Răspunsuri încărcate @AFA [p.362 /413]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Yoda, 26.01.19 13:58»@Ccucu: 1. Aglomerația depinde mai mult de norocul pe care il ai. Poti trece in 10 minute, sau intr-o ora.

2. Cel mai bine e sa iei online web. bgtoll. bg/Evignette/V... VehicleTypeID=1.

Daca nu, ia din Ruse, de la una din benzinariile recomandate de nicole33. De anul asta nu se mai dau stickere de lipit in geam, trebuie doar pastrata chitanta, ca si la noi.

3. Daca parcarea hotelului e cu plata, atunci poti plati la hotel, cu cardul.

4. Aici sunt 100% de acord cu Dragos:

cel mai eficient d. p. d. v. economic este să scoți o singură dată de pe card, la ATM, suma pe care crezi că o vei cheltui + un (să zicem) 10 % de rezervă. Plus plăți cu cardul oriunde se poate.
Este mai bine sa scoti leva de pe card decat sa te complici cu schimbat lei in EUR si apoi EUR in leva (pierzi de doua ori la schimb valutar).

5. Intr-adevar, tipul camerei se stabilește la rezervare. Adica, daca ai platit pentru camera cu "vedere la parc", n-o sa-ti dea cu "vedere la mare". Poti sa dai ceva daca vrei de exemplu o camera mai linistita, sau la un anumit etaj, sau ceva de genul.

Eu nu prea am dat, din vreo 14 sejururi in Bulgaria, cred ca am dat o singura data. Si o data i-am lasat rest receptionerului la plata parcarii, dar asta a fost dupa ce mi-a schimbat camera de la parter la etajul trei, dar asta era mai mult ca multumire decat ca "tips". Poate sa dai daca nu gasesti loc de plata, ca sa-ti faca rost de unul.

LA CMR Prima vacanță în Bulgaria - scris de Ccucu în secțiunea [CMR BULGARIA]
resita2009, 26.01.19 13:20»@Lucian T: Pe considerentul ca, te poti imbolnavii in vacanta nu mai mergi niciunde, niciodata?

Hai sa fim seriosi, in aceste zile in Romania si nu numai se vorbeste de focare de gripa, asa inseamna ca tu sa nu mai scoti copilul din casa de frica gripei?

In fine, fiecare isi organizeaza viata si concediul cum crede el de cuviinta dar hai sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa nu punem mereu raul in fata.

Concedii cat mai placute iti dores, asta daca vei hotara sa mergi si sa stai alaturi de alte persoane.

LA CMR Cazare pe aproape de plaja - scris de deeutza în secțiunea [CMR TURCIA]
webmasterX, 26.01.19 13:11»Solicitarea nu face obiectul secțiunii "Ce-mi recomandați".

Așa cum este explicitat, dealtfel, CLAR în textul introductiv al inițierii unei CMR, întrebările referitoare exclusiv la un singur hotel se încarcă în rubrica acelui hotel (procedând astfel, întrebarea sau întrebările sunt notificate automat tuturor celor care au scris impresii din acea destinație).

Solicitarea a fost mutată în rubrica în care trebuia încărcată inițial - cea a hotelului în cauză.

LA ÎNTREBAREA Plaja Albatros Citadel Resort - scris de lucica_ în secțiunea [Albatros Citadel Resort (ex Citadel Azur) / SAHL HASHEESH]
Lucian T, 26.01.19 12:41»@resita2009: Focar ca in Turcia nu e nici unde. Am stat la Dolphin Platinium 5 stele, si nu suntem cei mai sensibili si totusi am avut probleme. La fel si alti oaspeti ai hotelului. E vorba de faptul ca stau la gramada 1000 de oameni.

Mergeti linistiti si distrativa.

LA CMR Cazare pe aproape de plaja - scris de deeutza în secțiunea [CMR TURCIA]
Cana Doina, 26.01.19 11:15»@mihaelavoicu: multumesc mult!
LA CMR Despre Firenzecard + - scris de Cana Doina în secțiunea [CMR ITALIA]
Cana Doina, 26.01.19 11:13»@mihaelavoicu: Multumesc!

Ti-am citit parte din postari, deosebite si ca stil de poveste, dar mai ales ca documentare!

Daca ai ceva sfaturi, recomandari despre zone, strazi deosebite, sau vreo gelaterie, pizzerie, sau ce crezi ca mi-ar fi util si m-ar ajuta, ar fi grozav!!!

Mi-ar fi de mare folos (in cazul in care ai fost de la, sau la Pisa din Florenta) informatii, ponturi legate de transportul cu trenul de la gara Maria Novella) Sigur, cel mai mult m-ar ajuta sa stiu cum ajung de la aeroport Pisa, la Florenta in cel mai la indemana mod: cu trenul, sau cu autobuzul?

Multumesc!

LA CMR Despre Firenzecard + - scris de Cana Doina în secțiunea [CMR ITALIA]
Cana Doina, 26.01.19 10:53»@miha70: Multumesc! Si pentru ca mi-ai dat si alte sfaturi, toate de urmat,

imi permit inca o intrebare, cu mai multe intrebari:

Trebuie incaltari cu talpa mai groasa (strazile sunt pietruite?!), ai recomandari pentru vreo gelaterie anume, sau pizzerie, sau o zona cu stradute/vile deosebite, cu ceva"altfel"?!

Sau ai vreun pont, sfat, atentionare cum sa fac, sau ce sa nu fac?

Noi avem sejurul in martie, am retinut ca vremea nu e foarte prietenoasa, dar, considerand ca sunt multe obiective de vizitat in interior...

Ai fost cumva si la Pisa, de la Florenta?

Multumesc!!!

LA CMR Despre Firenzecard + - scris de Cana Doina în secțiunea [CMR ITALIA]
maryka, 26.01.19 10:48»În cerere nu aţi specificat dacă vreți pe continent sau pe insulă, dacă mergeți cu mașina sau avionul.

Așadar pe lângă răspunsurile primite, adaug și eu insula Samos, o insulă superbă, care nu poate decât să placă iubitorilor de Grecia.

La doar 1km de aeroport, Dorissa Seaside Resort ori Fito Aqua Blue Resort poate fi ceea ce căutaţi.

Pe plajă, cu piscină, ușor de ajuns, charter avion, aeroport aproape.

Despre Pytagoreio, localitatea vecină, la doar 1km, am scris eu, locul nașterii lui Pytagora.

Alegeri inspirate!

LA CMR Cazare lângă plajă cu piscină - scris de yulyusy în secțiunea [CMR GRECIA]
adi n, 26.01.19 10:40»@adrianbogdan: mulțumesc
LA CMR Parcare și info Praga și Bratislava - scris de adi n în secțiunea [CMR CEHIA]
nicole33, 26.01.19 10:12»@Ccucu:

1. În cazul tău, traversarea pe la Giurgiu este cea mai avantajoasă, variantele prin Vama Veche sau Negru Vodă fiind mai lungi ca număr de kilometri de parcurs, la care se adaugă aglomeraţia din staţiunile de pe litoralul românesc maximă în luna august.

Nu am trecut niciodată graniţa la Giurgiu atât de târziu, dar nu cred că vei avea probleme fiind într-o zi de miercuri, vama fiind aglomerată de obicei în weekend şi de sărbători.

2. Începând de anul acesta vignetele bulgăreşti se pot cumpăra şi online, eu încă nu am încercat această variantă.

Dacă nu este aglomerat, poţi încerca să cumperi din vamă sau de la orice benzinărie de pe raza oraşului Ruse, fără însă a ieşi din oraş fără vignetă valabilă. Eu cumpăram mereu de la staţia Eko, aflată imediat după Kaufland sau de la OMV-ul aflat la o intersecţie distanţă, plătind preţul corect cu card bancar în lei.

Eu NU recomand achiziţionarea vignetei din primul giratoriu imediat după vamă, deoarece acolo este mereu foarte aglomerat, pierzi mult timp aiurea şi o mai cumperi şi la suprapreţ de la speculanţii respectivi.

3. Este greu de apreciat suma pe care doreşte fiecare să o cheltuiască în vacanţă pentru diferite suveniruri. După multe vacanţe la bulgari, eu nu mai dau bani nici măcar pe banalii magneţi de frigider.

4. Neavând cheltuieli prea mari, poţi schimba euro în leva, cel mai avantajos la bănci, pe măsura cheltuielilor. Nu merită să cumperi leva din România. Poţi plăti cu cardul peste tot unde acest lucru este posibil.

Cel mai prost ieşi schimbând lei în leva pe teritoriul Bulgariei sau plătind direct cu lei acolo unde acest lucru este posibil, cursul fiind foarte slab.

5. "Atenţia" oferită la cazare, chipurile pentru a primi o cameră mai bună, este o simplă iluzie a unora care speră că mituind recepţionerul vor primi mai mult decât au plătit. La multe hoteluri camerele sunt prealocate anterior sosirii şi, indiferent de "atenţia" oferită, tot aceeaşi cameră primeşti.

Eu NU dau nimic NICIODATĂ, dar în cazul în care camera primită nu este conform contractului sau pur şi simplu nu îmi place mie, revin la recepţie şi solicit schimbarea acesteia, evident, tot fără bani, doar cu un zâmbet şi o vorbă bună. Mereu a funcţionat.

Nu voi înţelege vreodată rostul de a plăti înainte de a vedea ce primesc.

Adeseori recepţionerii consideră "atenţia" primită un semn de slăbiciune din partea "cotizanţilor" şi le oferă o cameră chiar mai proastă, aceştia revenind ulterior şi cotizând încă o dată pentru a primi, în final, exact ceea ce au plătit, nimic în plus, dar prostia se plăteşte .

LA CMR Prima vacanță în Bulgaria - scris de Ccucu în secțiunea [CMR BULGARIA]
adrianbogdan, 26.01.19 10:04»@adi n: Buna!

Pentru Bratislava iti pot spune ca in centrul orasului iti va fi imposibil sa parchezi la intamplare, o sa vezi ca nici nu prea ai unde. Noi am parcat masina pentru vizita la castel chiar acolo la parcarea castelului, nu ne-a parut rau a fost ieftin si masina in siguranta. Iti recomand o vizita de shopping si la Bory in afara orasului.

Pentru Budapesta zic eu care am ceva experienta iti recomand parcarea laterala de la Piata Eroilor care este gratuita, eventual cazare in zona. Daca vrei altceva nu iti face griji in Buda zona Catedarala Sf. Mathyas gasesti locuri de parcare ieftine cu tonomat la fel si in zona Citadela.

La Praga nu am fost asa ca nu iti pot spune nimic despre parcari.

Vacanta frumoasa!

LA CMR Parcare și info Praga și Bratislava - scris de adi n în secțiunea [CMR CEHIA]
nicole33, 26.01.19 09:47»@Diana. kaj:

Având în vedere bugetul foarte mic, dificultatea de a găsi variante de a ajunge pe litoralul bulgăresc pe calea aerului şi distanţa măricică de parcurs cu autoturismul plecând din Oradea, Turcia se dovedeşte o alegere mult mai inspirată.

Hotelul ales îţi va oferi mult mai mult decât oricare hotel bulgăresc pe care l-ai fi putut găsi la un preţ de să zicem 1000 euro, diferenţa de 200-300 euro fiind cheltuită pe transportul cu maşina, eventual cu o cazare intermediară.

LA CMR Vacanta si cunoastere de ceva nou - scris de Diana.kaj în secțiunea [CMR BULGARIA]
miha70, 26.01.19 09:37»Buna ziua.

Eu nu am luat cardul, dar cu toate acestea am reusit sa vizitez cea mai mare parte a muzeelor, la pas. Depinde de dvs., daca va place sa explorati " lumea " la pas, in cazul in care va tin picioarele, sau daca considerati ca este mai bine sa calatoriti cu autobuzul. Se poate "explora " totul si la pas, asta insemnand un pic de rezistenta si timp la dispozitie.

Dar, cu toate acestea, obiectivele importante nu mi s-au parut "imprastiate" pe suprafete mari. Chiar si obiectivele mai indepartate (Piazzale Michelangelo), pot fi vizitate la pas.

Ex: Intr-o zi, am luat la pas drumul pana la Piazzale Michelangelo, traversand Ponte alle Grazie si urcand pe langa Museo Bardini (+ giardino). A fost o placere sa traversezi Giardini delle Rose si sa privesti panorama. Sunt niste scari numite " Scale del Monte alle Croci ", care va vor duce mai aproape de San Miniato al Monte. Aici panorama este minunata. Tot traseul prezentat mai sus, se poate face si cu autobuzul, dar mai pe ocolite si lipsindu-te de placerea de a te simti bine in natura, inconjurat de istorie si arta.

In ceea ce priveste muzee "must see", eu as include si Museo Bargello, precum si Museo dell' Opera del Duomo. Astfel, nu veti pierde operele lui Verrocchi, Donatello si, bineinteles, Michelangelo. Pentru un impatimit al artei, Galeriile Uffizi, sunt un " must see ", datorita numarului mare de " capodopere ". Si aici, eu am preferat sa ma duc mai de dimineata pentru a lua biletele, precum si pentru a nu prinde aglomeratia de pe tot parcursul zilei. Se pot face si rezervari online, care va vor usura accesul.

In ceea ce priveste calatoria cu autobuzul, parerea mea este ca nu trebuie sa va faceti prea multe probleme deoarece, in general, calatoriile (si calatorii) sunt ok. Pentru a avea o panorama superba, noaptea, luati autobuzul care duce spre Piazzale Michelangelo. Nu veti regreta. Nenorocul meu a fost ca de fiecare data cand am dorit sa calatoresc cu autobuzul, fie am fost indrumata gresit, ajungand in locuri nedorite, fie s-au retras mijloacele de transport, intarziind foarte mult programul meu.

Vreau sa mentionez faptul ca nu pot sa generalizez ca nu merita sa calatoresti cu autobuzul, doar pentru ceea ce mi s-a intamplat mie. Autobuzul, poate sa-ti usureze accesul la locul unde vrei sa ajungi, castigand timp. De altfel, chiar daca unii m-au indrumat gresit, au fost altii care m-au ajutat cu indicii si sfaturi pentru a reveni la traseul stabilit. Daca aveti timp, puteti lua autobuzul din fata garii si sa vizitati Fiesole. Merita.

Firenze este un oras ofertant, depinde doar de gustul si posibilitatea fiecaruia. Fie ca il veti vizita la pas, fie ca il veti vizita cu autobuzul, veti avea ceva de castigat: intoarcerea in timp, in minunata lume renascentista, doar ca in primul caz veti iesi un pic cam obositi, dar cu bucuria de a fi savurat, pe indelete, tot ceea va inconjoara, iar in cel de-al doilea caz veti castiga timp pentru a savura ceea ce va intereseaza.

Bafta multa si VACANTA PLACUTA!!!

LA CMR Despre Firenzecard + - scris de Cana Doina în secțiunea [CMR ITALIA]
silviu50, 26.01.19 07:49»@Ana Asmaranducai: Recomand sa citesti ce am scris eu:

http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=89841&d=sirena-apartments--nisipurile-de-aur-zlatni-piasatsi

LA CMR Cazare cu chicinetă și all inclusive - scris de Ana Asmaranducai în secțiunea [CMR BULGARIA]
Robbiebv, 25.01.19 22:00»@Io81: E cam scump... pt ca imi ofera apartament! Mersi de raspuns!
LA CMR Cazare plaja Golden Beach Thassos - scris de Robbiebv în secțiunea [CMR GRECIA]
Io81, 25.01.19 21:58»Bună!

Poți încerca Ntinas Filoxenia, oferta doar cu mic dejun. Noi anul trecut am fost cazați în apropiata vecinătate (vezi impresii), și treceam zilnic pe lângă hotel. Părea foarte ok.

Încearca sa citești recenziile turiștilor despre acesta.

Succes!

LA CMR Cazare plaja Golden Beach Thassos - scris de Robbiebv în secțiunea [CMR GRECIA]
webmasterX, 25.01.19 20:49»@Drumetu:
am fost in aceeasi locatie de 3 ori datorită ospitalitatii. peninsula Pelion, comuna Argalasti sat Kalamos. Margianou Apartments.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)

LA CMR Cazare Lefkada - scris de Drumetu în secțiunea [CMR GRECIA]
mona1, 25.01.19 20:31»1. Acum la orice vama se sta mai mult decat de obicei. Anul trecut a fost prima data cand am stat mai mult de o ora la coada. Nu a fst Giurgiu, a fost Silistra dat procedurile vamale sunt aceleasi. Nu stiu ce le tot freaca acolo in ghiseu la vama.

2 vigneta trebuie sa o iei cum intri in tara. OMV nu prea exista la ei. Daca nu vrea cu cardul e musai in leva. Deci schimbi si apoi mergi la ghiseu.

3. Costurile depind de copii. Ei intotdeauna vor cate ceva. Dar 150 de leva (aprox 70 de euro) e minimum daca juniorul vrea la roata mare si alte tampenii.

4. Se schimba si lei la granita si ca si ei trec la noi. Noi am schimbat intotdeauna lei. La suveniruri nu merge cu cardul .

5. Nu am dat atentii niciodata, ei oricum au deja programate camerele pe familii. Cum ti-o fi norocul, dar daca ai probleme poti sa mergi sa ceri sa iti schimbe camera.

LA CMR Prima vacanță în Bulgaria - scris de Ccucu în secțiunea [CMR BULGARIA]
Drumetu, 25.01.19 20:21»@Drumetu: si noi căutăm exact acelasi tip de cazare,

am fost in aceeasi locatie de 3 ori datorită ospitalitatii. peninsula Pelion, comuna Argalasti sat Kalamos. Margianou Apartments.

casa cu patru apartamente, cu bucătărie utilata, terase, gratar. va recomandam aceasta locatie.

toata peninsula este spectaculoasa. noi am stat 14 nopti de fiecare dată si am mai fi vrut. merita.

o seara frumoasa cu stimă

LA CMR Cazare Lefkada - scris de Drumetu în secțiunea [CMR GRECIA]
Danutzza, 25.01.19 20:01»@Drumetu: Cu placere!

Conteaza si unde te cazezi...

Noi ne-am simtit ca la noi acasa si o spun sincer!

vezi impresii

LA CMR Cazare Lefkada - scris de Drumetu în secțiunea [CMR GRECIA]
pagină generată în 0.295464992523 sec

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test