Răspunsuri — scrise de Dabator; [p.4 /7]

Dabator, 01.09.14 15:44»@crisstud: E bine să fii pregătită. Vei vedea la fața locului dacă îi găsești sau nu (pe țânțari). Depinde de perioadă și de multe altele.

Eu am fost speriat de viespii (din alte comentarii) dar nu am găsit nici urmă. Asta nu înseamnă că alții nu le-au întâlnit.

LA ÎNTREBAREA vremea in septembrie - scris de crisstud în secțiunea [Asterias Hotel / LIMENARIA]
Dabator, 01.09.14 14:53»@crisstud: Salut. Încerc să răspund și eu la întrebările tale.

Ospătarul îți va aduce întotdeauna restul până la ultimul cent. Rămâne să decizi tu dacă îi lași sau nu bacșis. Eu lăsam ceva în jur de 10%.

Depinde unde faci baie. Dacă faci baie în zonele cu pietre sigur sunt arici de mare. Față de hotelul Asterias imediat în stânga (cum te uiți dinspre mare) este o plajă cu pietre. Eu am stat la vila Kostas care aparține acelorași proprietari. Aici ai nevoie de papuci de apă (sunt buni și pe plajă). Îți recomand aici să faci snorkelling. La capătul din dreapta al stațiunii (cca 300 m) este o plajă cu nisip dar mai aglomerată și, mi s-a părut mie mai murdară. Astfel am răspuns la întrebările doi și patru...

Cardul poate fi folosit la supermarket-uri, mai greu la restaurante și magazinele de suveniruri. Oricum acum sunt mai multe locuri în care poți plăt cu cardul decât în urmă cu 4-5 ani. Proprietarii hotelului dețin restaurantul cu același nume Asterias la care cei care stau la hotel sau vilă dispun de 10% discount.

LA ÎNTREBAREA vremea in septembrie - scris de crisstud în secțiunea [Asterias Hotel / LIMENARIA]
Dabator, 25.08.14 21:59»@homejade:
Am observat ca anul asta lumea nu s-a prea inghesuit la Turcia... se prefera Grecia si Bulgaria, mai ieftinute.

Nu o spun în intenția de a te contrazice.

După părerea mea în condiții similare Grecia este binișor mai scumpă decât Turcia.

Aș spune grosso-modo că diferența e de o stea sau de o masă (nu simultan).

Adică ce vei găsi (deex) la 4 stele cu AI în Turcia vei plăti la 4* DP în Grecia. Sau 4* DP în Turcia costă la fel cu 3* DP în Grecia. O spun din proprie experiență.

Atât că turiștii își doresc mai mult lux în Turcia decât în Grecia. Și atunci plătesc mai mult.

Am cam generalizat și orice generalizare e periculoasă. Inclusiv aceasta

LA CMR Simena Sun Club sau Amara Club in Kemer - scris de homejade în secțiunea [CMR TURCIA]
Dabator, 24.08.14 18:30»@indiralisa_26: He, he, he! . La întrebările tale se poate discuta mult și bine.

Îți dau doar un exemplu: un excelent articolul al lui @ariciu. Citește și ecourile, multe din ele aduc un plus de informație. Și vei vedea și de ce să iei sau nu biletele de avion prin agenție.

Cazare prin agenție sau online? Sunt multe considerente ce pot fi luate în calcul. Eu am o agenție cu care lucrez de ani de zile, și folosesc de cele mai multe ori serviciile lor - nu întotdeauna.

Când am fost la Londra eu mi-au dat găsit la Novotel London Tower Bridge excelent amplasat. Prețul oferit de agenție era cu mult mai bun (a fost 85 EUR/noapte) decât cel ofertat chiar de accorhotels.

Uite aici și un posibil traseu prin Londra

LA CMR Prima data in Anglia [Londra] - scris de indiralisa_26 în secțiunea [CMR MAREA BRITANIE]
Dabator, 19.08.14 16:01»@Lallica: Cred că în septembrie nu vei avea prea multe probleme.

Eu am trecut pe la Makaza în perioada de Sf. Maria când ar fi trebuit să fie foarte aglomerat. Am plecat la 4:15 din București și pe la 10:35 treceam de graniță. Cred că am avut vreo 7-8 mașini în față. Nu am stat nici măcar 10 minute.

La întoarcere am plecat 5:15 și la 8:30 eram la graniță. Deși era o singură mașină în fața mea am stat vreo 7-8 minute. S-au tot frecat grănicerii pe lângă o mașină de Bulgaria.

Sigur este că se controlează pe un singur fir și ține de cheful lor.

LA CMR Ora potrivita traversare Makaza - scris de Lallica în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 18.08.14 08:23»@johnjohn: Toată Grecia prespune cazare la "particular". Multe din hotelurile, studiorile, pensiunile din Grecia sunt afaceri de familie.

Este averea lor dar și sursa lor de venit - de aceea în multe cazuri sunt și cei ce muncesc cel mai mult. Și sunt (majoritatea) foarte interesați să te facă să te simți bine. Asta pentru că își dorește să vii și la anul sau măcar să-I recomanzi unor prieteni. Așa cum spunea @dianamea unii dintre ei au și câte o mică tavernă unde poți mânca.

De exemplu poți găsi aici pățaniile mele în Limenaria (Thassos) la Vila Kostas și restaurantul lor Asterias. Gândește-te că vei putea găsi replicate, aceleași condiții în zeci sau sute de alte locuri de cazare.

Nu știu dacă e bine neapărat să te legi de masă, căci vei găsi o sumedenie de taverne și îți vei putea allege singur locul unde vrei să mănânci. Oricum prețurile sunt aproximativ aceleași la toate tavernele (ca la supermarket – fiecare are câte o promoție la ceva dar restul e la fel)

Cred că trebuie să definești măcar zona în care vrei să ajungi, altfel recomadările vor veni din toate direcțiile și nu cred că te vor ajuta. Eu îți pot recomanda de pildă Hotelul Minoa din Tolo (Peloponez), unde am fost chiar anul acesta. Aici aveau bufet suedez cu mâncare preponderant specific grecească. Dar vei ajunge oare acolo?

LA CMR Cazare si masa particular - scris de johnjohn în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 07.08.14 23:30»@laleaua_neagra: Asta ar trebui să fie ultima ta grijă.

Dacă te duci pe acest link mappedplanet.com/reise/in ... Paralia&q=hotel vei găsi POI (Points of Interest) din Paralia. În dreapta poți selecta ce te intereseză (în afară de hoteluri care sunt afișate implicit). Alegi secțiunea Money (în stânga) și de aici selectezi banca + ATM.

În cel mai rău caz, te poți duce în oraș (Katerini) acolo sunt reprezentate (aproape) toate băncile.

LA CMR Bancomat Paralia - scris de laleaua_neagra în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 05.08.14 12:17»Sunt relativ multe multe variante fiecare cu avantaje și dezavantaje.

În general în Sithonia veți găsi zone mai liniștite, stațiuni care de fapt sunt niște sate cu ceva esență de turism, dar în care te simți foarte bine. Plus Sithonia este mai sălbatică - îmi place mai mult.

În Sithonia aș putea să îți recomand resorturi gen Sonia Village Hotel (dar atenție este relativ departe de Gerakina - 1 km de mers pe jos). Apoi prea-titratul Philoxenia Bungalow Hotels. Un hotel indicat pentru copii este Blue Dolphin, dar și acesta este relativ departe de prima stațiune și înțeleg că nici plaja nu este prea grozavă.

Toate cele de mai sus au demipensiune - ceea ce poate reprezenta o idee bună pentru cei cu copii. Plus că majoritatea au gratuitate pentru copil. Toate 3 au avantajul că sunt mai aproape de Salonic, fiind situate de fapt pe golful ce unește cele 2 brațe.

Sunt bineînțeles și multe alte variante, dar cele de mai sus sigur trebuie luate în calcul. Pe AFA sunt destule comentarii referitoare la cele 3 - citește-le cu atenție, filtrează informația relevantă pentu tine și atunci vei alege în cunoștință de cauză.

În Kassandra stațiunile sunt mai mari și ceva mai înghesuite.

LA CMR Recomandare statiune/hotel in Halkidiki - scris de HolidayBlue în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 05.08.14 07:53»Salut:

Din păcate pe prospecte turcii nu trec și prețurile. Așa că îți voi pune la dispoziție câteva prețuri pentru atracțiile de care am fost interesat.

1. Horse Safari 40 TL

2. Diving - include 2 sesiuni de scufundări de 30 min - 60 TL

3. Quad Safari - plimbări cu ATV sau buggy - 50-60 TL single - 70-75 TL double (durează 3 ore în total - pesemne efectiv 1:30h

4. Village Tour - se vizitează 2 sate turcești unde sunt prezentate obiceiuri tradiționale, moară de vânt, cascada, etc 9:00-17:00 - 40 TL

5. Cleopatra & Gokova - 9:30-17:30 50 TL

6. Excursie Dalyan și Caunos - 9:00- 19:30 - 30-35 TL - aici prețul mi se pare extrem de mic...

Și mai sunt și alte excursii dar nu am prețurile:

Aegean Island Trips

Jeep Safari (nu am notat dar prețul parcă era 40 TL)

Pamukkale

Efes

Rodos

Rafting

Dolphin

Waterpark

Turkish Night

Și mai sunt și altele. Bani și timp să ai . Mai ales că timpul parcă se contractă în concediu iar banii dispar din buzunar ca prin minune .

Sunt o grămadă de agenții locale de unde puteți lua excursiile. Se poate negocia în anumite limite. Bine de întrebat la măcar 2-3 agenții pentru a fi sigur că nu ai fost păcălit. Atenție că nu întotdeauna condițiile sunt egale iar diferența de preț poate diferi și de aici. De pildă Safari Jeep este organizat de 2-3 firme iar agențiile vând de obicei de la una din ele. Sunt însă și agenții care le vând pe toate - de abia de acolo poți afla diferențele.

Interesează-te de excursii din prima zi - nu toate excursiile se organizează zilnic - riști să pierzi exact ce-ți dorești dacă nu te interesezi din timp.

LA ÎNTREBAREA Preturi excursii optionale marmaris 2014 - scris de animatorul în secțiunea [Excursii opţionale din Marmaris / MARMARIS]
Dabator, 04.08.14 11:11»În Metamorfosi nu am văzut.

Am găsit așa:

The following banks have ATMs in various Sithonia villages:

ATEbank: Nikiti

Emporiki Bank: Nikiti

Eurobank: Neos Marmaras, Nikiti

National Bank: Agios Nikolaos, Neos Marmaras, Nikiti, Sarti, Sykia

Piraeus Bank: Nikiti

LA CMR Bancomat Metamorfosi - scris de adighh în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 03.08.14 23:24»@dianamea: Îmi pare răuunul dar trebuie să te contrazic.

Până la Paralia venind pri Kulata sunt 2 toll-uri - unul de 1,2 EUR și unul de 2,2 EUR.

Drumul prin Makaza nu l-am încercat încă - când am plecat eu spre Peloponez tocmai era blocat. De aceea nu mă pot pronunța.

Sper să o fac totuși anul acesta și voi reveni cu detalii.

LA CMR Cel mai scurt traseu Ploiesti - Paralia Katerini - scris de mihaidura în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 23.07.14 12:08»@cosminp: E relativ. Adică nu aș spune că plajele sunt neamenajate. Mai ales hotelurile care au plaje proprii se ocupă de amenajarea lor.

La Ephesia eu țin minte că plaja și intrarea în apă era destul de OK. Erau și pietre în anumite zone dar puteau fi evitate. Și la Batihan e la fel căci sunt gard în gard.

La fel în Bodrum, Marmaris, Fethyie - peste tot am stat în hoteluri pe plajă (o parte cu plajă proprie) și nu am avut de ce să mă plâng.

Așa că nu există o regulă generală - generalizările nu fac bine deloc.

LA CMR Cazare Kusadasi - hotel 4*, pe plaja, All Inclusiv - scris de dana2000 în secțiunea [CMR TURCIA]
Dabator, 23.07.14 08:23»@dana2000: Îți recomand din experiența personală Ephesia Hotel. Este situat pe Long Beach.

Eu am fost foarte mulțumit de serviciile acestui hotel. Are șezlonguri gratuite pe plajă. Aici am văzut singurul spectacol de calitate cu obiceiuri din zonă, muzică tradițională și dansuri populare. Nu belly-dance...

Nu spun mai multe căci au trecut vreo șase ani de când am fost. Știu însă că a fost renovat și se pare că a crescut și mai mult calitativ.

Chiar lângă Ephesia se află Batihan - un fel de legendă a hotelurilor din Kusadasi. Dar ca în orice legendă există controverse în jurul acestuia. Ce pot spune este că e întins pe o arie mult mai mare decât Ephesia și mi s-a părut a fi mult mai zgomotos.

Pentru ambele găsești zeci de review-uri (peste 50 la fiecare dintre ele) pe amfostacolo.

LA CMR Cazare Kusadasi - hotel 4*, pe plaja, All Inclusiv - scris de dana2000 în secțiunea [CMR TURCIA]
Dabator, 10.07.14 19:57»Cât timp pasul Republika este închis mi se pare clară varianta prin Sofia. Aș fi vrut să încerc Makaza însă nu este cazul acum (până la redarea în circulației a pasului sus amintit).

Eu am plecat acum aproape 3 săptămâni spre Grecia. Plecarea duminică la ora 4:20 ajuns în Paralia (unde am avut cazare intermediară) la 14:40.

Efectiv prin Bulgaria am făcut 7 ore și am ocoloit Sofia pe centură.

La întoarcere am plecat din Sidirkastro la 8:50.

Prin Bulgaria am făcut de această dată 6:45 și am trecut direct prin Sofia (nu pe centură).

Drumul este OK. Singura problemă este ocolirea în apropierea graniței greco-bulgare (Petrici).

LA CMR Varianta optimă traseu spre Paralia Katerini - scris de irinasimona2000 în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 08.07.14 15:49»M-am întors și eu din concediu.

Atât la dus cât și la întors am venit pe la Kulata și totul a decurs fără incidente.

Îmi propusesem ca la dus să merg Veliko Târnovo - Makaza, dar cum intemperiile au blocat drumul am ales varianta cea mai la îndemână, cea pe care o folosisem și până atunci la plecările în Grecia (cu excepția Thassosului), când granița de la Makaza nu era deschisă.

La dus am mers pe centură iar la întoarcere prin Sofia. Aș putea spune că mi s-a părut mai bine prin Sofia. Totuși m-am întors duminică, bănuiesc că în zilele lucrătoare ar trebui evitat drumul prin mijlocul Sofiei.

Părerea mea este că pentru orice în afară de Thassos varianta cea mai bună actualmente (până la redeschiderea pasului Republika) este drumul Sofia-Kulata.

Dar bineînțeles fiecare alege varianta care i se pare mai la îndemână.

LA CMR Variante drum Grecia prin Bulgaria - ce ţin cont de inundațiile recente din BG - scris de Dabator în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 07.07.14 20:34»M-am întors și eu din concediu.

Atât la dus cât și la întors am venit pe la Kulata și totul a decurs fără incidente.

Îmi propusesem ca la dus să merg Veliko Târnovo - Makaza, dar cum intemperiile au blocat drumul am ales varianta cea mai la îndemână, cea pe care o folosisem și până atunci la plecările în Grecia (cu excepția Thassosului), când granița de la Makaza nu era deschisă.

La dus am mers pe centură iar la întoarcere prin Sofia. Aș putea spune că mi s-a părut mai bine prin Sofia. Totuși m-am întors duminică, bănuiesc că în zilele lucrătoare ar trebui evitat drumul prin mijlocul Sofiei.

Părerea mea este că pentru orice în afară de Thassos varianta cea mai bună actualmente (până la redeschiderea pasului Republika) este drumul Sofia-Kulata.

Dar bineînțeles fiecare alege varianta care i se pare mai la îndemână.

LA CMR Traseu spre Halkidiki - scris de benescu75 în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 21.06.14 23:16»Se pare că de la Pasul Republica ne putem lua la revedere pe o perioadă mai lungă.

Puteți vedea aici un reportaj cât și ceva explicații.

Din ce am înțeles un val de 3m a smuls practic o porțiune de drum din Pasul Republica. Estimare reparție: 3 luni. Varianta Pasul Shipka.

LA CMR Variante drum Grecia prin Bulgaria - ce ţin cont de inundațiile recente din BG - scris de Dabator în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 21.06.14 20:21»Am găsit două site-uri cu starea drumurilor din Bulgaria.

Nu știu cât sunt de actualizate, însă ar putea fi de folos:

bgmaps.com

Se poate pune punct start și final. Veți observa că sunt ceva drumuri blocate.

Pare că drumul spre Kulata prin Sofia este OK.

În schimb spre Makaza Pasul Republica este închis - traficul redirectat pe Pasul Shipka.

Al doilea site:

roads-bg.eu

LA CMR Variante drum Grecia prin Bulgaria - ce ţin cont de inundațiile recente din BG - scris de Dabator în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 21.06.14 20:03»@scotch0729: Când am lansat acest CMR m-am interesat cât de cât de starea drumurilor.

Evident nu are legătură cu Albena. Totuși probleme sunt pe mai multe drumuri naționale.

De pildă Pasul Republica pare că este închis, așa încât varianta cu Makaza pare să iasă din discuție.

De exemplu din ce înțeleg de aici

cu traducere din google translate:

"Până la sfârșitul lunii iulie va fi restaurată de trafic prin Pass Republicii. Astăzi, președinte al consiliului de administrație al Agenției "infrastructurii rutiere" Stefan Chaikov verifica modul de a efectua o măsurilor dispuse de repede trece munte de compensare după potop de ploi torențiale sale. Acesta rămâne închis pentru trafic pentru toate tipurile de vehicule. "

Însă poate fi greșit. Poate cineva care știe bulgara...

LA CMR Variante drum Grecia prin Bulgaria - ce ţin cont de inundațiile recente din BG - scris de Dabator în secțiunea [CMR GRECIA]
Dabator, 21.06.14 19:56»@anisoara dolea: Nu cred că ai înțeles întrebarea. Mă interesează starea drumurilor și ce variantă să aleg.

Nu mă interesează variante de cazare.

Rog și pe ceilalți, fiind o problemă destul de serioasă să ne rezumăm la starea drumurilor.

Poate fi de folos și pentru celelalte persoane care au de gând să meargă spre Grecia.

LA CMR Variante drum Grecia prin Bulgaria - ce ţin cont de inundațiile recente din BG - scris de Dabator în secțiunea [CMR GRECIA]
pagină generată în 0.0272440910339 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată