Răspunsuri încărcate @AFA [p.5 /575]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

DanNeacsu, 17.05.19 09:12»Buna ziua, Se poate plăti cu cardul și cursul de schimb este unul relativ bun, v-as sfătui sa plătiți cu cardul pentru cazare la hotel. Vigneta se poate plăti online (bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica). Niște Cash in leva nu ar strica din diverse motive (o banala pana de cauciuc ce poate fi rezolvată ușor dar trebuie plătită in moneda locală, un suc sau o apa atunci când vizitați ceva, cumpărarea de suveniruri etc).
LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
elviramvio, 17.05.19 08:47»@RAlexandra:Nimeni nu-ți va putea da răspunsul perfect pentru că nu poți prevede viitorul.

Din experiența mea, pe teritoriul Bulgariei, bine ar fi să ai și bani bulgărești, BGN dar și bani pe card. Amintește-ți că ambele tipuri, Visa și Mastercard au avut probleme anul trecut și situația se poate repeta oricând. Deci concluzia ar fi că ceva cash ar fi bine să ai pentru cheltuieli care nu suportă amânare (restaurant, benzină). Și ar trebui să înțelegem că un card bancar nu este un zeu, vezi recenta situație din Suedia unde cardul bancar chiar este rege.

Acum depinde și unde îți petreci vacanța căci pe litoral și în orașele mari găsești ATM-uri, în stațiuni mici sunt mai rare. Nu-ți garantează nimeni că poți plăti doar cu cardul chiar dacă acolo unde ai de plătit e afișat așa (de exemplu în benzinării, chiar și OMV, am pățit să nu putem plăti căci, ziceau ei, nu mergea sistemul, noroc că aveam leve).

La hotel e bine să întrebi înainte de călătorie cum preferă să le plătești. Am pățit la Kazanlâk, pe contract scria clar plata cu cardul, cu euro sau leva dar după o lună, când am ajuns schimbaseră politica, doar leve! Și noi nu aveam suma, a trebuit să bântuim după o casă de schimb valutar.

Casele de schimb bucureștene de unde poți lua BGN la curs avantajos, de obicei mult mai bun decât la BCR (de obicei cu precomandă) sau Moșilor sunt vis a vis de Magazinul Unirea pe Bd. Coposu dar poți să-ți faci o idee pe valutare.ro/curs-valutar- ... -de-schimb.html. Eu de acolo iau când îmi convine cursul. La casele de lângă vamă cursul este ceva mai mare, cel puțin așa era în aprilie când am trecut eu.

Pentru zonele foarte turistice apropiate de România poți merge chiar cu lei să schimbi destul de acceptabil. Mai departe însă nu mereu cumpără lei dar euro da, categoric și la un curs bun.

Revolut este un card foarte bun. Poți schimba în foarte multe valute, foarte convenabil și l-am folosit de ceva timp chiar în Bulgaria la plăți. Totul este să ai telefonul mereu activ, mai ales când treci granița, altfel îți blochează cardul. Dacă ai un astfel de card, excelent după părerea mea, nu pune toți banii pe el, transferă periodic, la nevoie, după cardul de bază.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Monisorin, 17.05.19 08:42»@Anca2000: Vara trecuta noi am fost in Alanya, Azura de lux. Am platit 2300 E, 2A, 2Copii (13 si 7 ani), am avut suita cu vedere la mare.

Un resort mic si elegant, copiilor le-ar fi placut mai multe topogane, eram doar 2, insa restul activitatiilor au compensat lipsa aqua parcului. Hotelul pe plaja, plaja mare si cu nisip... As reveni oricand cu placere.

Cazare si mancare... No comment! Am fost 5 familii, toti au fost mega multumiti. vezi impresii

LA CMR Hotel plaja Turcia - scris de Anca2000 în secțiunea [CMR TURCIA]
gotty, 17.05.19 08:35»Toate raspunsurile puse cap la cap constituie solutia ta.

Eu am schimbat intotdeauna euro in leva la Mall Varna, a devenit un fel de traditie.

Pe de alta parte recomand si eu Revolut daaaar poti scoate de la bancomat maxim contravaloarea a 800 lei fara comision, restul te costa 2%.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Neli 2019, 17.05.19 08:23»@Lyssys: multumesc. foarte multe detalii utile. ne uitasem si la hotelul acesta dar nu stiam cum e plaja
LA CMR Cazare pe plaja in nordul Greciei - scris de Neli 2019 în secțiunea [CMR GRECIA]
mihais68, 17.05.19 08:21»@RAlexandra: Buna Alexandra, Eu folosesc cardul si scot de la banca de la ei ceva cash pentru cazul cand nu merge cu card.

Daca ajungi la Balcic, poti plati cu leva, lei, euro sau card! Cand te intorci trebuie sa platesti taxa de pod (daca treci pe la Giurgiu - sa ai 4 leva sau 2 euro.

Vigneta pt. masina e electronica, se poate cumpara din aplicatie - BGTOLL in playstore, sau de la orice benzinarie mai mare, nu trebuie sa te opresti dupa vama (GR) unde e coada.

Vacanta frumoasa!

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Dragos, 17.05.19 08:20»@Paul P:
Astazi cursul este: 1 Euro = 1,96 Leva

De fapt, cursul acesta e fix. Și azi, și ieri și oricând...

@Cetinescu:

De " Revolut" ai auzit? E o variantă. Interesează-te...

corect.

O sa ai nevoie și de Leva cash, (...), va trebui sa cumperi vigneta de drum din vama

De anul acesta, NU mai trebuie să cumperi vinieta din vamă. O poți face liniștit de acasă, online, înainte să pleci la drum. S-a scris deja pe tema asta pe aici.

@RAlexandra: nicole33 cred că a dat un răspuns foarte bun. Aș dori doar să îl recomand și eu, cu singura observație că și cardul Revolut poate fi o alternativă foarte bună. Pui lei pe el și scoți moneda țării unde te afli fără vreun comision, la un curs excelent.

De asemenea, dacă vei schimba vreodată (în BG) euro-leva, nu găsești curs mai bun ca la bănci la nicio casă de schimb, chiar dacă afișează „NO COMISION” sau orice altceva pe geamuri.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Daniel64, 17.05.19 08:18»@Albinoium: bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica
LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
parvur22, 17.05.19 08:17»Buna ziua, daca aveti sejur de 7 nopti o sa trebuiasca sa cumparati VINIETA din granita, ori 2buc de cate 1 saptamana fiecare, ori una pe o luna... exact aceeasi banuti costa.

In vama gasesti si case de schimb valutar si schimbi lei in leva. Cursul este " un pic" mai avantajos decat in statiuni.

La plata cu cardul e mai OK dar nu prea gasesti multe locuri unde se poate plati cu cardul.

Ca sa scoti de la bancomate... e cam mare comisionul, nu se merita.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Neli 2019, 17.05.19 08:16»@corn55geo: multumim de pontul cu carburant
LA CMR Cazare pe plaja in nordul Greciei - scris de Neli 2019 în secțiunea [CMR GRECIA]
Albinoium, 17.05.19 08:16»@RAlexandra: Păcat că nu ai spus stațiunea. Oricum, aproape sigur treci prin Varna spre sud.

Vigneta o iei din vamă sau prima benzinărie mare. Daca treci prin Ruse, de la Shell și întorci 1km până la pasaj.

ATM pentru leva este la Priselti coordonate gps 43.113883,27.829874, benzinărie Gazprom. Cum intri, in fundul magazinului pe stânga. Fetele nu știu boabă engleza. Curs de schimb ok.

Fă-ți un calcul estimativ de cheltuieli în leva ca să schimbi doar odată. De ce rămâne cumperi combustibil la plecare.

In București găsești leva, in general, vizavi de fostul magazin Eva, in Piata Romana la Coloane și vizavi de piata alimentara de la Unirii. Curs prost toate.

In stațiuni te jupoaie la schimb, așa că schimba ceva mai mult și jonglează cu cardul după ce te lămurești cat îți ajung levele.

Concediu plăcut 👍

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Daniel64, 17.05.19 08:15»@Cetinescu: S-a schimbat treaba cu vinieta. Se poate lua online, electronic. Am scapat de stickerul de pe parbriz. bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica.
LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
vulpe mihaela, 17.05.19 08:10»Diferenta de cost intre leva cumparata cu precomanda la BCR (singura la care am gasit leva) si cea cumparata din vama este prea mica (in jur de 1,20 leva) si nu justifica alergatura.

In vama sunt doua puncte, unul vizibil, unde se cumpara si vignete, si unul mai dosit, care are curs mai bun.

Eu am platit cu cardul hotelul in 1 mai 2019 si cursul la care s-a perceput leva a fost 2,4579.

La plata cu cardul in magazine nu se percepe comision, iar cursul ar trebui sa fie BNR-ul.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
istvana, 17.05.19 08:08»Noi ieșeam din țară prin Silistra spre Bulgaria și, de fiecare dată, schimbam lei în leva la casele de schimb din Călărași. Mereu am găsit, la curs avantajos. Când am ieșit pe la Ruse, am schimbat la o casă de schimb de după graniță, în Bulgaria — deloc avantajos.

Deci, îți recomand sa încerci in orașele românești din apropierea graniței. Acolo poți găsi curs leu-leva avantajos.

Vacanță plăcută!

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
micutzu, 17.05.19 08:06»Salut. Problema care te frământă nu este fara rezolvare.

Cea mai sigura metoda de plata este cardul. Poți plăti la hotel si la mari comercianți cu

el. Pentru micile cheltuieli iti recomand sa schimbi euro in leva la casele de schimb valutar de langa vama. Tot de acolo iti poti achiziționa si vigneta. Se schimba si lei leva dar cursul este dezavantajos.

Si daca ai nevoie sa schimbi in stațiune sa o faci la case de schimb care afiseaza NO COMISION.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Cetinescu, 17.05.19 07:47»O sa ai nevoie și de Leva cash, așa că cel mai bine schimba imediat după vama (curs mai bun că în statiune).

Deasemenea, daca mergeți cu mașina, va trebui sa cumperi vigneta de drum din vama si întrucât ai cazare pentru șapte nopți vei avea nevoie de doua întrucât te întorci în ziua a opta iar valabilitatea uneia este pe șapte zile (poți lua una pentru o luna, am înțeles că este mai convenabil).

Despre plățile cu cardul și comisioanele de paritate nu știu ce să-ți spun, părerile sunt împărțite.

De " Revolut" ai auzit? E o variantă. Interesează-te, mai ai timp!

Concediu placut.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Paul P, 17.05.19 07:45»@RAlexandra: Cea mai buna metoda este sa pui banii (lei, euro) pe card si sa retragi de la bancomat suma necesara. Vei primi leva la cursul de schimb din ziua respectiva. Astazi cursul este: 1 Euro = 1,96 Leva; 10 Lei = 4,11 LevaSucces!
LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
cristim10, 17.05.19 07:32»Eu am fost de Paste in Bulgaria si iti pot spune ca in statiune la casele de schimb valutar dai pe o leva cam 2.75 lei.

La bancomat daca scoti bani (eu am scos) cursul a fost de 3.10 lei/leva -foarte neavantajos, iar plati cu cardul nu poti face in orice loc.

De schimbat aici nu am schimbat leva.

Cel mai avantajos curs este cel la plata cu cardul.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
dan_is, 17.05.19 07:14»@RAlexandra: Buna, din experienta stiu ca cel mai bun raport leu leva este la plata cu cardul si recomand.

De schimbat pentru bani de buzunar schimba la imediat dupa ce treci vama sau la orice banca in Bulgaria.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
Daniel64, 17.05.19 06:58»De fiecare data am schimbat lei la casele de schimb din Bulgaria. Cursul e foarte apropiat, diferenta e neglijabila.

Unde se poate plati cu cardul, foloseste-l cu incredere.

In Bucuresti se gasesc leva foarte greu.

LA CMR Cum plătim în Bulgaria? - scris de RAlexandra în secțiunea [CMR BULGARIA]
pagină generată în 0.228120088577 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test