Cele mai recente 9630 răspunsuri publicate

Pagina 482 [din 482]
[ 9630 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 478 . 479 . 480 . 481 . 482
[17.06.17 19:55] - MoldovanAbel

@Costi: Sincer nu stiu de ce ma trimite cu bacu, clar ca daca o sa raman sa mergem prin Bulgaria, o sa aleg Calafat-Vidin ca sa nu depind de orarul bacului. Suntem 2 familii fara copii si mergem cu o masina, deci suntem 2 soferi, din pacate nu putem pleca cu o zi mai repede ca sa ne oprum pe drum. O sa citesc calatoria ta de la Calafat incolo de indata ce ajung acasa:-) Cu siguranta o sa am si eu o descriere a drumului si vacantei in general dupa intoarcere:-) Si pana la urma ca si concluzie, cred ca incolo o sa mergem pe Bulgaria ca sa nu pierdem timp cu prea multe vami si controale amanuntite, si la intoarcere daca o sa fie de acord toata lumea din masina o sa venim pe serbia-macedonia, avand in vedere ca avem timp sa ajungem in Romania. Multumesc tuturor de raspunsurile prompte, si pe viitor o sa fiu si eu activ pe AFA:-)

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Cluj - Paralia Katerini 2017, din DESTINATIA: Drumul cu mașina spre Katerini, #EXCURSII şi CĂLĂTORII () [AUTOR: MoldovanAbel ]
[17.06.17 19:36] - Soso42

@bogdan78: Multumesc.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in Delta Dunarii, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Soso42 ]
[17.06.17 19:34] - Carmen Ion

@ady bucuresti: Drumul prin Sofia și intrare în Grecia prin Kulata e mai scurt și, în plus, în Bulgaria beneficiezi de o parte semnificativă pe autostradă.

Ai grijă la indicatoarele de ocolire a Sofiei și mai apoi a Salonicului, un oraș extrem de aglomerat; la acesta din urmă trebuie să intri pe șoseaua de centură (ring road) înainte de a ajunge în Salonic, urmând indicatorul Halkidiki. La intersecția care se desprinde către brațul Kassandra (Nea Moudania), urmează indicatorul de Sithonia și Porto Carras iar după ce treci de Nikiti ai grijă să faci la stânga pe direcția Ormos Panagias, Vourvourou, Sarti.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Sarti, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ady bucuresti ]
[17.06.17 19:33] - bogdan78

Pensiunea Dunarea Veche de la mila 23 este extraordinara.

Mai multe detalii despre ea gasesti pe topicul deschis special pt. ea. Distractie placuta orice ai alege in Delta Dunarii.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in Delta Dunarii, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Soso42 ]
[17.06.17 19:28] - MariusH

Daca e pe bune intrebarea, avand in vedere ca sunt tone de review-uri pe aici despre drumul spre Halkidiki, unde s-a spus cam tot, incerc eu: ti-ai raspuns singur, sunt 2 variante, una prin Makaza, cealalta prin Sofia/Kulata. Eu ti-as recomanda prin Kulata (am facut acest drum spre Vourvourou), ai mai mult traseu pe autostrada si in BG si in GR. Dupa ce iesi de pe autostrada la Nea Moudania, mai ai 80 km de drum national si ai ajuns. De asemenea la vama Kulata nu e asa aglomeratie ca la Makaza, deci si aici ai un avantaj. Mai citeste aici la "Drumul spre Grecia", gasesti destule info.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Sarti, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ady bucuresti ]
[17.06.17 18:59] - Costi

@MoldovanAbel:

Deși, în principiu, îi dau dreptate colegului de sait nrs, răspunsul meu la întrebarea ta este mai complex. Asta derivă din faptul că traseul tău pornește din Cluj și nu din Craiova, localitatea de domiciliu a lui nrs. Dacă ne uităm pe hartă, din Craiova ne e niciun avantaj să urmezi traseul prin Serbia și Macedonia.

În ce te privește, lucrurile stau puțin diferit.

Google Maps îți dă două variante principale (vezi harta), una prin Serbia și Macedonia (1068 km, 13 ore 27 min.), cealaltă prin Bulgaria, cu două sub-variante: fie prin Sebeș-Sibiu-Slatina-Bechet, fie prin Sebeș-Hațeg-Petroșani-Craiova-Bechet. Diferența este nesemnificativă, atât ca timp, cât și ca distanță. După mine, eu aș prefera varianta pe Valea Oltului, dar e doar o chestie de... gust. :)

Nu știu însă de ce Google Maps te duce pe la Bechet, adică să treci Dunărea cu bacul, când ai la îndemână o trecere mai comodă, mai rapidă și mai ieftină, prin Calafat-Vidin, pe pod (vezi harta). E drept, traseul e ceva mai lung (cu vreo 10-20 km), dar nu depinzi de orarul trecerii cu bacul. De la Calafat, ai o descriere a traseului pe care tocmai ce l-am făcut, (vezi impresii), e drept spre Halkidiki, dar oricum el este comun cu al tău până la Salonic, de unde mai ai vreo 50 de km pe autostradă până la Katerini. La ora când scriu acest ecou, review-ul meu nu e încă validat, dar în curând îl vei putea citi, după validare.

Spuneam mai sus că situația ta trebuie privită mai nuanțat decât o face nrs. Asta pentru că, în primul rând, cele două trasee, prin Serbia, respectiv Bulgaria, sunt sensibil comparabile, în ce te privește, cel prin Serbia având avantajul că sunt mai mulți km de autostradă.

Pe de altă parte, cred că traseul cu mașina spre Katerini nu vrei să-l faci ca o cursă contra-cronometru, și nu contează numai lungimea traseului și timpul de parcurs.

Ca atare, eu îți propun să mergi pe o variantă la dus și pe cealaltă la întoarcere. Sau mergi pe unul din trasee acum și lasă-l pe celălalt pentru data viitoare. Eu te asigur că-ți vor plăcea amândouă la fel de mult. Și spun asta în cunoștință de cauză, am făcut ambele trasee de mai multe ori.

În altă ordine de idei, îți recomand ca să prevezi, indiferent de varianta aleasă, o oprire peste noapte pe traseu, pe la jumătatea lui. Asta dacă nu sunteți doi sau mai mulți șoferi, care să conducă cu schimbul și/sau dacă aveți copii mici.

Drum bun, vacanță plăcută și așteptăm să ne povestești aici, pa AFA, cum a fost!

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Cluj - Paralia Katerini 2017, din DESTINATIA: Drumul cu mașina spre Katerini, #EXCURSII şi CĂLĂTORII () [AUTOR: MoldovanAbel ]
[17.06.17 18:53] - marival

@ariadnaminos: Hotel bun adevărat piscina ok

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in Delta Dunarii, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Soso42 ]
[17.06.17 17:56] - MoldovanAbel

@nrs:Mersi! Sincer pe Bulgaria singura "teama" mi de povestile, antice, cu atacuri asupra masinilor si chestii de genu...

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Cluj - Paralia Katerini 2017, din DESTINATIA: Drumul cu mașina spre Katerini, #EXCURSII şi CĂLĂTORII () [AUTOR: MoldovanAbel ]
[17.06.17 17:52] - nrs

simplu: treci numai prin tari UE, controlul la granita dureaza mai putin si ai numai 2 granite Ro-Bg si Bg-Gr. prin Serbia ai trei granite Ro-Sr, Sr-Mk si Mk-Gr. in vamile UE ai un punct comun de control pe cand in celelalte sunt puncte de control separate aferente fiecarei tari.

privind drumurile prin Bg poti citi ce am scris privind drumul spre Didim plecand din Craiova, drumul fiind comun pana la Sofia. dupa Sofia mai mult de jumatate din drumul pana la Kulata este autostrada (poate mai mult ca bulgarii se misca foarte bine cand construiesc autostrazi) restul este drum foarte bun.

sper ca te-am lamurit de ce recomand drumul prin Bg

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Cluj - Paralia Katerini 2017, din DESTINATIA: Drumul cu mașina spre Katerini, #EXCURSII şi CĂLĂTORII () [AUTOR: MoldovanAbel ]
[17.06.17 17:12] - klarika

Περιτεχνον ăsta e numele magazinului

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Bazar in Thassos, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: adrian1979 ]
[pg. 482 / 482]: răspunsuri 9621-9630 din total 9630
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 479 . 480 . 481 . 482
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.261183023453 sec /