Cele mai recente 9618 răspunsuri publicate

Pagina 4 [din 481]
[ 9618 răspunsuri ] - ORD. DUPĂ: DATA ÎNCĂRCăRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 - . . . - . 477 . 478 . 479 . 480 . 481
[23.04.18 14:17] - zlatna

@nrs: poate altadata mai mult, acum e doar de incercare

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 13:59] - nrs

@zlatna:

putin, tare putin :))

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 12:33] - zlatna

@fredutza:Trecerea din Bulgaria in Turcia tot pe la Hamzabelyi vrem sa o facem si noi.

Total concediu este de 7 zile dar in Kusadasi vom sta doar 5.

Multumesc pentru informatii.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 12:28] - zlatna

@ana popa: Mutumesc pentru informatii. Pasaportul va fi nou, acuma il facem.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 11:18] - fra

Eu fac doar o mențiune: am citit recent într-un ziar local că cetatea neamțului va fi închisă vreo două săptămâni-o lună pentru reabilitare, lucrări de întretinere.

Nu rețin exact perioada, dar ar fi bine să verificați înainte de a o include în itinerariu dumneavoastră.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Obiective in judetul Neamt, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: corn55geo ]
[23.04.18 11:16] - zlatna

@hanibalbogdan: Mutumesc mult, foarte utile informatiile.

In Bulgaria am in plan sa folosesc primul traseu scris de tine. Folosesc GPS (hartile la zi) nu telefonul.

Multumesc inca odata.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 11:02] - zlatna

@tata123: Mutumesc pentu informatii si urari. Informatile sunt foarte utile.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 10:59] - zlatna

@aaaaa: Multumesc.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 10:44] - fredutza

@zlatna: Cred ca cu viza si trecerea cu ferryboat-ul te-ai lamurit. Vreau sa-ti spun legat de plata pe autostrada: am ratat Drumul national (paralel cu autostrada) si a trebuit sa intram pe autostrada. Nicio problema pentru ca intri linistit, iar in momentul in care vezi indicatorul pentru Kusadasi faci dreapta-iesire de pe autostrada. Dupa aprox. 200 m este un punct de PPT, tragi pe dreapta si completezi nr masini si ti se da un, abțibild pe care il vei pune deasupra oglinzii din masina. Dupa care treci pe culoarele care din rosu se face verde (ca la granita). De fiecare data cand vei trece prin acest culoar al autostrazii ti se va lua din cont (eu si acum mai am tichetul in parbriz). Sper ca m-am facut inteleasa.

Trecerea din Bulgaria in Turcia am facut-o pe la Hamzabelyi, cu toate ca sunt TIr-uri ai culoar separat pentru masini (nu ai treaba cu ele).

Referitor la combustibil - sa stiti ca motorina este mai ieftina decat benzina - e invers decat la noi. Am folosit cardul VISA de fiecare data, fara probleme. Mi se par f. f. f. corecti. Da, am avut si lire turcesti pe care le-am folosit in bazarul de haine de miercuri din Kusadasi.

In cazul in care veti utiliza autostrada, veti avea ocazia sa intelegeti ce inseamna lucrul bine facut. Si, de asemenea, veti avea indicatoare semnalizate de la 2 km distanta in cazul in care o portiune de drum e in lucru.

In final, nu pot decat sa va spun ca veti regreta ca stati doar 5 zile.

Vacanta placuta!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 10:40] - ana popa

Bună ziua, în completarea celor scrise anterior, adaug:

1. anul trecut ferry de la Eceabat la Canakkale a fost 25 lire pt. autoturism si șofer + 2,5 lire pt. fiecare pasager, programul de plecare la fiecare 30min. de la 7.00 a. m. până la ora 24.00, noaptea din 2 în 2 ore.

2. alimentarea de la Shell, Lukoil sau Petrol Ofisi.

3. Sfatul meu ar fi să mergeți doar cu lire deoarece lira și leul sunt acum aproape la egalitate și nu merită să schimbați acolo; plus puteți plăti cu card aproape peste tot.

4. atenție la pașaport: minim 6 luni valabilitate de la data intoarcerii din vacantă; de asemenea să aveti asigurarea mașinii valabila pt. Turcia altfel platiti in vama undeva peste 100 de euro.

5. indiferent de ruta aleasa prin Bulgaria nu mai sunt probleme deoarece au modernizat drumurile europene si se circula in deplina siguranta si sunt f bine semnalizate + indicatoare vizibile in alfabet latin.

6. deoarece se construieste f mult, si Kusadasi este in permanenta schimbare, va recomand sa verificati amplasarea hotelului si sa aveti o harta a orasului introdusa in GPS pt a va putea deplasa cu usurinta.

Orice intrebari mai aveti puteti trimite mesaj privat si va raspund cu placere.

Vacanta placuta sa aveti.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 10:25] - tata123

@Claudiu18: Bună ziua,

Pentru a nu „alerga” toată ziua pe drum trebuie să vă stabiliți destul de clar obiectivele pe care doriți să le vizitați (în funcție de aria de interes – nu neapărat după criteriul „must see”).

1. Cluj – Alba Iulia = circa 100 km. Principalele obiective pe acest traseu sunt: Salina Turda, Cetatea Aiudului (vezi impresii) și Mănăstirea Râmeț.

2. Alba Iulia – În acest oraș totul se „învârte” în jurul Cetății Alba Carolina, în interiorul zidurilor aflânduse: Catedrala Reîntregirii, Catedrala Romano-Catolică Muzeul Principia (vezi impresii) și Muzeul Unirii; Sala Unirii este (probabil) închisă. Puteți asista la schimbul gărzii (ora 12.00), puteți închiria biciclete sau puteți face o incursiune pe „Traseul celor trei fortificații” (contra cost). Un monument religios inedit ar fi biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din cartierul Micești (vezi impresii).

3. Alba Iulia – Sibiu = circa 75 km. Pe această porțiune de drum, dacă nu vă grăbiți, puteți merge pe drumul național și efectua opriri la Cetatea Câlnic (patrimoniu UNESCO), Sibiel – Muzeul de icoane pe sticlă „Preot Zosim Oancea” ori în satul Fântânele, pentru peisaje autentice (vezi impresii).

4. Sibiu – După o plimbare prin Centrul Vechi, o ascensiune în turnul Catedralei Evanghelice „Sf. Maria” (ori Turnul Sfatului) și o plimbare pe sub ziduri (strada Cetății, dar și Pasajul Scărilor) puteți lua masa pe pietonalul Nicolae Bălcescu (vezi impresii) ori în Piața Mică. Puteți vizita în apropierea podului Minciunilor un muzeu inedit: Muzeul de Istorie a Farmaciei. Am înțeles că tramvaiul dintre Rășinari și Sibiu funcționează din nou (turnulsfatului.ro/2018/01 ... neri-circulatie) – e pitoresc. Dacă iubiți ruralul puteți vizita Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Dumbrava Sibiului (vezi impresii).

5. Sibiu – București = circa 280 km. În funcție de timpul disponibil vă puteți opri pe Valea Oltului la Mănăstirea Cornetu (vezi impresii), Castrul Arutela (vezi impresii), Mănăstirea Cozia (vezi impresii) sau Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni (vezi impresii). De asemenea, între Râmnicu Vâlcea și Pitești se află M[n[stirea Cotmeana (vezi impresii) și Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu (com. Rotărești).

Sunt multe obiective, dar voi alegeți doar ce vă interesează; o minimă documentare este foarte utilă. Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Vestul tarii (Cluj Alba-Iulia Sibiu) , din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: Claudiu18 ]
[23.04.18 10:11] - hanibalbogdan

1. E nevoie de viza pentru Turcia, și dacă da, cât coastă?

De foarte mult timp nu mai este nevoie de viză pentru intrarea pe teritoriul Turciei. Valabilitatea paşaportului minim 150 zile. In cazul în care maşina are alt propietar este nevoie de procură tradusă în limba turcă de un traducător autorizat şi apostilă consulatul Turciei.

2. Programul ferry spre Canakkale, și prețul trecerii?

Ferry circula din 30 în 30 min +/- (5-10 min) până se umple şi costul variază între 30 – 35 TRY în functie de locul pe unde veri sa treci.

Eceabat – Canakkale – 30 TRY

Kilitbahir – Canakkale – 35 TRY

Posibil ca anul acesta sa fie putin mai scump.

Eu personal traversez pe la Gelibolu – Cardak sau Lapseki (traversare feryboat accesibilǎ nu am stat nici o datǎ mai mult de 15 min.) (E 90 mult mai bun și mai liber în comparaţie cu E 87 unde se lucreazǎ și este aglomerat)

3. Cum se plătește pe autostradă în Tucia? am înțeles că e un sistem electronic.

Pană la Kusadasi prețul autostrăzii este pâna in 8 TRY dus/întors.

Timbrul HGS poate fi achiziţionat de la orice oficiu poştal de pe teritoriul Turciei (PTT), sau la punctele de taxare la ieşirea de pe autostrăzi, în schimbul sumei minime de 45 TL, conţinând un credit de 40 TL.

După ce ai trecut prin barierele de la ieşirea de pe autostrăzi pe partea dreapta este o mare parcare unde se afla un oficiu PTT.

Dacă nu vrei să plăteşti, nu foloseşti autostrada şi circuli doar pe drumurile naţionale care sunt foarte bune şi gratuite poți ocoli autostrada de la Izmir la Aydin pe un drum national D550.

4. Trebuie să avem la noi lire turcești sau putem plăti cu euro?

In ultimul timp gaseşti Lire Turceşti (TRY) la foarte multe case de schimb în Bucureşti şi în tară la un curs bunicel. Nu este rau sa ai la tine ceva lire pentru eventuale opriri cafea, ferry etc.

5. La ce peco îmi recomandați să alimentez?

Incearcă să alimentezi doar la benzinăriile consacrate gen Shell, BP sau locale gen Petrol Ofisi etc. Nu este indicat să alimentezi din altă parte. Unde vezi coadă acolo te duci chiar dacă prețul este puțin mai mare.

Traversarea Bulgariei ar fi trebuit sa te intereseze cel mai mult. Există cam trei variante de traversare a Bulgariei. In ultimii ani s-au cam tot dezbătut pe acest site. In mare cam acestea ar fi:

1. Ruse – Razgrad – Tirgoviste – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeyli

2. Ruse - Byala - Velico Tarnovo – Gurcovo – Yambol – Elhovo – Lesovo - Hamzabeyli (RECOMAND) este mai accesibil din punct de vedere al calităţii drumului şi parcă mai uşor prin munţi. Dezavantajul mai multe TIR-uri.

3. Ruse - Veliko Tarnovo - Stara Zagora - A4 - Kapitan Andreevo;

Este bine să ai şi un GPS care să funcționeze fără internet. Turcia cam scumpă la internet.

Rugăm pe cei care au fost în ultimul timp, ceva informații referitor la starea drumului prin Bulgaria

TURCIA:Edirne (centura) - Havsa – Uzunkopru – Kesan – Gelibolu – Lapseki Canakkale – Kucukkuyu– Ayvalik – Menemen – Izmir (centura) - Selcuk – Kusadasi

Drumul prin Turcia fǎrǎ probleme și parcǎ mai bun de la an la an. Dacă doreşti evitarea autostrăzii de la Izmir există un drum national D550 care ajunge tot la Selcuk – Kusadasi

Drumurile în Turcia sunt foarte bine semnalizate. Cu puțină documentare în prealabil Google Maps aproape că nu ai nevoie de GPS.

De dezbătut se poate dezbate zile întregi. Fiecare utilizator al acestui site are părerea lui legat de traseul optim sau alte aspecte etc.

Pe acest site găseşti mult mai multe informații.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 09:43] - tata123

@zlatna: Salutare,

În primul rând vă doresc o vacanță reușită în Turcia. O documantare temeinică înainte de călătorie te scutește de eventualele probleme ce se pot ivi.

1. Nu este nevoie de viză pentru Turcia, obligatoriu trebuie pașaport (trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală); vezi info aici: mae.ro/travel-conditions/3753.

2. În timpul sezonului de vacanță ferryboatul circula mult mai des, din oră în oră sau chiar mai des (oogle.ro/translate?hl=ro& ... fer&prev=search). Prețul cred că este acum circa 40 lire/autoturism, conform: slate.google.ro/translate ... d%3D2019&anno=2.

3. Pentru a ajunge la Kusadasi nu trebuie să mergeți pe autostrada și să cumpărați HGS (punct de cumpărare aici: google.com/maps/place/Edr ... 35!4d26.6302371). Ieșiți pe drumul național D100 înainte de punctul de taxare, apoi la Havsa virați dreapta pe D550 (E87) spre Uzunköprü, Keșan, Eceabat. Orașul Izmir se poate străbate pe același D550, fără a intra pe autostradă.

4. Se poate plăti și cu Euro în zonele turistice (la o paritate diferită de cursul oficial, depinde de comerciant), dar e bine să aveți și lire turcești.

5. Prețuri la carburanți găsești aici: cargopedia.ro/preturi-carburanti-europa. O retea bună au cei de la Petrol Ofisi (.petrolofisi.com.tr/en).

Sunt doar câteva informații, pentru început. Cu siguranță vei primi o mulțime de răspunsuri și îți vei putea schița vacanța. Baftă!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 09:40] - aaaaa

@zlatna: Nu e nevoie pentru viza.

Ferry e din jumatate in jumatate de ora incepand cu ora 10 si costa 35 de lire.

Pentru Kusadasi nu e nevoie neaparat de autostrada. Din Izmir mergeti pe un drum paralel cu autostrada.

Se poate plati si in euro.

Evitati sa luati carburant de la statiile BP deoarece eu am luat si era f slaba.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 09:40] - zlatna

@ana anghel: Multumim pentru informatii.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 09:23] - ana anghel

Buna ziua.

pt Turcia nu e nevoie de viza (va trebuie insa pașaport valabil cel puțin 6 luni de la intrarea un țara).

Ferry pleacă de dimineața pana seara. va așezati cu mașina la rând (cam din jumat in jumat ora pleacă).

noi am alimentat doar de la Shell. eu va recomand sa aveți lire pt ca altfel va pun ei ce curs vor la euro.

Autostrada se plătește la PTT

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Informatii utile Turcia, din DESTINATIA: TURCIA, [AUTOR: zlatna ]
[23.04.18 09:02] - tata123

@corn55geo: Bună ziua,

Planificarea unei incursiuni de două zile într-o zonă bogată în obiective de tot genul este destul de dificilă; alegerea unui mix de obiective, pentru a nu vă plictisi, cade în sarcina Dvs. Eu vă pot sugera câteva din cele mai importante, dar și aglomerate totodată.

1. Venind dinspre Cheile Bicazului aveți de ales între două mănăstiri istorice, Pângărați și Bistrița nemțeană; recomand o scurtă oprire la Mănăstirea Bistrița (vezi impresii), o adevărată cetate mănăstirească ctitorită de Alexandru cel Bun la începutul secolului al XV-lea drept necropolă domnească.

2. În orașul Piatra Neamț aveți de ales între o plimbare cu telegondola, pentru peisaje de ansamblu, o oprire la Turnul lui Ștefan cel Mare și la Biserica Domnească sau o vizită la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni/Muzeul Memorial „Calistrat Hogaș”. Noi am urcat la cetatea dacică de la Bâtca Doamnei - Petrodava (vezi impresii) – nu sunt prea multe vestigii descoperite, dar peisajul e de vis.

3. Din zona mănăstirilor nemțene, pe lângă cunoscutele Văratec, Agapia, Neamț, Secu, Sihăstria, Sihla, pot să îți recomand Schitul Horăicioara (vezi impresii) – un lăcaș de cult situat într-o zonă naturală mirifică. Un drum la Mănăstirea Sihla, la Peștera Sfintei Cuvioase Teodora, traseu accesibil auto este interesant din punct de vedere peisagistic.

4. Orașul Târgu Neamț vă oferă spre vizitare „cetatea vulturilor” – Cetatea Neamț -, dar și casa memorială de la Humulești a mareului povestitor Ion Creangă ori casa memorială „Veronica Micle”.

Alegeri inspirate!

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Obiective in judetul Neamt, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: corn55geo ]
[23.04.18 07:08] - adrian1979

Da, se pare ca am inceput sa colaboram bine cu bulgari.

Anul asta o sa incetinesc la camerele astea care sunt semnalizate.

Pe igo apareau camerele astea dar nu le-am dat importanta am vazut ca nici bulgari nu inctineau probabil ca si la ei vin tot asa greu amenzile.

E bine ca nu sint asa mari amenzile.

[22.04.18 22:32] - Aurici

@johnscorpion: Cum spuneam... Ți-am trimis mesaj cu nr de telefon al lui nea Matetovici. El te poate lamuri cu foarte multe în zonă, este extrem de sociabil și de deschis. A existat un han la Greci unde se manca foarte bine, toata lumea tragea la el, dar a ars de 3 ori și anul trecut ziceau ca iar se apucă să îl reconstruiască. Cine știe o fi gata. Poți să afli întrebându-l pe nea Matetovici.

La plecarea din Greci noi am vrut să vedem și localitățile de peste munte și nu ne-am mai întors pe același drum. Așa că pot să-ți spun că partea aceea este multe mai frumoasă și acolo găsești mai multe pensiuni dar ajungi mai greu la traseele din Munții Măcinului. Valea Fagilor este pensiunea pe care noi am văzut-o în Luncavița și am notat-o pentru o dată viitoare. Asta ar fi pe gustul tău mai mult ca sigur. Luncavița, Cetățuia, sunt localități mai frumoase și de acolo poți să mergi prin pădure pe traseul Valea Fagilor, un drum extrem, extrem de frumos. De la el o fi pus și fratele primarului din Luncavița numele pensiunii.

Mai trebuie să reții că vara este foarte cald acolo, așa că evită lunile iunie-august, chiar și septembrie zicea nea Matetovici. Și pe 1 Mai era foarte cald anul trecut, greu de suportat.

Și nu în ultimul rând poți să citești și articolul meu din Munții Măcinului, poate te ajută. Este scris anul trecut.

Baftă în alegere și vacanțe frumoase.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Cazare in zona muntilor Macin, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: johnscorpion ]
[22.04.18 22:06] - ghetusorin

@corn55geo: buna seara,

deci incercam: daca veniti prin cheile bicazului, pina sa ajungeti in orasul bicaz (la 4 km de oras) si daca este foamea MARE va recomand sa opriti la pastravaria CHEITA SI NU O SA REGRETATI, pastrav prajit cu mamaliga si usturoi si un peisaj minunat.

Continuati drumul catre bicaz si piatra neamt si aveti posibilitatea sa vizitati pe traseu doua minastiri

1. Minastirea pingarati (sint indicatoare)

2. Minastirea bistrita (sint indicatoare)

Ambele deosebite

In piatra neamt: curtea domneasca a lui stefan cel mare cu turnul si biserica (duminica s-a sarbatorit aici inplinirea a 527 ani de la atestarea documentara a localitatii).

De la gara din piatra neamt punctul de plecare cu gondola pe muntele cozla de unde o sa aveti parte de o panorama generala a orasului si toata zona muntoasa catre muntele ceahlau cu lacurile de acumulare construite pe bistrita (va recomand o urcare dupa amiaza ora 18.00 pe zi si coborirea pe inserat ca sa vedeti piatra neamtul luminat (sper sa aveti vreme cu soare).

In tirgul neamt cetatea de scaun a lui stefan cel mare, minastirea neamt, si mai sint in zona minastirea agapia de maicute, minastirea varatec.

La intoarcere cu plecare din tg. Neamt catre poiana largului pe traseu este minastirea petru voda unde se afla mormintul parintelui iustin un calugar foarte iubit si cunoscut in toata tara.

De la poiana largului puteti traversa podul peste bistrita si sa mergeti la statiunea de la poalele ceahlaului, durau, unde se afla si o minastire foarte frumoasa.

Traversati din nou bistrita si mergeti catre barajul de la bicaz pe malul lacului de acumulare, iar in port se pot face plimbari cu vaporasul pe lac.

Apoi din bicaz pe traseul pe care ati venit prin cheile bicazului, eventual cu un pastrav afumat de la cheita, la pachet.

Drum bun si pofta buna. Sorin G Piatra Neamt.

IN CONTEXT, LA SOLICITAREA CMR: Obiective in judetul Neamt, din DESTINATIA: ROMÂNIA, [AUTOR: corn55geo ]
[pg. 4 / 481]: răspunsuri 61-80 din total 9618
pag: 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 - . . . - . 478 . 479 . 480 . 481
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.225214004517 sec /