Răspunsuri încărcate @AFA [p.4 /420]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

webmasterX, 18.03.20 17:57»în mod cert contează și destinația

Vacanța preconizată a fi cumpărată - va fi în Bulgaria (rubrica unde ai încărcat CMR)?

Te rog confirmă, nu rezultă clar din text.

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR BULGARIA]
dumi59, 18.03.20 09:42»@Nasshu: Sarut-mana! As avea o intrebare: La sfarsitul lui august am achizitionat un sejur la Kusadasi si vreau sa va intreb cum mi-as putea recupera banii daca nu pot ajunge in Turcia sau la intoarcere ne-ar baga in carantina sau izolare la domiciliu, intreb, deoarece dupa sejurul din Turcia, imediat avem unul in Delta Dunarii? Mentionez ca avem si asigurare Travel. Va multumesc!
LA CMR Kucukkuyu sau Skyathos - scris de m liviu în secțiunea [CMR TURCIA]
MargaChitu, 15.03.20 22:15»Buna, noi ne-am dorit același lucru numai ca am ținut morțiș să ajungem și la Hanul Ancuței. Așa că am plecat spre Bacău, de acolo ne-am îndreptat spre Român iar de acolo pe un traseu cu drum bun am ajuns la Hanul Ancuței și Hanul Răzeșilor. Am făcut popas acolo pentru că voiam să vizitam și muzeul Popa, al măștilor și era deja târziu. Așa că a doua zi am luat-o spre Tg Neamț, ne-am abătut pe la Târpești și am vizitat un crâmpei din satul moldovenesc la muzeul Popa. In Tg Neamț am vizitat Cetatea Neamțului apoi am intrat la Muzeul Creanga din Humulești. Din Humulești am mers direct la pensiune la Han Maria in Vanatori-Neamt, asta însemnând f aproape de Mănăstirea Neamț și la vreo 7-8km de Tg Neamț. Vai ce bine ne-am simțit... Grozav a fost. Au cazare la cabanute, de o familie, exact că o camera de hotel cu toate utilitatile. Eu îmi doream sa simt aerul curat să mă conectez cu natura. E atât de rustic, au o masa într-o curte interioara, de unde stai și privești pădurea... E minunat. Și au o mâncare exact că la mama acasă, borș de hribi făcut cu borș umplut, ciulama de hribi, mici făcuți după rețeta lor, o ciorba de burta de mori mâncând, pâine de casă, tochitura, papanași și alivenci... La capitolul mâncare stau super bine, probabil de asta e și f aglomerat. Acolo am stat 3 nopti. De acolo am mers in prima zi la Zimbrarie, la Gradina Zoologică, la Mănăstirea Neamț, Vovidenia, la Icoana noua și Icoana veche. A fost o zi minunată.

A doua zi am rezervat-o mănăstirii de la Petru Vodă am fost jos la maici de unde am cumpărat ceaiuri, alifii, siropuri naturale și miere. Apoi am urcat sus la mormântul Părintelui Iustin Pârvu. A fost o experiență de neuitat. Ne-am întors spre seara la pensiune unde mirosea a lapte fiert și plăcinte. Am mâncat trei plăcinte am crezut că explodez, erau atât de bune de le-am rugat pe doamnele de acolo, care au fost super drăguțe sa ne facă mai multe ca să luăm cu noi.

A treia zi am plecat spre mănăstirea Secu, Sahastrie unde am vizitat mormântul Părintelui Cleopa, e f frumos, apoi am urcat prin munte spre Sihla și grota Sf Teodora... A fost MINUNAT, o experiență unică! Acolo am și mâncat. Apoi am coborât tot prin munte la mănăstirea Agapia și de acolo ne-am cazat la pensiunea Maria, coincidenta de nume. Ne-am simțit foarte bine și acolo. Următoarea zi am plecat spre Văratec și acolo ne-am dus spre Piatra Neamț unde am mai vizitat Mănăstirea Bistrița și Pangarati, ne-am cazat la pensiunea Camena unde va recomand sa incercati șnițelul de pui. A fost f frumos. Următoarea zi am plecat spre casa. Noi am preferat sa mergem doar in zona Neamțului. Am vrut să nu amestecam prea tare mănăstirile Moldovei cu cele ale Bucovinei. Bucovina am făcut-o acum câțiva ani. Drum bun și concediu plăcut!!! Sfatul meu este sa vă rezervați mai mult de 4 -5 zile/ nopți. Merita.

LA CMR Traseu spre mănăstirile Moldovei, recomandare cazări - scris de Munteanu123 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
mihaidan, 12.03.20 16:06»@Adrian. TM: Din păcate asa e. Speram sa se termine totul cu bine.
LA CMR Spre Grecia, prin Serbia si Macedonia - scris de Adrian.TM în secțiunea [CMR GRECIA]
Adrian.TM, 12.03.20 15:41»@mihaidan: Salutare. si noi tot prin Serbia si Macedonia am mers, fiind din Timisoara . La dus am mers dintr-o bucata, adica nu ne-am cazat niciunde, abia la intoarcere am luat o noapte in Skopje, cum ziceam.

De Nis am auzit si eu, ca locatie buna de cazare si mancare; fiind oarecum la jumatatea distantei pt noi, cei care venim din vestul Romaniei.

Well, nu stiu cum o sa decurga lucrurile cu virusul asta; dar oricat de optimist sunt, nu cred ca se va termina totul in cateva luni. Plus ca mai e problema migrantilor... Nu stiu ce rute aleg ei, sau daca grecii o sa ii lase iar sa traverseze Grecia... sunt multe necunoscute...

Vacante cu semnul intrebarii anul acesta...

LA CMR Spre Grecia, prin Serbia si Macedonia - scris de Adrian.TM în secțiunea [CMR GRECIA]
mihaidan, 12.03.20 15:26»@Adrian. TM: Salut Adrian. Și eu am fost tot acum 2 ani în Skopje, sincer mie unul mi-a plăcut. Am fost curios cum e acolo de ce: mergând cu familia în concediu în Grecia, oprem tot timpul pentru odihna și cazare în Gevgelija, un orășel micuț în granița cu Grecia. Acum mi-am satisfăcut curiozitatea cu Skopje. Anul acesta, dacă totul va fi bine cu acest virus, mergem în concediu în Grecia cu oprire în Gevgelija, pentru dus, iar la întoarcere vreau sa stau o noapte la Niș. Fiind din jud. Hunedoara, traseul pe care merg în Grecia este: Serbia, Macedonia. Poate aveți recomandări și sfaturi de cazare la Niș. Mulțumesc și drumuri bune.
LA CMR Spre Grecia, prin Serbia si Macedonia - scris de Adrian.TM în secțiunea [CMR GRECIA]
tata123, 11.03.20 12:32»@Dan&Ema Cristall07: Bună ziua! Analizând întrebarea Dvs., componenta familiei, grupa de vârstă și numărul nopților de cazare alocat excursiei aș sugera următorul traseu și obiective turistice:

1. Ziua 1: Botoșani – Piatra Neamț – Sovata = cca. 275 km Drumul nu e foarte lung și traversează zone pitorești; stațiunea Sovata și zona Praid oferă numeroase posibilități de cazare. Recomandări obiective: Cheile Bicazului și Lacul Roșu (vezi impresii), salina Praid, plimbare pe traseul numit „Drumul Sării” și ascensiune în turnul de belvedere în stațiunea Sovata (vezi impresii).

2. Ziua 2: Sovata – (Sighișoara) Blaj – Alba Iulia = cca. 150-170 km Dacă nu ați vizitat până acum orașul medieval Sighișoara ar putea fi o ocazie, copilul s-ar bucura de urcarea în muzeul-turn (vezi impresii) sau o plimbare pe scara acoperită spre biserica din Deal (vezi impresii). Altă variantă ar fi să mergeți direct prin Blaj spre Alba Iulia – „Cealaltă Capitală” unde veți găsi locuri de cazare suficiente. Cetatea Alba Carolina, catedralele și muzeele constituie principalele puncte de atracție ale orașului Unirii (vezi impresii).

3. Ziua 3: Alba Iulia – Sebeș – Transalpina - Orșova = cca. 350 km Parcurgeți odihniți șoseaua alpină și vă bucurați de peisaje și chiar de o masă delicioasă la o stână tradițională (vezi impresii). Puteți completa ziua cu o vizită la Peștera Muierilor din Baia de Fier sau la monumentele brâncușiene din Târgu Jiu (vezi impresii)

4. Ziua 4-5: zona Orșova – Cazanele Dunării Este bine să alocați 2 nopți de cazare acestei zone pentru a vă bucura de frumusețea fluviului. Obiectivele sunt arhi cunoscute (chipul lui Decebal, mănăstirea Mraconia, drumeție pe Ciucaru) și ar culmina cu o plimbare cu barca pe Dunăre (vezi impresii). Pentru copil ar fi interesantă o scurtă vizită la Muzeul Orșova (vezi impresii).

5. Ziua 5-6: Orșova – Caransebes – Hațeg – Alba Iulia – Sovata – Piatra Neamț - Botoșani O cazare intermediară ar fi necesară undeva tot prin zona Sovata-Sighișoara. Pe traseu se pot vizita obiective interesante: Sarmizegetusa Ulpia Traiana sau Castelul Corvinilor (vezi impresii).

E greu de găsit un traseu ideal, totul depinde de preferințele familiei, de rezistența la drum, de starea vremii și altele. Alegeri inspirate!

LA CMR Traseu Botosani - Transalpina - cazanele Dunarii - scris de Cristall07 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
vacantamea2012, 09.03.20 13:37»@ovulpehoata: Sunt convinsa ca starea de saracie se va vedea peste tot, dar sta la latitudinea fiecaruia daca acccepta sau trece cu vederea asta. Pe langa piramide sau Luxor, Egiptul ofera si alte minunatii, cum ar fi Marea Rosie cu vegetatia si pestii colorati, desertul sau adrenalina oferita de plimbarile cu atv-urile pe nisip... Asa ca... depinde ce alegi. Va multumesc pentru sfaturi. O zi placuta si vacante reusite.
LA ÎNTREBAREA Hurghada: Hotel Regina Swiss Inn Resort - scris de vacantamea2012 în secțiunea [Descoperă Hurghada / HURGHADA (orașul)]
hcm, 09.03.20 11:03»@nmitrea: da. In 2018 am platit atat in Serbia cat si in Macedonia si Grecia toate taxele de autostrada cu cardul. Pot sa iti spun ca am iesit putin mai ieftin decat daca as fi platit in euro.

Ca o chestie, in benzinariile OMV pe baza bonului taxei de autostrada aveai o cafea gratis.

LA CMR Spre Grecia, prin Serbia si Macedonia - scris de Adrian.TM în secțiunea [CMR GRECIA]
Adrian.TM, 09.03.20 10:57»@mihaidan: Salut Mihai. Am fost... acum 2 ani de zile. E frumusel Skopje, dar multa mizerie... A fost interesant. Revenind din Grecia, am innoptat la Hotel Super 8, relativ central; iar a doua am vizitat partea centrala a orasului, cetatea si bazarul.
LA CMR Spre Grecia, prin Serbia si Macedonia - scris de Adrian.TM în secțiunea [CMR GRECIA]
webmasterX, 09.03.20 08:21»@Frederic:

Pot raspunde daca apar intrebari despre tarile respective

Este foarte puțin probabil să afli când ”apar intrebari despre tarile respective” - poate o să dai din când în când peste una vreuna din ele, poate după ceva vreme...

Eu sper să reușești totuși să-ți faci timp să scrii impresiile, în rubricile respective

În fine.

LA CMR Mini-vacanta pe litoral in Bulgaria - scris de Frederic în secțiunea [CMR BULGARIA]
ovulpehoata, 09.03.20 08:15»Noi am fost 5 familii in Hurgada, dar masa si servirea au lasat mult de dorit. Evitati hotelul la care am fost noi cazati, mai multe detalii gasiti in materialul scris pe „Am fost acolo" - vezi impresii

Succes!

LA CMR Hoteluri bune in Egipt - scris de laura stan în secțiunea [CMR EGIPT]
ovulpehoata, 09.03.20 08:12»Majoritatea hotelurolor au iesire la mare.

Sunt hoteluri cu plaja sau fara si cu pontoane pentru intrare in mare, datorita fluxului si refluxului.

LA CMR Recomandare de cazare in Egipt - scris de ramsess în secțiunea [CMR EGIPT]
Frederic, 09.03.20 08:07»@webmasterX: Pot raspunde daca apar intrebari despre tarile respective. Dar doar lipsa de timp m-a facut sa nu postez pana acum despre experientele de vacanta traite acolo.

Am mai fost in vacanta in Venezuela (Isla Margarita) dar situatia acolo a degenerat in ultimii ani si e o destinatie nesigura.

Despre Grecia si insulele ei, Turcia, Egipt sau Tunisia cred ca s-a scris suficient incat sa nu (va) mai ocup si eu spatiul virtual al site-ului.

LA CMR Mini-vacanta pe litoral in Bulgaria - scris de Frederic în secțiunea [CMR BULGARIA]
ovulpehoata, 09.03.20 08:05»Daca vrei sa te ingrozesti de mizeria din Cairo, de pe faleza Nilului sau de drumurile de pamant din Valea Regilor nu ai decat sa mergi in excursii. Dar odata ajunsi in Hurgada cred ca merita vazute piramidelele si Luxor.

Pentru excursii trebuie sa anunti la receptia hotelului pentru a primi in momentul plecarii pachetul cu hrana rece pentru fiecare persoana (4 felii de paine cu cascaval, 2 castraveti, o sticla de 1/2 apa plata si un fruct, ATAT!).

Masa de pranz si la piramide si la Luxor se serveste la restaurantele cu care firma are contract.

Pentru piramide plecarea este in jurul orei 2 noaptea, iar sosirea (in cazul in care nu prindeti o furtuna de nisip cum am prins noi) este in jurul orei 22.

LA ÎNTREBAREA Hurghada: Hotel Regina Swiss Inn Resort - scris de vacantamea2012 în secțiunea [Descoperă Hurghada / HURGHADA (orașul)]
ovulpehoata, 09.03.20 08:04»Toate plajele sunt afectate de flux si de reflux, mai cautati pe, Am fost acolo" articole scrise de alti calatori, pentru o mai buna informare.

Atentie la seviciul de masa!

LA CMR Egipt in aprilie cu copii de 1 an, respectiv 3 ani - scris de Daniela33 în secțiunea [CMR EGIPT]
Dan&Ema, 09.03.20 00:50»@Cristall07:

Iti recomand sa te folosesti de Google Maps care iti ofera variante, dar si info ref km si timpi si detalii traseu, vezi linkul urmator: google.ro/maps/dir/Boto%C ... 6043762!3e0!5i1.

Botosani - DN29 - Suceava - DN2P - centura Suceava - DN17 - Gura Humorului - Campulung Moldovenesc - Vatra Dornei - Bistrita - DJ151 - centura Bistrita - scurtatura - DN17 - Beclean - DJ172F - Dej - DN1C - centura Cluj-Napoca - DN1N - DN1 - Turda - A10 - Aiud - DN1 - Alba Iulia - centura - Sebes (AB) - A1 - iesire SImeria - DN66 - Hateg - DN68 - Caransebes - centura - DN6 - Portile de Fier I - traverasare in Serbia - parcurgerea malului sarbesc al Dunarii.

Pe aceasta ruta puteti vizita parte din manastirile bucovinene (dar poate ca le stiti deja prea bine), salina Turda vezi impresii (articol @tata123) sau daca vrei putina aventura Cheile Turenilor vezi impresii de langa Cheile Turzii vezi impresii - articol @traian. leuca, apoi Cetatea Alba Carolina vezi impresii, apoi Tara Hategului vezi impresii, apoi zona Caransebes vezi impresii - articol @aze, si in sfarsit Cazanele Dunarii vezi impresii - @ungureanica, cu mentiunea ca perspectiva de pe malul sarbesc este mai frumoasa, aici soseaua fiind situata mai sus, avand puncte de belvedere amenajate si multe tuneluri.

Pentru intoarcere Portile de Fier I - DN6 - Drobeta Turnu Severin - centura - DN67 -Targu Jiu - DN67 - Bengesti - DN67C - Translapina - Sebes (AB) - DN1 - Alba Iulia - Santimbru - DN14B - Blaj - DJ107 - DJ142 - DN13 A - Sovata - Praid - DN13 B - Gheorgheni - DN12C - Cheile Bicazului - Bicaz - DN15 - Piatra Neamt - DN15D - DJ208G - DN2 - DN28A - DJ208 / 208I / 208 C - Botosani

Uite si linkul google.ro/maps/dir/Sebe%C ... d47.7406537!3e0.

LA CMR Traseu Botosani - Transalpina - cazanele Dunarii - scris de Cristall07 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
mihaidan, 08.03.20 20:05»@Adrian. TM: Salut. Skopje merita vizitata, e foarte frumoasa iar oameni minunati.
LA CMR Spre Grecia, prin Serbia si Macedonia - scris de Adrian.TM în secțiunea [CMR GRECIA]
webmasterX, 08.03.20 20:01»@Frederic:

Daca va intereseaza pareri despre locuri din Germania si Ungaria [... ]si despre Cuba, Brazilia, Thailanda, Maroc sau Ciprul de Nord.

Asta e din seria ”vrei calule ovăz”?

CUm să nu ne intereseze - scrie!

(eviden, NU aici, ci în reviews-uri distincte - link: amfostacolo.ro/scr-rev9.php)

LA CMR Mini-vacanta pe litoral in Bulgaria - scris de Frederic în secțiunea [CMR BULGARIA]
Frederic, 08.03.20 18:44»Apreciez promptitudinea si continutul raspunsurilor, sunt convins ca imi vor fi de un real folos.

Daca va intereseaza pareri despre locuri din Germania si Ungaria, tari care le-am vizitat as putea spune intens sau in care am petrecut sejururi la spa, va stau oricand cu placere la dispozitie.

Daca va intereseaza pot sa ma pronunt intr-o oarecare masura si despre Cuba, Brazilia, Thailanda, Maroc sau Ciprul de Nord.

Vacante frumoase!

LA CMR Mini-vacanta pe litoral in Bulgaria - scris de Frederic în secțiunea [CMR BULGARIA]
pagină generată în 0.237504959106 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
Website Security Test