Răspunsuri încărcate @AFA [p.662 /757]
[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]
Am făcut pașapoarte noi pentru că aveam vize de Iran, Qatar și Emiratele Unite. Deși am avut pașapoarte noi nu am avut nicio problemă la frontieră. Citisem pe un blog altceva...
Alegerea cu 4 nopți în Ierusalim este bună, 5 erau și mai bine. În Tel Aviv noi am stat într-un hotel bine poziționat lângă Piața Carmel, pe strada Allenby, Hotel 75. Toate autobuzele plecau sau veneau aici. O să scriu despre cazare în curând și de modul de a ajunge la aeroport cu mijloace de transport în comun, mult mai ieftin.
Păcat că nu stai măcar 2 zile în Tel Aviv, o jumătate de zi este foarte, foarte puțin, ... nu știu ce poți vedea!? oricât de bine te-ai mișca.
Până în mai este timp de documentare, voi scrie sigur...
Am avut doar shekeli, unii mi i-au procurat copii din București, alții de la un prieten turc al soțului meu care avea un vecin evreu. Merg și dolarii...
Impresiile postate de tine pe sait sunt de la hotel Cozia. vezi impresii
Unde ați stat, până la urmă - la hotel Cozia sau la hotel Căciulata?
Desi am avut rezervare printr-o agentie am avut probleme la cazare, in sensul ca nu aveau camere disponibile si am stat o noapte intr-o camera la demisol iar a doua zi am primit o camera la etaj.
Va recomand sa luati un apartament pt. ca "pat suplimentar"insesamna un pat de companie din metal care trebuie inchesuit undeva in camera.
In rest a fost ok, am avut pensiune completa iar masa a fost cu bonuri valorice si am putut comanda ce am dorit. Cei care au mers la tratament, au avut meniu fix la toate cele 3 mese.
Nu stiu in extrasezon cum este la Aqua parc, dar in luna august a fost f. bine, apa este termala in toate bazinele.
Oricum peisajul este superb si merita vizitata locatia.
De la aeroportul Ben Gurion la Ierusalim cel mai ieftin ajungi cu autobuzul 485. Toate aceste informații, precum și multe alte ponturi de călătorie, le găsești în reviewul meu vezi impresii iar în continuarea reviewului sunt alte articole despre obiectivele din Ierusalim și Tel Aviv.
Cel mai bine este să ai la tine shekeli, pe care îi poți cumpăra din România de la casele de schimb valutar mari - eu am găsit în București, în provincie nu știu care este situația. Dacă nu, atunci să ai la tine dolari, nu euro, și încearcă să nu-i schimbi în shekeli la aeroport, unde se percepe un comision mare.
Eu am fost în Israel în prima jumătate a lunii iunie și am prins temperaturi de 25-30 grade, cu oarece disconfort în Ierusalim; Tel Avivul este mult mai răcoros din cauza brizei marine.
Cred că faci o alegere bună cu 4 nopți în Ierusalim și ultima în Tel Aviv, unde îți recomand să ajungi totuși cât mai devreme pentru o plimbare pe plajă și eventual, o baie în mare. În Tel Aviv noi am stat într-un hostel modest vezi impresii dar excelent poziționat: vizavi de el este stația de autobuz pentru Jaffa, pe care te sfătuiesc să o vizitezi.
Noi am avut viza de China și Egipt și ne-au pus o groaza de întrebări la acordarea vizei, în aeroport.
Nu știm ce altceva vreți să faceți acolo în afară de cazarea pe o plajă deosebită?
Pentru că dacă e vorba numai de relaxare la plajă, cred nici nu mai contează țara.
Informațiile sunt prea puține, așa că fiecare îți va spune probabil de vreo plajă unde s-a simțit bine! Aș putea să recomand cel puțin câte o plajă în cca 14 insule grecești (vezi rw - Plaja mea preferată, dar care o fi aceea?) dar poate mai doriți și altceva? istorie, plimbări, distracție?
Pe măsura întrebării vor fi și răspunsurile!
Centralul este departe iar Oltul si Cozia sunt sub Caciulata.
ideea este ca nu cred ca vom fi lăsați de organizatorii campionatului de șah să dormim în altă parte...
trebuie să achitam niste taxe de organizare...
Bonus aveti piscina interioara incalzita (gratis), sauna.
Eu acolo merg cu familia de ceva ani, cand vrem la Aquapark pt weekend.
Rezervari mai din timp, au mereu plin.
Cu drag Bogdan.
Nu stiu ce sa zic despre vedere, cred ca e mai frumos spre Olt, posibil in partea dinspre munte sa se auda ceva zgomot de la masini, desi nu e foarte aproape.
Vorbesc strict de campionatul de sah se stabilesc de la inceput mesele unde sta fiecare si e un interval de timp cand te poti prezenta. Seara de pe la 6 pana la 9, fiecare vine cand poate, mai ales in zilele cu sah clasic se poate termina foarte tarziu. Au fost cazuri cand s-au terminat partide in jur de ora 22 si n-au ramas nemancati.
Gandesc ca... dacă dau un pic din coate mă pot ajuta doamnele de la receptie pt o camera situată mai ok? Este bine sa cer mai jos... etajul 4... 5 cu vedere la munte sau olt?
În limbaj internaut, a scrie cu LITERE MARI înseamnă că strigi la noi! Vezi, de exemplu, aici
Textul în cauză a fost ajustat de noi, mai sus.
Mancarea lasa de dorit. la pensiune trebuie sa fii la ora fixa pt ca se pune mancarea pe masa si risti sa o mananci sleita. se pun chiar ambele feluri odata!!!
A la carte au un meniu sumar si uneori gatite foarte prost.
Bine ca nu prindeti sezon de nunti pentru ca obisnuiesc sa ~"recicleze"mancare de la ospat. Fripturile sunt ca talpa iar orice peste ai plati (salau, somn, crap) tot fitofag vei avea in farfurie!
Clatitele, papanasii si ardeii umpluti au fost super bune.
Limba cu sos de hrean consta in 2 minibucatele de limba necuratata fiarta cu putina apa-nici urma de hrean=scarbos.
La micul dejun niste mezeluri oribile si o branza imputita.
Vara la terasele de vis-a vis se mananca ff bine si convenabil.
La arabela niste muraturi (gogosari, castraveti in saramura) grozave.
Petrecere frumoasa!