Cele mai recente 9564 răspunsuri publicate

Pagina 478 [din 479]
[ 9564 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 475 . 476 . 477 . 478 . 479
[07.11.16 13:40] - radurdc

Va multumesc tuturor celor care ati raspuns! Voi tine seama de ceea ce ati scris. Momentan, ma mai documentez de pe net si forumul de turism S-----dia, ca apoi sa citesc de pe site-ul de aici tot ceea ce tine de Spania. Orice sugestie din partea dvs. este binevenita, urmand ca apoi sa caut mai detaliat despre acel subiect. Ideea este ca nu vom sta intr-un singur loc, ci cate doua-trei zile in locuri diferite de pe teritoriul Spaniei. Cazarea va fi la fata locului, pe principiul ne place stam mai mult sau daca nu, plecam in alta zona.

O zi frumoasa va doresc!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Must-see Spania, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: radurdc ]
[07.11.16 13:35] - icata24

Multumesc mult de raspunsuri, deja... imi sfaraie calcaiele cum s-ar spune, oriunde merg imi place sa incerc mancarea traditionala deci abia astept sa savurez ceva autentic arabesc, si voi cauta info despre celelate atractii turistice mentionate. Va multumesc.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Maroc, Marrachesh, din DESTINATIA: MAROC, [AUTOR: icata24 ]
[07.11.16 13:22] - Carmen Ion

@câinele roşu: Parcuri de distracţii în Costa del Sol: Tivoli World Banalmadena; Aqualand Torremolinos; Parque Aquatico Fuengirola. Plus plajele şi staţiunile.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Must-see Spania, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: radurdc ]
[07.11.16 13:11] - i-mircea

@aln17: Incearca la hotel President sau Apollo

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Tg Mureş cu jacuzzi / cada hidromasaj, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: aln17 ]
[07.11.16 13:01] - câinele roşu

! Hola! În general, toată Spania trebuie vizitată. Pentru 5 persoane şi 15-25 zile, 3000 euro e cam puţin.

Poţi încerca un sejur in Benidorm (ai acolo parcuri de distracţii, plajă, etc) şi poţi vizita Valencia şi Alicante. Zona Malaga-Marbella e foarte frumoasă, dar fără parcuri.

Poate renunţi la maşină şi te duci cu avionul în Tenerife. Găseşti acolo tot ce doreşti şi este mai ieftin decât în Spania continentală.

Îţi stau la dispoziţie oricând.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Must-see Spania, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: radurdc ]
[07.11.16 12:06] - alinaro

@icata24: Cred că perioada aleasă e perfectă pentru a vizita Marrakechul. Eu am fost în iulie și a fost mortal: vezi impresii

Nu am reușit să vizitez tot, pentru că am stat puțin, dar ai câteva obiective ce nu trebuiesc ratate: Piața Jamaa el Fna (acolo puteți și mânca, și probabil veți petrece destul timp); Moscheea Kutubia (la vremea aceea nu se putea vizita, nu știu astăzi), Grădinile Majorelle, Palatul Badi, Palatul Dar El Bacha, mormintele Saadi, grădinile Menara... O să vă placă.

Dacă nu ați luat mic dejun la hotel, în cafenelele unde merg marocanii se mănâncă tare bine și ieftin (15-20 dirhami; împarți la zece și obții euro). Pentru prânz și cină, în afară de Piața Jamma el Fna (unde eventual puteți încerca melcii în sos, dacă vă plac; și nu numai), este o zonă pentru turiști, cu prețuri mai europene și mâncăruri mai elaborate. Despre gastronomia lor, în caz că nu ați mai fost în Maroc, poți citi acest articol scris de mine anul trecut după câteva vizite în această țară: vezi impresii.

Nu știu dacă vremea vă va permite să mergeți la Oisiria, un parc acvatic unde eu am petrecut o după amiază și care mi-a plăcut mult.

Cât despre cumpărături, te-a sfătuit bine Crisv: în souk poți găsi chestii de bazar, haine, bijuterii, dar mai ales condimente, dacă sunteți interesați. Ulei de argan și produse pe bază de ulei de argan ar fi păcat să nu luați dacă tot sunteți acolo. Și la așa numitele cooperative se poate negocia, negociați peste tot, că lor le place. În rest, c-un zâmbet pe buze veți fi bine primiți peste tot.

Dacă mai ai întrebări, nu ezita.

Vacanță frumoasă.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Maroc, Marrachesh, din DESTINATIA: MAROC, [AUTOR: icata24 ]
[07.11.16 11:31] - myk007

Pentru a ajunge la DUNI, noi am mers pe traseul: E70 (Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Tsar Kaloyan-Razgrad) -centura ocolitoare Shumen-DN73 (Dibich-Smyadovo-Valchin) - DN6 (Aytos-Vetren) – prin Burgas – DN99 (Burgas – Cernomorets) – stanga nu la prima bifurcatie Tsarevo-Sozopol ci la a doua bifurcatie Tsarevo-Duni.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drumul cu auto spre Duni, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: istratescu ]
[07.11.16 11:28] - patrick007

@radurdc: Eu ti-as recomanda si un drum spre Madrid. Poti urma aceasta ruta Barca - Valencia - Toledo - Madrid. Iti recomand neaparat sa vezi Toledo. Acea catedrala este unica prin istoria ei.

Valencia daca mergi cu cei mici merita sa vezi showul cu delfini si acvariul (ambele sunt in acelasi complex). Are un tunel superb unde pestii inoata deasupra tra... cei mici sigur vor fi impresionati.

Barca si Madrid sunt un must daca vrei sa consideri ca ai vazut orasele importante ale Spaniei

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Must-see Spania, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: radurdc ]
[07.11.16 10:50] - nana72

@ervin8571: Fiind cu masina popositi in Barcelona. Merita alocat macar 2 nopti, iar daca timpul va permite coborati spre Valencia. Va merita efortul. Drumuri bune!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Must-see Spania, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: radurdc ]
[07.11.16 10:35] - crisv

@icata24: buna dimineata, am urmatoarele sugestii: Chez Ali Fantasia dinner and show, un spectacol + cina berbere, inspirate din 1001 de nopti, cu multi figuranti, inclusiv calareti cu pusti, intr-un decor frumos in fara orasului.

Pentru cumparaturi de suveniruri, pielarie, mancare locala si suc de fructe extra fresh - o plimbare prin Medina. Ulei de argan sa iei din magazine specializate din oras, nu din Medina. Cel adevarat trebuie sa miroasa usor a seminte prajite.

Pentru o oaza in oras, recomand o plimbare prin Jardin Majorelle, create dupa ideile si sub coordonarea lui Yves Saint Laurent.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Maroc, Marrachesh, din DESTINATIA: MAROC, [AUTOR: icata24 ]
[07.11.16 10:35] - abancor

Pentru Champs Elysees ai tren direct de la Disney. La Disney este capătul liniei RER A4. RER se numesc trenurile suburbane/regionale, circulă cu o frecvență bună, cam la 15 minute.

Către Paris deci iei trenul RER de la stația Disney pînă la stația Charles de Gaulle - Etoile, care e exact la Arcul de Triumf de pe Champs Elysees.

De aici depinde cît puteți/vreți să mergeți pe jos, pentru că bulevardul merge pînă în Place Concorde, de unde încep grădinile Tuileries și apoi Luvrul. Pînă la Luvru sînt 3 segmente: mai întîi cam 1 km de clădiri - magazine, cafenele etc., apoi încă 1 km de parcuri (unde sînt palatele - prezidențial, ceva mai retras, Grand și petit), apoi Place de la Concorde, o mare de asfalt, apoi grădinile Tuileries încă vreun km. Bucăți din plimbarea asta puteți scurta cu metroul.

Dacă ajungeți la Concorde, de aici luați metroul 8 pînă la Ecole Militaire, de unde dibuiți Champs de Mars, marele parc de la poalele Turnului, și vă apropiați de Turn ușor-ușor, acesta crescînd din ce în ce în timp ce parcurgeți aleile parcului. E de mers vreun km, dar e prin parc, verdeață, terase...

Dacă mergeți pînă în Tuileries sau chiar pînă la Luvru, aveți stații de metrou (linia 1) de unde să luați pînă la Concorde, apoi ca mai sus.

Altă variantă: din Champs Elysees puteți abandona plimbarea către Concorde oricînd, virînd pe unul din bulevardele care ajung pe cheiul Senei, după care vă plimbați spre Turn pe chei.

Returul de la Turn la Disney ar fi să mergeți vreo 10 minute pînă la stația de metrou Bir-Hakeim de unde aveți metroul 6 direct pînă la Charles de Gaulle - Etoile. De aici luați trenul RER A4 (atenție la indicativ, înspre Paris nu contează, dinspre Paris către suburbii contează) spre Disney. De fapt, Disney fiind capătul, o să fie scris clar pe afișajul trenului, așa că trenul va fi greu de ratat. Stația Disney e la capăt, cum am zis deja, așa că nici aici nu aveți emoții că o ratați.

Astea sînt doar niște sugestii. Vă veți plimba pe unde aveți chef, fără grijă că nu nimeriți înapoi. Metrou e cam peste tot (mai puțin la Turn :)), așa că oriunde ajungeți vă puteți orienta la fața locului ce metrou luați pînă la o stație de RER A, iar apoi RER A4 către Disney.

Unele linii de RER (nu mai știu care) circulă pe stînga (față de metrou care merge pe dreapta), ceea ce poate fi derutant, așa că nu vă bazați numai pe orientarea ochiometrică, ci citiți panourile de pe peron.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Disneyland si Paris in 3 zile? , din DESTINATIA: FRANȚA, [AUTOR: denyy10 ]
[07.11.16 10:32] - achelici

Buna ziua.

Cu tot dragul pentru un tovaras de site Am fost acolo, trebuie totusi sa iti raspund, in speranta ca nu te vei supara.

Deci, cu trei copii, presupun nu foarte mari, va fi greu sa vezi, asa cum se spune acum, " must". Numai drumul cu masina, dus/ intors din RO, iti va consuma o mare parte din timp.

Trebuia sa ne spui traseul estimat sa stim pe unde vei intra in Spania. Unde ai rezervat cazari si multe altele.

Spania e mai mult decat un"continent", istoria ei e uriasa, locurile " must to see" sunt nenumarate.

Da-ne mai multe amanunte si atunci "comunitatea" iti va raspunde mai aproape de ce astepti.

Succes.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Must-see Spania, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: radurdc ]
[07.11.16 10:29] - Carmen Ion

@radurdc: Deşi întrebarea este destul de generală şi nu ai specificat vârsta copiilor, amănunt foarte important, încerc să creionez câteva sfaturi:

1) În Franţa, ultima cazare de dinaintea intrării în Spania o poţi face în orăşelul Sète, despre care am postat un review vezi impresii. Are o aşezare frumoasă pe canale şi o plajă superbă.

2) În Spania, după părerea mea n-ar trebui să ratezi Barcelona, unde ai multe locuri must-see despre care poţi citi pe AFA la rubrica dedicată oraşului: Sagrada Familia, Barri Gotic (centrul vechi), Ramblas etc. Copiii cred că vor fi încântaţi să vadă seara spectacolul apei şi muzicii la fântâna din Placa d'Espanya, să urce cu telecabina pe dealul Montjuic, să vadă oceanariul (L'Aquarium), Parc d'Atraccions Tibidabo şi chiar Parcul Guell. În plus, Barcelona are propria plajă.

3) La cca 100 km sud de Barcelona, în apropierea staţiunii Salou, sunt două parcuri de distracţii: PortAventura şi Parcul acvatic Costa Caribe. Eu nu le-am vizitat, însă pe AFA găseşti câteva articole aici: amfostacolo.ro/hotel.php? ... a-salou&id=9107.

4) Valencia este şi ea de neratat, mai ales pentru Ciudad de las Artes y las Ciencias, complexul care cuprinde Oceanografic, Muzeul Ştiinţei şi Hemisferic, precum şi Bioparcul. Despre Valencia, obiectivele sale turistice, plajă şi faleză am scris mai multe reviewuri, primul din serie fiind acesta: vezi impresii.

5) Teoretic, fiind în Spania n-ar trebui să ocoleşti Madridul, dar eu te sfătuiesc să-l tai de pe listă şi să mergi direct în Andaluzia, zona cea mai frumoasă din Spania, în opinia mea. Aici ai enorm de văzut: Sevilla, Cordoba, Granada, staţiunile de pe Costa del Sol (unde există mai multe parcuri de distracţii) şi - dacă ai timp - poţi "da o fugă" până la Atlantic pentru o baie în ocean şi pentru a vedea, pe urmele lui Cristofor Columb, Muelle de las Carabelas (Cheiul Caravelelor), o reproducere 1:1 a celor trei corăbii cu care Columb a traversat pentru întâia oară Atlanticul.

Despre Andaluzia am "compus" un serial destul de stufos care începe de aici: vezi impresii.

Proiectul tău e tare ambiţios, aşa că îţi urez succes! Şi să ne povesteşti la întoarcere despre ceea ce ai vizitat!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Must-see Spania, din DESTINATIA: SPANIA, [AUTOR: radurdc ]
[07.11.16 10:20] - vladdinca

Eu am ales varianta Shumen. Drumul e ok.

Detalii gasesti pe google Bucuresti - Duni.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Drumul cu auto spre Duni, din DESTINATIA: BULGARIA, [AUTOR: istratescu ]
[07.11.16 10:08] - aln17

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Ma intereseaza sa fie prorpiu, in camera. Stiu de centrele wellnes spa din Tg mures, dar m-ar interesa sa fie prorpiu. Ca e in oras sau in judet nu conteaza.

Stiu ca in cluj sunt destule cu astfel de facilitati, dar e destul de departe si timpul nu ma ajuta in a ma deplasa acolo.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Tg Mureş cu jacuzzi / cada hidromasaj, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: aln17 ]
[07.11.16 10:06] - loreley

Buna ziua!

Noi am fost in 2014: Pensiunea Halkidiki, statiunea Kalithea, hotel Ammon Zeus (este direct pe plaja, cu demipensiune).

Aici aveti detaliile: vezi impresii.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in Kallithea, din DESTINATIA: GRECIA, [AUTOR: ionnebunu ]
[07.11.16 09:56] - Attilar1

Buna

Dacia vrei ceva mai linistit, incearca pensiunea Atlantic, stiu ca au un apartament si au si jacuzii in el.

Distractie faina :)

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Tg Mureş cu jacuzzi / cada hidromasaj, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: aln17 ]
[07.11.16 09:47] - simona man

Buna ziua,

Fata de cel scrise de muresenii de mai jos, se poate incerca cu success si Hotel Apollo in Sangeorgiu de Mures (lipit de Tg Mures).

Veti gasi mai multe facilitati pe care le puteti studia in liniste accesându-le site-ul.

Hotel President e destul de aproape de combinatul chimic, la iesirea din oras spre Cluj.

Va doresc sedere placuta in orasul nostru frumos!

simona

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Tg Mureş cu jacuzzi / cada hidromasaj, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: aln17 ]
[07.11.16 09:44] - CATAAS

Multumesc tuturor! M-am decis deja sivoi reveni cu un review după sejur!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Slanic Moldova, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: CATAAS ]
[07.11.16 09:38] - sdragos24

Salut

Pentru un sejur reusit va recomand cu caldura cazare la Hotel Dobru (am scris un review de curand) unde si cazarea si masa au fost mai mult decat OK si ca pret si calitate. Singura problema e sa faceti rezervare din timp (rezervarea am facut-o pe site-ul lor).

Indiferent de alegere va urez un sejur excelent.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare Slanic Moldova, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: CATAAS ]
[pg. 478 / 479]: răspunsuri 9541-9560 din total 9564
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 476 . 477 . 478 . 479
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.15026307106 sec /