Cele mai recente 9628 răspunsuri publicate

Pagina 479 [din 482]
[ 9628 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 476 . 477 . 478 . 479 . 480 . 481 . 482
[22.06.17 21:23] - plummy

HELP HELP HELP!!! Cunoscatorii de Croatia (eu nu am calcat inca in aceasta tara).

:) Traseul definitivat pana azi este cel din mesajul anterior, la care s-a mai adaugat 1 zi, intre Split si Slunj, respectiv o cazare la Trogir. Urmeaza sa plecam saptamana viitoare

DAR...

Am mai citit una - alta si ma intreb... in loc de cele 3 zile in Split, credeti ca ar fi mai bine sa mergem pe una din insule? Hvar sau Vis? Si de acolo am vazut ca se poate vizita Blue Cave (merita?), dar nu stiu ce facem cu parcul Krka in cazul asta!

Multumesc

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Circuit Muntenegru - Croatia, din DESTINATIA: CROAȚIA, [AUTOR: plummy ]
[22.06.17 21:10] - costy69

@modoaca: Eu nu îți voi propune o variantă de traseu dintre cele două propuse de @Costi pentru faptul că prin cel din Bulgaria nu am circulat.

Doresc doar să îți spun că tocmai m-am întors din Grecia și am mers pe varianta Serbia și Macedonia. Drumul prin aceste țări este destul de bun.

Dacă vei alege această variantă, de la Smederevo vei merge mai mult pe autostradă până în Grecia, de unde vei merge pe drum expres.

Ca și variantă de cazare intermediară îți propun satul Vinci (lângă orașul Golubac - Serbia) sau în orașul Veliko Grădiște. Eu am petrecut un weekend foarte frumos la vila Dunavski Raj din satul Vinci (am scris review despre vilă și obiectivele de vizitat din zonă).

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Baia Mare - Paralia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: modoaca ]
[22.06.17 16:57] - christian

@I. Nistor: multumesc pentru multimea detalilor!!!

cu stima

christian

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Parcare in Sibiu, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: christian ]
[22.06.17 11:00] - modoaca

@Costi: Mulţumesc pentru răspuns. Am găsit subiectul tratat pe amfostacolo, dar nu traseul meu cu pornire din Baia Mare, probabil nu am căutat atent.

Suntem în faza de stabilire a traseului de aceea am avut nevoie de ajutor.

Şi da, e vorba despre Paralia Katerini, din grabă am scris doar jumătate din nume.

Mulţumesc pentru ajutor.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Baia Mare - Paralia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: modoaca ]
[22.06.17 10:35] - elviramvio

@B. Ale:

Pentru ca i-am promis unui coleg de aici de pe AFA ca voi revedea chitantele pe care le am din Croatia, azi am intrat doar putin in punga cu maimute.

Lipovac, plată autostrada, am dat 18 euro, am primit chitanta cu specificatia clara, 1 euro = 7,370 kune, total 132,66 kune. Plata a fost 128 kune autostrada, am primit rest, pe chitanta trecut clar, 4.66 kuna.

O chitanță la o casă de schimb valutar, mai dosnică dar aveam nevoie de kune, 50 euro = 365 kune, fara comosion (noi n-am platit nicaieri comision nici cand am schimbat 10 euro)

In Zagreb am mancat de doua ori la aceeasi kafana, prima data am platit cash in euro, a doua zi cu cardul. Comparand acasa chitantele, cursul a fost acelasi, oricum 7.30 sau insezizabila variatia, voi cauta chitantele.

In zonele turistice aglomerate, schimbul valutar este defavorabil, de exmplu in Zagreb, zona pietonala si plina de taverne, cursul afisat era 1 euro = 7.20 kune.

Carduri acceptate sunt Mastercard, Visa, American Express și Diners, sunt afișate peste tot unde se accepta plata cu card. Colegul are dreptate, Maestro e cam refuzat. Am avut doar carduri de debit, în lei și euro - nu ma omor dupa card de credit - si nu a fost problema, dar doar MasterCard si unul Visa, care au mers excelent, mai putin la cateva cazari, in general cele mai micute desi am avut surpriza sa-mi fie dat ca invalid la cazare la Postojna unde, dupa colt la bancomat a mers brici, la fel la plata mesei la pestera.

Imi voi face timp sa-mi scot de pe internet si extrasul de cont sa vad cat au fost comisioanele bancilor caci la paritate am iesit bine.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Kuna / Euro / Card? , din DESTINATIA: CROAȚIA, [AUTOR: B.Ale ]
[22.06.17 10:19] - mariuscfar

da, si distanta pana la plaja la fiecare, Annabella pare pe plaja in schimb Lonicera pare mai departe si cu plaja mai mica. Mergem grup cu copii mici, deci orice detaliu conteaza. Multumesc

[22.06.17 09:55] - B.Ale

Va multumesc de raspunsurile frumoase! :)

@elviramvio - ce detaliat ai spus!

@Bughy82 - mersi mult de cele spuse! Am sa ma uit si la ce ai scris cu mult interes! :) Iti mai scriu, daca ceva! :)

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Kuna / Euro / Card? , din DESTINATIA: CROAȚIA, [AUTOR: B.Ale ]
[22.06.17 09:51] - Bughy82

1. Da, ar fi bine sa aveti kuna la voi. Macar echivalentul a 100 de euro ca sa fiti pregatiti pentru orice eventualitate. Oricum ii veti cheltui pe parcurs.

2. Plati in euro nu poti face, doar pe la autostrada si poate cazare. Daca ai cumva Maestro vezi ca nu il accepta la plata autostrazilor si in diverse alte locuri.

3. Nu puteti plati cu cardul oriunde. De exemplu pentru servicii, cazare la anumiti privati, restaurante (multe nu accepta card). Veti fi nevoiti sa carati dupa voi si Kune :)

Noi tocmai ne-am intors din Brela de cateva zile. Vezi reviewul meu (vezi impresii) si daca ai nevoie de alte informatii scrie-mi si am sa iti raspund.

O zi buna!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Kuna / Euro / Card? , din DESTINATIA: CROAȚIA, [AUTOR: B.Ale ]
[22.06.17 09:34] - liviu49

@icata24 Daca aveti posibilitatea intrati in tara pe la Oradea, pentru a face cel putin doua zile prin Apuseni. Apoi Alba Iulia, cu cetatea, Sebes, Transalpina, iar de acolo spre Iasi, ma gandesc eu, tot prin Transilvania.

Intrarea pe la Nadlac va ajuta sa ajungeti mai repede la Sebes, pentru a intra pe Transalpina. Alt avantaj nu exista. Si cu ocazia aceasta vreau sa reamintesc tuturor ca Transalpina incepe de la Sebes, sau de la Jina, nu de la Obarsia Lotrului.

Diseara cand ajung acasa va voi propune mai multe trasee, pentru ca stiu de anul trecut ca doriti sa vizitati cat mai multe locuri din Romania.

Numai bine si calatorii placate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Iasi venind dinspre Ungaria?, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: icata24 ]
[22.06.17 09:31] - zlatna

@icata24: Şi eu zic că traseul prin Serbia ar fi mai bun cu intrare în ţară pe pa Porţile de Fier I, apoi Târgu Jiu - Novaci - Sebeş - apoi spre Iaşi.

V-aş sugera să nu mergeţi pe cheile Bicazului pentru că drumul e foarte prost (am fost acum trei săptâmâni).

Drum bun.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Iasi venind dinspre Ungaria?, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: icata24 ]
[22.06.17 08:51] - Costi

Subiectul s-a mai discutat pe saitul AFA, dar o lămurire în plus nu strică.

Bănuiesc că este vorba nu de Paralia (paralia înseamnă plajă), ci mai exact de Paralia Katerini.

Drumul cel mai bun este cel propus de Google Maps. De fapt, acesta dă două variante: prin Serbia și Macedonia, sau prin Bulgaria. Pe a treia, prin Ungaria, o scot din discuție.

Rămâne să alegi singur varianta. Cele două trasee le poți vedea pe această hartă.

De fapt, pentru varianta prin Bulgaria, eu îți propun o variantă modificată, pe care o poți vedea aici.

Drum bun!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Baia Mare - Paralia, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: modoaca ]
[22.06.17 08:41] - Costi

@icata24:

Eu ți-aș propune un alt traseu, față de cel propus de Dragoș, care pare mai întortocheat.

Traseul este următorul: Arad - Sebeș - Transalpina (Rânca) - Râmnicu Vâlcea - Pitești - București - Iași (pe drumul rapid E85).

Varianta propusă de mine o poți vedea pe această hartă.

În privința variantei prin Serbia, sunt de acord cu Dragoș.

Drum bun și călătorie frumoasă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Iasi venind dinspre Ungaria?, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: icata24 ]
[22.06.17 08:40] - maria55

@mariuscfar: singurul sfat pe care-l pot da este acela de a cere oferta personalizata aici pe Afa! Crede-ma ca nu te vor dezamagi si in plus ai parte de cea mai buna consiliere!

Ai un buget deja, ai mai fost in Antalya, are sa -ti fie usor sa vorbesti cu Cristi de la AmFosAcolo😀 si cine stie ce surprize placute poti avea!

Ca mari diferente intre cele doua amintire de tine, nu văd! Poate doar diferenta de 4 km unul fata de celalalt!

[22.06.17 08:16] - Dragos

Nădlac, Arad, Deva, Hunedoara, Hațeg, cobori pe Valea Jiului, la capăt o iei la stânga spre Novaci, Rânca, Sebeș, Sibiu. De aici te descurci?

Sau venind din Serbia (unde chiar ai ce vedea!) Porțile de Fier, un ocol mic până la Orșova, Herculane, apoi în sus spre Târgu Jiu, Novaci etc.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu spre Iasi venind dinspre Ungaria?, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: icata24 ]
[21.06.17 22:53] - Dan&Ema

@liviu49:

Un sustinator in persoana mea ai deja. Si pe mine ma onoreaza sa primesc cuvinte asa frumoase de la un iubitor de natura ADEVARAT si ma bucur ca am fost de vina in a te determina sa scrii un prim ecou candva p-aci.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Transalpina-Cincis, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: celeste ]
[21.06.17 22:44] - liviu49

@Dan&Ema: Aprecierea venita de la omul care, descriind Cheile Bicazului, m-a determinat sa scriu primul ecou pe AFA, ma onoreaza.

Cred ca dragostea mea pentru natura, pasiunea pentru genul de turism cat mai mult in natura, m-a determinat sa scriu ecouri in care voi indemna si milita pentru cat mai multe excursii si drumetii in locurile din tara unde natura inca isi mai arata frumusetea care ne face sa o iubim ata de mult. Si daca ma straduiesc, prin ecourile mele, sa trezesc la oameni dragostea si aprecierea fata de natura Romaniei, pe care, din pacate multi o ignora.

Nu voi inceta sa vorbesc, sa scriu, sa respectam natura si sa o pastram, nu sa o distrugem. Generatia mea a primit de la parintii si bunicii nostri o natura pe care noi, din pacate, nu prea am reusit sa o pastra, Totusi noi am vazut multe paduri pe munti si dealuri, multe animale in aceste paduri, pesti in toate apele de munte. Din pacate acum parca se face un concurs cine distruge natura mai mult si se mira ca vine dealul sau muntele peste casele construite prin defrisarea padurilor, oei cearta ursii si mistretii ca viziteaza casele oamenilor in cautare de hrana, in conditiile in care oamenii le-au distrus mediul natural.

Iar devin suparat si la ora asta si aici nu cred ca voi gasi prea multi adepti.

Numai bine si calatorii placute!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Transalpina-Cincis, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: celeste ]
[21.06.17 22:30] - Dan&Ema

@liviu49: Foarte bun raspuns!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Transalpina-Cincis, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: celeste ]
[21.06.17 21:11] - zlatna

@celeste: Drumul pe Valea Jiului este refăcut 90%, nu am fost eu pe el, mi-a povestit un prieten care a fost acum două săptămâni (se mai lucrează la vreo 20 de km la intrarea în Petroșani).

Pe traseul Voineasa -Vidra drumul e bunicel, dar de la Vidra la Obârșie e prost cu multe gropi.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Transalpina-Cincis, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: celeste ]
[21.06.17 21:08] - liviu49

@celeste: Daca eu as fi pus in situatia de a alege un traseu as merge pe Rm. Valcea, Horezu, Polovragi, Baia de Fier, Novaci, Obarsia Lotrului, Petrosani, Hateg, Cincis. De la Alba Iulia m-as intoarce prin |Sebes, Oasa, Obarsia Lotrului, Brezoi, Sibiu, Sambata, iar de acolo pe Trasnfagarasan spre casa.

Ar fi traseul care v-ar face sa vedeti, in afara de Transfagarasan, Transalpina de la un cap la altul, chiar daca din bucati si un alt drum deosebit, Petrosani, Brezoi.

Daca veti avea grija sa admirati peisajele, fiti sigur ca drumul mai rau, pe unele portiuni, nici nu va mai conta.

Numai bine si calatorii placute!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Transalpina-Cincis, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: celeste ]
[21.06.17 20:50] - celeste

Este păcat daca ajungem prin zona sa nu facem porțiunea cea mai frumoasa ă Transalpinei...

As mai avea o variantă în afară de a face toată Transalpina... sa vin dinspre Voineasa -Obarsia Lotrului - Ranca - Novaci - Bumbesti Jiu - Petroșani - Hațeg - Cincis...

inca nu stiu cum este drumul Novaci - Petroșani... stie cineva cum este drumul pe această porțiune?

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Traseu Transalpina-Cincis, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: celeste ]
[pg. 479 / 482]: răspunsuri 9561-9580 din total 9628
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 477 . 478 . 479 . 480 . 481 . 482
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.124251127243 sec /