Răspunsuri publicate pe sait - de nicole33

Pagina 1 [din 91]
[ 1812 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 87 . 88 . 89 . 90 . 91
[13.07.18 17:51] - nicole33

@Larry_2018:

Nu mi-e clar daca problema e de la ING sau de la Ptt.

Eu am încercat în trecut cu card de credit Mastercard de la Raiffeisen Bank, cu care am făcut destule plăţi online în străinătate de-a lungul anilor şi ulterior, fără mari speranţe, cu un Maestro de la BCR.

=

@Corina70:

Incearca sa intrebi la Garanti Bank, daca ai avea cont la aceasta banca (in Romania), ai putea face incarcarea contului HGS?

Deţinerea unui card emis de Garanti Bank România nu-ţi oferă niciun avantaj în Turcia, nici măcar comisioane mai mici la retragerea de la ATM-uri Garanti turceşti.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Probleme la plata HGS online, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Larry_2018 ]
[13.07.18 17:09] - nicole33

@mbrandusa:

imi poate spune cineva daca e posibil ca pe la punctele de taxare pentru Hgs sa nu te taxeze?

Probabilitatea de a trece prin porţile HGS fără a fi taxat este una foarte mică. Nu conta pe asta.

Am trecut ieri si s a auzit un piuit de avertizare dupa ce am trecut si nu stiu care e motivul.

Depinde şi de tipul piuitului :)).

Semnale acustice se emit atunci când nu ai HGS sau când nu s-a putut face corect citirea acestuia la momentul trecerii.

Într-un an am circulat în Turcia fără sticker-ul HGS lipit în geam, deoarece îl rătăcisem prin casă, însă era perfect valabil şi avea un credit mai mult decât suficient. Atunci toate alarmele au urlat după noi, dar în câteva zile, situaţia contului s-a reglat corect, toate trecerile fiindu-ne înregistrate în cont, camerele citind plăcuţele de înmatriculare ale maşinii.

Dacă nu reduci suficient viteza la momentul trecerii prin porţi/pe sub sistemul de camere, la fel, codul de pe HGS nu este citit corect, sistemul te avertizează, dar tot nu scapi netaxat.

Pentru liniştea ta, mai aşteaptă 3-4 zile şi verifică situaţia contului HGS, dacă ai cont creat sau mergi cu certificatul de înmatriculare la un oficiu poştal (PTT) şi solicită informaţii.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: [cardul] Hgs, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: mbrandusa ]
[13.07.18 16:30] - nicole33

@Larry_2018:

A reusit cineva sa-si incarce contul HGS prin aceasta metoda?

Am încercat şi eu în urmă cu vreo patru ani, cu două carduri de la bănci diferite, însă fără succes. Nu am mai încercat de atunci. Oricum nu mă simt prea confortabil să fac plăţi pe un site într-o limbă pe care nu o stăpânesc.

Pentru a evita opriri suplimentare pe traseu, am instalat aplicatia HGS de la PttAVM pe mobil si am incercat sa-mi incarc contul HGS.

Nici eu nu sunt mare amatoare de opriri suplimentare pe traseu, astfel că în ultimii doi ani am reîncărcat creditul HGS în perioada de graţie la oficiile PTT, unde nu am pierdut mai mult de două minute de fiecare dată. Singurul dezavantaj la oficiul poştal a fost legat de faptul că nu acceptă plată cu card bancar, ci doar în lire cash.

În urmă cu doi ani, venind dinspre Gebze, am plătit cu card bancar traversarea peste Marea Marmara pe podul Osman Gazi. Cel din faţa mea a plătit cu numerar. Oricum nu aveam atâţia bani în contul HGS, dar nici nu puteam trece mai departe fără să plătesc podul. Costul tronsonului parcurs pe O5 s-a scăzut de pe HGS.

În locul tău nu m-aş crampona atât de reîncărcarea online.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Probleme la plata HGS online, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Larry_2018 ]
[13.07.18 16:04] - nicole33

@razvan21:

vom merge la Istambul si vrem sa iesim din Bulgaria prin Malko Tarnovo, deoarece vin dinspre Burgas.

Într-adevăr, venind de la Burgas varianta prin Malko Târnovo este cea mai avantajoasă cu atât mai mult cu cât destinaţia finală este IstaNbul.

Vreau sa-mi spuneti unde pot alimenta in zona Malko Tarnovo si daca a mai iesit cineva pe aici, cum este drumul

Nu ştiu cum este drumul pentru că nu am trecut niciodată prin acel punct de trecere a frontierei, dar ştiu că nu merită să alimentezi în Bulgaria, deoarece în Turcia motorina este mai ieftină ca la bulgari, dar şi ca la noi. La benzină am comparat doar preţul din Turcia cu cel din România şi tot mai ieftin este la turci.

Am fost în mai de la Burgas până la Ţarevo şi nu am prea văzut staţii de firmă pe acest traseu. Dacă vrei neapărat să alimentezi în Bulgaria, îţi recomand la OMV în Burgas.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Intrare in Turcia prin Malko Tarnovo, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: razvan21 ]
[11.07.18 00:14] - nicole33

@elviramvio:

Cam fiecare hotel îşi face regulile lui chiar şi la plată, orice ai zice. Am avut multe situaţii de-a lungul anilor, fie mi-au deblocat pe loc, aproape instantaneu, fie a doua zi sau la insistenţele mele, fie după regulile băncii, mă rog. Cert este că am învăţat lecţia şi sumele blocate pentru cazare le socotesc la... economii pentru viitoarea vacanţă

Într-adevăr, regulile diferă de la caz la caz şi nu prea ai cum influenţa/accelera procesul de deblocare.

O singură dată am avut bani blocaţi pe card, am solicitat la recepţie să tragă banii respectivi, am fost refuzată şi am plătit încă o dată cu acelaşi card, dar am avut noroc şi suma blocată iniţial mi-a fost deblocată în prima zi lucrătoare, un termen de bun simţ.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Suma blocata pe card - booking, din DESTINATIA: zSTRATOSFERA, [AUTOR: PISICAANA ]
[08.07.18 11:49] - nicole33

@webber:

Trecerea pe Osaman Gazi costa 91,80 ytl si trebuie platita la intrarea pe pod.

Corect, dar doar parţial :). În suma plătită de tine, pe lângă costul traversării efective a podului Osman Gazi, a intrat şi costul tronsonului din autostrada O5 de Bursa parcurs, o autostradă nouă şi destul de scumpă. Din acest motiv ai plătit mai mult decât suma oficială de 71,75 TL, kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S ... GecisUcret.aspx.

Dacă ai fi parcurs acelaşi traseu, dar în sens invers, ai fi avut două puncte de taxare/plată: primul chiar la ieşirea de pe pod şi al doilea în funcţie de locul unde părăseai autostrada spre Bursa.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare interm. spre Antalya, plus optiuni traseu, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: webber ]
[04.07.18 09:14] - nicole33

@webber:

As dori ca la intoarcere sa trec pe podul Osman Gazi. Pot pune credit dupa aceea pe HGS?

Ideea este foarte buna. Podul este superb. Sigur îți va plăcea.

Problema este ca nu știu dacă vei putea trece mai departe fără sa plătești. Acum doi ani porțile de ieșire erau cu BARIERE. Bariera se ridica doar după ce plătești. Eu am plătit atunci cu card bancar. Un turc din fără nea a plătit Cash.

Sau pot sa ies din Turcia si cu creditul pe minus?

Poti ieși din Turcia cu datorii, dacă nu ești oprit in vama. Unii au reușit sa treacă așa. Dar vei avea de plătit o amenda de 11 ori taxa datorata la următoarea vizita in Turcia.

In opinia mea nu merita. Mai bine realimentezi creditul la un PTT înainte de plecarea spre casa și nu te doare capul.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare interm. spre Antalya, plus optiuni traseu, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: webber ]
[04.07.18 06:49] - nicole33

@webber:

Oare mai trebuie sa incarc pe el?

Dacă la întoarcere vei urma acelaşi traseu, cu traversarea Bosforului pe O2 (preferabil) sau O1, fără tunel sau alte variaţii, creditul deja încărcat pe HGS îţi va fi suficient. Îţi mai rămân chiar vreo 10 TL pentru un drum viitor :)

Vacanţă plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare interm. spre Antalya, plus optiuni traseu, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: webber ]
[03.07.18 23:53] - nicole33

@sky179:

Cea mai scurtă variantă de a ajunge în Alanya este prin Istanbul.

Pentru a-ţi rămâne a doua zi 500-600 kilometri până în Alanya, ar trebui să alegi cazarea intemediară undeva între Bilecik şi Kutahya.

Noi am oprit mereu la Kutahya, oraş aflat la o mie de kilometri de Bucureşti, iar pentru a doua zi ne rămâneau 390-470 kilometri de parcurs, în funcţie de staţiunea în care aveam primul hotel de sejur.

De cazat ne-am cazat de cinci ori la Grand Cinar 3* Kutahya şi de două ori la Hilton Garden Inn 4* Kutahya, mai scump, dar mai bun.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare tranzit catre Alanya, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: sky179 ]
[03.07.18 07:44] - nicole33

@antoalesia:

Motorina este mai ieftină in Turcia decât in Bulgaria și in Bulgaria decât in România.

Dar mie motorina din Turcia mi s-a părut mai proasta decât cea din Bulgaria, deși am alimentat doar cu VPower de la Shell.

Eu am alimentat in ambele tari si am amestecat-o.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Stiker HGS, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: antoalesia ]
[03.07.18 06:47] - nicole33

@antoalesia:

Dacă este prima achiziţionare a stickerului HGS, o sumă de 70 TL ar trebui să+ţi fie suficientă, incluzând şi contravalorea stickerului.

O3 Edirne Istanbul costă 12,25 TL x 2

Tunelul Eurasia costă 19,20 TL

O4 Istanbul Adapazari costă 6,25 TL x2

Podurile O1 şi O2 nu se plătesc la trecerea din Asia în Europa

Alte plăţi:

taxa pod Giurgiu 14 lei+ 2 euro

taxa dezinsecţie la reintrarea în Bulgaria din Turcia 3 euro

vigneta Bulgaria: 15 leva pt 7 zile şi 30 leva pt. 30 zile

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Stiker HGS, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: antoalesia ]
[01.07.18 12:05] - nicole33

@elenaadina:

În urmă cu opt ani exista birou rent a car chiar în recepţia de la Ephesus Princess şi este posibil să existe şi acum. Pe mine nu m-a interesat să închiriez având propria maşină la dispoziţie.

Din experienţa închirierii de maşini în Spania îţi pot spune că în cazul în care plăteşti suplimentar pentru asigurare full CASCO, scapi de blocarea de sume pe cardul de credit, dar şi de stresul de a fotografia fiecare mică zgârietură de pe caroserie.

În funcţie de traseul dorit, studiază şi posibilitatea de a merge cu un taxi care să te aştepte atât cât este nevoie. Pentru o singură zi, ca bani s-ar putea să nu fie mare diferenţă, dacă distanţele sunt mici, dar nu mai ai nicio grijă.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cum se procedeaza la inchirierea unei masini? , din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: elenaadina ]
[27.06.18 09:17] - nicole33

@webber:

La porțile de ieșire de pe autostrada O4 Istanbul -Ankara, la Adapazari exista posibilitatea de a achiziționa stickerul HGS de la oficiul PTT aflat chiar înainte de ieșire. Am poze recente de anul acesta, in caz ca se trezește vreunul sa ma contrazică :D. Când am trecut eu nu era mai nimeni acolo, deci ai putea opri sa-ți iei HGS fără coada și fără timp pierdut.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare interm. spre Antalya, plus optiuni traseu, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: webber ]
[27.06.18 09:11] - nicole33

@webber:

Categoric, DA!

La intrarea pe podul O2 nu exista porți sau bariere, ci doar un sistem complex de camere video care înregistrează trecerea, adică numărul de înmatriculare al mașinii și citesc codul de bare al HGS-ulii pentru cine îl are :). Astfel au mai fluidizat traficul și diferența se vede.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare interm. spre Antalya, plus optiuni traseu, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: webber ]
[26.06.18 17:50] - nicole33

@webber:

am ales traseul acesta -... - ce parere aveti?

Nu pot să mă pronunţ asupra traseului prin România şi nici prin Bulgaria, deoarece eu am plecat mereu din Bucureşti, în timp ce tu pleci din Târgu Jiu şi ai alte variante mai avantajoase, dar voi comenta referitor la traseul "turcesc".

Ai mulţi kilometri pe autostradă până în vama turcească, ceea ce constituie un avantaj, dar vama de la Kapitan Andreevo - Kapikule este foarte mare, însă foarte aglomerată, motiv pentru care eu nu am mai folosit-o de mulţi ani, preferând varianta Lesovo-Hamzabeyli, o vamă micuţă, dar mereu mai liberă.

Traversarea oraşului Istanbul pe O2 - podul Fatih Sultan Mehmet este o idee bună. Şi eu tot pe acolo am trecut şi la dus şi la întors şi a fost foarte bine.

Văd că ai ales varianta pe D 685 prin Isparta, chiar dacă drumul prin Burdur pe D 650 este mult mai bun la toate capitolele. Dacă nu ai rău de mişcare, vei suporta bine serpentinele şi probabil nu te va deranja nici faptul că nu vei putea depăşi camioanele în zonele (încă destule) cu o singură bandă pe sens.

Drum bun şi vacanţă plăcută!

Unde faci oprirea intermediară?

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare interm. spre Antalya, plus optiuni traseu, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: webber ]
[24.06.18 13:23] - nicole33

@Corina123:

Si da, mi-am facut griji degeaba. Nu stiu unde mi-am inchipuit ca merg (aveam impresia ca e o tara mai putin dezvoltata ca noi)...

=)) =)) =))

Cea mai bună glumă pe ziua de azi.

Cred ca le place maxim sa claxoneze, dar nu o fac nervos.

Ciudat. Eu sunt convinsă că oriunde pe drumurile turceşti se claxonează infinit mai puţin decât într-o zi normală în Bucureşti :))

Acum aşteptăm impresiile din sejur :)

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Istanbul 2018 - este "safe" de calatorit? , din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Corina123 ]
[23.06.18 11:08] - nicole33

@andrey26:

Daca HGS-ul este gol si vreau sa-l reincarc dar nu stiu cat, stiind ca trebuie sa ajung in Side si sa ma si intorc?

Pentru a putea fi ajutat şi a primi răspunsuri cât mai utile, este bine să dai de la început cât mai multe detalii.

În prima ta intervenţie ai declarat că trebuie să ajungi la Bursa, iar noi nu puteam ghici că destinaţia ta finală este, de fapt, Side.

Dacă vrei să ajungi în Side şi ţii neapărat să faci oprirea intermediară la Bursa, poate cea mai bună variantă este să mergi până la Gelibolu, să traversezi cu ferry la Cardak (de preferat) sau Lapseki şi să continui apoi Biga - Bandirma - Bursa. Aşa eviţi aglomeraţia din Istanbul care îi sperie pe mulţi, dar, în funcţie de oră, poţi prinde aglomeraţie înainte de Bursa.

Te va costa doar ferry la Gelibolu 40 TL de autoturism, preferabil cash. Centura Bursei este gratuită. a doua zi poţi continua spre Bozuyuk şi de acolo pe D 650 până în Antalya şi pe D 400 până în Side. Acest traseu nu implică taxe, deci nu-ţi trebuie bani pe HGS.

Dacă alegi varianta prin Istanbul, în opinia mea, cel mai scurt drum spre Side, oprirea intermediară la Bursa nu mai are nicio noimă, ocoleşti mult şi fără rost, însă dacă vrei musai să ajungi la Bursa (eu aş anula rezervarea, dar fiecare face cum crede). Pentru a ajunge la Bursa, ai avea de plătit: autostrada O3 Edirne-Istanbul - 12,25 TL, podul peste Borfor O 1 sau O2 - 8,75 TL, autostrada O4 Istanbul-Gebze vreo 3 TL, podul Osmangazi - 71,75 TL şi autostrada O5 spre Bursa - 19,90 TL, asta doar la dus.

În cazul în care vrei şi poţi să renunţi la oprirea din Bursa, eu îţi recomand un alt traseu pentru a ajunge în Side şi anume:

Edirne – Istanbul – Gebze – Sakarya– Osmaneli – Bilecik – Bozüyük – Kütahya - Afyon - Sandikli - Burdur - Antalya - Side.

Costul dus-întors pe acest traseu este de 45,75 TL, dacă traversezi Istanbulul pe O1 sau O2.

O încărcare a contului HGS cu 50 TL îţi va fi suficientă.

Oprirea intermediară o poţi face oriunde după ce treci de Istanbul, la Izmit, Bilecik, Bozuyik, Kutahya, Afyon, în funcţie de numărul de kilometri pe care doreşti să-l parcurgi în prima zi. Noi oprim mereu la Kutahya, la o mie de kilometri de Bucureşti şi pentru noi este foarte ok aşa.

Drum bun şi alegere inspirată!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Ferry Bandirma, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: valentin_dav ]
[23.06.18 10:28] - nicole33

@andrey26:

Problema este ca ajung cam pe la ora 10 acolo

Cu atât mai mult nu merită să pierzi vremea şapte ore prin Tekirdag pentru a te îmbarca pe ferry abia la ora 17. Nu ai ce face atâtea ore în miezul zilei pe călduri de nesuportat. Dacă traversezi cu ferry la ora 17, ajungi la Bandirma poate la ora 21. De aici mai ai vreo sută de kilometri până la Bursa, unde ajungi pe la 22. Bursa este un oraş imens, nu un simplu sătuc şi mai pierzi o jumătate de oră până găseşti hotelul. Până te cazezi se face ora 23, iar a doua zi te aşteaptă un drum lung.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Ferry Bandirma, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: valentin_dav ]
[23.06.18 10:23] - nicole33

@adrianbogdan:

Cred că merită traversarea scutești o grămadă de timp și mai ales eviti balamucul din Istanbul.

Nu este deloc aşa.

Timp nu economiseşti, ba chiar pierzi mai mult timp. Faptul că depinzi de un orar al feribotului extrem de restrictiv este un mare dezavantaj. Costurile traversării cu ferry sunt sensibil mai mari decât în cazul traseului exclusiv rutier.

Singurul avantaj real îl constituie faptul că şoferul se poate odihni pe durata traversării.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Ferry Bandirma, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: valentin_dav ]
[22.06.18 21:50] - nicole33

@vio_andu_gaby:

Concediul nu Inseamna sa conduci ca Nebunul 1000km pe zii.

Cum îţi permiţi să-i califici drept "nebuni" pe cei care au capacitatea şi experienţa unor drumuri mai lungi???

Dacă tu nu eşti capabil să parcurgi un drum mai lung, este doar problema ta, dar respectă-i pe cei mai buni ca tine.

Mai exersează şi poate peste muuulţi ani vei atinge şi tu performanţele lor. Poate :D

Traseul de coasta este urmatorul. Izmir - Aydin - Mugla - Fethye (5km pana in Oludeniz) - Kas - Demre - Kemer - Antalya.

Traseul propus de tine nu este fezabil cu o singură escală aşa cum doreşte autoarea solicitării.

Teoretic, poate fi parcurs şi doar cu o escală, dar drumul este foarte lung, foarte obositor, iar durata prea mare a drumului nu-i va permite să se bucure măcar de peisajul spectaculos din jur, ar ajunge noaptea târziu la cazarea intermediară şi tot târziu a doua zi la hotelul de sejur şi nu cred că ăsta ar putea fi scopul călătoriei.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Belek, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: Brindusa87 ]
[pg. 1 / 91]: răspunsuri 1-20 din total 1812
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 88 . 89 . 90 . 91
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0459458827972 sec /