Cele mai recente 9605 răspunsuri publicate

Pagina 481 [din 481]
[ 9605 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 477 . 478 . 479 . 480 . 481
[19.08.17 20:01] - nicole33

@webber:

Gasesc ghiseu de KGS la Edirne?

Există ghişeu HGS la Edirne. Eu de acolo mi-am achiziţionat sticker-ul în 2012 şi tot acolo l-am realimentat în 2015, dar eu mergeam în Antalya prin Istanbul şi aveam nevoie să folosesc autostrada Edirne-Istanbul.

Pentru tine nu este avantajos să ajungi la porţile de taxare de la Edirne, pentru că nu vei avea cum să întorci după achiziţionarea HGS-ului, fiind obligat să mergi pe autostradă până la Havsa.

Începând din acest an, prima achiziţionare a stiker-ului costă 57,5 lire turceşti, ei vor rotunji la 60 TL, din care 7,5 reprezintă contravaloarea autocolantului şi restul credit disponibil.

Ulterior vei putea realimenta contul cu ce sumă doreşti tu.

Pare mult, îţi blochezi acum nişte bani, dar aceştia nu sunt pierduţi, ci folosiţi tot de tine cu ocazia viitoarelor sejururi în Turcia din anii următori. Chiar dacă schimbi între timp maşina, poţi transfera creditul rămas pe noua maşină. Ideea este că banii nu sunt pierduţi.

Am văzut că ţi-a fost sugerată mai sus cumpărarea HGS-ului de la benzinăriile Shell. Eu îţi recomand să NU te bazezi pe asta. Din 2013 încoace am circulat câteva mii de kilometri prin Turcia şi am alimentat mereu de la Shell. Niciodată, dar absolut niciodată, aceste autocolante NU au fost disponibile la Shell.

Eu îţi sugerez să cauţi să iei HGS-ul de la Izmir. Există şi acolo un punct de vânzare. Nu ştiu exact unde este pentru că nu l-am căutat. Mai ai şi varianta oficiilor poştale PTT de oriunde în drum în interiorul perioadei de graţie.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: dumi59 ]
[19.08.17 19:44] - nicole33

@webber:

PS - trec pe la Eceabat - pot sa platesc cu cardul trecerea, sau merge si cu euro?

Traversările cu ferry nu se pot plăti cu card. Recomand plata cu lire turceşti. Se poate plăti şi cu euro, dar la o paritate dezavantajoasă clar pentru tine.

Pe faleza de la Eceabat unde se formează coada de maşini care aşteaptă îmbarcarea pe ferry există case de schimb valutar, dar şi bancomate. Bancomatele au avantajul de a fi deschise non stop :).

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: dumi59 ]
[19.08.17 19:38] - nicole33

@webber:

- pe ruta - Edirne - Canakcale - Izmir - Kusadasi - Davutlar - se plateste ceva. Imi trebuie card d ela KGS?

Am fost anul trecut, am intrebat la un punct al Companiei de Autostrazi si mi-au zis ca pe ruta Izmir-Edirne nu se plateste nimic.

Pe ruta Edirne - Izmir nu se plăteşte nimic cu condiţia să nu parcurgi tronsonul Edirne-Havsa pe autostradă, cât timp există şi varianta fără autostradă. Însă, dacă intenţionezi să achiziţionezi autocolantul HGS de la punctul de vânzare aflat înainte de Edirne, nu prea mai ai cum să eviţi acel scurt tronson de autostradă până la Havsa.

Sticker-ul HGS este însă obligatoriu pentru bucata de autostradă de aproximativ 90 kilometri de la Izmir până la ieşirea spre Selcuk sau până la ieşirea de la Germencik spre Soke, deoarece, dacă ai cazare în Davutlar, poţi la fel de bine să ajungi prin Soke, astfel nemaitraversând oraşul Kuşadasi.

Bucata Izmir-Germencik m-a costat anul trecut 3,5 lire turceşti/sens.

Se poate evita folosirea autostrăzii alegând drumul de coastă prin Menderes sau cel care merge aproximativ paralel cu autostrada. Vei merge mai încet, vei traversa localităţi, dar vei circula GRATUIT. Eu personal am preferat mereu autostrada.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: dumi59 ]
[19.08.17 19:24] - zlatna

@feliciaD: Va pot recomanda pensiunea Antaris din Eforie Nord. Are loc de joacă pentru copii, bucătărie cu foisor.

Plaja este mare cu intrare destul de lentă în mare, dar este destul de gălăgioasă, însă copilul cred ca poate să doarmă.

Concediu plăcut.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Statiune si plaja potrivita pentru copii mici, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: feliciaD ]
[19.08.17 14:57] - maria55

@webber: ba da! Se poate fara! Pentru cei 90km pe care ar trebui sa-i parcurgeti din Izmir-Selçiuk, sa va lipsiti si sa mergeti pe drumul vechi sau pe drumul de coasta!

Mai exact, inainte de Izmir la Çiģli unde este rampa pentru centura ocolitoare a Izmirului si mai apoi autostrada, alege D550! Este drumul vechi care te scoate in Kusadasi! Un drum bun cu peisaje spectaculoase de aprox 100km! Scapi de stiker si de stres!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Kusadasi, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: dumi59 ]
[pg. 481 / 481]: răspunsuri 9601-9605 din total 9605
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 478 . 479 . 480 . 481
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.273953914642 sec /