Cele mai recente 9610 răspunsuri publicate

Pagina 480 [din 481]
[ 9610 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 477 . 478 . 479 . 480 . 481
[02.08.17 09:34] - tata123

@Nicoara: Depinde de cât timp dorești să acorzi acestei deplasări: o singură zi sau două zile. Alegerea parcurgerii acestui traseu dintr-o singură bucată probabil îți va ocupa întreaga zi, fiind vorba despre peste 500 km și traversarea Carpaților. Dacă călătoria o efectuați într-o zi de weekend - atenție la aglomerația de pe Valea Oltului și Valea Prahovei.

O variantă bună (d. p. d. v. al calității asfaltului) și pitorească de traseu este: Sibiu-Făgăraș-Brașov-Întorsura Buzăului-Buzău-Ianca-Brăila-Tulcea-Mahmudia. Nu este cel mai scurt traseu, dar trece prin zone frumoase: Făgăraș - pe sub munți, Sita Buzăului - valea râului Buzău (vezi impresii), trecerea cu bacul la Brăila - Dunărea etc.

V-ați putea opri într-un loc sau două câte o oră deoarece parcurgerea drumului până la Mahmudia oricum vă va ocupa întreaga zi. Astfel, puteți alege între: Cetatea Făgăraș (vezi impresii), bisericile fortificate din Hărman ori Prejmer (vezi impresii sau vezi impresii), rezervația de zimbri din Acriș (Întorsura Buzăului) (vezi impresii), vulcanii noroioși din Berca (vezi impresii), basilica paleocreștină din Niculițel (vezi impresii) sau una din mănăstirile dobrogene Saon, Celic Dere ori Cocoș (vezi impresii).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu: Sibiu spre Mahmudia, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Nicoara ]
[02.08.17 09:07] - MIREY26

@morarluci25: Multumesc.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Parcare cladire noua, din DESTINATIA: Sol Luna Bay Resort Hotel, OBZOR (BULGARIA) [AUTOR: MIREY26 ]
[02.08.17 09:06] - cris1982

@Nicoara: Mai exista si varianta de sud, prin Bucuresti, care presupune 50 km in plus, dar se face intr-un timp sensibil mai scurt datorita drumurilor (autostrazilor).

Sibiu-Valea Oltului- Calimanesti-Curtea de Arges-Pitesti (autostrada A1) -Bucuresti (autostrada A2) - Drajna Noua-Slobozia-Tandarei-Harsova-Tulcea-Mahmudia

Cea mai mare parte a acestui traseu (incepand de la Pitesti) o parcurgeti pe autostrazi si drumuri bune. Partea incepand de la Bucuresti pana la Mahmudia am testat-o personal in ultimii 2 ani si stiu ca se circula foarte bine, portiunea dintre Slobozia si Tulcea fiind recent reabilitata.

Mie imi place si varianta propusa de colega @danaeldendry, care este mai scurta ca si km decat cea propusa de mine cu 50 km, insa imi arata programul ca se face intr-o perioada de timp mai lunga, presupun ca din cauza starii drumurilor. Acum dvs alegeti varianta care v-ar placea mai mult. Eu as alege prima varianta pentru ca as dori sa vizitez pe traseu si Brasovul, si bineinteles, cazare intermediara la Gura Siriului, pentru ca este lung drumul dintr-o bucata. (530 km, pe drumurile din Romania:()

Daca nu aveti timp de vizitari si cazari intermediare, puteti alege cea de-a doua varianta de drum.

L.E. :am observat ca si @zlatna recomanda traseul propus de mine, singura modificare fiind ca merge prin Ramnicu Valcea. S-ar putea sa fie mai bun drumul Ramnicu Valcea - Pitesti decat varianta paralela Calimanesti-Curtea de Arges-Pitesti. Nu am testat personal niciuna din aceste variante.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu: Sibiu spre Mahmudia, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Nicoara ]
[02.08.17 09:00] - zlatna

@Nicoara: Un traseu destul de bun și rapid ar putea fi următorul: Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitești - A1 București - A2 până la ieșirea spre Slobozia apoi: Tăndărei -Horșova - Tulcea - Mahmudia.

Nu este la fel de pitoresc ca și cel propus de colega @danaeldreny, dar este mai rapid.

Drum bun.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu: Sibiu spre Mahmudia, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Nicoara ]
[02.08.17 07:39] - morarluci25

@MIREY26: 7in parcare de intra prin stațiune și te întorci pe singurul drum care vine spre hotel. Plata parcării am făcut-o în pen ultima zi de ședere dar de poate plati și în prima zi

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Parcare cladire noua, din DESTINATIA: Sol Luna Bay Resort Hotel, OBZOR (BULGARIA) [AUTOR: MIREY26 ]
[02.08.17 02:15] - danaeldreny

@Nicoara:

Sibiu – Făgăraș :D - Brașov – Întorsura Buzăului – Gura Siriului (chiar recomandat cazare intermediară = două vacanțe în una :D… ) – Nehoiu – Buzău – Făurei – Ianca – Brăila - Tulcea (cu pauza de masă prin parc, pe la ciupercă, pe lângă insula, pe lângă gară…)

Apoi: Malcoci (cu biserica prabușită de trecerea timpului, după programul “înapoi în rai” :D când s-au întors germanii în țara lor după războiul II și a rămas satul mai mult pustiu) – Nufăru (satul pus peste cetatea străveche imensă cu sit sub tot satul – merită o vizită la dispensar, nu pentru dificultăți de sănătate ci pentru vazut o bucată de sit în curte la dispensar) – Mahmudia…

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu: Sibiu spre Mahmudia, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Nicoara ]
[01.08.17 22:18] - Safta Radu

Bună seara,

O locaţie care ar corespunde cerinţelor ar fi pensiunea Lin Cota 1000 din Moroeni, jud. Dâmboviţa. Nu e departe de Bucureşti, aproximativ 120 km. De la pensiune până în Sinaia aveţi 5-6 km. de mers.

Pensiunea este frumoasă, modernă, şi dispune, din ce-mi amintesc eu, de 8 camere duble şi 2 apartamente. Dispune şi de restaurant, dar dacă doriţi să o rezervaţi integral nu cred că ar fi o problemă să vă gospodăriţi singuri.

Altă variantă ar fi pensiunea Floare de Colţ din Dragoslavele, jud. Argeş. Din Bucureşti, pe varianta Târgovişte, aveţi de mers cam 148 km. până acolo.

Pensiunea are 10 camere duble, deci cu cazarea n-ar fi vreo problemă. Are şi restaurant, dar repet, dacă rezervaţi toate camerele nu cred că ar fi probleme cu autogospodărirea. În zonă puteţi vizita Mausoleul de la Mateiaş, Mănăstirea Nămăieşti şi oraşul Câmpulung Muscel, un oraş de munte frumos.

Vă doresc inspiraţie în alegerea potrivită!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Minivacanta de 1 decembrie 2017, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: vulpe mihaela ]
[01.08.17 20:20] - danaeldreny

@vulpe mihaela:

La Cetate – la 2 kilometri de Pitesti, nu-i în centru, are curte, e haios, 100 si ceva de kilometri de la București, are camere duble si triple, nu e scump, ambiantă originală, picturi pe pereți, atmosferă aristocrată :D, arată frumos și când ninge-i și mai cool…

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Minivacanta de 1 decembrie 2017, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: vulpe mihaela ]
[01.08.17 18:15] - costy69

@dansysro: Eu vă pot recomanda următoarele pensiuni:

1) Belmonte din Sâmbăta de Sus, este situată chiar la marginea pădurii, iar prin fața acesteia trece un pârâu, așa că liniștea este asigurată.

În zonă sunt multe obiective turistice, așa că nu vă veți plictisi: Mânăstirea Brâncoveanu, izvorul și schitul Părintelui Arsenie Boca; Aventura Parc din satul Drăguș; Herghelia din Sâmbăta de Jos; Cetatea Făgăraș; Mânăstirea rupestră și Schitul Sf. Ierarh Nectarie de la Șinca Veche; Mânăstirea și Biserica din lemn de la Șinca Nouă; Biserica Evanghelică Fortificată din Cincșor, ”La Vâltori” din satul Lisa, unul din puținele locuri din România unde mai puteți vedea întreg procesul de prelucrare a lânii.

Atunci când am fost eu cazat aici gazdele nu asigurau servicii de masă, dar sunt multe pensiuni unde puteți servi masa.

Oricum, gazdele vă vor ajuta cu tot ce aveți nevoie: recomandări despre obiective turistice, locuri de servit masa, hărți, pliante, CD-uri, etc.

2) Pensiunea Hanzu Maria Ileana din satul Gura Râului (Mărginimea Sibiului). Aici puteți mânca foarte bine (multe produse sunt din propria gospodărie) la prețuri decente.

Nu am decât cuvinte de laudă și despre gazdele de aici, iar obiective turistice sunt suficiente.

3) Pensiunea Crinul Alb din satul Desești, jud Maramureș. E adevărat, este situată destul de departe de Craiova, dar dacă eu am ajuns lejer din Tg-Jiu cu mașina într-o zi și dumneavoastră puteți ajunge.

Aici puteți avea pensiune completă, mâncare f. bună, prețuri bune, gazde de treabă, obiective turistice f. multe.

Am scris review-uri despre fiecare dintre cele 3 pensiuni, precum și despre obiectivele turistice din zonele în care sunt situate.

Alegere inspirată și vacanță plăcută!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[01.08.17 15:35] - maria63sorin

@ana lucas: Ok. La Casa Lazaroiu o sa mergem. Am vorbit si pare asa cum ziceti doar ca nu mai sunt locuri, alta data. Multumesc oricum!

[01.08.17 15:01] - madaht

@Floria: Multumesc. Am facut rezervare la Radsor... speram sa fie o minivacanta placuta pentru minunea noastra!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare buna in zona Moeciu Râşnov, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: madaht ]
[01.08.17 13:51] - zlatna

@dansysro: Mi-am adus aminte de o altă pensiune aflată la munte, une noi ne-am simțit foarte bine, este vorba de pensiunea Otilia, din Rășinari, județul Sibiu. Noi am fost aici de Crăciun în 2016, ne-am simțit foarte bine.

Rășinariul este satul lui Octavian Goga și Emil Cioran, case în care au trăit aceștia sunt încă în sat.

Din Rășinari ajungeți foarte ușor în stațiunea Păltiniș de unde puteți parcurge mai multe trasee montane.

Tot aproape de Rășinari este Sibiul unde puteți vizita foarte multe obiective turistice. Aș aminti doar Grădina Zoo, Muzeul Satului Astra, Centrul Vechi, Muzeul Brukental etc.

Drum bun.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[01.08.17 13:02] - ana lucas

Va recomand Casa Lazaroiu din coumna Corbeni, jud Arges sau pensiunea Belvedere, dar aceasta nu are piscina. O locatie desosebita este si hotelul Valea cu Pesti (zona barajul Vidraru), cu piscina, jacuzii si o priveliste superba a lacului, dar va trebui sa ajustati pretul excursei :))

[01.08.17 11:06] - MIREY26

@Costi0075: Multumesc pentru sugestii.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Parcare cladire noua, din DESTINATIA: Sol Luna Bay Resort Hotel, OBZOR (BULGARIA) [AUTOR: MIREY26 ]
[01.08.17 10:22] - dobrescuflori

Buna ziua! VA recomand pensiune Alex Padis. Ide Ponor.

Presiunea se afla in Padis IDe Ponor o zona foarte frumoasa si linistită. Puteti vedea pe facebook detalii despre ea.

Eu acolo am rămas surprinsă de condițiile si mâncarea excelența. vezi impresii

Pensiunea este foarte frumoasa si oamenii cum doar in Apuseni găsesti!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[01.08.17 09:27] - MIREY26

@ninelaz: Multumesc.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Parcare cladire noua, din DESTINATIA: Sol Luna Bay Resort Hotel, OBZOR (BULGARIA) [AUTOR: MIREY26 ]
[01.08.17 09:21] - tata123

@dansysro: Bună dimineața,

Bugetul alocat unei zile de cazare + masă este suficient pentru anumite locuri. Va fi mai greu să găsești locuri de cazare în luna august la cele mai bune pensiuni din diferite zone.

Așa cum s-a mai scris mai sus, una din zonele bune ar fi Mărginimea Sibiului unde găsiți o pensiune bună pe malul Cibinului: pensiunea Sânziana din Gura Râului (vezi impresii). Zona este magnifică: Cheile Cibinului cu barajul Gura Râului, Sibielul (Muzeul de icoane pe sticlă, colecția din remiza de pompieri, schitul Sibiel), Jina (peisajele pastorale, Muzeul păstoritului), cetatea Câlnic, Rășinari, cetatea Cisnădioarei, biserica fortificată din Cisnădie, chiar Râpa Roșie din Sebeș ori cetatea Alba Carolina. Nu mai scriu despre multiplele obiective din Sibiu, situat la o aruncătură de băț.

Aproape de voi este Oltenia de sub Munte cu salba sa de obiective naturale (peșteri: Polovragi, Muierii; chei: Bistrița, Oltețului; trovanții de la Costești) sau antropice (mănăstiri, culele de la Măldărăști, muzeul satului de la Curtișoara). Sunt locuri frumoase de cazare în zona Horezu, Polovragi sau Baia de Fier (de ex. pensiunea Andreea unde găsiți mânacre bună și condiții de cazare așijderea; vezi impresii).

Ați putea să vă îndreptați atenția și spre zona Olănești-Călimănești-Căciulata sau zona Curtea de Argeș (Vidraru, Transfăgărășanul, cetatea Poenari, obiectivele din orașul Curtea de Argeș).

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[01.08.17 09:17] - zlatna

@dansysro: Bună ziua.

V-aș recomanda pensiunea Casa Lacului din Mălaia. Mălaia este o localitate între Brezoi și Voineasa. Pensiunea este așezată pe malul lacului Brădișor, având acces direct la lac. Curtea este mare, cu foișoare, loc de joacă pentru copii. Gazda este de treabă. Cand am fost noi ne-a întrebat ce dorim să ne gătească pentru cină.

Noi am făcut o plimbare de vreo 2-3 ore la cascada Scorușu, după unii cea mai mare din țară. Despre cascadă am scris un articol (vezi impresii) pe larg.

Alte trasee destul de ușoare, sunt cele pe valea Latoriței spre lacurile Petrimanu și Galbenu. Puteți vizita stațiunea Voineasa, care din păcate e cam părăsită.

De la Craiova puteți ajunge la pensiune venind pe Transalpina și ați mai împușcat un iepure.

Distracție plăcută.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[01.08.17 08:38] - daria40

Valea Mariei, Rinca

vezi impresii

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[01.08.17 08:36] - sunflower

Buna dimineata! Dacă alegeți zona Marginimii puteti petrece timp pentru sanatate la Ocna Sibiului, apele sale sarate sunt miraculoase, iar distanta e de cca. 20- 25 km.

Totodata, pe drumul spre Sebeș veti putea vedea Cetatea Calnic, monument Unesco.

Vacanta cu soare si bucurii!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[pg. 480 / 481]: răspunsuri 9581-9600 din total 9610
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 478 . 479 . 480 . 481
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.122971057892 sec /