Răspunsuri publicate pe sait - de nicole33

Pagina 1 [din 92]
[ 1840 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 88 . 89 . 90 . 91 . 92
[20.09.18 16:36] - nicole33

@crp1972:

Pentru prețurile pentru anul viitor este cam devreme acum. Însă poti profita de timp pentru a te documenta serios, a-ți face o idee cât mai aproape de realitate, precum și o lista cu hotelurile care întrunesc cea mai mare parte din criteriile și asteptarile tale.

După ce apar prețurile 2019 la mai mulți touroperatori poti selecta din lista hotelurile care se încadrează in buget pentru perioada dorita de tine, apoi ceri oferte de la mai multe agenții, ceri și citești cu atenție conceptele hotelurilor care te interesează și rezervi hotelul dorit încercând sa prinzi reducerile de early booking.

In acest moment sigur nu găsești prețuri realiste pentru Septembrie anul viitor, însă in Noiembrie alta va fi situația.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel cu Aquapark aproape de plaja, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: crp1972 ]
[20.09.18 13:23] - nicole33

@crp1972:

Scuze, ai dreptate, însă pana acum am comentat cu cei care ți-au răspuns.

Dacă bugetul de 2000 doar pentru hotel este in euro, mie mi se pare un buget mai degrabă pentru Antalya, o zona mai scumpă decât Kusadasi, dar cu servicii net superioare in marea majoritate a cazurilor.

Nu știu cum vor evolua prețurile anul viitor, teama mea este ca vor fi mai mari decât cele de anul acesta, dar pentru luna Septembrie cred ca te poti încadra fără probleme la un hotel din lanțul Delphin situat in Lara, sau la un hotel Royal (din lanțul Stone) situat in Lara sau Side. In plus fata de cerința ta legată de Aquapark, aceste hoteluri oferă și Lunapark gratuit, un mare avantaj pentru familiile cu copii.

Nici cele doua hoteluri Gural Premier nu sunt de neglijat, ambele având aquaparkuri remarcabile prin diversitate, cu mențiunea ca Guralul din Tekirova nu are o plaja prea prietenoasa. Aquaparkurile acestora nu sunt aproape de plaja, ai ceva de mers pe teritoriul foarte generos, dar și foarte verde al resortului, însă sunt cu circuit închis, ceea ce constituie un avantaj important.

Dacă prezenta aquaparkului este un criteriu important in alegerea hotelului, profit de ocazie pentru a-ți recomanda și doua hoteluri Rixos situate in zona Kemer, o zona cu peisaje munte n-are absolut superbe, Rixos Sungate și Rixos Tekirova, cel din urma cu un Aquapark impresionant pentru un Aquapark de hotel, ambele oferind GRATUIT transport și acces la parcul tematic The Land of Legends din Kadriye -o bijuterie și o Nebunie pentru amatorii de tobogane oricât de variate dar și de rollercoastere tentante și generatoare de multă adrenalina.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel cu Aquapark aproape de plaja, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: crp1972 ]
[20.09.18 13:02] - nicole33

@nrs:

Serviciile se pot schimba mult in șapte ani, cumulat cu schimbarea managementului, dar Poziționarea este fix aceeași de la inaugurarea din 2009 când se numea Carpe Diem.

Ma bucur ca ai ales Aria și nu bomba aia de Crystal care nu-și merita banii și te astept cu noutăți. Și neaparat cu multe poze.

LE

Mulțumesc pentru urări . Încă ma bucur de ultimele zile de vacanța de anul acesta. Și este tare bine :)

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel cu Aquapark aproape de plaja, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: crp1972 ]
[19.09.18 07:55] - nicole33

@nrs:

despre Aria da-mi voie sa te contrazic!

Cam greu sa ma contrazici, dar tu poti încerca :).

Am fost acolo in 2011 pe când se numea Onyria Claros. Am scris despre hotel și am pus și multe poze, mai mult decât concludente zic eu.

are ce face toata lumea. scari oricum tot trebuie sa urci ca nu poti ajunge in varful toboganului altfel, ca sunt pe deal sau pe o schela metalica nu cred ca mai conteaza

Corect. Toată lumea are ce face acolo, dar foarte aproape de plaja, așa cum dorește autorul solicitării este doar Miniparadise, neinteresant chiar și pentru Prințesa ta care a crescut :).

Pentru aquaparkul pentru Adulți trebuie sa urci Și dealul Și scările aferente fiecărui tobogan, efortul fiind cumulativ, iar distanța fata de plaja nu este una de neglijat.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel cu Aquapark aproape de plaja, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: crp1972 ]
[19.09.18 01:06] - nicole33

@nrs:

Yali club Gumuldur (vezi impresii), nu are aqua parc, dar ai acces gratuit... la un aqua park adevarat situat pe plaja la 5 minute de hotel

O recomandare bună, cu menţiunea că aquaparkul respectiv este public, iar cei cazaţi în complexul de hoteluri NU au acces la acesta în weekend. În plus, plaja nu este punctul forte al hotelurilor din zonă, pietrele din apă putând fi deranjante.

Aria Claros Ozdere cu un super aqua park (vreo 10 tobogane) situat chiar in spatele plajei

Aria Claros are un superaquapark pentru copii, MiniParadise, dar pentru copii ceva mai mici, copilul de 9-10 ani neavând ce face acolo.

Aquaparkul pentru adulţi este mai în spate şi ai de urcat destul de mult pe un deal până la diversele tobogane, deci numai aproape de plajă nu poţi spune că este.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel cu Aquapark aproape de plaja, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: crp1972 ]
[19.09.18 01:00] - nicole33

@m liviu:

Nu toate hotelurile Stone au aquaparcul foarte aproape de plajă aşa cum doreşte autorul solicitării.

Un Aqua parc mare deține și Gural premier Belek

Aquaparcul de la Gural Premier Belek este foarte mare şi foarte interesant, cu tobogane pentru toate categoriile de vârstă, dar acesta nu este nicidecum în apropierea plajei, ci diametral opus acesteia, iar distanţa de la plajă la aquapark este chiar mare, având în vedere dimensiunile foarte generoase ale resortului.

Cu toate acestea şi eu recomand oricând Gural Belek pentru condiţiile şi serviciile oferite.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel cu Aquapark aproape de plaja, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: crp1972 ]
[03.09.18 21:13] - nicole33

@red dog:

O sa plec si eu vineri pe 14 septembrie si as vrea sa evit o situatie de acest fel.

Având în vedere faptul că vacanţele vor fi deja încheiate la data respectivă, concediile tot cam pe terminate, ai toate şansele să nu întâmpini dificultăţi la trecerea frontierei în Turcia. Indiferent de situaţie, cu cât ajungi mai de dimineaţă în vamă, cu atât ai şanse să treci mai repede şi asta ţi-o spun din experienţa multor drumuri în Turcia de-a lungul anilor.

Chiar nu a achizitionat nimeni card HGS recent?

Eu nu. Am acelaşi sticker din 2012 sau 2013, din primul an când a intrat în vigoare sistemul HGS şi doar îl realimentez cu cât am nevoie.

Am fost în Antalya anul acesta în mai-iunie, când lira a oscilat între 5,30-5,60, iar costurile mele au fost: 12,25TL O3 Edirne - Istanbul, la fel şi la întoarcere, 9,75 TL podul O2 doar la dus şi 6,25 O4 Istanbul - Adapazari la fel şi la întoarcere.

Cu toată devalorizarea accentuată a lirei turceşti, nu cred că se înregistreze creşteri substanţiale ale acestor taxe.

În principiu, eu cred că o sumă de minim 60 TL ar fi acoperitoare şi oricum mai puţin de atât nu poţi plăti, fiind vorba de prima achiziţie.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Asteptare de 4.5 ore in vama Hamzabeyli, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: red dog ]
[02.09.18 22:59] - nicole33

@adrianbogdan:

Eu si prietenul tău am stat sâmbătă la aceiasi coadă.

Explicația este că era sâmbătă si bulgarii folosesc Turcia ca destinație de week end si asa am ajuns sa stam sâmbătă dimineață atâtea ore in vama.

Personal nu sunt foarte convinsă de această explicaţie.

Oricum "cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge " :)).

Aţi fost norocoşi că aţi scăpat după doar 4,5 ore de aşteptare. Prietenii mei care au ajuns la Hamzabeyli tot sâmbătă dar pe la 12,30 au fost ţinuţi 7 (şapte) ore în vamă, fără nicio noimă, controlul efectiv durând, ca de obicei, extrem de puţin, însă se pare că la 33 de grade şi cheful de muncă al vameşilor turci era mult diminuat.

Azi am schimbat in Ankara 100 euro cu 690 lire, preturile sunt sărite si ele față de anul trecut.

Pret benzina 6,90lire/litru deci mai jos ca la noi si culmea si ca la bulgari.

Din cauza devalorizării accentuate a lirei turceşti, doar preţurile în lire turceşti sunt mai mari ca anul trecut, în realitate totul fiind mult mai ieftin pentru noi care venim cu euro sau dolari, iar combustibilul mai ieftin ca niciodată este doar un exemplu.

Vacanţă plăcută!

=

Later: La ce oră ai ajuns la Hamzabeyli?

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Asteptare de 4.5 ore in vama Hamzabeyli, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: red dog ]
[30.08.18 08:39] - nicole33

@florimadalina:

Eu recomand vama Lesovo Hamzabeyli. Chiar dacă este mai mică decât cea de la Kapitan Andreevo, este mereu mult mai liberă, mai ales in aceasta perioada.

Ca traseu:

București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Târgoviște - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne – Havsa – Uzunköprü – Keșan – Gelibolu/Lapseki sau Eceabat/Çanakkale sau Kilitbahir/Çanakkale – Ezine – Ayvacik – Küçükkuyu – Burhaniye – Ayvalik – Aliaga – Menemen – Izmir – Germencik - Soke - Didim

Am mers pe acest traseu cel mai recent in Iunie 2016 și a fost ok din toate punctele de vedere.

Recomand traversarea cu ferry pe la Eceabat-Çanakkale.

Am folosit autostrada Izmir -Aydin pana la Germencik pentru ca am câștigat timp și aveam oricum credit suficient in contul HGS, însă exista și variante gratuite de evitare a acestei autostrăzi cu plata.

Drum bun și vacanța plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hamzabeyli sau Kapitan Andreevo, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: florimadalina ]
[26.08.18 00:10] - nicole33

@teamcrys:

Traseul preferat de mine, parcurs cel mai recent anul acesta în mai - iunie şi pe care îl recomand cu toată încrederea este următorul:

București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Târgoviște - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne - Istanbul - Adapazari - Osmaneli - Bilecik - Bozüyük - Kütahya - Afyon - Sandikli - Burdur - Antalya

Taxe:

-pod Giurgiu-Ruse: 14lei la dus; 2 euro sau 4 leva la întoarcere

-vignetă bulgărească 15 leva/7 zile sau 30 leva/30 zile; recomand una de 30 zile care va fi folosită şi la întoarcere;

-taxa dezinfecție in vama turco bulgara 3 euro

- costul dus-întors pe acest traseu este de 45,75 TL, dacă traversezi Istanbulul pe O1 sau O2, dar la prima achiziţionare a stickerului HGS vei plăti minim 60 lire turceşti.

Radarele sunt de obicei semnalizate de către ceilalţi participanţi la trafic. Noi nu am luat niciunul :))

Drum bun şi vacanţă plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Plec in Antalya. Traseu.Taxe drum, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: teamcrys ]
[25.08.18 22:00] - nicole33

@nrs:

probabil nu iti vine sa crezi dar eu nici anul asta nu am luat HGS

Sunt trei variante posibile:

- nu ai mers prin Istanbul, dar ocolul şi costul feribotului cred că depăşesc costul HGS-ului, iar durata drumului este mai mare; am încercat şi eu anul trecut şi încă mă enervez când îmi aduc aminte ce prostie am făcut.

- ai profitat de Kurban Bayram şi ai circulat moka =)). Ideea nu este rea, dar şi aglomeraţia este pe măsură cu ocazia marilor sărbători religioase, turcii plecând cu căţel şi purcel, pardon: fără purcel :D, să-şi viziteze neamurile aflate la sute de kilometri distanţă.

- ai circulat fără HGS, dar ai posibilitatea să-l cumperi, aflându-te în perioada de graţie. În acest ultim caz îţi va fi totuşi necesar la întoarcere, dacă vei pleca spre casă în altă zi decât 30 august :D.

Feelingul meu zice că a doua variantă este cea corectă :)). Este?

Pentru că te cunosc :)), google.ro/maps/@36.860682 ... 12!8i6656?hl=ro. Vrei să-ţi simulez şi traseul de la hotel până la cel mai apropiat PTT?

Sper ca hotelul ales şi la sugestia mea să fie pe placul tău şi al prinţesei. Vacanţă plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Constanta Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: bobo2u ]
[25.08.18 19:50] - nicole33

@Rozi23:

La Royal Dragon ma gandeam si eu dar nu stiu daca ne vom incadra in buget.

La preţuri sensibil egale cu Royal Dragon mai bine alegi Royal Taj Mahal, aflat gard în gard cu Dragonul, cu unele facilităţi la comun, mai exact chiar cele care te interesează: aquaparcul şi lunaparcul. Avantajul l-ar constitui faptul că Taj Mahal este un hotel mult mai nou (2015) în comparaţie cu Dragonul, deschis în 2008 şi nerenovat vreodată.

Camerele standard superior de la Taj Mahal au 52 metri pătraţi faţă de doar 40 metri pătraţi cât au camerele standard superior de la Dragon, ceea ce contează mai ales pentru o familie cu doi copii.

Conceptul UAI este practic identic la ambele, la fel ca şi la celelalte hoteluri ale lanţului Stone.

Kamelya Fulya nu este o alegere rea, plaja este foarte frumoasă, teritoriul este unul generos, doar că NU are Luna Park. Preţul este mai mic, dar şi condiţiile şi serviciile oferite sunt la un nivel proporţional mai redus. Camerele sunt mult mai mici decât cele de la Royal-uri şi există riscul să nu permită cazarea a doi adulţi + doi copii în cameră standard, ci doar în familly, evident mai scumpă.

Ca si distanta fata de aeroport mi se pare ok o ora.

Durata transferului depinde şi de numărul hotelurilor la care opreşte înainte de a ajunge la hotelul ales. Sincer, m-aş mira să dureze doar o oră.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel sejur 2019 cu aqua park si luna park, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Rozi23 ]
[25.08.18 18:34] - nicole33

@Carmen Ion:

Aşa cum ţi-au spus deja şi colegii mai sus, probabilitatea de a-ţi fi acceptată o plată cash în euro este una minimă spre inexistentă şi oricum paritatea ar fi una cert dezavantajoasă pentru tine.

În opinia mea, cardul este "sfânt" :)).

De peste zece ani am tot străbătut Bulgaria şi am plătit mereu combustibilul cu card bancar în lei, fără niciun fel de surprize neplăcute.

O singură dată, prin 2007, mi-a fost refuzată plata cu cardul la o benzinărie OMV din apropiere de Kapitan Andreevo (eu mergeam în Turcia) pe motiv că nu am card VISA, eu încercând să plătesc cu un Mastercard şi apoi cu un Maestro. Am vrut atunci să plătesc cu euro, am insistat, dar am fost refuzată şi trimisă să schimb în leva. Unde? La o tentativă de casă de schimb valutar, în fapt o coşmelie dubioasă mai mică decât toaleta din imediata apropiere. Pentru că deja alimentasem, nu am avut încotro şi am schimbat acolo la un curs mizerabil. Prietenii cu care eram au reuşit să plătească cu card spre marea dezamăgire a vânzătorului de acolo, foarte probabil în "combinaţie" cu cea de la exchange. Însă aceasta a fost o experienţă singulară, foarte veche.

Am asistat de-a lungul anilor la mai multe situaţii în care compatrioţii doreau să plătească în euro benzina sau vigneta şi erau refuzaţi categoric solicitându-li-se leva, dar în final plătind cu card bancar.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Plata benzina in euro?, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: Carmen Ion ]
[25.08.18 00:10] - nicole33

@bobo2u:

am de facut un drum catre Kusadasi, va rog daca ma puteti lamuri care e traseul mai ok prin bulgaria, Maps imi da 2 variante, prima sa ies prin vama pe la Negru Voda, apoi Varna-Shumen-Elhovo si cealalta varianta prin Vama Veche-Varna-Burgas-Malko Tarnovo

Ma intereseaza ca drumul pe care il aleg sa nu fie accidentat, apoi pentru sotie sa nu fie cu prea multe serpentine.

Dacă drumul de la Galaţi la Constanţa este ok, eu aş alege varianta prin Vama Veche cu ieşire din Bulgaria pe la Malko Târnovo, practic pe coasta Mării Negre.

Drumul este ok pe E87, aglomeraţia de acum din august se va reduce vizibil în luna septembrie.

Singura problemă ar constitui-o serpentinele destul de neplăcute dintre Obzor şi Sunny Beach. Soţia poate încerca să ia Emetix.

Ieşind pe la Negru Vodă, este posibil să nu nimereşti drumuri prea bune. Eu nu am încercat şi nici nu intenţionez.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Constanta Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: bobo2u ]
[25.08.18 00:00] - nicole33

@bobo2u:

am mai fost anul trecut pana la bodrum, am mers pe giurgiu si pe autostrada la izmir, anul acesta cred ca o ocolesc, ma cam ameteste hgs ul, nici nu prea inteleg cei de la peco ce vreau sa cumpar

Nu întâmplător se spune că drumul cunoscut este întotdeauna cel mai bun :)).

Plecând din Bucureşti, eu am ales mereu ieşirea din ţară pe la Giurgiu, chiar dacă ulterior am experimentat mai multe variante, simple şi combinate :D, de traversare a Bulgariei în drum spre Turcia.

Achiziţionarea stickerului HGS este de fapt foarte simplă. Nu înţeleg de ce mulţi se sperie. Este suficient doar să intri într-un oficiu poştal din Turcia (PTT) cu certificatul de înmatriculare al maşinii şi cu paşaportul proprietarului/şoferului, cu ceva lire turceşti (minim 60 TL) şi să spui cuvântul magic "HGS" (ei pronunţă Heghese) şi în două minute ai rezolvat.

Pentru a ajunge doar până la Kuşadasi nu este neapărat necesară achiziţionarea stickerului, dacă NU foloseşti autostrăzile, dar eu recomand cumpărarea acestuia de către turiştii care revin an de an în Turcia, creditul neconsumat anul acesta putând fi folosit anii următori.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Constanta Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: bobo2u ]
[23.08.18 23:48] - nicole33

@Daniela33:

regula cu plata cazarii pt al doilea copil de 50% din tariful de adult e indiferent de varsta copilului??

Nuuuuu, nicidecum.

Politica reducerilor şi gratuităţilor pentru copii diferă, uneori chiar foarte mult, de la un hotel la altul.

Răspunsul meu a fost strict pentru situaţia userului care a pus întrebarea şi pentru hotelurile pe care i le-am sugerat.

La anul cred ca vom merge iar in Turcia, 2 adulti si 2 copii, unul de 2 ani si cateva luni si cel mic care va avea 5-6 luni.

Copilul sub doi ani nu se ia în calcul nici la hotel şi nici la avion :), iar cel mare oricum beneficiază de gratuitate la cazare.

Vacanţă plăcută la Rixos Sungate şi te aşteptăm cu impresii la întoarcere!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel sejur 2019 cu aqua park si luna park, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Rozi23 ]
[23.08.18 22:47] - nicole33

@Tinacris:

De la Silistra până la Șumen e clar că alta varianta nu există, dar mai departe de la Șumen spre Istanbul există mai multe variante de traseu și aici eram curioasă pe care ar fi cel mai indicat sa o alegem.

Variante de la Şumen la Istanbul sunt multe, important este pe unde doreşti să intri în Turcia.

Dacă alegi varianta prin Malko Târnovo, ai avea varianta cea mai scurtă prin Aytos şi Burgas, cu multe serpentine în zona Aytos sau varianta mult mai lungă mergând de la Şumen pe autostrada A2 spre Varna şi apoi pe E87 spre sud, tronsonul Varna - Burgas fiind mai greu de parcurs în caz de aglomeraţie, cu depăşiri dificile în zonele cu o singură bandă pe sens.

Eu nu am trecut niciodată pe la Malko Târnovo, pentru mine nefiind deloc avantajos să merg în zigzag toată Bulgaria şi nici să fac zeci de kilometri în plus. De 1 Mai anul acesta am ajuns însă în zonă şi pot să-ţi confirm faptul că tronsonul Burgas-Ţarevo este ok, iar de la Ţarevo mai sunt doi paşi până la frontiera cu Turcia.

În cazul în care alegi vama Lesovo-Hamzabeyli, variantă pe care ţi-o recomand, ai putea încerca următorul traseu:

google.com/maps/dir/Silis ... 18!2d41.9946743. Partea finală a acestuia am parcurs-o şi eu anul acesta în mai-iunie şi a fost ok.

[23.08.18 22:24] - nicole33

@Tinacris:

Fiind 2 familii: unii din București, alții din Călărași, ne gândim să încercăm ambele variante: la dus prin Călărași, iar la întoarcere pe varianta sugerată de tine.

Nu aveam cum să ghicesc combinaţia de mai sus şi, văzând că eşti din Bucureşti, am încercat să-ţi ofer cea mai bună variantă pentru un bucureştean.

Drumul spre Turcia mi s-a părut mereu mai greu de parcurs decât cel de întoarcere acasă, motiv pentru care ţi-aş sugera să laşi varianta prin Călăraşi pentru întoarcere, când vei putea aprecia în cunoştinţă de cauză dacă merită să parcurgi un drum mai lung atât ca număr de kilometri, cât şi ca timp de parcurs.

Mai ales pentru că vorbim despre primul vostru drum în Antalya, eu nu aş risca experimente de acest gen, cu atât mai mult cu cât vei avea şi doi copii mici în maşină.

Putem trece prin tunelul Eurasia fara sticker HGS?

Sincer, nu ştiu. Eu am avut credit suficient în contul HGS la momentul intrării în tunel.

Experienţa traversării oraşului Istanbul pe sub Bosfor este una interesantă, mie mi-a plăcut mult, dar contează foarte mult şi ziua şi ora la care vei ajunge acolo, intrarea din partea europeană fiind într-o zonă foarte aglomerată.

[22.08.18 20:53] - nicole33

@Tinacris:

Încă o întrebare: ce aplicație de navigație offline cu hărţi recomandati sa fie instalate pe telefon?

Noi am folosit maps. me care funcţionează foarte bine offline, deci fără costuri suplimentare.

Pe traseul prin România am folosit Waze, am continuat cu el puţin şi în Bulgaria, beneficiind de suficient internet gratuit în roaming de la Vodafone, dar l-am oprit pentru că eu nu aveam nevoie de GPS ştiind drumul cu ochii închişi, ci mai degrabă de informaţii despre trafic, dar nu a scris nimeni de poliţie şi alte chestii în Bulgaria.

Am mai pornit Waze-ul gratuit în vama bulgaro-turcă, fiind mai mult curioasă ce variantă de traversare a Istanbulului îmi recomandă şi apoi în apropiere de Istanbul, de această dată folosind datele mobile pe bani de la Digi (cea mai ieftină variantă în caz de nevoie), m-am lămurit despre ce este vorba şi l-am oprit.

[22.08.18 20:45] - nicole33

@Tinacris:

Este primul nostru drum cu mașina în Turcia. Ne gândim să trecem granița pe la Călărași.

Plecând din Bucureşti, varianta prin Călăraşi - Ostrov -Silistra nu este cea mai fericită alegere. Nu este nici cea mai scurtă şi nici cea mai bună din punctul de vedere al calităţii drumului, comparativ cu varianta prin Giurgiu - Ruse. Se poate pierde timp preţios la trecerea cu bacul, depinzi de programul acestuia, iar punctul de trecere a frontierei este unul micuţ - în caz de aglomeraţie, timpul de aşteptare fiind destul de mare.

Traseul preferat de mine, parcurs cel mai recent anul acesta în mai - iunie şi pe care îl recomand cu toată încrederea este următorul:

București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Târgoviște - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne - Istanbul - Adapazari - Osmaneli - Bilecik - Bozüyük - Kütahya - Afyon - Sandikli - Burdur - Antalya - Belek

Unde ar fi cel mai bine și "în drum" să achiziționăm cardul HGS având în vedere că nu suntem genul să ieșim din resort astfel încât vrem sa îl achiziționăm pe drum spre destinație fără să ne abatem de la drum (ca să nu pierdem timp).

La Istanbul, dar acolo este mereu aglomerat sau şi mai bine înainte de porţile de taxare de la ieşirea de pe autostrada O4 de la Sakarya-Adapazari, unde anul acesta nu era chiar nimeni.

În caz că nu le nimereşti sau nu vrei să pierzi timpul dacă prinzi aglomeraţie, poţi rezolva foarte elegant la oficiul poştal din Belek, aflat chiar înainte de intrarea pe "porţile" oraşului, variantă folosită de mine şi anul trecut şi anul acesta pentru a realimenta contul HGS profitând de perioada de graţie.

Indiferent de unde alegi să achiziţionezi sticker-ul HGS, este preferabil să plăteşti cu lire turceşti, pentru a nu risca refuzul primirii de euro sau o paritate dezavantajoasă pentru tine.

[pg. 1 / 92]: răspunsuri 1-20 din total 1840
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 89 . 90 . 91 . 92
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0463609695435 sec /