Răspunsuri publicate pe sait - de Dabator

Pagina 1 [din 7]
[ 131 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7
[25.03.16 11:19] - Dabator

@rubianacirstea: Eu am stat la hotel Oceanis din Kavala. Un hotel destul de bun și care are ca avantaj parcarea gratuită (în Kavala e destul de greu să găsești loc de parcare).

Hotelul este central, aproape de port, un supermarket este chiar în apropierea hotelului.

Poate fi o variantă bună pentru Kavala.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Unde ma cazez in sau in apropiere de Kavala?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: rubianacirstea ]
[14.03.16 19:36] - Dabator

@Veneraa: Eu am ales varianta închirierii unei mașini. Am ales Europcar, compania de la care am închiriat mașină ori de câte ori am fost în Spania. Prețurile în Spania la închiriat mașini sunt destul de mici. Dacă o închiriezi 5 zile sau 7 prețul este același. Mașina e bine să fie rezervată de pe acum, în timp prețurile pot crește. Se poate anula rezervarea și cu 24 de ore înainte, așa că aveți timp să vă gândiți și răzgândiți.

E drept că trebuie să iei în calcul și alte costuri suplimentare - taxe de parcare, de autostradă și benzina. Noi am fost 5 persoane și sigur a meritat.

Costul excursiilor organizate este destul de mare dar ai avantajul ghidului, dar și dezavantajul plimbării cu autocarul pe la toate hotelurile din stațiunile de pe Costa del Sol, pentru a fi ridicați ceilalți turiști.

Sevilla și Cordoba merită vizitate cu prisosință. În Granada nu am fost decât la palat, căci am combinat și cu Nerja. Gibraltarul este interesant.

Despre Tanger am povestit aici. Pe mine excursia m-a costat 62 de EUR și am achiziționat-o de la o agenție din Benalmadena. Și acum mi-e greu să spun dacă merită sau nu.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Costa del Sol, din DESTINATIA: Vacanța pe Costa del Sol, #DESCOPERĂ COSTA del SOL (SPANIA) [AUTOR: Veneraa ]
[13.03.16 19:51] - Dabator

@dimitriadeelena: Dacă e să mă întrebi pe mine nu știu dacă e cea mai bună alegere. Doar dacă îți propui să vizitezi și alte obiective în Grecia. Altfel costurile sunt foarte mari, ca și efortul de ajunge în Creta.

La bugetul tău iei avionul și închiriezi o mașină în Creta. Nici oboseala nu e aceeași.

Chiar dacă ajungi în port la Pireu fără oprire cu taxele de autostradă, benzina, oboseala nu se justifică. Apoi costurile de ferryboat, ferries.gr/superfastferri ... s-heraklion.htm și timpul petrecut pe ferry nu sunt tocmai atractive.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cu masina in Creta, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: dimitriadeelena ]
[13.03.16 17:51] - Dabator

@Maria V. - Cu siguranță poți vizita Orasul Artelor si al Stiintelor și pe dinafară. Și este impunător, o reușită arhitectonică.

Port Saplaya și faleza le poți vizia și cu biclicleta. Ca și grădnilie Turia...

Pe lângă cele gândite de tine îți mai propun Jardin de Real și (aici este regretul meu că nu am ajuns) Albufera.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Orasul Artelor si al Stiintelor, din DESTINATIA: Descoperă Valencia, VALENCIA (SPANIA) [AUTOR: Maria V. ]
[08.03.16 00:37] - Dabator

@Ammelie: Iti recomand Solvasa Valencia. La ei pe site era 64 eur fără anulare sau 71 eur (atât am dat eu pe triplă, am ales varianta cu anulare - să nu mă întrebi de ce)

Un hotel de 4*, civilizat, liniștit, asezat egal față de centrul vechi si mare dar si față de Oceanografic. Faci cam 15-20 minute pe jos spre oricare din obiective. Si mai puțin cu autobuzul care are stație chiar in fața hotelului.

Personal am fost foarte mulțumit, asa că e o optiune

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Valencia, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: alina1104 ]
[31.01.16 11:47] - Dabator

Eu am fost la început de iulie în Santa Sussana și apa era gheață. Ce mai rece apă pe care am întâlnit-o vreodată la mare. Mergeam pe plajă cu papucii, fiecare pas cu piciorul gol era un chin. Clar nu e plajă pentru copil. vezi impresii

@nicole33 v-a îndreptat mai bine către Costa Dorada, Costa Blanca, Costa del Azahar. Și pe Costa de Sol poți avea ghinionul să găsești apă rece (nu la fel de rece ca pe Costa Brava) din cauza curenților ce vin dinspre ocean.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Costa Brava iunie sau septembrie, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: GUSCU ]
[16.01.16 18:24] - Dabator

@krisztike: Dacă ajungeți la Atena, atunci vă puteți gândi la Peloponez, o zonă a Greciei extrem de ofertantă. De la Nafplio, cel mai frumos oraș al Greciei (așa cum chiar grecii o spun), la site-uri istorice impresionante precum Micene, Epidavros, Tyrint dar și multe altele.

Ar mai fi impresionanta cetate a Monemvasiei, peștera Diros, o peșteră în care ești condus cu barca pe culoarele acesteia.

De asemenea puteți lua în calcul o vizită în Hydra, insula în care autovehiculele sunt interzise: fie pe cont propriu, fie croziere de o zi din Atena - vizită ce se face împreună cu Aegis și Poros sau din Tolo unde vizita se face împreună cu Spetses.

Să nu uităm de canalul Corint, caz în care, ocolind un pic autostrada, crește deliciul translației din Atica în Peloponez.

Dacă vreți să mergeți cu mașina, iată detalii despre drum: vezi impresii.

Este o sugestie, care, în cazul în care vă face cu ochiul, vă stau la dispoziție cu amănunte suplimentare.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Ce să vizităm în Grecia în aprilie?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: krisztike ]
[15.01.16 18:29] - Dabator

@inoa2: Sunt atâtea locuri frumoase de văzut în Andaluzia... Fiindcă sunteți doar voi doi, ați putea face un tur, cu mai multe cazări, închiriind o mașină.

Eu am închiria mașină, dar fiind 5 persoane mi-a fost teamă că nu mă pot căra cu toate bagajele. Oricum ne-am mutat dintr-o stațiune în alta, dar nu erau decât 75 km între ele. Când ai de mers în jur de 200 nu mai este atât de simplu. Am primit în cele din urmă un Peugeot 308SW care a fost uriaș, și asta a amplificat regretul meu că n-am rămas măcar o noapte în Sevilla și Cordoba. Sunt orașe pe care le străbați cu sufletul. Pentru 7 zile am plătit 217 EUR la Europcar, dar pentru o mașină mai mică cu siguranță prețurile erau mult mai bune. La Europcar anularea rezervării la mașină se poate face și cu două zile înainte (dar citiți cu atenție condițiile)

Închiriați mașina doar pentru zilele în care vă propuneți să vă plimbați prin alte orașe, cât timp veți sta în Malaga sau una din stațiunile apropiate de Malaga (Torremolinos sau Benalmadena) nu merită, plătiți parcarea și mașina degeaba.

Dacă procedați așa faceți și economie de benzină și taxe autostrăzi dar și de timp.

Dacă alegeți excursii opționale cu autocarul sunt destul de scumpe și pierdeți și mai mult timp până sunt ridicați și apoi lăsați toți cei înscriși la hotelurile unde stau.

Pe lângă detinațiile propuse de colegii mei de site puteți lua și o excursie în Maroc, dar trebuie cântărit bine dacă vi se potrivește au ba.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Andaluzia 8 zile, locuri frumoase si sugestii transport, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: inoa2 ]
[15.01.16 00:03] - Dabator

@andreuta23: Hotelurile în Spania sunt foarte bune, sau cel puțin eu așa am nimerit, și cele de 3 stele sunt OK. De asemenea mâncarea la hotel este peste ceea ce am întâlnit în alte părți...

Dacă mergi cu copii mici cred că e mai comod să iei demipensiune, ai mai multe opțiuni pentru cei mici care de multe ori sunt mofturoși. De multe ori a doua masă (în plus față de mic dejun) este foarte ieftină la hoteluri. Apoi dacă găsești și gratuite pentru copii (sau maxim 50% pentru cel de al doilea) faci o economie importantă

La Hotel Bali chiar exista o vitrină frigorifică cu mâncărică pentru copii.

Costa del Sol este cu adevărat superbă, Torremolinos sau Benalmadena sunt alegeri foarte bune fiind și foarte aproape de aeroport. În aceste stațiuni sunt și foarte multe atracții pentru copii, delfinariu, parc de distracții, acvariu etc. Fiind cu copii mici nu cred că puteți face prea multe excursii (deși sunt multe de văzut în Andaluzia), dar chiar și așa, o plimbare prin Malaga vă poate unge pe suflet. Atenție însă, apa poate fi rece, noi am fost la sfârșitul lunii iunie și apa era cam la limită. Poate am avut ghinion. Oricum este mult mai caldă decât în nordul Barcelonei (noi am stat în Santa Sussana și am prins cea mai rece apă din câte am prins vreodată, tremuram.

La sud de Barcelona, pe Costa Blanca sau pe Costa del Azahar apa este mult mai bună.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Demipensiune sau BB?, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: andreuta23 ]
[07.01.16 14:27] - Dabator

@Cesere: Spania nu este o țară așa de scumpă așa încât bugetul, zic eu, ajunge și pentru mese, și pentru vizite la muzee (astea sunt mai scumpe) cât și pentru ceva suveniruri.

Bineînțeles că depinde cât dați pe biletele de avion, dar nu ar trebui să fie foarte scumpe, trebuie urmărite ofertele de la diverși operatori. Prin februarie scoate și Tarom-ul oferte ieftine.

Dar să știi că salam poți să mănânci și dacă ai 5000 EUR, depinde de preferințe =)).

Succes!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare decenta Madrid, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: Cesere ]
[05.01.16 16:09] - Dabator

Este foarte greu de ales o destinație în Grecia, este atât de ofertantă.

Bănuiesc că în buget nu este inclus și transportul.

Aș începe cu Halkidiki dacă tot nu ați ajuns acolo, cu precădere Sithonia. Sunt mai multe plaje frumoase decât timp aveți voi la dispoziție :).

Apoi o variantă ar fi Parga și/sau Sivota, pe țărmul de vest al Greciei la Marea Ionică. Mai jos un pic este Lefkada, o destinație controversată. Mie mi-a plăcut foarte mult, plajele sunt de-a dreptul spectaculoase dar, având în vedere că aveți copii mici, s-ar putea să nu vă avantajeze foarte tare.

Și Peloponezul ar fi o idee foarte bună, dar este ceva mai departe.

Mare atenție la discounturile pentru copii la cazare, cântăresc foarte mult în decizia finală. E posibil ca prețul pachetului să fie unul mai bun la un hotel superior unde copiii „sunt incluși” sau au discount foarte mare în comparație cu altul care nu oferă discount pentru copii.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Unde in Grecia?, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: OlgaDana ]
[03.01.16 13:48] - Dabator

@silvia tudoran: Costa Brava este o bună variantă de început pentru o vacanță în Spania (bănuiesc că îți dorești să vizitezi și Barcelona). Am stat în Santa Susana și ar mai fi de remarcat că. deși în iulie, apa era extrem de rece (pe lângă nisipul care era mai mult pietriș, de abia mergeam pe plajă). Eu am stat la hotel Aquamarina 3* și am fost foarte mulțumit.

Dacă te gândești și la entertainement ți-aș recomanda să te muți la sud de Barcelona pe Costa Dorada. Eu am stat în Salou, la Hotel SOL COSTA DORADA, un hotel excelent, doar că este la aproape 800 m de plajă (dar aproape și de Port Aventura). Aici plaja este cu nisip fin, intrarea lină în apă și apa caldă. Dar cel mai important: aici găsești Port Aventura, cel mai mare parc tematic al Universal în Europa. Copiii vor fi extrem de încântați.

Cât despre mersul cu mașina, voi știți mai bine, pe lângă oboseală nu uitați să calculați (pe lângă benzină) și taxele de autostradă și costul cazărilor intermediare.

Aș cum spuneau și alți colegi, mai bine urmăriți să găsiți un preț bun pentru avion, cred că prețurile vor mai fi mai mici (chiar dacă sunteți 4 persoane) decât cele cu mașina. De asemenea, puteți închiria câteva zile o mașină direct în Spania (costurile nu sunt foarte mari). Urmăriți și Tarom în luna februarie, sigur veți găsi Barcelona cu 100-135 EUR dus-întors și aveți incluse și bagajele.

[01.01.16 20:48] - Dabator

Din propria-mi experiență recentă ți-aș recomanda hotelul Adonis din Kallithea, Kassandra.

O altă variantă ar fi Enalion Studios din Olympic Beach. Aș recomanda însă mai repede Halkidiki sau Parga în locul Rivierei Olimpului dar asta este o părere personală...

Niciuna din cele două opțiuni prezentate nu are piscină.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Locatie + cazare Grecia Iulie 2016, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: gabim2002 ]
[25.12.15 08:52] - Dabator

@cozmai: Turcia are foarte multe stațiuni mari și frumoase. Mie mi-a plăcut cel mai mult Bodrum, dar vouă cred că vi se potrivește mai mult Marmaris sau Kusadasi. Este important și dacă vreți și există disponibilitate (copiii fiind destul de mici) pentru a vizita și câteva obiective.

Sigur că mai este și Antalya. dar cum acolo nu am ajuns, nu pot spune nimic.

Sfatul este să cauți hotelurile la care găsești gratuitate pentru copii sau măcar pentru unul și preț redus pentru cel de al doilea. Așa, vei putea în aceeași bani să alegi un hotel cu condiții mai bune decât altul care nu dispune de aceste gratuități.

Personal am stat la Pasa Beach din Marmaris și Ephesia Beach din Kusadasi de care am fost foarte mulțumit. La bugetul vostru (având în vedere că ați exclus transportul din cei 1200 EUR) puteți găsi și hoteluri superioare acestora, depinde însă și dacă vreți să cheltuiți toți banii :).

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vacanta in Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: cozmai ]
[19.12.15 18:43] - Dabator

Din fericire am reușit să ajung pe Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa del Azahar, Costa Blanca. În general am stat la hoteluri de 3* (și mai rar la 4*). Bugetul de 1000-1200 EUR este cu siguranță unul realist (dacă nu incluzi aici și intrarea la anumite obiective care pot crește costul sejurului).

Hotelurile de 3* la care au fost majoritatea

Dacă stai 12 zile și îmi permiți să îți dau un sfat, ar fi bine să împarți sejurul în cel puțin 2 stațiuni/localități. Ai mai multe avantaje: poți vizita mai multe obiective și nu în ultimul rând împarți riscul unei alegeri nereușite a cazării/stațiunii.

Astfel eu am fost prima dată Barcelona/ Costa Blanca Brava (Santa Sussana) / Costa Dorada (Salou).

A doua oară am ales două stațiuni de pe Costa de Sol: Benalmadena și San Pedro del Alcantara

Anul acesta am fost Valencia/Costa Blanca (Benidorm) /Costa del Azahar (Alcossebre).

Îți mai ofer un pont: sunt multe hoteluri care au diferențe foarte mici de preț între cazare cu mic dejun, demipensiune și pensiune completă (vezi de exemplu Servigroup Romana- Alcossebre). Mâncarea la hotel în Spania, în opinia mea, este peste ceea ce vei găsi la hoteluri de aceeași categorie din Turcia (nu mai spun de Grecia)

De asemenea trebuie să cauți cazarea atât pe site-urile online gen booking, dar și la agenții cât și pe site-urile hotelurilor. De multe ori vei fi surprins să observi că booking-ul (deex) nu este nici pe departe cea mai bună alegere.

Hotelurile de 3* în Spania sunt foarte bune (sau cel puțin cele la care am nimerit eu). Mai ales cele mai noi. Condițiile de cazare foarte bune iar de mese am spus mai sus. Vei găsi câteva impresii de cazare prin review-urile mele.

Aș alege Costa del Sol ca primă opțiune mai ales că de aici poți vizita Malaga, Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda, Gibraltarul, ba chiar poți da o fugă în Maroc. Practic mie nu mi-au ajuns 10 zile cât am stat în această zonă feerică.

Sunt foarte multe de spus despre cele vizitate așa încât dacă ai orice fel de întrebare îți răspund cu plăcere.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Costa Blanca vs Costa del Sol, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: Sir_Ady ]
[26.11.15 20:58] - Dabator

@hannyball - Există aeroport în Kavala dar eu nu am cunoștință să existe cursă directă și nici charter din România, așa că ar fi foarte complicat și scump. În Thassos se poate ajunge însă foarte repede cu mașina, mai ales de când este deschisă granița de la Makaza.

Așa că două variante foarte bune sunt Creta și Corfu. Iar. dacă în Corfu se poate ajunge și cu mașina în Creta chiar nu merită efortul. Prin urmare Andox are dreptate

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Hotel in Corfu sau Thassos, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: peekoo ]
[29.06.15 22:32] - Dabator

@novigelu: Dacă lucrurile se îndreaptă în direcția greșită, s-ar putea ca euro din buzunar să aibă o valoare mult mai mare. Când am ajuns în Cipru după crahul bancar, cu 50 EUR aș fi cumpărat tot ce a rămas dintr-un magazin de jucării. Păcat că eram cu avionul, nu aveam unde să car atâtea... Am intrat în magazin, am văzut câteva jucării simpatice, dar aveau pe ele prețuri de 15-25 EUR. Admirându-le, o băbuță iese după tejghea și îmi spune: asta o dau cu 3 EUR, pe asta cu 4 și dacă luați 4 le dau pe toate cu 10 EUR. Din Nicosia mi-am luat o cămașă foarte bună cu 2 EUR. Apoi m-am gândit că aș fi putut lua mai multe, dar la 2 zile magazinul era deja închis definitiv...

Totuși eu sper să nu intre Grecia în faliment. Dar depinde doar de ei... Cert e că toți vor avea de suferit, inclusiv noi.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Musai de văzut în Corfu!, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: batman ]
[27.06.15 11:28] - Dabator

@nmm: Nu vreau să supăr pe nimeni, dar eu nu aș începe Grecia cu Paralia Katerini. Eu am fost de două ori, o dată în trecere iar altă dată am stat 3 zile. Nu vreau să mă întind, dar aș aduce un singur contraargument: apa mării. De fiecare dată când am fost era tulbure, cu nimic diferită de cea de pe litoralul românesc, singurul loc din Grecia în care am găsit o astfel de apă. Ar mai fi și alte (contra) argumente, dar acesta mi se pare cel mai important. Riscați să vă faceți o impresie greșită despre Grecia.

Bugetul vă permite fără probleme o cazare pe una din insule, chiar și cu avionul. Poate Corfu sau Zakynthos ar fi opțiuni interesante. Lefkada e foarte frumoasă dar e mai sălbătică. Sunt multe alte insule interesante, dar cum nu le-am vizitat nu pot să mă pronunț. Pentru că vorbiți și de distracție bănuiesc că Skiathos, Mykonos, Santorini ar fi opțiuni interesante.

Dacă vreți undeva mai aproape, atunci alegeți Halkidiki. Brațul Sithonia este mai sălbatic, iar Kassandra este ceva mai cosmopolit. Mie personal mi-a plăcut mai mult Sithonia, dar am fost anul acesta câteva zile în Kalithea (pe Kassandra) și am fost foarte încântat. Iar apa mării este foarte limpede și frumoasă.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Plaja frumoasa pe Grecia continentala, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: nmm ]
[20.05.15 14:05] - Dabator

@dianabzs: Îți recomand Hotel Oceanis. Eu am plătit atunci 60 EUR dar am fost practic 3 persoane, copliul de 14 ani fiind considerat adult.

Micul dejun foarte bun, în centru, aproape de mare (chiar am avut vedere la mare), parcare proprie (doar că vei avea nevoie de ceva îndemânare.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in Alexandroupoli si Kavala, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: dianabzs ]
[03.05.15 09:20] - Dabator

@aurel245 - Cred că ai vrut să spui Sofia Kulata, nicidecum Makaza. Nu de alta dar să nu inducem în eroare pe cei ce nu au experiența drumului spre Grecia

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Bulgaria in drum spre Thassos, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: beamonikat ]
[pg. 1 / 7]: răspunsuri 1-20 din total 131
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0396299362183 sec /