Cele mai recente 9610 răspunsuri publicate

Pagina 478 [din 481]
[ 9610 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 475 . 476 . 477 . 478 . 479 . 480 . 481
[03.08.17 22:41] - nicole33

@fra:

Nu întâmplător am lăsat la urmă zona Antalyei.

Hotelurile din Antalya, în marea lor majoritate, sunt orientate preponderent către familiile cu copii, facilităţile pentru aceştia fiind absolut incredibile, dar nu ştiu cât de bine s-ar putea simţi un cuplu tânăr fără copii care nimereşte în adevărate creşe şi grădiniţe. Dar ăsta este doar unul din aspecte.

Al doilea ar fi legat de climă, de temperaturile de foc din iulie şi august, de caniculă, de umiditatea excesivă şi greu de suportat indiferent de vârstă.

Resorturile din Antalya sunt mult mai luxoase decât cele din Kuşadasi, Didim, Bodrum sau Marmaris, evident, existând şi câteva excepţii, condiţiile de cazare şi masă sunt superioare, serviciile oferite sunt la un alt nivel, dar... şi preţul este unul mai mare, proporţional aş zice eu. Dacă ajungi să vizitezi Antalya după sejururi anterioare în staţiunile de la Marea Egee, totul ţi se va părea nemaipomenit, satisfacţia va fi maximă, invers însă apar dezamăgiri, nemulţuiri, comparaţii inevitabile.

Resorturile din Antalya sunt destul de izolate, principalele oraşe sunt la distanţe uneori destul de mari şi acesta constituie un dezavantaj neavând libertatea de mişcare pe care ţi-o oferă propria maşină avută la dispoziţie. De aici nemulţumirea unor turişti care au ajuns în Antalya cu avionul, nu au ieşit toată săptămâna din resort, dar apoi s-au plâns că s-au simţit ca într-un ţarc, de lux, dar totuşi un ţarc.

Chiar fără maşină personală, se poate ieşi din resort şi circula cu dolmuşul (un fel de maxi taxi) foarte ieftin sau cu taxiul, sensibil mai scump, dar negociabil.

De asemenea, recomand achiziţionarea excursiilor care te interesează, dar de la agenţiile locale de pe stradă, nu de la ghidul agenţiei prin care vei ajunge acolo, care îţi va vinde exact acelaşi lucru, dar la un preţ mult mai mare.

Ce zone să nu alegi:

- Alanya, deoarece este foarte departe de aeroport, plajele sunt de obicei cu pietre, iar marea se adânceşte brusc;

- Kemer, o zonă superbă care mie îmi place foarte mult, cu o climă mai răcoroasă, cu peisaje formidabile, suficient de aproape de aeroport, dar unde nu vei găsi plaje cu nisip aşa cum îţi doreşti, decât la foarte puţine hoteluri şi mult mai scumpe decât bugetul specificat, restul având plajă cu nisip şi pietriş, pietre la intrarea în mare şi bolovani în apă.

Ce zone ar fi de recomandat:

- Lara - este staţiunea cea mai apropiată de aeroport şi de oraşul Antalya, plaja este ok cu nisip, intrarea în mare este ok, resorturi frumoase, dar destul de scumpe, zona este cam deşertică pentru gustul meu;

- Belek - este următoarea staţiune ca distanţă faţă de aeroport, mie îmi place foarte mult, este foarte foarte verde, resorturile sunt foarte luxoase, se întind pe suprafeţe foarte generoase în mijlocul unor păduri de pini şi eucalipţi, plaja este ok cu nisip şi un strat de pietricele la intrarea în mare, apoi doar nisip fin; aici hotelurile foarte bune sunt destul de scumpe şi îţi depăşesc bugetul;

- Side - care am văzut că ţi-a fost deja recomandată şi de alţi colegi, poate fi o alegere ok, transferul este mai lung decât în cazul Larei sau Belekului, hotelurile sunt mai ieftine, dar multe sunt cam înghesuite unul în altul, s-a construit enorm în ultimii ani. Aici vei găsi cele mai bune şi mai frumoase plaje din toată zona Antalyei, însă doar dacă vei alege un hotel situat în Evrenseki sau Colakli.

Multe hoteluri au propriul aquapark, altele au doar câteva tobogane banale. Dacă te interesează subiectul, pot să-ţi recomand un super parc tematic The Land of Legends din Belek-Kadriye, excelent descris de către colega Cris aici

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[03.08.17 21:46] - nicole33

@fra:

Pentru prima dată în Turcia aş fi fost tentată să-ţi recomand Kuşadasi, o staţiune frumoasă şi vie, având avantajul de a fi suficient de aproape de România pentru a putea fi accesată cu autoturismul, cu plajă ok cu nisip, cu hoteluri pentru toate buzunarele şi cu multe obiective interesante de vizitat relativ în apropiere.

Însă văd că tu intenţionezi să foloseşti avionul, motiv pentru care Kuşadasi nu este o bună alegere pentru tine, deoarece charterele aterizează pe aeroportul din Bodrum, transferul este foarte lung şi obositor. În plus, rişti să plăteşti mai mult pentru avion+transfer decât pentru hotel, ceea ce mie mi se pare aiurea.

Bodrumul ar fi fost următoarea variantă, aeroportul fiind aproape, staţiunea este frumoasă şi mai selectă, mai exclusivistă decât Kuşadasi, clima este perfectă, mie îmi prieşte cel mai mult la Bodrum, dar zona fiind mai stâncoasă, este mai greu de găsit un hotel care să dispună de plajă cu nisip aşa cum îţi doreşti. Eu am găsit, dar căutarea nu a fost deloc uşoară :).

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[03.08.17 21:35] - nicole33

@fra:

Am evitat Turcia pana acum pentru ca am considerat ca e un fel de vacanta de ingrasat, dar am citit recent ca se poate sa nu te plictisesti intr-un resort si ca treaba cu kilogramele depinde de mine...

Riscul de îngrăşare există în cazul oricărei vacanţe de relaxare, nefiind neapărat legat de regimul all inclusive.

Într-adevăr, în resorturile turceşti all inclusive ispita te pândeşte la tot pasul :D, dar nimeni nu te obligă să mănânci în exces.

Nu am mai fost in Turcia si nici la hotel cu all inclusive.

Atenţie: şi Turcia şi all inclusive-ul provoacă dependenţă, ţi-o spun din proprie experienţă.

Ce ar trebui sa am in vedere cand aleg hotelul? Cand sa fac rezervarea? Prin agentie sau pe cont propriu? Concediu cel mai probabil ne vom putea lua in iulie, la inceput.

Categoric, prin agenţie. Doar aşa vei găsi preţurile cele mai apropiate de realitate şi vei beneficia de întreg pachetul de servicii oferit de agenţie: avion cursă charter, transfer de la aeroport la hotel şi retur, cazare la hotelul ales.

Hotelurile turceşti de sejur bune le vei găsi pe booking/similar doar la preţuri mult umflate, aberante chiar. La fel, rezervările direct de pe site-urile hotelurilor sunt scumpe, la preţuri asemănătoare cu site-urile de rezervări online.

Perioada optimă pentru a rezerva este decembrie-ianuarie. Eu îmi fac rezervările în general în ianuarie. Ce rezerv mai târziu sunt schimbări neprevăzute de planuri din cauze diverse.

Se poate sa iau deja bilete? Nu e prea devreme?

Habar nu am dacă există vreun touroperator la noi care să aibă deja preţurile pentru anul viitor, dar oricum nu te sfătuiesc să cumperi acum, chiar dacă găseşti.

Este prea devreme, preţurile, dacă există, vor suferi multe modificări, reducerile se reglează în funcţie de cum merg vânzările, iar orarul de zbor se stabileşte după 1 ianuarie.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[03.08.17 17:55] - valentins

@ct64cas: Poți alege cu încredere Gulliver Resort (vezi impresii), unde în fiecare zi vei manca peste proaspăt de Dunăre, gătit în multe feluri, niște ciorbe duversificate di delicioase.

Contactează agenția și vei primii toate cele.

Sejur placut

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in Uzlina, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: ct64cas ]
[03.08.17 16:22] - rora

@fra: Vin cu o completare si o concluzie la ceea ce am spus mai sus si fac un mixt din ce mi-a placut cel mai mult de la fiecare hotel la care am stat in Turcia:

- plaja de la Crystal Palace Luxury Resort & Spa, Side - (foarte lata, cu foarte multe sezlonguri)

- piscina de la Crystal de Luxe Resort & Spa, Kemer (in forma de L, mare, cu foarte multe sezlonguri)

- serviciile de la piscina – la Crystal de Luxe Resort & Spa, Kemer (veneau de 2 ori/zi cu niste prosopele care miroseau minunat si erau reci, pentru a fi puse pe frunte ca sa te racoresti)

- spectacolele din amfiteatru de la Ephesus Princess, Kusadasi (timp de 14 zile diferite)

- diversificarea felurilor de mancare, de la Crystal de Luxe Resort & Spa, Kemer

- temperatura din aer - oriunde in Bodrum, unde este cea mai mica umiditate, sub 14 %

Daca gasiti un hotel care sa aiba toate acestea, rezervati imediat! ;) )

Precizez ca n-am fost in Lara, Belek si Marmaris deoarece sunt preturi putin mai mari si am considerat ca daca se sta foarte bine la hoteluri din celelalte statiuni, nu are sens sa platim mai mult.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[03.08.17 16:11] - cristianam

Villa Gobbel din Bran ar putea fi o alegere. vezi impresii.

Cazarea este in jur de 125 lei/noapte cu mic dejun inclus. Se afla in mijlocul padurii, paraul iti asigura muzica necesara unui somn linistit iar accesul se face pe un pod care te sperie initial, dar dupa ce il treci respiri usurat (ideea e sa nu ai o masina prea joasa). Se poate comanda mancare de la un restaurant-pizzerie din zona.

Ca puncte de interes turistic: Castelul Bran, Muzeul Vama unde se afla mobilierul original din Castel (in castel mobilierul este adunat de prin anticariate, se vede ca nu are nici o treaba cu familia regala), muzeul satului branean, rezervatia de ursi de la Zarnesti, cetatea Rasnov, Pestera Cetatii, Dino Park

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: 5-6 zile la munte, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: dansysro ]
[03.08.17 14:44] - Adriana1983

Am fost acum două săptămâni în Bulgaria, trecând pe lângă Sofia.

Nu-s convinsă că am mers chiar pe centura de nord (care va interesează pe dumneavoastră), dar totul e bine semnalizat și drumul ca-n palma (pe o centura am mers, că am ocolit Sofia, spre Bansko).

Nu-s blocaje

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Centura nord a Sofiei!, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: theo63 ]
[03.08.17 13:45] - georgel

Asta este Tangenta de nord. Centura de nord a Sofiei va fi si ea modernizata cat de curand.

In orice caz, au facut un lucru extraordinar construind aceasta Tangenta de nord. Am mers si eu pe ea anul trecut in Iulie.

Se cam misca bulgarii!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Centura nord a Sofiei!, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: theo63 ]
[03.08.17 09:46] - Ligia06

Puteti sa alegeti statiunea Marmaris care este considerata "perla" litoralului turcesc, unde majoritatea hotelurilor sunt pe plaja.

Noi am stat la Pasha Beach dar sincer nu v-as recomanda neaparat acest hotel (cititi impresiile mele despre acest hotel), sunt multe care arata mai bine ca acesta.

Anul acesta am fost in Alanya, Antalya si am stat la Saphir Resort & Spa, pe acesta il pot recomanda, a fost totul foarte bine acolo (cititi impresii).

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[03.08.17 07:50] - Dan45

@fra:

La Zen the inn resort servicile sunt bune, cu piscina, aqua park [topogane cu apa] plaja la 500 de metri. vezi impresii

Zen este in Alanya - Turkler

Excursie am facut o croziera de la 10 pana 15'30 cu Starcraft [vaporul ] si

petrcere cu spuma

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[03.08.17 05:49] - iulian68

@Review: Nu veti fi dezamagiti! Au pastrat standardele. De aceea si eu numai acolo stau cand ajung in Sinaia... 😊

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Piscina New Montana, din DESTINATIA: New Montana Hotel, SINAIA (ROMÂNIA) [AUTOR: Review ]
[03.08.17 00:44] - crisco

@orghidan: Buna seara

am gasit cateva oferte care imi plac la aceasta agentie. Poti sa mi spui daca sunt reale, adica functioneaza instant la fel ca la booking?

de ex la o anumita pensiune pe site ul lor nu au locuri si nikana are.

multumes

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Rezervare nikana.gr, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: floricica32 ]
[02.08.17 22:54] - Review

@iulian68: Multumesc frumos. Am fost la ei cu cu ceva ani in urma si in mare cunosc dotarile.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Piscina New Montana, din DESTINATIA: New Montana Hotel, SINAIA (ROMÂNIA) [AUTOR: Review ]
[02.08.17 22:45] - iulian68

@Review: Apa din piscina era calda, spatiul este foarte generos, jacuzzi este cam mic, cred ca pt max 6 persoane, exista doua saune, sala de fitnes dotata corespunzator cu doua sau trei benzi si alte aparate. Poti deademenea sa beneficiezi de masaj doar da anuntati in prealabil. Mai au o masa de ping pong. Prosoape primesti de la receptia spa-ului. Programul nu-l mai retin poate ca am scris intr-unul din review-uri. Intrarea la spa e inclusa in pretu cazarii. Papucii din camera, fiind de unica folosinta, nu prea se preteaza la a merge si la piscina... Cam atat...

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Piscina New Montana, din DESTINATIA: New Montana Hotel, SINAIA (ROMÂNIA) [AUTOR: Review ]
[02.08.17 21:57] - Review

@Noha: Multumesc frumos pentru raspuns. Pentru mine conteaza mai mult decat ce mi-ar spune la receptia hotelului:o)

Puteti cumva sa imi spuneti programul piscinei, la cat se inchide seara?

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Piscina New Montana, din DESTINATIA: New Montana Hotel, SINAIA (ROMÂNIA) [AUTOR: Review ]
[02.08.17 21:30] - Noha

@Review: Buna seara, cel mai bine e sa intrebati la hotel. Mie mi s-a parut cam rece si spa-ul nu m-a impresionat. Dar asta este strict subiectiv.

IN CONTEXT, LA INTREBAREA: Piscina New Montana, din DESTINATIA: New Montana Hotel, SINAIA (ROMÂNIA) [AUTOR: Review ]
[02.08.17 20:53] - caesar_ave

@fra: Chiar daca nu mancarea e problema si tii vreo cura, dieta, la all inclusive vei gasi oricand ceva tentant si delicios de ales... important e sa te abtii.

Marea majoritate a hotelurilor ofera mancare foarte multa, f. buna si variata in cele doua statiuni.

Alege, in acest caz hotelul dupa cum sunt prezentate pe afa si booking camerele si facilitatile hotelului! Spor!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[02.08.17 20:48] - fra

@v_florin: am răbdare, cum să nu... Până la iarnă, tot am timp și să aștept și să citesc

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[02.08.17 20:35] - fra

@caesar_ave: mulțumesc. Apreciez ca ați punctat și specificul stațiunii.

Nu ma interesează în mod deosebit mâncarea, ca drept dovadă că nu am fost niciodată la all-inclusive și nici în Turcia.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[02.08.17 20:19] - v_florin

Daca o sa ai rabdare o sa postez impresii din Side_Kumkoy, Crystal Sunrise Queen, unde merg luni in 7.08.2017 (din Cluj).

Deja este al doilea an consecutiv cand merg in Side si o data in Alanya. Este foarte fain peste tot. Citeste si postarile mele! Bafta!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: fra ]
[pg. 478 / 481]: răspunsuri 9541-9560 din total 9610
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 476 . 477 . 478 . 479 . 480 . 481
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.155579805374 sec /