar marea este mai caldă în Alanya. Eu am fost o singură dată la sfârşit de aprilie în Antalya, dar în Kemer şi marea era rece. Cu toate acestea, aproximativ 30% din turiştii de pe plajă făceau baie în mare. Eu am intrat doar de două ori, cu greu, şi strict pentru câteva poze pentru a dovedi că am fost acolo şi am făcut baie .

Am revenit după câţiva ani în Antalya din 14 şi din 19 mai şi a fost mult mai ok. Am făcut baie în mare în fiecare zi fără nicio problemă.

=

Andox are dreptate. Mai bine alegi Antalya.

LA CMR Vremea 1 mai la Kusadasi - scris de ancadumi4 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 05.12.19 06:53»@dandulea:

Ca variante intre un Port Nature si un Limak din Belek... as alege totusi Port Nature, desi cu minusurile aferente, pare mai ok... zic eu.

Depinde ce este mai important pentru tine şi pentru familia ta.

Port Nature are avantajul unui concept ultra all inclusive foarte bun la capitolul băuturi de import gratuite, peste al unor hoteluri cu pretenţii. Ca principal dezavantaj eu văd plaja acestuia şi mai ales intrarea în mare abruptă şi cu pietricele, nepotrivită şi chiar periculoasă pentru copilul de trei ani. Mai este şi poziţionarea hotelului, penultimul din Bogazkent, într-o zonă care nu-ţi oferă mai nimic.

Limak-urile din Belek sunt peste Port Nature la capitolul plajă. Mie mi-a plăcut mult plaja de la Arcadia, iar la Atlantis mi-a plăcut organizarea resortului şi animaţia.

Cu o suplimentare a bugetului de circa 50 euro ai putea alege hotelul Saturn Palace din Lara Kundu, un hotel cu un preţ corect.

Chiar dacă Side are o sumedenie de hoteluri şi se tot construiesc altele noi, mie mi se pare prea aglomerat, nu-mi plac hotelurile construite departe de plajă în rândul al doilea, al treilea etc., înghesuite şi cu suprafeţe mici, incomparabil mai mici faţă de resorturile verzi şi foarte aerisite din Belek.

Preţurile hotelurilor din SIde nu sunt neapărat mai mici. Hotelurile Royal, cu destule facilităţi pentru copii, sunt cam scumpe pentru configuraţia familiei tale, copilul cel mare fiind considerat adult. Ceva mai ieftine sunt hotelurile Crystal, dar nici acestea nu sunt foarte ieftine, deoarece te obligă să alegi cameră family pentru varianta 3+1. În plus, pe mine conceptul hotelurilor Crystal nu m-a convins niciodată că ar merita alegerea.

Cu o suplimentare de buget mai mică decât în cazul Delphinului Be Grand ai putea încerca şi Delphin Palace din Lara, un hotel foarte ok, potrivit familiilor cu copii.

LA CMR Cazare Lara, Belek - gratuitate 2 copii - scris de dandulea în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 04.12.19 06:53»@dandulea:

De lantul Limak stiu... am stat anul trecut la Limak-ul din Lara, a fost cat de cat decent

Ai fost deja la cel mai bun hotel din lanţul Limak. Dacă Limak Lara te-a dezamăgit, şansele să fii mulţumit de unul din celelalte hoteluri Limak (Atlantis sau Arcadia din Belek sau Limak Limra din Kemer) îmi par destul de mici, deşi prieteni ai mei au fost mulţumiţi de Limak Atlantis la care au revenit şi anul următor.

Dacă renunţi la Lara şi Belek, poţi încerca, de exemplu, hotelul Lonicera Resort & Spa din Avsalar (Alanya), un hotel cu impresii bune pe AFA, cu un raport calitate preţ foarte bun. Chiar dacă nu-ţi oferă gratuitate pentru amândoi copiii, ci doar pentru unul, al doilea beneficiind doar de o reducere de 50%, important este că te încadrezi în bugetul alocat.

Un alt hotel care se încadrează în buget este Delphin Botanik din Alanya, la care copilul cel mare beneficiază de 50% reducere, serviciile sunt bune, dar plaja proastă constituie un dezavantaj.

Dacă vrei să mai schimbi zona, poţi încerca şi hotelul Aquasis din Didim, un hotel destul de nou (2016), cu condiţii foarte bune de cazare, dar cu servicii mai slabe decât standardul din Antalya. La Aquasis ambii copii beneficiază de gratuitate. Pentru că Didim este o destinaţie mai uşor accesibilă cu maşina decât Antalya, dacă renunţi la avion, poţi beneficia de mai multe nopţi de cazare cu diferenţa de bani rămasă de la transport.

LA CMR Cazare Lara, Belek - gratuitate 2 copii - scris de dandulea în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 01.12.19 14:16»@dandulea:

Am facut o simulare pt Selectum Family... imi da undva la 4000 euro, vorbesc de sf lui iunie si sf lui august, pt ca astea sunt perioadele care ma intereseaza... eu am un buget undeva la 2300-2400 euro pt 7 nopti

Pentru a lăsa curat topicul despre hoteluri noi 2020 şi pentru a fi mai util şi pentru tine, de ce nu deschizi o solicitare CMR nouă cu ceea ce te interesează?

LA CMR Hoteluri NOI 2020 - scris de hanibalbogdan în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 01.12.19 14:12»@dandulea:

Recunosc, mie nu imi prea clar acest concept de re-branduire. Se renovează si camerele integral? Pt ca din ce am văzut este fostul Laetonia... sper sa nu ma înșel

Conceptul de rebrand este o practică destul de frecventă în Turcia din câte am observat. Presupune vânzarea hotelului, schimbarea managementului şi a numelui acestuia, automat schimbându-se şi serviciile oferite, conform noului concept.

Chiar lanţuri de prestigiu au apelat la astfel de preluări, probabil fiind mai avantajos economic decât construirea unui hotel nou de la zero sau poate au fost interesate de poziţia unui anumit hotel sau au profitat de unele dificultăţi financiare ale celui care a vândut.

Renovarea integrală se practică, dar nu este obligatorie chiar din primul an. Am întâlnit ambele situaţii.

Primul hotel de acest gen în care am stat a fost Alva Donna Exclusive din Bogazkent, fost Riva Donna. Aici am avut noroc să găsesc un hotel renovat integral, tot mobilierul din camere şi instalaţiile sanitare fiind noi. Câţiva ani mai târziu, a fost construit un nou corp al hotelului, peste drum şi legat printr-o pasarelă de cel vechi, mai elegant, cu camere mai spaţioase şi mai luxoase, dar mai departe de plajă. Deci, preluarea a avut avantaje inclusiv pentru turişti.

Un alt hotel la care am stat chiar de trei ori a fost Rixos Sungate din Beldibi, preluat în urmă cu nişte ani şi ridicat la nivelul unui hotel Rixos. Camerele au fost renovate, dar nu ştiu dacă exact imediat după preluare, ideea este că s-a profitat de toate facilităţile deja existente şi de vegetaţia deja dezvoltată, ceea ce ar fi lipsit în primii ani de funcţionare ai unui hotel nou nouţ.

Un alt hotel preluat de care am fost foarte mulţumită la momentul vizitei mele a fost Delphin Botanik din Alanya, renovat după preluare şi reclasificat la cinci stele faţă de doar patru cât avea vechiul hotel. Aici m-am bucurat de serviciile de excepţie ale lanţului Delphin, dar şi de vegetaţia superb dezvoltată în cei douăzeci şi cinci de ani de existenţă, simţindu-mă ca într-o adevărată grădină botanică. Abia în 2014, cei de la Delphin au construit un hotel nou, modern şi strălucitor - Delphin Botanik Platinum, în spatele vechiului hotel, însă beneficiind de toate facilităţile acestuia.

Am fost la Delphin Botanik Exclusive Lara, actualul hotel Delphin Be Grand, în 2015 în primul an după preluarea de la Rixos şi nu am văzut nicio renovare, nicio îmbunătăţire, nimic. A fost doar aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Anul următor hotelul a fost închis, a fost renovat integral, s-a mai construit încă un corp, un luna park pentru copii, un nou aquapark cu lazy river, iar hotelul a ieşit din nou pe piaţă abia în 2017 complet schimbat, strălucitor, de nerecunoscut.

Nici Selectum Luxury Belek nu este un hotel construit de la zero, dar este aproape reconstruit, cât timp nu cred să fi fost păstrată decât structura de rezistenţă. Ştiam vechiul hotel, abandonat, care a stat câţiva ani paragină, o pată nedorită pe o plajă superbă, dar la redeschidere în 2017 a rezultat un hotel extraordinar, foarte elegant şi cu servicii de top.

La fostul Letoonia Golf este mult de muncă pentru a-l aduce la standardele unui hotel Selectum. Nu ştiu dacă vor reuşi renovarea integrală a camerelor şi a spaţiilor publice chiar din primul an, aşa cum înţeleg că se doreşte, dar sunt convinsă că nivelul serviciilor va fi altul, unul mai bun.

=

Cu o documentare prealabilă serioasă, alegerea unui hotel rebranduit se poate dovedi inspirată şi avantajoasă din mai multe puncte de vedere.

LA CMR Hoteluri NOI 2020 - scris de hanibalbogdan în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 01.12.19 13:39»@dandulea:

Ar mai fi faptul că am un copil de 3 si unul de 13 ani. Nu stiu daca la acesta imi ofera gratuitate pt ambii copii.

La Selectum Family nu beneficiezi de gratuitate decât pentru copilul cel mic, cel mare, dacă va avea 13 ani împliniţi la data sejurului, fiind considerat deja adult, conform politicii hotelului.

În plus, camerele standard nefiind foarte mari, NU este permisă cazarea în varianta 3+1, astfel că ar trebui automat să iei cameră family, care îţi cam dublează costul vacanţei.

Clar Nu merită în configuraţia familiei tale.

LA CMR Hoteluri NOI 2020 - scris de hanibalbogdan în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 30.11.19 16:49»@dandulea:

La hoteluri rebrand-uite, am fazut Selectum Family Resort... se schimba calitatea serviciilor?

Categoric, DA!

Am citit conceptul all inclusive al hotelului Selectum Family valabil pentru anul 2020. Este mai puţin cuprinzător decât cel de la Selectum Luxury, însă mai mult decât suficient pentru turiştii pretenţioşi, dar fără pretenţii exagerate, oferind câteva băuturi de import din fiecare tip.

Se merita acest hotel compartiv cu Port Nature? Adica bauturi incluse, etc.

Pentru mine, DA.

Eu NU aş alege un hotel cu o plajă destul de naşpa şi cu intrare abruptă în mare, cu pietricele foarte deranjante şi penultimul din Bogazkent, în detrimentul unuia cu o plajă mult mai frumoasă şi situat într-o zonă mult mai ok doar pentru că primul îmi oferă whisky vechi de 18 ani, iar celălalt doar whisky vechi de 12 ani . La cât beau eu, două-trei băuturi străine din fiecare tip sunt şi aşa prea multe.

Dacă singurul tău criteriu în alegerea hotelului este prezenţa a cât mai multor băuturi de import premium incluse în concept, atunci alege Port Nature - un hotel care caută să compenseze alte minusuri evidente printr-un sortiment foarte bogat de băuturi incluse, cum nu găseşti nici la hoteluri mai scumpe sau mult mai scumpe ca acesta.

LA CMR Hoteluri NOI 2020 - scris de hanibalbogdan în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 30.11.19 09:09»@gya 87:

Bugetul e cel minim oferit... un maxim ar fi 4100 euro.

Din păcate, şi eu şi colegii care ţi-au răspuns am înţeles taman pe dos cum că 3800 euro ar fi maximul.

La un buget de 4100 euro se mai schimbă datele problemei, caz în care revin cu recomandarea pentru Gural Premier Belek, un resort extrem de potrivit pentru familiile cu copii mici şi foarte mici, care îţi oferă mai mult decât ţi-ai putea dori.

Două camere duble deluxe + avion şi restul te costă puţin peste 4200 euro la început de iunie.

Dacă sunteţi toţi o familie, puteţi încerca varianta de a vă caza toţi 4+1 într-o cameră family deluxe, de fapt un apartament de 63 metri pătraţi cu două dormitoare, unul cu pat matrimonial, celălalt cu două paturi single, dar cu o singură baie, la care accesul se face trecând prin camera cu două paturi. În această variantă te încadrezi în bugetul de 4100 euro pentru plecare din 6 iunie, de exemplu.

LA CMR Royal Seginus, IC GreenPalace, Alva Donna, ElaQuality, GuralPremier? - scris de gya 87 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 29.11.19 20:41»@gya 87:

În afara celor cinci hoteluri enumerate în titlul solicitării, de fapt, doar trei cât timp Ela şi Gural depăşesc MULT bugetul disponibil, eu ţi-aş mai sugera studierea altor două hoteluri care îndeplinesc cerinţele specificate:

1. Susesi Luxury din Belek, un hotel plăcut, cu un teritoriu frumos şi aerisit, cu verdeaţă, cu piscine mari şi frumoase, cu o plajă frumoasă cu nisip şi intrare destul de lină în mare, cu camere spaţioase, deşi cu un aspect uşor învechit şi cu servicii foarte ok.

2. Delphin Palace din Lara, un hotel destul de compact, bine întreţinut, cu servicii bune, cu verdeaţă, LunaPark gratuit, plajă frumoasă cu nisip şi intrare lină în mare, cu destule activităţi pentru copii.

Am fost la ambele în urmă cu doi ani. Mie mi-a plăcut mai mult la Susesi unde am fost mai mulţumită de serviciile oferite, iar Belek este staţiunea mea preferată, dar ambele hoteluri sunt ok, de recomandat, un aspect important fiind acela că se încadrează în bugetul specificat de tine pentru un sejur cu avionul în prima jumătate a lunii iunie.

Alegere inspirată şi vacanţă plăcută!

LA CMR Royal Seginus, IC GreenPalace, Alva Donna, ElaQuality, GuralPremier? - scris de gya 87 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 29.11.19 06:51»@gya 87:

Cel mai bun hotel este cel pe care ți-l permiți. Oricum un sejur în luna iulie cam iese din discuție, prețurile fiind mari.

Degeaba Ela Quality și Gural Premier Belek oferă și vegetație bogată și mai ales facilități extraordinare pentru copii dacă nu se încadrează în bugetul alocat.

Ți-aș fi recomandat cu toată încrederea Gural, un hotel excelent din toate punctele de vedere, un adevărat Paradis pentru copii, dar un sejur la început de iunie sare de 4200 euro pentru configurația 4+1, iar mai devreme nu știu cât de caldă ar fi apa mării pentru cel mic.

Alva Donna Exclusive din Bogazkent, în cazul în care la acesta te-ai referit, este un hotel ok, te încadrezi în buget pentru un sejur în prima jumătate a lunii iunie, dar are câteva dezavantaje: plaja este cu nisip și pietriș, intrarea în mare este cu pietricele, multe și deranjante și abruptă, iar hotelul este destul de izolat.

IC Green s-ar încadra în buget la mijloc de iunie, dar mie nu mi-a atras atenția prin nimic. Poate fi un hotel ok. Nu știu, nu mă pronunț.

Royal Seginus oferă destule facilități pentru cel mic, la capitolul vegetație stă mai slab, fiind un hotel nou (2017), Luna Parkul gratuit este un avantaj important, la fel aquaparkul nou, cazarea este de excepție, camerele fiind foarte mari și confortabile, singurul dezavantaj fiind poziționarea în rândul al doilea față de mare și distanța de circa 250 metri până la plajă.

LA CMR Royal Seginus, IC GreenPalace, Alva Donna, ElaQuality, GuralPremier? - scris de gya 87 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 28.11.19 06:52»@crismcl313:

Ambele hoteluri în discuție au avantajul de a se afla într-o zonă liniștită și mai puțin aglomerată a zgomotoasei stațiuni Nisipurile de Aur, dar bănuiesc că știi și faptul că intrarea în mare este destul de abruptă, chiar periculoasă pentru copiii mai mici, mai ales dacă prinzi și valuri.

Cu doi copii de 2 și 7 ani eu aș lua în considerare mai degrabă o cazare în Albena, o stațiune mai liniștită și mai potrivită pentru familiile cu copii mici, cu o plajă cel puțin la fel de frumoasă precum cea din Nisipuri, dar cu intrarea în mare mult mai lină.

Strict între cele două hoteluri, eu aș alege Grifid Encanto - un hotel complet renovat recent - pentru serviciile de calitate oferite de acest lanț la un preț pe măsură, chiar puțin supraevaluat în opinia mea.

LA CMR Grifid Encanto Beach sau Marea fost Sentido? - scris de crismcl313 în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 27.11.19 20:09»@alinafulg:

Chiar era suparata ca nu a putut intra in mare cu copilul fiind pietre si valuri foarte foarte mari, imi spunea ca stand la un metru de mal valul trecea peste sotul ei.

Şi povestea cu valurile atât de mari la ţărm îmi pare la fel de greu de crezut, având în vedere configuraţia fundului mării din zona respectivă. La cea din Side mă refer. Nu prea cred că prinzi valuri de peste doi metri înălţime la un metru de mal nici în caz de superfurtună pe mare. Când intrarea în mare este lină şi apa are o adâncime mică pe distanţe mari, chiar dacă sunt valuri, în majoritatea cazurilor acestea se sparg mai în larg, la distanţă de ţărm, dar... în fine.

Îmi menţin opinia că persoana respectivă NU ŞTIE unde a fost. Sunt multe hoteluri Crystal în Antalya şi confuziile sunt posibile, mai ales din partea unor persoane care nu aleg singure hotelul dorit, după o informare şi documentare serioase, ci merg orbeşte pe mâna agentului de turism.

Eu mi-am aratat surprinderea pentru că stiam că în Belek plaja este ok,

Nici plaja din Belek nu este peste tot la fel, dar în majoritatea cazurilor este ok.

LA CMR Side sau alta zona - scris de bogdan_manolica în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 27.11.19 19:53»@alinafulg:

Cand ne intorceam din sejurul avut la Lonicera am vorbit in aeroportul din Antalya cu o doamna din Arad care urma sa zboare in acelasi avion cu noi si care avusese sejur la Crystal Palace. Nu era deloc multumita de plaja pentru că avand copil mic nu l-a putut băga în mare pentru că erau pietre si intrarea era abruptă.

Cu siguranţă, doamna respectivă se afla într-o gravă eroare. Este trist să nu ai habar nici măcar la ce hotel ai fost cazat, pentru că la Crystal Palace din Colakli sigur NU a fost. Nu este singurul caz de acest gen, aici pe AFA am mai văzut situaţii în care unii postau impresii la rubrica altui hotel decât cel la care au fost de fapt fără să realizeze confuzia.

Din descrierea intrării în mare abrupte şi cu pietre, înclin să cred că nici măcar nu a fost în Side sau Belek, ci, foarte probabil, în Bogazkent la unul din hotelurile Crystal de acolo, putând fi vorba de oricare dintre Crystal Paraiso Verde, Crystal Family sau Crystal WaterWorld, dar SIGUR nu este vorba de Crystal Palace.

Pietre în mare mai putea găsi şi la Crystalurile din zona Kemer.

LA CMR Side sau alta zona - scris de bogdan_manolica în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 25.11.19 19:52»@any1:

dar va rog, puteti sa mi spuneti daca dupa data de 10 septembrie apa mai este calda... Si vremea buna pentru plaja.

În septembrie apa mării este încă suficient de caldă pentru a face baie fără nicio problemă.

Cât de bună va fi vremea, doar Allah poate şti . În ultimii ani, vremea a fost frumoasă în septembrie, şi chiar şi în octombrie, dar riscul de ploaie nu poate fi exclus.

Eu mi-am asumat mereu acest risc şi, în majoritatea cazurilor, a fost ok.

Anul acesta voi ajunge probabil în zonă după 20 septembrie.

LA CMR Marmaris sau Antalya? Hotel aproape de plaja - scris de any1 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 24.11.19 09:15»@Abe:

Mulţumesc!

Susesi vom alege pana la urma, plecarea din Cluj este mai comoda pentru toata lumea,

Ai făcut o alegere bună. Sunt sigură că Susesi se va ridica la înălţimea aşteptărilor tale şi vei avea vacanţa pe care ţi-o doreşti.

Pentru o relaxare perfectă îţi sugerezi să te plimbi în jurul clădirii principale a hotelului ascultând susurul apei şi vei avea o surpriză plăcută .

Plecarea din Cluj te scuteşte de drumul până la Bucureşti, costurile parcării maşinii etc. Tu ştii cel mai bine care variantă este mai potrivită pentru tine.

LA CMR Vacanta Belek - scris de Abe în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 23.11.19 21:29»@Abe:

Am primit feedback bun catre Susesi si implicit preturi bune si oferte bune de pret catre alt hotel care nu este in Belek dar nu ar fi de exclus inca, Delphin Diva.

Delphin Diva este în Lara, dar, dacă tot vrei un Delphin, mai bine alegi Delphin Palace tot din Lara, preţul fiind aproximativ acelaşi ca la Diva, poate cu o diferenţă nesemnificativă în plus.

Chiar aşa nerenovat şi puţin învechit, eu m-am simţit mai bine la Susesi decât la Delphin-ul la care fusesem cu trei luni înainte în acelaşi an, dar spun asta din punctul de vedere al unui cuplu fără copii. Delphin-ii au în plus LunaPark gratuit şi tobogane de apă mai interesante decât cele de la Susesi, însă spectacolele de seară pentru adulţi au fost mai profi la Susesi. Mâncarea a fost foarte ok la ambele, dar băuturile au fost net superioare la Susesi.

Ma interesa si orarul de zbor dar la majoritatea era putin probabil sa fie cel specificat acum.

Modificarea orarului de zbor al charterelor este un risc pe care trebuie să ţi-l asumi atunci când rezervi înainte ca orarul acestora să fie definitivat. Însă pentru reducerea tentantă de early booking din această perioadă eu zic că merită riscul

Studiază şi varianta cu zbor din Bucureşti, care adesea este mai avantajoasă ca preţ şi orar de zbor.

LA CMR Vacanta Belek - scris de Abe în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 23.11.19 09:58»@bazilman:

Despre plaja și intrarea în apa am citit că e marele minus al acestui hotel, asumat de către noi, lucru valabil, de altfel, la toate cele 3 Delphin uri, și dacă am înțeles bine e valabil pentru toate hotelurile din acea zonă. Dat fiind faptul ca nici unul dintre noi nu înoată BINE, apa de mare e doar pentru a ne uda pe picioare.

Se confirmă încă o dată faptul că suntem foarte diferiţi, avem gusturi şi aşteptări mult diferite. EU nu aş da în veci 2000 de euro şi nu aş bate atâta drum pentru o vacanţă la malul mării în care să nu pot să înot câteva ore pe zi în fiecare zi şi doar "să mă ud pe picioare" .

Un alt motiv a fost faptul că se află la jumătatea drumului atât către Side cât și către Alanya, orașe pe care vreau să le vizitez, profitând de microbuzele puse la dispoziție de către hotel.

Microbuzele puse la dispoziţie gratuit de către hotel spre Alanya, Side şi Manavgat de către toate cele trei hoteluri Delphin din Okurcalar constituie un avantaj important pentru cei veniţi cu avionul. Eu aveam la dispoziţie propria maşină pentru a mă deplasa oriunde doream şi nu am fost deloc interesată în a mă înscrie pe listele pentru shuttle-urile gratuite, dar nici orarul acestora nu era avantajos pentru mine, care nu doream să petrec atât de multe ore în soare şi căldură.

Așadar am încercat ca din din oferta oarecum limitata de hoteluri recomandabile la acest buget să îl aleg pe cel care îmi oferă posibilitatea vizitării celor două orașe. Adică să transform un dezavantaj în avantaj.

În Turcia poţi vizita orice cu costuri minime folosind dolmuşurile, foarte ieftine şi cu o frecvenţă foarte bună sau taxiul, mult mai scump, mai ales dacă nu eşti un bun negociator, dar având avantajul că te aşteaptă şi câteva ore dacă aşa ai convenit cu şoferul.

... diferența de până la 3000 pentru Selectum, de exemplu, să fie în excursii.

Dacă vei cumpăra excursii de la touroperator, vei plăti cât nu face, însă poţi apela cu încredere la agenţiile locale turceşti. Cele mai apropiate de hotel le găseşti în bazarul aflat peste drum de Delphin şi la câteva sute de metri distanţă cum mergi spre Alanya.

După orașul vechi Antalia și Pamukkale vizitate în această vară ar fi păcat să ratez Turnul Roșu, Cetatea Piraților din Alanya sau orașul antic Side cu al sau amfiteatru.

Oraşul antic Side este un adevărat muzeu în aer liber. Pentru vizitarea acestuia nu se plăteşte intrare. L-am vizitat deja de două ori şi aş reveni oricând cu plăcere. Doar intrarea la micul muzeu şi în amfiteatru se plătesc. Eu am plătit pentru amfiteatru, dar nu a prea meritat banii daţi, cât timp acesta poate fi fotografiat foarte bine şi din exterior. Mai interesant decât amfiteatrul din Side este cel din Aspendos, unde seara se organizează şi diverse spectacole, unele chiar remarcabile.

Dacă nu suferi de rău de mare şi marea nu este agitată, îţi recomand şi o croazieră pe Marea Mediterană, cu toată distracţia aferentă, care merită toţi banii.

LA CMR Alegere Hotel - scris de bazilman în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 23.11.19 09:30»@bazilman:

O, mulțumesc că mi-ați scris, deși nu erați obligată și totuși repede ca nu cumva, în prostia mea, să apuc să le cer alora o fereastră sub pământ. 😁 deși era evident că era o greșeală pe care am și corectat-o înainte de a primi răspunsul.

Am observat că ai corectat postarea iniţială DUPĂ ce apucasem să-ţi răspund.

Nu cred că voi reuşi să înţeleg rostul acestor ironii complet gratuite, care, cu siguranţă, NU te avantajează deloc. Continuând pe acelaşi ton, ai toate şansele de a obţine exact opusul a ceea ce, probabil, îţi doreşti, respectiv scăderea dorinţei membrilor comunităţii de a te mai ajuta în vreun fel.

Pentru cei interesaţi de acest hotel, voi face precizarea că piscina interioară de la Delphin Deluxe nu este nicidecum sub pământ, ci chiar la nivelul solului şi al celorlalte piscine exterioare. Este vorba de o piscină acoperită, indoor, piscina pentru adulţi fiind destul de mare, în plus existând şi secţiune pentru copii şi jacuzzi. Chiar dacă nu eşti interesat să foloseşti piscina interioară, este util de ştiut localizarea acesteia şi de vizitat măcar pentru Vitamin Barul gratuit aflat aici.

LA CMR Alegere Hotel - scris de bazilman în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 23.11.19 00:22»@bazilman:

Am citit și recitit răspunsul tău de câteva ori și încă tot nu-l înțeleg pe deplin.

Se vede

Am să încerc să obțin o cameră cu vedere către piscina interioara fiindcă tocmai varianta SSW am ales.

În recomandarea mea era vorba despre piscina de relaxare, aflată în partea dreaptă a hotelului cum priveşti spre mare, mai exact între corpul vechi şi corpul mai nou cu camere family, nicidecum de piscina interioară, aflată sub restaurantul principal.

Acest răspuns dacă era scris înainte de rezervare ar fi fost unul excelent, lucru pe care nu ai avut bunăvoința să-l faci și bănuiesc că ai avut motivele tale, întemeiate sau nu, dar să-l scrii acum îl percep ca pe o mică răutate.

Nu cred că am vreo obligaţie în a-i răspunde unui user sau altuia, chiar dacă experienţa acumulată îmi permite să-mi exprim o opinie suficient de pertinentă şi cu atât mai puţin un termen în care să fiu obligată să răspund.

Nu încerca să abuzezi de bunăvoinţa mea şi a celorlalţi membri ai comunităţii AFA. Apreciază efortul făcut de fiecare din cei care şi-au făcut timp să-ţi răspundă.

În altă ordine de idei, hotelul ales de tine, Delphin Deluxe, nici măcar nu figurează în lista de hoteluri despre care ai solicitat opinii. La fel ca acesta în Antalya sunt alte zeci/sute şi este greu de crezut că le-a văzut cineva pe toate pentru a putea face comparaţii. Nici măcar agentul tău personal de turism .

Şi pentru că încă nu ai plecat acolo, un alt sfat util: dotează-ţi familia cu papuci speciali de apă dacă doreşti să faci baie ŞI în mare sau intră de pe ponton direct la apă foarte adâncă, dar doar dacă ştii BINE să înoţi.

Să mă ajuți în a face o alegere inspirată sau să să te folosești de prilej pentru a mă "urechea", încă o data, pe motive doar de tine știute?

Ultima mea grijă este ce fel de alegeri face userul Bazilman sau unde îşi petrece acesta concediul.

Chiar dacă tardiv, pentru tine "zarurile fiind deja aruncate", comentariul meu te poate totuşi ajuta să pleci în vacanţă cu aşteptări realiste, iar pentru cei care încă nu au rezervat poate fi cu atât mai util, pentru a alege informat.

Nu, nu este nevoie să-mi mulţumeşti

LA CMR Alegere Hotel - scris de bazilman în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0479230880737 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test